קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה קינוח בכוסות עם תותים נשיקות וגם מיליון למילים טעימות

יש אנשים שנכנסים למסעדה, מסתכלים על התפריט ובוחרים מנה.
אני לא כמו כולם. כשמגישים לי את התפריט אני מדפדפת קודם כל לדף האחרון,
לראות איך יפתיעו אותי עם הקינוחים. בזמן האחרון המסעדות התחילו להתחכם ויש תפריט אחר לקינוחים מה שמותיר אותי עם בעיה,
כי אני צריכה להתאפק עד לסיום הארוחה ואז לבחור את הקינוחים. בני המשפחה שלי כבר יודעים שאין דבר כזה קינוח אחד.
הרי במסעדות יש בסף הכל בתפריט הקינוחים 4 או 5 מנות,
ואני צריכה לבדוק את הכל.
"דוּלי, אל תזמיני הרבה קינוחים אנחנו מלאים"
אני מהנהנת בראשי ומזמינה מה שאני רוצה והפלא ופלא,
בסוף לא נשאר שום קינוח על השולחן.
החוכמה היא גם לבחור את הקינוחים השווים.
שמות מפוצצים שבסוף מתגלים כעוגת שוקולד עם גלידה כבר למדתי לזהות,
ואגב שמות מפוצצים,
אם יש משהו שיכול לעצבן אותי ואני ממש מסוגלת לזרוק לשף את הקינוח על הראש,
זה תיאור הפרטים של המנה בסגנון:
"תחתית של דקואז קקאו שקדים, פייטה ושקדים קלויים, קרמו שוקולד ומנגו, מוס שוקולד מריר וטונקה, גלסאז' מריר"
אז אני עוד מבינה אבל אם אני בן אדם פשוט שאין לו שמץ של מושג מהמילים המפוצצות האלה?
מה? מה חשבת לעצמך??
כדי שנבין פעם אחת ולתמיד מה זה מה – בבקשה – מילון קצר: דקואז – מרנג עם אגוזים או קוקוס שמשמש כתחתית לעוגה
מרנג –  מקצפת של חלבונים המוקצפים עם סוכר
פייטה – שבבי קרמל קטנים דקיקים ופריכים 
קרמו – זהו קרם רך ועשיר המורכב משמנת חלמונים סוכר חלב ושוקולד כמובן
טונקה – אלה זרעים עם ארומה וטעם מיוחד, שילוב של וניל ושקדים.
גלסאז' – זהו הציפוי המבריק שיש על העוגות
גאנש – תערובת של שמנת ושוקולד מריר שממיסים ביחד
שנטילי – קרם בטעם וניל המורכב משמנת מתוקה וניל ואבקת סוכר
קוקוזין – הקוקוזין הוא ממרח של חלב ושמן קוקוס
ותודה לגוגל שעזר לי לפצח לכם את המילון. קינוח מוס גבינה עם תותים
זה בדיוק מה שאתם רואים וזה בדיוק מה שתקבלו מוס גבינה עם קצפת
מרק תותים, קוביות תותים ונשיקות
טעים טעים טעים!

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס שוקולד מנחם לאנג'לינה ג'ולי

שכבת מוס שכבת גאנש וקצפת אוורירית זו בהחלט נחמה ללב שבור כי מתוקים הם סוג של נחמה

