עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, פשוט תולשים את הדפים ומתענגים על הטעם

עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו.אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.
טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
אז טלי אהובתי – תודה רבה על הכל! קודם כל הסרטון המופלא שלי בבקשה אח"כ הסבריםאז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפחמרדדים את הבצקמורחים על הבצק חמאה מומסתמפזרים סוכר חוםוקינמוןאת עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצקאחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובתפורסים את הבצק לפרוסותומעמיסים שורה אחת על השניהחותכים לריבועיםומעבירים לתבניתממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנורכשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכרשיהיה ברור. העוגה חלומית!היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבניתולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפיםואחרי שטועמים – אהה!עכשיו נראה אתכם מפסיקים לטעום

עוגת שמרים עם תפוחים

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

כזה עוד לא אכלתם. ביס אחד ובום! אתם מתאהבים במאפה החלומי עם התפוחים הגרנולה והקרנצ'יות של הקרמבל שעוטף את הכל. חלום!

כשחשבתי להכין מאפה חגיגי לחג היה ברור לי שצריך שיהיה במאפה תפוחים.
לא רציתי שתהיה עוגת תפוחים רגילה ולכן הלכתי על מאפה תפוחים.
מאפה התפוחים שהכנתי מכיל תפוחים, אגוזים, סוכר, קינמון וגרנולה.
מעל התפוחים נפזר קרמבל וככה למאפה יש קריספיות וקרנצ'יות נהדרת.
המאפה התפוחים עם הגרנולה והקרמבל יצא חלום!
הוא מלא בטעמים, אפשר להגיש אותו חם, אפשר להגיש קר,
אפשר חם עם גלידה וקצפת- ויש לכם קינוח נהדר לחג.
אז אין מכינים את המאפה המופלא הזה?
יש סרטון כמובןויש הסבר עם תמונות
מכירים את המכשיר הזה שחותך תפוחים נכון?
בדיוק השבוע ראיתי שהוא עולה 9 ש"ח באיקאה.
כדי לחסוך בזמן פשוט שמים את התפוח באמצע בום
ויש לנו רבעים יפים של תפוחים.את הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסותמבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמוןמבשלים את הכל כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכיםאחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובתמערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשהבינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפהמערבבים הכל ביחדעד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצקמחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעלמכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!
זה פשוט חלומי!
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפהזה מאפה חלומי!
ואם תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם!ותראו איזה רעיון גאוני להכין בקאפקאקייס!

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

מתכון למאפינס עם פירות יבשים

גם עוגה גם קאפקייס והכל מלא בפירות יבשים נפלאים. עוגה מעולה לט"ו בשבט ופנטסטית ליד הקפה

הכנתי את המאפינס המלאים בפירות יבשים בט"ו בשבט
ושכחתי מהם לגמרי
מכינים אותם די מהר
בשיטת הצ'יק צ'ק כמובן.
מערבבים ביצים, סוכר קמח
ומוסיפים פירות יבשיםכשהכנתי את המאפינס
מלאתי אותם במלא דברים טובים.
תמרים, אגוזים, חמוציות
ואצבעות פאפיה מסוכרותאפיתי אותן בתבניות מאפינס יפות
כדי שלכל אחד תהיה מנה אישית.
הם יצאו רכים וטעימים
מלאים בפירות יבשים
ואתם מוזמנים להנות מהם גם.

מאפינס עם פירות יבשים

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי הרשת פותחים לכם שולחן לט"ו בשבט עם המתכונים הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל פותחים לכם שולחן אוכל לט"ו בשבט.
כמיטב המסורת אני פונה לבלוגרים המובחרים כדי שאתם לא תצטרכו להתרוצץ ברשת,
והמובחרים מגישים לכם מאכלים שיעשירו את שולחן החג שלכם עם המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש.
תוכלו למצוא עוגות נהדרות, עוגיות שמתאימות במיוחד לחג, מאכלים כמו סיגרים ממולאים, גרנולה טבעונית ואפילו סוכריות של ריבה. תענוגות! רשימת המופלאות והמופלא – שהכינו לכם את המתכונים לט"ו בשבט – הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות
עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרותוויני רותם – משהו מתוק – מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייהאבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
מאפינס בננה עם פירות יבשיםיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – ריבת אגוזים וצימוקים
ריבת אגוזים וצימוקיםדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – בולו לחם תבלינים מתוק
בולו לחם תבלינים מתוקאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט
סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבטאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – פודינג פסיפלורה וקרמל
פודינג פסיפלורה וקרמלהגרגרנית – בלוג אוכל – שבלולי זעתר לט"ו בשבט
שבלולי זעתר לט"ו בשבטענבל – פיית העוגיות – מרגניות מרנג
מרגניות מרנג עם קארד לימוןרות אופק – שמח במטבח – פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים
פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים
סיגרים במילוי בשר טחון, פרגיות חמוציות ושקדיםאורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות – גרנולה ביתית טבעונית
גרנולה ביתית זה הכי הכיאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – סוכריות מהלבן של הפומלה
סוכריות מהלבן של הפומלהרויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס תפוז ומרציפן
מאפינס תפוז ומרציפןדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
יהלומי המעמולים של סבתא גלילהרותם ליברזון – טיפול בבישול – שושנים של לימונים
שושנים של לימוניםאם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

