נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

נגיסי שמרים קטנים מצופים סוכר קינמון ואגוזים טבולים בגאנש שוקולד. שחיתות במיטבה!

אני אוהבת עוגות שמרים אבל עוגות שמרים טעימות!
הבעיה האמיתית בעוגות שמרים זה להכין את הבצק שמרים.
מודה, גם אני פעם לא ממש אהבתי להתעסק עם בצק שמרים,
אבל למדתי וכשעושים אותו נכון הוא יוצא מופלא.
במיוחד בשבילכם הכנתי סרטון עם דרך הכנת נגיסי השמרים
ותוכלו לראות במדוייק איך מכינים בצק שמרים
ואיך מכינים נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.לכן גם בחרתי להכין נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.
כי הם קטנים כאלה ונפלאים.
הבעיה היחידה עם הנגיסים האלה שהם כל כך טעימים
והם קטנים, אז טועמים אחד ואז עוד אחד ואחד אחרון ו..
נו.. אתם כבר הבנתם את הבעיה.אבל אצל הסוויט שחיתות עד הסוף.
אולי מישהו ירצה לטבול את הקטנים הקטלנים האלה בשוקולד?
או! בשביל זה הוספתי לצלחת קערית גאנש שוקולד
ועכשיו השחיתות שלכם שלמה!
המתכון לנגיסי השמרים התפרסם בעיתון “מעריב”
בו ארחה אותי פסקל פרץ-רובין בערב חג סוכות.
נגיסי השמרים היו חלק מארבעה מתכונים לאירוח בסוכה.
כשחשבנו איזה מתכונים להכין המוטו שהוביל היה
שהמתכונים יהיו פשוטים אבל טעימים ומרשימים.
נכון, בצק שמרים לא מכינים במהירות אבל כדי שיהיה יותר קל,
אני ממליצה להכין את הבצק ערב לפני, לשמור לילה במקרר
ולמחרת להכין את העוגיות או הנגיסים.
כך נראה הבצק אחרי ההתפחה מוכן לעבודה. פירוט בנושא המרת שמרים מדוייקת לחצו כאן – המרות מידות משקל לאפייה ובישולאחרי שהבצק מוכן זו באמת כבר לא עבודה קשה.
וככה נראים הטעימים אחרי שיצאו מהתנור.
זה השלב שאפשר להתחיל לנשנש כאילו אין מחר(:
כדי שהם יהיו עוד יותר טעימים אפילו
מצפים אותם בסירופ סוכר.
תמיד תזכרו את הכלל – אחד קר אחד חם
זאת אומרת עוגיות חמות, סירופ קר
או עוגיות קרות, סירופ חם.
שתדעו לכם – הנגיסים האלה- ביסים קטנים של אושר!
וכשהם טבולים בשוקולד – רק אלוהים יכול לעזור לנו(:
עוד מתכונים לעוגות שמרים
רק ללחוץ כאן – עוגות שמרים תמונה:עיצוב וסגנון:פסקל פרץ-רובין

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים או ברוסקטת עגבניות, ביסים טעימים של בגט עם עגבניות

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים
זו בעצם ורסיה שלי לברוסקטת עגבניות שמגישים במסעדות.
טוסט קלוי עם שמן זית ושום ועליו עגבניות קצוצות.
כדי להפחית בקלוריות בחרתי הפעם לא להשתמש בגירסה הזו.
אני העדפתי שהסלט הוא יהיה זה שיתן את הטעם לבגט. תמונה-סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין כמובן שאתם תמיד יכולים להחליט שכן מתאים לכם,
במידה וכן, תכינו תערובת של שמן זית עם שום כתוש,
תמרחו על פרוסות הבגט ולתנור למספר דקות עד שישחימו.
אחרי שהפרוסות מושחמות ניתן לשים את הסלט על הבגט.
ביסים נהדרים בהם מתענגים על הסלט והבגט ביחד. פסקל פרץ-רובין אירחה אותי בעיתון “מעריב” לכבוד חג הסוכות.
להכנת הכתבה חיפשנו מתכונים קלים.
החלטתי שנלך על “פינגר פוד“.
פינגר פוד זה המינוח הלועזי ל”אוכל אצבעות”.
ביסים קטנים שמוגשים לאורחים שהם לא צריכים להתאמץ.
מאכלים שמוגשים בביסים קטנים שהאורחים פשוט לוקחים ביס ולפה.
הקו שהנחה אותנו היה כפי שפסקל הגדירה זאת בכתבה,
“מתכונים אסטיים שמעוררים רושם רב ומוגשים בקפידה”
מתכונים שנראים כמובן מיליון דולר אבל לא דורשים עמידה ממושכת במטבח. המלצות נוספות לאירוח בחנוכה תמצאו הכל כאן – מתכונים לחנוכה לצורך הכנת הכתבה הכנתי בנוסף לטורטיה עוד שלושה מתכונים.
מוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים בכוסיות קטנות
נגיסי שמרים מצופים סוכר, קינמון ואגוזים ומוגשים עם גאנש שוקולד
מתכון לטורטיה במילוי סלט טונה
ואת פרוסות הבגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים.
ואם אתם מחפשים מתכונים לעוד סלטים שאפשר לשים על בגט
רק ללחוץ כאן – סלטים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

