תחתיות מרנג עם קארד לימון

תחתיות מרנג מתקתקות שנמסות בפה עם קרם לימון מופלא בטעמו.

לפני שנים בלהט ויכוח עם אחותי, מה-שקורה-לנו-שלוש-פעמים-בשעה-בערך, קראתי לה מפגרת.
כנראה שחזרתי על המילה כמה פעמים כי אחרי רבע שעה כשהשלמנו התקשרה ואמרה לי:"תשמעי ממש נעלבתי שקראת לי מפגרת."
"נו אבל היית מפגרת! " התפוצצתי מצחוק
"די די תפסיקי לקרא לי מפגרת זה נורא מעליב!"
"את יודעת מה? סבבה.
לא אקרא לך יותר מפגרת אבל להבא כדי שתביני שאת לא בסדר אקרא לך ""מֶפָה" MEFA -קיצור של המילה המעליבה.
מאז נכנס שם הקוד "מֶפָה" ללקסיקון.
כל פעם שהיא ממש אבל ממש מעצבנת אותי אני אומרת לה שהיא מֶפָה והחיים ממשיכים כסדרם.
אתמול התקשרה ושאלה מה אני מכינה
"תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימון-פודינג לימון, תקראי לזה איך שאת רוצה"
"איך את מכינה את הקרם לימון?"
"מקציפים ביצים, מבשלים ביחד, נו באמת בסוף תטעמי"
"את יודעת שאת מֶפָה נכון?"
"מה??" הייתי בהלם
"מה שאת מכינה קוראים לו קארד לימון! לא קרם לימון!"
"חמודה, אני מכירה ישראקארד, אני מכירה ויזהקארד, אני לא מכירה לימוןקארד!"
ההיא נשפכת מצחוק מהצד השני וצורחת " אזנו! את מֶפָה אמיתית!!"אז בסדר, אני מֶפָה אבל נמאס לי שכל פודינג הופך להיות קארד וכל שטרודל הופך להיות כרוכית!
כן-כן אני בורה וחסרת דעת אבל ככה אני מרגישה.
ישראלים אנחנו, בתוך עמי אני חיה.
לפני ההגשה ישאלו אותי במשפחה איזה קינוחים יש היום ואני אגיד "תחתיות מרנג עם קארד לימון."
אני רואה בעיני רוחי את מבטי-הבוז שלהם "יאללה-יאללה את והשמות שלך". חברימים, אתם תחליטו איך אתם רוצים לקרא  לזה,
תחתיות מרנג עם קארד לימון או
תחתיות מרנג עם פודינג לימון הורס ומשגע
אבל בכל השמות הטעם פשוט הורס!
המרנגים המתוקים, שטעמם משתלב עם המתיקות-חמצמצות של הלימון
והכל נמס בפה –
אי. אפשר. להפסיק. לאכול. את קארד הלימון מכינים ע"י קילוף קליפת הלימון עם הקולפן של תפוחי אדמה.
אפשר גם לגרר את הקליפה אני עשיתי זאת בדרך אחרת.
במעבד מזון טוחנים את הקליפה עם הסוכר עד שהכל הופך לאבקה דקה
ומבשלים בדיוק לפי המתכון.אני בטוחה שאתם תאהבו את שילוב הטעמים המופלא
של המרנגים המתוקים עם הקרם הקר והרך של הלימון. תענוג! ויש תמונות עם תוצאות מוכנות:

תחתיות מארנג עם קארד לימון.

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.

לחמניות עם זיתים שמכינים בעשר דקות ומחסלים בעשר שניות. בדילוגים להדליק תנורים.

