קרם ברולה

כשהאורחים ישברו את שכבת הסוכר והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל - הם לא ירצו ללכת. רבע שעה עבודה כחצי שעה בתנור ואתם מסודרים עם קינוח מהסרטים.

קרם ברולה הוא קינוח מופלא המשלב בתוכו קרם וניל אפוי עם מעטה דק של סוכר חום.
אחרי שמכינים את קרם הברולה, מפזרים מעל סוכר חום.
את המעטה הדק של הסוכר החום שורפים קלות ונוצרת שכבה קריספית.
בעת אכילת קרם ברולה, שוברים עם כפית את השכבה הקריספית כדי להגיע לקרם.
התוצאה ח-לו-מית!
כשהאורחים שלכם ישברו את שכבת הסוכר הקריספית והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל – הם לא ירצו ללכת. אזאוליבעצםאלתכינולהם(: אין ספק. קרם ברולה עושה את עבודת הוואוו.
קרם ברולה הוא קינוח צרפתי שנוצר לאחר שאחד השפים שרף בטעות את הסוכר מעל הקרם.
ואם נדמה לכם שעובדים קשה בשבילו. שטויות. ת'כלס כלום עבודה.
רבע שעה הכנה כחצי שעה אפיה ושיחקתם אותה בארוחת החג כמו מלכים!  מתחילים להכין קרם ברולה
ובשלב ראשון מבשלים שמנת וחלב.
(בדרך כלל משתמשים רק בשמנת אני הפחתתי שמנת אחת והחלפתי בכוס חלב)
לאחר הבישול מקציפים חלמונים ולתוך התערובת מוסיפים את תערובת השמנת. ככה נראית תערובת קרם הברולה לאחר ההקצפה מעבירים לתבנית תנור שמכוסה במגבת מטבח.
את מגבת המטבח מרטיבים ואופים את קרם הברולה ב"אמבטיית מים"
כמו בעוגת גבינה אולם פה הוספנו מגבת.
אין ממה לחשוש לא קורה כלום למגבת בזמן האפיה. לאחר האפיה שומרים במקרר.
בעת ההגשה מכסים בשכבה דקה של סוכר חום ועושים לאורחים הצגה.
אם יש לכם מבער בבית זה עושה את העבודה פלאים.
שורפים בעדינות את הסוכר חום.
אצלנו זה הפך למשחק שכל אחד מנסה להכין את הקרם ברולה לעצמו. במידה ואין לכם, לפני ההגשה,
מפזרים סוכר חום על קרם הברולה
ומשחימים כדקה או שניים בתנור באפייה גריל.
זה טעים, זה חלומי- האורחים שלכם לא ירצו לעזוב. קרם ברולה

קינוחים לפסח הכי שווים שיש

קינוחים מובחרים של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל - פרוייקט מיוחד לפסח

אחרי ההצלחה ההיסטרית של שיתוף-פעולה בין מיטב בלוגרי האוכל בפורים עם העוגיות הכי שוות שיש,
היה ברור לי שהקינוחים לפסח הכי שווים שיש- חייבים להגיע אליכם. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי  במיוחד בשבילכם את הקינוחים הכי שווים לפסח.
את הקינוחים הכי שווים לפסח של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים וקינוחים.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש. קינוחים לפסח הכי שווים שיש כוללים קינוחים מהחלומות! מה שתרצו יש פה.
עוגות חלומיות, קינוח קוקוס, מרנג, פוטיפורים, ויש גם גרסאות טבעוניות – מכל טוב הארץ. המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את המתכונים המתוקים.
אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
עידן דלל – Foodis
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
קינוחים לפסח הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – פאי קוקוס משגע פסח
פאי קוקוס משגע לפסח רות אופק – שמח במטבח – עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמח
עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמח אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארט באונטי כשר לפסח ללא אפייה
טארט באונטי כשר לפסח ללא אפייה

וויני רותם – משהו מתוק – עוגת מוס שוקולד על בסיס מרנג אגוזים – ללא קמח
עוגת מוס שוקולד על בסיס מרנג אגוזים – ללא קמח  סיגל ברמר – אפיה בייתית – בראוניז פרווה
בראוניז פרווה – כשר לפסח  קרן אגם – אופה וגם יפה – עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים ענבל רובין – מתוקים ומאפים – ממתק (פטיפור) שוקולד קרמל ושקדים
ממתק (פטיפור) שוקולד קרמל ושקדים רויטל אמיר – המערוך המקפץ – עוגת שוקולד, וופלים וקצפת ללא אפיה
עוגת שוקולד, וופלים וקצפת ללא אפיה  יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – מעדן תמרים ואגוזים טבעוני
מעדן תמרים ואגוזים – טבעוני עידן דלל – Foodis – קרם קרמל
קרם קרמל

קרם ברולה שהאורחים שלכם לא ירצו ללכת אחרי שיטעמו
קרם ברולה לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מגולגלות מטריפות לפסח
מגולגלות מטריפות לפסח  תחתיות מרנג עם קארד/קרם לימון שנמסות בפה
תחתיות מרנג עם קארד לימון רותם ליברזון – טיפול בבישול – עוגת שוקולד חלומית
עוגת שוקולד הגרגרנית – בלוג אוכל – מרנג עם רוטב פסיפלורה
מרנג עם רוטב פסיפלורה  דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – כפיות שוקולד מקושטות
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר  ואחרונה חביבה –  עוגת מוס לימון חלומית
עוגת מוס לימון חלומית! אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   חג שמח!

