מתכון לכריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם!

מתכון לכריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם!

איך מכינים מתכון לכריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם!

מתכון לכריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם! תוכלו לראות בדיוק איך מכינים בסרטון שהכנתי לכם
ואני ממליצה לחכות לדקה האחרונה של הסרטון בה תוכלו לשמע את אחותי בלייב!
"פספוסים" במיטבם.בימי שישי בצהריים כשהילדים מגיעים להתארח בימות הקיץ
אחותי ואני מחפשות מתכונים שקל להכין.
אחד מימי שישי, אחותי התקשרה והודיעה שהיא מכינה לצהרים
פרוסות בשר שייטל, שהילדים מכינים מהם לחמניות עמוסות בשר,
כריך עם בשר או בשפת העם סנדוויץ רוסטביף שהם טורפים כאילו אין מחר.
כמובן שאני והמצלמה התייצבנו לתעד את האירוע,
אחרי שהכינה, טעמתי ונתתי אישור,
קיבלנו הביתה קופסה עם עוד פרוסות רוסטביף, עשיתי העמדה לדוגמנים והופ הבשר חוסל. כל כריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם מתחיל בבחירת הבשר.
לכו לאטליז ותבקשו מהקצב או בשר סינטה או בשר שייטל.
רוסטביף הוא בעצם נתח בשר שבדרך כלל צולים אותו בתנור.
בשר סינטה הוא בשר ללא שומן בתוכו, הוא עטוף בשכבת שומן מעל.
נתחי השייטל מושלמים לצורך המשימה.
תבקשו מהקצב שיחתוך לכם נתח או אם תעדיפו פרוסות, אתם בכלל מסודרים. על מחבת פסים או פלנצה מטגנים בצל וכשהמחבת חם מאד שמים את פרוסות הבשר על המחבת
מתבלים בפלפל שחור ומלח

אחרי שהקצוות של הבשר משחימים
הופכים לצד השני ויש לנו נתחים מושלמים!

מכינים ומגישים לשולחן וכל אחד מכין לו את הסנדויץ רוסטביץ המושלם!
ניתן לתבל עם טחינה יש כאלה שיאהבו חרדל או מיונז,
תוסיפו, חצילים או מלפפון חמוץ
וכריך הבשר שלכם או הסנדוויץ רוסטביף יהיה לגמרי מושלם. ליד  אפשר להכין צ'יפס בתנור שלמתכון צריך רק ללחוץ כאן
איך מכינים צ'יפס אפוי בתנור חצילים אפויים בתנור שזה שוס בתוך הסנדוויץ תמצאו כאן
איך מכינים חצילים אפויים בתנור או להכין תפוחי אדמה בתנור ליד
המתכון שמככב בגוגל בדף הראשון מרב שאתם הרוסים עליו!
רק ללחוץ כאן למתכון – תפוחי אדמה בתנור

מתכון לכריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם!


מה צריך לכריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם?

כ-500 גרם בשר שייטל
2 בצלים פרוסים לעיגולים או פרוסות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לטעם
פרוסות מלפפון חמוץ
פרוסות חצילים אפויים בתנור
לרוטב:
טחינה או מיונז או חרדל /מה שאתם אוהבים.

איך מכינים כריך בשר או סנדוויץ רוסטביף מושלם?

פורסים את בצל לעיגולים או פרוסות
על פלנצה או מחבת פסים יוצקים שמן מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל.
כשהמחבת חם מאד שמים את פרוסות הבשר וצולים
כשהקצוות משחימות או אחרי מספר דקות הופכים לצד השני.
מורידים מהאש ישר לצלחת ונותנים לכל אחד להכין לו את הסנדוויץ המושלם!  
קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור

קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור

איך מכינים שלב אחרי שלב קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור

קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור ראיתי בפינטרסט,
בגירסה המקורית זהו מתכון יווני שהכינו עם רוטב יוגורט.
אני כל כך אהבתי את המראה היפה של קציצות הבשר עם תפוחי האדמה,
שהחלטתי להכין את אותו התבשיל ברוטב עגבניות.
הכנתי גירסה כשרה וטעימה לקציצות הבשר עם תפוחי אדמה בתנור.
אחרי שהתבשיל יוצא מהתנור, מניחים על השולחן וכל אחד מקבל
קציצת בשר עסיסית  עם תפוחי אדמה רך רך ונמס בפה, יופי של מנה. הכנתי לכם סרטון איך מכינים קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
כדי שתוכלו לראות איך עשיתי את זה במדוייק הנה הכל כאן
מזמינה אתכם לקבוצת האוכל החדשה "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!", בה תוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים! אז איך מתחילים להכין קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור?
ראשית מכינים קציצות בשר,
מכינים פרוסות תפוחי אדמה בעיגולים וקערה אחת
כדי להכין את התבשיל.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לבשר – מתכונים לבשר עם צליבקערה מתחילים לסדר את פאזל הקציצות ותפוחי האדמה
אחד אחרי השני שמים פרוסת תפוח אדמה קציצה, פרוסת תפוח אדמה קציצה
וכך אחד אחרי השני,
מסיימים שורה עוברים לשורה הבאה עד שמסיימים את כל התבנית.
בסרטון תוכלו לראות במדוייק איך הכנתי את כל הקערה
עם קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור.
אגב, יש לי גם מתכון לגלילות חצילים עם בשר
מתכון קל הכנה הכל כאן – גלילות חצילים ממולאות בשר
לאחר שהתבשיל מוכן, מכינים רוטב עגבניות
מכסים את התבשיל עם נייר כסף ומכניסים לתנור לאפייה
יופי של קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור.
הקציצות רכות, תפוחי האדמה נמסים עם הרוטב
אני בטוחה שתאהבו.
לעוד מתכונים של בשר רק לחצו כאן
מתכונים לבשר

קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור

מה צריך בשביל קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור? חצי קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אם אתם אוהבים בקציצות תבלינים נוספים כמו כמון או תבלין לקציצות
אתם יכולים להוסיף מה שאתם אוהבים.
5-6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 כפות רסק עגבניות מרוכז
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שום כתוש לפי הטעם
פרוסות שום לפיזור מעל
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים

איך מכינים קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור?

