עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה במגוון טעמים. יש עוגיות עם חמוציות וגם עם שוקולד צ'יפס

אבא של נועה חזר מהעבודה עם ילקוט חדש של "הלו קיטי".
הוא קבל את הילקוט ממקום עבודתו לכבוד שנת הלימודים הבאה עבור נועה הקטנה שעולה לכיתה א.
אבא של נועה שמח כפליים כי ידע שנועה מאד אוהבת את המותג הלו קיטי.
כשהגיע הביתה הציג לנועה את הילקוט בגאווה: "נועה תראי איזו הפתעה יפה הבאתי לך"
לקחה נועה הקטנה את התיק אימצה אותו בחום אל ליבה ואמרה לאביה:
"אוי אבא איזה ילקוט יפה. תודה. אבל אבא'לה אתה יודע כמה ילדים עניים יש בארץ שאין להם ילקוט כזה יפה?
קח את הילקוט ותתן אותו לילדים שאבא שלהם לא יכול לקנות להם ילקוט של הלו קיטי."
אבא של נועה נדהם "אבל נועה ומה יהיה לך?"
הניחה נועה את הילקוט בנונשלנט על השולחן ואמרה:
"אל תדאג. אמא תקנה לי ילקוט של אלזה"
הסתובבה והלכה לחדרה. כן זאת נועה. ילדה בת ארבע, קטנטונת, מתוקה ומפטפטת בחופשיות.
היא באה לשחק עם הקטנה שלנו אחרי הגן.
"נועה רוצה לשתות?"
"אני לא אוהבת מים"
"אז מה את שותה?"
"מיץ"
"מיץ?" התפלאה הבת שלי "אמא מרשה לך?"
"כן, אצלנו בבית שותים רק מיץ " ענתה נועה בהחלטיות
כמובן כשהגיעה האמא הסתבר שבבית של נועה לא קונים בכלל מיץ.
נועה הקטנה כבשה את ליבי.לנועה המתוקה לכבוד החופש הגדול,
מגיעות עוגיות שיבולת שוער בריאות עם טחינה במגוון טעמים.
אחרי שהכנתי את עוגיות שיבולת השועל עם הטחינה החלטתי לגוון.
הטחינה אמנם נותנת לעוגיות טעם של חלבה
אבל אני החלטתי להעשיר את העוגיות.
חלק מהעוגיות אפיתי רק עם שיבולת שועל וטחינה.
לחלק מעוגיות שיבולת השועל הוספתי חמוציות
וחלק עם שוקולד צ'יפס שחור ולבן.
כמיטב המסורת של סוויט דוּלי
את החומרים זורקים לקערה מערבבים בצ'יק צ'ק
והעוגיות שלכם מוכנות.ואם אתם שואלים מאיפה קופסת העוגיות המהממת עם הלב האדום וסט הקפה התואם הכל באדיבות – פוקס הום.

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

בראוניז שוקלדיים, רכים וטעימים על גבול השערורייתי במיוחד שמכינים אותם בחמש דקות.

הכנתי את הבראוניז האלה כבר לפני חודש.
כדי שחומר הנפץ השוקולדי הזה לא ישאר בבית, חילקתי בין אנשים טובים שהתנדבו לקבל.
למחרת קבלתי טלפון ומישהי מהצד השני נבחה:
"שתדעי לך שזה לא חוקי מה שעשית"
"מה??"
"את XXXX בת אלף XXXXX"
פרצתי בצחוק
"מה? מה עשיתי??"
"הם לא חוקיים הבראניז האלה. שמעת?? לא הייתי אתמול בערב בבית והבוקר טעמתי מהם"
והתחילה לברך אותי בכל ברכה אפשרית שקיימת בלקסיקון הקללות. במצבים כאלה חברימים, אני מתרווחת, מוכנה לספוג כל עלבון, כי אני יודעת שהצליח לי לגמרי.
גם העובדה שיש לי חברות משוגעות מוסיפה לעניין  ולכן אני בכלל לא דואגת.
כמובן שאחרי שסיימה לקלל ישר ביקשה מתכון.
"תחלמי. יהיה בסוויט דוּלי עוד שבוע" עבר חודש. התקשרה השבוע.
"עבדת עלי מה?"
"על מה בדיוק את מדברת?"
"המתכון לבראוניז הלא חוקיים!!" האמת, בכלל שכחתי מהם. הכנתי, צילמתי, העברתי למחשב והבראוניז נרדמו בשמירה.
טוב שחברות שלי מזכירות לי מה שאני מצליחה לשכוח.
בשבת הגיעו הילדים לצהרים ולא היו מתוקים בבית.
היו אבטיח ופירות כמובן אבל לא משהו שעשוי משוקולד.
תוך חמש דקות ערבבתי את המרכיבים ולתנור.
כשהם מעולפים מסלון אחרי כחצי שעה הגשתי את זה חם.
בדרך כלל צריך לתת לבראוניז להתקרר שיתגבשו, פה לא היה זמן.
עם גלידה ליד שהגשתי הפעם, קבלתי רק ברכות.   הבראוניז האלה מלאים בשוקולד,
הם רכים ונמסים ואכן מושחתים על גבול הלא חוקי.גם ההכנה שלהם שערורייתית.
זורקים הכל לקערה מערבבים
ולתנור.
שנתחיל? שניה! נכון שאתם לא בטוחים אם זה באמת טעים? ווקשה(:
אלה תגובות שממלאות אותי אושר!

לעוד מתכונים של בראוניז שוקולד ועוגת שוקולד
רק ללחוץ כאן – עוגות שוקולד

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

חטיף התמרים של מיכל

חטיף תמרים עם אגוזים וביסקוטים, ששומרים במקפיא וכשהאורחים מפתיעים מוציאים ומגישים. נהדר!

