מאפינס עם גבינה אפויה ופירות

מאפינס עם שכבת גבינה אפויה ופירות. תכירו את עוגת הגבינה החדשה שלכם לקיץ

כשהייתי קטנה אמא שלי היתה מכינה את כל המאכלים וממלאה את הסירים,
אבל לאבא שלי היו מאכלי סגולה שרק הוא היה מכין.
זוכרת אותו עומד ליד הבלנדר/המיקסר הישן ומכין טחינה או מיונז.
טחינה סמיכה כזו בטעם של שמנת.
ממש רואה אותו עומד ומטפטף את השמן לאט לאט בזמן שהבלנדר הרעיש ברעש עצום,
הבן אדם בסבלנות אין-קץ הכין מיונז חלומי. מיונז עם טעם שעד היום אני לא מצליחה לשחזר.
ככה למדתי להכין עוגות טורט. מאבא שלי.
עומד ומקציף את הביצים, לאט לאט מוסיף סוכר, מקפל את החלבונים עם מרית.
מה הפלא שאני מכינה עוגות טורט בגובה עצום בעיניים עצומות. אבא שלי השתגע על עוגות גבינה, אחותי מכורה לעוגות גבינה ואני החלטתי לשלב בין האהבות. לכבוד הקיץ החלטתי להכין מאפינס עם גבינה ופירות
אני מאד אוהבת מאפינס ועל שכבת הבצק הוספתי שכבת גבינה
וקישטתי בפירות קיץ.
המאפינס אוורירי, שכבת הגבינה מוסיפה עסיסיות
ואתם רק צריכים לבחור איך לקשט את המאפינס.
ואם אתם רוצים עוגה בחושה בלי פירות
מבחר נהדר תוכלו למצוא כאן – רק ללחוץ
עוגות בחושות המתכון השתתף בפרוייקט בלוגרים מכינים מטעמים מפירות הקיץ
את כל המתכונים הנפלאים תוכלו למצוא כאן
מבשלים ביחד – פרוייקט פירות קיץ

מאפינס עם גבינה אפויה ופירות

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

עוגת מישמשים בחושה, עוגה רכה ומתוקה שהחמצמצות של המישמשים מוסיפה לה טעם נפלא

הילדות שלי עברה עלי בקריית אליעזר בחיפה, במדשאות דשא עצומות ויער פראי מאחורי הבית,
ככה זה נראה לי בכל אופן, המקום הכי קסום על אדמות.
מדי יום ירדתי לשחק בדשא, שנראה לי נצח לחצות אותו מצד לצד.
לנו הקטנים הרשו לשחק רק בצד שמאל של הדשא.
צד ימין היה הצד של הגדולים שם שיחקו כדורגל ולנו הקטנות אסור היה להתקרב לשם.
מאחורי הבית שלנו היה "יער פראי" שלא העזתי להיכנס אליו לבד.
עצי האקליפטוס גבוהים עם הצמרות מתנפנפות ומפחידות.
"יער" שרק לעיתים רחוקות ראיתי אנשים עוברים בו וכל סיפור האגדות שגדלתי עליהם נראו לי הגיוני שקרו ביער הזה.
אז לא היתה טלויזיה או אינטרנט ולעמוד ולהסתכל על היער ולדמיין סיפורים היה דבר שבשיגרה.
זה היה מקום מופלא לגדול בו, יש לי זכרונות נפלאים ממנו. עברו שנים והשבוע נזדמן לי להיות בקריית אליעזר בשכונה שלי שוב.
בעיניים מפוקחות ראיתי שמדובר על "שיכוני רכבות" שבין בנין לבנין מפרידה רצועת דשא לא גדולה במיוחד,
בחלק מהבתים בנו תוספות בניה בחלק לא והכיעור בבנייה נראה שם בהתגלמותו.
שום זכר למה שדמיינתי מהילדות.
חייבת להודות שהאכזבה היתה קשה. הסתכלתי  ולא האמנתי שזו המדשאה שנראתה לי הכי גדולה
והכי יפה בעולם. אבל, נשארו לי הזכרונות וזה הכי חשוב. תקופת המישמשים היא תקופה קצרה.
לי זה נראה שהם עוד לא הגיעו וכבר הולכים.
לא כולם אוהבים מישמשים ואני לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב אותם.
לעיתים חמצמצים, לעיתים מתוקים, אני חושבת שהם נפלאים.
הגלעינים שבתוכם מספרים סיפור שלם.
מי שגדל כמוני פעם, יודע שהשוס הכי גדול היה להשיג כמה שיותר גוגאים,
היינו רבים למי יש ערימה יותר גדולה של גוגאים,
ומי שידע להכין משרוקית מהגלעין של המישמש, היינו מסתכלים עליו כמו על אלוהים. עוגת משמשים בחושה ורכה, היא העוגה החדשה שלכם ליד הקפה.
עוגה בחושה טעימה ורכה שהכנסתי משמשים לתוכה.
מעל פיזרתי סוכר חום כדי להוסיף מתיקות לעוגה.  הכנתי לכם גם סרטון איך בדיוק הכנסתי את המשמשים לעוגה.לאחר האפיה בגלל הכובד המשמשים יורדים לתחתית העוגה
אבל הטעם הנהדר נשאר גם למעלה וגם למטה.

