מתכון לאורז לבן מבושל עם תירס

מתכון לאורז לבן מבושל עם תירס

מתכון לאורז לבן מבושל עם תירס מתכון קל להכנה ומצויין כתוספת לארוחה

האפרוח בן השנה וחצי אוהב מאד אורז ומשתגע על תירס.
החלטתי להכין לו אורז עם תירס, ככה יהנה גם מאורז וגם מתירס.
יום שישי, ארוחת צהריים כולם מגיעים,
עובר המפקח הראשי ליד הסירים, הסתכל ושאל
"הכנת אורז עם תירס?"
"כן הכנתי לאדם, הוא אוהב גם אורז גם תירס, הנה הכל ביחד"
"ולא הכנת אורז לבן רגיל??"
"הכנתי!!"
"כי חוץ מאדם לא בטוח שיאהבו את האורז עם התירס"
מדליה, בחיי מדליה מגיעה לי!
פעם הייתי מתווכחת, פעם הייתי מעירה, פעם הייתי עונה,
השנים לימדו אותי לחייך לעצמי בלב ולהגיד
"בוא נראה איזה סיר יחוסל ראשון"טוב, ברור לכם מי צדק נכון?
באותו השבוע הסיר עם האורז חוסל והסיר עם האורז הרגיל נשאר מלא.
תנסו, תראו כמה האורז הזה מוצלח וכמה אוהבים אותו כולם.
מה גם שלהכין אותו זה קל קל כי מכינים בדיוק כמו אורז רגיל,
רק מוסיפים כוס תירס ומבשלים הכל ביחד.
הכי מצחיק איך התינוקי אוכל את האורז עם התירס,
כפית אחת עם אורז
ואחרי זה הוא מחפש את התירס עם האצבעות הקטנות,
עוד כפית של אורז לבן מבושל עם תירס
וחוזרים לחפירות התירס.
טעים טעים, תהנו. עוד מתכונים לאורז תוכלו למצוא כאן – מתכונים לאורז
יש גם אורז עם ביצים 
שקל להכין ויש לידה מבחר מתכונים מתאימים ואם אתם דווקא בענייני תפוחי אדמה בבקשה רק ללחוץ כאן
מתכונים לתפוחי אדמה

מתכון לאורז לבן מבושל עם תירס

מתכון לאורז ירוק מוקפץ עם תירס

מתכון לאורז ירוק מוקפץ עם תירס

אורז ירוק מוקפץ עם תירס, תוספת של אורז עם תירס מנה נפלאה

אורז מקופץ עם תירס הוא תוצאה למנה עם אורז שנשאר.
דור שני שואה מכין אורז שהילדים ממש משתגעים עליו, סיפרתי עליו כבר פעם.
המתכון כאן – איך מכינים אורז לבן אחד אחד.
כשהוא מכין אורז הוא לא יודע להכין רק כוס אורז אחת, כמובן תמיד זה שתי כוסות אורז,
ותמיד הרי תהייה עוד תוספת על השולחן.
בסוף הארוחה אני תמיד מכניסה לקופסאות ושולחת, אתם מכירים את הנוהל,
אבל יש כאלה שלא-ננקןב-בשמם, שהחליטו שהם לוקחים פסק זמן מפחמימות
וככה נשאר לנו אורז ואני יכולה לאכול אורז עם כף מהבוקר עד הערב,
אבל גם אני השבוע הרחקתי את הפחמימות ממני.
אז נשארתי עם אורז שאף אחד לא רצה לקחת והייתי חייבת "למכור" אותו.
עכשיו יש בעיה, הם מכירים כבר את האורז ואם הם באים ביום שני,
המפונפנים לא בטוח ירצו לאכול אורז של שבת, אז החלטתי לשדרג את האורז.
ככה כשהגיעו באמצע השבוע ושאלו אם יש משהו לאכול אמרתי
"או בדיוק הכנתי אורז עם תירס משהו אש! רוצה לטעום?"
טוב תשמעו זה היה שוס! הוספתי לאורז תירס
הוספתי פטרוזיליה קצוצה דק דק שצבעה את האורז בירוק
והקפצתי על המחבת – יצא סוף!
אם אתם חוששים שהקטנים לא יאכלו בגלל הצבע הירוק,
תוותרו על הפטרוזיליה ורק תוסיפו את התירס, זה ממש להיט.
ואחרי שנשארה עוד מנה התקשרתי לאחותי.
"תקשיבי אחותי הכנתי השבוע אורז עם תירס, הקטנציק השתגע עליו, הילדים חיסלו ונשאר לי קצת רוצה?"
"אורז עם תירס? לא בטוח שיאהבו אצלי"
"יאהבו-יאהבו! הפטרוזיליה הקצוצה נותנת לו טעם מיוחד למרות שחששתי שהילדים לא יאהבו
אבל תתפלאי יצא מעולה"
"מצויין, תשלחי, ניקח לילדים"
טוב ברור לי שאחרי הפוסט הזה יהיו אלי טלפונים זועמים אבל מהזהמשנה – האורז חוסל! לעוד מתכונים טעימים לאורז רק לחצו כאן
מתכונים לאורז

