מתכון לעוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

מהיום אמרו סברינה נוסטלגית שש שש שש. שש ביצים,שש כפות סוכר ושש כפות פירורי לחם.

סברינה היא עוגה נוסטלגית.
כשהייתי קטנה, הסברינה היתה פסגת חלומותי.
כשהייתי קטנה אחרי זריקה או משהו טראומתי,
זוכרת אותי ישובה בבית קפה עם אמא שלי, ילדה קטנה עם השולחן זכוכית שגבוה ממני,
נועצת את הכפית בהררי הקצפת עם העוגה הספוגה בטעמים – כן. זכרונות של ילדות.
תודה לציפי לוי הנהדרת שלקחה אותי שנים אחרונית, הזכירה לי את העוגה וגם נתנה לנו מתכון. כדי שיהיה לכם יותר קל תוכלו לקרא לעוגת הסברינה – עוגה סברינה שש שש שש.
וזאת משום שהעוגה בנויה מ-
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות פירורי לחם.
בפסח תמירו את פרורי הלחם לפרורי קמח מצה.
מפרידים ביצים – חלבונים וחלמונים לחוד.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים החלמונים ופרורי הלחם וזהו.
העוגה יוצאת גבוהה כמו בתמונה והיא נפלאה. מספיגים את העוגה עם מים,סוכר וברנדי.
אפשר במקום הברנדי לשים רום שלפי דעתי הרבה יותר טעים.
מה איזה רום? הפושטי הזה שמוכרים בסופר במדף של האפיה.
מים אדומים מעורבבים בסוכר בטוח אבל איך שהנוזל הזה בא עם זכרונות ילדות. סברינה קלאסית מוגשת עם דובדבנים אבל אצלי חייב שיהיה טוויסט הגשתי עם פירות יער.
העוגה נפלאה וטעימה! ובפינה הכי אהובה עלי אתן משמחות אותי עם תמונות של העוגה ווקשה(:

מתכון לעוגת סברינה נוסטלגית מהירה

עוגת ממתקים ליומולדת

עוגת שוקולד הורסת ליומולדת עם ממתקים ושוקולדים שתשאיר את האורחים שלכם פעורי פה

קונדיטוריה היא מדע מדויק משננים לנו בוקר וערב, כל גרם חייב להיות ספור ומדוד.
אמת התורה הכל נכון, מורידה את הכובע בפני השפים הגדולים כי קטונתי והם יודעים הרבה יותר טוב ממני.
עד כאן אין ויכוחים נכון? מעולה! אבל! לפני שהייתי סוויט, אחותי היתה מתקשרת ושואלת "תגידי איך הכנת את העוגה של יום שישי?"
הייתי עונה משהו בנוסח "תקחי בערך כוס סוכר ותוסיפי עוד קצת שוקולד.."
ולפני שהייתי מצליחה לגמור משפט היו מגיעות הצעקות.
"אני לא מבינה את לא יכולה לתת לי מתכון נוראמלי? מהזה? מתי תלמדי למדוד כמויות?" אז אין ברירה ולמדתי. מאז שאני סוויט מודדת כמויות בקפידה
ואם אני רוצה שהעוגה תצליח לכם בדיוק כמו אצלי,
אני שולחת לעצמי הודעות קוליות בווטאפ תוך כדי עבודה כדי לא לשכח. אבל האמת חייבת להיאמר העוגות הכי מוצלחות שלי,
הן אלה שאני לוקחת מצרכים, מכניסה פה, מוסיפה שם שלום-על-ישראל לתנור ואופה.
הבעיה מתחילה כשבזמן הטעימות אני שומעת תגובות כמו
"אמא מה זה? אלוהים זה טוב! איך עשית את זה?"
יואו-יואו איך שאני דופקת את הראש בקיר.
מפגרת-מפגרת-מפגרת! איך לא רשמתי?! ומתחילה לנסות לשחזר.
עכשיו תשאלו למה אני מספרת לכם את זה? או!
זוכרים שהשבוע חגגה הנסיכה שלי יומולדת?
ברור שזוכרים כי עוגת הלימון שהמתכון שלה פה: עוגת לימון שעוד לא טעמתם
עשתה לי השבוע הרבה נחת עם הצפיות ברחבי הרשת.
אמה-מה עוגת לימון זה לנפש, בוא נפתיע אותה בדרך שלא חשבה עליה.
ואחרי הלימון מגיע השוקולד. סוויט או לא סוויט? בזמן שהכנתי את העוגה הראש היה טרוד במחשבות, במקום אחר ושכחתי לדבר לעצמי.
אחרי האפייה, כשהעברתי העוגה לתבנית ההגשה וטעמתי ממה שנשאר על הסכין,
כבר אז הבנתי שעשיתי טעות כשלא רשמתי, אבל למי יש זמן להתעכב?
ובינינו התפאורה בעוגת הממתקים היא מה שעושה את העוגה. אני עברתי שלוש חנויות ופיצוציות בשביל לרכוש שוקולדים לעוגת הממתקים ליומולדת בבוקר, התקשרתי למשרד לוודא שהילדה בכסא הנכון והפתעתי אותה עם העוגה.
כן כן כל המשרד נהנה. וכדי שלא תשאלו מה כל הממתקים, צילמתי לכם את הערימה
היו אפילו עוד. למשל, את ביצי הקינדר שקניתי אחרכך אבל הן על העוגה.
והיו חבילות של רבע לשבע בצבע אדום
ותשלימו את החסר מהתמונה הראשית(: הטריק של העוגה, להכין עוגת שוקולד, לצפות בגאנש ולהתחיל בלשחק עם ממתקים. ובפינה האהובה עלי איך אתן משמחות את ליבי ושולחות לי תמונות עם עוגות שלכן – ווקשה:
נועה בת ה 13.5 הכינה את עוגת הממתקים לאמא שלה בהפתעה.
בסודיות קנתה חומרים החביאה מאחיה הקטנים ושלחה לסבתא שלה שתראה
אי אפשר שלא להעלות את זה פה ולהתרגש(: וגם Adan הכינה את העוגה בתבנית 26 והצליח לה!

עוגת ממתקים ליומולדת

עוגת מוס שוקולד חגיגית

עוגת מוס שוקולד חלומית הורסת בטעמה העשויה ללא ביצים וג'לטין

לפני כחודש הציע בן הזקונים שלי, הסטודנט, חיים של אמא, נסיך של אמא,ואם-לא-הייתי-מתביישת-הייתי-נשפכת-עוד,
נישואים לחברתו מזה חמש שנים.
ביום הולדתו לפני שנתיים לא הפסקתי לדבר עליו כשהכנתי לו מתכון בשר כמו שהוא אוהב – תלחצו על הלינק גולש של גברים. לפני כשלושה שבועות הודיע לי הנסיך כי הוא מתכנן  להציע לחברתו נישואין.
היא הציעה שיסעו לירושלים ביום שלישי שבוע למחרת וזה מבחינתו יום מושלם להצעת הנישואין,
היא לא תעלה בדעתה שזה יקרה דווקא באותו היום.
מיד התגייסתי למשימה וביום שישי בבוקר הלכנו לחנות תכשיטים לבחור לנסיכה טבעת אירוסין.
הסטודנט סקר את ארונות התצוגה והודיע "אין פה שום טבעת שמוצאת חן בעיני בואי נלך".
"רגע. בוא נדבר עם בעל החנות"
נגשנו לבעל החנות, הסברנו לו שאנחנו מחפשים טבעת אירוסין אבל לא מצאנו טבעת נאותה.
"מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה תגיד ואכין לך. מתי ההצעה?"
מזכירה לכם יום שישי 11 בבוקר.
"ביום שלישי"
"אה יופי, חבל שלא באת ביום רביעי" חייך בעל החנות
"אז לא תהיה טבעת?"
"בוודאי שתהיה"
והיתה. ביום שלישי נסעו הזוג לירושלים, בהר הצופים עם קהל של תיירים הפתיע את הנסיכה ושלף טבעת.
התיירים מרוב התרגשות מחאו כפיים וצעקו מזלטוב במבטא אמריקאי כבד
ועד היום חלוקות הדעות, כי בגלל התרגשות של שני הצדדים, הכפיים של הקהל,
וההלם והבכי של הכלה – לא זוכרים השניים אם היא בכלל ענתה לו,
אבל זה ממש לא משנה כי תאריך לחתונה כבר יש(: כמובן שלאירוע חגיגי שכזה חייבים עוגה חגיגית במיוחד.
הילד משוגע על שוקולד ולכן קבל עוגת מוס שוקולד חגיגית.
עוגת מוס קרה ללא ג'לטין וללא ביצים. עוגת מוס שוקולד חגיגית בנויה משלוש שכבות.
שכבה ראשונה – שכבת עוגיות טחונות
מעל התחתית  שכבת עוגיות שמקיפות את העוגה מסביב
שכבה שניה מוס שוקולד
ושכבת קצפת לסיום. את מוס השוקולד הכנתי עם שוקולד של HEIDI בטעמי צימוקים ואגוזים.
מוס השוקולד קבל נגיעות טעם הורסות! ובפינתנו אתן מרגשות אותי כשאתן מכינות את העוגה שלי – ווקשה(:

עוגת מוס שוקולד חגיגית

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

בראוניז שוקלדיים, רכים וטעימים על גבול השערורייתי במיוחד שמכינים אותם בחמש דקות.

הכנתי את הבראוניז האלה כבר לפני חודש.
כדי שחומר הנפץ השוקולדי הזה לא ישאר בבית, חילקתי בין אנשים טובים שהתנדבו לקבל.
למחרת קבלתי טלפון ומישהי מהצד השני נבחה:
"שתדעי לך שזה לא חוקי מה שעשית"
"מה??"
"את XXXX בת אלף XXXXX"
פרצתי בצחוק
"מה? מה עשיתי??"
"הם לא חוקיים הבראניז האלה. שמעת?? לא הייתי אתמול בערב בבית והבוקר טעמתי מהם"
והתחילה לברך אותי בכל ברכה אפשרית שקיימת בלקסיקון הקללות. במצבים כאלה חברימים, אני מתרווחת, מוכנה לספוג כל עלבון, כי אני יודעת שהצליח לי לגמרי.
גם העובדה שיש לי חברות משוגעות מוסיפה לעניין  ולכן אני בכלל לא דואגת.
כמובן שאחרי שסיימה לקלקל ישר ביקשה מתכון.
"תחלמי. יהיה בסוויט דוּלי עוד שבוע" עבר חודש. התקשרה השבוע.
"עבדת עלי מה?"
"על מה בדיוק את מדברת?"
"המתכון לבראוניז הלא חוקיים!!" האמת, בכלל שכחתי מהם. הכנתי, צילמתי, העברתי למחשב והבראוניז נרדמו בשמירה.
טוב שחברות שלי מזכירות לי מה שאני מצליחה לשכוח.
בשבת הגיעו הילדים לצהרים ולא היו מתוקים בבית.
היו אבטיח ופירות כמובן אבל לא משהו שעשוי משוקולד.
תוך חמש דקות ערבבתי את המרכיבים ולתנור.
כשהם מעולפים מסלון אחרי כחצי שעה הגשתי את זה חם.
בדרך כלל צריך לתת לבראוניז להתקרר שיתגבשו, פה לא היה זמן.
עם גלידה ליד שהגשתי הפעם, קבלתי רק ברכות.   הבראוניז האלה מלאים בשוקולד,
הם רכים ונמסים ואכן מושחתים על גבול הלא חוקי. גם ההכנה שלהם שערורייתית.
זורקים הכל לקערה מערבבים
ולתנור.
שנתחיל? שניה! נכון שאתם לא בטוחים אם זה באמת טעים? ווקשה(:
אלה תגובות שממלאות אותי אושר!