מרנג טבעוני הטירוף החדש

שלב אחרי שלב איך מכינים מרנג טבעוני ממי חומוס

יש לי אחיינית טבעונית שהסבה את תשומת לבי שיש טירוף חדש ברשת וקוראים לו מרנג טבעוני.
"מכינים את המרנג ממי חומוס מקופסת שימורים. את יכולה לבדוק אם זה נכון?" שאלה
האמת, הייתי די סקפטית.
פעם כבר שיכנעו אותי להכין עוגת שוקולד מסלק וזה לא נגמר בשוס.
נכון, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה, בצבע בורדו עמוק משגע אבל לעוגה היה טעם של סלק.
אבל אני לא מתייאשת, אני חייבת לבדוק. מרנג טבעוני שמכינים ממי החומוס שבקופסת שימורים? בואו נפריך את המיתוס.
ואם אני לא אבדוק מי כן?(: שלחתי את הקניין לקנות קופסת שימורים של חומוס וסיננתי את החומוס
220 ג' של מי חומוס או 3/4 כוס חד פעמית שמתי המים בקערת המיקסר והתחלתי להקציף
הוספתי את הסוכר ממש לאט כל פעם
הפעלתי סטופר בשביל הבדיקה, חמש דקות שלמות עבד המיקסר
אבל חברימים, הקסם עובד.  טעמתי, טעם של ביצים וסוכר. אין זכר למי החומוס. הכנתי נשיקות שיהיה מרנג טבעוני מרנג טבעוני בכל הצורות חלק מהמרנג הטבעוני ערבבתי גם עם קוקוס קישטתי את המרנג הטבעוני והקוקוס   לאחר האפייה, קראתי לבני הבית לטעימות. "מה אימוש, התחלנו עם פסח?" התעניינו
"תטעמו תגידו מה דעתכם", חייכתי
בעודם נוגסים בחנתי היטב את הבעות פניהם, נראו סבבה.
"טעים מאד" הודו שני הנסיינים והיד נשלחה לקחת עוד נשיקה
"אתם יודעים ממה זה עשוי?"
הם הפסיקו לאכול והסתכלו עלי בחשש
"ממים של חומוס! זה מרנג טבעוני," חייכתי מדושנת מעונג
"אמאאא" זרקה עורכת הדין את הנשיקה. "מים של חומוס??"
התפוצצתי מצחוק, "אם לא הייתי אומרת לכם לא הייתם יודעים. הרגשתם משהו מוזר בטעם?"
נאלצו להודות שהטעם מעולה. החלטתי לצפר את הטבעונים לכבוד החג
והכנתי להם פבלובה טבעונית  מרנג טבעוני הטירוף החדש   