ראשית, מכינים את תערובת הקציצות בשר.
מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים מלח פלפל, מוסיפים ביצה ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה,
יוצרים קציצות ומניחים בצד.
מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות.
כשהקציצות והבשר מוכנים מתחילים להעביר לקערה.
פרוסת תפוח אדמה ואחרי זה קציצת בשר ועוד פרוסת תפוח אדמה, ככה אחד אחרי השני,
עד שיש לנו שורה ישרה.
לאחר שהסתיימה השורה, מתחילים שוב שורה חדשה עם פרוסת תפוח אדמה ואחרי זה קציצה.
בסרטון תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את זה.
כשהקערה מלאה בתפוחי אדמה וקציצות, מכינים את הרוטב.
בסיר שמים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות, התבלינים והשמן ומביאים לרתיחה.
לאחר שהרוטב נעשה עיסה אחידה מורידים מהאש ומעבירים כף אחרי כף לקערה הבשר.
לאחר שכל הקערה מלאה ברוטב, מכסים בנייר כסף.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה כארבעים דקות עד שעה,
לאחר כארבעים דקות מוציאים את התבנית ובודקים אם תפוחי האדמה רכים,
מורידים את נייר הכסף ומכניסים את התבשיל לעוד כרבע שעה.
יופי של קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור.
בתיאבון!
מתכון לחמין עוף מושלם!

מתכון לחמין עוף מושלם!

מתכון לחמין עוף מושלם! מתכון לחמין עוף שמכינים במהירות והוא קל יותר ומתאים לימות הקיץ

יש לי בשבילכם מתכון לחמין עוף מושלם!
למרות שרישמית הקיץ הגיע, הפכנו לאירופה ובאמצע החמסינים של הקיץ יש לנו ימי גשם.
ככה קרה בשבוע שעבר מה שהביא לי את החשק לחמין, אבל החלטתי להכין חמין עוף
שהוא יותר קל מאשר חמין עם בשר.
הפעם בחמין גם לא השתמשתי בשקיות, את כל המרכיבים שמתי בסיר אחד גדול, הכל ביחד.לחמין העוף השתמשתי כמובן בעוף ובשעועית לבנה ושעועית אדומה
תפוחי אדמה, חיטה, גריסי פנינה
ובזמן הבישול הכל התערבב ביחד
מה שיצר חמין עוף מושלם!
העוף לאחר הבישול רך רך והוא נמס בפה. ממש חלום! אבל בוא נגיד שאין לכם חשק להכין חמין לשבת אבל מאד רוצים תבשיל אחר
אז בבקשה – אפשר – עוף ממולא באורז בתנור או אם תעדיפו – גולש של גברים

מתכון לחמין עוף מושלם!


מה צריך בשביל מתכון לחמין עוף מושלם?

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן
4-6 כרעיים של עוף (תלוי במספר הסועדים)
10 תפוחי אדמה
2 כוסות שעועית שהושרו מראש -אני שמתי 1 כוס שעועית לבנה,1 כוס שעועית אדומה
1 כוס חיטה
1 כוס גריסי פנינה
5-6 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף

איך מכינים מתכון לחמין עוף מושלם?

שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל.
מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.
אני מורידה את העור מהעוף וכשהבצל שחום, מטגנים את העוף בבצל.
מטגנים את העוף מכל הצדדים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות.
בשלב הזה מוסיפה את השעועית, בפינה אחת גריסי פנינה, בפינה אחרת את החיטה,
מעל הכל מניחים את תפוחי האדמה.
מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, מכסים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.
בבוקר קמים לריחות שממלאים את כל הבית בריח חמין של חורף. תענוג!
כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שילדים אוהבים

כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שילדים אוהבים

כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שמכינים במהירות וילדים אוהבים

כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שילדים אוהבים הכנתי אחרי שהייתי בסופר.
תור מפה עד לירושלים של אנשים עם מספרים שעומדים מול הקצב במעדניה בסופר
ומחכים די בסבלנות, חייבת להודות, לתורם.
זאת שעמדה מול הקצב ביקשה "חבילת כנפיים אבל תנקה לי אותם"
"גיברת, אני לא יכול לנקות את הכנפיים של העוף כי יש הרבה אנשים וזה לוקח זמן"
"לא מעניין אותי, אני עמדתי בתור ומגיע לי ואני רוצה שתנקה את הכנפיים"
הקצב ניסה עוד פעם
"גיברת תראי כמה אנשים מחכים"
"אתה תמיד מנקה לי את הכנפיים אז גם עכשיו"
והוא עמד וניקה.
לא עזרו הקיטורים של האנשים, לא עזר כלום,
הגיברת קיבלה כנפי עוף נקיים.
באותה שנייה החלטתי גם להזמין כנפי עוף וגם ידעתי איך אני הולכת להכין אותם,
כי הילדים משום מה משתגעים על כנפיי עוף בתנור.
כמובן שבשביל להכין את זה אתם לא תצטרכו לעבוד קשה,
הדבר היחידי שצריך לעשות כשמכינים כנפיי עוף זה לנקות אותם היטב.
תמיד נשאר על כנפי העוף שאריות של נוצות ואת זה חייבים לנקות.
לאחר שמנקים, מייבשים מתבלים, שמים במקרר שהכנפיים יספגו טעמים והופ לתנור. זה – ה כ ל !! עוד בסדרת המתכונים שילדים אוהבים לחצו כאן
קציצות עוף  ועוד מתכונים לבשר ועוף כאן –
מתכונים לבשר ועוף

כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שילדים אוהבים

מה צריך בשביל כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שילדים אוהבים? כ-15 כנפיי עוף
4-5 שיני שום
2 כפיות שום כתוש
כוס וחצי רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
מעט שומשום לקישוט איך מכינים כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שילדים אוהבים? שוטפים את כנפיי העוף היטב, מנקים מנוצות ומייבשים.
שמים בקערה את הכנפיים.
שמים את הטריאקי, שיני השום והרוטב ומערבבים הכל ביחד.
מעבירים את הקערה עם הכנפיים והרוטב למקרר בערך כשעה.
אם אתם מתכננים לארוחת שישי, תכינו בחמישי ותשימו במקרר ללילה,
למחרת להכניס לתנור.
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כעשרים דקות חצי שעה.
מוציאים מהתנור, מפזרים שומשום ומגישים, לא חייבים לפזר שומשום, רק אם אוהבים.
הילדים יטרפו את הכנפיים בתנור ברוטב טריאקי!