"סוויטי, בטירונות ישנתי במיטה לידך זוכרת?" קבלתי הודעה בסוויט דוּלי באחד הפוסטים שפרסמתי.
איך אפשר לשכוח? מיכל ואני ישנו מיטה ליד מיטה וניהלנו חצי מהחדר.
שבת ראשונה השאירו אותנו בבסיס ואחת החיילות ממוצע תימני אמרה שההורים שלה מגיעים לבקר אותה.
"תודיעי להם שיגיעו עם ג'חנון לכולן בבקשה" ההיא צייתה והג'חנון כמובן הגיע. נפגשנו, התחבקנו והתנשקנו כאילו לא נפרדנו שלושים שנה.
"איך להכין לך את הקפה? והכנתי לך סוויט משהו מתוק אבל בריאותי!"
"שום מתוק אני בדיאטה"
לקח לי איזה חצי שעה עד שנשברתי ואמרתי  "תביאי את המתוק הבריאותי"
"הכנתי במיוחד בשבילך משהו מתוק, חטיף עם תמרים"
טעמתי –  ממש טעים.
לפני שיצאנו מהבית אמרתי לה:"תביאי את חטיף תמרים שלך, נצלם, נפרסם בסוויט"מיכל אמרה "לוקחת אותך לפינת קסם בחוף"
הגענו למקום, באמת תענוג. על קו החוף, מול הים, מסעדה, חופש אמיתי.
התיישבנו והגיע המלצר. "מה תרצו לאכול?"
מיכל הזמינה סלט עם טחינה ואני ראיתי בתפריט שורה שכתוב בה "דגים כבושים".
להבהרה, אני משתגעת על דגים כבושים. אוהבת מטיאס, לקרדה, כל הדגים המלוחים. "איך מנת הדגים הכבושים?"
"ב-65 שקל לא יהיה טעים?" איך ככה הפיל את עצמו, חשבתי לעצמי בלב.
חברימים, מודה ומתוודה, לא תמיד אני מסתכלת על המחירים בתפריט. נוהג טפשי שכזה, אבל מ'לעשות זו אני.
כבר אכלתי במסעדה אחת או שתיים איקרא או מטיאס שעולים 10-15 ש"ח שמעתי 65 הייתי מופתעת. טיפש אמרתי לכם.
"65 שקל??"
"כן"
"תביא, נראה את הנס"
אחרי כמה זמן מגיעה לשולחן צלחת אובלית לא גדולה.
מימין לשמאל: חמש דוגמיות דג מלוח סוג 1, חמש דוגמיות דג מלוח סוג 2, דוגמא לדג מלוח סוג 3 ודוגמאות רבות לעלים ירוקים.
שישי וחמש ש"ח זוכרים?
קראתי למלצרית.
"זו המנה שעולה 65 ש"ח?"
הסתכלה עלי המלצרית, אני הסתכלתי עליה והיא בשביל לא להסתבך אמרה
"אלך למטבח לבדוק"
חזרה ואמרה "כן. זה עולה שישים וחמישה שקלים."
הכושלהא-אמ-אמק של התלאביבים הגנבים האלה. אין לי ביטוי אחר להגיד.
כבר הייתי במסעדות גורמה, אכלתי במסעדות פועלים.
כבר שחטו אותי במחיר פעם או פעמיים, אני כבר רגילה להכל, אבל מסתבר שעדיין החוצפה של המסעדות יכולה להפתיע אותי.
נכון חוף ים, נכון נוף מופלא אבל ככה לשחוט אנשים בלי בושה? עם כל הקסם שיש במסעדה יותר הם לא יראו אותי שם.
"שנחזיר?" שאלתי את מיכל
"לא. כל פעם שתקחי ביס תחשבי אכלתי שקל. אכלתי שני שקלים ונעביר אותה"
ואכן היה תענוג. מיכל סיפרה שלפני הגיוס אמרה לאמא שלה שהיא לא מוכנה לעבוד עבודות פיזיות.
אמא שלה הנחתה אותה "תגידי למכ"יות שיש לך סטרפטוקוק" הן גם ככה לא ידעו מהזה ולא יתנו לך עבודות קשות."
מיכל צחקה ואמרה: "נשבעת לך עבד כמו שעון. יום אחד לא עשיתי ניקיונות של שירותים או עבודות מטבח".
בדיוק כמו הבת שלי. ביום הראשון בטירונות, נכנסה המכ"ית ואמרה: "בנות שמתפללות שישארו במיטות, בית הכנס עוד לא נפתח, כל היתר למסדר."
זאת שלא מסוגלת לקום בבוקר, כמו שסיפרתי לכם כאן, באותה שניה חזרה בתשובה.
אין צורך להוסיף כי בסוף הטירונות חזרה בשאלה נכון?(: קבלו את החטיף שלקחתי למיכל מהמקרר לטובתכם. ואם אתם מחפשים עוד קינוחים תוכלו למצוא כאן
קינוחים מושחתים


חטיף התמרים של מיכל

 

הלייקים שנעלמו מהפוסטים

כנראה שלייקים זה כמו עונת המשמשים, קצרים בזמן. כמו שבאים ככה הולכים. שני מתכונים להמתיק את עצב העלמות הלייקים.

