עוגיות ים של שוקולד

בצק פריך שוקולד מרשמלו ואתם טובעים בעונג הזה

עוגיות ים של שוקולד מורכבות משלושה מצרכים בלבד.
בצק פריך, שוקולד ומרשמלו. ז-ה ה-כ-ל!
ניחא שלושה מצרכים, ההכנה לוקחת שלוש דקות גג!
והחיסול שלהן – טוב, כשהן יוצאות מהתנור שלוש דקות זה הרבה
וגם זה על אחריותכם הבלעדית(:
ולמה אני מדגישה שלושה מצרכים?
כי יש לי עוגיות עם שני מצרכים בלבד לדוגמא: העוגיות של מוּרמוּר
אבל הפעם אנחנו הולכים על שלושה מצרכים בלבד. קראתי להן עוגיות ים של שוקולד כי שם יותר מתאים מזה אין! השוקולד שמציף את העוגיה, המרשמלו שנמס, הרכות של הבצק,
הכל ביחד – פשוט אין מילים(: הקטע המצחיק-מביך כמה קל להכין את עוגיות השחיתות האלה.
במסגרת שיטוטי באינטרנט ראיתי את אופן ההכנה של העוגיות האלה בכל צורה אפשרית.
גילוי נאות, הרעיון לא שלי, אבל הקלות הבלתי נסבלת של הכנתן פשוט קנתה אותי.
לוקחים תבנית, מרפדים בבצק פריך ועליו מניחים  שוקולד מריר, חלב, מה שתבחרו. על השוקולד מפזרים מרשמלומכסים מעל בבצק פריך
זהו.מכניסים לתנור ואופים.
נכון שערורייתי כמה קל?
ועוד מתפלאים שקראתי להן עוגיות ים של שוקולדיום אחרי,
אם ישאר משהו,
העוגיות נראות כך.
עדיין עוגיות ים של שוקולד(:אגב, המתכון פורסם לראשונה בסלונה באוגוסט 2014 לפני שהאתר שלי עלה לאויר.
תוכלו להתרשם מהתגובות.

עוגיות ים של שוקולד

קאפקייקס שוקולד מושחתים

קאפקייקס שוקולד רכים וחלומיים טבולים בגאנש שוקולד חם. חלום!

לפני שנים עבדתי כמזכירת מנכ"ל בחברה למוצרי חשמל ארצית.
ביום השני לעבודתי, התקשרה אלי מנהלת מחלקת שירות לקוחות ואמרה:"תקשיבי. יש לי על הקו לקוח בעייתי. 
תלמדי את המינוח. לקוח בעייתי זה לקוח שעבר את הבנות בשירות לקוחות,עבר את מנהלת המשמרת, דיבר איתי והוא עדיין לא מרוצה. הוא רוצה את המנכ"ל. טפלי בו בבקשה." על אותו משקל קבלתי טלפון ביום ראשון שעבר.
זה היה לקוח בעייתי בהחלט! שעבר את מנהלת מחלקת שירות הלקוחות (אוזן ימין) והגיע עד למנכ"לית (אוזן שמאל).
"תקשיבייייייי" שאג עלי "מה זה צריך להיות?????"
אני מריצה במהירות במוח פוסטים אחרונים שהעלתי, מנסה לחשוב איפה עשיתי טעות שאלוהים יעזור לי.
"אני מגיע לעבודה ביום ראשון, פותח סוויט ומה רואה???"
אָדוֹנָי! זו היתה בטח טעות איומה אם הבן-אדם ככה שואג.
"מה ראית?" אני מושכת זמן
"שעועית ירוקההה!!!" שואג הבן-אדם "שעועיתתתתתתתתתת ירוקההההההההההה!! את לא מתביישת??"
אני עוד לא מבינה מה הבעיה,  "נכון. היתה שעועית ירוקה בשתי גרסאות, מה הבעיה?"
"מה הבעיה??? אני אגיד לך מה הבעיה! לאיפה רציתי להגיע? לפוּד-דוּלי? לא! אני רציתי סוויט-דוּלי!!! מה את שמה לי שעועית ירוקה ביום ראשון??"
"אה תקשיב" אני נרגעת (איזה לקוח מופרע אלוהים!)
"יש סיבה הגיונית" (לא. הוא לא נורמאלי אם ככה שואג עלי בגלל שעועית)
"אחרי כל השבת שטחנתי עוגות שמרים, רציתי להתחיל את ראשון עם ירקות. אתה יודע, משהו מרענן כזה, בריאותי, דיאטתי"
הבעייתי לא נרגע.
"את אל תגידי לי מה את רצית! אני אגיד לך מה אני רציתי. יום ראשון זה יום קשה. אחרי סוףשבוע מגיעים למשרד ביום ראשון, שביזות כללית,
הולכים לחפש דברים שישנו את דעתנו ואת במקום לשמח נותנת לנו דיאטה?"
"אתה צודק!" ת'כלס, הלקוח הזה משפחה, אבל גם בשביל כאלה הסבלנות שלי מוגבלת  "תודה שהערת את תשומת ליבי. מבטיחה לך הנושא יטופל"אז נכון, היום יום שני, אבל כדי להרגיע את הלקוח הבעייתי (בכל זאת הלקוח תמיד צודק)
החלטתי להעניק לו קאפקייקס שוקולד מושחתים במיוחד.
יום שני זה עדיין התחלת שבוע.
(האמת, משבת המחשב שבק, רק היום חזר לחיים).קאפקייקס שוקולד שאחרי שהטמנתי בהן קוביות שוקולד לבןטבלתי אותם בגאנשובפינתנו הקבועה איך אתן משמחות אותי עם מחמאות – ווקשה!ואפילו שלחו לי תמונה של אחרי ההכנה
"לא היה להם סבלנות לחכות לגנש אז ויתרנו…
חגגנו לשיר הקטנה (לבקשתה) יום הולדת 4 וארבע חודשים…. ואכלנו בכיף גדול…. יאמי… טעים מאוד…."
מזל טוב שיר!קאפקייקס שוקולד מושחתים

