מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

קינוחי כוסות הורסים עוגות רכות ומבחר מתכונים חלומיים לחג הפסח

לכבוד חג הפסח ריכזתי עבורכם מבחר מתכונים לקינוחים ועוגת לפסח.
על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הורודה או על התמונה
חג שמח אהובות ואהובים שלי! עוגת מוס לימון חלומית
מוס לימון אוורירי על מצע מרנג עוגת שוקולד ליומולדת של גיא
עוגת שוקולד נטולת גלוטן, רכה וכשרה לפסח עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח
היא רכה, היא מלאת שוקולד היא חלומית תחתיות מרנג עם קארד לימון
תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימוני עדין ומשגע קרם ברולה
שכבת סוכר ומתחת קרם וניל משגע מרנג טבעוני
מרנג שעשוי כולו ממי חומוס כפיות שוקולד – קינוח חלומי
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר
עוגה שנמסה בפה ונפלאה קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג ושוקולד
קינוח חלומי נטול גלוטן גלידת מנגו קטיפתית
שלושה מוצרים חמש דקות עבודה ויש לכם גלידה נהדרת עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י
עוגה שהכנתי כבר המון פעמים ותמיד נוחלת הצלחה כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד
קינוח קל ופשוט שנראה חלומי מוס מרשמלו ברוטב פירות יער
קינוח כוסות של מוס מרשמלו עם פירות יער מוס גבינה עם תותים – קינוח בכוסות
קינוח כוסות מרשים לחג עוגת סברינה שמתאימה גם לחג הפסח
עוגה של שנות השמונים קינוח פנקוטה וניל ברוטב תותים
ביסים קטנים של הנאה עוגת מצות עם שוקולד
העוגה המנצחת של פסח עוגיות שקדים לפסח משלושה מצרכים בלבד
עוגיות שקדים נפלאות פבלובה – מלכת הקינוחים לחג
מרנג עם הררי קצפת ורוטב פירות יער מוס שוקולד בשני צבעים
מוס שוקולד שמגישים בכוסות ונראה חלום

 מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

ואם תרצו עוד מתכונים לחג הפסח תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לפסח אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דולי SWEET DOOLY   תודה!

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!

 

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח כוסות נהדר לחג, נטול גלוטן, בכוס אחת גם ריבת חלב גם מרנג וגם גאנש טעים טעים!

קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסות המנה ממש קלה להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוס אפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח.

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה קינוח בכוסות עם תותים נשיקות וגם מילון למילים טעימות

יש אנשים שנכנסים למסעדה, מסתכלים על התפריט ובוחרים מנה.
אני לא כמו כולם. כשמגישים לי את התפריט אני מדפדפת קודם כל לדף האחרון,
לראות איך יפתיעו אותי עם הקינוחים. בזמן האחרון המסעדות התחילו להתחכם ויש תפריט אחר לקינוחים מה שמותיר אותי עם בעיה,
כי אני צריכה להתאפק עד לסיום הארוחה ואז לבחור את הקינוחים. בני המשפחה שלי כבר יודעים שאין דבר כזה קינוח אחד.
הרי במסעדות יש בסף הכל בתפריט הקינוחים 4 או 5 מנות,
ואני צריכה לבדוק את הכל.
"דוּלי, אל תזמיני הרבה קינוחים אנחנו מלאים"
אני מהנהנת בראשי ומזמינה מה שאני רוצה והפלא ופלא,
בסוף לא נשאר שום קינוח על השולחן.
החוכמה היא גם לבחור את הקינוחים השווים.
שמות מפוצצים שבסוף מתגלים כעוגת שוקולד עם גלידה כבר למדתי לזהות,
ואגב שמות מפוצצים,
אם יש משהו שיכול לעצבן אותי ואני ממש מסוגלת לזרוק לשף את הקינוח על הראש,
זה תיאור הפרטים של המנה בסגנון:
"תחתית של דקואז קקאו שקדים, פייטה ושקדים קלויים, קרמו שוקולד ומנגו, מוס שוקולד מריר וטונקה, גלסאז' מריר"
אז אני עוד מבינה אבל אם אני בן אדם פשוט שאין לו שמץ של מושג מהמילים המפוצצות האלה?
מה? מה חשבת לעצמך??
כדי שנבין פעם אחת ולתמיד מה זה מה – בבקשה – מילון קצר: דקואז – מרנג עם אגוזים או קוקוס שמשמש כתחתית לעוגה
מרנג –  מקצפת של חלבונים המוקצפים עם סוכר
פייטה – שבבי קרמל קטנים דקיקים ופריכים 
קרמו – זהו קרם רך ועשיר המורכב משמנת חלמונים סוכר חלב ושוקולד כמובן
טונקה – אלה זרעים עם ארומה וטעם מיוחד, שילוב של וניל ושקדים.
גלסאז' – זהו הציפוי המבריק שיש על העוגות
גאנש – תערובת של שמנת ושוקולד מריר שממיסים ביחד
שנטילי – קרם בטעם וניל המורכב משמנת מתוקה וניל ואבקת סוכר
קוקוזין – הקוקוזין הוא ממרח של חלב ושמן קוקוס
ותודה לגוגל שעזר לי לפצח לכם את המילון. קינוח מוס גבינה עם תותים
זה בדיוק מה שאתם רואים וזה בדיוק מה שתקבלו מוס גבינה עם קצפת
מרק תותים, קוביות תותים ונשיקות
טעים טעים טעים!