מתכון לאורז ירוק מוקפץ עם תירס

אורז עם ביצים התוספת הכי טעימה שיש

אורז עם ביצים התוספת הכי טעימה שיש

אורז עם ביצים התוספת הכי טעימה שיש, נשאר לכם אורז משבת? בואו ונכין איתו תוספת

אורז עם ביצים זו באמת אחת התוספות הכי טעימות שיש.
נשאר לכם אורז משבת? בואו נשדרג אותו.
רוצים להכין אורז כתוספת מיוחדת? גם זו אפשרות.
בדרך כלל אנחנו מכירים את התוספת של אורז עם ביצים,  כשאנחנו מקבלים אותה במסעדות אסייתיות.
אתם תוכלו להכין אורז עם ביצים,  כתוספת מנה לארוחה, היא מנה מרשימה ומאד אהובה וטעימה.
אצלנו אחד הילדים יש לו מנהג קבוע, הוא שולף את הביצים מהאורז.
נשאר לכם אורז משבת?
בשביל לשדרג את האורז אפשר לקשקש שתי ביצים, להוסיף לאורז ויש לכם מנה מרשימה.
מנה סופר קלה להכנה ומאד טעימה.הפטנט בלהכין את המנה המרשימה הזו זה האורז.
אגב, אפשר להוסיף ירקות לאורז עם אתם אוהבים,
גזר, פטריות, אפונה, מה שתבחרו.
אם אתם מתחילים בבישול האורז,
ראשית יש לטגן את הירקות במעט שמן ורק לאחר מכן להוסיף את האורז
ולבשל כרגיל, לאחר בישול האורז מוסיפים את הביצים.
עוד מתכונים לאורז תוכלו למצוא כאן – מתכונים לאורז אם אתם מעוניינים להכין ארוחה סינית או אסייתית
מתכון לאורז עם ביצים יש לכם כבר,
הנה תפריט נהדר לחצו על השורה המודגשת ותגיעו למתכון חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