מאפינס עם רסק תפוחים לילדים

מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים

מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים במיוחד, מתכון שמתאים למסיבות ראש השנה או סוכות במיוחד לילדים קטנים

מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים.
יומיים לפני ראש השנה, אני חולה-מתה כשהנייד שלי מצלצל
“היי אימוש”
“היי קוקלה, מה שלום הקטנצ’יק? הלך לגן?”
“כן. יש להם מסיבת ראש השנה, הגננת שאלה מי מוכן להכין עוגה.”
“לטובתך אני מקווה שלא התנדבת!”
“אממ עוד לא..”
“יופי! כי יש לך עוד שלוש שנים שלמות להכין עוגות.”
“אבל אימוש ראיתי אצלך באתר מאפינס עם רסק תפוחים,
זה יכול להתאים לקטנים, כדי שלא יחנקו מהתפוחים”
“הלו! אני חולה!”
“בסדר-בסדר, את תגידי לי מה לקנות ואני אכין”
“אבל למה?? זו המסיבה הראשונה והשנה רק התחילה!”
“אימוש נו מה אני צריכה לקנות?”
“ביצים וקמח יש לך בבית? תקני רסק תפוחים”
“איזה סוג?”
“סוג שהוא מעוך!”
“נו אמא אל תהיי כזו מה אני מבינה בזה?”
“תקני את הרסק התפוחים ממותק שיהיה להם יותר טעים.”
“אבל אין לי את התבנית היפה הזו של המאפינס כמו שיש לך.”
חיוך גדול התפשט לי על הפנים כי זה השלב בו אני יודעת בדיוק מה הולך לקרות.
“את יודעת מה אימוש? מחר אחרי הגן נבוא אליך, אני אביא את כל החומרים,
את אל תעשי כלום, רק תגידי לי מה לעשות, כדי שאוכל להשתמש בתבנית.”
י ל ד י ם! ככה תמיד אחותי אומרת לי. י-ל-דים. אין מה לעשות.
אז היא באה והכנו ורשמנו כמויות והיא שלחה מגש עם מאפינס לילדים עם רסק תפוחים לגן.
להכנת המאפינס השתמשנו בתבנית סיליקון עם צורות.
שימנתי את התבנית היטב עם ספריי שמן כדי שאחרי האפיה המאפינס לא יתקלקלו כשנוציא אותם.
חלק אפינו בתבניות מאפינס קטנות.
את תבניות המאפינס הקטנות אין צורך לשמן.
אחרי שהמאפינס מתקררים היטב שולפים בעדינות מתבנית הסיליקון
את המאפינס שאפינו בתבניות הנייר אפשר לקלף בעדינות או להשאיר בתוך התבניות.
הכלל החשוב ביותר זה לקרר את המאפינס לפני שמתחילים לשלוף אותם מהתבנית.
המאפינס רכים ונמסים בפה ומאד מתאימים לילדים הקטנים.
אז גם אם הגננת מבקשת ממכם להכין עוגה שתדעו שזה באמת חמש דקות עבודה
ויש לכם מאפינס למסיבה(:
מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטניםגם מעיין שלחה לי תמונה עם מאפינס שהכינה לגן
מעוגת הדבש עם רסק תפוחיםמתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים  
לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות שמתאימות לילדים וגם למבוגרים

מאז שנולד תינוק לזאת שבקושי היתה מכינה חביתה,
אני מופתעת איך כל יום היא מוצאת באתר שלי מתכונים
ומכינה אותם גם בגירסה לתינוקות.
הפעם שידרגה הילדה את  לביבות קישואים שיש לי באתר
הוסיפה להם גבינה וכך הכינה גירסה
שמתאימה גם לתינוקות בלי שיניים לאכול.
כרגיל בנוהל גם אלה עם השיניים לא הפסיקו לטעום(:
אחרי שסיפרה לי שהכינה את לביבות הקישואים עם גבינה,
הכנתי גם אני סיבוב ביום שישי.
הוספתי קצת יותר פלפל שחור והלביבות יצאו נפלאות!לביבות קישואים וריקוטה הן לביבות נהדרות.
מגרדים קישואים, מוסיפים גבינה, ביצה מלח פלפל ופרורי לחם
כן אפשר גם לאפות אבל הפעם טיגנתי
ריססתי שמן על המחבת והנחתי את הלביבות.
מסתבר שאפשר לטגן עם כלום שמן והן יצאו נהדרות.
אחרי מספר דקות הפכתי את הלביבות לצד השני
והן נחלו הצלחה כבירה.
הן רכות, טעימות ואני ממליצה לכם להכין.
בגירסת אפיה יש לשמן נייר אפיה להניח את הלביבות
ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות ולהפוך לצד השני.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
לביבות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

 
מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים במהירות

מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים במהירות

טראפלס שוקולד הורסים שמכינים משמנת מתוקה ושוקולד שוב ושוב ושוב!

