סוד קינוחי הכוסות שלי

העוגה לא הצליחה? נעשה ממנה כדורי שוקולד או קינוח בכוסות.

“הסודות של בלוגרי האוכל” זו היתה הכותרת. ספרו לנו מהם הסודות שלכם ואנחנו נספר עליהם לעולם.
ראבק איזה סוד יש לי אני?
הרי כל מתכון אני בוחנת בשבע עיניים מנסה פעמיים, כותבתמוחקתכותבתמוחקת כדי שלא יהיו טעויות,
אז שלי יהיו סודות באוכל?
הודעתי שאני לא משתתפת בפרוייקט. השבוע קבלתי סמס
“תשמעי, עשיתי עוגת בראוניז מתכון שהוא לא שלך. יצא פחזבל. סליחה סליחה סליחה, מבטיחה מהיום לעשות רק שלך, אבל לא חראם לזרוק את העוגה לפח?”
“אל תזרקי”
“אז מה לעשות איתה?” ואז קלטתי. אחושילינג של סוד יש לי אני. סוד-סודי-מוחלט-בהחלט.
אני. לא. זורקת. עוגות. לפח. ועכשיו גם תגלו את סוד קינוחי הכוסות שלי.
בפעם האחרונה זה קרה לפני כשבועיים.  הכנתי עוגת זברה נהדרת שנעלמה תוך יום.כשבאתי לבקר אצל הגדולה התלוננה שלא טעמה מהעוגה. אז הכנתי עוד אחת.
הבעיה, כשיצאה מהתנור היא נראתה יותר פיתה מעוגה. אז קלטתי שהשתמשתי בקמח רגיל ולא קמח תופח.
שאני אזרוק את העוגה לפח? אַ-אוּ-זוּ-בִי-לַה, כמו שאבא שלי היה אומר. חס וחלילה.
נעשה ממנה כדורי שוקולד.
שמנו במעבד מזון וטחנתי העוגה.
“מורמור מהזה? קוסקוס של עוגה?” נדהמה הקטנה כשראתה את הפירורים
“אנחנו נעשה מזה כדורי שוקולד” וכך היה. 100 ג’ שוקולד חלב וקצת חלב ממיסים במקרו, מוסיפים 2-3 כפות נוטלה ומערבבים. מוסיפים לתערובת וטא-דם! התערובת משובחת. מגלגלים כדורים ויש לנו כדורי שוקולד. יצאו מעולים! במתכון הזה של כדורי השוקולד במקום הפתי בר תשתמשו בעוגה שלא הצליחה.ואם לא כדורי שוקולד? זה בכלל קל.
מפוררים את העוגה לפירורים, שמים בכוסיות יפות, מכינים פודינג מזליפים לכוסיות, מקשטיםואף! אחד! לא! ידע! שהעוגה! לא !הצליחה!פירורים למטה, פירורים למעלהאם תתאמצו ותוסיפו גאנש בכלל אף אחד לא ירגיש כלום.
עכשיו גם אתם יודעים את סוד קינוחי הכוסות שלי(:

עוגיות ים של שוקולד

בצק פריך שוקולד מרשמלו ואתם טובעים בעונג הזה

עוגיות ים של שוקולד מורכבות משלושה מצרכים בלבד.
בצק פריך, שוקולד ומרשמלו. ז-ה ה-כ-ל!
ניחא שלושה מצרכים, ההכנה לוקחת שלוש דקות גג!
והחיסול שלהן – טוב, כשהן יוצאות מהתנור שלוש דקות זה הרבה
וגם זה על אחריותכם הבלעדית(:
ולמה אני מדגישה שלושה מצרכים?
כי יש לי עוגיות עם שני מצרכים בלבד לדוגמא: העוגיות של מוּרמוּר
אבל הפעם אנחנו הולכים על שלושה מצרכים בלבד. קראתי להן עוגיות ים של שוקולד כי שם יותר מתאים מזה אין! השוקולד שמציף את העוגיה, המרשמלו שנמס, הרכות של הבצק,
הכל ביחד – פשוט אין מילים(: הקטע המצחיק-מביך כמה קל להכין את עוגיות השחיתות האלה.
במסגרת שיטוטי באינטרנט ראיתי את אופן ההכנה של העוגיות האלה בכל צורה אפשרית.
גילוי נאות, הרעיון לא שלי, אבל הקלות הבלתי נסבלת של הכנתן פשוט קנתה אותי.
לוקחים תבנית, מרפדים בבצק פריך ועליו מניחים  שוקולד מריר, חלב, מה שתבחרו. על השוקולד מפזרים מרשמלומכסים מעל בבצק פריך
זהו.מכניסים לתנור ואופים.
נכון שערורייתי כמה קל?
ועוד מתפלאים שקראתי להן עוגיות ים של שוקולדיום אחרי,
אם ישאר משהו,
העוגיות נראות כך.
עדיין עוגיות ים של שוקולד(:אגב, המתכון פורסם לראשונה בסלונה באוגוסט 2014 לפני שהאתר שלי עלה לאויר.
תוכלו להתרשם מהתגובות.

עוגיות ים של שוקולד

עוגת זברה בחושה

עוגה עסיסית, רכה ונימוחה בטעמים של וניל ושוקולד. נהדרת!

