קינוח דובדבנים מרענן לקיץ

קינוח הורס עם דובדבנים שמכינים בצ'יק צ'ק

כשחברה שלי הודיעה לי שהיא נוסעת לטיול ג'יפים ביוון צחקתי עליה.
"השתגעת? יוון וטיול ג'יפים? ליוון נוסעים לשבת בטברנות, לאכול, לשתות, לרקוד בכיף. השתגעת שאני אסע כל היום והגוף שלי יטלטל בג'יפ?"
אז את יכולה לצחוק על החברה שלך כמה שאת רוצה אבל אלוהים זורק קוביות ולכי תדעי מה יהיו התוצאות.
ביום שהגענו ליוון החליטו היוונים לעשות היסטוריה לכבודנו ופשטו את הרגל.
כשראינו טור עצום של אנשים עומדים אחד אחרי השני באורך קילומטר, קפצתי משמחה ואמרתי:"לעצור את האוטו! יש פה בטוח הופעה וכולם מחכים בתור!"
אז זהו שלא.
זו לא היתה הופעה זה היה התור לכספומט.
מאותו הרגע צילמתי כל תור שראינו.
בוקר אחד כשהתעוררנו ופתחתי את הוילון הרחוב כבר היה עמוס באנשים.שלושה בנקים ברחוב ואנשים עומדים כבר בערימות מול הבנקים ומחכים בערבים המסעדות היו הומות אדם כאילו אין ליוונים מחר.
במחר שלהם הם בכלל לא עבדו, החנויות היו סגורות או ריקות. שיחה עם פקידת הקבלה במלון: "יש לך המלצה לאיזה מועדון לילה או הופעה או מועדון עם שירים?"
המסכנה עוברת לפרצוף מתנצל מספר שמונה, משלבת ידיים על החזה כי לא יודעת מה לעשות עם עצמה ואומרת:
"סורי ביקוז אוף דה סיטיואיישן נו מוזיק. יו נואו זה פוליטיקל סיטיואיישן. דה פיפל דונג אב מוד פור מיוזיק."
ברור! ברור חמודה!
אז נסענו לטייל ביוון ושבילי העיפרון שנסענו בהם היו עבים ליד טיול הג'יפים שהחברה שלי השתתפה.
אין רע בלי טוב וככה גילינו את הדובדבנים. בהרים הגבוהים של יוון, במזג האויר הקריר מצאנו אותם.
עצים עמוסים לעייפה בדובדבנים שמנמנים, בצבע בורדו-שחור, אדום-בוהק, מרהיבים ביופיים ואלוהים כמה טעימים!
שטחים מלאים בעצי דובדבן והרצפה שמתחתם זרועה בדובדבנים.
מה הפלא שמהרגע שנחתנו סוויט דוּלי – אני – באטרף של הכנת מאכלים עם דובדבנים?יש לי בשבילכם קינוח דובדבנים מרענן לקיץ.
מכינים בשלוש דקות ממש!
העבודה היחידה שלוקחת זמן זה לגלען את הדובדבנים.
חמישה מוצרים, קערה אחת, מזלג או מטרפה
וקינוח דובדבנים מרענן לקיץ הזה שלכם. איך מכינים?
אחרי שמגלעינים הדובדבנים
מחצית מכמות הדובדבנים שמים בקערה,
יוצקים את הבלילה ועליה מפזרים חצאי דובדבנים.לוקחים תבנית של תנור,
מרפדים אותה עם מפית מטבח,
יוצקים על מפית המטבח שתי כוסות מים,
מניחים את התבניות על המפית הרטובה
ואופים. אגב, אם יש לכם היסוסים לגבי המפית על התבנית בתנור
הסירו דאגה מלבכם כבר השתמשתי בזה
כשהכנתי קרם ברולה.
תוכלו לראות כאןזה טעים כשזה חם כי הוא רך ומזכיר בטעמו פודינג,
זה יותר טעים אחרי כמה שעות במקרר כי העיסה מתייצבת,
הטעם קצת כמו של קרם ברולה קר
ואי אפשר להפסיק לאכול.ובפינתנו קוראינו אומרים אם הצליח – ווקשה(:וגם באינסטוש הגיבוקינוח דובדבנים מרענן לקיץ

