עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות

בצק פריך עם ריבה, תפוחים, סוכר וקינמון. פאי תפוחים בתוך עוגיה.

שבוע אחרי שפתחתי את דף הפייס שלי,
הכנתי את עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות האלה,
אולם התמונות עשו להן עוול. וכך מדי שנה לקראת ראש השנה
כשמגיע זמן הפרסום של העוגיות,
אני רואה את התמונות הישנות
ומחליטה להעמיד את הדוגמניות לצילומים חדשים.
הן באמת מופלאות בטעמן.
הכנתי השנה גם סרטון הכנה הנה:  הנה הסיפור המקורי שליווה את הפוסט. בעודי עומדת במטבח ומשחקת בתפקיד עקרת הבית,
הגיעה החברה של הסטודנט הכינה לעצמה קפה, פתחה המקרר ובטון מהסס שאלה: “יש משהו של הסוויט?..”
“נאדה,” עניתי “התחלתי דיאטה ולא הכנתי כלום.”
(כל שנה קוראת ולא מאמינה על עצמי, איך אני לא מתייאשת מעצמי וכל פעם מנסה מחדש את הנושא הזה. דיאטה.)
התיישבה הבחורה מאוכזבת על כסא ואמרה “את יודעת איזה עוגיות עשית פעם ואני הרוסה עליהן?”
הסתכלתי עליה בשאלה
“עשית פעם עוגיות תפוחים הורסות. למות כמה היו טעימות.”
בהיתי בה לא מאמינה
“את רצינית?? הבוקר סיפרתי עליהן בפייס בהקשר אחר"
עבורי, זה היה סימן שצריך להכין את העוגיות בשנית לקראת ראש השנה. אחרי ההסברים יש  מתכון מסודר יש עם כמויות. ערב לפני הכנתי את התפוחים.נזדקק גם לריבה. אני השתמשתי בריבת מישמשים וריבת שזיפים.מתחילים להכין את העוגיות. מרדדים את הבצק ומורחים  שכבת ריבה, מעל מפזרים את התפוחים.   את החצי השני של הבצק מרדדים ופורסים לקוים ישרים
עם הפסים יוצרים רשת על בצק.
קודם שמים פסים לאורך ואח”כ פסים לרוחב.
מורחים מעל שכבת ריבה דקה ומפזרים סוכר חום עם קינמון.עם כוס עגולה קורצים עיגוליםתצמידו את הכוס כדי שלא יתבזבזו לנו העוגיותואם תעבדו צפוף ככה יראה קרש העבודה שלכם בסוף.אגב, את השאריות ערבבתי ביחד, יצרתי כדורים ועוגיות נוספות.
את העוגיות המוכנות מעבירים לתבנית אפיה.יצאו לכם בסוף בערך כ – 30 עוגיות.אופים בתנור עד שהעוגיות מזהיבות,
חלקן אפילו השארתי קצת לבנות יצאו מעולה!ובפינתנו מי הכינה כבר את העוגיות – ווקשה(:ותמונה אחרונה של הדוגמניות שהצטלמו היום

עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות

עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות

בננות, חמוציות, סירופ מייפל ואתם מסודרים עם עוגה מעולה

  לאמא שלי יש יומולדת בט"ו בשבט.
אין תאריך מדוייק כי בזמנים של פעם, היא נולדה בט"ו בשבט, אחותה בפסח, אחות נוספת בפורים ואחת "מסכנה" נפל לה יום כיפור.
לפני יומיים שפוכה על הספה, בחיי גמורה, אחותי שולחת ווטצאפ
"תכיני ליומולדת של אמא שתי עוגות"
"לא!"
"מה קרה?"
"כלום"
דממה.
הסתכלתי על הנייד לא כתוב שם "…מקלידה". חייכתי. בטוח נבהלה ממני.
נו מה. זה שאני סוויט אומר שאני צריכה כל פעם להכין מתוקים??!
ואז צלצל הטלפון.
בלי להגיד שלום ומה שלומך פתחה מבערים "אני מכינה את זה ואת זה ואת זה" ניגנה לי על המצפון
"יופי. תכיני מה שאת רוצה. אני לא מכינה הפעם כלום. אין לי כח!"
"אז מה יהיה עם המתוקים?"
"אני אקנה. לא טוב?"
"מעולה. ביי!"
זה ריב אחיות טיפוסי אצלנו.
היא צועקת עלי, אני צועקת עליה אבל היא יודעת מתי אין סיכוי לנצח בקרב, משחררת. חגגנו אתמול יומולדת בליעיןהרעטפוטפוחמסהחמסה היה יופי.
אני קניתי שתי עוגות נ ה ד ר ו ת! כן-כן. תתפלאו, גם לי זה קורה אני לא מושלמת.
תגידו עלובתנפש, סבבה. תגידו לפחותאלתספריעלזה אממ למה-מה-קרה? לא. גם לי מותר לקנות עוגות. אבל היום בבוקר איך שפתחתי את העיניים ידעתי מה אני הולכת לעשות.
זכרתי את הבננות על השולחן שתכף משחירות, את החמוציות במגרה והחלטתי שזו תהיה העוגה.
עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות.
זו לא עוגת הבננות היחידה בסוויט דוּלי.
ואם תלחצו על השורה הורודה תמצאוגם את עוגת הבננות בציפוי טופי הכי שווה אבר!אז שתדעו, את העוגה תיקתקתי בחמש דקות. חמש! לא יותר.
את הסיפור כתבתי כשהאצבעות רצו על המקלדת כמו מכונית בכביש החוף (בלי פקקים),
צילמתי שעה! שעה!! עד שמצאתי את התמונה הנכונה.
אבל עכשיו יש לכם עוגה חדשה לט"ו בשבט.
תרגום לסוויט דוּלי: ג'ין ג'ין – הפעלת מעבד המזוןזורקים למעבד מזון שלוש בננות ג'ין ג'ין והבננות מרוסקותמוסיפים סוכר ביצים ושמן עוד פעם ג'ין ג'יןככה זה נראה אחרי ארבעה סיבובים של המעבד מזוןשמים קמח ועוד שני סיבובים מוסיפים מים חמים עוד סיבוב
ובסוף את החמוציות חלק אפיתי בתבנית מאפינס של לבבות. יצא יופי!  

עוגת בננות וחמוציות שמכינים חמש דקות

עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון

עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון - קלה להכנה - מושלמת לאירוח, לצד כוס קפה ולפינוק של בני המשפחה בסוף השבוע

מפתיע אותי כל פעם מחדש, איך עוגות שאני "אוספת" אליהם מצרכים, "מעיפה" לקערה, מתקתקת את עוגה ובום! יוצאת עוגה חלומית. ככה יצא לי עם עוגת התפוחים הזו.
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון.
מצאתי רינגים עם צורות בארון אמרתי יאללה בואי נשחק. כגמרתי לשחק והפרוסות עמדו ונחו להן העפתי אותן לתוך העוגה.  על העוגה פיזרתי סוכר חום וקינמון,
בגלל שהתפוחים שקעו נוצרו "גבעות" קריספיות שפשוט דורשות להיאכל לא בצורה מסודרת.חברימים קבלו מתכון – עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון
זו גם הזדמנות מצויינת לחגוג כי מהיום אני גם ב foodsdictionary

עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון

עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי

עוגת בננות הכי טעימה שאכלתם. באחריות!!