ולפני שנכנסה למיטה עברה בין חדרי הילדים.
הגדולה, נרדמה עם הספר לידה. היא סגרה את הספר וכבתה את האור הקטן.
אצל הקטנה, השמיכה הייתה מוטלת על הרצפה והרגליים של הילדה על הכרית.
היא הפכה אתה הילדה בזהירות, כיסתה אותה והצמידה השמיכה מסביב לגופה.
הקטן שכב על גבו, ידיים לצדדים, מלך העולם.
לא נגעה בו, רק כסתה אותו  בשמיכה שהעיף.
אם תזיז אותו הוא עוד עלול להתעורר והלך לה הלילה.
בשקט יצאה מהחדר ונכנסה לחדר השינה שלה.
ריטואל מוכר נכון? נהדר. ככה, לפעמים בלילה אני באה לבקר ב סוויט דוּלי ומסתכלת על הפוסטים שלי. זה קרה לפני כשבועיים כשראיתי 25 איש בחצות בבלוג.
מה יש להם לחפש בבלוג בשעות כאלה? והלכתי לראות באנליטיקס על מה אתם מסתכלים.
שניים היו בפוסט של הלחמניות, אחד היה בקינוחי שבועות וכו' וכו'.
חייכתי והלכתי ללחמניות הזיתים שלי.
3029 לייקים חייכו אלי.
בחייאלוהיםבספרהתורות חייכו.
איזה לחמניות מתוקות אתן, דיברתי למסך. נכון, אתן מלוחות אבל מהזה מתוקות.
ליטפתי להם את הראש, כיביתי את האור ועברתי לעוגיות השבדיות.
מעל 1000 לייקים חייכו אלי ואני אליהם. איזה שבדיות מצחיקות אתן, אני מגוללת את התמונות.
אפילו פָר-מוּר (סבתא בשבדית) אנט לא תיארה לעצמה שככה יכתבו עליכן בעיתון ואיזו התלהבות תהיה מכן.
הצמדתי את השמיכה לעוגיות ועברתי לתפוחי אדמה. הלייקים היו נאים בעיני ורק הסתכלתי על התמונה.
תמונה שאני כל פעם מחדש מסתכלת עליה וחושבת יו איך בא לי לצלם מחדש ולא מעיזה. גם ככה הביאו התפוחי אדמה לייקים היסטרים לא נוגעים במה שעובד.
חייכתי למתוקים, כיביתי את האור והלכתי לישון. למחרת היו "עבודות תחזוקה" באתר ואחרי יומיים כשפתחתי שוב את פוסט הלחמניות משהו נראה לי מוזר.
אני מסתכלת על המסך ויש רק שלושה לייקים על הפוסט.
הלב התחיל לדפוק מהר ועשיתי ריפרש אולי משהו לא בסדר במחשב שלי. ריפרשתי שלוש פעמים. כלום. נאדה. שלושה לייקים.
רצתי לעוגיות השבדיות. אין מספר. אין לייקים בכלל!
לוחצת פה, לוחצת שם. אין לייקים. הלכו – נעלמו – התאדו.
וככה נעלמו לי הלייקים מהפוסטים.
הקהל מתבקש לעמוד דקת דומיה. טוב-טוב, נתפשר על עשר שניות. נכון, זה כולה לייקים. ובטח. בטח  שיהיו חדשים אבל 3029 לייקים ככה לאבד??!!
חברימים הייתי עצובה!
זה קרה לפני שבועיים. שבועיים קיויתי שהם יחזרו אבל הייאוש שינה מקום להשלמה.
מיטב המוחות מנסים עדיין להחזיר לי את הלייקים מחדש אבל אני המשכתי הלאה.
זוכרים את המשפט שלמעלה? לא נוגעים במה שעובד? תזכרו אותו בפעם הבאה שיגידו לכם שרוצים לשדרג לכם את החיים. או את האתר. את החדשות המרות שלי אני ממתיקה עם משמשים.
כנראה שהלייקים זה כמו המשמשים. קצרים בזמן. כמו שבאים ככה הולכים.
אז יש לי בשבילכם גם עוגה וגם ריבה.

כדי להגיע למתכון של  ריבת משמשים עם נגיעות וניל – לחצו על התמונה

 

כדי להגיע למתכון של – עוגת משמשים בטעם של פעם – לחצו על התמונה

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה! רק טוב חברימים!

קינוחים לפסח הכי שווים שיש

קינוחים מובחרים של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל - פרוייקט מיוחד לפסח

אחרי ההצלחה ההיסטרית של שיתוף-פעולה בין מיטב בלוגרי האוכל בפורים עם העוגיות הכי שוות שיש,
היה ברור לי שהקינוחים לפסח הכי שווים שיש- חייבים להגיע אליכם. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי  במיוחד בשבילכם את הקינוחים הכי שווים לפסח.
את הקינוחים הכי שווים לפסח של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים וקינוחים.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש. קינוחים לפסח הכי שווים שיש כוללים קינוחים מהחלומות! מה שתרצו יש פה.
עוגות חלומיות, קינוח קוקוס, מרנג, פוטיפורים, ויש גם גרסאות טבעוניות – מכל טוב הארץ. המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את המתכונים המתוקים.
אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
עידן דלל – Foodis
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
קינוחים לפסח הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – פאי קוקוס משגע פסח
פאי קוקוס משגע לפסחרות אופק – שמח במטבח – עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמח
עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמחאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארט באונטי כשר לפסח ללא אפייה
טארט באונטי כשר לפסח ללא אפייה

וויני רותם – משהו מתוק – עוגת מוס שוקולד על בסיס מרנג אגוזים – ללא קמח
עוגת מוס שוקולד על בסיס מרנג אגוזים – ללא קמח סיגל ברמר – אפיה בייתית – בראוניז פרווה
בראוניז פרווה – כשר לפסח קרן אגם – אופה וגם יפה – עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטניםענבל רובין – מתוקים ומאפים – ממתק (פטיפור) שוקולד קרמל ושקדים
ממתק (פטיפור) שוקולד קרמל ושקדיםרויטל אמיר – המערוך המקפץ – עוגת שוקולד, וופלים וקצפת ללא אפיה
עוגת שוקולד, וופלים וקצפת ללא אפיה יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – מעדן תמרים ואגוזים טבעוני
מעדן תמרים ואגוזים – טבעוניעידן דלל – Foodis – קרם קרמל
קרם קרמל

קרם ברולה שהאורחים שלכם לא ירצו ללכת אחרי שיטעמו
קרם ברולהלאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מגולגלות מטריפות לפסח
מגולגלות מטריפות לפסח תחתיות מרנג עם קארד/קרם לימון שנמסות בפה
תחתיות מרנג עם קארד לימוןרותם ליברזון – טיפול בבישול – עוגת שוקולד חלומית
עוגת שוקולדהגרגרנית – בלוג אוכל – מרנג עם רוטב פסיפלורה
מרנג עם רוטב פסיפלורה דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – כפיות שוקולד מקושטות
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר ואחרונה חביבה –  עוגת מוס לימון חלומית
עוגת מוס לימון חלומית!ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

היא מושחתת, שערורייתית ואלוהים כמה שהיא טעימה! על אחריותכם טוסו להדליק תנורים.