גלידת שוקולד ביתית בשלושה מצרכים

גלידת שוקולד חלומית עם הפתעות בפנים

ואיך שאנחנו נפגשות אני יודעת שיש לה  משהו חדש לספר לי.
מזהה עליה מקילומטרים. אנחנו חברות שנים והאור שזורח ממנה, החיוך שלא יורד לה מהפרצוף, מספרים לי שהיא מאושרת.
"קדימה, ספרי, מה האור הזה על הפנים שלך?"
פרצה בצחוק "לא-יודעת-על-מה-את-מדברת"
"נו-נו אל תשחקי איתי משחקים. לא מבינה עד עכשיו איך לא סיפרת לי"
"גם לא דיברנו הרבה זמן וגם אני לא ידעתי איך לאכול את זה"
"שוט. איך קוראים לו?איפה פגשת אותו?כמה זמן זה כבר נמשך? דברי!"
התחילה לספר מחוייכת כולה "תמיד אני קונה באותה חנות בשוק לוינסקי מעדנים ותמיד מתלוצצת עם שמוליק"
"מי זה שמוליק לעזאזל?"
"שמוליק. בעל המעדניה"
"נו!!"
"לפני איזה חודש הייתי שם כרגיל, ביקשתי ממנו 200 ג' גבינה כזו ו200 ג' גבינה כזו. פתאום אמר: "אני הייתי מכין לך בויקוס מכל הגבינות האלה"
"תכין לחברה שלך" אמרתי, כי אני יודעת שיש לו חברה שנים.
"הלכה. מזמן הלכה. רוצה להיות חברה שלי?"
"לרגע לא ידעתי מה לעשות. אני מכירה את הבן אדם שנים. מתלוצצת, מדברת, מעולם לא עלה בדעתי דבר כזה.
אעשה לך את הסיפור קצר, הבחור אמר בואי נלך לשתות קפה נראה מה יהיה והלכנו.
חברה שלי, חבל-לך-על-הזמן איזה ערב נהדר היה! קצת חששתי, כי בכל זאת, הבחור בעל מעדניה וכבר שכחתי מהזה להנות מהדברים הקטנים, שכחתי איך צוחקים והבחור מפנק-מפנק-מפנק"
"בעל מעדניה מותק, יודע לבחור רק את הטוב ביותר או הטובה ביותר במקרה שלך. תגיעי לפרטים שהכי מעניינים אותי, זה קרה באותו ערב?"
צחקה, "לא-לא, שיתאמץ מה קרה?"
צחקתי "גדול, גדול! יואו איך אני שמחה בשבילך!"
"את לא מבינה איך אני מאושרת. כבר שכחתי שמדברים אליך בכבוד. שמתייחסים אלי. כל הזמן מכרכר סביבי"
"תרגיעי זו התחלה ולא יעזור לך תגיעי לחלק העיקרי!" לא ויתרתי
החיוך שנמרח לה על הפנים ומהאור שזהר מעיניה קבלתי את התשובה,
"נהדר. הוא פשוט נהדר. גם זה שכחתי כמה יכול להיות טוב. אתמול בלילה למשל הגיע למיטה עם גלידת שוקולד"
"מה גלידת שוקולד עכשיו, הבחור ממעדניה לא?!"
"גלידת שוקולד", חייכה ממתיקה סוד, "אכלנו גלידת שוקולד בלי כפיות"
"את לא נורמאלית! ולא התלכלכו לך הסדינים? שוקולד לא יורד בכביסה!"
"מחריבת מסיבות תמיד היית. את משוגעת את יודעת את זה נכון?" מתפוצצת מצחוק
"לא. אני לא משוגעת, סתם מתפוצצת מקנאה.  גלידת שוקולד. חוצפנית! ואת בכלל לא אוהבת גלידות!"
"נכון, אבל היתה מהזה טעימה!" לכבוד האושר החדש של החברה שלי,
הכנתי גלידת שוקולד ביתית בשלושה מצרכים.
גלידה שמערבבים קצפת עם נוטלה, מטמינים בתוכה כדורי גאנש.שלא יודעים מה יש בתוכה עד שטועמים.
הטמנתי גם נשיקות מרנג שיהיה הכי מעניין
וכשמגישים מפזרים עליה עוד הפתעות.הגלידה טעימה, חלומית ואפשר לאכול ממנה גם בלי כפית(: והכי חשוב – הכנתי גם סרטון.

