מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא

מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא

מתכון לעוף שהוא חום מבחוץ רך ונמס מבפנים, העוף של באבא

העוף של בּבָּא הוא מותג אצלנו.
נתחיל ב-בָּבָּא. כשנכדתנו היתה קטנה היא שיבשה את השם סבא וקראה לבעלי בָּבָּא,
מאז נדבק השם ואנחנו מוּרמוּר ו-בָּבָּא. רק השבוע לפני השינה פטפטו השניים ולמחרת קבלתי את השיחה שלהם
ויש דברים שראויים שיהיו כתובים בבלוג וישארו לנצח מרוב החמידות שלהם. אבל אנחנו בענייני אוכל.
כמו שאמרתי העוף של בּבָּא הוא מותג אוכל.
כשהילדים באים, אני מוכרת להם "יש את העוף של בּבָּא" ותוך שתי דקות העוף נטרף.
ושלא תחשבו שזה מי יודע מה עבודה.
הטריק הוא בהשחמה של בצל שהוא ממש חום ובישול העוף במים החומים.
מבשלים את העוף הרבה זמן וככה הוא גם חום וגם נמס בפה.
אין פספוסים בעוף הזה הוא תמיד מצליח ותמיד מחוסל מרוב שהוא טעים.
את הרוטב מפזרים על האורז ואז האורז בכלל שוס
והמהדרין טובלים ברוטב חלה ואומרים שהחיינו.
בפעם האחרונה שהילדים היו פה,
הבכורה אמרה לי שהיא לא מבינה איך עד היום, עוד לא פרסמתי את המתכון של העוף,
ואני מהר צילמתי אבל שכחתי לגמרי מהתמונות.
אז תודה לעדה היקרה שביקשה הבוקר מתכון לעוף,
וככה נזכרתי בתמונות ואתם זכיתם במתכון.

מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא

 

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה!

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה.
מה רצינו בסך הכל?
לאכול קציצות פרסה בראש השנה?!
אבל מישהו ממש כועס על המתכון שלי לקציצות פרסה
הוא/היא שלח/ה לפייסבוק הודעה שזו הודעה פוגענית
ולכן אני לא יכולה לפרסם לכם את המתכון ישירות. אבל מי יכול עלי? מי??! שלכם לא יהיה את המתכון המופלא לקציצות פרסה? המתכון שסחף את הרשת, שיאמיז שידרו בפרסומות והכי חשוב – אתם משתגעים עליו. רק להכנס לכאן – ללחוץ או על התמונה או על השורה הורודה והמתכון אצלכם קציצות פרסה  

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

חג שמח!

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל שברשת הכינו לכם את המתכונים והקינוחים לראש השנה הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל מגישים לכם מתכונים לראש השנה. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לראש השנה.
מתכונים לראש השנה הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש מתחילים ממנת סלט חגיגי, לחמניות דבש שמתאימות לחג, מנות עיקריות והמון קינוחים ועוגות נהדרות. רשימת המופלאות והמופלא (והפעם הנציגות הגברית – עז תלם)  שהכינו לכם את המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אתי משה חביב – קראנצ'ית
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליהי לולו קרויץ – מטבח בקלי קלות
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל  – Con DeLignt
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
ענבל – פיית העוגיות
עז תלם – The Kitchen Coach
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
שירה נוסבוים – מנוסה במטבח
חברימים, בבקשה, המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! וויני רותם – משהו מתוק – עוגת תפוחים עם כדורי שוקולד דבש
עוגת תפוחים עם כדורי שוקולד דבש
רותם ליברזון – טיפול בבישול – פילה של דג צלוי ברוטב יין לבן ואפרסקים צהובים בזיגוג דבש וצ'ילי חריף
פילה של דג צלוי ברוטב יין לבן ואפרסקים צהובים בזיגוג דבש וצ'ילי חריף דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – עוגת גבינה בשילוב תפוח בדבש
עוגת גבינה בשילוב תפוח בדבש יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – חזה עוף ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול בליווי פירה
חזה עוף ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – מאפה תפוחים עם גרנולה וקרמבל
מאפה תפוחים עם גרנולה וקרמבל עז תלם – The Kitchen Coach – טנזיה
טנזיה – תבשיל מרוקאי של פירות יבשים ואגוזים ענבל – פיית העוגיות – טייגלך מתוקים
מעשה בטייגלך רות אופק – שמח במטבח – טארט טאטן אה-לה-מישלק
טארט טאטן אה-לה-מישלק אתי משה חביב – קראנצ'ית – פאי תפוחים וקרם שקדים
פאי תפוחים וקרם שקדים הגרגרנית – ראש השנה בסימן שלוש עם סלט טבולה חגיגי
ראש השנה בסימן שלוש מיכל בן משה – רגעים קטנים – לחמניות דבש לראש השנה
לחמניות דבש לראש השנה ליהי לולו קרויץ – מטבח בקלי קלות – עוגת דבש תמרים ארומטית
עוגת דבש תמרים ארומטית בציפוי קפה שירה נוסבוים – מנוסה במטבח – טארט תפוחים עם פטיסייר תבלינים וגנאש שוקולד לבן
טארט תפוחים עם פטיסייר תבלינים וגנאש שוקולד לבן אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – עוגת פנקוטה בשלושה טעמים
עוגת פנקוטה בשלושה טעמים    דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – עלי מנגולד ממולאים בבשר
עלי מנגולד ממולאים בבשר סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – עוגיות רחת לוקום
עוגיות רחת לוקום ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – כדורי קוקוס ודבש ללא אפיה
כדורי קוקוס ודבש ללא אפיה  מיכל  – Con DeLignt – קינוח ג'לי וקצפת
קינוח ג'לי וקצפת ואי אפשר ראש השנה בלי קציצות פרסה כמובן.
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – קציצות פרסה
קציצות פרסה

