איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

תבשיל חלומי של עלי מנגולד חמצמצים המתובלים בלימון ושום עם בשר. מאכל תאווה אמיתי!

כשהייתי בכיתה ו' עברנו דירה מקרית אליעזר לכרמל צרפתי.
לאלה שאינם חיפאים אסביר שמדובר במעבר דירה מהשכונה שהיא בתחתית העיר לשכונה אחרת שהיא במעלה הר הכרמל. למעלה.
לכבוד המעבר הורי רשמו אותי לבית ספר חדש, ביה"ס "טשרניחובסקי".
שבוע או שבועיים לפני המעבר הסתבר שהדירה לא גמורה ואנחנו נשארים לגור עוד שלושה חודשים לגור בקרית אליעזר.
"ומה יהיה עם בית הספר שלי?"
"אין בעיה. אני אלמד אותך את המסלול ואת תסעי לשם באוטובוס" הודיע לי אבא שלי
אני מזכירה לכם שאני ילדה בת 11 או 12 שגדלה כל החיים בחממה של שכונה, דשא, טיילת ענקית ופתאם לנסוע לכרמל.  יואו איזה פחד! לא היו אז מכוניות כמו היום ולכן זה נראה טבעי כשאבא שלי אמר שאין בעיה.
לפני שאתם מתחילים לצקצק בלשון אתם חייבים לזכור שאלה היו זמנים אחרים.
לא היו מכוניות לכולם, אוטובוס או מונית היתה הדרך היחידה לנוע.
העניין הוא שהייתי צריכה לנסוע לכרמל!
אבל הרי אבא שלי אמר שאין בעיה ואם אבא שלי אמר אני האמנתי עד לאות האחרונה בדבריו.
ככה גדלתי – בביטחון מוחלט.
מסלול האימונים התחיל למחרת.
לפני היציאה מהבית הצמיד לי פתק עם כתובת הבית שלנו.
"אם את הולכת לאיבוד או מתבלבלת תעצרי שוטר. רק שוטר. תגידי לו שיביא אותך הביתה"
אגב, עד היום כשאני מגיעה לכל בית מלון בעולם, דבר ראשון לוקחת כרטיס ביקור שאדע איך לחזור.
"תזכרי את המסלול כי את תצטרכי לעשות אותו לבד כל יום"
מהבית הלכנו ברגל לתחנת האוטובוס, עלינו  על קו מספר מספר 3, נסענו עד להדר, שהיה איזור שוקק חיים ואנשים.
הראה לי באיזה תחנה לרדת ברחוב החלוץ. משם הראה לי את מסלול ההליכה של עשר דקות עד לרחוב הנביאים לתחנה הבאה קו 25.
שכונת הדר היתה אז כאמור איזור שוקק חיים, מלא מסחר ואבא שלי ואני הולכים ברחובות העיר עד לתחנה הבאה בקצה אחר של הדר.
עלינו לאוטובוס השני והאוטובוס התחיל לנסוע.
האוטובוס זחל כמעט חצי שעה בדרך ובאמצע התחיל להשמיע קולות מפחידים במיוחד,
כשהתחיל לעלות בעליה תלולה  שהיום נקרא שד' הציונות אז נקראה שדרות או"ם והיתה בלתי נגמרת. "תספרי כמה תחנות יש בדרך" הסביר לי  "תסתכלי על הדרך ותלמדי אותה."
האוטובוס עלה בקושי, אבל בסוף הגענו לתחנה בכרמל צרפתי ליד בית הספר.
"תלמדי איפה את צריכה לרדת.  למדת? יופי עכשיו בואי נלמד את הדרך חזרה" ושוב עלינו על האוטובוסים וחזרנו הביתה. ביום הראשון ללימודים נסעתי עם אמא שלי אני זוכרת,
אולם למחרת אבא שלי ואני יצאנו לתחנת האוטובוס וכשעליתי על האוטובוס הוא נפנף לי ללשלום מהתחנה.
הייתי לבד בעולם למרבה הפלא הגעתי לבית הספר והפלא הנוסף שחזרתי גם הביתה בשלום.
אחרי שבוע כבר תפסתי אומץ ובדרך חזרה הביתה, הדבר הראשון שעשיתי, עצרתי ברחוב החלוץ,
שהיה רחוב מלא בחנויות פלאפל שהריח העביר אותי על דעתי,
קניתי לי פלאפל וחזרתי הביתה מאושרת עד אין קץ על העצמאות שניתנה לי. לא אשכח בערב אחי הגיע הביתה צחק עלי ואמר :"היה כתוב בידיעות היום שאיזה ילדה קנתה פלאפל בהדר דוריניקה, זה היית את?"
כן. אלה היו זמנים אחרים. זמנים אחרים טעמים אחרים.
עלי מנגולד ממולאים בבשר.
מאכל תאווה חלומי! עלי המנגולד החמצמצים, מתובלים בלימון ושום ועם הבשר אתם פשוט תהנו.
את תבשיל עלי המנגולד הממולאים בבשר אנחנו מכינים בדרך כלל בחגים, אבל גם בארוחת שישי זה הולך נהדר. מכינים סיר עם עלי מנגולד קצוצים עם שום מלח ולימון
את עלי המנגולד הממולאים בבשר מניחים על המשטח המרופד עלי מנגולד ממולאים בשר כדי שהכל יהיה ברור הנה בדיוק איך מכינים את העלים עלי מנגולד ממולאים בבשר עלי מנגולד ממולאים בבשר ועכשיו כשאתם יודעים את כל התורה
תוכלו להכין את התבשיל המופלא הזה
ובפינה האהובה עלי שנקראת – "בואי-בואי  תראי איך הצליח לי המתכון"
קבלו את מיכל שוורץ האלופה עם התמונות המרהיבות של עלי המנגולד הממולאים.
תודה רבה מיכלי אהובה!!

