כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

כרובית שלמה אפויה בתנור קריספית מבחוץ רכה מבפנים

לפני הכל הכנתי סרטון הכנה איך מכינים את הכרובית שלמה אפויה בתנור   לפני שבוע נכנס הביתה האיש ואמר שהוא מתחיל תפריט ללא פחמימות וללא סוכרים.
"מה פירוש?" התעניינתי
מסתבר שבערב גברים האחרון שהיה בו,
אחד מחבריו אימץ תפריט ללא פחמימות, ללא סוכרים וירד במשקל.
"קוראים לזה דיאטת פלאו" אמרתי
"הוא לא אמר לי את השם הזה"
"הוא לא צריך להגיד אני מכירה את זה"
ועכשיו סטופ!
מי?? מי רזתה 17 קילו בשלושה חודשים לקראת החתונה של הבת שלה?!
מי?? מי רזתה, אחרי שלוש שנים, עשרה קילוגרמים שלמים
בשלושה חודשים! לקראת החתונה של הבן שלה?
מי? מי יכולה ללמד חצי עולם מה אוכלים ומה לא?!
אבל אני מזכירה לכם שאין שום חתונה באופק!
וגם את הבריתות עברנו בשלום תודה לאל.
מה עכשיו בלי פחמימות וסוכרים??
למה מה קרה??
והקטע הכי מעצבן. מהרגע שהודיע הוא גם עושה!
אין יותר בשבילו פחמימות וסוכרים!
ביום שישי לאחר ארוחת הצהרים,
הגישה אמא שלו מעמולים עם תמרים לקינוח,
שאני רק מלראות אותם יכולה לחסל מאתיים,
אבל מהאי נעימות לקחתי אחד.
"נכון שזה לא קשור לפחמימות??" שאלתי אותה בתחינה
"ברורררר" הרגיעה אותי
חסרת האופי לקחה אחד לטעימה, אבל ההוא כלום! פירור לא נגע!
שאתחיל עם הקללות עכשיו או אחרכך?.. לרגל המצב החליטה חסרת האופי לתרגל ירקות
מאחר ואותו אחד גם מילא את המקרר בירקות נפל הפור על הכרובית.
כרובית שלמה בתנור
כרובית אפויה נבחרה להיות דוגמנית היום. לוקחים כרובית, מרתיחים במים חמים, מורחים אותה בשמן זית מלח ופלפל ולתנור.
אני הוספתי גם פלפל אדום כדי שיהיה יותר מעניין.
ת'כלס באמת כלום עבודה
והמרקם של הכרובית האפויה בתנור
הבנתי שאני אמורה ללקק את האצבעות. אז אמרו!
ללקק את האצבעות אני מלקקת עם שוקולד
אבל אתם בהחלט יכולים להנות עם הכרובית.
אני בכלל חשבתי לשדרג ולפזר עליה פרורי לחם
או את הפירורים היפנים פנקו ולאפות,
נראה לי שוס!
אבל האיש אמר בלי פחמימות זוכרים?! אגב, כבר הכנתם לכם בעבר כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
ולמתכונים פשוט ללחוץ על השורה הסגולה
פרחי כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
אבל היום אנחנו בענייני כרובית שלמה

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

איך מכינים טוסט טונה ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים

סרטון הכנה, שלושה מצרכים: טונה ביצה וגבינה ואתם מכינים טוסט טונה טעים! ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים

לפני כל הסיפורים הכנתי לכן סרטון איך מכינים את סנדויץ הטונה ללא פחמימות של דיאטת 17 הימים. ישבנו בשיחת בנות כשאחת הבנות סיפרה שהתחילה את דיאטת 17 הימים.
"די אני לא יכולה לשמוע יותר על דיאטות, אלוהים החורף הזה הרג אותי" קיטרתי
"צודקת אבל אני לא יכולה יותר לסבול את עצמי ועכשיו אני מנסה אותה"
"נו??"
אני כבר ארבעה ימים בדיאטה וזה הולך יופי ותשמעי יש שם טוסט טונה את חייבת לעשות אותו"
"חשבתי שאמרת שאת בדיאטה מותק לא? איך טוסט?!"
"אז זהו! שזה לא טוסט מכינים מטונה טוסט!"
"מטונה מכינים טוסט?"
"כן וזה ממש טעים!"
"אני לא מבינה למה את מתכוונת, תסבירי"
"קופסת טונה, מערבבים עם גבינה וביצה שמים בטוסטר ואופים"
טוב אתן כבר יודעות שאני חייבת פשוט חייבת לנסות דברים חדשים נכון?
אז רצתי הביתה, קראתי לדוגמנית הידיים שתעזור לי
והכנתי לכן סרטון מדוייק איך מכינים את טוסט הטונה.
בנות תשננו – שלושה מצרכים – טונה ביצה וגבינה. זהו. איך הטעם תשאלו אז ככה –
זה נקרא טוסט אבל כמובן שאין לחם בו,
אני אוהבת טונה וזה היה ממש טעים לי.
הבת שלי שאוהבת טונה אמרה שזה לא טעים לה,
כמובן ששלחתי את אחותי להכין ולאחר שהכינה ונתנה לבני המשפחה
כולם אמרו שזה טעים מאד ואפילו הכינו סיבוב נוסף כמה שנהנו. עכשיו זה במגרש שלכן תהנו!  

