מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

פנקייקים קטנים הנקראים שלוליות גבינה מכינים אותם בפחות מתשע דקות והם טעימים אש!

הכנתי סרטון של פחות משתי דקות איך מכינים את הפנקייקים הנהדרים האלה שנקראים שלוליות גבינה.
בזמן האחרון יש מתכון לתינוקות שמשגע את הרשת והוא נקרא "שלוליות גבינה".
בפייסבוק יש קבוצה בשם "המתכוניה" בו מתייעצות אמהות צעירות לגבי תפריטים לתינוקות ולילדים הקטנים.
מרתק לראות את השאלות של האמהות הצעירות שפותחות את ליבן.
מאז שהמתכון לפנקייקים הקטנים שנקראים שלוליות גבינה עלו לרשת,
לא חושבת שיש ילד קטן במדינה שעוד לא טעם מהם(:
מסתבר ש"שלוליות הגבינה" הן פנקייקים קטנים שמכינים במהירות
ומתאימים לארוחת בוקר או ערב, גם לתינוקות ללא שיניים.
אני יכולה להעיד שהתינוק שלנו בן השנה מחזיק את העיגולים הקטנים האלה ביד
ואוכל אותם לארוחת בוקר.
מכינים את הפנקייקים האלה ממש במהירות, בקערית קטנה
ומכל הכמות יוצאים בערך כ-10 – 12 פנקייקים קטנים.
אכן הפנקייקים הקטנים הנקראים שלוליות גבינה זכו להצלחה אדירה
גם אצל התינוקות שלנו.
טוב, בוא נהיה מדוייקים, אחרי שגמרתי להכין,
אלה שכבר מזמן שכחו מה זה להיות תינוקות חיסלו את הפנקייקים עם נוטלה,
או עם מייפל וזה סימן שהפנקייקים הקטנים האלה עובדים לכל גיל.מכינים אותם ממש במהירות כמו שתראו בסרטון למעלה.
בקערה מערבבים ביצה עם סוכר, אנחנו הוספנו סוכר וניל, אפשר להוסיף תמצית וניל,
גבינה, קמח, מערבבים הכל ביחד ובמחבת חם יוצרים פנקייקים קטנים.
הם ממש טעימים ואני מציעה להכפיל כמויות
כי הם יתחסלו במהירות.
מתכון לפנקייקים אפויים תוכלו למצוא רק ללחוץ כאן
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון"אז לאן?" שאלתי .
"ל'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג'. נשב שם ונדבר."
"כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג' עבור כוס תה!"
"ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה"צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג'אז חיה."
"נזכרתי מדוע את חברה שלי," צחקתי, "סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך." אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. "..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!" התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב'אהבותיה של אמה'. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב 'לה רויאל מונסו' על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג' המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה.רוית מספרת על עצמה
"התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי." לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

שמונה מתכונים לבורקסים מכל הטעמים ומכל הסוגים ומתכון אחד לצזיקי נפלא

כדי שיהיה לכם קל למצוא איזה בורקס אתם הכי אוהבים להכין
ריכזתי לכם את כל מתכוני הבורקס ביחד.
לעיתים אני קוראת להם מאפה, לפעמים נוקבת בשם המפורש בורקס,
כי אצלנו הבורקס זה החיים!
תוכלו למצוא פה מבחר של בורקס עם בצק עלים או עם בצק פריך,
בורקס עם תרד, בורקס עם מנגולד, בורקס עם חצילים, עם גבינה
בצורת שבלולים, בתבנית, מה שתרצו – יש!
ואם לא – בשביל מה אני פה?(:
תהנו! על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת או התמונה

בורקס מבצק עלים ממולא בגבינות

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות

בורקס תרד עם עלי פילו

 

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

בורקס גבינה לעצלנים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

לביבות כרובית שמכינים במהירות מטוגנות או אפויות

לביבות תרד הן להיט אצלנו. אבל ממש להיט.
אני יכולה להכין כל שבוע וכל שבוע הן מתחסלות.
להפתעתי גם הקטנים אוהבים אותם ואפילו בתוכנית הטלויזיה של עדי שילון המליצו על הקציצות תרד האפויות שלי.כשאני אצל הבת הבכורה שלי לפי מה שיש במקרר אני מחליטה מה לעשות,
וכך קרה שראיתי כרובית שעוד שניה עומדת למות המסכנה והכנתי לביבות כרובית.
השארתי את הלביבות על השולחן וכשהקטן עבר לקח לביבה והכניס לפה הייתי בשוק.
הוא אהב את זה!
ואם הוא אהב אתם תאהבו בטוח!כמובן שהכנתי גם אפויות כי לא כולם אצלנו אוהבים מטוגן.
תתפלאו יצא לא רע בכלל
תוכו לראות לפי הצבע מי המטוגנת ומי האפויה
אתם תחליטו מה אתם אוהבים. ואם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
רק ללחוץ – מבחר מתכונים ללביבות

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת! ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מאפים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מתכונים לפינגר-פוד

מתכונים לפינגר פוד (אוכל אצבעות) במיטבו הוא מנה בגודל ביס או שניים, טעימה כמובן, רצוי מפתיעה בטעם, מתכונים לפינגר פוד תמצאו אצל סוויט דולי.

עורכים מסיבה? לא צריך להתאמץ כדי להרשים את האורחים: קבלו מתכונים לפינגר פוד למנות ויפהפיות שמוכנות בשיא המהירות.

מבחר מתכונים מיוחדים של סוויט דולי שיהפכו כל ארוחה לאירוח מקורי.

מגוון מתכונים למנות פינגר פוד ומנות אירוח מקוריות

מתכונים לפינגר פוד