טראפלס שוקולד הוא מסוג המתכונים שכל כך קל להכין אותם
שזו ממש שערוריה בהתחשב כמה שהם יפים וטעימים.
תקשיבו לי – כלום כלום כלום עבודה.
נו טוב, אולי ללכלכך את הידיים אבל אני גם דילגתי על השלב הזה,
כי במקום להפוך אותם לכדורים השארתי אותם מרובעים.כדי שיהיה ממש קל גם הכנתי סרטון של שלוש דקות
שתראו איך מכינים את הטראפלס במדוייק
כדורי טראפלס שוקולד מכינים משמנת מתוקה ושוקולד
כדי להשביח את הטעם הוספתי מעט ליקר.
בדרך כלל עוטפים את הטראפלס באבקת קקאו
אבל למה להיות קטנונים אם אפשר בעוד טעמים?
אז את חלקם עטפתי בפרורי עוגיות לוטוס
אנשי הללא גלוטן תדלגו על התמונה הזו(:
בכלל משחקים עם שוקולד זה אני.
את הכמות של השוקולד חילקתי לשניים
וחצי אחד ערבבתי עם פרורי אגוזי פקאן מסוכרים
גם ציפיתי אותם באגוזי פקאן הטחונים
יצאו הורסים!
אתם יכולים להכין את כדורי הטראפלס גם עם שוקולד חלב בדיוק באותה שיטה.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד רק ללחוץ כאן
קינוחים מושחתים

מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים במהירות

פנקייקים שלוליות גבינה

מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

פנקייקים קטנים הנקראים שלוליות גבינה מכינים אותם בפחות מתשע דקות והם טעימים אש!

הכנתי סרטון של פחות משתי דקות איך מכינים את הפנקייקים הנהדרים האלה שנקראים שלוליות גבינה.
בזמן האחרון יש מתכון לתינוקות שמשגע את הרשת והוא נקרא “שלוליות גבינה”.
בפייסבוק יש קבוצה בשם “המתכוניה” בו מתייעצות אמהות צעירות לגבי תפריטים לתינוקות ולילדים הקטנים.
מרתק לראות את השאלות של האמהות הצעירות שפותחות את ליבן.
מאז שהמתכון לפנקייקים הקטנים שנקראים שלוליות גבינה עלו לרשת,
לא חושבת שיש ילד קטן במדינה שעוד לא טעם מהם(:
מסתבר ש”שלוליות הגבינה” הן פנקייקים קטנים שמכינים במהירות
ומתאימים לארוחת בוקר או ערב, גם לתינוקות ללא שיניים.
אני יכולה להעיד שהתינוק שלנו בן השנה מחזיק את העיגולים הקטנים האלה ביד
ואוכל אותם לארוחת בוקר.
מכינים את הפנקייקים האלה ממש במהירות, בקערית קטנה
ומכל הכמות יוצאים בערך כ-10 – 12 פנקייקים קטנים.
אכן הפנקייקים הקטנים הנקראים שלוליות גבינה זכו להצלחה אדירה
גם אצל התינוקות שלנו.
טוב, בוא נהיה מדוייקים, אחרי שגמרתי להכין,
אלה שכבר מזמן שכחו מה זה להיות תינוקות חיסלו את הפנקייקים עם נוטלה,
או עם מייפל וזה סימן שהפנקייקים הקטנים האלה עובדים לכל גיל.
חוץ מפנקייקים קטנים יש לי פנקייקים מושחתים הנה כאן – איך מכינים פנקייק ממולא בשוקולד הורס וקטלני בטעמו עם סרטון הסבר מדוייקפנקייקים קטנים שלוליות גבינה מכינים ממש במהירות כמו שתראו בסרטון למעלה.
בקערה מערבבים ביצה עם סוכר, אנחנו הוספנו סוכר וניל, אפשר להוסיף תמצית וניל,
גבינה, קמח, מערבבים הכל ביחד ובמחבת חם יוצרים פנקייקים קטנים.
הם ממש טעימים ואני מציעה להכפיל כמויות
כי הם יתחסלו במהירות.
יש גם גירסת עם בננות ושיבולת שועל – לחצו למטה פנקייק מבננות ושיבולת שועל שמכינים בדקות והוא מתאים לא רק לילדים קטנים מתכון לפנקייקים אפויים תוכלו למצוא רק ללחוץ כאן
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות והנה פנקייק מהזה מושחת אבל מהזה טעים:
תוכלו למצוא את המתכון כאן – פנקייק ממולא שוקולד הורס(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/he_IL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));מתכון לפנקייק ממולא שוקולד הורס נכון שאתן מכירות את זה שאנחנו הולכות על ביצים כשאנחנו מדברות עם הנכדים ליד ההורים שלהם?כל הבטחון, כל הנחישות, הכל נעלם. פחד מוות.השבוע הייתי בבוקר אצל הנכדים כשהקטנה ביקשה מאבא שלה להכין לה לביה"ס לחמניה עם שוקולד."אסור לביה"ס שוקולד""מותר! מותר!""מיה, אני לא מכין לך לחמניה עם שוקולד לביה"ס""אבל מוּרמוּר תמיד מכינה לי אם אני מבקשת"אלוהים איך הפילה אותי. איפה הבור שיבלע אותי אלוהים!כדי שלא יעיפו אותי מהבית אמרתי לה"מיה, אבא צודק זה מאד לא בריא שוקולד" אמרתי בקול רם, מקווה שהוא ישמעומקווה שאני מספיק משכנעת, כי את עצמי ממש לא שיכנעתי.איך הסיפור נגמר ואיך מכינים את הפלא הזה ההורס הקטלני בטעמופנקייק ממולא בשוקולד הכל כאן עם סרטון הדרכה -https://sweetdooly.co.il/15635ושנייה לפני שאתם עפים מפה בבקשה תשתפו את הפוסט הזה. הגעתי ל 19 אלף לייקים והעשרים קורצים לי מרחוק. תעזרו לי להגיע לשם. תודה!סופשבוע שוקולד אהובות ואהובים! ‎Posted by Sweet Dooly on‎ חמישי 9 נובמבר 2017   

מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

מתכון לסקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – ‘אהבותיה של אמה’.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג’ – לונדון“אז לאן?” שאלתי .
“ל’תה של אחר הצהרים’ במלון הקלארידג’. נשב שם ונדבר.”
“כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג’ עבור כוס תה!”
“ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה”צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג’אז חיה.”
“נזכרתי מדוע את חברה שלי,” צחקתי, “סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך.” אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. “..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!” התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:”מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו”
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס “הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים”.
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב’אהבותיה של אמה’. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב ‘לה רויאל מונסו’ על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה’תה של אחר הצהרים’ במלון הקלארידג’ המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה. אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללחמניות – יש לחמניות זיתים מהירות ולחמניות גבינה בטעמיםרוית מספרת על עצמה
“התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי.” לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 
מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

שמונה מתכונים לבורקסים מכל הטעמים ומכל הסוגים ומתכון אחד לצזיקי נפלא

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים.
כדי שיהיה לכם קל למצוא איזה בורקס אתם הכי אוהבים להכין
ריכזתי לכם את כל מתכוני הבורקס ביחד.
לעיתים אני קוראת להם מאפה, לפעמים נוקבת בשם המפורש בורקס,
כי אצלנו – בורקס זה החיים!
תוכלו למצוא פה מבחר של בורקס עם בצק עלים או עם בצק פריך,
בורקס עם תרד, בורקס עם מנגולד, בורקס עם חצילים, עם גבינה
בצורת שבלולים, בתבנית, מה שתרצו – יש!
ואם לא – בשביל מה אני פה?(:
תהנו! על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת או התמונה

בורקס מבצק עלים ממולא בגבינות

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות

בורקס תרד עם עלי פילו

 

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

בורקס גבינה לעצלנים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

וליד הבורקס חשוב שיהיו סלטים מתכונים לסלטים
כאן – מתכונים לסלטים

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

מאפה עלי פילו עם בשר טחון
בורקס עם בשר או מאפה עלי פילו עם בשר

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג’נה

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

לביבות כרובית שמכינים במהירות מטוגנות או אפויות

לביבות תרד הן להיט אצלנו. אבל ממש להיט.
אני יכולה להכין כל שבוע וכל שבוע הן מתחסלות.
להפתעתי גם הקטנים אוהבים אותם ואפילו בתוכנית הטלויזיה של עדי שילון המליצו על הקציצות תרד האפויות שלי.כשאני אצל הבת הבכורה שלי לפי מה שיש במקרר אני מחליטה מה לעשות,
וכך קרה שראיתי כרובית שעוד שניה עומדת למות המסכנה והכנתי לביבות כרובית.
השארתי את הלביבות על השולחן וכשהקטן עבר לקח לביבה והכניס לפה הייתי בשוק.
הוא אהב את זה!
ואם הוא אהב אתם תאהבו בטוח!כמובן שהכנתי גם אפויות כי לא כולם אצלנו אוהבים מטוגן.
תתפלאו יצא לא רע בכלל
תוכו לראות לפי הצבע מי המטוגנת ומי האפויה
אתם תחליטו מה אתם אוהבים. ואם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
רק ללחוץ – מבחר מתכונים ללביבות

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת! ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מתכונים לבורקסים עוד מתכונים הורסים של מיטב בלוגרי הרשת רק לחצו כאן
מתכונים לשבועות הכי שווים שיש ועוד מתכונים לשבועות כאן
מתכונים לשבועות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

