עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

עוגת השזיפים של סבתא אהובה שהמתכון עובר במשפחה כבר שנים

התארחתי אצל חברתי האהובה טלי שכבר הכרתם אותה כשהכינה עוגת שמרים עם תפוחי עץ צימוקים וקינמון,
וטעמתי אצלה עוגת שזיפים חלומית.
אתם מכירים את זה שאתם רואים עוגה, נו עוגת שזיפים אבל אז הביס בפה עושה לכם בבת אחת נעים בכל הגוף?! אז זו העוגה!
בצק פריך, שזיפים, שכבת קצף ביצים עדינה וחלומית שנמסה בפה ועל המרנג פרורי בצק, עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מסתבר שזו עוגה שהמתכון עובר במשפחה כי הוא שייך לסבתא אהובה.
טלי מכינה את העוגה עם שזיפים ודודה שלה מכינה עם משמשים בעונה.
כמובן שאחרי שטעמתי מהעוגה ביקשתי מטלי להכין אותה כדי שנראה כולנו איך מכינים את העוגה.הכנתי לכם סרטון שההסבר יהיה קל יותרועכשיו עם תמונות –
ראשית מכינים בצק פריךאחרי שהבצק מוכן מחלקים לשניים.
2/3 נכין את בסיס העוגה
1/3 הולך להקפאה
נשתמש אחרכך לציפוי העוגהאת תבנית הפאי נצפה בבצקמעל נשים שזיפים חתוכיםנמלא את כל התבנית בשזיפיםמכניסים לתנורובינתיים מכינים קצף של ביצים
כעבור כעשרים דקות מוציאים את העוגה
ומצפים בקצף הביציםאת כל העוגהעל קצף הביצים מגרדים את יתרת הבצק שהיה בהקפאההיא עדינה, נמסה בפה , חלומית!
כמו שסיפרתי בהתחלה אפשר להכין עם משמשים בעונה
או עם תפוחים כל השנה.ואם בשזיפים עסקינן
אתם חייבים להכין ריבת שזיפים
שאחרי שתכינו פעם אחת
לא תקנו יותר שום "פובדיל" בסופר
המתכון פה: ריבת שזיפים בטעם של פעם ואם אתם מחפשים מתכון ממש קל לעוגת שזיפים רק ללחוץ כאן
עוגת שזיפים בחושה של קיץ

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי קרמבל –  העוגה של סבתא אהובה

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, פשוט תולשים את הדפים ומתענגים על הטעם

עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו.אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.
טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
אז טלי אהובתי – תודה רבה על הכל! קודם כל הסרטון המופלא שלי בבקשה אח"כ הסבריםאז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפחמרדדים את הבצקמורחים על הבצק חמאה מומסתמפזרים סוכר חוםוקינמוןאת עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצקאחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובתפורסים את הבצק לפרוסותומעמיסים שורה אחת על השניהחותכים לריבועיםומעבירים לתבניתממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנורכשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכרשיהיה ברור. העוגה חלומית!היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבניתולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפיםואחרי שטועמים – אהה!עכשיו נראה אתכם מפסיקים לטעום

עוגת שמרים עם תפוחים

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

כזה עוד לא אכלתם. ביס אחד ובום! אתם מתאהבים במאפה החלומי עם התפוחים הגרנולה והקרנצ'יות של הקרמבל שעוטף את הכל. חלום!

