עוגת מוס שוקולד חגיגית

עוגת מוס שוקולד חלומית הורסת בטעמה העשויה ללא ביצים וג'לטין

לפני כחודש הציע בן הזקונים שלי, הסטודנט, חיים של אמא, נסיך של אמא,ואם-לא-הייתי-מתביישת-הייתי-נשפכת-עוד,
נישואים לחברתו מזה חמש שנים.
ביום הולדתו לפני שנתיים לא הפסקתי לדבר עליו כשהכנתי לו מתכון בשר כמו שהוא אוהב – תלחצו על הלינק גולש של גברים. לפני כשלושה שבועות הודיע לי הנסיך כי הוא מתכנן  להציע לחברתו נישואין.
היא הציעה שיסעו לירושלים ביום שלישי שבוע למחרת וזה מבחינתו יום מושלם להצעת הנישואין,
היא לא תעלה בדעתה שזה יקרה דווקא באותו היום.
מיד התגייסתי למשימה וביום שישי בבוקר הלכנו לחנות תכשיטים לבחור לנסיכה טבעת אירוסין.
הסטודנט סקר את ארונות התצוגה והודיע "אין פה שום טבעת שמוצאת חן בעיני בואי נלך".
"רגע. בוא נדבר עם בעל החנות"
נגשנו לבעל החנות, הסברנו לו שאנחנו מחפשים טבעת אירוסין אבל לא מצאנו טבעת נאותה.
"מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה תגיד ואכין לך. מתי ההצעה?"
מזכירה לכם יום שישי 11 בבוקר.
"ביום שלישי"
"אה יופי, חבל שלא באת ביום רביעי" חייך בעל החנות
"אז לא תהיה טבעת?"
"בוודאי שתהיה"
והיתה. ביום שלישי נסעו הזוג לירושלים, בהר הצופים עם קהל של תיירים הפתיע את הנסיכה ושלף טבעת.
התיירים מרוב התרגשות מחאו כפיים וצעקו מזלטוב במבטא אמריקאי כבד
ועד היום חלוקות הדעות, כי בגלל התרגשות של שני הצדדים, הכפיים של הקהל,
וההלם והבכי של הכלה – לא זוכרים השניים אם היא בכלל ענתה לו,
אבל זה ממש לא משנה כי תאריך לחתונה כבר יש(: כמובן שלאירוע חגיגי שכזה חייבים עוגה חגיגית במיוחד.
הילד משוגע על שוקולד ולכן קבל עוגת מוס שוקולד חגיגית.
עוגת מוס קרה ללא ג'לטין וללא ביצים. עוגת מוס שוקולד חגיגית בנויה משלוש שכבות.
שכבה ראשונה – שכבת עוגיות טחונות
מעל התחתית  שכבת עוגיות שמקיפות את העוגה מסביב
שכבה שניה מוס שוקולד
ושכבת קצפת לסיום. את מוס השוקולד הכנתי עם שוקולד של HEIDI בטעמי צימוקים ואגוזים.
מוס השוקולד קבל נגיעות טעם הורסות! ובפינתנו אתן מרגשות אותי כשאתן מכינות את העוגה שלי – ווקשה(:

עוגת מוס שוקולד חגיגית

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

בראוניז שוקלדיים, רכים וטעימים על גבול השערורייתי במיוחד שמכינים אותם בחמש דקות.