עיגולים של גבינת עזים מטוגנת תמיד נעלמים ראשונים ממגש האירוח כמה שהם טעימים

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת?
אחד המאכלים הטעימים שתמיד נעלמים בחג, זה המגש של הגבינת פרומעז מטוגנת.
זה מצויין לחגים אבל נגיד יש לכם אורחים בשבת בבוקר
ואתם מגישים להם בורקס או פשטידות וקישים של גבינה
העיגולים של הגבינת עזים עושה את העבודה, קל להכין וזה ממש טעים.
היתרונות הנפלאים בגבינת פרומעז מטוגנת זוהי צורת ההגשה
שזה בעצם פינגר פוד, שהאורחים לוקחים מנה קצובה מראש והיא כל כך טעימה!איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת?
העיגולים הקטנים מצופים בפרורי לחם
כמו שניצלים קטנים
כל אחד בא לוקח אחד והולך
תמיד אותו הסיפור המגש הזה נעלם ראשון.
אפילו בזמן שצילמתי את המגשים
אנשים עברו ולקחו לי ולא עזר לי לצעוק שאני מצלמת.
העיגולים של הפרומעז המטוגנת פשוט נעלמים.
זה גם כלום עבודה בתכלס
ושווה כל ביס.
חותכים את הפרומעז לפרוסות
טובלים בביצה ופרורי לחם בדיוק כמו שניצל ומטגנים.
טעים טעים
ומתאים מאד לארוחות חג וחגיגיות.איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת  
מתכונים למאכלי שבועות

מתכונים למאכלי שבועות מהירים וטעימים

המאכלים שיסדרו לכם את שולחן החג. לחמניות, פשטידות, דג סלמון, בורקסים מכל הסוגים, מתכונים קלים וטעימים

מבחר מתכוני מאכלים לשבועות – הכל במקום אחד שלא תצטרכו להסתובב.
פשטידות, פסטה, סלטים חדשים וטעימים, מנות ראשונות – הכל כאן
כדי להגיע למתכון עליכם ללחוץ על השורה הצבעונית או על התמונה מתחילים את ארוחת החג עם אוכל שיהיה לקטנטנים
ולחמניות זיתים מהירות זה בול מה שהם יחסלו!
הלהיט ההיסטרי שמכינים בצ’יק ונחטף בצ’יק צאק
לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקותעם כל הגבינות לפשטידות ולבורקסים
דג סלמון בתנור – חמישה מצרכים כולל הדג
יהיה להיט שולחן החג. חצי שעה בתנור ואתם תודו לי
דג סלמון בתנורתפוחי אדמה צריך שיהיו על השולחן?
ברור שצריך ואיך אפשר בלי המתכון ההורס לתפוחי אדמה
שכל יום, לא משנה היום, תמיד יש בו צפיות.
תפוחי אדמה בתנורדלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד פטריות וגבינות
היא מנה נפלאה ויפהפיה ואפשר להתחיל איתה כמנה ראשונה
דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריותמאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה
מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות
מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות,
שכבות חצילים אפויים עם גבינות – מוסקה צמחונית נפלאה!
קיש גבינות עם עלי מנגולד ועגבניות הוא קיש נפלא
אם אתם רוצים לוותר על תחתית הבצק גם אפשר
הוא טעים מאד בכל מצב
קיש גבינות עם מנגולד ועגבניותשבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות הוא חלום!
כשהוא יוצא חם מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול אותו
שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינותלעוד מתכונים לבורקס רק ללחוץ כאן
מתכונים לבורקס מכל הסוגים קצת מצחיק לקרא לטורטיות עם גבינה וסלמון מתכון
אבל אין ספק שזה יהיה להיט השולחן שלכם ויחטף ראשון
מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמוןקיש פטריות עם תחתית בצק פריך
קיש נהדר ועשיר שמתאים לכל ארוחה
קיש פטריות עם תחתית בצק פריךלביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות
לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות
שמתאימות לילדים וגם למבוגרים
מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו
מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו,
מאפה פריך וחלומי של גבינות וחצילים
ויש גם סרטון הדרכה איך מכינים בדיוק
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
הם מאכל מבית סבתא גלילה
ואי אפשר לפספס איתו. טעים טעים
קישואים ממולאים באורז וצנובריםפסטה עם רוטב קרם קוקוס
מנה טבעונית נפלאה לחג
פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוספשטידת ברוקולי עם גבינות
בול הפשטידה שתתאים לכם לחג
פשטידת ברוקולי קלה להכנהספונגטו הוא מאכל שגדלנו עליו בבית
ואני הפכתי אותו לקיש.
אפשר להכין בלי הבצק ואז זה בכלל חלום.
קיש חצילים או ספוגנטו בספרדיתחטיפי פינגר-פוד, אוכל אצבעות
חטיפים קטנים אבל מהזה טעימים,
גבינת פרומעז מטוגנת
חטיפי קישואים עם פרמזן
פטריות פורטבלו ממולאות ועוד
פינגר פוד לחנוכהלזניה מופלאה של עלי בצק עם עלי מנגולד
לזניה נפלאה לחג
לזניה עם עלי מנגולדפה תוכלו למצוא תפריט לערב שבועות
מנה אחרי מנה
מהמנה הראשונה, סלטים עד לקינוחים
תפריט מתכונים לשבועות, סוויט דולי פותחת שולחןבלינק הבא תוכלו למצוא מתכונים נפלאים של
בלוגרים מובחרים רק ללחוץ כאן – מתכוני שבועות הכי שווים שישאם אתם מחפשים סלטים לחג השבועות לחצו כאן – סלטים
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

