ריבת עגבניות שרי

פלא של ריבה או קונפיטורה בטעם משגע!

חייבת להודות בפניכם, בגדול, אני לא אוהבת עגבניות.
סלט בסדר, מטבוחה סבבה, אבל ככה לאכול עגבניה לא אוהבת.
אם כבר – רק עגבניות שרי וקטנטנות.
הקטנות בזנים החדשים בהחלט כן.
לא יודעת, משהו בחמיצות של העגבניה לא באה לי טוב.
כל אחד והשריטה שלו ואני יש לי שריטה עם עגבניות.
לכבוד ראש השנה אחותי ביקשה שאכין ריבת עגבניות שרי.
אתם כבר מכירים את המחלה של אחותי לריבות ולכן הכנתי לה את הריבה או הקונפיטורה אם לדייק בשמות.
הנוהל פשוט. שוטפים את עגבניות השרי,
חלק מהן חציתי הרוב השארתי שלמות.
הוספתי הסוכר הלימון וכל יתר התבלינים ונתתי לעגבניות לנוח כמה שעות.
בזמן הבישול הצבע משתנה
והייתי חייבת לצלם
כמה שהיו יפות.אז כן, אני לא אוהבת עגבניות
אבל את הריבה/קונפיטורה הזו
אי אפשר להפסיק לאכול.
העגבניות שמתפוצצות בפה
המתיקות עם טיפת חמצמצות
עושה את העבודה לגמרי!
אני משתגעת איך כל פעם מחדש
ריבה. כולה ריבה!
מצליחה להפתיע אותי בטעמיה.

ריבת עגבניות שרי

הלייקים שנעלמו מהפוסטים

כנראה שלייקים זה כמו עונת המשמשים, קצרים בזמן. כמו שבאים ככה הולכים. שני מתכונים להמתיק את עצב העלמות הלייקים.