צריך לחסל את החמץ ואני בסופ"ש הזה החלטתי שאני מסיימת עם הקמח.
סיימתי עם הקמח אבל רק התחלתי עם הקלוריות. לא-לא זה היה פשוט נוראי!
אני באמת אוהבת אתכם. אתם מפרגנים לי, כותבים לי כמה שאני אופה נהדר ולכן –
אני מציעה לכם לא.
פשוט לא להכין את השחיתות המופלאה הזו שקוראים לה עוגת שמרים שוקולד וחלבה.הבעיה מתחילה עם הריח בזמן האפיה של עוגת שמרים שוקולד וחלבה.
אתם מסתובבים סהרורים ליד התנור, רואים איך הבצק משחים
כשזה יוצא מהתנור
אתם בוהים בעוגיה ורואים איך החלבה נמסה יחד עם השוקולד,
אתם אומרים נו טוב, נטעם רק חתיכה קטנה.
עוגת שמרים שוקולד וחלבה – מה יכול להיות כל כך נורא בזה?
יוג'! יוג' מיסטייק!זה מלא בשוקולד
והחלבה ככה נדבקת קצת לשיניים
ואתם אומרים די. לא רוצים יותר עוגת שוקולד וחלבה,
רוצים רק שוקולד.
אני איתכם חברימים.
הסירו דאגה מלבכם יש גם שבלולים רק עם שוקולד
לתמונות ומתכון לחצו כאן:  שבלולים רק עם שוקולד אני הכנתי אותם בתבנית מאפינס,
דוגמאות קטנות של
עוגת שמרים שוקולד וחלבה
שלא נתחרע עליהםכן-כן.
אנחנו טובים בדיבורים פחות במעשים.
באמצע הצילומים הגיעו הילדים.
שלום-שלום מה נשמע סובבתי את הגב לכמה דקות. בום! נעלמה עוגיה!מה?? אני מצלמת!
שומעת את החתן אומר בשקט לילדה
"קשה. קשה אצל ההורים שלך"  מה גם שעשיתי ניסיונות נוספים.
עוגת שמרים שוקולד וחלבהוחלה מתוקה עם שוקולד בטעמיםהטעמים כבר בפנים זוכרים מה אמרתי בהתחלה? יופי!

לא עזר נכון? קדימה.
טוסו להדליק תנורים
עוגת שמרים שוקולד וחלבה

מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד

הם קטנים, הם מלאים בנוטלה והם קטלניים. על אחריותכם הבלעדית.

יש לי כמה אפשרויות לעוגות שמרים
יש את מיס שוקולד וחברתה מיס שנק
הכנתי גם עוגת שמרים שוקולד וחלבה – שערורייתית
ועכשיו הגיע תור השבלולים הקטנים.
איך מכינים שבלולי שמרים עם שוקולד?
שלב אחרי שלב בתמונות. . שבלולי שמרים עם שוקולד מכינים בדיוק כמו עוגת שמרים רגילה. אחרי שהכנו את הבצק, מורחים  את הנוטלה,
מגלגלים לרולדה ארוכה
ואת הרולדה חותכים לפרוסות
הפרוסות האלה יהיו שבלולי שמרים עם שוקולדלא פשוט לשחק עם שוקולד.
הקרש מתלכלך, הידיים מתלכלכות,
השוקולד מכתים את הבצק בנקודות שוקולד
במיוחד אם משקיעים
בשבלולי שמרים עם שוקולד
שכבה עבה של נוטלהאבל הסירו דאגה מלבכם,
חוץ מכתמי שוקולד
לא קורה כלום.
באפיה הכל הכל נעלם.אחרי שהתמלאה תבנית המאפינס
עם שבלולי שמרים עם שוקולד
בתבנית נפרדת
מסדרים אותם רחוקים אחד מהשני זו כל התורה.
כפי שתראו בתצלום יש שילובים מתבנית המאפינס
של שני שבלולי שמרים עם שוקולדאו שלושה שבלולי שמרים עם שוקולדהם קטנים, הם מלאים בנוטלה, קטלניים!

שבלולי שמרים עם שוקולד

העוגיות של חנה בטיט

מבחר עוגיות מסורתיות ומופלאות, מידיה של חנה בטיט ז"ל עוגיות שהכינה יחד עם בתה ונשארו כמזכרת לימים מאושרים

  חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דהו עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. ביום פרסום הכתבה נסעה אביבית, להראות לאמה את הכתבה ומצאה שחנה לא מרגישה בטוב.
אביבית הקריאה לחנה שהרגישה ממש לא טוב את הכתבה.
חנה,  בצניעות האופיינית לה, לא לקחה את הקרדיט לעצמה, אלא אמרה לאביבית,
שהיא מאד גאה שעכשיו כולם יודעים שאביבית למדה ויודעת להכין את העוגיות המסורתיות. כעבור שלושה ימים אושפזה חנה בבית החולים אולם מצבה התדרדר והיא נפטרה. לכבוד הוא לי לחלוק עמכם את העוגיות של חנה בטיט ז"ל.
בנוסף לעוגיות, הכינו אביבית ואמה גם את מרק המחלתה לפסח.
מרק המחלתה יתווסף למורשת העוגיות האגדתיות שהשאירה חנה במותה למשפחתה.
הם יהיו זיכרון נצח למעשה ידיה המופלאות. כפי שתוכלו לראות המחברת שורדת כבר למעלה מעשרים שנה.בפורים הכינה אביבית בהדרכת חנה, מבחר עוגיות מסורתיות.
אביבית הנציחה את דרך הכנת העוגיות שלב אחרי שלב. לכבוד הוא לי להציג בפניכם את מבחר העוגיות של חנה בטיט. על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. עוגיות דבלה – העוגיות של חנה בטיטעלי סיגר במילוי בוטנים – העוגיות של חנה בטיטעוגיות יו יו – העוגיות של חנה בטיטעוגיות שושנים נוסטלגיות – העוגיות של חנה בטיטעוגיות מקרוד – העוגיות של חנה בטיטועוגיות קוקוס שמתאימות לפסח.

