עלי פילו עם סוכר חום וקינמון

עלי פילו עם סוכר חום וקינמון - קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם כי אחרכך לא ישאר!

דחיית סיפוקים ואני לא בדיוק חברים טובים.
אם ראיתי משהו ואני רוצה אותו – אלוהים! למוצר ולי יש בעיה.
אני יכולה ללכת, אני אחזור, אתעלם, לחכות דקות ארוכות, חבל על הזמן.
זה שם, ההחלטה בעצם כבר תקוע בראש וזהו. אני החלטתי.
רוצים דוגמא? בבקשה.
חברה שלי ואני מסתובבות בחו"ל עוצרות מול חלון ראווה עם תיק הורס.
"אני רוצה את התיק"
"חכי, אולי תמצאי תיק אחר?"
"מה זה קשור? התיק הזה הורס ואני רוצה אותו"
"אבל דולי, עכשיו אחת עשרה בבוקר, רק התחלנו, מה, נסתובב איתו כל היום? נחזור בערב"
"חברה שלי, מה אמא שלי היתה אומרת?"
כבר למדה אותו בעל פה אחרי שאני טוחנת לה אותו שנים,
וגם אם תעירו אותה באמצע הלילה היא תגיד את זה.
"קחי אותי כשאת רואה אותי לא כשאת רוצה אותי"
"אח אח איזה מזל שאת יודעת לדקלם את אמא שלי, לחנות בבקשה" טוֹמָה מֶה קְאונְדוֹ מֶה וֶס אִי נוֹ קְאונְדוֹ מֶה קֶאס – המשפט בלדינו כי זה בדיוק זה.
מי יודע מה יהיה בערב? מי יודע אם נחזור לחנות? מי יודע אם התיק יחכה לי עד הערב?
ובכלל – קחי אותי כשאת רואה אותי לא כשאת רוצה אותי. עלי פילו עם סוכר חום וקינמון –
קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם.
כשאתם נוגסים, הקראנק שאתם שומעים,
הפירורים שמתפזרים,
הטעמים שממלאים את הפה
אמרתי לכם – קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם.בדיוק כמו עלי הפילו והנוטלה  שתמצאו את זה פה – פילו ונוטלה שתי מילים
זה קטלני כשזה חם, זה הורס כשזה קר, טוסו להדליק תנורים. אגב, גם את אלה מכינים  די מהר.
על עלה הפילו מפזרים סוכר חום עם קינמון ולתנור.
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים שזה בכלל חלום,
אחרי האפיה הסוכר החום מתקשה בפנים, הקינמון ממלא את הפה בטעמי גן עדן
והשבת שלכם תהיה משובחת מביס לביס! אם אתם מחפשים מתכונים נוספים שאפשר להכין עם פילו רק ללחוץ כאן
מתכונים עם עלי פילו

עלי פילו עם סוכר וקינמון

מתכון לעוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה

מהיום אמרו סברינה נוסטלגית שש שש שש. שש ביצים,שש כפות סוכר ושש כפות פירורי לחם.

סברינה היא עוגה נוסטלגית.
כשהייתי קטנה, הסברינה היתה פסגת חלומותי.
כשהייתי קטנה אחרי זריקה או משהו טראומתי,
זוכרת אותי ישובה בבית קפה עם אמא שלי, ילדה קטנה עם השולחן זכוכית שגבוה ממני,
נועצת את הכפית בהררי הקצפת עם העוגה הספוגה בטעמים – כן. זכרונות של ילדות.
תודה לציפי לוי הנהדרת שלקחה אותי שנים אחרונית, הזכירה לי את העוגה וגם נתנה לנו מתכון. כדי שיהיה לכם יותר קל תוכלו לקרא לעוגת הסברינה – עוגה סברינה שש שש שש.
וזאת משום שהעוגה בנויה מ-
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות פירורי לחם.
בפסח תמירו את פרורי הלחם לפרורי קמח מצה.
מפרידים ביצים – חלבונים וחלמונים לחוד.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים החלמונים ופרורי הלחם וזהו.
העוגה יוצאת גבוהה כמו בתמונה והיא נפלאה. מספיגים את העוגה עם מים,סוכר וברנדי.
אפשר במקום הברנדי לשים רום שלפי דעתי הרבה יותר טעים.
מה איזה רום? הפושטי הזה שמוכרים בסופר במדף של האפיה.
מים אדומים מעורבבים בסוכר בטוח אבל איך שהנוזל הזה בא עם זכרונות ילדות. סברינה קלאסית מוגשת עם דובדבנים אבל אצלי חייב שיהיה טוויסט הגשתי עם פירות יער.
העוגה נפלאה וטעימה! ובפינה הכי אהובה עלי אתן משמחות אותי עם תמונות של העוגה ווקשה(:

מתכון לעוגת סברינה נוסטלגית מהירה

עוגת ממתקים ליומולדת

עוגת שוקולד הורסת ליומולדת עם ממתקים ושוקולדים שתשאיר את האורחים שלכם פעורי פה

קונדיטוריה היא מדע מדויק משננים לנו בוקר וערב, כל גרם חייב להיות ספור ומדוד.
אמת התורה הכל נכון, מורידה את הכובע בפני השפים הגדולים כי קטונתי והם יודעים הרבה יותר טוב ממני.
עד כאן אין ויכוחים נכון? מעולה! אבל! לפני שהייתי סוויט, אחותי היתה מתקשרת ושואלת "תגידי איך הכנת את העוגה של יום שישי?"
הייתי עונה משהו בנוסח "תקחי בערך כוס סוכר ותוסיפי עוד קצת שוקולד.."
ולפני שהייתי מצליחה לגמור משפט היו מגיעות הצעקות.
"אני לא מבינה את לא יכולה לתת לי מתכון נוראמלי? מהזה? מתי תלמדי למדוד כמויות?" אז אין ברירה ולמדתי. מאז שאני סוויט מודדת כמויות בקפידה
ואם אני רוצה שהעוגה תצליח לכם בדיוק כמו אצלי,
אני שולחת לעצמי הודעות קוליות בווטאפ תוך כדי עבודה כדי לא לשכח. אבל האמת חייבת להיאמר העוגות הכי מוצלחות שלי,
הן אלה שאני לוקחת מצרכים, מכניסה פה, מוסיפה שם שלום-על-ישראל לתנור ואופה.
הבעיה מתחילה כשבזמן הטעימות אני שומעת תגובות כמו
"אמא מה זה? אלוהים זה טוב! איך עשית את זה?"
יואו-יואו איך שאני דופקת את הראש בקיר.
מפגרת-מפגרת-מפגרת! איך לא רשמתי?! ומתחילה לנסות לשחזר.
עכשיו תשאלו למה אני מספרת לכם את זה? או!
זוכרים שהשבוע חגגה הנסיכה שלי יומולדת?
ברור שזוכרים כי עוגת הלימון שהמתכון שלה פה: עוגת לימון שעוד לא טעמתם
עשתה לי השבוע הרבה נחת עם הצפיות ברחבי הרשת.
אמה-מה עוגת לימון זה לנפש, בוא נפתיע אותה בדרך שלא חשבה עליה.
ואחרי הלימון מגיע השוקולד. סוויט או לא סוויט?בזמן שהכנתי את העוגה הראש היה טרוד במחשבות, במקום אחר ושכחתי לדבר לעצמי.
אחרי האפייה, כשהעברתי העוגה לתבנית ההגשה וטעמתי ממה שנשאר על הסכין,
כבר אז הבנתי שעשיתי טעות כשלא רשמתי, אבל למי יש זמן להתעכב?
ובינינו התפאורה בעוגת הממתקים היא מה שעושה את העוגה.אני עברתי שלוש חנויות ופיצוציות בשביל לרכוש שוקולדים לעוגת הממתקים ליומולדתבבוקר, התקשרתי למשרד לוודא שהילדה בכסא הנכון והפתעתי אותה עם העוגה.
כן כן כל המשרד נהנה.וכדי שלא תשאלו מה כל הממתקים, צילמתי לכם את הערימה
היו אפילו עוד. למשל, את ביצי הקינדר שקניתי אחרכך אבל הן על העוגה.
והיו חבילות של רבע לשבע בצבע אדום
ותשלימו את החסר מהתמונה הראשית(:הטריק של העוגה, להכין עוגת שוקולד, לצפות בגאנש ולהתחיל בלשחק עם ממתקים.ובפינה האהובה עלי איך אתן משמחות את ליבי ושולחות לי תמונות עם עוגות שלכן – ווקשה:
נועה בת ה 13.5 הכינה את עוגת הממתקים לאמא שלה בהפתעה.
בסודיות קנתה חומרים החביאה מאחיה הקטנים ושלחה לסבתא שלה שתראה
אי אפשר שלא להעלות את זה פה ולהתרגש(: וגם Adan הכינה את העוגה בתבנית 26 והצליח לה!