הכנתי את הבראוניז האלה כבר לפני חודש.
כדי שחומר הנפץ השוקולדי הזה לא ישאר בבית, חילקתי בין אנשים טובים שהתנדבו לקבל.
למחרת קבלתי טלפון ומישהי מהצד השני נבחה:
"שתדעי לך שזה לא חוקי מה שעשית"
"מה??"
"את XXXX בת אלף XXXXX"
פרצתי בצחוק
"מה? מה עשיתי??"
"הם לא חוקיים הבראניז האלה. שמעת?? לא הייתי אתמול בערב בבית והבוקר טעמתי מהם"
והתחילה לברך אותי בכל ברכה אפשרית שקיימת בלקסיקון הקללות. במצבים כאלה חברימים, אני מתרווחת, מוכנה לספוג כל עלבון, כי אני יודעת שהצליח לי לגמרי.
גם העובדה שיש לי חברות משוגעות מוסיפה לעניין  ולכן אני בכלל לא דואגת.
כמובן שאחרי שסיימה לקלקל ישר ביקשה מתכון.
"תחלמי. יהיה בסוויט דוּלי עוד שבוע" עבר חודש. התקשרה השבוע.
"עבדת עלי מה?"
"על מה בדיוק את מדברת?"
"המתכון לבראוניז הלא חוקיים!!" האמת, בכלל שכחתי מהם. הכנתי, צילמתי, העברתי למחשב והבראוניז נרדמו בשמירה.
טוב שחברות שלי מזכירות לי מה שאני מצליחה לשכוח.
בשבת הגיעו הילדים לצהרים ולא היו מתוקים בבית.
היו אבטיח ופירות כמובן אבל לא משהו שעשוי משוקולד.
תוך חמש דקות ערבבתי את המרכיבים ולתנור.
כשהם מעולפים מסלון אחרי כחצי שעה הגשתי את זה חם.
בדרך כלל צריך לתת לבראוניז להתקרר שיתגבשו, פה לא היה זמן.
עם גלידה ליד שהגשתי הפעם, קבלתי רק ברכות.   הבראוניז האלה מלאים בשוקולד,
הם רכים ונמסים ואכן מושחתים על גבול הלא חוקי. גם ההכנה שלהם שערורייתית.
זורקים הכל לקערה מערבבים
ולתנור.
שנתחיל? שניה! נכון שאתם לא בטוחים אם זה באמת טעים? ווקשה(:
אלה תגובות שממלאות אותי אושר!

מתכון לבראוניז שוקולד לא חוקי

קינוח דובדבנים מרענן לקיץ

קינוח הורס עם דובדבנים שמכינים בצ'יק צ'ק

כשחברה שלי הודיעה לי שהיא נוסעת לטיול ג'יפים ביוון צחקתי עליה.
"השתגעת? יוון וטיול ג'יפים? ליוון נוסעים לשבת בטברנות, לאכול, לשתות, לרקוד בכיף. השתגעת שאני אסע כל היום והגוף שלי יטלטל בג'יפ?"
אז את יכולה לצחוק על החברה שלך כמה שאת רוצה אבל אלוהים זורק קוביות ולכי תדעי מה יהיו התוצאות.
ביום שהגענו ליוון החליטו היוונים לעשות היסטוריה לכבודנו ופשטו את הרגל.
כשראינו טור עצום של אנשים עומדים אחד אחרי השני באורך קילומטר, קפצתי משמחה ואמרתי:"לעצור את האוטו! יש פה בטוח הופעה וכולם מחכים בתור!"