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה, העוף הכי שחום והמתכון הכי קל שתכינו

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה קיבלתי מריקי חברתי האהובה.
הבת שלה, גל, נסיכה בפני עצמה, ילדה בת לפני כמה חודשים וכשנפגשנו סיפרה לי,
"כשגל חוזרת מבית החולים היא מבקשת תמיד, אמא תכיני לי עוף בקולה"
בהתחלה לא הייתי בטוחה שאני שומעת נכון
"עוף בקולה?" ריקי התפוצצה מצחוק, ריקי בכלל צחקנית כזו מדהימה עם אנרגיות אש.
"כן כן אני יודעת שזה נשמע מוזר, תשמעי, העוף יוצא שחום, התפוחי אדמה רכים-רכים, את חייבת לנסות"
פעם שמעתי על המתכון, מעולם לא ניסיתי, נו, גם ככה אנחנו שומעים בלי סוף על הלא בריא,
אז עוד עוף עם קולה?!
ריקי הסבירה לי בפירוט איך להכין את העוף עם הקולה,
וככל שהיא הסבירה יותר היה לי ברור שאני הולכת להכין את העוף הזה.
נכון, קולה לא בריא אבל אתם מכירים משהו שהוא בריא? הייתי חייבת לנסות.
הכנתי לכם כמובן סרטון כדי שהכל יהיה מובן,
למשל תוכלו לראות בדיוק מה קורה כשהקולה נפגשת עם העוף, ואיך הסיר מתנהג בזמן הבישול.
הנה – הכל כאן.למי שלא ראה את הסרטון אוכל להגיד שזה באמת המתכון לעוף הכי קל שיש,
מפזרים על סיר נתחי כרעיים. שום שמן, שום כלום, רק מפזרים את הכרעיים על תחתית הסיר,
על זה מפזרים עיגול בצל, מוסיפים תפוחי אדמה, אבקות מרק ושופכים קולה על הכל.
האמת, ממש דאגתי מהשלב הזה אבל כמו שתראו בסרט, הקולה באמת תססה,
אבל עם כף ערבבתי הכל, בישלתי, הבאתי לרתיחה והעוף התבשל חלום.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה-שעה וחצי עד שהעוף ממש רך.
הטעם שלו טיפה מתקתק והוא רך ונמס בפה, העוף קצר הצלחה מרובה
שלא לדבר על זה שהחברה שלי היו בשוק שמדובר על עוף בקולה כמה שחום שהוא היה. גם במתכון העוף של בבה
העוף יוצא רך ועסיסי תוכלו למצוא את המתכון כאן – העוף של בבא לעוד מתכונים של עוף רק לחצו כאן – מתכונים לעוף

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש, שלב אחרי שלב איך מכינים כבד קצוץ בטעם של פעם

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש?
בשביל להכין כבד קצוץ הלכתי לאחותי כמובן.
אחותי כבר שנים מכינה כל ראש השנה ופסח כבד קצוץ,
זה הכבד קצוץ הכי טעים שיש, בטעם של פעם.
אחותי האהובה היתה מוכנה לחשוף את כל הסודות של הכנת כבד קצוץ.
בואו נכין ביחד שלב אחרי שלב. שלב ראשון
בשביל להכין כבד קצוץ ראשית שוטפים את הכבד היטב.
שמים במסננת את הכבדים, שוטפים ומנקים גם מגידים שנמצאים בתוך הכבד.
אם יש כיס מרה לחתוך אותו כדי שהכבד לא יהיה מר.
לאחר ששטפנו, משאירים את הכבדים במסננת ומפזרים מעל מלח. שלב הביצים הקשות
מבשלים ביצים קשות בסיר נפרד.
בזמן שהביצים מתבשלות נכין את הכבד.
כשהביצים מוכנות מקררים את הביצים שלב הטיגון
מחממים מחבת לחום חם מאד(פלנצה) ומפזרים את הכבדים על המחבת החם.
מפזרים כך שכל כבד יהיה לו את המקום שלו בתבנית וצולים את הכבדים היטב.
צולים משני הצדדים עד שהכבדים מוכנים ומניחים לכבדים להתקרר. שלב הבצל
יוצקים כארבע עד חמש כפות שמן למחבת ומטגנים בצלים עד לגוון חום בהיר. שלב הטחינה והעירבוב
במכונת בשר אחותי טוחנת הכל ביחד,
כבד, בצל מטוגן וביצים לעיסה אחידה.
מוסיפים לטחינה כארבע כפות מהשמן של הבצל, מוסיפים מלח ופלפל.
אחרי שטחנו את כל הכבד מוסיפים מיונז ומערבבים הכל ביחד. מעבירים לקופסה סגורה.
יש לכסות את הכבד הקצוץ עם נייר כסף כשהחלק המבריק על הכבד אם לא, הכבד משחיר. הצעת הגשה
יוצרים כדורים מהכבד הקצוץ.
על צלוחיות קטנות מפזרים ביצה מגורדת
מניחים את כדורי הכבד הקצוץ
ומקשטים במלפפון חמוץ ועלי חסה.
מו-מוש-מושלם!
הכבד קצוץ הכי טעים שאכלתם בחיים!ליד הכבד קצוץ תמיד מגישים אצלנו גם
סלט תפוחי אדמה שהמתכון שלו כאן
סלט תפוחי אדמה תפריט לסלטים נוספים תמצאו כאן
מתכונים לסלטים

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר

מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר

מבחר מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר מנות ראשונות, עיקריות סלטים וירקות

מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר – הכל כאן.
מבחר ענק של מתכונים כשרים לפסח, לליל הסדר וגם לחול המועד. כל המתכונים והרעיונות לחג פסח מוצלח באתר האוכל של סוויט דולי.
מחפשים מאכלים מקוריים וטעימים לפסח? מחפשים מתכונים כשרים לפסח קלים וטעימים?
הכנתי לכם ריכוז של כל ה מתכונים כשרים לפסח טעימים במיוחד. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת אין ליל סדר בלי מרק קניידלך ,
נתחיל עם קניידלך ולחמניות של פסח.

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח? קניידלך קלי הכנה וטעימים
עם סרטון הדגמה ומתכון

לחמניות של פסח מהירות להכנה

הן עגולות, רכות וכל כך טעימות! רוצו להדליק תנורים.מנות ראשונות – אחרי שאכלנו את המרק יוגשו לשולחן :
קציצות פרסה, דג סלמון בתנור, קובה של פסח,
גפילטעפיש, חזרת ליד הגפילטע וסלט תפוחי אדמה.

קציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג… אין על קציצות פרסה!
הכנתי לכם את המדריך המוש-לם להכנת קציצות בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!

גפילטע פיש

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית,
שלב אחרי שלב איך מכינים גפילטע פיש קל להכנה ומושלם!

מתכון לחזרת לוהטת

ליד הגפילטעפיש חייבת להיות חזרת וחברתיהאהובה  כרמל מילנר סער
מביאה לכם מתכון הורס של חזרת. 

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש,
שלב אחרי שלב איך מכינים כבד קצוץ בטעם של פעם

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים שמתאים לכל ארוחה ויש גם גירסה טבעונית

דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג

5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם.
אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.