עוגת ממתקים ליומולדת

עוגת בראוניז שוקולד בננות מקורמלות וטופי

ביס מהעוגה והפה מתמלא בטעמי שוקולד בננה וקצפת. עוגה מהחלומות. מזל טוב אורי!

האחיין שלי אורי חוגג היום יומולדת שלושים.
כשהתחתן סיפרתי  על אהבתו הגדולה לעוגות בננות
ואף הכנתי לו עוגת בננות מופלאה.
בשביל להגיע למתכון עליכם ללחוץ כאן: עוגת בננות בציפוי טופי אורי היה תינוק בלונדיני עם עיניים כחולות, תינוק פרסומות.
מגיל צעיר ידע מה הוא רוצה.
בגיל חצי שנה,בבדיקה שיגרתית בטיפת חלב,
האחיות שאלו אם  התחיל לאכול מרק.
אחותי סיפרה שהילד שלוש פעמים ביום מקבל בקבוק קורנפלור
כי הוא לא מסכים לגעת במרק.
האחיות הזדעזעו ואמרו שלא בא בחשבון ועליה להפסיק עם זה מיד.
אמרו ונשארו בחיים.
רק כפית המרק היתה נוגעת לאורי בפה ב"שליחתה" ירק את המרק.
אמא שלו ניסתה להערים עליו כמובן אבל זה לא עזר.
הילד רק השתכלל בשיטות היריקה ועבר לריסוסי מרק על המטבח,
מה שגרם לאמא שלו להפסיק לנסות.
שנתיים אכל הילד קוטג' וקורנפלור והיום הוא טוחן בשר כאילו אין מחר.
אגב, בתו התינוקת בגיל חצי שנה "העתיקה" מאביה את תנועות היריקה
ולא הסכימה לגעת במרק שאמה הגישה לה. שברתי את הראש איזה עוגת בננות אכין לו השנה.
החלטתי בסוף להכין עוגה עם בננות מקורמלות
ושילבתי את שתי האהבות של אורי, שוקולד ובננות.ראשית, מכינים עוגת בראוניז שוקולד חלומית ומקררים במקרר.
הפעם הכנתי את העוגה בתבנית 24בינתיים מכינים את הבננות המקורמלות.
מזליפים במחבת מעט מאד שמן ומטגנים קלות פרוסות של בננה.
קלות אמרתי. לא לשרוף אותן.
לאחר שמשחימות קלות הופכים לצד השני כדי שיהיו חומות משני הצדדים.
שופכים על הבננות
דבש מים וקינמון
ונותנים להן להתבשל קלות.יפה מבעבע מה?כשספגו הבננות את כל הנוזלים מוציאים מהמחבת ומקררים.נותנים להן להתקרר ושומרים בצד.
מצפים את העוגה בשמנת מתוקה ומפזרים את הבננות מעל. אני עשיתי טעות ושמתי במקרר את הבננות בלילה
כך הן נראו אחרי לילה במקרר
עדיין טעימות רצח אבל לא ממש יפות.אז ציפיתי אותן בקצפת.במחבת נקי מכינים קרם טופי בקלי קלות
עם שמנת מתוקה וסוכריות טופי.
אחרי שהקרם מוכן מוסיפים בננותמבשלים אותן כעשר דקות משני הצדדיםמקררים ומניחים על העוגה בצורת רעפים
אחת על השניה.מצפים את הבננות בטופי שנותר
ומקשקשים באמצע זילופי טופיכן. בדיוק כמו שאתם חושבים – היא חלומית בטעמהשערורייתית כמו שאני אוהבת.
השוקולד הבננות והקצפת גורמים לה להיות עוגה חלומית.