ולפני שנכנסה למיטה עברה בין חדרי הילדים.
הגדולה, נרדמה עם הספר לידה. היא סגרה את הספר וכבתה את האור הקטן.
אצל הקטנה, השמיכה הייתה מוטלת על הרצפה והרגליים של הילדה על הכרית.
היא הפכה אתה הילדה בזהירות, כיסתה אותה והצמידה השמיכה מסביב לגופה.
הקטן שכב על גבו, ידיים לצדדים, מלך העולם.
לא נגעה בו, רק כסתה אותו  בשמיכה שהעיף.
אם תזיז אותו הוא עוד עלול להתעורר והלך לה הלילה.
בשקט יצאה מהחדר ונכנסה לחדר השינה שלה.
ריטואל מוכר נכון? נהדר. ככה, לפעמים בלילה אני באה לבקר ב סוויט דוּלי ומסתכלת על הפוסטים שלי. זה קרה לפני כשבועיים כשראיתי 25 איש בחצות בבלוג.
מה יש להם לחפש בבלוג בשעות כאלה? והלכתי לראות באנליטיקס על מה אתם מסתכלים.
שניים היו בפוסט של הלחמניות, אחד היה בקינוחי שבועות וכו' וכו'.
חייכתי והלכתי ללחמניות הזיתים שלי.
3029 לייקים חייכו אלי.
בחייאלוהיםבספרהתורות חייכו.
איזה לחמניות מתוקות אתן, דיברתי למסך. נכון, אתן מלוחות אבל מהזה מתוקות.
ליטפתי להם את הראש, כיביתי את האור ועברתי לעוגיות השבדיות.
מעל 1000 לייקים חייכו אלי ואני אליהם. איזה שבדיות מצחיקות אתן, אני מגוללת את התמונות.
אפילו פָר-מוּר (סבתא בשבדית) אנט לא תיארה לעצמה שככה יכתבו עליכן בעיתון ואיזו התלהבות תהיה מכן.
הצמדתי את השמיכה לעוגיות ועברתי לתפוחי אדמה. הלייקים היו נאים בעיני ורק הסתכלתי על התמונה.
תמונה שאני כל פעם מחדש מסתכלת עליה וחושבת יו איך בא לי לצלם מחדש ולא מעיזה. גם ככה הביאו התפוחי אדמה לייקים היסטרים לא נוגעים במה שעובד.
חייכתי למתוקים, כיביתי את האור והלכתי לישון. למחרת היו "עבודות תחזוקה" באתר ואחרי יומיים כשפתחתי שוב את פוסט הלחמניות משהו נראה לי מוזר.
אני מסתכלת על המסך ויש רק שלושה לייקים על הפוסט.
הלב התחיל לדפוק מהר ועשיתי ריפרש אולי משהו לא בסדר במחשב שלי. ריפרשתי שלוש פעמים. כלום. נאדה. שלושה לייקים.
רצתי לעוגיות השבדיות. אין מספר. אין לייקים בכלל!
לוחצת פה, לוחצת שם. אין לייקים. הלכו – נעלמו – התאדו.
וככה נעלמו לי הלייקים מהפוסטים.
הקהל מתבקש לעמוד דקת דומיה. טוב-טוב, נתפשר על עשר שניות. נכון, זה כולה לייקים. ובטח. בטח  שיהיו חדשים אבל 3029 לייקים ככה לאבד??!!
חברימים הייתי עצובה!
זה קרה לפני שבועיים. שבועיים קיויתי שהם יחזרו אבל הייאוש שינה מקום להשלמה.
מיטב המוחות מנסים עדיין להחזיר לי את הלייקים מחדש אבל אני המשכתי הלאה.
זוכרים את המשפט שלמעלה? לא נוגעים במה שעובד? תזכרו אותו בפעם הבאה שיגידו לכם שרוצים לשדרג לכם את החיים. או את האתר. את החדשות המרות שלי אני ממתיקה עם משמשים.
כנראה שהלייקים זה כמו המשמשים. קצרים בזמן. כמו שבאים ככה הולכים.
אז יש לי בשבילכם גם עוגה וגם ריבה.

כדי להגיע למתכון של  ריבת משמשים עם נגיעות וניל – לחצו על התמונה

 

כדי להגיע למתכון של – עוגת משמשים בטעם של פעם – לחצו על התמונה

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה! רק טוב חברימים!

ריבת תות שדה, ריבת דלעת, ריבת דובדבנים וקונפיטורת גזר

ארבעה מתכוני ריבות וקונפיטורה

לכבוד יום ההולדת של אחותי
הכנתי לה את מה שהיא הכי אוהבת
ריבות וקונפיטורות.
הכנתי לה:
ריבת תות שדה, ריבת דלעת, ריבת דובדבנים וקונפיטורת גזר.
כמובן שמילאתי את המתוקים בברכות.
על מנת להגיע למתכונים יש ללחוץ על התמונה.   קונפיטורת גזר עם שלוות נפש  ריבת דלעת בהמון אהבה  ריבת תות שדה מלאה באושר ואהבה  ריבת דובדבנים מלאה בבריאותואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!  

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

מיוחדת בטעמה ומתלווה נהדר לכבד קצוץ.