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

מתכון לעוגת בננות וטחינה או מאפינס בננות וטחינה

מתכון לעוגת בננות וטחינה או מאפינס בננות וטחינה

מתכון לעוגת בננות וטחינה בחושה עם אגוזים קצוצים ומאפינס עם בננות וטחינה עם פיצפוצי שוקולד

היינו בטיול באוסטרליה וניו-זילנד לפני כעשר שנים.
אחרי הנסיעה המעייפת והטיסות הארוכות הגעתי לארץ ואחרי המוצי-פוצי, מתנות והנשיקות עם הילדים
כנראה שנשכבתי על המיטה של הנסיך ונרדמתי. כשהתעוררתי, הסתכלתי על הקיר מולי וראיתי חרבות אפריקאיות ולא הבנתי איפה אני נמצאת, באיזו ארץ,
באיזה מלון ולמה יש חרבות על הקיר?
המזל שבדיוק הגיע הנסיך, הוא כנראה ראה את המבט המזוגג שלי בעיניים ואמר:
"אמא, את בישראל ונרדמת במיטה שלי"
בום! הכל חזר למקום והסתדר לי במוח. זה קרה לי שוב השבוע אחרי השבועיים האחרונים שבהם טיילנו, ישנו במלונות שונים,
הרגע הזה שאת פוקחת עיניים, מסתכלת על הארון ממול ואומרת לעצמך
"מוכר לי הארון הזה אבל מאיפה בדיוק?.איזה יום היום? איפה אני נמצאת?.."
הפעם לקח לי כמה שניות לבד לקלוט שסוף סוף חזרנו הביתה ואין מקום כמו הבית.
המיטה שלי, הכרית שלי, אפילו הריח של השרוף שבחוץ שקידם אותנו – אין כמו הבית! להרגיש בבית הכנתי עוגת בננות וטחינה או מאפינס עם בננות וטחינה.
עוגה בחושה שמכינים בצ'יק צ'ק שאפשר להכין ממנה גם מאפינס.
הרם רכים, עסיסים, טעימים-טעימים! כדי שהכל יהיה ברור הכנתי סרטון איך מכינים את העוגה והמאפינס.כדי שיהיה מעניין
את עוגת הבננות והטחינה הכנתי בשתי צורות:
עוגת אינגלשקייק שערבבתי עם אגוזים קצוצים
ועליה יצקתי סירופ מייפל.ועל המאפינס פיזרתי שוקולד צ'יפסלעוד מתכונים לעוגות בחושות רק לחצו כאן
עוגות בחושות אם מדברים על עוגת בננות
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס לעוגת בננות הפוכה