מתכונים למאכלי שבועות מהירים וטעימים

קציצות אורז עם ירקות

מתכון לקציצות אורז עם ירקות גם בגירסת אפייה

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקותאיך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצותגלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגוןהקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחורהנה הקציצות הנהדרות שלנו
לא חייבים לטגן את הקציצות
אפשר ליצור קציצות, לשמן נייר אפיה על תבנית
לפזר את הקציצות ולאפות בתנור
הן יוצאות נפלא.אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות בבקשה
מתכונים עם ירקות ויש לי בשבילכם הפתעה נפלאה
הקבוצה המדהימה שלי הכינה 15 סוגי קציצות בטעמים מ ש ג ע י ם!
בשביל להגיע למתכונים רק ללחוץ כאן – הקציצות הכי שוות בעיר

קציצות אורז עם ירקות

עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים בלבד

עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים בלבד

עוגיות רכות וטעימות שאני ממליצה מראש להכפיל כמויות

עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים בלבד.
את המתכון לעוגיות מצאתי בפינטרסט
ואמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות אותן.
רק אמריקאים מסוגלים להמציא עוגיות מחמאת בוטנים משלושה מצרכים. יצאו בערך כ-15 עוגיות, רכות וטעימות.
מי שאוהב חמאת בוטנים יעוף על העוגיות
ואל תהססו להכפיל כמויות כמובן.לפני שאתם עפים על העוגיות שתדעו שיש לי עוד עוגיות עם חמאת בוטנים.
לעוגיות האלה קוראים – ואם אתם רוצים להגיע למתכון לוחצים על
עוגיות חמאת בוטנים מהגיהנום
נכון, לא שלושה מרכיבים
אבל אחרי שהחתן שלי נגס בעוגיה נתן לי מבט חודר
שכמעט קבלתי דום לב ואמר לי
“העוגיות האלה מהגיהנום”
אז הן נכנסו לפנתיאון עוגיות חמאת הבוטנים

עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים בלבד

לביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

הכנתי סרטון איך מכינים מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויותהשבוע התארחתי בקבוצה להעצמת נשים וסיפרתי איך הפכתי תוך שנתיים מדורית לסוויט דוּלי.
סיפרתי גם שכשאני כותבת אני לא מייפה את המציאות ומספרת אותה כמו שהיא.
סיפרתי גם שאני מדפיסה מאד מהר ולא תמיד רואה את שגיאות הדפוס
שנוצרות תוך כדי הדפסה ולכן לפעמים אני שולחת לאחותי את הסיפור להגהה.
שלחתי לה את הסיפור על לביבות בטטה טבעוניות
חמש שניות עברו מהשניה ששלחתי לה את הסיפור עד שהטלפון צלצל
“דולי! את לא יכולה לפרסם את הסיפור הזה”
“למה?”
“כי בעלך לא יודע שזה קרה באמת שעצמת עיינים ולא קמת”
זה השלב שאני תמיד אומרת לה את אותן המילים
“אני שאלתי אותך מה לפרסם או לעשות לי הגהה??”
אחותי תמיד מרגישה צורך להגן עלי אבל אני כמו שאני. רצה הגורל ונחתו אצלנו בבית עוד בטטות
ומכייון שבזמן האחרון יש ביקוש לדברים בריאים
החלטתי הפעם לאפות את הבטטות
ואכן יצאו לביבות בטטה טבעוניות אפויות אש! ליד לביבות הבטטה האפויות
מצולם סלט בורגול עם עדשים שחורות לעוד מתכונים של לביבות טעימות ואפילו אפויות
לחצו כאן – לביבות 

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה עם סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים את לביבות תפוחי אדמה

סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבותבבית אמי, מעולם לא היו לביבות תפוחי אדמה בחנוכה.
לא יודעת איך זה אצלכם, אצלנו מעולם ואני חוזרת מעולם לא הכינה אמי לביבות.
בחג עצמו, התכנסנו ביחד, אבא שלי הדליק את הנרות, שיחקנו בסביבונים/פורפרה ,
אכלנו סופגניות, אבל לביבות – לא בבית אמא.
אני לא יודעת אם זה קשור לעדה או לתפוצה,
לביבות תפוחי אדמה – לא זוכרת את אמא שלי מכינה. אחותי סיפרה לי שהיא בכלל לא ידעה שלביבות תפוחי אדמה קשורות למאכלי החג.
היא בכלל לא ידעה שיש מאכל כזה עד שבגרה.
כשבגרה וביקרה אצל חברות שלה גילתה את הלביבות.
כשבאה הביתה וביקשה שיכינו לה, הסתכלו עליה במבט מוזר ואפילו לא התייחסו.
כשבגרה וחשקה נפשה בלביבה,
ברחוב הרצל בחיפה היתה צמחוניה/חלביה.
היא מספרת כי אחרי הצבא, היתה עוצרת בחלביה, אוכלת לביבה וממשיכה הביתה.
כל אחד והאהבות שלו.
אם כך, אין ברירה, צריך להכין לחג לאחותי – לביבות תפוחי אדמה.
אני הכנתי את המתכון הקלאסי עם תפוחי אדמה ובצל.
ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה קצוצה מי שאוהב.
מגישים את הלביבה עם שמנת חמוצה אבל היא בהחלט נעלמת מהמגש גם בלי שום דבר ליד. אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות לחג – בבקשה
מתכוני לביבות לחנוכה ואם מדברים על תפוחי אדמה
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה – תפוחי אדמה בתנור

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

 
לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

תקראו להן לביבות כרובית או קציצות כרובית הן טעימות בכל שם!