אורז עם ביצים התוספת הכי טעימה שיש

 
אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה

אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה

אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה ומבוגרים מחסלים אותה

אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה ומבוגרים מחסלים אותה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים אורז עם אטריות.בילדותי נהגתי לקרא ספרים. המון ספרים.זוכרת את עצמי בתור ילדה הולכת כל יום אחר הצהרים לקצה השני של הטיילת בקרית אליעזר כי שם היתה הספרייה.רק יוצאת מהספרייה, פותחת את הספר, מתחילה לקרא ולפעמים עד שהייתי מגיעה הביתה, הייתי מסיימת לקרא את הספר.מסתובבת, חוזרת לספרייה מבקשת מהספרנית ספר אחר.היו ימים שהייתה במצב רוח טוב והיתה מרשה לי לקחת ספר אחר,אבל אם דקה לפני שיצאה מהבית הילדים עצבנו אותה או חמותה רדתה בה,באותו היום היתה מעיפה אותי מהספרייה בטענה שלקחתי ספר כבר. מותר ספר ביום.כמה שלא התחננתי לא עזר. ספר ביום, החוצה!מצאתי תירוץ חדש, אחפש ספר למחר אמרתי לה,וככה, הייתי עוברת בין מדפי הספרים, נוברת בין מדפי הספרים, קוראת עוד ספר בעמידה, מחפשת אוצרות.האוצר של האורז בתבשיל הזה הן האטריות.
בין האטריות מתחבאות אטריות, קצת שחומות, רכות רכות
וביחד יש לנו תבשיל שהילדים והגדולים משתגעים עליו. הטריק בהכנת אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה
קודם כל, מטגנים את האטריות קלות בסיר
אחרי שמטגנים את האטריות, מוסיפים את האורז והמים
אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים לאט לאט
כך נראה האורז כשהוא מוכן
יש לי בשבילכם מתכון לאורז – איך מכינים אורז אחד אחד ואם אתם רוצים עוד תוספות לילדים בבקשה כאן – מתכונים לילדים חברתי האהובה עדי סימן טוב, הכינה שני מתכוני פסטה במיוחד לילדים הכל כאן –
שני מתכוני פסטה קלים בספר החדש שאני עובדת עליו בימים אלו
יהיו מתכונים חדשים ונהדרים,
כמובן שיהיו גם סיפורים חדשים שיוצמדו למתכונים.
כדי שלא יהיו רק מתוקים, אחת המתנות שהכנתי
היא קופסה מעוצבת יפיפיה המכילה 15 מתכונים
של סלטים או מאכלי פסח מיוחדים
המודפסים על כרטיסיות נוחות לשימוש.
בעת ההזמנה אנא ציינו את בחירתכם (סלטים / מתכונים לפסח).
המתנה כוללת מגנט למקרר להצמדת המתכון,
ספר עם הקדשה אישית, והכל מגיע אליכם עד הבית.
ואם גם אתם רוצים את המתנה
בבקשה רק ללחוץ כאן –
מתוקים זה החיים!

אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז עם פירות יבשים מקורמלים, מתכון טבעוני נפלא לט"ו בשבט

אורז הוא המאכל האהוב עלי.
תנו לי אורז אדום, אורז לבן, אורז בטעמים, הכל הולך.
לפני שנים אבא של חברה שלי הלך לדיאטיקנית בשביל שתגיד לו מה לא לאכול,
כי אם היא תגיד אולי זה יעזור. אחרי שגמרה להגיד לו מה לא לאכול לארוחת בוקר,
אמרה לו, בצהריים אתה צריך לאכול כף אורז,
אין בעיה אמר לה, אני אוכל אורז עם כף. כן. גם אני מסוגלת לאכול אורז עם כף.
לכבוד ט"ו בשבט, החלטתי לשדרג את האורז ולהכין אותו עם פירות יבשים.
לא, זה לא טנזיה, זה דומה אבל לא.
כי בשביל להכין טנזיה מטגנים בצל, מוסיפים פירות יבשים וגם פלפל ומלח. אני לא טיגנתי בצל, מכל טוב פירות היבשים שמתי בסיר, תוכלו לראות בעצמכם.
אגוזים, ואגוזים ברזילאים, שקדים, משמשים, חמוציות, צימוקים ואפילו קצת שומשום.
הוספתי סוכר, קינמון, סוכר, מים ובשלתי לאט לאט.
תוכלו לראות כאן בדיוק איך הכנתי: הוספתי גם שזיפים שחורים
שנתנו מתיקות נפלאה לפירות היבשים
וגם צבעו את הכל בצבע חום נפלא.
השומשום גם הוסיף טעם.
יצאה מנה של פירות יבשים מקורמלים נהדרת!בדרך כלל מפזרים את הפירות על האורז מלמעלה.
אני חילקתי את האורז לשניים.
חצי "נקי" על הצלחת ואת החצי השני עירבבתי עם הפירות היבשים
הנחתי שכבה נוספת על שכבת האורז.
האורז מתערבב עם השקדים, הצימוקים,
המלוח עם המתוק מתערבבים ויש לכם מנה משובחת של טעמים. לעוד מתכונים של ט"ו בשבט רק לחצו כאן – מתכונים לט"ו בשבט מכיוון שאורז הוא המאכל האהוב עלי תוכלו למצוא עוד מתכונים עם אורז פה –
מתכונים עם אורז יש לי חברה בשם כרמל שיש לה בלוג בסלונה בשם פיקנטריה והיא מכינה יופי של מאכלים,
לכבוד ט"ו בשבט הכינה מתכון לתפוצ'פיס כרמל – שתוכלו למצוא אותו פה – מתכון לתפוצ'יפס כרמל