יום שישי חברה שלך מתקשרת אליך ושואלת מה הכנת לשבת. זה מה שנקרא השוואת ביצועים.
אם אמרת רק שלושה דברים והיא מביאה לך אותה בשרשרת את מרגישה שאת לאבסדר/לאיוצלחית/היאאמאיותרטובה
והבנתם את הנקודה. על אותו משקל התקשרה אלי השבוע חברה שלי ושאלה איך אני מתכוננת לפסח.
הצחיקה אותי. איך את מתכונתת לפסח, החזרתי לה בשאלה.
מנתה את הדברים שעשתה וסיימה  ב"והכנתי ריבת בצל".
הופה! "ריבת בצל??" הפילה אותי מהכסא
"כן. ריבת בצל. מה את לא מכינה לליל הסדר?"
"מתי אוכלים בליל הסדר ריבת בצל?"
"עם הכבד הקצוץ. מה אוכלים אצלכם עם הכבד הקצוץ?"
לכי תגידי לה שרק הצד האשכנזי וגם הוא בקושי אחד מהנוכחים אוכל כבד הקצוץ. היתר בקושי נוגעים,  אבל הריבה ריתקה אותי הרבה יותר.
"איך מכינים ריבת בצל?"
"איך את מכינה כל ריבה דולי?"
"בצל וסוכר?"
"בדיוק!" אצתי רצתי להכין ריבת בצל.
מתה על הניסויים האלה. ריבת בצל מכינים בסבלנות.
אם אתם לא רוצים לדמוע אפשר במעבד מזון עם פריסה שטוחה.
אני חתכתי במנדולינה ידנית וכן היו דמעות.
חברתי אמרה לי שהיא שמה מקל וניל אני הוספתי מקל קינמון.
הוספתי עלאק, כשמזגתי את הסוכר נשפך גם מקל הקינמון.
(כן בצנצנת הסוכר תמיד יש מקל וניל ומקל קינמון. שריטה פרטית שלי).
שאני אוציא? מה יכול לקרות ?! לא רק שלא קרה כלום הטעם יצא משובח!
אז נכון, לא בטוח שיהיו הרבה קונים אצלנו אבל למדתי משהו חדש(:

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

 

ריבת תפוז סיני

ריבת תפוז סיני מתוקה-חמצמצה בניחוח וניל מושלמת לפרוסת לחם עם חמאה. זהירות, זה ממכר!

מה מתוק יותר – לקבל תמונת שער ב XNET עם  ריבת תפוז סיני שהיא כולה שלי –
או הריבת תפוז סיני בעצמה? חברימים, ממש מתרגשת וגאה שריבת תפוז סיני שלי הגיעה לעמוד השער.
האמת, מגיעה לה. מתוקה כזאת עם סירופ חלומי.
אל תגידו שלא אמרתי –  זהירות – זה ממכר! התפוזים הסינים הקטנטנים האלה צומחים כרגע על כל עץ פנוי בגינות ואלי הגיע משלוח. ריבת תפוז סיני היא חלום. נכון-נכון זו לא ריבה זו קונפיטורה אבל אני מעדיפה את השם ריבה.
בלישוםקשרשבגוגלישיותרחיפושיםלריבהמאשרלקונפיטורה.שוםקשר! הרעיון דווקא התחיל ביום שצילמנו בקורס צילום חומרי גלם ואני החלטתי לצלם תפוזים סיניים.
רק למקם כל תפוזון שלא יזוז לקח לי שעה אבל רציתי לנסות משהו אחר בצילום ואהבתי מאד את התוצאה.   אז במפתיע גם קבלתי משלוח של תפוזים סיניים. כמובן שלהכין מהם ריבה היתה האופציה הקלה.
ריבת תפוז סיני מכינים אחרי שחורצים פסים בתפוזים,
מרתיחים פעמיים-שלוש ואחרי זה מבשלים. הטעם אחרי ההכנה חלומי.
המתיקות עם טיפת מרירות
הסירופ הזהוב שרק אותו ליצוק על פרוסה ולאכול
זה חלוםחלק מהתפוזים הסיניים חציתי לשניים וחלק השארתי בשלמותם לטובת ריבת ריבת תפוז סיני  שנייה לפני שאנחנו הולכים למתכון
רציתי גם לספר שהשתלטתי על מערך ההפצה של "ידיעות אחרונות"
ואני מופיעה גם ב"לאשה".
מזמזמת ומרקדת  לי פה בהנאה הופה-טינא-נא-טי-נא-נא-הופה-טיניי-ניי-טי-ניי-ניי

ריבת תפוז סיני

ריבות וקונפיטורות