צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בצל צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנו מכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכינים בסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל. אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרת אתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרו עכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה. בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלו תכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלו ואי אפשר בלי לשבח גם את  שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים! הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד. אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחד נותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים ונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלו אין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

ברוקלי עם בשר ברוטב סויה ודבש מנה שמתאימה לפסח ולכל אלה שנמנעים מפחמימות

בשר עם ברוקלי ברוטב סויה ודבש היא מנה שיכולים לאכול כל אלה שנמנעים מפחמימות,
כמו בדיאטת "פלאו", או אלה שגוזרים על עצמם חודש-מרץ-בלי-פחמימות  כהכנה לחודשי האביב.
שלא לדבר על כך שהמנה מתאימה באופן נפלא לפסח. את הבשר עם הברוקלי הדגמתי ליפות והיפים שלי מהקבוצה הנפלאה
#15גווניםשלדולי שאתם כבר מכירים, מהסדנא הנפלאה "פשוט לבשל" בחסות "סלונה" ו"דורות".
הצלמת הנפלאה גלית סבג, צילמה אותנו לפני השיעור ותודה לה על כך! הטריק הכי חשוב שלימדתי את הקבוצה שלי,
תכינו את הדברים לפני שאתם מתחילים לעבוד,
פה בתמונה מעיין, אנה, דיתי ואתי, עוזרים לי להכין את השיעור. את הברוקלי במנה הזו לא מבשלים למצב סמרטוטי.
חולטים במים חמים כחמש דקות, מוציאים,
המהדרין יעבירו למים קרים, מה שעשינו בשיעור
אתם יכולים לתת להם לעמוד בצד עד שהמנה תהיה מוכנה. מבקשים מהקצב שיחתוך לכם את הבשר לפרוסות כמו לסטייק
ואת הפרוסות חותכים לפסים בעובי אצבע הנה מעיין שלנו מגיש את הצלחת לשולחן זה גם השלב שהיא נעלמת פחות או יותר(: אגב, במתכון המקורי רשמתי לפזר מעל אגוזי קשיו
אבל אצלנו אכלו אותם במהלך השיעור,
אתם יכולים לפזר מעל אגוזי קשיו זה יהיה נהדר! הנה הברוקלי עם הבשר ברוטב סויה ודבש בצילום אמנותי

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי זו מנה שהיא ארוחה שלמה ומושלמת כמה שהיא טעימה

לפני כמה שנים טובות הייתי צריכה להחליף את המחשב.
הוא לא בדיוק זז אבל מה אני מבינה במחשבים? ישר פניתי לנסיך שלי וביקשתי עזרה.
"אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריכה שתעזור לי"
"איזה מחשב את רוצה?"
"מחשב יפה" עניתי בלי היסוס
הוא הסתכל עלי כמי שנפלה לא רק מהירח אלא נפלה וקמה שוב
"אמא! אני שואל לאיזה שימושים את צריכה את המחשב, כדי שנדע איזה מחשב לקנות לך"
אני עם מבט חולמני עונה לו
:אני רוצה מחשב ורוד. ורוד זוהר! אף פעם לא היה לי מחשב נייד ורוד"
אמא! את לא רצינית!" שאג עלי "למה את צריכה את המחשב? איזה תוכנות יהיו עליו?"
הסתכלתי עליו די כעוסה חייבת להגיד, איך הוא מפריע לי בחלומות!
"אתה מפספס את העיקר. לא אכפת לי מה יהיה בו. כן, אני צריכה שהוא יהיה מספיק חזק לעשות מצגות אבל העיקר והכי חשוב – שיהיה יפה! הבנת?"
הסתכל עלי במבט עצבני והעיף אותי מהחדר.
ילדים! מה הם מבינים? הרי תמיד קיבלתי מחשבים ממנו
"קחי את המחשב הישן שלי ותקני לי חדש"
כי ממתי אמא צריכה מחשב בשבילה?
אבל הפעם רציתי מחשב משלי ושהוא יהיה ורוד זוהר, שאראה אותו מכל מקום.
עברה כשעה כששאגה פילחה את הבית
"אמאאאא בואי!!!"
רצתי לחדר שלו והוא הראה לי על הצג מחשב ורוד זוהר בדיוק כמו שרציתי.
"דייי אני מתעלפת! זה בדיוק מה שאני רוצה!!"
וכך היה. קבלתי את המחשב הוורוד הזוהר שלי ועד היום זה המחשב שלי.
ולמה אני מספרת לכם את זה?
כי הוא הפסיק לספק את הסחורה. בקושי זז.
עד שהוא מעלה משהו שאלוהים יעזור לי, בלי כבל לחשמל הוא בכלל לא עובד,
אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח, הוא יפה כמו ביום הראשון. ורוד זוהר ממרחקים. גם הנודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי
יקרוץ לכולם ממרחקים.
רצועות בשר ברוטב אסייתי
שמונחות על אטריות אורז מטוגנות קלות
ומעליהם אגוזי קשיו קלויים.
מנה נפלאה!