קוּבֶּה של פסח מקמח מצות

קוּבֶּה של פסח מקמח מצות נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לארוחת החגנעבור למנות עיקריות:
מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות, מתכון לגולאש פיקנטי נהדר,
עלי מנגולד ממולאים בבשר, גלילות חצילים עם בשר, או אושפלאו עוף עם ירקות
תבחרו.

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות שמתפרק ונמס בפה כמה שהוא רך

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות
מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

מתכון לגולש של גברים (גולאש) גולש חלומי

גולש נימוח בעל טעם משגע

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

תבשיל חלומי של עלי מנגולד חמצמצים המתובלים בלימון ושום עם בשר. מאכל תאווה אמיתי!

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות שבני הבית ילקקו את האצבעות ויבקשו תוספת

לגבי התוספות יש לכם מבחר מתכוני תפוחי אדמה או מבחר מתכוני אורז לבחירה

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד

מבחר מתכונים לאורז קלים טעימים ומהירים

מבחר מתכונים לאורז קלים טעימים ומהירים מכל הסוגים

ליד כל התוספות חייבים שיהיו קצת ירקות לכל הצמחונים:
פול ירוק, במיה ברוטב עגבניות או כרובית שלמה אפויה בתנור

פול ירוק תבשיל ספרדי

פול ירוק שמכינים במהירות וטעמו מזכיר טעמי חג

במיה ברוטב עגבניות

תבשיל במיה ברוטב עגבניות סמיך שמזכיר בטעמיו את בית אמא

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

כרובית שלמה אפויה בתנור קריספית מבחוץ רכה מבפניםואי אפשר בלי הסלטים שממלאים את שולחן החג-
סלטים שמתאימים לליל הסדר
סלט סלרי עם רימונים מרענן, סלט סלק חי עם צנוברים, כמובן שאי אפשר בלי סלט חסה,
סלט עגבניות עם כוסברה חריף, סלט גזר עם חמוציות ודברים טובים
וסלט חריף אחד שיקפיץ כל מנה לשמים – סלט פלפלים חריף עם לימונים

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן, מהיר הכנה וטעים טעים!

סלט סלק עם תפוח וצנוברים שמכינים כדי שיסתלקו אויבינו

סלט סלק שאפשר להגיש עם קוביות תפוחים ואפשר גם בלי שמתאימים לראש השנה במיוחד

סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם!

סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם! סלט חסה עם ירקות ורוטב מושלם מתכון מנצח לסלט חסה

סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה

סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה קל להכנה וטעים אש!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט פלפלים חריף טעים אש!

סלט חריף פיקנטי שמוסיף טעם לכל ארוחה   בשנה שעברה התפריט היה כזה
מתכונים למאכלים של פסח ואחרי שגמרתם לאכול הגיע זמן הקינוחים
מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
תוכלו למצוא כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח עוד מתכונים נהדרים כאן:
בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסח ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסחאהובות ואהובים
שיהיה חג טעים כשר ומלא באור!

מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות שמתפרק ונמס בפה כמה שהוא רך

כמדי שנה, שוק טלה הוא המנה העיקרית אצלנו בארוחת החג של פסח וראש השנה.
מי שאחראי על הכנת שוק הטלה הוא בעלי וכל הקרדיט שייך לו.
אולם הפעם החליט לחרוג ממנהגו והחליט שבמקום שוק טלה, נאכל בחג אוסובוקו טלה בתנור.
האוסובוקו הוא למעשה בשר עם עצם ולכן כשאתם הולכים לקצב תבקשו ממנו את לא שוק טלה אלא אוסובוקו של טלה. הכנתי לכם גם סרטון מהיר שמראה איך בדיוק הכנו אוסובוקו טלה בתנור עם ירקות.
לכאורה, זו נראית מנה מסובכת, אבל אם עובדים לפי הסדר זה הופך למשחק ילדים.
אחרי שמכינים את הכל, "שוכחים" את הבשר בתנור לשעתיים וזה מה שהופך את הבשר
לרך-רך וכשאוכלים הוא ממש מתפרק בפה מרוב רכות.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים תוכלו לראות כאן:
ונתחיל בהסברים,
ראשית, צורבים את נתחי הבשר על מחבת כל אחד לחוד ושמים בצד.
מה שנקרא "סוגרים" את נתחי הבשר בטיגון ומניחים בצד.
מכינים בסיר רחב משטח של ירקות עם תבליניםעל הירקות מניחים את נתחי הבשרשמים את הנתחים אחד על השני
מפזרים מעל בצל קצוץ טרי, , שום כתוש, בצל מטוגן, גזרים ופטרוזיליהמכניסים לתנור לבישול ארוך של כשעתיים,
אחרי שעתיים הופכים את הנתחים.
את הנתחים התחתונים מעלים למעלה
ואת התחתונים שמים בתוך הרוטב הבישול הארוך עם התבלינים והירקות
גורם לבשר להיות רך-רך
ובזמן האכילה הוא ממש נמס ומתפרק בפה. תפוחי אדמה שאוכלים ליד האוסובוקו תוכלו למצוא מבחר מתכונים כאן –
מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים אם אתם רוצים לקבל במייל את המתכון לאוסובוקו
בצורת הדפסה, עם תמונות והסברים
רק לחצו כאן: דולי, תשלחי לי את המתכון במייל
לעוד מתכונים חגיגיים לערב החג לחצו כאן – מתכונים חגיגיים לפסח ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז שני מתכונים נוספים חגיגים – גולש של גברים או גלילות חצילים ממולאות בשר