כל התמונות צולמו ע"י אביבית בטיט.
העוגיות של חנה בטיט

  ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

עוגיות דֶבּלָה

עוגיות המלכה. עוגיות תוניסאיות מסורתיות. כשנוגסים הבצק הדק מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!

עוגיות דֶבּלָה. עוגיות דֶבּלָה הן עוגיות תוניסאיות/טריפוליטאיות מסורתיות, הנקראות מלכת העוגיות או עוגיות המלכה.
עוגיות דֶבּלָה מכינים בחגים ולאירועים חגיגיים כמו חתונות או חינה.
הכנת עוגיות דֶבּלָה, עוגיות תוניסאיות מסורתיות לא פשוטה. עוגיות דֶבּלָה עשויות מפסים של בצק דק-דק אותו כורכים על האצבעות בצורת פרח.
את עוגיות דֶבּלָה מטגנים ולאחר מכן טובלים בסירופ מתוק.
כשנוגסים הבצק הדק כנייר מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן! חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות דֶבּלָה. לאחר שמכינים את הבצק לעוגיות דֶבּלָה,
מעבירים אותו במכונה לרידוד פסטה
או מרדדים את הבצק שיהיה דק-דק כמו נייר
לאחר הרידוד מגלגלים, מטגנים וטובלים בדבש. הכנת עוגיות דֶבּלָה – עוגיות תוניסאיות מסורתיות
שלב אחרי שלב במדוייק – במתכון למטה.

עוגיות דֶבּלָה

עוגיות מקרוד

עוגיות עשויות מקמח וסולת ממולאות בתמרים וטבולות בסירופ מתוק. עוגיות תוניסאיות מסורתיות.

עוגיות מקרוד הן עוגיות תוניסאיות/טריפוליטאיות מסורתיות. עוגיות מקרוד עשויות מקמח וסולת והן ממולאות בתמרים.
לאחר הכנת עוגיות המקרוד, טובלים אותן דקות ארוכות בסירופ מתוק שהופך את טעמן למיוחד. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות עוגיות מקרוד. על בצק המקרוד מורחים שכבה דקה של תמריםמגלגלים לרולדה ופורסים את עוגיות מקרודמניחים במגש שיהיה נוח יותר לטגן אותןמטגנים בשמן עמוק מספר דקותלאחר הטיגון טובלים דקות ארוכות את עוגיות מקרוד בסירופ מתוק
על מנת שיספגו את הסירופ לתוכן.עוגיות מקרוד  
יויו עוגיות יויו

עוגיות יו יו

עוגיות יו יו עשויות מבצק רך טבול בסירופ מתוק והן חלומיות בטעמן.

עוגיות יו יו הן עוגיות רכות ומתוקות בצורת עיגולים. לאחר שמטגנים את עוגיות יויו טובלים בסירופ מתוק.
בעדה המרוקאית נהוג לאכול את עוגיות יו יו לשבירת הצום.
עוגיות יו יו מעולות למשלוח מנות בחנוכה. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות יו יו. לאחר הכנת הבצק לעוגיות יו יו יש לשמן את הידיים על מנת לעבוד עם הבצק.
עוגיות יו יו נחשפו לראשונה בעונה של "מאסטר שף" ע"י אבי לוי שהכין אותן.
אפשר לפזר קוקוס על עוגיות יויו לאחר הטבילה בסירופ המתוק. כשבועיים לאחר פרסום הפוסט לא עמד ליבה של חנה במאמץ והיא נפטרה.
יהא זכרה ברוך והמאכלים שהכינה עם אביבית ישמשו הנצחה לזכרה. השנה, החלטתי שאנימכינה אותן לפי המתכון.
צעד אחר צעד הכנתי אותן ואכן יצאו מופלאות. התמונה הזו צולמה ע"י אביביתאני השתדלתי מאד בהכנת העוגיות
הצורה לא ממש מושלמת
אבל טעימים אש!

עוגיות יו יו

עלי סיגר במילוי בוטנים

בוטנים טחונים ומתוקים עטופים בבצק דק טבולים בסירופ מתוק. חלום!

עלי סיגר במילוי בוטנים הוא מאכל תוניסאי/מרוקאי מסורתי, מלא במתיקות. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים במשך הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.
אביבית מציינית כי זהו המאכל האהוב עליה ביותר.
לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עלי סיגר במילוי בוטנים.   לאחר הכנת המלית מגלגלים עלי סיגר עם הבוטנים הטחונים
ומסדרים על מגשלאחר טיגון עלי סיגר במילוי בוטנים
טובלים אותם בסירופ מתוקעלי סיגר במילוי בוטנים

עוגיות שושנים נוסטלגיות

עוגיות שושנים נוסטלגיות פריכות מתוקות ונהדרות!

עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות.
עוגיות שושנים נוסטלגיות עשויות מבצק פריך שמעשירים אותו בחלבונים.
המלית מתוקה ועשויה מאינטסנט פודינג וניל. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.   לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה
עוגיות שושנים נוסטלגיות לפי המתכון שבמחברת:מכינים את הבצק עליו מורחים את שכבת המלית מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ופורסים לפרוסות לאחר האפיה של עוגיות שושנים נוסטלגיות בוזקים עליהן אבקת סוכר.

עוגיות שושנים נוסטלגיות

עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח

קצף חלבונים קוקוס טחון עשר דקות עבודה ואתם מסודרים עם עוגיות נהדרות!

עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח.
עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח הן עוגיות קלות להכנה.
כדי להכין עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח – מקציפים חלבונים לקצף בהיר ותפוח ומוסיפים קוקוס טחון.
עוגיות קוקוס מתאימות גם למשלוחי מנות בחנוכה. חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת. חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה. אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת. מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות ".. מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה. לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות קוקוס.
עוגיות קוקוס שמתאימות גם לפסח.

עוגיות קוקוס שמתאימות לפסח

 

מרנג טבעוני הטירוף החדש

שלב אחרי שלב איך מכינים מרנג טבעוני ממי חומוס

יש לי אחיינית טבעונית שהסבה את תשומת לבי שיש טירוף חדש ברשת וקוראים לו מרנג טבעוני.
"מכינים את המרנג ממי חומוס מקופסת שימורים. את יכולה לבדוק אם זה נכון?" שאלה
האמת, הייתי די סקפטית.
פעם כבר שיכנעו אותי להכין עוגת שוקולד מסלק וזה לא נגמר בשוס.
נכון, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה, בצבע בורדו עמוק משגע אבל לעוגה היה טעם של סלק.
אבל אני לא מתייאשת, אני חייבת לבדוק. מרנג טבעוני שמכינים ממי החומוס שבקופסת שימורים? בואו נפריך את המיתוס.
ואם אני לא אבדוק מי כן?(: שלחתי את הקניין לקנות קופסת שימורים של חומוס וסיננתי את החומוס
220 ג' של מי חומוס או 3/4 כוס חד פעמיתשמתי המים בקערת המיקסר והתחלתי להקציף
הוספתי את הסוכר ממש לאט כל פעם
הפעלתי סטופר בשביל הבדיקה, חמש דקות שלמות עבד המיקסר
אבל חברימים, הקסם עובד. טעמתי, טעם של ביצים וסוכר. אין זכר למי החומוס. הכנתי נשיקות שיהיה מרנג טבעונימרנג טבעוני בכל הצורותחלק מהמרנג הטבעוני ערבבתי גם עם קוקוסקישטתי את המרנג הטבעוני והקוקוס  לאחר האפייה, קראתי לבני הבית לטעימות."מה אימוש, התחלנו עם פסח?" התעניינו
"תטעמו תגידו מה דעתכם", חייכתי
בעודם נוגסים בחנתי היטב את הבעות פניהם, נראו סבבה.
"טעים מאד" הודו שני הנסיינים והיד נשלחה לקחת עוד נשיקה
"אתם יודעים ממה זה עשוי?"
הם הפסיקו לאכול והסתכלו עלי בחשש
"ממים של חומוס! זה מרנג טבעוני," חייכתי מדושנת מעונג
"אמאאא" זרקה עורכת הדין את הנשיקה. "מים של חומוס??"
התפוצצתי מצחוק, "אם לא הייתי אומרת לכם לא הייתם יודעים. הרגשתם משהו מוזר בטעם?"
נאלצו להודות שהטעם מעולה. החלטתי לצפר את הטבעונים לכבוד החג
והכנתי להם פבלובה טבעונית
אם אתם מחפשים עוד מתכונים טבעונים/צמחונים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

 מרנג טבעוני הטירוף החדש


מבחר מתכוני עוגיות

עוגיות עוגיות עוגיות

העוגיות הכי טעימות למשלוח מנות

  עוגיות עוגיות עוגיות
לכבוד פורים הצעות לעוגיות למשלוח מנות.
עוגיות עם שוקולד, עוגיות עם תפוחי עץ, עוגיות עם תמרים, מרשמלו – מה שתבקשו יש. רק ללחוץ על השורה המודגשת מעל התמונה ומגיעים למתכון ולעוגיות. חג שמח! עוגיות יהלומי המעמולים של סבתא גלילהעוגיות מגולגלות עם ריבה עוגיות שוקולד – ים של שוקולדעוגיות נהדרות עם שוקולד צ'יפסעוגיות שיבולת שועל עם טחינהעוגיות שושנים נוסטלגיותבראוניז שוקולד קרמבו מושלם!עוגיות שבדיות שמכינים משני מצרכים וסוכר  דבלה – עוגיות המלכה. עוגיות תוניסאיות מסורתיות עוגיות מופלאות העשויות מתפוחי עץ וטופיעלי פילו עם סוכר חום וקינמון העוגיות הכי מושחתות שיש המרשמלו הראשון שלי עוגיות טעימות מהגיהנום כמעט כמו עוגיות שאי אפשר לפספסה עוגיות שהביאו לי את האושר – העוגיות של מוּרמוּר