מתכון לעוגת בננות וטחינה או מאפינס בננות וטחינה

עוגת אננס הפוכה עם פירות יער עוגת טורט נפלאה

היא גבוהה, היא רכה, היא נפלאה עוגת אננס הפוכה

גרנו באפריקה שנים ומדי יום הילדים היו מקבלים לשולחן פרוסות אננס חתוך.
כמו שאצלנו אוכלים תפוחים שם אוכלים אננס.
הולכים לשוק מיליוני אננסים זרוקים על הרצפה רק תבחרי איזה את רוצה.
אננס זה כמו אבטיח את אף פעם לא יודעת מה מחכה לך בפנים.
יש פעמים שהוא היה מתוק מתוק ויש פעמים שהוא היה חמוץ,
ככה כל אחד קבל את הטעם האהוב עליו. גם לחצות את האננס בדרך הנכונה למדנו.
ראשית מורידים לאננס את הראש.
מפשיטים אותו מהקליפה בחיתוך הקליפה
ואז פורסים פרוסות. אני שילבתי בעוגת אננס הפוכה גם פירות יער.
עוגת אננס הפוכה היא עוגת טורט רכה וטעימה.
היא גבוהה ויפה ונפלאה ליד הקפה או התה.
בבלילה גם הוספתי מיץ אננס וכדי שהכל יהיה ברור הכנתי לכם סרטון.מבקשת שתשימו לב שבשלב עירבוב החלמונים והחלבונים הסרט בהילוך מהיר
אתם תערבבו לאט יותר כדי שהתערובת לא תהפך למים
והעוגה תהיה גבוהה כשתצא מהתנור. מתחילים להכין את העוגה כשמפזרים על תחתית העוגה את פרוסות האננס עם פירות היערעל האננס יוצקים את הבלילהככה היא יוצאת מהתנור גבוהה ויפהאתם רק צריכים להכין את התה או הקפה ואתם מסודרים

עוגת אננס הפוכה – עוגת טורט נפלאה

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

עוגת השזיפים של סבתא אהובה שהמתכון עובר במשפחה כבר שנים

התארחתי אצל חברתי האהובה טלי שכבר הכרתם אותה כשהכינה עוגת שמרים עם תפוחי עץ צימוקים וקינמון,
וטעמתי אצלה עוגת שזיפים חלומית.
אתם מכירים את זה שאתם רואים עוגה, נו עוגת שזיפים אבל אז הביס בפה עושה לכם בבת אחת נעים בכל הגוף?! אז זו העוגה!
בצק פריך, שזיפים, שכבת קצף ביצים עדינה וחלומית שנמסה בפה ועל המרנג פרורי בצק, עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מסתבר שזו עוגה שהמתכון עובר במשפחה כי הוא שייך לסבתא אהובה.
טלי מכינה את העוגה עם שזיפים ודודה שלה מכינה עם משמשים בעונה.
כמובן שאחרי שטעמתי מהעוגה ביקשתי מטלי להכין אותה כדי שנראה כולנו איך מכינים את העוגה.הכנתי לכם סרטון שההסבר יהיה קל יותרועכשיו עם תמונות –
ראשית מכינים בצק פריךאחרי שהבצק מוכן מחלקים לשניים.
2/3 נכין את בסיס העוגה
1/3 הולך להקפאה
נשתמש אחרכך לציפוי העוגהאת תבנית הפאי נצפה בבצקמעל נשים שזיפים חתוכיםנמלא את כל התבנית בשזיפיםמכניסים לתנורובינתיים מכינים קצף של ביצים
כעבור כעשרים דקות מוציאים את העוגה
ומצפים בקצף הביציםאת כל העוגהעל קצף הביצים מגרדים את יתרת הבצק שהיה בהקפאההיא עדינה, נמסה בפה , חלומית!
כמו שסיפרתי בהתחלה אפשר להכין עם משמשים בעונה
או עם תפוחים כל השנה.ואם בשזיפים עסקינן
אתם חייבים להכין ריבת שזיפים
שאחרי שתכינו פעם אחת
לא תקנו יותר שום "פובדיל" בסופר
המתכון פה: ריבת שזיפים בטעם של פעם ואם אתם מחפשים מתכון ממש קל לעוגת שזיפים רק ללחוץ כאן
עוגת שזיפים בחושה של קיץ

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי קרמבל –  העוגה של סבתא אהובה

עוגות עם פירות