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

איך מכינים קציצות בשר עם מנגולד

קציצות בשר עם מנגולד מופלאות בטעמן, גירסת העצלנים לעלי מנגולד ממולאים בבשר

אחותי ואני יושבות במסעדה ומזמינות.
מאז שאחותי רזתה חייבת להודות לא כיף לאכול איתה.
כל מנה בודקת מה יש, כמה קלוריות, אם זה מטוגן, אם זה מבושל – ת'כלס משגעת את השכל.
טוב, בסדר היא צודקת וגם אני מאד. מאד חח משתדלת,
אבל לא פלא שהיא מצליחה להחזיק במשקל אפס שלה ואני לא.
בקיצור, יושבות ומזמינות.
ההיא עוברת על המנות, מחפשת מה יהיה לה הכי שווה ונפלה על קיש מנגולד.
אמרה תאכל את הבאמצע של הקיש וככה לא תבזבז קלוריות על הבצק.
סבבה. לכי על זה אחותי. הגיע הקיש.
לא מדברים כרגע על מה שאני הזמנתי.
חותכת ביס מהקיש, מכניסה לפה, מניחה המזלג ואומרת: "נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה הקיש הזה לעומת מה שאת מכינה"
אני יושבת עם מנת האלפיים קלוריות שלי ופורצת בצחוק
"היה שווה לקחת אותך למסעדה רק בגלל המשפט הזה".
אמא שלי נהגה לתבל משפטים/ניבים בספרדית בדיבור שלה ואחותי מדייקת כמוה.
נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה – זהו משפט בספרדית שאמא שלי נהגה לומר כשמשווים דבר לדבר.
קָלֶגָ'ה -זהו שביל בספרדית והתרגום המילולי – זה לא ,באותו השביל, עם האוכל שלך.
המשמעות המילולית של המשפט – אין מה להשוות לעומת מה שאת מכינה. אז לא אתן לכם מתכון לקיש מנגולד אבל בהחלט יהיה פה מתכון לקציצות בשר עם מנגולד.
אנחנו מאד אוהבים מנגולד ובדרך כלל בחגים
אני מכינה עלי מנגולד ממולאים בבשר.
גירסת הקציצות עם עלי המנגולד שמעורבבים ביחד,
זו הגירסה המהירה, לעצלנים
שמביאה את המנגולד לקציצות
שמקבלות טעם נהדר.

 קציצות בשר עם מנגולד

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים

תבשיל ססגוני וצבעוני של חזה עוף מוקפץ עם פלפלים בכל הצבעים.