בימים אלה התחלתי ללמוד אצל צמד האלופות בנות מתכוניישן צילום מזון. מסתבר שזה לא פשוט.
לשיעור ראשון הכנתי עוגת זברה והייתי צריכה לצלם אותה בזוית מסויימת. מלמעלה.  קוראים לזה צילום טופ.
מכניסה אתכם להכנות לצילום.התמונה לכאורה יצאה נהדרת אבל זו לא אני. באתי אליכם, ביקשתי עזרה ואתם כהרגלכם בקודש ישר רצו לכם האצבעות על המקלדת. אז חברמים – תודה.
תודה לכם על ההערות הבונות, על הניואנסים הקטנים שעזרו לי להבין מה אני אוהבת בעצם לראות בתמונה. מקבלת כל ביקורת בברכה. תודה רבה מאד! ועכשיו כל שנותר לי הוא לתת לכם את המתכון לעוגת זברה בחושה. הרי לשם זה התכנסנו לא? (: עוגת זברה בחושה היא היא תערובת של תערובת לבנה ותערובת שוקולדית.
מחלקים את הכמות לשניים. חצי אחד תערובת לבנה ולחצי השני מוסיפים קקאו. בתבנית יוצקים פעם כף מהתערובת הלבנה ופעם מהשוקולדית וככה בסוף מתקבלת עוגת זברה בחושה.
היא עסיסית, רכה, נהדרת וכרגיל מכינים בצ'יק צ'ק.

 

עוגת זברה בחושה

עוגיות שוקולד שמתאימות לשלג

הטעם השוקולדי, הפריכות ואיך שהן נשברות בפה, תענוג.

"תגידי דוּלי, למה את לא מפרסמת עוגיות שוקולד שמתאימות לשלג?"
"איזה עוגיות?"
"נו אלה, עם השוקולד, המתפצחות האלה, עם הלבן למעלה.." תאמינו לי, מזל! מזל שאנשים זוכרים את העוגיות שלי.
המתכון פורסם לראשונה בסלונה והן פשוט ממכרות.
הטעם השוקולדי, הפריכות, איך שהן נשברות בפה. תענוג.
מכינים אותן בצ'יק צאק. קערה, מטרפה ועוגיות שוקולד שמתאימות לשלג – שלכם! עוגיות שוקולד שמתאימות לשלג פורסמו כשלמדתי ב"דן גורמה".  העוגיות היו להיט וקבלתי סמס ממישהו מהמשפחה.

עוגיות שוקולד שמתאימות לשלג

דג סלמון בתנור

5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם. אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.

בסיכום שנת 2015 בסלונה במצעד הפוסטים שהכי אהבתם הגיע דג הסלמון למקום השני.

וכך הוא פורסם לראשונה.
בארוחת שישי בערב – דג סלמון בתנור הוא להיט.
בניגוד לדעה הרווחת, אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב.
בפסח האחרון, לאחר התלבטות החלטנו להגיש במקום הדגים המטוגנים הקלאסים את הסלמון. דג סלמון בתנור.
זו היתה הצלחה היסטרית.
דג הסלמון בתנור הוא הדג הנבחר הוכן עם
התיבול המיוחד של השף שהמציא את התבלון הסודי של המתכון ההיסטרי  תפוחי האדמה בתנור. [ הסידור אגב  עובד מצויין. הוא מכין ואני מקבלת את הקרדיט(: בדיוק! כמו! שצריך! ] דג סלמון בתנור מכינים צ'יק צ'אק.
5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם. אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.
כשהדג יוצא מהתנור הוא טיפה קריספי בחוץ, עסיסי ומתובלן והוא פשוט מעולה. בסדנת בישול שהעברתי בדן גורמה לימדתי את הקבוצה הנפלאה שלי להכין את הדג
הדג נטרף תוך דקות! הוא היה פשוט להיט
תוכלו להתרשם מהתמונות בפינתנו ואתם מספרים לי אם אהבתם – ווקשה:ליד הדג ניתן להגיש סלט פלפלים חריף טעים אש!

ואם אתם מעוניינים בסלמון כבוש בבקשה רק ללחוץ על השורה למטה
סלמון כבוש

דג סלמון בתנור

מתכונים בצ'יק צ'ק

מי לא מכיר את הסיטואציה הבאה: אתם חוזרים עייפים מהעבודה, הילדים חוזרים משגרת יומם ומתחילים לתפעל אתכם בענייני הבית שלהם.

כולם רעבים, המקרר ריק, העיניים כבר נעצמות ובתוך כל הרעש הזה למי יש כוח להתחיל אפילו לחשוב על הכנת ארוחה? ארוחות בצ'יק צ'ק.

בשביל הרגעים הללו תמיד כדאי שיהיה מאגר של מתכונים מעולים מתכונים שמכינים בצ'יק צ'ק שאפשר להכין בזריזות מדברים שנמצאים במקרר ושאיתם אפשר לתקתק ארוחה נהדרת בדקות ספורות ואפילו להפתיע ולחדש עם טעמים וגיוונים קצת שונים ויוצאי דופן.

וכמובן שלשם המטרה הזו התכנסנו כאן. אני שמחה לרכז פה את המתכונים בצ'יק צ'ק המתכונים הכי קלים ומהירים, אשר יהפכו את הכנת הארוחה למטלה קלה, נעימה וטעימה:

מתכונים בצ'יק צ'ק