כשחשבתי להכין מאפה חגיגי לחג היה ברור לי שצריך שיהיה במאפה תפוחים.
לא רציתי שתהיה עוגת תפוחים רגילה ולכן הלכתי על מאפה תפוחים.
מאפה התפוחים שהכנתי מכיל תפוחים, אגוזים, סוכר, קינמון וגרנולה.
מעל התפוחים נפזר קרמבל וככה למאפה יש קריספיות וקרנצ'יות נהדרת.
המאפה התפוחים עם הגרנולה והקרמבל יצא חלום!
הוא מלא בטעמים, אפשר להגיש אותו חם, אפשר להגיש קר,
אפשר חם עם גלידה וקצפת- ויש לכם קינוח נהדר לחג.
אז אין מכינים את המאפה המופלא הזה?
יש סרטון כמובןויש הסבר עם תמונות
מכירים את המכשיר הזה שחותך תפוחים נכון?
בדיוק השבוע ראיתי שהוא עולה 9 ש"ח באיקאה.
כדי לחסוך בזמן פשוט שמים את התפוח באמצע בום
ויש לנו רבעים יפים של תפוחים.את הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסותמבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמוןמבשלים את הכל כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכיםאחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובתמערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשהבינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפהמערבבים הכל ביחדעד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצקמחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעלמכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!
זה פשוט חלומי!
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפהזה מאפה חלומי!
ואם תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם!למתכוני עוגות וקינוחים נוספים עם פירות לחצו כאן
עוגות עם פירות ותראו איזה רעיון גאוני להכין בקאפקאקייס!

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

מתכון למאפינס עם פירות יבשים

גם עוגה גם קאפקייס והכל מלא בפירות יבשים נפלאים. עוגה מעולה לט"ו בשבט ופנטסטית ליד הקפה

הכנתי את המאפינס המלאים בפירות יבשים בט"ו בשבט
ושכחתי מהם לגמרי
מכינים אותם די מהר
בשיטת הצ'יק צ'ק כמובן.
מערבבים ביצים, סוכר קמח
ומוסיפים פירות יבשיםכשהכנתי את המאפינס
מלאתי אותם במלא דברים טובים.
תמרים, אגוזים, חמוציות
ואצבעות פאפיה מסוכרותאפיתי אותן בתבניות מאפינס יפות
כדי שלכל אחד תהיה מנה אישית.
הם יצאו רכים וטעימים
מלאים בפירות יבשים
ואתם מוזמנים להנות מהם גם.

מאפינס עם פירות יבשים

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי הרשת פותחים לכם שולחן לט"ו בשבט עם המתכונים הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל פותחים לכם שולחן אוכל לט"ו בשבט.
כמיטב המסורת אני פונה לבלוגרים המובחרים כדי שאתם לא תצטרכו להתרוצץ ברשת,
והמובחרים מגישים לכם מאכלים שיעשירו את שולחן החג שלכם עם המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש.
תוכלו למצוא עוגות נהדרות, עוגיות שמתאימות במיוחד לחג, מאכלים כמו סיגרים ממולאים, גרנולה טבעונית ואפילו סוכריות של ריבה. תענוגות! רשימת המופלאות והמופלא – שהכינו לכם את המתכונים לט"ו בשבט – הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות
עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרותוויני רותם – משהו מתוק – מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייהאבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
מאפינס בננה עם פירות יבשיםיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – ריבת אגוזים וצימוקים
ריבת אגוזים וצימוקיםדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – בולו לחם תבלינים מתוק
בולו לחם תבלינים מתוקאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט
סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבטאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – פודינג פסיפלורה וקרמל
פודינג פסיפלורה וקרמלהגרגרנית – בלוג אוכל – שבלולי זעתר לט"ו בשבט
שבלולי זעתר לט"ו בשבטענבל – פיית העוגיות – מרגניות מרנג
מרגניות מרנג עם קארד לימוןרות אופק – שמח במטבח – פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים
פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים
סיגרים במילוי בשר טחון, פרגיות חמוציות ושקדיםאורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות – גרנולה ביתית טבעונית
גרנולה ביתית זה הכי הכיאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – סוכריות מהלבן של הפומלה
סוכריות מהלבן של הפומלהרויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס תפוז ומרציפן
מאפינס תפוז ומרציפןדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
יהלומי המעמולים של סבתא גלילהרותם ליברזון – טיפול בבישול – שושנים של לימונים
שושנים של לימוניםאם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

חג שמח!

 

עוגות עם פירות