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה. בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלותכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלוואי אפשר בלי לשבח גם את  שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים!הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד.אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחדנותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים ונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלו יש לי גם מתכון נהדר בשבילכם – רק ללחוץ כאן – עוף ממולא עם אורז בתנוראין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

קציצות אורז עם ירקות

מתכון לקציצות אורז עם ירקות גם בגירסת אפייה

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקותאיך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצותגלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגוןהקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחורהנה הקציצות הנהדרות שלנו
לא חייבים לטגן את הקציצות
אפשר ליצור קציצות, לשמן נייר אפיה על תבנית
לפזר את הקציצות ולאפות בתנור
הן יוצאות נפלא.אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות בבקשה
מתכונים עם ירקות ויש לי בשבילכם הפתעה נפלאה
הקבוצה המדהימה שלי הכינה 15 סוגי קציצות בטעמים מ ש ג ע י ם!
בשביל להגיע למתכונים רק ללחוץ כאן – הקציצות הכי שוות בעיר

קציצות אורז עם ירקות

כרוב ממולא באורז

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורסשלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילההפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולאכשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקהלאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת.הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסירלאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדולעליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה
"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד.הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף. לעוד מתכונים עם אורז רק לחצו כאן – מתכונים עם אורז

אורז לבן אחד אחד

אורז עם חצילים מטוגנים

מתכון לאורז עם קוביות חצילים

אורז עם חצילים מטוגנים הוא תבשיל יהלום. החצילים מקשטים את האורז ומשדרגים את טעמו.


לפני שנים, ערב ראש השנה, ערכתי קניות לחג ונעצרתי מול חנות תכשיטים.
עגילי זהב משובצים באבני חן, לכדו את עיני.
הם היו יפהפיים. הם נצנצו אלי מחלון הראווה ואני שמעתי אותם קוראים בשמי.
זזתי ימינה, זזתי שמאלה והם זוהרים אלי ולא מפסיקים לקרא לי.
הסכום היה די שערורייתי ואני הלכתי וחזרתי והלכתי וחזרתי ובסוף נשברתי.
מה זה סכום שערורייתי לעומת משהו שהחלטתי שמגיע לי לכבוד החג?!
נכנסתי, מדדתי ויצאתי מהחנות מ-או-ש-רת עם העגילים מוטמנים בתיק. בערב החג, בעודי עומדת מול המראה בוחנת את עצמי,
נשמעה כרגיל את קריאת האהבה של בעלי "כמה זמן עד שאת באה? תמיד צריך לחכות לך?"
מתוק אמיתי.
אני, מול המראה, לא עונה.
מנענעת את הראש מצד לצד, רוקדת פלמנקו בלב רק מלראות את העגילים החדשים על האוזניים.
משיכת ליפסטיק אחרונה על השפתיים ובחיוך רחב יוצאת למשפחה.
"אמא!" התנפלו עלי הבנות "איזה עגילים מדהימים יש לך!"
ככה זה בנות, הן רואות הכל.
"מדהימים, אה?" חייכתי "אבא קנה לי"
"באמת??" התפעלו הילדות, מצטופפות לראות את העגילים.
"כן" חייכתי בנונשלנט "ברגע שגמרתי להתלבש, אבא הוציא מהארון קופסה ואמר לי, אשתי קניתי לך מתנה לחג וענד לי את העגילים"
"כמה רומנטי, שיחקת אותה אבא" התמוגגה הבכורה
"איזה יופי! כל הכבוד. העגילים מקסימים." מחאו הבנות כפיים בשמחה.
האבא, די המום עמד בצד, האמת חייך ולא אמר מילה. מגיעים לאחותי לארוחת החג. רק נכנסתי ואחותי הסתערה עלי
"מאיפה העגילים המשגעים האלה?"
בלי להתבלבל מכרתי לה את אותו הסיפור בדיוק.
גמרתי להתלבש, ארון, קופסה, מתנה לחג.
אחותי ספקה כפיים "אחח, איזה בעל משגע יש לך! אויי אחותי, הם מדהימים. איזה יופי. תתחדשי!"
פנתה לבעלה בתוכחה "אתה רואה בעלי? תלמד מהבעל של אחותי. ככה מביאים מתנות לחג." מאז, "בעלי קנה לי" נהפך לקוד משפחתי.
מתייצבת בעבודה עם שרשרת חדשה, הבנות מתעלפות ואני בחיוך-על אומרת "בעלי קנה לי".
כשאני מתייצבת עם תכשיט חדש, אחותי מסננת "אה פסטיוזה, שוב בעלך קנה לך?"
ושתינו פורצות בצחוק כי שתינו יודעות את האמת.לסיום – כן. היו פעמים שבאמת "בעלי קנה לי"
מצד שני יש גם לא בסיפור.
עד היום לא שאל כמה עלו העגילים. לסיפור הנהדר שני מתכונים בגלל שני העגילים.
אורז עם קוביות חצילים מעל הוא תבשיל יהלום. כדי לדעת איך אפשר להכין את החצילים ללא טיגון
תוכלו למצוא כאן – איך מכינים חצילים אפויים בתנור היהלום השני  -תלחצו כאן –  במיה ברוטב עגבניות
מכיל סיפור דומה ל"בעלי קנה לי" בנוסח "אחותי קנתה לי"
ולכן שני המתכונים מככבים ביחד. במיה ברוטב עגבניות הוא מאכל חלומי שמתרוקן בשניות מקערת ההגשה.קבלו את מתכון היהלום הראשון

