עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

עוגת גבינה אפויה חלומית ללא גלוטן עם ציפוי שמנת חמוצה מעל העוגה

לפני שנים כשגרנו באפריקה לא היו מוצרי חלב בנמצא.
לכן, כל פעם לפני שטסנו הצטיידתי מראש בהמון גבינות.
מכיוון שהילדות השתגעו על קוטג', לילה לפני הטיסה הייתי הולכת לסופר
ומעמיסה 20-30 קופסאות קוטג' בעגלה.
המבטים של האנשים כל פעם מחדש הצחיקו אותי.
היו כאלה שהסקרנות כמובן שיגעה אותם
"מהזה כל כך הרבה גבינה? זה מתכון לעוגה חדשה?"
אני הייתי מחייכת בנימוס ולא עונה.
לכי תסבירי לאנשים שאת נוסעת לאפריקה ואת לוקחת איתך את הגבינות.
הייתי מקפיאה את הגבינות ובצידנית מיוחדות הייתי מעמיסה את הגבינות.
הן לא עזבו לי את היד עד הרגע שהיינו נוחתים
ואז שוב הייתי מקפיאה אותן.
ככה לילדות היתה הספקת גבינות לעוד כמה חודשים.
השבוע כשראיתי את שפע הגבינות במקררים
נזכרתי בתקופת הצנע שעברה עלינו אז. אחותי משתגעת על עוגות גבינה ובשבוע שעבר חגגה יומולדת.
אחותי מאד אוהבת את עוגת הגבינה עם ציפוי של שמנת חמוצה
ומי אם לא אני אכין לה אותה?
מכינים שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט אבקת סוכר
וברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מצפים את העוגה עם השמנת החמוצה
וזה עושה את העבודה, העוגה חלומית!

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

ואחרי כל המתוקים והעוגות גבינה לשבועות הגיע הזמן לקצת שוקולד. לא משנה איזה חג או איזה אירוע מתרחש אצלנו במשפחה,
תמיד יש דרישה למוס השוקולד שלי.
כבר שנים אני מכינה מוס שוקולד שכל פעם מחדש האנשים מתעלפים ממנו,
הבעיה היחידה שלו שיש בו ביצים,
ואם יש אישה בהריון בסביבה היא לא יכולה לטעום מהמוס.
לכן הייתי צריכה למצוא מתכון אחר למוס ואכן מצאתי. הנכדה שלי כבר מכירה את המוס שלי,
לפני שנתיים באירוע משפחתי, הגיעו אחיינים מחו"ל
ולקח לקטנטנים קצת זמן להכיר אחד את השני
אבל אחרי שעתיים הם כבר השתוללו ביחד בלי שום בעיה.
כשהגיע זמן קינוח ומוס השוקולד הוגש לשולחן
ראיתי את הקטנה אומרת לקטן
"בוא-בוא כדאי לך לטעום מזה"
והגישה לו מוס שוקולד בכוסית.
אלה דברים שממלאים לי את הלב אושר
ולכן אני גם אוהבת להכין את מוס השוקולד בכוסיות וקינוחים אישיים. המתכון פנטסטי להכנת מוס שוקולד כולל משני מצרכים בלבד
שמנת מתוקה ושוקולד.
אם אתם רוצים אפשר להוסיף מעט ברנדי לטעם,
אבל זה טעים גם בלי הברנדי.
תשתמשו בשוקולד יותר מ – 60% ואז המוס בכלל יהיה הורס.
תטעמו אחרי הכנה אם חסר לכם סוכר
אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.

ובואו נגיד שלא מצאתם את הסוכריות
גם בכוסיות הקטנות הכי פשוטות המוס נראה נפלא

אחרי שמכינים את המוס אפשר לגרד בתוך המוס שוקולד מריר
אבל לא ממש חייבים.
אחרי שהזלפתם את המוס לכוסיות אישיות
מקשטים עם שוקולד, אגוזים, מה שאתם אוהבים.
אם אתם מכינים בכוסיות אפשר להזליף גם קצפת מעל.
אני קניתי את הסוכריות בחנות לכלים חד פעמים
תוכלו למצוא מלא דוגמאות.

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה...

קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם דולי-מאיפה-הבאת-לנו-את-הפרי-הזה פיטאיה ודובדבנים. מוס גבינה ללא ג'לטין וללא גלוטן

קינוח כוסות אישיים של מוס גבינה עם פיטאיה ודובדבנים,
החלטתי להכין אחרי שראיתי את הפיטאיה.
איך שראיתי את הצבע שלה נדלקתי מהסגול המרהיב
והחלטתי שאכין מוס בשני צבעים.
יש לי חולשה לצבע הסגול. משתגעת עליו.
הלוגו שלי סגול, האתר שלי בצבע סגול, סגול זה הצבע שלי.
עכשיו תשאלו איפה להשיג? אה! אני מצאתי בעיר הגדולה תל אביב
כי אני הרי מגיעה מהפרובינציה חיפה(:
אבל אני בטוחה שתמצאו גם. הקינוח הצבעוני הוא השני בסדרת הקינוחים הצבעוניים של שבועות
 קינוחי כוסות אישיים בצבע ירוק תמצאו פה – קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם קיוי וענבים קינוחי כוסות אישיים בצבע צהוב תמצאו פה – קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם פסיפלורה ואננס פיטאיה הוא פרי יפהפיה בצבעיו ומרענן בטעמו.
הפרי מגיע ארוז בקליפה עבה יחסית אבל בתוכו הפרי רך ומנוקד בגרעינים.
הוא די דומה במרקמו לסברס אבל הגרעינים פה יותר עדינים.
ככה נראית הפטאיה בשלושה צבעים – בחסות הויקפידיה
אני הלכתי על הפטאיה הסגולה.את מוס הגבינה עם הפיטאיה הכנתי בכמה צורות.
חלק הכנתי כמוס עם שני צבעים בכוס אחת,
כשחצי כוסית עם צבע ורוד והחצי השני עם צבע לבן
וחלק מהכוסות פשוט יצקתי את המוס שכבה על שכבה בצבעים.
הפטנט להכנת הכוסות בשני צבעים עם המוס הוא קל.
ממלאים מוס גבינה בכוסות ומשכיבים על תבנית ביצים או תבנית קפקייס
למשך כמה שעות במקרר עד שהעיסה מתקררת.
אחרי שהעיסה התייצבה ממלאים במוס גבינה.אחרי שממלאים את הכוסות במוס מקשטים
פרסתי פרוסות דקות של הפיטאיה וקישטתי את הכוס
ובכוסות בשני צבעים  הוספתי דובדבנים.

עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם פיטאיה ודובדבנים

עוגת גבינה אפויה אלוהית ללא גלוטן

עוגת הגבינה הכי קלה להכנה והכי הורסת בטעמה ללא גלוטן העוגה שתכינו שוב ושוב ושוב

הכנתי סרטון איך מכינים את עוגת הגבינה האלוהית ללא גלוטן וללא הפרדת ביצים במדויק. תוכלו לראות אותו כאן:לפני שנה פירסמתי את עוגת גבינה גן עדן שהיא עוגה של קערה אחת.
עוגה ללא הפרדת ביצים עם ציפוי שמנת
עוגת גבינה גן עדןהבעיה היחידה של העוגה היתה שהיה בה 600 ג' גבינה
ומישהי התלוננה שהכמות היא יותר משתי קופסאות וקשה להכין.
אתם רק תאתגרו אותי במשימות ומיד אני מכינה שיפצורים.
ככה נולדה לה עוגת גבינה אלוהית ללא גלוטן וללא הפרדת ביציםהיא אלוהית כי מעבר לזה שהיא בום של טעמים בפה, ההכנה נפלאה.
לא מפרידים ביצים, ללא גלוטן, אין קמח, מקציפים הכל ביחד ולתבנית לאפיה.
היתרון הנוסף שלה, לא צריך לחכות במקרר עד שהיא תתקרר והטעמים יתאחדו,
אלוהים כמה היא טעימה אפילו שהיא טיפה חמה.
אני ציפיתי אותה עם שמנת מתוקה מעל והיא עוגה חלום.
היא ממש חלומית עם הקצפת למעלה
אתם תכינו אותה שוב ושוב ושוב. ובפינתנו הקבועה איך אתם מקפיצות לי את הלב משמחה
הנה תמונות של העוגה ששלחתן ברשת

עוד מתכונים למאכלים ללא גלוטן תוכלו למצוא כאן – ללא גלוטן

עוגת גבינה אפויה אלוהית ללא גלוטן

קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם קיוי וענבים

קינוחי כוסות של מוס גבינה עם קיוי וענבים ללא גלוטן וללא ג'לטין

השנה לחג השבועות החלטתי לפנק בקינוחי כוסות אישיים.
קינוחי כוסות אישיים הם קינוחים נהדרים.
אצלנו משתגעים עליהם, תמיד הם נגמרים ראשונים.
תשחקו עם גודל הכוסות וזה בכלל נהדר כי ככה כל אחד לוקח כמה שהוא אוהב. קינוחי כוסות עם מוס גבינה קיוי וענבים פותחים את קינוחי החג שלי השנה.
זה מרענן, זה אביבי, זה טעים!!
בחרתי לחלק את מוס הגבינה לשלושה טעמים שונים,
כדי שהמבחר יהיה יותר גדול. קינוחי כוסות אישיים בצבע צהוב תמצאו פה – קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם פסיפלורה ואננס קינוחי כוסות אישיים בצבעי ורוד לבן תמצאו פה – קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם פיטאייה ודובדבנים נתחיל עם קינוחי כוסות גבינה של קיוי וענבים.
מכינים קערה גדולה של מוס גבינה ומוסיפים איזה פירות שאוהבים.
בקינוח כוסות אישים עם קיוי וענבים,
בנוסף למתקתקות הגבינה יש את החמצמצות של הקיוי
והענבים מוסיפים צבע.
מאד קל להכין את המוס.
גבינה לבנה ושמנת מתוקה זהו.
אין ביצים, אין ג'לטין ובגלל שהקינוחים בכוסות הם נשמרים נפלא. תנובה יצאה עם מוצר חדש פנטסטי לטעמי
בלילה להכנת עוגות גבינה.
בלילה עם מתיקות וטעם של וניל
השתמשתי בהכנת המוס רק בחצי כוס סוכר
והעברתי לטעימות בין בני הבית.
אהבו את זה מאד!אז איך עושים את זה? זה קל.
פורסים את הקיוי לפרוסות דקות
מניחים ענב באמצע הכוס כדי שפרוסות הקיוי לא יזוזו
ומפזרים מסביב פרוסות קיויממלאים את כוסות המוס בעדינות עד כף עד הסוףואחרי שהכוסות מלאות במוס
חותכים את פרוסות הקיוי לחצי ומקשטים

אם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ – שבועות

קינוחי כוסות אישיים מוס גבינה עם קיוי וענבים

 

ללא גלוטן