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

קינוח דובדבנים מרענן לקיץ

קינוח הורס עם דובדבנים שמכינים בצ'יק צ'ק

כשחברה שלי הודיעה לי שהיא נוסעת לטיול ג'יפים ביוון צחקתי עליה.
"השתגעת? יוון וטיול ג'יפים? ליוון נוסעים לשבת בטברנות, לאכול, לשתות, לרקוד בכיף. השתגעת שאני אסע כל היום והגוף שלי יטלטל בג'יפ?"
אז את יכולה לצחוק על החברה שלך כמה שאת רוצה אבל אלוהים זורק קוביות ולכי תדעי מה יהיו התוצאות.
ביום שהגענו ליוון החליטו היוונים לעשות היסטוריה לכבודנו ופשטו את הרגל.
כשראינו טור עצום של אנשים עומדים אחד אחרי השני באורך קילומטר, קפצתי משמחה ואמרתי:"לעצור את האוטו! יש פה בטוח הופעה וכולם מחכים בתור!"
אז זהו שלא.
זו לא היתה הופעה זה היה התור לכספומט.
מאותו הרגע צילמתי כל תור שראינו.
בוקר אחד כשהתעוררנו ופתחתי את הוילון הרחוב כבר היה עמוס באנשים. שלושה בנקים ברחוב ואנשים עומדים כבר בערימות מול הבנקים ומחכים בערבים המסעדות היו הומות אדם כאילו אין ליוונים מחר.
במחר שלהם הם בכלל לא עבדו, החנויות היו סגורות או ריקות. שיחה עם פקידת הקבלה במלון: "יש לך המלצה לאיזה מועדון לילה או הופעה או מועדון עם שירים?"
המסכנה עוברת לפרצוף מתנצל מספר שמונה, משלבת ידיים על החזה כי לא יודעת מה לעשות עם עצמה ואומרת:
"סורי ביקוז אוף דה סיטיואיישן נו מוזיק. יו נואו זה פוליטיקל סיטיואיישן. דה פיפל דונג אב מוד פור מיוזיק."
ברור! ברור חמודה!
אז נסענו לטייל ביוון ושבילי העיפרון שנסענו בהם היו עבים ליד טיול הג'יפים שהחברה שלי השתתפה.
אין רע בלי טוב וככה גילינו את הדובדבנים. בהרים הגבוהים של יוון, במזג האויר הקריר מצאנו אותם.
עצים עמוסים לעייפה בדובדבנים שמנמנים, בצבע בורדו-שחור, אדום-בוהק, מרהיבים ביופיים ואלוהים כמה טעימים!
שטחים מלאים בעצי דובדבן והרצפה שמתחתם זרועה בדובדבנים.
מה הפלא שמהרגע שנחתנו סוויט דוּלי – אני – באטרף של הכנת מאכלים עם דובדבנים? יש לי בשבילכם קינוח דובדבנים מרענן לקיץ.
מכינים בשלוש דקות ממש!
העבודה היחידה שלוקחת זמן זה לגלען את הדובדבנים.
חמישה מוצרים, קערה אחת, מזלג או מטרפה
וקינוח דובדבנים מרענן לקיץ הזה שלכם. איך מכינים?
אחרי שמגלעינים הדובדבנים
מחצית מכמות הדובדבנים שמים בקערה,
יוצקים את הבלילה ועליה מפזרים חצאי דובדבנים. לוקחים תבנית של תנור,
מרפדים אותה עם מפית מטבח,
יוצקים על מפית המטבח שתי כוסות מים,
מניחים את התבניות על המפית הרטובה
ואופים. אגב, אם יש לכם היסוסים לגבי המפית על התבנית בתנור
הסירו דאגה מלבכם כבר השתמשתי בזה
כשהכנתי קרם ברולה.
תוכלו לראות כאן זה טעים כשזה חם כי הוא רך ומזכיר בטעמו פודינג,
זה יותר טעים אחרי כמה שעות במקרר כי העיסה מתייצבת,
הטעם קצת כמו של קרם ברולה קר
ואי אפשר להפסיק לאכול. ובפינתנו קוראינו אומרים אם הצליח – ווקשה(: וגם באינסטוש הגיבו קינוח דובדבנים מרענן לקיץ

קינוחים מושחתים