אורז עם קוביות חצילים

קישואים ממולאים באורז וצנוברים

קישואים ממולאים באורז וצנוברים

קישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים מבושלים ברוטב לימוני, שום ונענע הורס! עוד מנה נוסטלגית של סבתא גלילה.

סבתא גלילה מדגימה איך מכינים קישואים ממולאים עם אורז וצנוברים – ועכשיו הסרטון:זוכרים שסיפרתי לכם פעם על חמותי, סבתא גלילה, שאצלה כל מאכל הוא מותג בפני עצמו?
סיפרתי לכם על זה כשקבלנו ממנה את המתכון ליהלומי המעמולים של סבתא גלילה.
באותו פוסט גם סיפרתי על  ראלף – קישואים ממולאים באורז וצנוברים – לורן.
לכבוד ראש השנה הסכימה סבתא גלילה לחשוף את דרך הכנת הקישואים ממולאים באורז וצנוברים.
תמיד כשמגיעה קערת הקישואים הממולאים באורז וצנוברים נרשמת התנפלות.
המאכל שתמיד מתחסל ראשון. כמה שלא תכין סבתא גלילה קישואים, תמיד הם יתחסלו.
הקישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים עם רוטב לימוני, שום ונענע הורס.
מעדן אמיתי!!
אחראי לאספקת הקישואים זה סבא יוסי, שיורד מוקדם בבוקר לשוק, בוחר את הקישואים הכי קטנים והכי טריים. הלכתי לסבתא גלילה לתעד איך היא מכינה את הקישואים ממולאים באורז וצנוברים. ראשית, שוטפים את הקישואים ומורידים גם את ראש הקישוא
וגם מצידו השני מיישרים אותו.עם סכין-ידית מיוחדת כמו בתמונה מרוקנים את פנים הקישואים
שומרים את הפנים ממנו נכין סלט קישואים פיקנטי.סבתא גלילה, בסבלנות יתרה מרוקנת את פנים הקישוא
עד שנשארת קליפה ממש דקה מסביב.
אם אתם רואים בתמונה כמה לא מושלמים
זה בגלל שסוויט דוּלי הכינה ולא סבתא גלילה(:  שמים בקערה אורז מלא, צנוברים פלפל ומלח
מערבבים הכל ביחדמתחילים למלא את הקישואיםאחרי שמילאה סבתא גלילה את הקישוא
היא דופקת אותו על שפת הקערה כדי שכל האורז יכנס עד הסוףמעבירה למחבת עם טיפת שמן זית ומטגנת אותם קלותלאחר הטיגון מעבירה אותם לסיר ומסדרת אותם צמודים אחד לשניסבתא גלילה מניחה בסיר רק שכבה אחת של קישואים.מוסיפים מים, תבלינים ושמים לבשל על האש.כך הם נראים לאחר הבישול.מצאתי תמונה מאחד החגים בהם הקישואים כיכבו על השולחןוכך נראים הדוגמנים שלנו בשלב הצילומים.  ובפינתנו מי הכינה את המתכון והביאה הוכחות? ווקשה!זוכרים ששמרנו את פנים הקישואים?
מהם הכינה סבתא גלילה סלט קישואים פיקנטי
המתכון פה: סלט קישואים פיקנטי אם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים עם ירקות הכל כאן
מתכונים לירקות