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

קציצות הודו לילדים

קציצות הודו רכות וטעימות מטוגנות או אפויות

קציצות הודו רכות וטעימות מטוגנות או אפויות נהדרות לילדים וגם למבוגרים

  השבוע ישבתי במספרה ומישהי אמרה לי :"אני מכירה אותך, גרנו בשכנות כשהיית ילדה"
סובבתי אליה את הפנים, ניסיתי להיזכר ודוקא ניזכרתי ואז אמרה:"אמא שלך היתה אישה כל כך יפה! מה שלומה?"
לפני שהספקתי לענות אמרה "היא גם היתה מבשלת כל כך טעים!" בימים אלה הנכדים במשפחה שלנו באטרף על הקציצות של נונה. הם לא מפסיקים לדבר איך נונה היתה מכינה קציצות,
כמה הן היו טעימות, הלוואי והיתה יכולה להכין עוד פעם אחת והתחיל ויכוח מאיזה בשר הקציצות היו עשויות.
זה ברור – נונה תמיד הכינה קציצות מבשר בקר. קציצות שמנמנות כאלה טעימות אש!
המאכל השבועי היה קציצות עם אורז ואפונה, קבוע!
אחותי ואני מבשלות קציצות באופן שונה לחלוטין.
אני מכינה תמיד קציצות בשר. אחותי תכין תמיד קציצות הודו.
הילדים יכולים לטעום קציצה ולהגיד ישר אם זה שלי או של אחותי, היד שמטבלת את הקציצות היא כל כך מוטבעת בטעם הקציצות, שאין ויכוח בכלל. הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי והחלטתי להכין קציצות הודו.
קיבלתי הנחיות ברורות מאחותי לקנות בשר הודו אדום נקבה. "תערבבי את הבשר הודו נקבה עם חזה הודו ביחד".
אבל בסופר היה רק הודו נקבה אז זה מה שנשתמש הפעם.
חוץ מהקציצות המטוגנות הכנתי גם קציצות אפויות שאני אומרת לכם – תשמעו זה גדול! טעים ברמות!
נכון קציצות מטוגנות זה שוס אבל הקציצות האפויות יצאו נהדר! לפני שהכנסתי לתנור מרחתי שמן זית על נייר האפיה, הנחתי את הקציצות והזלפתי עוד קצת מעל.
סימנתי אותם עם קיסם שלא אתבלבל ואת השורה האחרונה לא שימנתי בכלל, רציתי לראות איך יהיה. מעולה!
מסתבר שמספיק לשמן תבנית מלמטה אין צורך להזליף גם מעל אבל אם אתם רוצים להיות בטוחים, בבקשה.כך הן נראות אחרי שיצאו מהתנוראם אתם מחפשים מתכון לקציצות הודו מבושלות עם רוטב אדום- בבקשה רק ללחוץ כאן
קציצות הודו לילדים ברוטב אדוםעוד מתכונים טעימים לילדים עם בשר ועוף רק ללחוץ כאן
מתכונים לבשר ועוף
ואין על קציצות מטוגנות בעולם!
רק הצליל של הטיגון במחבת הורס
ואחרי שאני מעבירה את הקציצות מהמחבת
הסיר שלידי לא מתמלא הוא מתרוקן!
כי אוכלים את הקציצות חמות. ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז

קציצות הודו רכות וטעימות מטוגנות או אפויות

   
איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך

איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך

איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך, בלי לשטוף מחבת מלוכלך, הטריק שעושה לנו חיים קלים

איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך,
במקום סיפורים ארוכים הכנתי לכם סרטון עם הסבר מדוייקטוב, חייבת להודות שלא אני המצאתי את הפטנט
איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך.
אחותי כמובן סיפרה לי ואמרה לי את חייבת לנסות/
ב"אמהות מבשלות ביחד" עפו על זה שם.
השבוע החלטתי שאני מנסה את השיטה מה יכול להיות??
העלתי סרטון קצר באינסטגרם, בסטורי,
איך אני מטגנת שניצלים עם נייר האפיה וואפילו אני לא תארתי לעצמי כמה תגובות אקבל.
ישר חשבתי עליכם! מעניין אם גם אתם מכירים את השיטה
ואם לא, זה הזמן ללמוד!
אגב, אחותי גם טיגנה קציצות עם הנייר ואמרה שיצא מעולה.
לא צריכה לספר לכם את היתרונות הברורים של טיגון עם נייר,
הלכלוכים שנשארים אחרי על המחבת,
זה שאסור לשפוך את השמן בכיור וצריך להוסיף סבון כלים לשמן,
לזרוק לפח – בקיצור כל הסיפורים שאתם מכירים.
הנייר פשוט חוסך את כל הבלגן הזה. ואם אתם לא רוצים לטגן שניצלים – פה יש שניצל אפוי בתנור פריך ועסיסי מתכון לפסטרמה ביתית תמצאו כאן – מתכון לפסטרמה ביתית אז איך זה עובד בעצם?
איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך? לוקחים מחבת, מניחים עליו נייר אפיה, על נייר  האפיה יוצקים שמן,
מחכים שהשמן יתחמם ופשוט מניחים את השניצלים על נייר האפיה.
הנייר לא נשרף, מטגנים את השניצלים, והשניצלים יוצאים נפלאים.
אחרי השימוש שמים שקית ניילון הכי פשוטה ליד המחבת,
אוספים את הנייר, מעבירים לשקית ולפח! כמה קל!!
לא צריך לשטוף מחבת, קל ונקי – והילדים כמובן יהנו משניצלים מטוגנים.
בהצלחה!

איך לטגן שניצל עם נייר אפייה בלי לכלוך

מתכון לשניצל אפוי בתנור עסיסי ופריך

מתכון לשניצל אפוי בתנור עסיסי ופריך

מתכון לשניצל אפוי בתנור עסיסי ופריך, הלהיט החדש של ארוחות שישי

מתכון לשניצל אפוי בתנור עסיסי ופריך.
הבכור של אחותי היה ילד בעייתי נורא באוכל.
היום הוא אבא לילדים גם רזים כמו חוט אבל אז אחותי נורא דאגה.
באחד הימים נשארתי לשמור עליו והחלטתי שאצלי הילד יסיים את כל המנה.
אמא שלו הכינה לו שניצל ואני רציתי להודות בפני אחותי שאצלי הילד כן אכל. חתכתי את השניצל לחתיכות קטנות, עמדנו בחלון, הסתכלנו על הגינה
קראתי לחתולים "פיס-פיס" וכל פעם דחפתי לו ביס לפה.
אחרי כמה דקות קלטתי שאיזה ילד עובד עלי ואני אפילו לא שמה לב,
כי הביסים של השניצל התחילו להעלם.
כשהייתי אומרת לילד :"הנה החתולי, בוא תקרא לו גם אתה"
הילד הכניס את הביס לפה, הביט למטה, זרק את הביס מהפה
וקרא לחתול:"חחחחחתוליייייייייי " וככה השניצל היה עף לו מהפה.
עבד עלי בעיניים!
הכנתי לכם סרטון איך מכינים לשניצל אפוי בתנור עסיסי ופריךבשבועות האחרונים יש לנו להיט בארוחות שישי,
חוץ מהשניצלים המטוגנים, לזו ששומרת על הגזרה התחלנו להכין שניצל אפוי בתנור.
תקשיבו – זה עובד כמו אש!
השניצל אחרי התנור עדיין עסיסי ופריך. מכינים כמובן את כל המצרכים מראש,
אני את פרורי הלחם שמה על נייר אפיה
ככה כל הבלגן אחרכך נשאר בנייר ולפח.
את השניצלים המוכנים שמים על נייר אפיה
שמנו את נייר האפיה בשמן
שמים את השניצלים על נייר האפיה
ומטפטים על השניצלים מעט שמן זית
ולתנור.
הטריק הכי חשוב – לא לייבש את האמאשל השניצלים,
תנו להם רבע שעה עשרים דקות גג, תהפכו אותם
וישר לצלחת.
הם יוצאים מו ש ל מ י ם!
אגב, הכנתי מעוף גם פסטרמה מחזה עוף
שזה היה בכלל להיט!
ויש גם פסטרמה מחזה עוף ואם נהנתם מהשניצל אשמח אם תבואו לבקר בקמפיין שלי
לספר המתוקים הנהדר שלי – הכל כאן – מתוקים זה החיים