במיוחד ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם

רעיונות מתוקים, מלוחים, בריאים ומגניבים לחגוג את יום האהבה

תפתחו יומנים. ה-14.2הוא יום האהבה הבינלאומי,
או כמו שקוראים לו הגויים "ולנטיין'ס דיי" ותזכרו מי אמרה לכם את זה ראשונה!
נכון, אנחנו לא הגויים אבל איזו הזדמנות מעולה לחגוג! ב-מ-יו-חד בשבילכם הפכתי את הרשת והנה רעיונות איך לפנק את בן/בת הזוג ביום האהבה.
במיוחד ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם. שלא תגידו אחר-כך לא ידעתי, לא חשבתי, לא הבנתי.
נגמרו התירוצים, אני סיפרתי לכם חמישה ימים לפני, יש לכם זמן להתארגן. ולא חייבים להגיע עם מפתחות של אוטו, זאת אומרת אפשר ואפילו רצוי אבל בואו נתחיל בקטנה. קדימה. נתחיל מהתותים. יש עכשיו מלא תותים וים רעיונות. באתר הזה מצאתי איך עושים לבבות שוקולד מתותים. חותכים לחצי, מחברים בקיסם, מורחים מרשמלו בשביל להדביק אותם, מצפים בגאנש ומקשטים.   אם אתם מחפשים רעיונות איך לקשט את התותים –
בבקשה שוטפים את התותים, טובלים בגאנש שוקולד ומקשטים ככל שהדימיון שלכם לוקח אתכם
איך מכינים גאנש?
בוא נסגור את הפינה אחת ולתמיד ונעשה כמו המקצוענים
קופסת שמנת מתוקה שמים בסיר ומרתיחים.
לא הולכים לשום מקום עומדים ושומרים על השמנת עד שרתחה
רתחה? מכבים את האש, זורקים פנימה 200 ג' שוקולד,
מחכים שלוש דקות ומערבבים עד לקבלת נוזל שחור
לוקחים תות שטוף ויבש טובלים בשוקולד ומניחים בצלחת ומקשטים
בשקדים, אגוזים, סוכריות צבעוניות מה שבא לכם.
רוצים לקשקש בשוקולד לבן על השחור? סבבה.
נותנים לשוקולד השחור להתקרר,  מכינים בדיוק אותו דבר גאנש לבן
ומקשטים מעל השוקולד השחור.     ואם אתם סופר משקיעים אחרי שטבלתם בשוקולד,
תתקעו מלמטה קש צבעוני ויש לכם פרחים לתפארת
בינינו, אם מכינים כאלה יש מצב למכונית לא?  ת'כלס גם להכין לב מתותים עם פנקייק וקצפת  יכול להראות נהדר.    תותים קפואים בשוקולד
מגש קרח, יוצקים שוקולד מומס או גאנש, תוקעים התותים והיהלומים בדרך שוב, מגש קרח, תותים חתוכים, גאנש שוקולד מלמעלה, יאללה נסתפק בסברובסקי. טוב, פה תקבלו מחזיק מפתחות למכונית אבל איזה רעיון מגניב?..   נעבור לעוגיות
בצק פריך, עם חותכן בצורת לב קורצים עוגיות, טובלים בגאנש ומקשטים,
מכינים מאפינס בצורת לב
עוגיות ריבה
גם בייגלה טבול בשוקולד מריר ולבן הולך
מה לא שווה להשקיע באהבה?.. וכדי שלא תגידו, יאללה סוויט הרגת אותנו עם המתוק
יש גם  מלפפון, גזר, ביצים, אפילו תפוחי אדמה      ככה תכינו עגבניות שרי בצורת לב גזר ומלפפון והמנה הנבחרת שלי – יום שישי בבוקר למיטה –  הכי באהבה שיש.   חברימים,  יש אהבה באויר
תרקדו על השולחן במשרד או במטבח
גם בסלון הולך
ראבק, זה הולך להיות שבוע מלא באהבה ונהדר! בחיי אוהבת אתכם מיליונים!!

ושפע של מתכונים נוספים תוכלו ללחוץ על השורה למטה

מתכונים ליום האהבה

במיוחד ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוגיות ים של שוקולד

בצק פריך שוקולד מרשמלו ואתם טובעים בעונג הזה

עוגיות ים של שוקולד מורכבות משלושה מצרכים בלבד.
בצק פריך, שוקולד ומרשמלו. ז-ה ה-כ-ל!
ניחא שלושה מצרכים, ההכנה לוקחת שלוש דקות גג!
והחיסול שלהן – טוב, כשהן יוצאות מהתנור שלוש דקות זה הרבה
וגם זה על אחריותכם הבלעדית(:
ולמה אני מדגישה שלושה מצרכים?
כי יש לי עוגיות עם שני מצרכים בלבד לדוגמא: העוגיות של מוּרמוּר
אבל הפעם אנחנו הולכים על שלושה מצרכים בלבד. קראתי להן עוגיות ים של שוקולד כי שם יותר מתאים מזה אין! השוקולד שמציף את העוגיה, המרשמלו שנמס, הרכות של הבצק,
הכל ביחד – פשוט אין מילים(: הקטע המצחיק-מביך כמה קל להכין את עוגיות השחיתות האלה.
במסגרת שיטוטי באינטרנט ראיתי את אופן ההכנה של העוגיות האלה בכל צורה אפשרית.
גילוי נאות, הרעיון לא שלי, אבל הקלות הבלתי נסבלת של הכנתן פשוט קנתה אותי.
לוקחים תבנית, מרפדים בבצק פריך ועליו מניחים  שוקולד מריר, חלב, מה שתבחרו. על השוקולד מפזרים מרשמלו מכסים מעל בבצק פריך
זהו. מכניסים לתנור ואופים.
נכון שערורייתי כמה קל?
ועוד מתפלאים שקראתי להן עוגיות ים של שוקולד יום אחרי,
אם ישאר משהו,
העוגיות נראות כך.
עדיין עוגיות ים של שוקולד(: אגב, המתכון פורסם לראשונה בסלונה באוגוסט 2014 לפני שהאתר שלי עלה לאויר.
תוכלו להתרשם מהתגובות. עוגיות ים של שוקולד

קינוחים מושחתים