קינוח שוקולד מושחת

שלוש שכבות של מוס המופרדות בפירורי עוגת שוקולד. פצצת טעמים בפה

יש קינוחים שמכינים מסיבה אחת. להרשים את האורחים.
תסכימו איתי שהקינוח הזה עושה את העבודה. קינוח שוקולד מושחת
  קינוח שוקולד מושחת מכינים בכלי הורס שמגישים לשולחן. שכבות של עונג עם פירורי עוגה ביניהן. כמה הערות לפני שמתחילים: 1. אם אתם בעניין של ספירת קלוריות, חבל, זה לא בשבילכם(: 2. בין השכבות פוררתי עוגת שוקולד על מנת שהפירורים יפרידו בין המוסים. ככה  המרקם הפירורי נספג במוס והטעמים מתערבבים בפה. 3. אחרי שאתם מכינים כל שכבת מוס, שימו את הכלי במקרר. 4. השכבה האחרונה של המוס שוקולד הלבן זקוקה לזמן. צריך להמיס השמנת והשוקולד הלבן לפחות 4-5 שעות מראש. כדי שיהיה ברור, סידרתי בשבילכם את התמונה עם פירוט השכבות מההתחלה ועד הסוף, שכבה אחרי שכבה.ובפינתנו קוראינו כותבים בבקשה: 

קינוח שוקולד מושחת

איך מכינים מרשמלו

איך מכינים מרשמלו שלב אחרי שלב

  איך להכין מרשמלו היה המתכון הראשון איתו פתחתי את הבלוג בסלונה ומגיע לו מקום של כבוד גם פה. התמונות לא הכי מקצועיות אבל יש תיאור מדוייק של איך מכינים מרשמלו. לפני שנים גרנו באפריקה.
בימי ראשון, שהם כמו ימי שבת אצלנו, היינו אוכלים ארוחות צהרים משותפות כשגזרת המתוקים היתה מוטלת עלי כמובן.
סופלה שוקולד היה אחד הקינוחים שכולם השתגעו עליו.
בשבוע השלישי שהכנתי אותו די שעמם לי בהכנתו והחלטתי להטמין בתוכו קוביות מרשמלו על מנת להעשיר את הטעם. תמיד נראה לי מרתק להכין מרשמלו והחלטתי שהגיע הזמן שאפצח את הכנת המרשמלו.
המתכון של עוגיו-נט ואותו בחרתי לעשות בגלל הכמות וגם בגלל שחשבתי שטעם הלימון יוסיף למרשמלו. אז איך מכינים מרשמלו?     

איך מכינים מרשמלו

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

קינוחים מושחתים