מתכון לשניצל אפוי בתנור עסיסי ופריך

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות שבני הבית ילקקו את האצבעות ויבקשו תוספת

"קוּקלַה" זה שם חיבה בספרדית שמשמעותו בובה וכך אבא שלי קרא לאמא שלי, כל השנים.
גם אני הייתי לפעמים "קוּקלַה", כי בכל זאת זה שם חיבה אבל "קוּקלַה" היה שייך לאמא שלי.
לפני שנים, אבא שלי נשלח לאפריקה לעבוד מטעם "סולל בונה" ואמא שלי נשארה בארץ עד שיכין הכל לבואה.
אני מזכירה לכם לפני יותר משלושים שנה, גם בארצנו התקשורת לא היתה משהו לא כל שכן באפריקה.
אבא שלי היה מצלצל בימים קבועים כדי שיענו לו בוודאות.
באחד הימים צלצל הטלפון בביתנו ואמא שלי הרימה את הטלפון ומהצד השני שמעה
"זו קוּקלַה?"
ענתה שכן
"מנו בדיוק יצא מהחדר והשיחה הגיעה בהפתעה אני מיד קורא לו, אני חבר שלו ואני עובד איתו"
הבן אדם שמע כל הזמן קוקלה-קוקלה-קוקלה, היה בטוח שלאמא שלי קוראים קוקלה.
ההפתעה היותר גדולה שלי אחרי שנים שקראתי לנכדה שלי בשם קוּקלַה
ומישהו העיר לי שמשמעות "קוּקלַה" אצל יוצאי מרוקו – זו קציצה. בגלילות חצילים ממולאות ברוטב עגבניות יש מלא קוקלות-קציצות בחצילים(: מכינים ראשית את החציל בתהליך קל קל.
פורסים את החצילים לפרוסות ואופים בתנור
תוכלו לראות כאן – איך מכינים חצילים אפויים בתנור   את הבשר עטפתי ברצועות חצילים וסידרתי בסיר
ככה נראים החצילים לפני ששפכתי עליהם את הרוטבכך הם נראים אחרי הבישולכן – כן ילקקו אצלכם את האצבעות
מגלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לבשר – מתכונים לבשר עם צלי ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר שעועית בשני צבעים תפוחי אדמה וחיטה במיוחד לחורף

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות.
המון שמות יש לתבשיל שנקרא בשפת העם חמין, תלוי באיזו עדה נולדת.
קוראים לזה טצו'לנט, חמין, אצלנו קראו לזה פיג'ונס,לא משנה השם,
ביום חורף קר כשהתבשיל נמצא בתנור או על הפלטה, הבית מתמלא בריחות
ואין כמו סיר של חמין בשבת בצהריים בשביל ארוחה מלאה.
כמו כל השמות שיש לחמין יש גם המון אפשרויות, יש כאלה שמוסיפים מעיים ממולאים,
יש כאלה ששמים קציצות בשר ואפשר להכין גם חמין צמחוני. אני מביאה לכם את הגירסה הקלאסית שהולכת אצלנו והיא מאד קלה להכנה. הכנתי לכם סרטון איך בדיוק אני מכינה את החמין:אם אתם אוהבים בשר בחמין שלכם, תחתכו את הבשר לקוביות.
אני משתמשת בבשר מס' 5, הוא יוצא רך ונימוח בחמין. נתחיל בקטניות. אני משתמשת בשעועית בשני צבעים, שעועית לבנה ושעועית אדומה.
כוס שעועית לבנה, כוס שעועית אדומה משרה לילה קודם ורק למחרת משתמשים.
בדרך כלל בתחילת החורף אני קונה קילו שעועית לבנה קילו שעועית אדומה ומשרה את השעועית במים לפחות 24 שעות.
מסננת את המים, מחלקת לשקיות ושמה בפריזר. ככה יש לי שעועית מוכנה לחמין. חברים שלנו מתים על עצמות בחמין ולא יקרה מצב שלא יהיו עצמות עם מח בחמין,
אצלנו לא, כל אחד מה שהוא אוהב. את החמין שלי אני מתחילה עם טיגון בצל בסיר לאט לאט עד שנהייה שחום.
אחרי שהבצל שחום מוסיפה מים, מביאה לרתיחה, מוסיפה תבלינים נותנת למים להתבשל עם הבצל
עד שהם נהיים ממש ממש חומים ואז מתחילה במלאכת הרכבת החמין. שכבה ראשונה תהייה שכבת הבשר
עליה נפזר את השעועית
מעל נניח את תפוחי האדמה
את החיטה אני נוהגת לשים בשקית ולהניח על תפוחי האדמה
לחורר עם סכין את השקית כדי שנוזלים יוכלו לחדור פנימה
ואת הביצים מניחה מעלככה נראה הסיר שלנו כשהוא מלא בכל טוב החמין.
מעל אני מניחה ראש שום לא מקולף
מביאה לרתיחה את כל התערובת.
בזמן הזה הסיר יתמלא בשכבת קצף מהבשר עם כף תרוקנו את כל הקצף.
מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים על אש נמוכה.
אחרי שעתיים בערך או אפילו קצת יותר
עובר הסיר אחר כבוד או לתנור או לפלטה עד לשבת בבוקר.
בוקר טוב חמין(:
נכון, הצילום לא משהו אבל הוא כל כך טעים כל כך טעים
שהוא לא דומה בכלל לאיך שהוא נראה.
אגב, השאריות של יום ראשון של החמין הכי טעימות(: אבל בוא נגיד שאין לכם חשק להכין חמין לשבת אבל מאד רוצים תבשיל אחר
אז בבקשה – אפשר – עוף ממולא באורז בתנור או אם תעדיפו – גולש של גברים

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מדיאס - מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר

מדיאס – מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר

מדיאס - מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר, מתכון נפלא לארוחת שישי או ארוחה חגיגית

