איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם

אחרי שתטעמו פעם אחת מריבת שזיפים שתכינו בבית לא תגעו בשום "ריבת פובדיל" מהסופר. בוודאות!

נכון, אני כל הזמן מבלבלת לכם את המוח עם מתכוני ריבות
אבל שתדעו לכם שהפעם זה שונהאחרי שתטעמו פעם אחת
ותראו איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעםשאפשר לקרא לה בעצם גם קונפיטורת שזיפים
החיים שלך יתחלקו לפני – ואחריואתם תראו שאתם לא תגעו יותר בשום "ריבת פובדיל" מהסופר
שנקראת בשם ריבת שזיפיםאיך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם
בוודאות!עכשיו רוצו לקנות שזיפים
שלא תגידו שלא אמרתי

ריבת שזיפים בטעם של פעם

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

הם רכים, הם מלאים מתיקות עם טויסט של ציפורן והם חלומים, ריבת חצילים הורסת!

יש לי חברה שמקנחת ארוחה עם שפיץ של לחם ועליו פרוסת חמאה.
זה הכי טעים לה בעולם.
כן בטח שהיא אוהבת עוגות, אבל הקינוח האמיתי אחרי העוגות, זה לחם עם חמאה.
אם יש בארוחה פיתה, אז בכלל לשים את הפיתה על האש ולמרוח שכבה נדיבה של חמאה עליה,
קניתם את עולמה לתמיד.
רק שבוע שעבר במסעדה בסוף הארוחה ביקשה מהמלצר עוד קצת חמאה ואני כל פעם מופתעת מחדש.
אני, שנים אצלי במקרר החמאה למטרת אפיה בלבד.
לא מעיזה לגעת בחמאה, כי רק לחשוב על לחם עם חמאה וחלבה למשל זה אסון,
למה להתחיל צרות? עדיף שהחמאה שבמקרר תוגדר לאפיה ובזה נגמר הסיפור. לא נוגעת. מאז שנכנס לנו החתן השבדי למשפחה יש קבוע במקרר המשפחתי אצל בתי, חמאה למריחה "לורפק".
שנים לא העזתי לגעת בחמאה, ו"לורפק" זה באמת לשבור אותי לגמרי כי היא נמרחת כל כך בקלות.
באחד הימים כשהתארחתי אצל בתי, בעודי מורחת פרוסה עם שכבה דקה (דקה-דקה נשבעת!)
של לורפק ומקטרת על זה שיש במקרר את האסון הזה,
אמרה בתי:"ואת מנעת ממני כל השנים חמאה"
נפל לי הסכין של החמאה מהיד והלסת נשמטה לאדמה.
"מנעתי?? אם יש מדף תמיד עמוס במקרר שלנו, זה המדף של החמאה, איך מנעתי ממך בדיוק?"
"אבל אמא, זו היתה חמאה לבישול ולאפיה"
"מה בישול?זו היתה החמאה היחידה שהיתה! החמאה הכי טעימה שיש. לא היה משהו אחר !"
"לא נראה לי. זה לא חמאה אמיתית"
לורפק לא אמיתית ואת בכלל לא אמיתית! מנעתי ממנה חמאה. אני לא מאמינה שאני שומעת את זה!!"
תקעתי כזה ביס בפרוסה שאולי מפה לפחות תגיע הנחמה.
פייי לכי תתווכחי עם רגשות של ילדים. השבוע היינו בשוק מחנה יהודה ושם על הדוכן ראיתי חצילים קטנים.
ישר ידעתי שאני רוצה להכין ריבה מהחצילים, אבל הם לא היו ממש יפים.
עשינו סיבוב בכל השוק עד שהגענו למדף עמוס לעייפה בחצילים קטנים-קטנים, יפים-יפים,
ואני העמסתי שקית מהם.
במוח כבר תכננתי את הפרוסה עם החמאה עליה אניח את החצילים למטרות צילום.
הבעיה היחידה תמיד בצילומים שאני צריכה לטעום עבורכם אם הריבה הצליחה,
שתראו איך זה נראה מבפנים.כמו שאתם רואים בתמונה ואה-ואה חברימים, היא יצאה פצצה!  