שנת 2015 היתה טובה אלי.
כשעה מפרסום הפוסט על לחמניות הזיתים, התחילו להגיע תמונות והרשת התמלאה בתמונות של לחמניות הזיתים המהירות מהמתכון שלי.
הפוסט שעשה היסטריה והביא לי ביום עשרות-עשרות מאות אלפי ציפיות
ועשה לי הכי אוניברסיטה של החיים.
תעשו גוגל על המילים לחמניות זיתים, לחמניות מהירות
הלינק הראשון יהיה שלי.
ובנות נהדרות!! שלא הפסיקו לשלוח לי און ליין
תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עשרים וחמש אלף איש(!) ביקרו רק באותו היום באתר ומאז המספרים התחלפו למאות אלפים.
מתכון שהביא אותי למקום ראשון בגוגל,יש גירסה לפסח,
יש גירסה לחולי צליאק שנוסה בקמח ללא גלוטן ומצליח כל פעם מחדש.
תהנו! ועכשיו יש גם סרטון הכנה – איך מכינים בדיוק את הלחמניות הנהדרות האלה:ולפני הכל – השבוע בפייס (21 פברואר 2016) עיתון לאשה פרסם את היפות שלי וזה זמן מעולה להשוויץ בהן(:  סידרתי לכם תוספת לארוחת ערב מעולה.
אחרי שתכינו לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות, אולי-אולי יש סיכוי שאפילו תברכו אותי.
אתם תערבבו את המצרכים בקערה בצ'יק, תשימו בתנור והבית יתמלא בריחות משגעים, זו הבטחה. לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר.
אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת
נכון, אני סוויט דוּלי
אבל הלחמניות האלה עשו לי ביצפר.
  הכל התחיל אחרי העדלידא שהתקיימה בפורים.
חזרנו הביתה על נשינו, טפנו ותינוקותינו סחוטים ורצוצים אחרי עמידה, הליכה, סחיבת ילדים על הידיים, בין כל עם ישראל ותחפשותיו.
הקטנה נמרחה על הספה עם הכריתי, הקטן הורד מהידיים לשטיח, אני מסדרת את התיקים ומפנטזת  על המיטה שאני הולכת להשתרע עליה,
כשבתי ניגשה למתקן המים ובנונשלנט שאלה את הקטנה בת הארבע "פיצקי, רוצה להכין לחמניות זיתים?" בום. חלום המיטה התפוצץ לי מול העיניים. יש משהו באורך הרוח של הבת שלי שאני לא יודעת מאיפה היא מביאה את זה.
אני פונה אליה בחדות כמעט צועקת מה לחמניות עכשיו, מה? אני רוצה מיטה!
אבל בטון הכי רגוע שאפשר שלא תרגיש שתכף אני מקבלת התקפת לב אומרת לה "מפיתום עכשיו לחמניות זיתים??"
"אימוש, זה כלום להכין את הלחמניות", היא לוגמת מהמים באיטיות "אלה לחמניות מהירות"
תהרגו אותי וזהו. ממני בטוח לא ירשה את הרוגע הזה.
איך לחמניות זיתים יכולות להיות לחמניות מהירות איך?! חזרנו הרוסות, הילדה מרוחה על הספה מאיפה צצו פתאם לחמניות זיתים??
בטון אדיש משהו שלא תרגיש שתכף אני עפה מעצבים אני מנסה "אולי נשאיר את הכנת לחמניות הזיתים לאחרי צהרים שננוח קצת? בכל זאת צריך ללוש, להתפיח.."
"אימוש" היא קוטעת אותי "לא מתפיחים ולא לשים. אמרתי לך, לחמניות מהירות"
"כמה מהירות יכולות להיות לחמניות?" אני מיואשת
 "אם את רוצה ללכת לנוח זה בסדר, אין בעיה" היא מחייכת בטון רגוע, "אני ומיוש נכין את זה לבד" הקטנה כבר זרקה את המוצץ ובקפיצה מהספה רצה למטבח לעזור לאמא שלה. .
ואני, הלכה לי המיטה, הלכה לי המנוחה.
אמה-מה אחרי שסיימנו אני מודה שאת הלחמניות המהירות אכן מכירים בדקותיים הבעיה שהן מתחסלות בשלוש דקות.
וכדי שכולנו נהיה רגועים – שום מיטה לא היתה אחרכך. לחמניות זיתים מהירות מכינים בצ'יק צ'ק.
מערבבים מצרכים שיש בכל בית בקערה, לא מחכים ולא כלום,
שמים או בתבנית מאפין
(בתמונה הילדה מפזרת שומשום על הלחמניות. בגלל זה רצה מהספה)  או בתבנית רגילה – עגולה או מרובעת שחותכים לפרוסות קטנות שנעלמות בשניותאפשר להשתמש בזיתים ירוקים בבית הכנתי גם עם זיתים שחורים הכל טעים – הכל מתחסל די מהר – נכון שלחמניות מהירות זה בול לארוחת הערב שלכם?
ותודה ללי  המלכה או כמו שקוראים לה אצלנו – אמא שלי אמה ועלמה
שאלמלא היא לא היה לכם את המתכון היום.ובפינתנו האהובה עלי מאד ווקשה(:
חלק מהתמונות שזרמו כל היום לרשתבעיצומה של ההיסטריה עם הלחמניות
הגיעה הבקשה ומה עם לחמניות פרווה?
ולכן את כל הסיפור און ליין של מאחורי הקלעים
תקבלו בפוסט שהכנתי על
לחמניות זיתים מהירות פרווה יש גירסה לפסח
יש גירסה לחולי צליאק
וגם ב"לאשה" אהבו אותן והכניסו אותן לירחון שף מיוחד.

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

איך מכינים כפיות עם שוקולד

כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?   אוכלים רק את הציפוי(: או בעברית – כפיות שוקולד.אני אוהבת להכין כפיות שוקולד. כפית שוקולד שבתוכה כמות קטנה של גאנש שוקולד.  זהו קינוח נהדר! אנשים מנשנשים כפיות כאילו אין מחר.   ראשית, מכינים כפיות. משתמשים בכפיות חד פעמיות. מניחים על צלחת כשהידית בקצה הצלחת על מנת שהכפית עצמה תהיה ישרה.   ומקשטים עם כל מה שיש.המתכון הזה קצר הצלחה עצומה. כפיות שוקולד. מה יותר פשוט להכין?   הנה עוד כפיות שוקולד. קבלתי תמונות מהתוצרים הנהדרים שלכם. הנה דוגמא(: 

כפיות שוקולד

צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

  בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר, על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות. ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה. להכין את הצ'יפסים זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם. צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח.

צ'יפסים אפויים של בטטה

 

קונפיטורת ענבים שחורים

יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר. הרכות שלהם בפה – אי אפשר להפסיק

רוצו לקנות ענבים שחורים לפני שיגמר. עשיתי לא מעט קונפיטורות וריבות אבל יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר.
קונפיטורת ענבים שחורים.
את מחליטה שאת טועמת רק אחד ביום. אז החלטת. לא עזר לך.
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע. “כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם.  תבשלו אותם לאט לאטואחרי זה הם יצאו כל כך יפים, כל כך מוצלחיםשאני, באופן אישי, לא יכולתי להפסיק לצלם אותם.

קונפיטורת ענבים שחורים.

ללא גלוטן