רוצו למטבח.
קישואים ממולאים באורז וצנוברים

מג'דרה

מג'דרה תבשיל אורז עם עדשים

תבשיל של אורז עם עדשים הכי טעים שיש

בארוחת שבת אכלנו מג'דרה תבשיל אורז עם עדשים והעלינו זכרונות מהעבר ונזכרנו בסיפור "הקציצים והפתיתות".
זה קרה לפני שנים אבל הוא כל כך מצחיק שחייבת לספר לכם אותו. צהריים במשרד. הכי בלגן שאפשר מסביבי, מתזזת את עצמי במהלך עשירי כשהטלפון מצלצל.
זו אחותי והיא בוכה לי כמה אני לא מתייחסת אליה שהיא חולה, כמה אני אחות לא טובה, מתי יהיה לי זמן בשבילה וכו' וכו' כשהטלפון השני מצלצל.
אני מניחה את השפופרת על השולחן.
בטלפון השני משרד ממשלתי חשוב שרוצים לדעת א' ב' וגם ג'.
בעודי מקשיבה להם מצלצל הפעם הנייד שלי וזה הבוס שלי.
"שלום לך" עונה לו והוא בלי שלום אומר לי: "תקשיבי, אלף בית גימל דלת הא וו" ואפילו לא עוצר.
אני אומרת לו: "רגע"
את הטלפון של אחותי אני טורקת בלי להגיד מילה.
היא הרי לא תנתק איתי את היחסים, אין לה אחות אחרת והיא כבר התרגלה המסכנה.
מהמשרד החשוב אני מבקשת מספר טלפון בשביל לחזור אחר כך, מנתקת ופונה לבוס שלי שימשיך לירות את יתר האותיות.
הוא מסיים אני מנתקת את השיחה ואז הטלפון שוב מצלצל. "אפשר לדעת למה אני מגיע הביתה לצהרים ואין מה לאכול?"  שאג הנסיך בטלפון.
בשנייה נעלמים לי מהמוח המשרד הממשלתי, הבוס שלי, (אחותי מזמן כבר לא שם) ואני מתמלאת ייסורי מצפון.
אבל רגע! נזכרת במקרר בבית, רואה את המדפים ויורה בחזרה
"אבל יש במקרר קציצים ופתיתות!"
דממה
"קציצים ופתיתות?? קציצים ופתיתות???"
פרצתי בצחוק ענק
"כן! קציצים ופתיתות! חחח נו אתה מבין.. הקציצות והפתיתים היו שם אתמול בלילה!"
"אין!" שאג "אחותי הגדולה והחבר שלה חיסלו הכל אתמול בלילה" ועוד שניה הטלפון שלי מעלה עשן מהצעקו.
אני ממשיכה לצחוק בלי שליטה
"זה לא מצחיק! אין לי מה לאכול!"
אני  לא נרגעת מהצחוק אומרת לו שמפני שזו לא פעם ראשונה שזה קורה,
(אף מילה על זה שגם אצל הסוויט אין מה לאכול לפעמים), אני לא מבינה בכלל ממה הוא  מתרגש.
"תזמין בונגר" מתחנפת אליו כי המבורגר הוא שיבוש הלשון נשאר מאז שהיה קטן.
טרק את הטלפון ואני המשכתי לצחוק. אז מתכון לקציצים ופתיתות אין
אבל מתכון הורס למג'דרה יש ויש.
שהרי המאכל הלאומי של הספרדים לפני צום תשעה באב
הוא מג'דרה.
אורז ועדשים מעורבבים ביחד,
המאכל האהוב ביותר תמיד על כל בני הבית. יש מתכון גם למג'דרה עם בורגול ועדשים כאן
מג'דרה בורגול ועדשים ולעוד מתכוני תוספות בבקשה – מתכונים לתוספות

מג'דרה תבשיל אורז עם עדשים

מנסף - אורז עם בשר

מנסף – אורז עם בשר

מנסף תבשיל אורז עם בשר שניתן להוסיף לו בשר טלה. מושלם לארוחת שבת.