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס שוקולד מנחם לאנג'לינה ג'ולי

שכבת מוס שכבת גאנש וקצפת אוורירית זו בהחלט נחמה ללב שבור כי מתוקים הם סוג של נחמה

וככה התעוררה לה בבוקר האישה הכי יפה בעולם וגילתה שבעלה כבר לא בעלה.
זאת אומרת על הנייר כן אבל הוא כבר לא רק שלה.
נכון, כשהם נפגשו היא כבר לקחה אותו מאישה אחרת שזה בעיני ממש בעייתי אבל נניח לזה. היא אהבה אותו עד כלות החושים, התחתנה איתו במיטב המחלצות לעיני הפאפרצ'י, ילדה ילדים, אימצה ילדים,
בנתה משפחה לתפארת הוליווד ובום. הוא לא שלה יותר.
ואני חושבת על אנג'לינה, כי זה לא משנה איך יקראו לך.
יכולים לקרא לך אנג'לינה, שמחה, מזל, מיכל או דפנה,
גם אם את הכי יפה בעולם ולמרות שמיליוני דולרים מרפדים לך את חשבון הבנק,
עדיין הלב שלך ישבר לרסיסים כשתגלי שבעלך בוגד בך.
ישבר? הצחקתם את אנג'לינה. יתנפץ. והיא מרוב כאב לא תדע מה לעשות עם עצמה. לא מאמינה שאנג'לינה מסתכלת על שוקולד
לא כל שכן נוגעת בו – איך שהיא נראית,
אבל אני פה בשביל להציע.
אין כמו מתוקים לנחמה.
מוס שוקולד שוכב, מרופד בשכבת גאנש ומצופה בקצפת לנחמה.
אתם יכולים להכין לא רק לנחמה
גם לערב חג המוס הזה חגיגי ומיוחד. אז איך מכינים את מוס השוקולד ששוכב לו ככה על הצד?
בקלות. מכינים מוס מזליפים לכוסות
ומשכיבים על תבנית ביצים.
ואם שחיתות עד הסוף
מרפדים בשכבת גאנש ומקררים
ואחרי שהכל מתקרר ממלאים בשמנת מתוקה.
כן. מתוקים הם סוג של נחמה.
קצת מריר הפוסט הזה
אבל מהם חיינו אם לא מרירים ומתוקים בו זמנית?!

מוס שוקולד מנחם

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

קינוח חלומי של מרנג עם הררי קצפת אוורירית מעל ופירות יער וסירופ. הקינוח המלכותי על שם רקדנית הבלט

אנה פבלובה נולדה בסנט פטסבורג ברוסיה למשפחת איכרים, והייתה ילדה חלשה וחולנית.
ערב אחד לקחה אותה אמה לראות את "היפהפייה הנרדמת" בהופעת בלט ובאותו ערב היא החליטה שהיא רוצה לרקוד את תפקיד הנסיכה ולהופיע באותו תיאטרון.
היא למדה אצל גדולי מורי הבלט ברוסיה באותה העת, פבלובה פיתחה איכויות של יופי והייתה לסמל שהפריד אותה משאר הרקדניות.
היא הצטרפה לבלט הקיסרי, התקדמה במהירות והפכה לרקדנית הראשית הראשית בראשית המאה ה-20 הקימה להקת בלט והחלה לסייר עימה ברחבי העולם.
כאשר הגיעה עם "מות הברבור" להופעה בניו זלינד זכתה להצלחה רבה, והומצא הקינוח פבלובה על שמה.
זוהי עוגה על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים, עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית.
קרדיט:ויקיפדיה. אז עכשיו אתם גם יודעים למה לקינוח ההורס הזה קוראים פבלובה.
ואי אפשר בלי סיפור פרטי כמובן.
לאחי שיהיה בגן עדן יש בן שיבדל-לחיים-ארוכים.
כשהיה הילד בן חמש, אחותו הגדולה למדה בלט ויום אחד כשנכנס אחי הביתה,
ראה איך הגדולה העמידה את הקטן בעמידת מוצא של בלט ולמדה אותו צעדי בלט.
במקום הודיע אחי שממחר הילדה(!) לא הולכת יותר לחוג בלט כדי שלא תלמד את אחיה צעדי בלט(:
כן חברימים, זו היתה בדיחה ואני בכוונה מציינת את זה כי באחד הפוסטים הקודמים שלי
קבלתי הודעות מאנשים בפרטי שלא הבינו את ההומור. פבלובה היא מלכת הקינוחים אצלנו ואני נוהגת להכין במנות אישיות.
האפשר להכין את המרנג יום לפני ולשמור בקופסה סגורה עד ערב החג.
גם את הסירופ עם הפירות אפשר להכין יום ולפני ההגשה להרכיב את המנה.

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

קינוחים מושחתים