אני ועודף המשקל שלי הולכים שנים ביחד יד ביד.
בגיל 17 פעם ראשונה שהתעלפתי באמצע השיעור כי לא אכלתי כלום כמה ימים,
כשמטרה היתה להוריד חמישה קילו.
עודף המשקל נהפך לחבר הצמוד שלי ולא יודעת מתי בדיוק נפלה ההחלטה,
אבל אני החלטתי שאולי אני דב אבל אני דב שמח. לא נותנת לזה להפריע לי בחיי. זה מה יש ועם זה נחייה.
זה לא אומר שלא ניסיתי או-הו איך ניסיתי אבל תמיד הם חוזרים. הקילוגרמים. לפני שהתחתנתי אמא שלי החליטה שעם עודף משקל של שמונה תשעה קילו לא מתחתנים.
האכילה אותי אולי 300 קלוריות ליום ושמרה עלי כמו בבונקר.
כשהסתובבנו לחפש בגדים ואמרתי שאני רעבה הייתה שולפת מלפפון,
"תחשבי שאת אוכלת שווארמה. אין משהו אחר"
ואכן התחתנתי רזה בשמונה קילו. בבית הבדיחה שהרצנו היתה שגדלנו בסגנון "זהבה ושלושת הדובים".
אמא שלי חוט ושלושה ילדים דובים. היא שמרה על המשקל בקנאות.
האכילה אותנו במאכלים ומטעמים הורסים אבל הייתה בעובי חוט.
חוט מטופח מכף רגל ועד ראש עם אודם ותסרוקת מסודרת.
ככה למדתי להיות דב מטופח. דב יפה ודב שמח.
לי יהיה הכל בדיוק כמו לבחורות הרזות.
בגדים יפים, שיער מטופח והחזיות הכי סקסיות שיש.
הבדיחה שהרצו עלי הבנות בעבודה, שבמחיר חזייה שלי אפשר להאכיל משפחה שלמה במשך שבוע.
ככה שנים, יורדת ועולה במשקל, "שיטת האקורדיון "מה שקוראים לזה, זו אני. לפני כשלוש שנים הודיעה לי האמצעית שעוד שלושה חודשים היא מתחתנת.
הלכתי לדיאטטיקן האהוב עלי, נשקלתי ואמר לי שהוא מהמר על 15 קילו פחות.
"שלא תחשבי שתרדי בשלושה חודשים שלושים קילו. הגוף שלך עייף מדיאטות ואני מהמר על 15 עם שמירה הדוקה. מסוגלת?"
הצחיק אותי. אני בנויה על מטרות.
תנו לי מטרה ואני דוך! לא רואה אף אחד ממטר ונעולה עליה.
אחרי שלושה חודשים נרשמה ירידה של 17 קילו!
אבל עברו שלוש שנים וברוכים הבאים הם חזרו ובגדול. בעוד כחצי שנה הנסיך שלי מתחתן ושוב אני צריכה להפטר מהקילוגרמים העודפים.
והפעם, אוי כמה קשה לי.
לא מצליחה להתמודד עם המטרה שאליה שמתי פני.
שבוע שעבר שמרתי נפלא יומיים.
אתן בטוח מכירות את זה שמתחילים ביום ראשון דיאטה ולא נוגעים במאכלים "אסורים".
ביום שלישי היה יומולדת לנסיך ואכלתי מעט במשך היום כי ידעתי שבערב יש לנו ארוחה משפחתית,
שגם בה השתדלתי לאכול מעט מכל דבר. אז השתדלתי.
ברביעי באמצע היום כשהיינו בסידורים עם הגדולה אמרה לי מה, לא נאכל במסעדה?
אכלנו במסעדה אסייתית ידועה ובגלל שלא רציתי מאכלים עתירי קלוריות,  אכלתי מרק ראמן.
מה שקבלתי זה מרק עם עוף דלוח נבטים ואיטריות.
גם לא היה להיט וגם הרגשתי שזה לא בסדר.
מה אומר ומה אגיד? לא פשוט.
חייבת חייבת חייבת לשים את המטרה שוב מול עיני.
גם בזמן האחרון אני שומעת משפטים מרגיזים כמו –
נו בטח, בגלל שיש לך אתר אוכל את חייבת לטעום.
הלו! לפני עשרים שנה לא היה לי אתר וגם אז לא הייתי חוט! בשביל להיות ממוקדם מטרה השבוע שוב – הכנתי חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים. מקפיצים ירקות על מחבת, מקפיצים את העוף, מוסיפים תבלינים
ואולי זה מה שיעזור לי השבוע להגיע ליעד אמן!

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים

 

תבשיל חצילים עם קציצות בשר

בום של טעמים בתבשיל חלומי שאי אפשר להפסיק לאכול. אתם שוב תודו לי. לגמרי!