וככה התעוררה לה בבוקר האישה הכי יפה בעולם וגילתה שבעלה כבר לא בעלה.
זאת אומרת על הנייר כן אבל הוא כבר לא רק שלה.
נכון, כשהם נפגשו היא כבר לקחה אותו מאישה אחרת שזה בעיני ממש בעייתי אבל נניח לזה. היא אהבה אותו עד כלות החושים, התחתנה איתו במיטב המחלצות לעיני הפאפרצ'י, ילדה ילדים, אימצה ילדים,
בנתה משפחה לתפארת הוליווד ובום. הוא לא שלה יותר.
ואני חושבת על אנג'לינה, כי זה לא משנה איך יקראו לך.
יכולים לקרא לך אנג'לינה, שמחה, מזל, מיכל או דפנה,
גם אם את הכי יפה בעולם ולמרות שמיליוני דולרים מרפדים לך את חשבון הבנק,
עדיין הלב שלך ישבר לרסיסים כשתגלי שבעלך בוגד בך.
ישבר? הצחקתם את אנג'לינה. יתנפץ. והיא מרוב כאב לא תדע מה לעשות עם עצמה. לא מאמינה שאנג'לינה מסתכלת על שוקולד
לא כל שכן נוגעת בו – איך שהיא נראית,
אבל אני פה בשביל להציע.
אין כמו מתוקים לנחמה.
מוס שוקולד שוכב, מרופד בשכבת גאנש ומצופה בקצפת לנחמה.
אתם יכולים להכין לא רק לנחמה
גם לערב חג המוס הזה חגיגי ומיוחד. אז איך מכינים את מוס השוקולד ששוכב לו ככה על הצד?
בקלות. מכינים מוס מזליפים לכוסות
ומשכיבים על תבנית ביצים.
ואם שחיתות עד הסוף
מרפדים בשכבת גאנש ומקררים
ואחרי שהכל מתקרר ממלאים בשמנת מתוקה.
כן. מתוקים הם סוג של נחמה.
קצת מריר הפוסט הזה
אבל מהם חיינו אם לא מרירים ומתוקים בו זמנית?!

מוס שוקולד מנחם

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

קינוח חלומי של מרנג עם הררי קצפת אוורירית מעל ופירות יער וסירופ. הקינוח המלכותי על שם רקדנית הבלט

אנה פבלובה נולדה בסנט פטסבורג ברוסיה למשפחת איכרים, והייתה ילדה חלשה וחולנית.
ערב אחד לקחה אותה אמה לראות את "היפהפייה הנרדמת" בהופעת בלט ובאותו ערב היא החליטה שהיא רוצה לרקוד את תפקיד הנסיכה ולהופיע באותו תיאטרון.
היא למדה אצל גדולי מורי הבלט ברוסיה באותה העת, פבלובה פיתחה איכויות של יופי והייתה לסמל שהפריד אותה משאר הרקדניות.
היא הצטרפה לבלט הקיסרי, התקדמה במהירות והפכה לרקדנית הראשית הראשית בראשית המאה ה-20 הקימה להקת בלט והחלה לסייר עימה ברחבי העולם.
כאשר הגיעה עם "מות הברבור" להופעה בניו זלינד זכתה להצלחה רבה, והומצא הקינוח פבלובה על שמה.
זוהי עוגה על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים, עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית.
קרדיט:ויקיפדיה. אז עכשיו אתם גם יודעים למה לקינוח ההורס הזה קוראים פבלובה.
ואי אפשר בלי סיפור פרטי כמובן.
לאחי שיהיה בגן עדן יש בן שיבדל-לחיים-ארוכים.
כשהיה הילד בן חמש, אחותו הגדולה למדה בלט ויום אחד כשנכנס אחי הביתה,
ראה איך הגדולה העמידה את הקטן בעמידת מוצא של בלט ולמדה אותו צעדי בלט.
במקום הודיע אחי שממחר הילדה(!) לא הולכת יותר לחוג בלט כדי שלא תלמד את אחיה צעדי בלט(:
כן חברימים, זו היתה בדיחה ואני בכוונה מציינת את זה כי באחד הפוסטים הקודמים שלי
קבלתי הודעות מאנשים בפרטי שלא הבינו את ההומור. פבלובה היא מלכת הקינוחים אצלנו ואני נוהגת להכין במנות אישיות.
האפשר להכין את המרנג יום לפני ולשמור בקופסה סגורה עד ערב החג.
גם את הסירופ עם הפירות אפשר להכין יום ולפני ההגשה להרכיב את המנה.