עוגיות עוגיות עוגיות

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר

עוגיות שבדיות שנמסות בפה משני מצרכים וסוכר ויש גם גירסה טבעונית

  עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר המתכון ששרף את הרשת.
בדצמבר, נסעה בתי עם המשפחה  לבקר את הסבתא והסבא בשבדיה .
אחרי יומיים של התאקלמות בשטח, מספרת לי הילדה
"אמא תשמעי, יש פה עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן"
"איזה עוגיות?"
"לא יודעת אבל הן ממש טעימות"
"רצינית?"
לא נעים לי אבל אני ומיה חיסלנו כבר חצי קופסה. כל פעם עוברות ולוקחות עוגיה"
"ממה הן עשויות? משוקולד?"
"לא. מיה קוראת להן עוגיות בננה"
"יש בהן בננות?"
" הן נראות בדיוק כמו הבננות הקטנות האלה שעשויות מגומי לכן היא קוראת להן כך"
" נו תביאי מתכון"
"אמא, את נוראית!"
"הלו! שכחת מי אמא שלך? תבקשי מתכון!"
"את עושה לי בושות"
"תגידי לה שזה בשביל הסוויט וזה חשוב!" ואכן הגיע המתכון בשבדית.
THANK YOU SO MUCH ANNETTE
השוס הגיע כשהמתכון תורגם
חמאה, קמח וסוכר וניל. סה-טו! עוגיות שבדיות משני מצרכים.
מכינים העוגיות ובסוף טובלים אותן בסוכר. האמת, הייתי סקפטית והייתי חייבת לנסות את המתכון. סוףשבוע הזה נפל הפור, העוגיות הוכנו וחיכו אחר כבוד לטעימות.
הגשתי את העוגיות השבדיות של אנט, לטעימה לבתי ולשבדי.
ממש ספרתי את השניות שיגיעו ויטעמו.
שניהם נגסו בעוגיה וכמעט ביחד אמרו "בול! זה הטעם!"
איך אני מרוצה שמצליח לי(: את העוגיות שבדיות משני מצרכים מכינים בעשר דקות.
בקערה מערבבים החמאה עם הקמח וסוכר הוניל.
חלק הכנתי בצורת בננה, חלק עשיתי עיגולים ואפשר להבין למה הן נעלמות במהירות.
הן רכות, הן נמסות בפה, מושלמות!! בגלל ששלחתן המון תמונות של העוגיות שאתן הכנתן הדף התמלא בתמונות וזה היה נהדר
אבל החלטתי לתת לעוגיות שלכן מקום של כבוד ופתחתי פוסט רק עם התמונות
כל התמונות של העוגיות תמצאו כאן – תמונות של עוגיות משני מצרכים וסוכר – תמונות של העוגיות שאתן הכנתן  יש לי גם עוגיות עם שלושה מצרכים בלבד
תוכלו למצוא כאן – עוגיות עם שלושה מצרכים בלבד ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוגיות נהדרות
צריך רק ללחוץ כאן – עוגיות

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר

עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי

כשחברתי שפרה הכינה את העוומה  היא הביאה איתה קערת עוגיות.
"אלה עוגיות מיוחדות י'אוחתי. עוגיות טבעוניות שהצפתים קוראים להן ביסביסטי"
"איך??"
"עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי. ככה קוראים להן" לא יעזור כלום, שפרה סטנדפיסטית בדם. "למדתי אותן מחמותי שתהייה בגן עדן. אלה עוגיות מצפת. מכינים את העוגיות בצ'יק צ'ק. שמים בתבנית, עם סכין חותכים צ'יק-צ'יק-'ציק"
עשתה תנועות לאורך,
"אחרי זה צַ'ק צַ'ק צַ'ק"  עשתה תנועות לרוחב "והעוגיות מוכנות".
"אופים אותן עד שהן יבשות. אני אוהבת אותן הכי יבשות, כמו הביסקוטי. שיחשבו שהם מאיטליה ויאכלו עוגיות מצפת".
חברימים, עוגיות טבעוניות בטעם איטלקי מצפת. בול לפורים! צירפתי במיוחד את העוגיות הטבעיות לפורים כדי שכולם יוכלו להנות מהן. עוגיות טבעוניות.

עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי

יהלומי המעמולים של סבתא גלילה

סבתא גלילה חושפת את הסוד להכנת מעמולים בטעם של פעם

הסיפור שלנו (על עוגיות מעמול) מתחיל לפני כארבעים שנה. בסוף יהיה מתכון למעמולים במילוי תמרים. יהלומי מעמולים. הדיירים שגרו בבניין הקטן בן שלוש הקומות בשכונת נווה שאנן שבחיפה, היו מיודדים מאד.
כשהיה חסר סוכר או לחם, לא הססו לדפוק בדלת של השכנים ולבקש ואם היה צורך לשמור על הילדים, האימהות עזרו אחת לשנייה בשמחה.
אלה היו זמנים של פעם.
לאחר כמה שנים, עזבו השכנים מהקומה הראשונה ובמקומם הגיעה משפחה חדשה.
אמא, אבא ובת בשנות העשרים. בניגוד לשכנים הקודמים, המשפחה החדשה נהגה להסתגר בינה לבין עצמה.
הם לא יצרו קשרים עם השכנים ולא התערו עם שכניהם. אנשים סגורים.
באחד הימים החליק אב המשפחה באמבטיה, שבר עצם במפרק הירך ואושפז בבית החולים.
יוסי, השכן מקומה שניה החליט ללכת לבקר את האב.
האב שמח לראותו והשניים החלו לשוחח. תוך כדי שיחה אמר יוסי משפט באידיש.
התעניין האב מאיפה יוסי יודע אידיש
"אני מפולין" ענה יוסי
"איך אתה מפולין אם שם המשפחה שלך הוא טל-אור?"
"אני נולדתי למשפחת ליכטנטל (ליכט-פירושו אור) אולם בארץ שינינו את השם לטל-אור " ענה יוסי בשנייה ששמע האיש את השם ליכטנטל החוויר, התרגש, התחיל לבכות, לא ידע מה לעשות עם עצמו.
נרעש עד עמקי נשמתו מילמל ליוסי המופתע "אנחנו בני דודים" ועיניו דומעות "אנחנו משפחה". האיש סיפר ליוסי את סיפורו.
האיש נולד וחי בפולין. כשהגיע לגיל עשרים החליט לעזוב את פולין, ללמוד עריכת דין ולחפש את מזלו בעולם הגדול.
דודו, שהיה איש אמיד מאד נתן לו את ברכתו.
הוא גם  נתן לו סכום כסף נכבד כדי שיוכל להתחיל את דרכו.
וכך היה. האיש נסע לרודזיה של אז – זימבבואה של היום – למד עריכת דין והתבסס כלכלית.
במשך השנים הקים לו חווה חקלאית גדולה ממנה התפרנס.
כשהתחילו מהומות על רקע גזעני, סגר את עסקיו, לקח את משפחתו הקטנה ועלו לארץ.
"הדוד שלי – זה אבא שלך, שלמה ליכטנטל – כל מה שיש לי זה בזכות אביך.." מלמל האיש בדמעות. הוריו של יוסי נספו בשואה. יוסי שבגיל חמש היה כשפרצה המלחמה, מחק את השנים מחייו.
כששאלו אותו נכדיו על עברו נהג לומר "נולדתי בפולין ושם חייתי עד גיל 5. כשהייתי בן 12 עליתי לארץ ישראל".
שנים לא דיבר על השנים המסוייטות שעבר ופתאום מולו בן משפחה. עכשיו תגידו לי אתם,
מה הסיכויים של אדם שאיבד את כל משפחתו בשואה,
נשאר בלי  אף קרוב משפחה, נסע לרודזיה והקים משפחה,
עלה לארץ ישראל,
הגיע דווקא לשכונת נווה שאנן בחיפה,
גר בבניין כמה שנים,
ואז, לגלות באקראי שהבן דוד שלך,
שאביו נתן לך כסף לפני שנים, להתחיל את החיים,
הוא השכן שלך מהקומה השנייה?
כל מילה בסיפור – אמת לאמיתה. לעיתים, המציאות עולה על כל דימיון. באותו היום נקשר גורלן של שתי המשפחות ולא בשל המעמולים במילוי תמרים. יוסי, השכן שהלך לבקר את האיש, הוא אבא של בעלי. בעלי נקרא לזכר סבו, שנספה בשואה.
יוסי נשוי כבר מעל לחמישים שנה לגלילה חמותי.
גלילה, ששורשי משפחתה נטועים בארצנו ומעולם לא עזבו לגולה, היא בשלנית בחסד עליון. לגלילה יש מותגי אוכל שאין שני להם. כל מאכל מותג בפני עצמו וכך גם מתכון למעמולים .
יש לה ראלף – קישואים ממולאים באורז וצנוברים – לורן
קוקו – כדורי שוקולד אגדתיים – שאנל
והשוס – היהלומים . יהלומי מעמולים. מעמולים במילוי תמרים. הכנתי לכם סרטון הדגמה איך מכינים את המעמולים:יהלומי מעמולים של  סבתא גלילה.סבתא גלילה הסכימה לחשוף את דרך הכנת המעמולים.
גלילה מכינה את הבצק בקערה שהיתה של אמא שלה,
משפחה ששורשיה מתחילים בפקיעין ועם השנים עברו לטבריה,
סבתא מרגלית כהן-עודה ז"לגלילה לשה את הבצק של המעמוליםאחרי שהבצק מוכן,
עם היידים "מרדדת" את עיסת התמרים
בודקת שאין שאריות של תמרים בעיסה
"את רואה? את זה מוציאים"מחלקים לארבעה כדורים את הבצק ואת התמריםמתחילים עם כדור אחד.
מרדדים עלה ועליו מרדדים תמריםמפזרים על התמרים סוכר ונילמגלגלים לרולדה ארוכה ומהדקים הבצק היטבעם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצקפורסים את המעמולים במילוי תמרים לפרוסותמסדרים את המעמולים בתבניתמניחים בתבנית משומנת – המעמולים הורסים!מעמולים במילוי תמרים – במסדר המפקד – אחד אחרי השנילאחר האפיה טובלים את המעמולים בקערה עם אבקת סוכרמעבירים את המעמולים לסיר שזה תפקידו בחיים כבר שניםלהכיל את המעמולים במילוי תמרים

יהלומי המעמולים של סבתא גלילה


אוזני המן צבעוניים

איך מכינים אוזני המן צבעוניים ובעוד טעמים - הפתעה מתוקה לפורים

תראו איך שאני דואגת לכם למתכונים צבעונים לחג. תשתגעו מה מצאתי! את  אוזני המן צבעוניים יצרו ואחראיות להן צמד הבנות מ אהבה מעוגה ראשונה.
הן הכינו את החגיגה הזו כבר בשנה שעברה ואמרו שזה היה להיט בקרב הילדים. מזלכם! מזלכם שכשאני רוצה משהו אני הולכת בדוך ולא בסיבוב.
כמובן שלא עזבתי את הבנות עד שהסכימו לשתף  את הסוד והמתכון. (כשאניעפהעלעצמיאיאפשרלעצוראותיחחח)   הטריק הוא להכין בצק – לחלק ל – 6 כדורים, להוסיף לכל כדור צבע מאכל.לשטח בתבנית אפיה להקפיא, להוציא, לרדד ולהכין אזני המן. תראו איזה אזני המן נוספים – משגעים מצאתי אצל הבנות של אהבה מעוגה ראשונה אצל מלינדה בעלת הבלוג  KITCHEN TESTED מצאתי צילומים מפורטים איך מכינים אזני המן צבעוניים אזני המן עם בייגלה וחמאת בוטניםואזני המן עם גבינה וסוכריות.בשירת חגפורים-חגפורים חג גדול לילדים ובדילוגים
תרקדו כל הדרך למטבח.

אוזני המן צבעוניים

מתכונים לעוגיות

מתכונים לעוגיות  מכל הסוגים תמצאו אצל סוויט דולי. עוגיות טעימות קלות להכנה מתכונים נהדרים לעוגיות.

מתכונים לעוגיות קלות להכנה וטעימות – עוגיות נפלאות וקלות להכנה שיפתיעו את האורחים שלך בטעם ובמראה

מבחר מתכונים לעוגיות קלות להכנה ונחטפות שכל אחד יכול להכין ב10 דקות עבודה ולתנור.. כאן תוכלו למצוא מתכוני עוגיות פריכות או נימוחות. עוגיות מתוקות או מלוחות. מתכון לעוגיות .

מחפשים מתכונים לעוגיות? היכנסו לאתר סוויט דולי ותמצאו מבחר מתכונים איכותיים ובדוקים בכל רמות הקושי.

רוצים להכין עוגיות מושלמות בבית? יש לנו אינסוף מתכוני עוגיות מנצחים שיבטיחו שצנצנת העוגיות שלכם תמיד תהיה מלאה.

עוגיות הן הנשנוש המושלם ליד הקפה, הן נהדרות לאירוח וניתנות להכנה במגוון טעמים. אוסף מתכונים לעוגיות קלות, פשוטות, מהירות הכנה וטעימות

מתכונים לעוגיות