מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות, שכבות חצילים אפויים עם גבינות, מוסקה נהדרת לקיץ

אם עוד לא ידעתם אני בת למשפחה יווניה ואצלנו מוסקהזה אחד מהמאכלים המעודפים.
לכבוד הקיץ החלטתי להכין מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות.
כדי שיהיה גם מהיר הכנה, בכל זאת קיץ, הכנתי את החצילים אפויים בתנור
ותוכלו לראות כאן איך מכינים חצילים אפויים בתנור
רק ללחוץ – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
בזמן שהחצילים נאפו הכנתי את תערובת הגבינות.
כשהחצילים יצאו מהתנור, פיזרתי שכבה על התבנית
מחצית מכמות הבלילה של הגבינות מרחתי על החצילים,
עוד שכבת חצילים, למעלה מרחתי את יתרת בלילה הגבינות
ולתנור לאפיה.מתכון מדוייק תוכלו למצוא באתר "השףהלבן" – רק ללחוץ על השורה מתחת
מתכון מוסקה עם גבינות מלוחות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים צמחונים/טבעוניים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

 
ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

תבשיל ירקות של כרוב וכרובית ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

החלטתי להצטרף ליום שני ללא בשר והיום תהנו מירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. בפעם האחרונה שפרסמתי את תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות – אהבתם אותו מאדמישהי שאלה אם אפשר להכין את התבשיל ללא גלוטן וישר נרתמתי למשימה.
בימים אלה, כשאני מנסה בכל כוחי שוב בפעם המיליון, לרדת במשקל, אני מחפשת מאכלים שיהיו לי גם טעימים.
לא פשוט להכין תבשילים שיהיו גם קלי הכנה וגם טעימים.
אני אוהבת ירקות מאודים ברוטב עגבניות אבל הירקות בלי פחמימה לידן נראים לי קצת מיותמים,
לכן אטריות האורז מאד מתאימות כי הן ללא גלוטן.
אני אוהבת את תבשיל הכרוב. הפעם הוספתי גם כרובית לתבשיל
והשתמשתי באטריות אורז ללא גלוטן כתוספת לתבשיל.
התחלתי בטיגנתי הבצל במעט שמן, הוספתי את הכרוב והכרובית לסיר והקפצתי אותם מעט.
הוספתי רסק עגבניות מים ותבלינים
ורק לאחר שהתבשיל התרכך הוספתי את האטריות ובשלתי כמה דקות נוספות עד שהאטריות התרככו.
ככה נוצר לו תבשיל ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. אני אוהבת מאד את אטריות האורז.
הן גם דקות מאד, הן ללא גלוטן ומאד טעימות.
אני בטוחה שתהנו מהתבשיל.   אם אתם מחפשים מתכונים טעימים נוספים ללא בשר אולי תרצו –
פלפלים ממולאים עם בורגול ועלי מנגולד
או אולי מג'דרה עם בורגולתהנו אהובות ואהובים!

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

הקיץ מגיע ואתן מקבלות מתנה!

"דורות" מפנקת בצידניות ואתם יכולים לזכות

מזמן לא היתה פה חגיגה!
הקיץ מגיע וזה הזמן למתנות. #דורות מפנקים בצידניות מלאות כל טוב! 2 צידניות יחולקו בין כל המשתתפים.מה צריך לעשות? זה קל.עושים לייק לדף שלי – סוויט דוּלי משתפים מהפייס את הדף עם #דורות כותבים בתגובות שיתפתי או אם אתן רוצות להעניק את הצידנית במתנה לתייג את מי שאתן רוצות לפנק.המודעה נכתבה בלשון נקבה אבל מיועדת כמובן לשני המינים(: אז לפני שהחגיגה נגמרת זה הזמן שלכן להשתתף. חג שמח אהובות ואהובים שלי!

חגגתי יומולדת ואתם מקבלים מתנה

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט חגיגה עם עגבניות בשלושה צבעים, ארטישוק, זיתים וגבינה מלוחה

כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות, גם זיתים וגם גבינה מלוחה.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מגרדים גבינה מלוחה, מוסיפים זיתים וארטישוק משומר,
מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ויש לכם סלט שאומר ואו!    

ויש עוד המון מתכונים לסלטים תוכלו למצוא אותם כאן – סלטים

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
 רק ללחוץ כאן – שבועות

ויש גם גירסה טבעונית לסלט כאן – סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

דלעת ערמונים עם מילוי של עלי מנגולד ופטריות מגישים עם כפית והיא חלומית בטעמה

לפני נישואי הודעתי לאמי שאני את השמיכה והכרית שלי לוקחת איתי מהבית.
אמא שלי הרגיעה אותי והודיעה לי שב"נדוניה" שלי נכין שמיכות וכריות חדשות מהניילונים.
יום אחד לקחה אותי לחנות שמתמחה בהכנת כלי מיטה.
החנות שכנה ברחוב עקיבא בחיפה.
אז, זה נראה לי מקום שכוח אל והחנות בכלל נראתה לי מוזר
אבל האנשים שם ידעו את העבודה.
עד היום אני זוכרת מין פחית שימורים חלודה כזו שהראו לי
שבה הם שקלו את משקל הנוצות שהכניסו לכל ריבוע וריבוע בשמיכה.
ככה הם תפרו את השמיכה, הכניסו לכל ריבוע את כמות הנוצות
סגרו בתפירה והמשיכו לריבוע הבא.
הם הראו לי שמיכה זוגית ענקית, אמרו שככה תראה השמיכה החדשה שלי.
אני אמרתי שהשמיכה נהדרת אבל אני רוצה אותו דבר ביחיד.
שתי שמיכות יחיד בדיוק באותה צורה.
הם אמרו שבדרך כלל נהוג להכין לחתונה שמיכה זוגית,
הודעתי להם שעם כל הכבוד לחתונה, בלילה אני זקוקה לשמיכה הפרטית שלי.
וכן, מעל שלושים שנה אנחנו מחזיקים מעמד כל אחד עם השמיכה הפרטית שלו. באותה שקדנות בה הכינו לי את שמיכת הכלולות שלי
אני מילאתי את דלעת הערמונים שלי.
במסירות ואהבה.
דלעת ערמונים היא בעלת טעם מאד מיוחד.
כשחוצים את הדלעת באמצע היא יוצרת צורה של פרח.
פה אתם יכולים לראות את דלעת הערמונים לפני הכניסה לתנור.
את דלעת הערמונים מילאתי במילוי גבינות עלי מנגולד ופטריות
והמנה יצאה חלומית.
מומלץ  להגיש למנה ראשונה עם כפית.

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

ללא גלוטן