מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות

הטריק הסודי של המאפינס הוא רסק התפוחים איתו משתמשים שגורם למאפינס להיות רכים במיוחד.

מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות רכים ועסיסים במיוחד.
הטריק הסודי של המאפינס הוא רסק תפוחי עץ אותו מוסיפים לתערובת.
לא מתעסקים עם תפוחים, קילוף, חיתוך וכל הבלגן.
במקום תפוחים משתמשים ברסק תפוחי עץ. ניתן לאפות בצורת מאפינס או בתבנית אינגליש קייק.
אני הכנתי גם וגם.
הכמות הספיקה ל –  2 תבניות אינגלישקייק ו-6 יחידות תבנית מאפינס.
אין לאפות את המאפינס יתר על המידה.
גם בצורת ההגשה אפשר לשחק.
אפשר להגיש עם אבקת סוכר או עם תוספת של קצפת.
העוגה היא פרווה ולכן מתאימה מאד לערב החג.ואפשר למלא אותם בשמנת מתוקה.
כשחוצים אותם לחצי לפני ההגשה
המראה של השמנת המתוקה עם המאפינס יפהפה.אפשר להתפרע ולהוסיף גם סירופ מייפל אבל אני הסתפקתי באבקת סוכר וקצפת ואם למרות הכל אתם מחפשים עוגה עם תפוחים
עוגת תפוחים בחושה היא שוס של עוגה לעוד מתכונים לעוגות בחושות רק לחצו כאן
עוגות בחושות

מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה עם טריק שעושה את העוגה עם שכבה קריספית נהדרת

עוגת תפוחים בחושה היא עוד אחת מיצירות המופת של סבתא גלילה.
בעבר נהנתם מהמתכון המעולה שהכינה של  יהלומי המעמול
ויהיו עוד הפתעות רבות עד ערב החג ממעשי ידיה.
עוגת תפוחים בחושה היא תמיד שוס. היא מלאה בתפוחים, רכה ונהדרת.
שכבת האגוזים עם הסוכר שעל העוגה גורמת לעוגה להיות קריספית נהדרת.
לכבוד  החג תרמה לנו סבתא גלילה את המתכון לעוגה.
אני אוהבת לבוא אליה ולקבל מתכונים.
היא מוציאה את מחברת המתכונים הכתובים בכתב ידה.
בתוך המחברת מסתתרות פתקאות קטנות עם טיפים ועיצות.
תוך שהיא מדפדפת היא שואלת:
"אולי את גם רוצה מתכון לקרם שניט? איתן משתגע על הקרם שניט שלי"
"בטח! בטח רוצה!"
בואו תהנו החג הזה מעוד מתכון ממחברת המתכונים הסודית של סבתא גלילה.עוגת תפוחים בחושה של סבתא גלילה, מכינים בצ'יק צ'ק
אבל עם טריק לקראת הסוף.
ראשית מכינים את הבלילה.
לאחר שקילפנו ופרסנו את התפוחים לפרוסות
מפזרים מחצית מכמות התפוחים בתבנית
מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.
יוצקים מחצית מהבלילה על התפוחים.
על שכבת הבלילה מפזרים את המחצית השניה של התפוחים.
מפזרים את יתרת הסוכר והקינמון
ויוצקים את החצי השני של הבלילה.
אופים בתנור כשלושים דקות
כעשר דקות לפני שהעוגה מוכנה לגמרי יוצקים על העוגה למעלה
אגוזים קצוצים עם סוכר וקינמון
זה מה שעושה את השכבה קריספית.
לקבלת כמויות מדוייקות
המתכון נמצא למטה.אגב, מתכון נהדר נוסף לראש השנה הוא
מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות