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

 

מתכון לעוף מבושל בסיר עם פתיתים

עוף שמבושל עם פתיתים ביחד בסיר מנה מושלמת לילדים

כשהבכורה שלי היתה קטנה היו לה דלקות אוזניים בלתי נגמרות.
הילדה פיתחה אלרגיה לרופאים ולא הסכימה שיגעו לה באוזניים.
השיא היה באחת הפעמים שלא היתה דלקת אבל האוזניים התמלאו בפקקי שעוה,
השמיעה שלה נפגעה והילדה סבלה מכאבים.
הרופא בבדיקה אמר שהדרך הפשוטה ביותר היא לשטוף את הפקקים מהאוזניים.
איך? עם מזרק עם מים חמים "זה פשוט, אני מזריק מים חמים לאוזן והפקק פשוט יחליק החוצה"
נשמע ממש קל אבל הילדה לא מוכנה ששום רופא עם שום מזרק יתקרב אליה.
הייתי אמא ממש צעירה ואני לא יודעת איך עשיתי את זה,
אבל הבנתי שטובת האוזן חשובה וניטרלי רגשות.
החזקתי את הילדה בכח, אפילו שכבתי עליה אני זוכרת,
הילדה צרחה עד לב השמיים והרופא שטף לה את הפקקים מהאוזניים.
עד. היום. היא. לא. שוכחת. לי(!) את זה ולא שכחה את האירוע. הטראומה של מכריחים ילדה לקבל טיפול חקוקה בה כל כך חזק,
שהיא לא מסוגלת לכפות על הילדים שלה לקבל טיפול רפואי גם כשהיא יודעת שזה חשוב.
השבוע הקטנצ'יק השתעל נוראות ואחרי ביקור אצל רופאת הילדים,
אכן התברר שילד יש "סטרידו", שיעול שנשמע כמו נביחת כלב. נורא.
באמצע הלילה הילד התעורר עם שיעול נוראי, בכי, לא הסכים לקחת תרופה
ואי אפשר היה להרגיע אותו.
"את יודעת מה צריך לעשות נכון?" הסתכלתי על הבת שלי
האמא כמעט בכתה בעצמה "כן אבל הוא לא רוצה לקחת את התרופה"
"תחזיקי אותו אני אהיה הרעה"
וככה, עם דמעות בעיניים שלה, ילד בוכה שלה,
אני הפכתי להיות שוב "האמא הרעה"
ו"הכרחתי" את הנסיך הקטן לקחת את התרופה.
כן, היו עוד שתי דקות של בכי אבל אחרי זה לילה שקט של מנוחה.
לא, לא קל להיות אמא או סבתא במקרה הזה,
אבל קל מאד לבשל
מתכון לעוף מבושל בסיר עם פתיתים.
מתכון שהילדים מתים עליו וטורפים אותו.
אתם מכירים את זה שאתם מכינים משהו במקרה והוא הופך ללהיט?
זה מה שקרה עם המתכון לעוף עם הפתיתים.
הכנתי את העוף ובסוף נשארו לו קצת מים אז הוספתי את הפתיתים,
הפתיתים התערבבו עם הרוטב של העוף
והמנה היתה פשוט להיט.  

מתכון לעוף מבושל בסיר עם פתיתים

בשר ועוף