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי הרשת פותחים לכם שולחן לט"ו בשבט עם המתכונים הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל פותחים לכם שולחן אוכל לט"ו בשבט.
כמיטב המסורת אני פונה לבלוגרים המובחרים כדי שאתם לא תצטרכו להתרוצץ ברשת,
והמובחרים מגישים לכם מאכלים שיעשירו את שולחן החג שלכם עם המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש.
תוכלו למצוא עוגות נהדרות, עוגיות שמתאימות במיוחד לחג, מאכלים כמו סיגרים ממולאים, גרנולה טבעונית ואפילו סוכריות של ריבה. תענוגות! רשימת המופלאות והמופלא – שהכינו לכם את המתכונים לט"ו בשבט – הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות
עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרותוויני רותם – משהו מתוק – מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייהאבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
מאפינס בננה עם פירות יבשיםיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – ריבת אגוזים וצימוקים
ריבת אגוזים וצימוקיםדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – בולו לחם תבלינים מתוק
בולו לחם תבלינים מתוקאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט
סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבטאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – פודינג פסיפלורה וקרמל
פודינג פסיפלורה וקרמלהגרגרנית – בלוג אוכל – שבלולי זעתר לט"ו בשבט
שבלולי זעתר לט"ו בשבטענבל – פיית העוגיות – מרגניות מרנג
מרגניות מרנג עם קארד לימוןרות אופק – שמח במטבח – פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים
פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים
סיגרים במילוי בשר טחון, פרגיות חמוציות ושקדיםאורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות – גרנולה ביתית טבעונית
גרנולה ביתית זה הכי הכיאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – סוכריות מהלבן של הפומלה
סוכריות מהלבן של הפומלהרויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס תפוז ומרציפן
מאפינס תפוז ומרציפןדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
יהלומי המעמולים של סבתא גלילהרותם ליברזון – טיפול בבישול – שושנים של לימונים
שושנים של לימוניםאם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

חג שמח!

 

מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים

מבחר ריבות וקונפיטורות חלומיות שמתאימות לחגים

לכבוד החגים הכנתי ריכוז של ריבות וקונפיטורות שמתאימות לשולחן החג.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת בצבע ורוד מעל התמונה. ארוחת ליל ראש השנה היא ארוחה כיפית.
בניגוד לליל הסדר בו אנחנו קוראים במגילה ויש כאלה שמאיצים לדלג על קטעים מסויימים,
בראש השנה כבר בברכות נרשמת ארוחה שלמה.
כל ברכה נפתחת במילים "יהי רצון" בבקשה של עשה טוב. "יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶתְחַדֵש עָלֵינוּ שָנָה טוֹבָה וּמְתוּקָה כַדְבַש מֵרֵאשִית הַשָנָה וְעַד אַחֲרִית שָנָה" ּ
לצד התפוח בדבש המסורתי, אוכלים  קונפיטורת תפוחי עץ קונפיטורת תפוחי עץ
"יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶתִקְרַע רֹעַ גְזַר-דִינֵנוּ, וְיִקָרְאוּ לְפָנֶיךָ זְכֻיוֹתֵינוּ:"
 בערב החג נוהגים לאכול דלעת, שקוראים לה בערבית קרעה. ריבת דלעת בהמון אהבה"יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶתִגְזוֹר עָלֵינוּ גֶזְרוֹת טוֹבוֹת"
גזרות טובות יכולות לבוא נהדר עם קונפיטורת גזר קונפיטורת גזרזו עונת החבושים
וקונפיטורת חבושים מתאימה לחגים קונפיטורת חבושיםאתם תשתגעו על קונפיטורת ענבים ירוקים
המוגשת עם טוסטים מלוחים
תענוגות! קונפיטורת ענבים ירוקיםכמובן שאי אפשר בלי קונפיטורת ענבים שחורים קונפיטורת ענבים שחוריםהיא מופלאה בטעמה חלומית ונהדרת.
אתם תתמכרו. ריבת עגבניות שריריבת הבצל מתאימה כתוספת למאכלים.
זה מאסט ליד הכבד הקצוץ
ותנסו להוסיף את הריבה לתבשילי הבשר
אתם תופתעו מהטעמים החדשים. ריבת בצלהם רכים, הם מלאי מתיקות עם טעם של ציפורן והם חלומים, ריבת חצילים הורסת! ריבת חצילים  ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!   חג שמח!

קונפיטורת ענבים ירוקים

אחרי שתניחו שני ענבים מהקונפיטורה על טוסט מלוח ותתנו ביס, אתם תזרקו אותי מהחלון כמה תתמכרו

כשהיינו באפריקה נהגנו לחזור לחופשת מולדת בקיץ.
הילדות היו קטנות והתרגשו כל פעם מחדש לפגוש את המשפחה.
אחי עבד בזמנו ב"אל על" ואתם יודעים איך זה
לא צריך קשרים כשיש פרוטקציה.
מרגע שנחתו גלגלי המטוס על האדמה והדלת נפתחה
אחותי חיכתה לי בפתח המטוס.
מכירים את השיר "לאוטובוס נכנסת גברת עם סלים?" ככה היתה מחכה לנו.
הידיים שלה מלאות שקיות אוכל כמובן, שהבנות המסכנות שהגיעו מאפריקה לא יהיו רעבות.
לפני שגלגלי המטוס נחתו, ההתרגשות של הבנות היתה בשיאה והגדולה בהתרגשות גדולה:
"אמא, נכון שאופירה מחכה לנו? נכון שהיא תביא לנו הפתעות? בשנה שעברה היא הביאה לנו במבה ואת העיגולים הקטנים האלה הירוקים. איך קוראים להם?"
"ענבים. ענבים ירוקים"
"בדיוק! הלוואי ותביא גם השנה"
והיא הביאה, ברור שהביאה. קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו.   

קונפיטורת ענבים ירוקים

ריבות וקונפיטורות