נונה שלי פקימה עליה השלום, חיה בישראל מעל לחמישים שנה אבל עברית לא ידעה לדבר,
דיברה איתנו רק בספניולית ואנחנו ענינו בעברית.
באחד הימים ההורים שלי יצאו מהבית ונונה פקימה נשארה לשמור על הילדים.
כשחזרו ההורים התעניינה אמא שלי אם הכל עבר בסדר,
נונה אמרה שהכל היה בסדר גמור, אבל מיכה אמר לה משפט והיא לא ידעה מה הפירוש.
"מה הוא אמר?", שאלה אמא שלי
"אני לא יודעת להגיד לך" ענתה נונה.
"נתתי לו לאכול לא רצה, נתתי לו לשתות לא רצה, לא יודעת מה הוא רצה".
עברו כמספר שבועות, מיכה התעורר באמצע הלילה ואמר:"תכסי אותי אמא"
קפצה נונה ואמרה: "או! זה המשפט שהוא אמר לי"
ואתם מתארים לעצמכם איך אמא שלי תלשה לעצמה את השערות מרוב צער,
שהבן שלה הלך לישון כשקר לו(: בשבוע שעבר ישנתי אצל הבת שלי ובאמצע הלילה שמעתי קול קטן אומר:
"אמא, תכסי אותי.." זה היה הנכד המתוק שלי וזה הזכיר לי את הסיפור עם הנונה. את המדיאס – סירות קישואים ממולאות בשר – חייבים, פשוט חייבים  לכסות ברוטב.
רוטב עגבניות סמיך כזה, טעים אש!הכנתי לכם סרטון איך מכינים מדיאס – סירות קישואים ממולאות בשר.מדיאס – סירות קישואים ממולאות בשר, זו מנה נפלאה וחלומית.
בוא נהיה מדוייקים, נכון זה לא צ'יק צ'ק אבל אם מכינים את הדברים מראש, הכל עובד כמו שעון.
מתבלים את הבשר ושמים בצד.
את סירות הקישואים מרוקנים
ממלאים בקציצות בשר .
מכינים את סיר הרוטב ושמים בצד.
טורפים ביצה, מטגנים ומעבירים לסיר עם הרוטב את סירות הקישואים.
אמרתי לכם, עם תכנון נכון זה עובד אש!
וזה גם טעים אש!!מנה פשוט נפלאה!
מגישים עם אורז לבן
או עם לחם או חלה ליד
ואתם מסודרים! ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז מתכוני בשר נוספים תוכלו למצוא כאן – מתכונים לבשר

מדיאס – מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר

חזה עוף בתנור פסטרמה בייתית

חזה עוף בתנור פסטרמה ביתית

פסטרמה חזה עוף ביתית בתנור מתכון קל להכנה ויש גם גירסה חריפה. מתכון טעים אש!

חזה עוף בתנור נוצר אחרי שבשבוע שעבר פירסמתי את המתכון שנמצא פה
איך מכינים פטסרטמה הודו בבית ואפילו אני הופתעתי מכמות הכניסות למתכון.
מסתבר שאנשים אוהבים להכין אוכל ביתי פשוט וטעים. לפני כל הסיפורים הכנתי לכם סרטון של דקה וארבעים וחמש שניות, איך מכינים פסטרמה עוף ביתית בתנור,
תוכלו לראות את אופן ההכנה כאן:הקטע המדהים שבאותו בוקר שפורסם המתכון פנתה אלי מישהי ואמרה שהבת שלה בהריון
והיא מודה לי על המתכון כי הילדה אמרה שאסור לה נקניק בזמן ההריון,
אמא שלה הבטיחה לה שהיא תחפש לה מתכון ו ב מ ק ר ה באותו בוקר אני פרסמתי את המתכון.
אצלנו אומרים בספרדית "לוס קורסונס אבלן" תרגון מילולי: הלבבות מדברים,
או בעצם – שתינו חשבנו על אותו דבר בלי לדבר.
מלי עטייה הכינה את המתכון ותראו איך אני אוהבת לקרא כאלה תגובות. תודה רבה מלי!בזמן שפירסמתי את המתכון לפסטרמה חזה הודו סיפר הגולש ברוך צאיג

שהוא מכין פסטרמה חזה עוף ביתית בתנור

ותראו באיזה דיון טעים התמלא הדף.

איך מכינים חזה עוף בתנור פסטרמה בייתית?

אני כל כך התלהבתי מהעוף של ברוך, שהחלטתי שגם אני חייבת לנסות להכין את הפסטרמה עם חזה עוף.
אהובות ואהובים, אני מודיעה לכם שזה באמת קלי-קלות להכין את הפסטרמה חזה עוף,
וזה יצא אף יותר עסיסי וטעים מההודו.
יום שישי בצהרים הוכנו והוגשו למשפחה וזה חוסל כשזה היה עוד חם ומה שנשאר חוסל בתחילת השבוע.
ראשית קניתי חמישה חזה עוף שלמים.
במקררים של הסופר, שקית עם חזה עוף שלם
היו בשקית חמישה חלקים – זה בדיוק מה שקניתי.
אחרי ההפשרה ניקיתי מהשומנים מסביב,
בקערה אחת שמתי את כל התבלינים וטבלתי כל חזה עוף היטב.
ככה את כל חמשת החלקים, מעל יצקתי את שארית הרוטב.
למקרר ל-24 שעות וכשהוצאתי הפכתי לצד השני והכנסתי לתנור.
אני בניגוד לברוך לא כיסיתי ואפיתי בתנור טורבו.
הם יצאו מושלמים!

ויש גם חזה עוף בתנור בהכנה ביתית בגירסה חריפה

חייבת לספר לכם שהחצי השני הכין גירסה עם חריף!
לתערובת הוסיף פלפל שאטה גרוס קצוץ (די הרבה) ורוטב חריף מתוק.
ואת כל התערובת הכין בתבנית נפרדת,
יצא האמא של האש טעים!
כל אלה שאוכלים חריף טרפו!
אתם יכולים לשחק עם התבלינים מה שאתם אוהבים אין פספוסים עם המתכון הזה. ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוף
רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוף

חזה עוף בתנור פסטרמה ביתית

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!

מתקשרת אלי חברה שלא אזכיר את שמה ופותחת עלי מבערים של עצבים
"אין לך בושה תגידי?! הולכת ומצלמת מתכונים אצל חברות חדשות ואני! אני חברה שלך מילדות אצלי את לא באה לצלם??"
האמת אני קצת בהלם ולמרות שבדרך כלל הפה שלי לא שותק
הפעם שתקתי ונתתי לה  להוציא עצבים
"יש לי קציצות אליפות! חלום אני אומרת לך!"
"אבל אף פעם לא אמרת שאת רוצה שאבוא.."
"את לא שאלת!!"
כשאין לי סיכוי לנצח במערכה למה להתחיל מלחמה?
"נו טוב, נכון.. על איזה קציצות את מדברת?"
"קציצות בולט שאני מכינה כל יום שישי! אלה קציצות מהמטבח התוניסאי שאמא שלי היתה מכינה"
"קציצות בולט?? בחיים לא שמעתי אותך אומרת את השם הזה"
"אולי לא אמרתי את השם אבל אמא שלי היתה מכינה כל יום שישי!"
"תזכירי לי איך את מכינה את הקציצות האלה.." "קודם כל אני מכינה מתערובת בשר קציצות"
בסיר מכינה רוטב עגבניות,
שמה פרוסות של תפוחי אדמה
ועליהם מניחה את הקציצותעל הקציצות אני מפזרת פרוסות על עגבניהאבל על כל הקציצות אני שמה!