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול הכנתי לזאת שלא רוצה שיזהו אותה בפוסטים.
לפעמים כשאני מספרת לכם סיפורים על הילדים שלי אני מסווה את הפרטים כי אחרי זה יש להם טענות.
“את כל הזמן כותבת עלי ועל אחותי בכלל לא” מתלוננת אחת
אז כדי שלא יהיו טענות מהגזרה הזו, אני משתדלת להסוות את הפרטים.
אחרי הפוסט האחרון בו סיפרתי על ילדה אחת שלא יודעת להכין חביתה קבלתי טלפון
“אחרי שביישת אותי לפני כולם וכתבת שאני לא יודעת להכין חביתה, אין לך ברירה את חייבת להכין לי משלוח”
אני שבדרך כלל לא שותקת נעלמתי דום ורק גמגמתי
“מה להכין לך?”
“מה שאת רוצה אני לא בררנית בדיוק כמו שכתבת בפוסט” צחקה לי בפרצוף
אמרתי בסדר והתקשרתי לאחותי לספר לה כמה אני מסכנה ואיך הבת שלי רודה בי. עלאק(:
אחותי חשבה שניה ואמרה “אבל לא נתת פרטים על איזו ילדה מדובר, ממש אי אפשר לזהות, סתם עבדה עליך”
הלכתי למשפחה המורחבת ושאלתי אם הם מזהים על מי אני מדברת, להפתעתי גם שם לא ידעו.
זה מה שנקרא רגשות אשם יש לנו בכל מצב. אז זאת שיודעת להכין חביתה אבל לא מתאמצת להכין ורק מתקשרת לאמא שלה ומבקשת משלוח,
מחבבת תבשילי ירקות ובגלל שהכרובית ממשיכה לגור קבוע אצלנו במקרר, הוחלט על לביבות כרובית.
טחנתי את הכרובית במעבד מזון, הוספתי פטרוזיליה ובורגול
והכנתי לה לביבות כרובית שהיו מאד טעימות. יש עוד סוגי לביבות אצלי
לביבות תרד אני מכינה בכל הזדמנות והן ממש אש,
לביבות קישואים אפויות או מטוגנות גם כן הכנתי,
יש לביבות עם בטטה שהן אפילו טבעוניות,
לביבות עם מנגולד הן בכלל לביבות שאני יכולה לאכול מהן מהבוקר עד הערב כמה שהן טעימות,
לביבות קישואים וריקוטה טיגנתי על מחבת בלי שמן, תוכל לראות בעצמכם כאן
לביבות קישואים וריקוטה.
לעוד מתכונים של לביבות אפויות או מטוגנות
רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

קוּבֶּה של פסח

קוּבֶּה של פסח מקמח מצות

קוּבֶּה של פסח מקמח מצות נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לארוחת החג

אבל יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
“יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?” ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
“הכנתי לחברה שלך קובה”
“באמת?”
“אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל”
קובה? קובה כשר לפסח?
אם יש משהו שתמיד לוקח בהליכה אצלנו זה קובה.
בטוחה שגם אצלכם, קטנים כאלה שנעלמים בשניים שלושה ביסים בפה,
ועוד קוּבֶּה של פסח מקמח מצות! נו-נו ברור לכם שמאותו הרגע עד שקוּבֶּה של פסח לא עמדו אצלי על השיש לא הייתי רגועה.
מבשלים 2 תפוחי אדמה, מערבבים עם קמח מצות, ביצים, מים ושמן מערבבים לבצק רך.
ממלאים בבשר ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא מטגנים ישר ויש לכם קוּבֶּה של פסח רכים-רכים וטעימים.
אפשר גם אחרי ההקפאה להוציא למקרר להפשיר
ואז זמן הטיגון קצר יותר. עוד מתכונים טעימים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח הכי שווים שישאגב שאלו אותי על הלחמניות הרכות והנהדרות של פסח
אז המתכון ללחמניות נמצא פה
לחמניות של פסח מהירות הכנה
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים לפסח כאן
מתכונים לפסח

קובה של פסח מקמח מצות

קוקוס במרק שוקולד

כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד

קינוח פשוט וקל לארוחת הסדר, כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד

את כדורי הקוקוס טבולים במרק שוקולד
הכנתי לעיצוב השולחן האפור שהכנתי לכבוד חג הפסח
למגזין מגאזין לייף-סטייל אורבני “GREY TIMES“אחרי שגמרתי להכין את השולחן על כל גווניו
החלטתי לשלב בקינוח צבעי שחור לבן שיתאימו לשולחן
אני אוהבת את צבעי השחור לבן והכסף
השולחן קיבל מראה חגיגי ומיוחד.
תודה מיוחדת לאחותי הנהדרת שתמיד אני יכולה למצוא אצלה
דקוריישן לשולחן כי זו “המחלה” שלה.
תמיד שולחנות האירוח שלה הם דוגמא ומופת לשולחן אירוח מדוגם.
גם הפעם לקחתי ממנה את התחתיות השחורות שמתחת לצלחות,
שעליהן הנחתי את הצלחות.