חג שמח!

 

עוגת בראוניז שוקולד בננות מקורמלות וטופי

ביס מהעוגה והפה מתמלא בטעמי שוקולד בננה וקצפת. עוגה מהחלומות. מזל טוב אורי!

האחיין שלי אורי חוגג היום יומולדת שלושים.
כשהתחתן סיפרתי  על אהבתו הגדולה לעוגות בננות
ואף הכנתי לו עוגת בננות מופלאה.
בשביל להגיע למתכון עליכם ללחוץ כאן: עוגת בננות בציפוי טופי אורי היה תינוק בלונדיני עם עיניים כחולות, תינוק פרסומות.
מגיל צעיר ידע מה הוא רוצה.
בגיל חצי שנה,בבדיקה שיגרתית בטיפת חלב,
האחיות שאלו אם  התחיל לאכול מרק.
אחותי סיפרה שהילד שלוש פעמים ביום מקבל בקבוק קורנפלור
כי הוא לא מסכים לגעת במרק.
האחיות הזדעזעו ואמרו שלא בא בחשבון ועליה להפסיק עם זה מיד.
אמרו ונשארו בחיים.
רק כפית המרק היתה נוגעת לאורי בפה ב"שליחתה" ירק את המרק.
אמא שלו ניסתה להערים עליו כמובן אבל זה לא עזר.
הילד רק השתכלל בשיטות היריקה ועבר לריסוסי מרק על המטבח,
מה שגרם לאמא שלו להפסיק לנסות.
שנתיים אכל הילד קוטג' וקורנפלור והיום הוא טוחן בשר כאילו אין מחר.
אגב, בתו התינוקת בגיל חצי שנה "העתיקה" מאביה את תנועות היריקה
ולא הסכימה לגעת במרק שאמה הגישה לה. שברתי את הראש איזה עוגת בננות אכין לו השנה.
החלטתי בסוף להכין עוגה עם בננות מקורמלות
ושילבתי את שתי האהבות של אורי, שוקולד ובננות.ראשית, מכינים עוגת בראוניז שוקולד חלומית ומקררים במקרר.
הפעם הכנתי את העוגה בתבנית 24בינתיים מכינים את הבננות המקורמלות.
מזליפים במחבת מעט מאד שמן ומטגנים קלות פרוסות של בננה.
קלות אמרתי. לא לשרוף אותן.
לאחר שמשחימות קלות הופכים לצד השני כדי שיהיו חומות משני הצדדים.
שופכים על הבננות
דבש מים וקינמון
ונותנים להן להתבשל קלות.יפה מבעבע מה?כשספגו הבננות את כל הנוזלים מוציאים מהמחבת ומקררים.נותנים להן להתקרר ושומרים בצד.
מצפים את העוגה בשמנת מתוקה ומפזרים את הבננות מעל. אני עשיתי טעות ושמתי במקרר את הבננות בלילה
כך הן נראו אחרי לילה במקרר
עדיין טעימות רצח אבל לא ממש יפות.אז ציפיתי אותן בקצפת.במחבת נקי מכינים קרם טופי בקלי קלות
עם שמנת מתוקה וסוכריות טופי.
אחרי שהקרם מוכן מוסיפים בננותמבשלים אותן כעשר דקות משני הצדדיםמקררים ומניחים על העוגה בצורת רעפים
אחת על השניה.מצפים את הבננות בטופי שנותר
ומקשקשים באמצע זילופי טופיכן. בדיוק כמו שאתם חושבים – היא חלומית בטעמהשערורייתית כמו שאני אוהבת.
השוקולד הבננות והקצפת גורמים לה להיות עוגה חלומית.

עוגת בראוניז שוקולד בננות מקורמלות וטופי

 

עוגות עם פירות