מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

הכנתי סרטון איך מכינים מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויותהשבוע התארחתי בקבוצה להעצמת נשים וסיפרתי איך הפכתי תוך שנתיים מדורית לסוויט דוּלי.
סיפרתי גם שכשאני כותבת אני לא מייפה את המציאות ומספרת אותה כמו שהיא.
סיפרתי גם שאני מדפיסה מאד מהר ולא תמיד רואה את שגיאות הדפוס
שנוצרות תוך כדי הדפסה ולכן לפעמים אני שולחת לאחותי את הסיפור להגהה.
שלחתי לה את הסיפור על לביבות בטטה טבעוניות
חמש שניות עברו מהשניה ששלחתי לה את הסיפור עד שהטלפון צלצל
"דולי! את לא יכולה לפרסם את הסיפור הזה"
"למה?"
"כי בעלך לא יודע שזה קרה באמת שעצמת עיינים ולא קמת"
זה השלב שאני תמיד אומרת לה את אותן המילים
"אני שאלתי אותך מה לפרסם או לעשות לי הגהה??"
אחותי תמיד מרגישה צורך להגן עלי אבל אני כמו שאני. רצה הגורל ונחתו אצלנו בבית עוד בטטות
ומכייון שבזמן האחרון יש ביקוש לדברים בריאים
החלטתי הפעם לאפות את הבטטות
ואכן יצאו לביבות בטטה טבעוניות אפויות אש! ליד לביבות הבטטה האפויות
מצולם סלט בורגול עם עדשים שחורות לעוד מתכונים של לביבות טעימות ואפילו אפויות
לחצו כאן – לביבות 

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

איך מכינים חצילים אפויים בתנור

מהיום לא מטגנים יותר חצילים אלא אופים בתנור והם יוצאים נהדרים!

הכנתי לכם סרטון איך מכינים חצילים אפויים בתנורהתקשרה אלי חברה  ואמרה שהיא רוצה להכין את המוסקה של נונה
"אבל אין מצב שאני מטגנת חצילים. אל תנסי לשכנע אותי לא יקרה"
"אין שום בעיה חברה שלי תאפי את החצילים בתנור"
"איך?"
"אוי זה קל!" מקלפים חצילים ופורסים לפרוסותמרססים תרסיס שמן על נייר בתבנית אפיה, מניחים את החצילים
מרססים את החצילים שוב בשמן מתבלים ומכניסים לתנורהאמת, מאז שעליתי על הטריק של לאפות חצילים בתנור,
אני מכינה מראש וכל פעם מוסיפה לסלט אחר
כי אפשר להשתמש בהמון מתכונים.
פרוסות חצילים קלויים עם פלפלים קלויים
אפשר להגיש את החצילים עם טחינה ומלפפון חמוץ  וכמובן להכין עם החצילים מוסקה. בטוחה שתהנו גם אתם מחצילים אפוים בתנור.

חצילים אפויים בתנור

גרנולה טבעונית תוצרת בית

גרנולה טבעונית שמכינים בבית עם המון פירות יבשים וגרעינים מכל הסוגים. נהדרת!

כשהבנות היו קטנות, מכיוון שהיו צמודות בגיל, בשעות הערב היתה די משמעת ברזל בבית.
אני זוכרת שלארוחת ערב הייתי מכינה צלחות עם  גבינה, חביתה, עגבניה/מלפפון, פרוסת לחם בצד
וזו היתה ארוחת הערב.
לא היו שאלות, לא היו היסוסים, לחם, גבינה, ירקות וחביתה – ארוחת ערב.
השבוע כשהייתי בביקור אצל משפחה מסויימת, כשהגיע זמן ארוחת הערב
נכנסה האמא למטבח ובעוד הילדה שרועה מול הטלויזיה התחילה האמא לשאול את הילדה שאלות: "מה את רוצה לאכול לארוחת ערב? את רוצה טוסט גם גבינה?"
"לא באלי"
"את רוצה סנדויץ עם נקניק?"
"לא בא לי גם את זה"
"את רוצה חביתה?"
"אמממ לא!"
"אולי מהגרנולה שמורמור הביאה?"
"לאבאלי בכלל!"
וככה אחרי חמש-שש הצעות תפריט הסכימה הילדה המתוקה שאמא שלה תכין לה פרנץ' טוסט.
תודה רבה באמת! "הגרנולה שמורמור הביאה" זה גרנולה שהכנתי בבית, עם כל הזרעונים והגרעינים והפירות היבשים שרק אפשר.
את הקרדיט למתכון ניתן לאריאל ארז הנהדר,
שהביא צנצנת מלאה בגרנולה מתנה לבת שלי ואני כל כך התלהבתי מהיופי של הגרנולה
שהכנתי להכין בעצמי גם. הכנתי גם סרטון איך מכינים את הגרנולה  איך מכינים גרנולה תוצרת בית?
שמים בתבנית אחת, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פישתן, פירות יבשים, מכל טוב הארץ.מערבבים את הפירות היבשים עם כל יתר היבשים, מערבבים עם שמן וסילן ושמים בתבניתמעבירים לתנור ואופים, ומערבבים כל חמש דקות שלא ישרפו לנו כל הזרעוניםמוציאים מהתנור, נותנים לזה קצת להתקרר
מוסיפים את הסובין, צימוקים וקוביות התמרים ומערבביםזה מהזה טעים!
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים טבעונים/צמחונים
רק ללחוץ – צמחוני/טבעוני

גרנולה טבעונית תוצרת בית

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

תקראו להן לביבות כרובית או קציצות כרובית הן טעימות בכל שם!