אז זהו שלא.
זו לא היתה הופעה זה היה התור לכספומט.
מאותו הרגע צילמתי כל תור שראינו.
בוקר אחד כשהתעוררנו ופתחתי את הוילון הרחוב כבר היה עמוס באנשים. שלושה בנקים ברחוב ואנשים עומדים כבר בערימות מול הבנקים ומחכים בערבים המסעדות היו הומות אדם כאילו אין ליוונים מחר.
במחר שלהם הם בכלל לא עבדו, החנויות היו סגורות או ריקות. שיחה עם פקידת הקבלה במלון: "יש לך המלצה לאיזה מועדון לילה או הופעה או מועדון עם שירים?"
המסכנה עוברת לפרצוף מתנצל מספר שמונה, משלבת ידיים על החזה כי לא יודעת מה לעשות עם עצמה ואומרת:
"סורי ביקוז אוף דה סיטיואיישן נו מוזיק. יו נואו זה פוליטיקל סיטיואיישן. דה פיפל דונג אב מוד פור מיוזיק."
ברור! ברור חמודה!
אז נסענו לטייל ביוון ושבילי העיפרון שנסענו בהם היו עבים ליד טיול הג'יפים שהחברה שלי השתתפה.
אין רע בלי טוב וככה גילינו את הדובדבנים. בהרים הגבוהים של יוון, במזג האויר הקריר מצאנו אותם.
עצים עמוסים לעייפה בדובדבנים שמנמנים, בצבע בורדו-שחור, אדום-בוהק, מרהיבים ביופיים ואלוהים כמה טעימים!
שטחים מלאים בעצי דובדבן והרצפה שמתחתם זרועה בדובדבנים.
מה הפלא שמהרגע שנחתנו סוויט דוּלי – אני – באטרף של הכנת מאכלים עם דובדבנים? יש לי בשבילכם קינוח דובדבנים מרענן לקיץ.
מכינים בשלוש דקות ממש!
העבודה היחידה שלוקחת זמן זה לגלען את הדובדבנים.
חמישה מוצרים, קערה אחת, מזלג או מטרפה
וקינוח דובדבנים מרענן לקיץ הזה שלכם. איך מכינים?
אחרי שמגלעינים הדובדבנים
מחצית מכמות הדובדבנים שמים בקערה,
יוצקים את הבלילה ועליה מפזרים חצאי דובדבנים. לוקחים תבנית של תנור,
מרפדים אותה עם מפית מטבח,
יוצקים על מפית המטבח שתי כוסות מים,
מניחים את התבניות על המפית הרטובה
ואופים. אגב, אם יש לכם היסוסים לגבי המפית על התבנית בתנור
הסירו דאגה מלבכם כבר השתמשתי בזה
כשהכנתי קרם ברולה.
תוכלו לראות כאן זה טעים כשזה חם כי הוא רך ומזכיר בטעמו פודינג,
זה יותר טעים אחרי כמה שעות במקרר כי העיסה מתייצבת,
הטעם קצת כמו של קרם ברולה קר
ואי אפשר להפסיק לאכול. ובפינתנו קוראינו אומרים אם הצליח – ווקשה(: וגם באינסטוש הגיבו קינוח דובדבנים מרענן לקיץ