טוב כבר הבנתם שאצלנו משתגעים על חצילים נכון?!
חברה שלי סיפרה לי שבבית הוריה לכל יום בשבוע היה את המאכל שלו.
קוסקוס בימי שלישי וחצילים מטוגנים בימי שישי.
אמא שלה היתה מטגנת חצילים. לאחר הטיגון היתה מניחה את החצילים המטוגנים להספגת השמן על פרוסות לחם שחור.
יכולתי לראות בדימיון את פרוסות הלחם השחור פרוסות על השיש והחצילים עליהם.
היא סיפרה שכמובן כל מי שעבר במטבח לקח פרוסה עם חצילים ואז אמא שלה היתה צריכה להכין עוד נגלה. אנחנו גדלנו על  המוסקה של נונה ורק בשבוע שעבר הכנתי  חצילונים ממולאים בבשר
שאפילו יאמיז מאמינים שהיא מעיפה לאורחים את הפוני(: אחד המאכלים שאני זוכרת מילדותי עם הטעם האלוהי שאמא שלי נהגה להכין היה תבשיל חצילים עם קציצות.
אמי נהגה לקלות את החצילים על הגז, לקלף ולנקות ואת החצילים.
לאחר מכן היתה מועכת מערבבת עם רסק עגבניות ועוד תבלינים,
ומבשלת עם קציצות בשר ואי אפשר היה להפסיק לאכול את זה. בשבוע שעבר הפתיעה אותי אחותי עם תבשיל חצילים עם קציצות בשר.
אמרה שרצתה לשחזר את המתכון של אמא אבל החליטה ללכת על קוביות חצילים מטוגנות.
אני באתי עם המצלמה מה שבטוח בטוח ואחרי שטעמתי,
יש לי מילה אחת להגיד.  ADONAY!
בום של טעמים בפה שאי. אפשר. להפסיק. לאכול.
אם בחצילונים הממולאים עף לי הפוני, אחרי שלקחתי ביס הפעם מהסיר עפתי כולי וחמודים אני לא קלת העפה.
עזבתי המצלמה התיישבתי לשולחן.
"תביאי חלה. תביאי קצת אורז. אוי לא. את לא נורמאלית. אני יכולה לקחת את הסיר?"
"מה יצא טעים?" התמוגגה
"לא טעים מוח, מדהים!!!"
"אני חייבת לקחת את הסיר. אני חייבת לקחת את הסיר" לא הפסקתי למלמל
ואחותי מאושרת שהצליח לה.
אז בואו נדקדק.
הצליח זו מילה קטנה לעומת הבום של הטעמים שהביאה הפעם.
מגיע גם לכם לטעום מתבשיל המופלא הזה.

תבשיל חצילים עם קציצות בשר

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

המתכונים והקינוחים לראש השנה הכי שווים שיש ממיטב בלוגרי האוכל שברשת

אחרי שיתופי הפעולה בפורים בפסח ושבועות בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך לנוהל.
מיטב בלוגרי האוכל מגישים לכם מתכונים לראש השנה. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לראש השנה.
מתכונים לראש השנה הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש כוללים עוגות משובחות ,טארטלטים במגוון טעמים, סלט מיוחד ועוד מתכונים הורסים. רשימת המופלאות והמופלא (גבר חדש מצטרף אלינו:עידן דלל מ- Foodies)  שהכינו לכם את המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
טלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל  – Con DeLignt
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
עידן דלל – FOODIS
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – צ'יפס תפוחי עץ
צ'יפס תפוחי עץ רות אופק – שמח במטבח – עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה
עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארטלט תפוחים, קוקוס ודבש
טארטלט תפוחים, קוקוס ודבש דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות
מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות רותם ליברזון – טיפול בבישול – מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימונים
מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימונים ענבל – פיית העוגיות – טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת
טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – טארטלט פטיסייר תפוח בדבש
טארטלט פטיסייר תפוח בדבש וויני רותם – משהו מתוק – עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלב
עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלב אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סיגרים תפוח בדבש
סיגרים תפוח בדבש  הגרגרנית – טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפן
טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפן קרן אגם – אופה וגם יפה – שושני שמרים תפוחים
שושני שמרים תפוחים עידן דלל – Foodies – קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש
קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש טלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות – כיפת מוס שוקולד לבן וחלבה
כיפת מוס שוקולד לבן וחלבה מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת שכבות
עוגת שכבות רויטל אמיר – המערוך המקפץ – פאי פרג ותפוחים
פאי פרג ותפוחים דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- קישואים ממולאים באורז וצנוברים
קישואים ממולאים באורז וצנוברים ענבל רובין – מתוקים ומאפים – מאפינס מייפל ופקאן
מאפינס מייפל ופקאן יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – פסטייה מרוקאית אישית
פסטייה מרוקאית אישית מיכל  – Con DeLignt – עוגת תפוחים
עוגת תפוחים סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מלפוף עירקי
מלפוף עירקי ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות
עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות- לא רק לראש השנה לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מלאבי מחלב מלא בסירופ מיץ ענבים מרוכז
מלאבי מחלב מלא בסירופ דיבאס – מיץ ענבים מרוכז דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- פאי תפוחים מושלם לראש השנה
פאי תפוחים מושלם לראש השנה ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

חג שמח!

בשר ועוף