עוגת בראוניז שוקולד בננות מקורמלות וטופי

 

עוגת מוס שוקולד חגיגית

עוגת מוס שוקולד חלומית הורסת בטעמה העשויה ללא ביצים וג'לטין

לפני כחודש הציע בן הזקונים שלי, הסטודנט, חיים של אמא, נסיך של אמא,ואם-לא-הייתי-מתביישת-הייתי-נשפכת-עוד,
נישואים לחברתו מזה חמש שנים.
ביום הולדתו לפני שנתיים לא הפסקתי לדבר עליו כשהכנתי לו מתכון בשר כמו שהוא אוהב – תלחצו על הלינק גולש של גברים. לפני כשלושה שבועות הודיע לי הנסיך כי הוא מתכנן  להציע לחברתו נישואין.
היא הציעה שיסעו לירושלים ביום שלישי שבוע למחרת וזה מבחינתו יום מושלם להצעת הנישואין,
היא לא תעלה בדעתה שזה יקרה דווקא באותו היום.
מיד התגייסתי למשימה וביום שישי בבוקר הלכנו לחנות תכשיטים לבחור לנסיכה טבעת אירוסין.
הסטודנט סקר את ארונות התצוגה והודיע "אין פה שום טבעת שמוצאת חן בעיני בואי נלך".
"רגע. בוא נדבר עם בעל החנות"
נגשנו לבעל החנות, הסברנו לו שאנחנו מחפשים טבעת אירוסין אבל לא מצאנו טבעת נאותה.
"מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה תגיד ואכין לך. מתי ההצעה?"
מזכירה לכם יום שישי 11 בבוקר.
"ביום שלישי"
"אה יופי, חבל שלא באת ביום רביעי" חייך בעל החנות
"אז לא תהיה טבעת?"
"בוודאי שתהיה"
והיתה. ביום שלישי נסעו הזוג לירושלים, בהר הצופים עם קהל של תיירים הפתיע את הנסיכה ושלף טבעת.
התיירים מרוב התרגשות מחאו כפיים וצעקו מזלטוב במבטא אמריקאי כבד
ועד היום חלוקות הדעות, כי בגלל התרגשות של שני הצדדים, הכפיים של הקהל,
וההלם והבכי של הכלה – לא זוכרים השניים אם היא בכלל ענתה לו,
אבל זה ממש לא משנה כי תאריך לחתונה כבר יש(: כמובן שלאירוע חגיגי שכזה חייבים עוגה חגיגית במיוחד.
הילד משוגע על שוקולד ולכן קבל עוגת מוס שוקולד חגיגית.
עוגת מוס קרה ללא ג'לטין וללא ביצים. עוגת מוס שוקולד חגיגית בנויה משלוש שכבות.
שכבה ראשונה – שכבת עוגיות טחונות
מעל התחתית  שכבת עוגיות שמקיפות את העוגה מסביב
שכבה שניה מוס שוקולד
ושכבת קצפת לסיום.את מוס השוקולד הכנתי עם שוקולד של HEIDI בטעמי צימוקים ואגוזים.
מוס השוקולד קבל נגיעות טעם הורסות!ובפינתנו אתן מרגשות אותי כשאתן מכינות את העוגה שלי – ווקשה(:

עוגת מוס שוקולד חגיגית

מתכונים לקינוחים מושחתים

מתכונים לקינוחים מושחתים, קינוחים הכי מושחתים שראיתם, הכנסו לסוויט דולי ותקבלו מתכונים לקינוחים הכי מושחתים.

מתכונים מושחתים הם כאלו שבדרך כלל מכילים כמות קלוריות לא מבוטלת וכאלו שאי אפשר לאכול מהם הרבה. לפניכם מגוון רחב של מתכונים מושחתים להכנה ביתית – בדרגות קושי שונות, טעימים להפליא, יפים למראה והכי חשוב – מושחתים. אנחנו ממליצים לצרוך בתבונה את המתכונים הללו: לא לאסור על עצמכם לאכול מהם, אך מצד שני לא להפריז.

שונאים שוקולד? זה לא המקום בשבילכם. מקפידים על שלוש ארוחות ביום, בלי נשנושים ובלי סטיות? אתם מוזמנים לעזוב. נעים מאוד וברוכים הבאים – כאן לא סופרים קלוריות

מבחר מתכונים מושחתים לקינוחי כוסות קינוחים אישיים בכל הטעמים

מתכונים לקינוחים מושחתים