גלידת שוקולד ביתית בשלושה מצרכים

גלידת שוקולד חלומית עם הפתעות בפנים

ואיך שאנחנו נפגשות אני יודעת שיש לה  משהו חדש לספר לי.
מזהה עליה מקילומטרים. אנחנו חברות שנים והאור שזורח ממנה, החיוך שלא יורד לה מהפרצוף, מספרים לי שהיא מאושרת.
"קדימה, ספרי, מה האור הזה על הפנים שלך?"
פרצה בצחוק "לא-יודעת-על-מה-את-מדברת"
"נו-נו אל תשחקי איתי משחקים. לא מבינה עד עכשיו איך לא סיפרת לי"
"גם לא דיברנו הרבה זמן וגם אני לא ידעתי איך לאכול את זה"
"שוט. איך קוראים לו?איפה פגשת אותו?כמה זמן זה כבר נמשך? דברי!"
התחילה לספר מחוייכת כולה "תמיד אני קונה באותה חנות בשוק לוינסקי מעדנים ותמיד מתלוצצת עם שמוליק"
"מי זה שמוליק לעזאזל?"
"שמוליק. בעל המעדניה"
"נו!!"
"לפני איזה חודש הייתי שם כרגיל, ביקשתי ממנו 200 ג' גבינה כזו ו200 ג' גבינה כזו. פתאום אמר: "אני הייתי מכין לך בויקוס מכל הגבינות האלה"
"תכין לחברה שלך" אמרתי, כי אני יודעת שיש לו חברה שנים.
"הלכה. מזמן הלכה. רוצה להיות חברה שלי?"
"לרגע לא ידעתי מה לעשות. אני מכירה את הבן אדם שנים. מתלוצצת, מדברת, מעולם לא עלה בדעתי דבר כזה.
אעשה לך את הסיפור קצר, הבחור אמר בואי נלך לשתות קפה נראה מה יהיה והלכנו.
חברה שלי, חבל-לך-על-הזמן איזה ערב נהדר היה! קצת חששתי, כי בכל זאת, הבחור בעל מעדניה וכבר שכחתי מהזה להנות מהדברים הקטנים, שכחתי איך צוחקים והבחור מפנק-מפנק-מפנק"
"בעל מעדניה מותק, יודע לבחור רק את הטוב ביותר או הטובה ביותר במקרה שלך. תגיעי לפרטים שהכי מעניינים אותי, זה קרה באותו ערב?"
צחקה, "לא-לא, שיתאמץ מה קרה?"
צחקתי "גדול, גדול! יואו איך אני שמחה בשבילך!"
"את לא מבינה איך אני מאושרת. כבר שכחתי שמדברים אליך בכבוד. שמתייחסים אלי. כל הזמן מכרכר סביבי"
"תרגיעי זו התחלה ולא יעזור לך תגיעי לחלק העיקרי!" לא ויתרתי
החיוך שנמרח לה על הפנים ומהאור שזהר מעיניה קבלתי את התשובה,
"נהדר. הוא פשוט נהדר. גם זה שכחתי כמה יכול להיות טוב. אתמול בלילה למשל הגיע למיטה עם גלידת שוקולד"
"מה גלידת שוקולד עכשיו, הבחור ממעדניה לא?!"
"גלידת שוקולד", חייכה ממתיקה סוד, "אכלנו גלידת שוקולד בלי כפיות"
"את לא נורמאלית! ולא התלכלכו לך הסדינים? שוקולד לא יורד בכביסה!"
"מחריבת מסיבות תמיד היית. את משוגעת את יודעת את זה נכון?" מתפוצצת מצחוק
"לא. אני לא משוגעת, סתם מתפוצצת מקנאה.  גלידת שוקולד. חוצפנית! ואת בכלל לא אוהבת גלידות!"
"נכון, אבל היתה מהזה טעימה!" לכבוד האושר החדש של החברה שלי,
הכנתי גלידת שוקולד ביתית בשלושה מצרכים.
גלידה שמערבבים קצפת עם נוטלה, מטמינים בתוכה כדורי גאנש. שלא יודעים מה יש בתוכה עד שטועמים.
הטמנתי גם נשיקות מרנג שיהיה הכי מעניין
וכשמגישים מפזרים עליה עוד הפתעות. הגלידה טעימה, חלומית ואפשר לאכול ממנה גם בלי כפית(: והכי חשוב – הכנתי גם סרטון.

גלידת שוקולד ביתית בשלושה מצרכים

כפיות מוס גבינה לשבועות

מוס גבינה משגע מוגש היישר מתוך כפית. הקינוח האולטימטיבי לשבועות

 שבועיים לפני החג אחותי מתחילה עם השאלות. "תגידי, מה את מכינה לחג?"
הרי כל שנה את אומרת לי לעשות את המתוקים ואני מתעדת בבלוג סוויט דוּלי, אז מה חדש השנה?!
האמת שהשנה החלטתי על כפיות מוס גבינה לשבועות, כבר בפסח.
בפסח הכנתי קינוח מושחת בקערה גדולה.
אחרי שכולם סיימו לאכול את המנה שלהם, עם כפית הם עברו לתבנית והחלו "ליישר" את הקינוח.
זה מיישר מצד אחד והשני מיישר עם כפית מצד שני.
מפה בא לי הרעיון.
אני אכין לאורחים את המוס כבר בתוך הכפית. שלא יתאמצו.
אתם מכירים כבר את כפיות השוקולד שלי שהן רעיון מצויין לאירוח בחגים,
אז לכבוד שבועות החלפתי את השוקולד במוס גבינה.
גם קינוח ללא גלוטן, גם פירות שלא תגידו שלא דאגתי לגם לוורסיה בריאותית לשבועות.  כפיות מוס גבינה לשבועות זהו הקינוח האולטימטיבי בשבילכם לחג. מכינים את מוס הגבינה בחמש דקות,
מזליפים על הכפיות ומקשטים בפירות.
קינוח שנראה חלומי.
אני מזהירה מראש,
האורחים שלכם לא יסתפקו בכפית אחת.
מניסיון, תכינו כמות כפולה.

כפיות מוס גבינה לשבועות

קינוחים מושחתים