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

קינוחי כוסות של מוס מרשמלו עם רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנות

כשהייתי בכיתה ט' החלטתי שאני לא ממשיכה ללמוד בחטיבה העליונה בביה"ס "ליאו באק"
אלא עוברת ללמוד בביה"ס "ויצ"ו" שבחיפה. אמא שלי התחלחלה. השתגעת? שהבת שלי תלמד בויצו? לומדים שם לבשל ולתפור.
לא עזרו ההסברים שזה לא מה שהיה פעם, היא לא היתה מוכנה לשמוע על כך.
סיכמתי איתה שתמשיך להגיד לכולם שאני לומדת בליאו-באק
וגררתי את אבא שלי שירשום אותי ללימודים ב"ויצו". בזכות הלימודים שלי שם, מגיל 18 האצבעות שלי רצות על המקשים במהירות האור.
אחראית לזה המורה דאז גב' גולומוב שבשיעורי "הדפסה בשיטה עיוורת" עמדה בכיתה עם סרגל,
אנחנו עם האצבעות על מקשי מכונת הכתיבה והיא פוסעת מעדנות מצד לצד בכיתה,
מקריאה אותיות ואנחנו מקישות אותן. כל אות מכה לעצמה עם הסרגל ביד.
שין, דלת, גימל, כף, רווח, פאי סופית, כף סופית, למד, חית, רווח.
בשיעור היתה עוברת מצד לצד בכיתה, מקריאה אותיות ואנחנו מקישות כשהמבט קדימה.
ככה למדתי להדפיס במהירות האור בלי לראות אף אחד ממטר(: עד אתמול בבוקר כשהתעוררתי עם כאבי תופת בכף יד שמאל.
"בטח עשית תנועה לא טובה, מה עשית עם היד?" מרגיזה אותי אחותי
"כלים כלים כלים ועוד קצת כלים וגם אפיתי עוגה! מה תנועה לא טובה מה?!" אני שואגת מרוב כאבים
"אז תתני ליד לנוח"
"היא נחה כי אני לא יכולה להזיז אותה מרוב כאבים. אני מחזיקה עם יד ימין את יד שמאל. נכה. אני נכה!"
לא יכולה להסתרק, לא יכולה להדפיס, כאבים איומים ביד ואני הפכתי להיות פקעת עצבים.
ארבעים ושמונה שעות לקח לכדור להרגיע לי את הדלקת ולחזור לשיגרה. אבל כשאני חוזרת לשגרה אני מכינה את הדברים האהובים עלי.
עוד מעט חג שבועות ואני סידרתי לכם מוס מרשמלו עם פירות יער שיתאים לאוירת החג.
השתמשתי בנשיקות מרנג קטנות שקונים בקופסאות למצע,
אם אתם רוצים להכין לבד אין שום בעיה מתכון למרנג תוכלו למצוא פה
על המרנגים יצקתי רוטב פירות יער הוספתי מוס ורוטב לקישוט. חברימים, שתתעוררו כל בוקר בריאים ושלמים בלי כאבים.

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

שוקולד שמכינים בבית עם סוכריות צבעוניות וממתקים, הכי קייטנה מתוקה שיש

פסח, הילדים בבית
ואחרי שגמרנו שעות של יצירה, קפיצות בטרמפולינה, משחקי קופסה
וסלון אחד שנראה כאילו זרקו רימון ופוצצו,
אני שפוכה, הרוסה ממוטטת והיא
"מוּרמוּר, משעמם לי מה נעשה עכשיו?"
אז הלכנו לעשות קייטנת שוקולד.
שוקולד עם ממתקים.
כי מה יותר כיף אם לא להתעסק עם שוקולד?
ועוד שוקולד עם ממתקים.
מזל שאמא שלה לא היתה בסביבה.
בשביל להפעיל את קייטנת השוקולד
אתם צריכים להמיס שוקולד במיקרו
לאסוף את כל סוגי הסוכריות הצבעוניות שיש לכם בבית,
כל הממתקים ואפשר להתחיל לעבוד. אחרי שממיסים את השוקולד
על נייר אפייה מזליפים צורות.
אפשר עיגולים אפשר גם למרוח את השוקולד כמשטח שטוח- מה שתבחרו.
ואחרי שהשוקולד מרוח כיד הדימיון הטובה לתת לילדים
לקשט את השוקולד עם ממתקים
עם הסוכריות, מרנגים, מה שיש בבית. מקררים את השוקולד ומקלפים מהנייר בקלות ואת שוקולד עם ממתקים
המשטח הגדול שוברים לפיסות קטנות

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

קינוחים מושחתים