סרטון הסבר – איך מכינים עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי?אורי, בן הזקונים של אחותי היה תינוק מהפרסומות.
בלונדיני עם עיניים כחולות משגעות ויפהפה כמו שתינוקות שמנמנים יכולים להיות.
בגיל שמונה חודשים, טסה אחותי לחו”ל לשבוע והשאירה את הילד אצלי. אחותי טסה ביום חמישי, שישי ארבע אחרי צהרים והילד מתחיל לבכות. טוב, לבכות זה בלשון המעטה.
הילד צורח על לב השמיים ובוער מחום.
זה היה לפני שלושים שנה, אמנם כבר הייתי אמא לשתי בנות אולם לא היו טלפונים ניידים שיכולתי להתייעץ עם אחותי אולי עשיתי משהו לא בסדר עם הבן שלה.
ניסיתי לתת לו לאכול, ניסיתי להחזיק אותו על הידיים, כלום, נאדה. הילד צורח.
הבנתי שיש פה בעיה רפואית ובלי היסוס נסעתי לבית חולים “כרמל” מיון ילדים. במיון ישב רופא צעיר ששאל מה הבעיה
“לילד כואבות האוזניים, הוא בוער מחום” יריתי בספונטניות
הרופא הסתכל עלי בזלזול  “הוא אמר לך??”
הסתכלתי עליו במבט שואל
ענה לי בזחיחות “הוא בן שמונה חודשים הוא אמר לך?”
נשמתי עמוק, בכל זאת רופא, חבל שאצא עליו עם התינוק של אחותי על הידיים
בחיוך קרח עניתי “תבדוק ותגיד לי אתה”
אחרי בדיקה מקיפה הסתכל עלי ואמר
“אמא, את צודקת! לילד יש דלקת אוזניים.”
“ותתאר לך שאני אפילו לא האמא!” התזתי בכעס
פתח זוג עיניים ענקיות ואמר: “מי עוזב ילד כזה יפה??” שלושים שנה עברו והשבוע אורי, חתיך ה ו ר ס מתחתן.
אורי משתגע על עוגת בננות.
במסגרת שיטוטי ברשת ראיתי את העוגה ההורסת הזו בבלוג cook blog.org  וידעתי שחייבת להכין אותה.
שיניתי קצת כמויות ו-וואלה! עוגת הבננות בציפוי טופי לאורי. לאורי וליאת היקרים, מזל טוב!
נ.ב. אפשר להגיד תמיד מזל טוב אבל המתכון פורסם לפני כשנה.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוגת בננות בסוויט דולי,
אם תלחצו על השורה הורודה תקבלו עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות. עוגת הבננות ההורסת הזו היא עוגת בננות הפוכה.
מתחילים עם שיכבת הבננות, תערובת של עוגה בחושה שמכינים צ'יק צ'ק ואופים בתנור.
אחרי האפייה הופכים את העוגה.
והנה מגיע ההסבר המדוייק.ולעניין העוגה. הסברים.
העוגה היא עוגת בננות בחושה הפוכה עם ציפוי טופי.
על תבנית האפיה מפזרים סוכר חום עם חמאה וממיסים במיקרו.אחרי שנמסה החמאהמוסיפים את עיגולי הבננותאי אפשר בלי צילום אמנותיומעל מוזגים את בלילת העוגה.אחרי האפיה, נותנים לעוגה להתקרר היטב והופכים אותה.
הסוכר החום עם החמאה המומסת מרטיבים את העוגה והעוגה לחה, עסיסית, חלומית. אפשר להגיש ככה, אבל אני רציתי מראה יותר אלגנטי ולכן ממיסים במיקרו סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה ואת זה יוצקים על העוגה.בגלל הסוכר החום העוגה מאד מתוקה ולכן בבלילה מספיק 3/4 כוס סוכר.
אני אפיתי את העוגה בתבנית שקופה, אתם יכולים לאפות בתבנית רגילה אולם שימו לב לא בתבנית שנשלפת כי הנוזלים יזלו מהתבנית.
אם אי אפשר להכניס את התבנית למיקרו, תמיסו את החמאה והסוכר ותיצקו על התבנית ומעל לפזר הבננות. לעוד מתכונים לעוגות בחושות רק לחצו כאן
עוגות בחושותובפינתנו הקבועה איך אתן משמחות את ליבי – ווקשה:

עוגת בננות בציפוי טופי

עוגת משמשים בטעם של פעם

הקצפת מעל עוגת המשמשים ממתיקה את חמצמצות המשמשים בעוגה אוורירית ונהדרת

הפוסט פורסם לראשונה בסלונה. אני נולדתי וגדלתי בשכונת קרית אליעזר בעיר חיפה.
בילדותי הדשא שליד הבית נראה לי כדשא העצום ביותר בעולם. שם שיחקנו, גדלנו, העברנו את הימים.
זמנים של פעם. כחלק ממשחקי הילדות היינו אוספים גוגואים.
גוגואים הם כמובן החרצנים של המישמשים. כשהכנתי את ריבת המשמשים  שלי, שמרתי את החרצנים.
כשהנסיכה הקטנה הגיעה לביקור, הוצאתי את הקופסה ונתתי לה לשחק בהם.
“מה זה?” שאלה
“גוגואים” עניתי
“מאיפה המצאת את המילה הזו?” שאלה הבת שלי, אמא שלה
“את לא מכירה גוגואים?” התפלאתי מסתבר ששכחתי אבל בילדות של הבת שלי לא היו גוגואים.
מיד פצחנו בשיעור הסטוריה אני ואבא שלה וסיפרנו לה על הגוגאים.
הגדיל לעשות אבא שלה ואף הכין לילדה משרוקית מגוגו, כפי שנהג להכין לעצמו בילדותו.
לקח את הנסיכה לגינה, שפשף את הגוגו משני צדדיו ויצר לה משרוקית.
האמא והבת היו מוקסמות.
עבורן זה היה להיט! ולפעמים הדברים הפשוטים הם הכי שווים. ואחרי שגמרנו לשחק בגוגואים נעבור לעוגת המשמשים. את עוגת המשמשים בטעם של פעם, מתחילים בפיזור סוכר על תחתית התבנית
ועליהם מניחים משמשים ומעליהם שופכים את הבלילה. וכך היא נראית עוגת משמשים בטעם של פעם,
אחרי שחילקתי לאורחים.
האורחים מאד אהבו את עוגת המשמשים בטעם של פעם.
היא רכה, עסיסית, המשמשים נותנים לה טיפת חמצמצות ועם הקצפת המתוקה זה משתלב פשוט מושלם!

עוגת משמשים בטעם של פעם

עוגות עם פירות