לפעמים כשאני מספרת לכם סיפורים על הילדים שלי אני מסווה את הפרטים כי אחרי זה יש להם טענות.
"את כל הזמן כותבת עלי ועל אחותי בכלל לא" מתלוננת אחת
אז כדי שלא יהיו טענות מהגזרה הזו, אני משתדלת להסוות את הפרטים.
אחרי הפוסט האחרון בו סיפרתי על ילדה אחת שלא יודעת להכין חביתה קבלתי טלפון
"אחרי שביישת אותי לפני כולם וכתבת שאני לא יודעת להכין חביתה, אין לך ברירה את חייבת להכין לי משלוח"
אני שבדרך כלל לא שותקת נעלמתי דום ורק גמגמתי
"מה להכין לך?"
"מה שאת רוצה אני לא בררנית בדיוק כמו שכתבת בפוסט" צחקה לי בפרצוף
אמרתי בסדר והתקשרתי לאחותי לספר לה כמה אני מסכנה ואיך הבת שלי רודה בי. עלאק(:
אחותי חשבה שניה ואמרה "אבל לא נתת פרטים על איזו ילדה מדובר, ממש אי אפשר לזהות, סתם עבדה עליך"
הלכתי למשפחה המורחבת ושאלתי אם הם מזהים על מי אני מדברת, להפתעתי גם שם לא ידעו.
זה מה שנקרא רגשות אשם יש לנו בכל מצב. אז זאת שיודעת להכין חביתה אבל לא מתאמצת להכין ורק מתקשרת לאמא שלה ומבקשת משלוח,
מחבבת תבשילי ירקות ובגלל שהכרובית ממשיכה לגור קבוע אצלנו במקרר, הוחלט על לביבות כרובית.
טחנתי את הכרובית במעבד מזון, הוספתי פטרוזיליה ובורגול
והכנתי לה לביבות כרובית שהיו מאד טעימות.

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

מתכון לסלט אטריות וירקות פיקנטי

סלט קליל עם אטריות דקות וירקות שמוסיף טעמים לכל ארוחה

לפני שנים הלכתי לקוראת בכף היד.
משיחות עם נשים, כל אחת עוברת את התקופה הזו, ללכת למישהי שתספר דברים על העתיד, לדעת את הלא נודע.
הייתי אצל כמה וכמה נשים כאלה בחיי ובמשפט אחת אסכם את החוויה – "הנבואה ניתנה לשוטים".
כן, יש כאלה שעם אינטואיציה נדירה פיצחו אותי תוך שתי דקות וסיפרו לי עלי שהפתיעו אותי מאיפה הן יודעות.
כן, היו כאלה גם שסיפרו לי דברים שעמדו לי מול העיניים ולא רציתי לראות והן פקחו לי את העיניים,
אבל אני לא יכולה להגיד שמישהי ניבאה לי את העתיד.
שלא לדבר על השרלטניות שבדרך והנה דוגמא קלאסית לאחת מהן.
כמו בסרטים הגעתי לחורבה, ישבה מולי אישה מבוגרת עם מטפחת על הראש.
אחרי שהתיישבתי מולה, לקחת את כף ידי החזיקה בשתי ידיה, החליקה בידה על היד שלי ואמרה:
"איזה יד יפה יש לך. חלקה, נקיה, בלי קמטים. אין לך סודות את?" והפכה את היד.
"או-הא!! מה אני רואה פה? מבחוץ הכל חלק אבל רק הפכתי ותראי איזה מהפכה יש לך פה בתוך היד. מהזה? מה את מסתירה!?"
וכל מה שסיפרה לי ידעתי ומה שאמרה על העתיד לא התגשם.
עברו שנים עד שהבנתי שרק אני אחראית לחיים שלי.
שהבטן שלי, האינטואיציה שלי היא הדבר הכי מדוייק שיש ולפי זה אני צריכה לפעול
ואף אחת אבל אף אחת לא יכולה לנבא את העתיד.
חברימים, סלט אטריות וירקות פיקנטי,   מה שאתם רואים זה מה שמקבלים. אין הפתעות.
איטריות, ירקות, נבטים, בריא וטעים.
תהנו אהובים!  

סלט אטריות וירקות פיקנטי

דיאט דולי