במשפחה, אנחנו אוהבים  להעניק שמות חיבה לחפצים.
הסטודנט קרא שנים למכונית שלו "אלי".
כדי ששואב האבק ירוץ בחדר אני אומרת "תפעילו את אלצ'קו שינקה קצת את השטיח"
וכשאני עומדת באמצע הבית ושואלת "איפה הפודי שלי?" כולם יודעים שאני מחפשת את האיי-פד. אני אוהבת את פודי שלי, לא זזה בלעדיו לשום מקום ולעיתים המסכן לא שורד בטלטלות.
בהתחלה היה חשוף. לא אהבתי כיסויים, העדפתי אותו נטול כיסוי.
כשהייתי לוקחת אותו מחוץ לבית סרגתי לו סוודר סגול שעטף אותו היטב, אבל כשהורדתי לו את הסוודר היה חשוף.
כל הזמן שאלו אותי, למה את לא שמה לו כיסוי? את לא פוחדת שישבר?
עין הרע שמו לי אני אומרת לכם!!
פעם  כבר סיפרתי לכם על העין הרע כשהכנתי בראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים .
נשבר הפודי ומאותה הפעם מסכן עד שלא התרסק שלוש פעמים ותוקן לא עבר לו השְחוּר.
בפעם השניה שהגעתי לחנות והנחתי את פודי מרוסק על השולחן, הסתכל עלי  הבחור הצעיר שעובד שם ואמר: "לא היית פה לפני שבוע?"
"ונגיד שאני רוצה לראות אותך? למה להעליב?""
צחק הבחור ואמר "הכל בסדר, נתקן שוב."
בפעם השלישית שהתייצבתי אחרי שבועיים עם פודי מרוסק, לפני שפתח את הפה אמרתי לו:" אף מילה. אף מילה, רק תתקן."
אחרי הפעם השלישית שתיקן נעלם השְחוּר.
אין שום קשר כמובן לעובדה שעטפתי את פודי בעטיפת בטון. מ'פיתום. פשוט הלך הכישוף.
ככה החזיק מעמד החמוד חודשיים בלי שבר. השבוע התארחתי אצל הבת שלי כרגיל הבאתי איתי את הפודי.
החמוד הלך לישון בלילה שלם, נטול סדקים.
בבוקר הלכתי להיפגש עם חברה וכשחזרתי בצהרים אחרי הא-ודא עם הבת בנונשלט שאלה: "מה שוב נשבר לך הפודי?"
הסתכלתי עליה בבהלה "מה נשבר? היה שלם כשהבאתי אותו"
"מפיתום אמא, יש לו סדק"
"סדק ולא ראיתי? תביאי לראות!"
בנונשלנט 2 הגישה לי אותו ואני ראיתי את החיוך הקטן שהסתירה בפנים וקלטתי. היא שברה אותו!
"את שברת לי את הפודי??"
"לא לאאא אני לא"
"אז מי??" אני מצביעה על הסלון הריק, אבל מולי ישב לו בכסא התינוקות הבלונדיני עם עיניי תם כחולות וחיוך ממזרי על השפתיים.
"הוא? הוא שבר את פודי??"
"אימוש, זה לא קרה כשהוא עמד עליו" פרצה בצחוק ולא הצליחה להפסיק
ששם ילך הכל, היתה אמא שלי נוהגת לומר על דברים כאלה.
שישבר הפודי העיקר שהילד בסדר. מנסף הוא מאכל מזרחי כמו שידוע לכם. אורז עם בשר טחון ותוספת של בשר טלה.אגב, עוד מתכונים לבשר תוכלו למצוא כאן
מתכונים לבשר ועוף המתכון פשוט מופלא בטעמו .
מכיוון שלא כולם אוהבים את טעם בשר הטלה ניתן להכין גם ללא הטלה.
מכינים אורז, בשר טחון ובסוף מגישים ביחד. 

