נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

נגיסי שמרים קטנים מצופים סוכר קינמון ואגוזים טבולים בגאנש שוקולד. שחיתות במיטבה!

אני אוהבת עוגות שמרים אבל עוגות שמרים טעימות!
הבעיה האמיתית בעוגות שמרים זה להכין את הבצק שמרים.
מודה, גם אני פעם לא ממש אהבתי להתעסק עם בצק שמרים,
אבל למדתי וכשעושים אותו נכון הוא יוצא מופלא.
במיוחד בשבילכם הכנתי סרטון עם דרך הכנת נגיסי השמרים
ותוכלו לראות במדוייק איך מכינים בצק שמרים
ואיך מכינים נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.לכן גם בחרתי להכין נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.
כי הם קטנים כאלה ונפלאים.
הבעיה היחידה עם הנגיסים האלה שהם כל כך טעימים
והם קטנים, אז טועמים אחד ואז עוד אחד ואחד אחרון ו..
נו.. אתם כבר הבנתם את הבעיה.אבל אצל הסוויט שחיתות עד הסוף.
אולי מישהו ירצה לטבול את הקטנים הקטלנים האלה בשוקולד?
או! בשביל זה הוספתי לצלחת קערית גאנש שוקולד
ועכשיו השחיתות שלכם שלמה!
המתכון לנגיסי השמרים התפרסם בעיתון "מעריב"
בו ארחה אותי פסקל פרץ-רובין בערב חג סוכות.
נגיסי השמרים היו חלק מארבעה מתכונים לאירוח בסוכה.
כשחשבנו איזה מתכונים להכין המוטו שהוביל היה
שהמתכונים יהיו פשוטים אבל טעימים ומרשימים.
נכון, בצק שמרים לא מכינים במהירות אבל כדי שיהיה יותר קל,
אני ממליצה להכין את הבצק ערב לפני, לשמור לילה במקרר
ולמחרת להכין את העוגיות או הנגיסים.
כך נראה הבצק אחרי ההתפחה מוכן לעבודה.אחרי שהבצק מוכן זו באמת כבר לא עבודה קשה.
וככה נראים הטעימים אחרי שיצאו מהתנור.
זה השלב שאפשר להתחיל לנשנש כאילו אין מחר(:
כדי שהם יהיו עוד יותר טעימים אפילו
מצפים אותם בסירופ סוכר.
תמיד תזכרו את הכלל – אחד קר אחד חם
זאת אומרת עוגיות חמות, סירופ קר
או עוגיות קרות, סירופ חם.
שתדעו לכם – הנגיסים האלה- ביסים קטנים של אושר!
וכשהם טבולים בשוקולד – רק אלוהים יכול לעזור לנו(:
עוד מתכונים לעוגות שמרים
רק ללחוץ כאן – עוגות שמרים תמונה:עיצוב וסגנון:פסקל פרץ-רובין

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים

מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים במיוחד, מתכון שמתאים למסיבות ראש השנה או סוכות במיוחד לילדים קטנים

יומיים לפני ראש השנה, אני חולה-מתה כשהנייד שלי מצלצל
"היי אימוש"
"היי קוקלה, מה שלום הקטנצ'יק? הלך לגן?"
"כן. יש להם מסיבת ראש השנה, הגננת שאלה מי מוכן להכין עוגה."
"לטובתך אני מקווה שלא התנדבת!"
"אממ עוד לא.."
"יופי! כי יש לך עוד שלוש שנים שלמות להכין עוגות."
"אבל אימוש ראיתי אצלך באתר מאפינס עם רסק תפוחים,
זה יכול להתאים לקטנים, כדי שלא יחנקו מהתפוחים"
"הלו! אני חולה!"
"בסדר-בסדר, את תגידי לי מה לקנות ואני אכין"
"אבל למה?? זו המסיבה הראשונה והשנה רק התחילה!"
"אימוש נו מה אני צריכה לקנות?"
"ביצים וקמח יש לך בבית? תקני רסק תפוחים"
"איזה סוג?"
"סוג שהוא מעוך!"
"נו אמא אל תהיי כזו מה אני מבינה בזה?"
"תקני את הרסק התפוחים ממותק שיהיה להם יותר טעים."
"אבל אין לי את התבנית היפה הזו של המאפינס כמו שיש לך."
חיוך גדול התפשט לי על הפנים כי זה השלב בו אני יודעת בדיוק מה הולך לקרות.
"את יודעת מה אימוש? מחר אחרי הגן נבוא אליך, אני אביא את כל החומרים,
את אל תעשי כלום, רק תגידי לי מה לעשות, כדי שאוכל להשתמש בתבנית."
י ל ד י ם! ככה תמיד אחותי אומרת לי. י-ל-דים. אין מה לעשות.
אז היא באה והכנו ורשמנו כמויות והיא שלחה מגש עם מאפינס לילדים עם רסק תפוחים לגן.
להכנת המאפינס השתמשנו בתבנית סיליקון עם צורות.
שימנתי את התבנית היטב עם ספריי שמן כדי שאחרי האפיה המאפינס לא יתקלקלו כשנוציא אותם.
חלק אפינו בתבניות מאפינס קטנות.
את תבניות המאפינס הקטנות אין צורך לשמן.
אחרי שהמאפינס מתקררים היטב שולפים בעדינות מתבנית הסיליקון
את המאפינס שאפינו בתבניות הנייר אפשר לקלף בעדינות או להשאיר בתוך התבניות.
הכלל החשוב ביותר זה לקרר את המאפינס לפני שמתחילים לשלוף אותם מהתבנית.
המאפינס רכים ונמסים בפה ומאד מתאימים לילדים הקטנים.
אז גם אם הגננת מבקשת ממכם להכין עוגה שתדעו שזה באמת חמש דקות עבודה
ויש לכם מאפינס למסיבה(:גם מעיין שלחה לי תמונה עם מאפינס שהכינה לגן
מעוגת הדבש עם רסק תפוחים

מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים

 

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות שמתאימות לילדים וגם למבוגרים

מאז שנולד תינוק לזאת שבקושי היתה מכינה חביתה,
אני מופתעת איך כל יום היא מוצאת באתר שלי מתכונים
ומכינה אותם גם בגירסה לתינוקות.
הפעם שידרגה הילדה את  לביבות קישואים שיש לי באתר
הוסיפה להם גבינה וכך הכינה גירסה
שמתאימה גם לתינוקות בלי שיניים לאכול.
כרגיל בנוהל גם אלה עם השיניים לא הפסיקו לטעום(:
אחרי שסיפרה לי שהכינה את לביבות הקישואים עם גבינה,
הכנתי גם אני סיבוב ביום שישי.
הוספתי קצת יותר פלפל שחור והלביבות יצאו נפלאות!לביבות קישואים וריקוטה הן לביבות נהדרות.
מגרדים קישואים, מוסיפים גבינה, ביצה מלח פלפל ופרורי לחם
כן אפשר גם לאפות אבל הפעם טיגנתי
ריססתי שמן על המחבת והנחתי את הלביבות.
מסתבר שאפשר לטגן עם כלום שמן והן יצאו נהדרות.
אחרי מספר דקות הפכתי את הלביבות לצד השני
והן נחלו הצלחה כבירה.
הן רכות, טעימות ואני ממליצה לכם להכין.
בגירסת אפיה יש לשמן נייר אפיה להניח את הלביבות
ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות ולהפוך לצד השני.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
לביבות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

 

מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים במהירות

טראפלס שוקולד הורסים שמכינים משמנת מתוקה ושוקולד שוב ושוב ושוב!

טראפלס שוקולד הוא מסוג המתכונים שכל כך קל להכין אותם
שזו ממש שערוריה בהתחשב כמה שהם יפים וטעימים.
תקשיבו לי – כלום כלום כלום עבודה.
נו טוב, אולי ללכלכך את הידיים אבל אני גם דילגתי על השלב הזה,
כי במקום להפוך אותם לכדורים השארתי אותם מרובעים.כדי שיהיה ממש קל גם הכנתי סרטון של שלוש דקות
שתראו איך מכינים את הטראפלס במדוייק
כדורי טראפלס שוקולד מכינים משמנת מתוקה ושוקולד
כדי להשביח את הטעם הוספתי מעט ליקר.
בדרך כלל עוטפים את הטראפלס באבקת קקאו
אבל למה להיות קטנונים אם אפשר בעוד טעמים?
אז את חלקם עטפתי בפרורי עוגיות לוטוס
אנשי הללא גלוטן תדלגו על התמונה הזו(:
בכלל משחקים עם שוקולד זה אני.
את הכמות של השוקולד חילקתי לשניים
וחצי אחד ערבבתי עם פרורי אגוזי פקאן מסוכרים
גם ציפיתי אותם באגוזי פקאן הטחונים
יצאו הורסים!
אתם יכולים להכין את כדורי הטראפלס גם עם שוקולד חלב בדיוק באותה שיטה.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד רק ללחוץ כאן
קינוחים מושחתים

מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים במהירות

מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

פנקייקים קטנים הנקראים שלוליות גבינה מכינים אותם בפחות מתשע דקות והם טעימים אש!

הכנתי סרטון של פחות משתי דקות איך מכינים את הפנקייקים הנהדרים האלה שנקראים שלוליות גבינה.
בזמן האחרון יש מתכון לתינוקות שמשגע את הרשת והוא נקרא "שלוליות גבינה".
בפייסבוק יש קבוצה בשם "המתכוניה" בו מתייעצות אמהות צעירות לגבי תפריטים לתינוקות ולילדים הקטנים.
מרתק לראות את השאלות של האמהות הצעירות שפותחות את ליבן.
מאז שהמתכון לפנקייקים הקטנים שנקראים שלוליות גבינה עלו לרשת,
לא חושבת שיש ילד קטן במדינה שעוד לא טעם מהם(:
מסתבר ש"שלוליות הגבינה" הן פנקייקים קטנים שמכינים במהירות
ומתאימים לארוחת בוקר או ערב, גם לתינוקות ללא שיניים.
אני יכולה להעיד שהתינוק שלנו בן השנה מחזיק את העיגולים הקטנים האלה ביד
ואוכל אותם לארוחת בוקר.
מכינים את הפנקייקים האלה ממש במהירות, בקערית קטנה
ומכל הכמות יוצאים בערך כ-10 – 12 פנקייקים קטנים.
אכן הפנקייקים הקטנים הנקראים שלוליות גבינה זכו להצלחה אדירה
גם אצל התינוקות שלנו.
טוב, בוא נהיה מדוייקים, אחרי שגמרתי להכין,
אלה שכבר מזמן שכחו מה זה להיות תינוקות חיסלו את הפנקייקים עם נוטלה,
או עם מייפל וזה סימן שהפנקייקים הקטנים האלה עובדים לכל גיל.מכינים אותם ממש במהירות כמו שתראו בסרטון למעלה.
בקערה מערבבים ביצה עם סוכר, אנחנו הוספנו סוכר וניל, אפשר להוסיף תמצית וניל,
גבינה, קמח, מערבבים הכל ביחד ובמחבת חם יוצרים פנקייקים קטנים.
הם ממש טעימים ואני מציעה להכפיל כמויות
כי הם יתחסלו במהירות.
מתכון לפנקייקים אפויים תוכלו למצוא רק ללחוץ כאן
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

פינגר-פוד