תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

תבשיל נהדר של עוף מרוקאי עם זיתים וקציצות ברוטב עגבניות

זוכרים שהייתי אצל חברתי האהובה ציפי שלמדה אותי איך מכינים שולבטה?
אחרי שהכנו וצילמנו ציפי פתחה שולחן וארחה אותי לארוחה.
היא הגישה תבשיל עוף עם קציצות וזיתים ברוטב עגבניות.
מה אגיד לכם חברימים – תבשיל טעים אש!
ישר הודעתי לה שעכשיו אני מצלמת גם את התבשיל ואתם זכיתם במתכון. איך הבן שלה אמר כשטעם את התבשיל?
"אמא, רואים שהכנת את האוכל באהבה"
וכן, זה היה עוף וקציצות בטעם של בית, בטעם של אהבה.
חלק מהתמונות צילמתי בלי הקציצות,
אבל שתדעו שהקציצות שהתבשלו ברוטב העגבניות עם התבלינים,
היו חלומיות. רכות רכות ומלאות טעם.ראשית, שולקים את הזיתים,
זאת אומרת מרתיחים במים ומסננים.
מטגנים את העוף,
מוסיפים תבלינים שום וזיתים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים רסק עגבניות ומים
מביאים לרתיחה
ואז אפשר להוסיף את הקציצות
ומבשלים הכל ביחד.
מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ובני הבית ינשקו עפר רגליכם.

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

קערת יוגורט עם מלפפונים קצוצים ושום הצזיקי שמלווה כל ארוחת שבת וחג אצלנו

בתור ילדה שגדלה בבית של מטבח סלוניקאי עם בורקס בשבת בבוקר,
ליד הבורקסים תמיד עמדה קערת צזיקי ואני זוכרת
את אחי הגדול עליו השלום, טובל את הבורקס בצזיקי.
עד היום כשהצזיקי על השולחן, הילדים מעבירים את הקערה מצד לצד.
אחותי בדרך כלל מכינה צלחות קטנות כדי שכל אחד ימזוג לו לצלחת. למי שלא יודע צזיקי זוהי תערובת של יוגורט עם מלפפונים קצוץ דק-דק
והמון המון שום כתוש.
מאכל חובה ליד הבורקס אצלנו.
הנה דוגמא – מצאתי תמונה של הצזיקי והבורקס ביחדהצזיקי יש לו מקום של כבוד בשולחן השבת או בשולחן החג אצלנו
ואצלנו אוהבים אותו מאד.
הסוד בהכנת צזיקי כדי שלא יצא כמו נוזל להשתמש ביוגורט סמיכים.
קל מאד להכין.
קוצצים את המלפפונים דק דק כותשים המון שום
ומערבבים ביחד.
יכולים להוסיף שמיר מי שרוצה לטעם
אבל אצלנו בבית זה לא היה נהוג.
אבא שלי היה מכין קערות של הצזיקי והריח של השום
היה מתפשט בכל הבית.
טעים טעים! ואם אתם מחפשים מתכונים לבורקס שאוכלים ליד הצזיקי רק ללחוץ
מאפים מלוחים ולחמים

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

מתכונים לקונפיטורת ענבים ירוקים וענבים שחורים כדי שהטעם ישאר אחרי שהקיץ יגמר

נכון עכשיו שיא החום אבל עוד מעט הקיץ יגמר ואיתם יעלמו הענבים.
זה זמן מצויין להכין קונפיטורות/ריבות עם ענבים
כל ריבה יותר טעימה מקודמתה
ואל תגידו אחר כך לא אמרת.
הנה, שני מתכונים נפלאים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים. הטיפ הכי חשוב בהכנת קונפיטורה,
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן
יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה. קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים ירוקים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים ירוקיםרוצו לקנות ענבים שחורים לפני שיגמר. עשיתי לא מעט קונפיטורות וריבות אבל יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר.
קונפיטורת ענבים שחורים.
את מחליטה שאת טועמת רק אחד ביום. אז החלטת. לא עזר לך.
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע. “כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים שחורים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים שחורים אבל אם אתם מחפשים מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים אחרים רק ללחוץ כאן
ריבות וקונפיטורות בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות, שכבות חצילים אפויים עם גבינות, מוסקה נהדרת לקיץ

אם עוד לא ידעתם אני בת למשפחה יווניה ואצלנו מוסקהזה אחד מהמאכלים המעודפים.
לכבוד הקיץ החלטתי להכין מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות.
כדי שיהיה גם מהיר הכנה, בכל זאת קיץ, הכנתי את החצילים אפויים בתנור
ותוכלו לראות כאן איך מכינים חצילים אפויים בתנור
רק ללחוץ – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
בזמן שהחצילים נאפו הכנתי את תערובת הגבינות.
כשהחצילים יצאו מהתנור, פיזרתי שכבה על התבנית
מחצית מכמות הבלילה של הגבינות מרחתי על החצילים,
עוד שכבת חצילים, למעלה מרחתי את יתרת בלילה הגבינות
ולתנור לאפיה.מתכון מדוייק תוכלו למצוא באתר "השףהלבן" – רק ללחוץ על השורה מתחת
מתכון מוסקה עם גבינות מלוחות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים צמחונים/טבעוניים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

 
ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

תבשיל ירקות של כרוב וכרובית ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

החלטתי להצטרף ליום שני ללא בשר והיום תהנו מירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. בפעם האחרונה שפרסמתי את תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות – אהבתם אותו מאדמישהי שאלה אם אפשר להכין את התבשיל ללא גלוטן וישר נרתמתי למשימה.
בימים אלה, כשאני מנסה בכל כוחי שוב בפעם המיליון, לרדת במשקל, אני מחפשת מאכלים שיהיו לי גם טעימים.
לא פשוט להכין תבשילים שיהיו גם קלי הכנה וגם טעימים.
אני אוהבת ירקות מאודים ברוטב עגבניות אבל הירקות בלי פחמימה לידן נראים לי קצת מיותמים,
לכן אטריות האורז מאד מתאימות כי הן ללא גלוטן.
אני אוהבת את תבשיל הכרוב. הפעם הוספתי גם כרובית לתבשיל
והשתמשתי באטריות אורז ללא גלוטן כתוספת לתבשיל.
התחלתי בטיגנתי הבצל במעט שמן, הוספתי את הכרוב והכרובית לסיר והקפצתי אותם מעט.
הוספתי רסק עגבניות מים ותבלינים
ורק לאחר שהתבשיל התרכך הוספתי את האטריות ובשלתי כמה דקות נוספות עד שהאטריות התרככו.
ככה נוצר לו תבשיל ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. אני אוהבת מאד את אטריות האורז.
הן גם דקות מאד, הן ללא גלוטן ומאד טעימות.
אני בטוחה שתהנו מהתבשיל.   אם אתם מחפשים מתכונים טעימים נוספים ללא בשר אולי תרצו –
פלפלים ממולאים עם בורגול ועלי מנגולד
או אולי מג'דרה עם בורגולתהנו אהובות ואהובים!

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

ללא גלוטן