מעל מפזרת עלי סלרי, שמה מים חמים ומבשלת

"וואלה הבאת לי את התיאבון, תגידי יש מצב את מכינה אותם ביום שלישי ולא בשישי?"
הסכימה

תאמינו לי צדקה בכל מילה. חלום של קציצות!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לקציצות בבקשה
מתכונים לקציצות
אל תגידו שלא אמרתי – רוצו להכין
תראו איזה סיר מהמם הכינה עדנה

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

תבשיל נהדר של עוף מרוקאי עם זיתים וקציצות ברוטב עגבניות

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות.
זוכרים שהייתי אצל חברתי האהובה ציפי שלמדה אותי איך מכינים שולבטה?
אחרי שהכנו וצילמנו ציפי פתחה שולחן וארחה אותי לארוחה.
היא הגישה תבשיל עוף עם קציצות וזיתים ברוטב עגבניות.
מה אגיד לכם חברימים – תבשיל טעים אש!
ישר הודעתי לה שעכשיו אני מצלמת גם את התבשיל ואתם זכיתם במתכון. איך הבן שלה אמר כשטעם את התבשיל?
"אמא, רואים שהכנת את האוכל באהבה"
וכן, זה היה עוף וקציצות בטעם של בית, בטעם של אהבה.
חלק מהתמונות צילמתי בלי הקציצות,
אבל שתדעו שהקציצות שהתבשלו ברוטב העגבניות עם התבלינים,
היו חלומיות. רכות רכות ומלאות טעם.
אצלנו בבית לא היה נהוג להכין עוף עם זיתים. בפעם הראשונה שאכלתי עוף עם זיתים,
הטעם היה פיקנטי ומיוחד בעיני.
מתכון תבשיל עוף עם זיתים, כרעיים של עוף ברוטב עגבניות עם זיתים ירוקים, הוא ממש תבשיל של בית.ראשית, שולקים את הזיתים,
זאת אומרת מרתיחים במים ומסננים.
מטגנים את העוף,
מוסיפים תבלינים שום וזיתים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים רסק עגבניות ומים
מביאים לרתיחה
ואז אפשר להוסיף את הקציצות
ומבשלים הכל ביחד.
מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ובני הבית ינשקו עפר רגליכם.עוד מתכונים לעוף
תוכלו למצוא כאן – מתכונים לעוף

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

קציצות עוף רכות מבושלות ברוטב עגבניות שילדים וגם מבוגרים מאד אוהבים ויש גם סרטון הדרכה

אני מכינה מדי שבוע לתינוקי קציצות עוף ברוטב עגבניות.
בדרך כלל אני מכינה את קציצות העוף בתחילת השבוע, אולם הפעם הכנתי בצהרי שישי. כאן תוכלו לראות איך מכינים את הקציצות

האמת זה ממש כלום עבודה.
כל פעם הבת שלי שואלת אותי איך אני מכינה את הקציצות, אז הנה הסבר.
ממלאים סיר עם רסק עגבניות ותבלינים,
קילו עוף טחון מערבבים עם תבלינים, ביצה ופרורי לחם
יוצרים קציצות מתערובת העוף ומבשלים ברוטב.
אני בהחלט סיפקתי הסבר וגם סרטון אבל בואו נהיה הגיונים
נראה לכם שאפסיק להכין את הקציצות?(: אגב, יש לי מתכונים גם לקציצות הודו חלומיות לילדים כאן – קציצות הודו בכל הטעמים השבוע בעודי עומדת וזורקת קציצות של עוף לסיר בדיוק הגיע הזוג הצעיר לארוחת שישי.
"מה את מכינה?"
"קציצות עוף לנסיך"
"אני יכולה לטעום?"
"ברור"
"הי! זה ממש טעים מה ההבדל בין הקציצות האלה לקציצות אחרות?"
"אין שום הבדל, הוא אוכל בדיוק כמונו, הן פשוט רכות"
הסטודנט טעם והודיע נחרצות
"זה כמו הקציצות שנונה היתה עושה אבל שלה היו יותר טעימות"
מה שמראה לכם שטעם הזכרונות הרבה יותר שווה.
אין מה לעשות לקציצות של נונה יש טעם של הקציצות של נונה
ולא משנה כמה שאתאמץ.
אבל! כשנגמרה הארוחה וחילקתי את הקציצות לקופסאות, הגיעה ההוראה
"שלא תתני לה הכל, גם אני רוצה קופסה הביתה"
נונה או לא נונה, מסתפקים במה שיש. ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז 

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום, או יותר נכון המתכון לקציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום
מתחיל ביום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים" רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך! וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה! 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנומכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכיניםבסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרתאתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרועכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר

מתכונים לבשר ועוף

מבחר מתכונים של מתכונים לעוף ולבשר. יש לכם בשר טחון או עוף במקרר ואתם מחפשים רעיונות? זקוקים למתכוני בשר לאירוח? תוכלו למצוא המון מתכוני בשר ועוף בסוויט דולי.

תבשילי עוף ובשר בתנור, מתכונים מושלמים וכל כך טעימים!
עוף ממולא עם אורז, עוף בתנור חלומי, קציצות עוף לילדים שמכינים במהירות עם סרטון הדרכה וילדים משתגעים עליהם, מתכונים עם בשר, מתכונים לאירוח מושלמים עם עוף ובשר.

לפניכם מתכונים עם בשר עוף טחון. בשר העוף הוא אחד מהבשרים הפופולאריים בישראל, אם לא הפופולארי ביותר. את בשר העוף ניתן לצרוך כפילה/סטייק וגם כבשר טחון.
הבשר הטחון משמש כמילוי לקובות למשל, מאפים שונים וכו`.

מתכונים עם עוף שלם, מתכונים עם בשר, מתכונים לאירוח ולכל ארוחה.
מתכונים לילדים שאוהבים עוף ומתכונים לילדים שאוהבים בשר.
מבחר מתכונים של מתכונים לעוף ולבשר. יש לכם בשר טחון או עוף במקרר ואתם מחפשים רעיונות? זקוקים למתכוני בשר לאירוח? תוכלו למצוא המון מתכוני בשר ועוף בסוויט דולי.

בשר ועוף