מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!

מתקשרת אלי חברה שלא אזכיר את שמה ופותחת עלי מבערים של עצבים
"אין לך בושה תגידי?! הולכת ומצלמת מתכונים אצל חברות חדשות ואני! אני חברה שלך מילדות אצלי את לא באה לצלם??"
האמת אני קצת בהלם ולמרות שבדרך כלל הפה שלי לא שותק
הפעם שתקתי ונתתי לה  להוציא עצבים
"יש לי קציצות אליפות! חלום אני אומרת לך!"
"אבל אף פעם לא אמרת שאת רוצה שאבוא.."
"את לא שאלת!!"
כשאין לי סיכוי לנצח במערכה למה להתחיל מלחמה?
"נו טוב, נכון.. על איזה קציצות את מדברת?"
"קציצות בולט שאני מכינה כל יום שישי! אלה קציצות מהמטבח התוניסאי שאמא שלי היתה מכינה"
"קציצות בולט?? בחיים לא שמעתי אותך אומרת את השם הזה"
"אולי לא אמרתי את השם אבל אמא שלי היתה מכינה כל יום שישי!"
"תזכירי לי איך את מכינה את הקציצות האלה.." "קודם כל אני מכינה מתערובת בשר קציצות"
בסיר מכינה רוטב עגבניות,
שמה פרוסות של תפוחי אדמה
ועליהם מניחה את הקציצותעל הקציצות אני מפזרת פרוסות על עגבניהאבל על כל הקציצות אני שמה!

מעל מפזרת עלי סלרי, שמה מים חמים ומבשלת

"וואלה הבאת לי את התיאבון, תגידי יש מצב את מכינה אותם ביום שלישי ולא בשישי?"
הסכימה

תאמינו לי צדקה בכל מילה. חלום של קציצות!
אל תגידו שלא אמרתי – רוצו להכין

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

תבשיל נהדר של עוף מרוקאי עם זיתים וקציצות ברוטב עגבניות

זוכרים שהייתי אצל חברתי האהובה ציפי שלמדה אותי איך מכינים שולבטה?
אחרי שהכנו וצילמנו ציפי פתחה שולחן וארחה אותי לארוחה.
היא הגישה תבשיל עוף עם קציצות וזיתים ברוטב עגבניות.
מה אגיד לכם חברימים – תבשיל טעים אש!
ישר הודעתי לה שעכשיו אני מצלמת גם את התבשיל ואתם זכיתם במתכון. איך הבן שלה אמר כשטעם את התבשיל?
"אמא, רואים שהכנת את האוכל באהבה"
וכן, זה היה עוף וקציצות בטעם של בית, בטעם של אהבה.
חלק מהתמונות צילמתי בלי הקציצות,
אבל שתדעו שהקציצות שהתבשלו ברוטב העגבניות עם התבלינים,
היו חלומיות. רכות רכות ומלאות טעם.ראשית, שולקים את הזיתים,
זאת אומרת מרתיחים במים ומסננים.
מטגנים את העוף,
מוסיפים תבלינים שום וזיתים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים רסק עגבניות ומים
מביאים לרתיחה
ואז אפשר להוסיף את הקציצות
ומבשלים הכל ביחד.
מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ובני הבית ינשקו עפר רגליכם.

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

קציצות עוף רכות מבושלות ברוטב עגבניות שילדים וגם מבוגרים מאד אוהבים ויש גם סרטון הדרכה

אני מכינה מדי שבוע לתינוקי קציצות עוף ברוטב עגבניות.
בדרך כלל אני מכינה את קציצות העוף בתחילת השבוע, אולם הפעם הכנתי בצהרי שישי. כאן תוכלו לראות איך מכינים את הקציצות

האמת זה ממש כלום עבודה.
כל פעם הבת שלי שואלת אותי איך אני מכינה את הקציצות, אז הנה הסבר.
ממלאים סיר עם רסק עגבניות ותבלינים,
קילו עוף טחון מערבבים עם תבלינים, ביצה ופרורי לחם
יוצרים קציצות מתערובת העוף ומבשלים ברוטב.
אני בהחלט סיפקתי הסבר וגם סרטון אבל בואו נהיה הגיונים
נראה לכם שאפסיק להכין את הקציצות?(: השבוע בעודי עומדת וזורקת קציצות של עוף לסיר בדיוק הגיע הזוג הצעיר לארוחת שישי.
"מה את מכינה?"
"קציצות עוף לנסיך"
"אני יכולה לטעום?"
"ברור"
"הי! זה ממש טעים מה ההבדל בין הקציצות האלה לקציצות אחרות?"
"אין שום הבדל, הוא אוכל בדיוק כמונו, הן פשוט רכות"
הסטודנט טעם והודיע נחרצות
"זה כמו הקציצות שנונה היתה עושה אבל שלה היו יותר טעימות"
מה שמראה לכם שטעם הזכרונות הרבה יותר שווה.
אין מה לעשות לקציצות של נונה יש טעם של הקציצות של נונה
ולא משנה כמה שאתאמץ.
אבל! כשנגמרה הארוחה וחילקתי את הקציצות לקופסאות, הגיעה ההוראה
"שלא תתני לה הכל, גם אני רוצה קופסה הביתה"
נונה או לא נונה, מסתפקים במה שיש. 

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

יום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים" רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך!
בואו נקצר, שקית תרד מאדים מהר במחבת עם בצל שטוגן קלות,
מוסיפים מיץ לימון, שום ומלח מאדים כמה דקות, מוסיפים את הקציצות מבשלים הכל ביחד שהקציצות שיספגו את הטעמים
וכולנו נקווה שאף אחד לא יגיד לנו "אין מה לאכול בבית הזה!"
והכי נקווה שרק בעוד חצי שעה הוא יגיע כדי שהקציצות יתבשלו כראוי.
אגב, אם זה יום שישי ויש חלה בסביבה, הרוטב הוא אש!
לטבול את החלה ברוטב ולאכול עם התרד – תענוג! וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה! 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בצל צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנומכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכיניםבסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרתאתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרועכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר

בשר ועוף