הקינוח הנבחר הוחלט על כדורי קוקוס
על מצע של מרק שוקולד וקישוטי קוקוס מסביב
את כדורי הקוקוס מכינים מערבוב קוקוס עם שמנת מתוקה וסוכר
לאחר הכנת הכדורים ניתן לטבול אותם בגאנש שוקולד
או כמו שאני עשיתי יצקתי את הגאנש ואת כדורי הקוקוס הנחתי מעל.
אפשר לטבול את כדורי הקוקוס בגאנש
ולהגיש בלי המרק.
כדורי קוקוס הם ממתק נהדר שהילדים אוהבים,
כדורי קוקוס מכינים ממש בקלות והם מאד טעימים. ולמתכונים מתוקים כאן – מתכונים לקינוחים מושחתים לעוד מתכונים לכדורי שוקולד כאן – כדורי שוקולד

כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד

מתכונים לחנוכה לביבות במבחר טעמים

מתכונים לחנוכה לביבות במבחר טעמים

מתכונים ללביבות מכל הצבעים ומכל הסוגים, לביבות נהדרות לחנוכה

מתכונים ללביבות מכל הסוגים ומכל המינים. לביבות לחנוכה – מבחר מתכוני לביבות
מבחר לביבות לחג החנוכה אז איך תרצו את הלביבות שלכם היום
אפויות? מטוגנות? בצבע ירוק או כתום?
הכנתי לכם מבחר אפשרויות מ ע ו ל ו ת
יש לנו לביבות תפוחי אדמה עם המתכון הקלאסי ללביבות עם סרטון הדגמה נהדר
יש לביבות בטטה טבעוניות אפויות שלא מפסיקות לככב ברשימת צפיות,
יש לביבות תרד הורסות, יש לביבות עם מנגודל שאי אפשר להפסיק לאכול,
יש לביבות עם בורוגול ועוד מגוון רב של לביבות,
צריך רק לבחור.

מתכונים לחנוכה לביבות במבחר טעמים

בשביל להגיע למתכון תלחצו על התמונה או על השורה המודגשת

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות
עם סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים את הלביבות

לביבות תרד
שאפשר לטגן ואפשר לאפות והן טעימות ונחטפות על ידי הילדים

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול
תקראו להן לביבות כרובית או קציצות כרובית הן טעימות בכל שם!

קציצות טופו עם ירקות משגעות וטעימות
עד שטעמתי לא האמנתי שהן כל כך טעימות

לביבות קישואים, לביבות קישואים ודלעת
לביבות קישואים עם דלעת, לביבות קישואים מטוגנות או אפויות

יש לביבות כרובית שהן גם מטוגנות אבל יש מתכון גם לאפויות
לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

לביבות בטטה טבעוניות אפויות פנטסטיות!
לביבות בטטה שלא מפסיקות לככב באתר מרוב צפיות

מתכונים לחנוכה לביבות במבחר מתכונים

חג שמח וטעים חברימים!

   

מתכונים לפינגר-פוד

מבחר מתכונים מיוחדים של סוויט דולי שיהפכו כל ארוחה לאירוח מקורי.ממגוון מתכונים למנות פינגר פוד ומנות אירוח מקוריות.

עורכים מסיבה? לא צריך להתאמץ כדי להרשים את האורחים: קבלו מתכונים מהירי הכנה ויפהפיים להגשה.

מבחר מתכוני פינגר פוד, מיוחדים של סוויט דולי שיהפכו כל ארוחה לאירוח מקורי. אפשר גם להשתמש במנות לפיקניקים או לארוחות חגיגיות.

המתכונים מהירים, טעימים, מדוייקים וקלי הכנה.
מבחר מתכונים מיוחדים של סוויט דולי שיהפכו כל ארוחה לאירוח טעים ומיוחד עם מגוון מתכונים טעימים.

תוכלו למצוא מתכונים לפינגר פוד ללביבות, מתכונים לטורטיות, מתכונים לקישים או פשטידות, מתכונים לעוגות מיוחדות, מתכונים לעוגיות שמכינים משני מצרכים ומגישים בצורה מיוחדת שיגרמו לאורחים שלכם להגיד ואו עם המנות המיוחדות והמקוריות של סוויט דולי.

מתכונים מיוחדים, מנות טעימות, בואו לבקר במתכונים המהירים והטעימים והנפלאים של סוויט דולי ואתם תהנו מכל ביס וביס.

רוצים להכין מתכונים קלי הכנה שישאירו את האורחים שלכם עם טעם של עוד?באתר סוויט דולי תמצאו מבחר מתכונים לפינגר פוד.

מתכונים לפינגר פוד