גלידת שוקולד ביתית בשלושה מצרכים

כפיות מוס גבינה לשבועות

מוס גבינה משגע מוגש היישר מתוך כפית. הקינוח האולטימטיבי לשבועות

 שבועיים לפני החג אחותי מתחילה עם השאלות. "תגידי, מה את מכינה לחג?"
הרי כל שנה את אומרת לי לעשות את המתוקים ואני מתעדת בבלוג סוויט דוּלי, אז מה חדש השנה?!
האמת שהשנה החלטתי על כפיות מוס גבינה לשבועות, כבר בפסח.
בפסח הכנתי קינוח מושחת בקערה גדולה.
אחרי שכולם סיימו לאכול את המנה שלהם, עם כפית הם עברו לתבנית והחלו "ליישר" את הקינוח.
זה מיישר מצד אחד והשני מיישר עם כפית מצד שני.
מפה בא לי הרעיון.
אני אכין לאורחים את המוס כבר בתוך הכפית. שלא יתאמצו.
אתם מכירים כבר את כפיות השוקולד שלי שהן רעיון מצויין לאירוח בחגים,
אז לכבוד שבועות החלפתי את השוקולד במוס גבינה.
גם קינוח ללא גלוטן, גם פירות שלא תגידו שלא דאגתי לגם לוורסיה בריאותית לשבועות. כפיות מוס גבינה לשבועות זהו הקינוח האולטימטיבי בשבילכם לחג.מכינים את מוס הגבינה בחמש דקות,
מזליפים על הכפיות ומקשטים בפירות.
קינוח שנראה חלומי.
אני מזהירה מראש,
האורחים שלכם לא יסתפקו בכפית אחת.
מניסיון, תכינו כמות כפולה.

כפיות מוס גבינה לשבועות

קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין

שכבות של עונג שמתחילות עם עוגיות אוראו, מוס קצפת שוקולד לבן, פודינג שוקולד וסיומת מתוקה של אוראו וגאנש.

ד' ניהל פאב גדול בעיר כשס' התחילה לעבוד בו בתור מלצרית.
ד' ניהל את הפאב ביד רמה. בתור מנהל מצא לו פינה בה יוכל לחלוש על כל הפעילות בפאב.
זו היתה הפינה ליד המטבח בה המלצריות היו אוספות את המנות. כך שם לב ליופיה של ס'.
ס' סימנה את ד' מההתחלה והוא לא ידע בכלל, הוא היה בטוח שהוא היה זה הראשון שהציע לה לצאת איתו.
השניים נצמדו והשבוע ס' וד' חגגו חמש שנים של ביחד. בשבוע שעבר, יומיים לפני יום העצמאות אמר ד' לאימו שהוא רוצה לקנות טבעת אירוסין לס' ולהציע לה נישואין.
אחרי ההתרגשות התעניינה האם "זה יקרה ביום העצמאות?"
"לא. יום העצמאות זה חג בפני עצמו. לא מערבבים שמחה בשמחה. אציע לה ביום שישי" והשניים הלכו לבחור טבעת לס'.
חמש דקות בדיוק עמד ד' מול מבחר הטבעות. כשהצביע על הטבעת הנבחרת שיבח המוכר את טעמו היקר של ד'.
רכש ד' את הטבעת והחביא את הטבעת בבית מתכנן את יום השישי אחרי יום העצמאות, להצעת נישואין. יום העצמאות הגיע וד' וס' יצאו למסיבה גדולה מחוץ לעיר, חזרו רק  בבוקר לביתם, שניהם מותר לציין די הלומי יין.
כנראה שהשתיה שיחררה את חרצובות לשונה של ס' כי כשנכנסו למיטה אמרה ס'
"תגיד, מתי אתה מתכוון להציע לי נישואין? כל הזמן החברים שלך מציקים לי עם שאלות"
ד' חייך בנונשלאנט ושאל: "עכשיו להציע לך ?"
חיוך אושר התפשט על פניה של ס'
"תעצמי עיניים" אמר ד'
התיישבה בנוחות ס' במיטה ועצמה עיניה
"תפקחי אותן" פקד ד'
הבחורה פקחה עיניים
"תגידי את רצינית? מאיפה אני אביא לך טבעת??" התגלגל ד' מצחוק
האכזבה שעל פניה של ס' די שברה לד' את הלב
"טוב-טוב תעצמי עיניים עוד פעם"
עצמה ס' את עיניה
"תפקחי!"
פקחה
"אני לא מאמין שאת באמת חושבת שיש לי טבעת!" נהמשיך ד' להתגלגל מצחוק
"אתה לא בן אדם", אמרה ס'
"טוב טוב תעצמי עיניים שוב פעם"
עצמה
"תפקחי"
ד' הושיט ידיים ריקות לסבי
"די! זה לא יפה ! לך מפה, לא רוצה לדבר איתך"
"צודקת! זה באמת לא יפה. האמת, קניתי לך מתנה ליום העצמאות" אמר ד' והוציא מהמגירה את הקופסה העטופה
ס' ראתה את הקופסה אולם היתה בטוחה שמדובר במתנה ולא הצליחה לפתוח את המתנה. לקח ד' את האריזה, יצא מהחדר, פתח את השקית ועם הקופסה של הטבעת חזר לחדר, כרע ברך ושאל את ס' אם היא רוצה להתחתן איתו.    במשפחה לא נרגענו מהסיפור שבוע!
אמרנו לד' שת'כלס מזלו שנשאר בחיים אחרי מה שעשה לס'.
לכבוד הצעת הנישואין המיוחדת
הכנתי קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין.קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין
הוא מסוג הקינוחים המושחתים.
שכבות שמתחילות עם עוגיות אוראו,
קצפת עם שוקולד חלב, פודינג שוקולד וסיומת מתוקה של אוראו וגאנש. אני אוהבת קינוחים מושחתים שמשלבים טעמים
ואחד מהם אפילו קראתי לו קינוח שוקולד מושחת. סבינה ודניאל,
מאחלת לכם  שחייכם יהיו טבולים
בשוקולד וקצפת,
כמו עוגיות האוראו המתוקות
שההפתעות של חייכם יהיו מתוקות ונעימות
ותמיד מצופות גאנש שוקולד. מזל טוב! ובפינתנו הכותבות הנהדרות שמתעדות לי את השמחה: רוית קדמי. תודה!!וגם תודה לנטע כפרי שרוןועוד תמונות שמדברות בעד עצמן(:

קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין

תחתיות מרנג עם קארד לימון

תחתיות מרנג מתקתקות שנמסות בפה עם קרם לימון מופלא בטעמו.

לפני שנים בלהט ויכוח עם אחותי, מה-שקורה-לנו-שלוש-פעמים-בשעה-בערך, קראתי לה מפגרת.
כנראה שחזרתי על המילה כמה פעמים כי אחרי רבע שעה כשהשלמנו התקשרה ואמרה לי:"תשמעי ממש נעלבתי שקראת לי מפגרת."
"נו אבל היית מפגרת! " התפוצצתי מצחוק
"די די תפסיקי לקרא לי מפגרת זה נורא מעליב!"
"את יודעת מה? סבבה.
לא אקרא לך יותר מפגרת אבל להבא כדי שתביני שאת לא בסדר אקרא לך ""מֶפָה" MEFA -קיצור של המילה המעליבה.
מאז נכנס שם הקוד "מֶפָה" ללקסיקון.
כל פעם שהיא ממש אבל ממש מעצבנת אותי אני אומרת לה שהיא מֶפָה והחיים ממשיכים כסדרם.
אתמול התקשרה ושאלה מה אני מכינה
"תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימון-פודינג לימון, תקראי לזה איך שאת רוצה"
"איך את מכינה את הקרם לימון?"
"מקציפים ביצים, מבשלים ביחד, נו באמת בסוף תטעמי"
"את יודעת שאת מֶפָה נכון?"
"מה??" הייתי בהלם
"מה שאת מכינה קוראים לו קארד לימון! לא קרם לימון!"
"חמודה, אני מכירה ישראקארד, אני מכירה ויזהקארד, אני לא מכירה לימוןקארד!"
ההיא נשפכת מצחוק מהצד השני וצורחת " אזנו! את מֶפָה אמיתית!!"אז בסדר, אני מֶפָה אבל נמאס לי שכל פודינג הופך להיות קארד וכל שטרודל הופך להיות כרוכית!
כן-כן אני בורה וחסרת דעת אבל ככה אני מרגישה.
ישראלים אנחנו, בתוך עמי אני חיה.
לפני ההגשה ישאלו אותי במשפחה איזה קינוחים יש היום ואני אגיד "תחתיות מרנג עם קארד לימון."
אני רואה בעיני רוחי את מבטי-הבוז שלהם "יאללה-יאללה את והשמות שלך". חברימים, אתם תחליטו איך אתם רוצים לקרא  לזה,
תחתיות מרנג עם קארד לימון או
תחתיות מרנג עם פודינג לימון הורס ומשגע
אבל בכל השמות הטעם פשוט הורס!
המרנגים המתוקים, שטעמם משתלב עם המתיקות-חמצמצות של הלימון
והכל נמס בפה –
אי. אפשר. להפסיק. לאכול. את קארד הלימון מכינים ע"י קילוף קליפת הלימון עם הקולפן של תפוחי אדמה.
אפשר גם לגרר את הקליפה אני עשיתי זאת בדרך אחרת.
במעבד מזון טוחנים את הקליפה עם הסוכר עד שהכל הופך לאבקה דקה
ומבשלים בדיוק לפי המתכון.אני בטוחה שאתם תאהבו את שילוב הטעמים המופלא
של המרנגים המתוקים עם הקרם הקר והרך של הלימון. תענוג! ויש תמונות עם תוצאות מוכנות:

תחתיות מארנג עם קארד לימון.

קינוחים מושחתים