עוגת תפוחים בחושה

עוגת שזיפים בחושה של קיץ

עוגת שזיפים רכה ונהדרת שמכינים בחמש דקות ואפשר להכין גם בקאפקייס

מגיל 18 אני מרכיבה משקפיים, לא רואה דברים שרחוקים ממני.
מקרוב רואה מצויין אבל בחיים לפעמים זה לא ממש עובד.
לפעמים דברים שעומדים לי מול העיניים
ואני אמורה לראות, אני לא רואה,
ולעיתים אני רואה את הסימנים מקילומטרים.
פסיכולוגיה בגרוש. אנחנו בצעדה בים כשהאיש שלצידי אומר לי "לא ראית את הבןדוד שלך?"
את הבן דוד שלי לא ראיתי, אבל את זאתי שעמדה עם הביקיני השחור,
החזיקה נייד צמוד לאוזן, הסתובבה הלוך ושוב ואמרה לתוך הנייד
"כפרה, אם זה נחשב בעיניך בגידה אני משחררת אותך נשמה. לך נשמה לך"
גם ראיתי וגם שמעתי! בכלל צעדה בים בבוקר חם מרתקת. כנטבו גם מאד, מאד! מזיעים אבל יחד עם זאת,
את שומעת דברים שלא מזדמן לך לפגוש בשעות הערב.
רואה שתי בחורות אחת עם ביקיני שחור השניה עם ביקיני זהב.
הביקיני השחור מצלמת את הביקיני הזהב בתנוחות "במקרה תפסו אותי בים"
היא כאילו רצה והשניה מצלמת אותה.
אני כבר רואה בעיני רוחי את התמונה בפייס או באינסטוש עם הכיתוב "איזה כיף בים". גם את הזוג שחלפו על פנינו בצעדים מהירים והיא אומרת לו בכעס:
"נמאס לי שכל פעם אתה לא מקשיב לי"
לא ממש ראיתי אבל את הטון שהדברים נאמרו אני כל כך מכירה כששמעתי. יום אחד ישבתי באוטו וחיכיתי למישהו או משהו ומהעייפות הורדתי את המשקפיים, עצמתי עיניים והנחתי את הראש אחורנית.
מישהי דפקה בחלון וכשפתחתי התחילה לנאום: "אני עושה סקר על איקס מיקס ודריקס ואת יכולה אולי…"
אמרתי לה: "רגע. אני לא שומעת בלי משקפיים" ונשבעת לכם שזו האמת. אגב, בהליכה חזור, הביקיני השחור עוד עמדה עם הנייד צמוד לאוזן ודיברה. כנראה לא שיחרר עדיין(:את עוגת השזיפים הבחושה של הקיץ רואים נהדר כשיוצאת מהתנור
וכשתטעמו תחייכו מאד!
עוגה שמכינים בצ'יק צ'ק כרגיל.
חומרים לקערה, מערבבים, מוסיפים שזיפים ומחכים בסבלנות.
אפשר גם במיקסר לשים את החומרים אחד אחרי השני,
מעבד מזון, קערה ומטרפה, הכל הולך.
סוויט דוּלי במיטבה.
חלק מהבלילה הכנתי בקאפקייס יצאו מעולה!ובפינתנו  קוראות שהכינו ואמרה שאהבו – ווקשה:

עוגת שזיפים נוספת תוכלו למצוא כאן רק ללחוץ
עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופרורי בצק

עוגת שזיפים בחושה של קיץ

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בדקות ומחסלים בשניות. כבר הדלקתם תנורים נכון?..

יושבים מול הטלוייזיה כשהסטודנט מכריז שהוא מת מרעב.
"נו אימוש לא תכיני לי איזה משהו טעים?"
"לא"
"מה פירוש לא??"
"לא פירושו שאין לי כח"
"אני לא מאמין! אני בא הבית אחרי שבוע שלא הייתי וככה את אומרת לי?"
"מהזה קשור? המקרר מלא אוכל, לך תקח מה שאתה רוצה"
"אין כלום במקרר" אתם מכירים את זה נכון?
שהמקרר עוד שניה מקיא את עצמו לדעת והילדים אומרים שאין מה לאכול.
אני הפסקתי להתרגש אבל לנגן לנו על המצפון הם יודעים. "אימוש יש לי רעיון פצצה. אולי תכיני לי את הפנקייקים ההורסים שלך?"
"מה פנקייקים עכשיו? השתגעת?"
"נו אימוש אל תהיי כזו"
לקח לו עוד עשר דקות לשכנע אותי והלכתי להכין לו פנקייקים. בדרך קלטתי את מגש המאפינס שהכנתי את הלחמניות זיתים מהירות והחלטתי לעשות ניסוי. פנקייקים קטנים אפויים.
תקשיבו חברימים – זה שוס!
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות וכרגיל מתחסלים בשניות. מכינים תערובת לפנקייק, מדליקים תנור ונותנים לתערובת לנוח.
בינתיים, חותכים פירות, מוציאים שוקולד צ'יפס מהארון  ומתחילים בחגיגה.לתבנית המאפינס מוזגים מעט מהתערובת ומקשטים עם הפירותלחלק הוספתי נוטלה, חמוציות, חלק פיזרתי שוקולד צ'יפסאופים בתנור בין 12 – 15 דקות ו-טא-דם! יש לכם פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקותאפשר לאכול פנקייקים קטנים אפויים עם סירופ מייפל, או נוטלה.פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות
רכים, מלאים בדברים שילדים אוהבים, פשוט נפלאים!חלק אפיתי בתוך מנג'טים
שמקלפים אחרי שהתקררו
אבל לפני דעתי הם יותר טעימים כשאופים בתבנית.ובפינתנו "סוויט קבלי תמונות של הפנקייקים שאני הכנתי" – ווקשה:

  ניתן להכין בנוסח פרווה:
הדר פלדמן הכינה עם קצפת ריץ'.   

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות.

עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות

בצק פריך עם ריבה, תפוחים, סוכר וקינמון. פאי תפוחים בתוך עוגיה.

שבוע אחרי שפתחתי את דף הפייס שלי,
הכנתי את עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות האלה,
אולם התמונות עשו להן עוול. וכך מדי שנה לקראת ראש השנה
כשמגיע זמן הפרסום של העוגיות,
אני רואה את התמונות הישנות
ומחליטה להעמיד את הדוגמניות לצילומים חדשים.
הן באמת מופלאות בטעמן.
הכנתי השנה גם סרטון הכנה הנה:  הנה הסיפור המקורי שליווה את הפוסט. בעודי עומדת במטבח ומשחקת בתפקיד עקרת הבית,
הגיעה החברה של הסטודנט הכינה לעצמה קפה, פתחה המקרר ובטון מהסס שאלה: “יש משהו של הסוויט?..”
“נאדה,” עניתי “התחלתי דיאטה ולא הכנתי כלום.”
(כל שנה קוראת ולא מאמינה על עצמי, איך אני לא מתייאשת מעצמי וכל פעם מנסה מחדש את הנושא הזה. דיאטה.)
התיישבה הבחורה מאוכזבת על כסא ואמרה “את יודעת איזה עוגיות עשית פעם ואני הרוסה עליהן?”
הסתכלתי עליה בשאלה
“עשית פעם עוגיות תפוחים הורסות. למות כמה היו טעימות.”
בהיתי בה לא מאמינה
“את רצינית?? הבוקר סיפרתי עליהן בפייס בהקשר אחר"
עבורי, זה היה סימן שצריך להכין את העוגיות בשנית לקראת ראש השנה. אחרי ההסברים יש  מתכון מסודר יש עם כמויות. ערב לפני הכנתי את התפוחים.נזדקק גם לריבה. אני השתמשתי בריבת מישמשים וריבת שזיפים.מתחילים להכין את העוגיות. מרדדים את הבצק ומורחים  שכבת ריבה, מעל מפזרים את התפוחים.   את החצי השני של הבצק מרדדים ופורסים לקוים ישרים
עם הפסים יוצרים רשת על בצק.
קודם שמים פסים לאורך ואח”כ פסים לרוחב.
מורחים מעל שכבת ריבה דקה ומפזרים סוכר חום עם קינמון.עם כוס עגולה קורצים עיגוליםתצמידו את הכוס כדי שלא יתבזבזו לנו העוגיותואם תעבדו צפוף ככה יראה קרש העבודה שלכם בסוף.אגב, את השאריות ערבבתי ביחד, יצרתי כדורים ועוגיות נוספות.
את העוגיות המוכנות מעבירים לתבנית אפיה.יצאו לכם בסוף בערך כ – 30 עוגיות.אופים בתנור עד שהעוגיות מזהיבות,
חלקן אפילו השארתי קצת לבנות יצאו מעולה!ובפינתנו מי הכינה כבר את העוגיות – ווקשה(:ותמונה אחרונה של הדוגמניות שהצטלמו היום

עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות

עוגות עם פירות