איך מכינים טוסט טונה מדיאטת 17 הימים

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

הכנתי סרטון איך מכינים מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות השבוע התארחתי בקבוצה להעצמת נשים וסיפרתי איך הפכתי תוך שנתיים מדורית לסוויט דוּלי.
סיפרתי גם שכשאני כותבת אני לא מייפה את המציאות ומספרת אותה כמו שהיא.
סיפרתי גם שאני מדפיסה מאד מהר ולא תמיד רואה את שגיאות הדפוס
שנוצרות תוך כדי הדפסה ולכן לפעמים אני שולחת לאחותי את הסיפור להגהה.
שלחתי לה את הסיפור על לביבות בטטה טבעוניות
חמש שניות עברו מהשניה ששלחתי לה את הסיפור עד שהטלפון צלצל
"דולי! את לא יכולה לפרסם את הסיפור הזה"
"למה?"
"כי בעלך לא יודע שזה קרה באמת שעצמת עיינים ולא קמת"
זה השלב שאני תמיד אומרת לה את אותן המילים
"אני שאלתי אותך מה לפרסם או לעשות לי הגהה??"
אחותי תמיד מרגישה צורך להגן עלי אבל אני כמו שאני. רצה הגורל ונחתו אצלנו בבית עוד בטטות
ומכייון שבזמן האחרון יש ביקוש לדברים בריאים
החלטתי הפעם לאפות את הבטטות
ואכן יצאו לביבות בטטה טבעוניות אפויות אש! ליד לביבות הבטטה האפויות
מצולם סלט בורגול עם עדשים שחורות
שבימים הקרובים תקבלו גם מתכון עבורו  

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

איך מכינים חצילים אפויים בתנור

מהיום לא מטגנים יותר חצילים אלא אופים בתנור והם יוצאים נהדרים!

הכנתי לכם סרטון איך מכינים חצילים אפויים בתנור התקשרה אלי חברה  ואמרה שהיא רוצה להכין את המוסקה של נונה
"אבל אין מצב שאני מטגנת חצילים. אל תנסי לשכנע אותי לא יקרה"
"אין שום בעיה חברה שלי תאפי את החצילים בתנור"
"איך?"
"אוי זה קל!" מקלפים חצילים ופורסים לפרוסות מרססים תרסיס שמן על נייר בתבנית אפיה, מניחים את החצילים
מרססים את החצילים שוב בשמן מתבלים ומכניסים לתנור האמת, מאז שעליתי על הטריק של לאפות חצילים בתנור,
אני מכינה מראש וכל פעם מוסיפה לסלט אחר
כי אפשר להשתמש בהמון מתכונים.
פרוסות חצילים קלויים עם פלפלים קלויים
אפשר להגיש את החצילים עם טחינה ומלפפון חמוץ  וכמובן להכין עם החצילים מוסקה. בטוחה שתהנו גם אתם מחצילים אפוים בתנור.

חצילים אפויים בתנור

גרנולה טבעונית תוצרת בית

גרנולה טבעונית שמכינים בבית עם המון פירות יבשים וגרעינים מכל הסוגים. נהדרת!

כשהבנות היו קטנות, מכיוון שהיו צמודות בגיל, בשעות הערב היתה די משמעת ברזל בבית.
אני זוכרת שלארוחת ערב הייתי מכינה צלחות עם  גבינה, חביתה, עגבניה/מלפפון, פרוסת לחם בצד
וזו היתה ארוחת הערב.
לא היו שאלות, לא היו היסוסים, לחם, גבינה, ירקות וחביתה – ארוחת ערב.
השבוע כשהייתי בביקור אצל משפחה מסויימת, כשהגיע זמן ארוחת הערב
נכנסה האמא למטבח ובעוד הילדה שרועה מול הטלויזיה התחילה האמא לשאול את הילדה שאלות: "מה את רוצה לאכול לארוחת ערב? את רוצה טוסט גם גבינה?"
"לא באלי"
"את רוצה סנדויץ עם נקניק?"
"לא בא לי גם את זה"
"את רוצה חביתה?"
"אמממ לא!"
"אולי מהגרנולה שמורמור הביאה?"
"לאבאלי בכלל!"
וככה אחרי חמש-שש הצעות תפריט הסכימה הילדה המתוקה שאמא שלה תכין לה פרנץ' טוסט.
תודה רבה באמת! "הגרנולה שמורמור הביאה" זה גרנולה שהכנתי בבית, עם כל הזרעונים והגרעינים והפירות היבשים שרק אפשר.
את הקרדיט למתכון ניתן לאריאל ארז הנהדר,
שהביא צנצנת מלאה בגרנולה מתנה לבת שלי ואני כל כך התלהבתי מהיופי של הגרנולה
שהכנתי להכין בעצמי גם. הכנתי גם סרטון איך מכינים את הגרנולה   איך מכינים גרנולה תוצרת בית?
שמים בתבנית אחת, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פישתן, פירות יבשים, מכל טוב הארץ. מערבבים את הפירות היבשים עם כל יתר היבשים, מערבבים עם שמן וסילן ושמים בתבנית מעבירים לתנור ואופים, ומערבבים כל חמש דקות שלא ישרפו לנו כל הזרעונים מוציאים מהתנור, נותנים לזה קצת להתקרר
מוסיפים את הסובין, צימוקים וקוביות התמרים ומערבבים זה מהזה טעים!

גרנולה טבעונית תוצרת בית

דיאט דולי