מנסף – אורז עם בשר

 
אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא

אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא

אורז לבן קציצות בשר ואפונה ירוקה. הטעמים של ילדותי מלווים אותי עד היום, ואמא שלי היא ההשראה. המתכון הזה תמיד מזכיר לי אותה

 אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא או כמו שנקרא בלדינו – אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה אי קִיפְטִיקָאס. אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו, זה לאוכל של אמא שלי. אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא זה מאכל הדגל.
מעבר לטעם, שגם אם נורא אתאמץ ואשתדל לא אוכל לשחזר, היצירתיות בה הגישה את המנות הייתה עוצרת נשימה,
עוד לפני שהשפים ידעו לאיית את המילה “צילחות”, היא כבר עשתה זאת. “לאט-לאט זה צריך להתבשל” היה משפט המפתח שלה. הסבלנות, הדייקנות, שימת לב לפרטים הקטנים, לא פלא שהמאכלים שלה היו מופלאים. לפני כארבעים שנה, הגיעו אלינו אורחים מיוון ואני בתור ילדה זוכרת את ההתפעלות מהמאכלים שהגישה.
זה היה הבית שגדלתי בו בקרית אליעזר, דירה קטנה כשבכניסה היה “הול” מה שקראו לזה פעם, בו התקיימה הארוחה. חדר קטן שהתמלא בשולחן עם המון האורחים מסביב.
השולחן היה ערוך עם מפה לבנה וצלחות מעוטרות יפהפיות מלאות בדברים מופלאים הועמסו על השולחן. הייתה המולה ופתאום היא יצאה מהמטבח.
עמדה שם מטופחת מכף רגל ועד ראש כמו תמיד, נראה שהיא עומדת ללכת לנשף לא להגיש מנות לאורחים.
כל שערה שחורה עמדה במקום, השפתיים בליפסטיק אדום כמובן, עם סינר תואם ובכל יד צלחת אישית לכל אורח. עמדה שם כמו דוגמנית והשקט השתרר כשהיא נכנסה. המנה היתה אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא.
“אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה אי קִיפְטִיקָאס” נדמה כי זה המאכל הלאומי שלנו ” אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה ” אורז עם אפונה. תבטלו ותגידו, אפשר לחשוב!  מה אפשר כבר לעשות עם אורז אפונה וקציצות?אמא שלי, הקוסמת, לקחה כוס לאלכוהול רחבת שוליים, כוס מרטיני כזאת שרואים בסרטים של ג’ימס בונד. מלאה את הכוס באורז והפכה על הצלחת, זה נראה כמו פירמידה הפוכה.
מעל טפטפה טיפות רסק עגבניות ופתאום, קסם- הר געש מתפרץ. את האפונה פיזרה מסביב והקציצות נחו להן בתוך האפונה.
אני לעולם לא אשכח את קריאות ההתפעלות כשהיא הגישה את הצלחות לאורחים. אם יש משהו שחרוט לי בזיכרון מהילדות זו הארוחה הזו עם הפירמידה הלבנה של האורז.
אורז אפונה וקציצות תמיד יחרט בזכרוני כתבשיל מבית אמא. עד היום אורז הוא המאכל הלאומי שלי.
האורז הלבן הוא האורז שאני הכי אוהבת.
את האפונה מבשלים “במים חומים” ולקראת סוף הבישול מוסיפים את הקציצות.

 אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא

מתכונים לאורז

מבחר מתכונים לאורז קלים טעימים ומהירים
אני מ ש ת ג ע ת על אורז. מוכנה לאכול אורז בכל צורה ובכל סגנון,
אורז לבן אני הכי אוהבת והוא לוקח בהליכה אצלי כל תוספת אחרת.
הכנתי לכם מבחר מתכוני אורז קלים, מהירים וטעימים במיוחד.
ריכזתי לכם במקום אחד את כל המתכונים.
מחפשים מתכון לאורז? בבקשה.
יש איך מכינים אורז לבן אחד אחד, אורז עם קוביות חצילים, כרוב ממולא באורז,
יש מנסף עם אורז, אושפלאו עם אורז עוף וירקות, בקיצור מבחר שאתם צריכים רק לבחור.
אורז הוא אחד מהתוספות הפופולריות ביותר בישראל.
אצל סוויט דולי תמצאו מגוון מתכוני אורז מעניינים, טעימים וקלי הכנה.
מחפש מתכון לאורז מדהים וקל להכנה? באתר האוכל של סוויט דולי תמצאו מבחר מתכוני אורז קלים, מהירים וטעימים מכל הסוגים, מבחר רחב של מתכוני אורז. איך מכינים אורז אחד אחד, אורז עם תוספות, אורז עם חצילים, מתכונים טבעוניים/צמחוניים וגם מתכונים עם בשר ועוף.

מתכונים לאורז