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

חג שמח!

 

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

תבשיל מופלא של קציצות עם עלי מנגולד שמונחות על מצע גבעולי עלי המנגולד ברוטב לימון ושום משגע

התבשיל שאתם רואים בתמונה מלווה אותי מילדות.
אכלתי את זה בפעם הראשונה אצל דודה אסתר אחות של אמא שלי והטעם נשאר לי בפה שנים.
לפני שנים הסבירה לי דודתי איך היא מכינה את התבשיל וההסבר המדויק
המלווה בהדגמה חיה חקוק בי.
סבלנות היה שמם השני של הדודות שלי בכל מה שקשור לאוכל,
לא כמונו היום שאם לא מכינים בצ'יק צ'ק זה לא עובר את סף המטבח.
הן השקיעו בהכנת האוכל, בדקדקנות שלא מכירים היום.
ואין ספק מדובר על תבשיל מעדן. את קציצות הבשר ערבבה דודתי עם העלים הירוקים של המנגולד,
מטגנים קלות את הקציצות ומבשלים אותם על תחתית גבעולי המנגולד הלבנים.
התחתית, המצע עליו היו מונחות הקציצות, היא-היא שעשתה את התבשיל.
את העלים הלבנים היה מנקה היטב, חותכת לפרוסות,
מקלפת את החוטים משני צידי העלה וגם מקלפת את השכבה העליונה של העלים הלבנים.
מרפדת תחתית של סיר עם העלים הלבנים.
עם רוטב של לימון, שום ומלח היתה מבשלת על אש קטנה את העלים הלבנים
עד שהתרככו והיו נמסים בפה. בשבוע שעבר, אחותי שיחזרה את התבשיל ואני רצתי לצלם עם המצלמה.
בדרך כמובן טעמתי שאכן הקציצות יצאו מעולה עם הרוטב ואכן כן, עדיין מדובר על תבשיל נהדר.
מגישה לכם הצעת הגשה ראשונה לכבוד החג שמתקרב,
ובטוחה שאחרי שתכינו תאהבו מאד. טעים טעים.

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

קוּבֶּה של פסח

קוּבֶּה נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לחג הפסח

אני לא נוהגת לתת את העוזרת שלי לשום חברה.
כבר סיפרתי לכם על כך והודעתי קבל עם ועדה שלא מתחלקת בשלושה דברים:
עוזרת, מאהב ובעל ובדיוק בסדר הזה
והכל כתוב כשנתתי את המתכון לעוגת שוקולד עם עוגיות אוראו. אבל יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
"יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?" ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
"הכנתי לחברה שלך קובה"
"באמת?"
"אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל"
נו-נו ברור לכם שמאותו הרגע עד שקוּבֶּה של פסח לא עמדו אצלי על השיש לא הייתי רגועה.
מבשלים 2 תפוחי אדמה, מערבבים עם קמח מצות, ביצים, מים ושמן מערבבים לבצק רך.
ממלאים בבשר ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא מטגנים ישר ויש לכם קוּבֶּה של פסח רכים-רכים וטעימים.
אפשר גם אחרי ההקפאה להוציא למקרר להפשיר
ואז זמן הטיגון קצר יותר. אגב שאלו אותי על הלחמניות הרכות והנהדרות של פסח
אז המתכון ללחמניות נמצא פה
לחמניות של פסח מהירות הכנה
   

קובה של פסח

בשר ועוף