מאכלים של פסח

פותחת לכם שולחן עם כל המטעמים הכי שווים לפסח

ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסה יום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונה אי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסח מרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן. מנת בשר חגיגית
יכולה להיות צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וגזר או- אושפלו עוף עם אורז וירקות אם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכם ואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניות לגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגנים תבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET  את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסם ויש את השוס החדש עם התפוחי אדמה
הלהיט ההיסטרי תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור בתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנור ויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשר המעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשר הגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולד אין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדי ואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מאכלים של פסח

ולעוד מתכונים תלחצו פה – פסח ויהיו לכם עוד סלטים קינוחים ועוד חג שמח חברימים נהדרים שלי! אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

אחרי הפעם הראשונה שתכינו פסטרמה הודו בייתית, אתם תודו לי ולא תפסיקו להכין!

אחותי החוצפנית הרגה אותי השבוע לגמרי.
לא מספיק מלהטטת בין בית, עבודה, נכדים, חתונה,
בין לבין בשיחת טלפון זרקה לי:"הילדים טרפו את הפסטרמה שהכנתי"
"הפסטרמה שקנית התכוונת"
"הכנתי הכנתי"
"מה פירוש הכנתי? מה את מפעל לנקניקים?"
"בוביקה, זה כלום עבודה"
"את לא אמיתית נכון?! את הכנת פסטרמה??"
"נשבעת לך זה כלום עבודה!"
"כלום עבודה ועוד לא טעמתי ועוד לא פרסמתי בסוויט??"
"אמנוןןןןןןןןןןן"נשמעה שאגה "תיסע לאחותי ותביא לה את הפסטרמה שעשיתי היא לא מאמינה שהכנתי"
ואתם חושבים שאמנון לא התייצב עם הפסטרמה?
"דולי את חייבת לטעום זה יצא חלום!"
אין! אין על אחותי!!
אז תשמעו, גם אני חשבתי שלהכין פסטרמה בבית זה סיפור מהסרטים עד שהפסטיוזה סיפרה לי כמה קל להכין.
"בלילה תשימי את החזה הודו עם כל הרטבים בשקית ניילון ותעשי לחזה הודו מסג'.
לפני השינה, תהפכי את השקית שהרוטב יכסה את ההודו ובבוקר תאפי בתנור."
זהו. חסל סדר מאה גרם פסטרמה במעדניה, מהיום מכינים בבית וזה חלום! תראו את הפרוסות איזה יפות הן הצטלמו ועם פרוסת לחם טריה זה היה פשוט שוס! פסטרמה הודו להכנה בייתית מהירות באחריות!

פסטרמה הודו בהכנה בייתית

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

תבשיל חלומי של עלי מנגולד חמצמצים המתובלים בלימון ושום עם בשר. מאכל תאווה אמיתי!

כשהייתי בכיתה ו' עברנו דירה מקרית אליעזר לכרמל צרפתי.
לאלה שאינם חיפאים אסביר שמדובר במעבר דירה מהשכונה שהיא בתחתית העיר לשכונה אחרת שהיא במעלה הר הכרמל. למעלה.
לכבוד המעבר הורי רשמו אותי לבית ספר חדש, ביה"ס "טשרניחובסקי".
שבוע או שבועיים לפני המעבר הסתבר שהדירה לא גמורה ואנחנו נשארים לגור עוד שלושה חודשים לגור בקרית אליעזר.
"ומה יהיה עם בית הספר שלי?"
"אין בעיה. אני אלמד אותך את המסלול ואת תסעי לשם באוטובוס" הודיע לי אבא שלי
אני מזכירה לכם שאני ילדה בת 11 או 12 שגדלה כל החיים בחממה של שכונה, דשא, טיילת ענקית ופתאם לנסוע לכרמל.  יואו איזה פחד! לא היו אז מכוניות כמו היום ולכן זה נראה טבעי כשאבא שלי אמר שאין בעיה.
לפני שאתם מתחילים לצקצק בלשון אתם חייבים לזכור שאלה היו זמנים אחרים.
לא היו מכוניות לכולם, אוטובוס או מונית היתה הדרך היחידה לנוע.
העניין הוא שהייתי צריכה לנסוע לכרמל!
אבל הרי אבא שלי אמר שאין בעיה ואם אבא שלי אמר אני האמנתי עד לאות האחרונה בדבריו.
ככה גדלתי – בביטחון מוחלט.
מסלול האימונים התחיל למחרת.
לפני היציאה מהבית הצמיד לי פתק עם כתובת הבית שלנו.
"אם את הולכת לאיבוד או מתבלבלת תעצרי שוטר. רק שוטר. תגידי לו שיביא אותך הביתה"
אגב, עד היום כשאני מגיעה לכל בית מלון בעולם, דבר ראשון לוקחת כרטיס ביקור שאדע איך לחזור.
"תזכרי את המסלול כי את תצטרכי לעשות אותו לבד כל יום"
מהבית הלכנו ברגל לתחנת האוטובוס, עלינו  על קו מספר מספר 3, נסענו עד להדר, שהיה איזור שוקק חיים ואנשים.
הראה לי באיזה תחנה לרדת ברחוב החלוץ. משם הראה לי את מסלול ההליכה של עשר דקות עד לרחוב הנביאים לתחנה הבאה קו 25.
שכונת הדר היתה אז כאמור איזור שוקק חיים, מלא מסחר ואבא שלי ואני הולכים ברחובות העיר עד לתחנה הבאה בקצה אחר של הדר.
עלינו לאוטובוס השני והאוטובוס התחיל לנסוע.
האוטובוס זחל כמעט חצי שעה בדרך ובאמצע התחיל להשמיע קולות מפחידים במיוחד,
כשהתחיל לעלות בעליה תלולה  שהיום נקרא שד' הציונות אז נקראה שדרות או"ם והיתה בלתי נגמרת. "תספרי כמה תחנות יש בדרך" הסביר לי  "תסתכלי על הדרך ותלמדי אותה."
האוטובוס עלה בקושי, אבל בסוף הגענו לתחנה בכרמל צרפתי ליד בית הספר.
"תלמדי איפה את צריכה לרדת.  למדת? יופי עכשיו בואי נלמד את הדרך חזרה" ושוב עלינו על האוטובוסים וחזרנו הביתה. ביום הראשון ללימודים נסעתי עם אמא שלי אני זוכרת,
אולם למחרת אבא שלי ואני יצאנו לתחנת האוטובוס וכשעליתי על האוטובוס הוא נפנף לי ללשלום מהתחנה.
הייתי לבד בעולם למרבה הפלא הגעתי לבית הספר והפלא הנוסף שחזרתי גם הביתה בשלום.
אחרי שבוע כבר תפסתי אומץ ובדרך חזרה הביתה, הדבר הראשון שעשיתי, עצרתי ברחוב החלוץ,
שהיה רחוב מלא בחנויות פלאפל שהריח העביר אותי על דעתי,
קניתי לי פלאפל וחזרתי הביתה מאושרת עד אין קץ על העצמאות שניתנה לי. לא אשכח בערב אחי הגיע הביתה צחק עלי ואמר :"היה כתוב בידיעות היום שאיזה ילדה קנתה פלאפל בהדר דוריניקה, זה היית את?"
כן. אלה היו זמנים אחרים. זמנים אחרים טעמים אחרים.
עלי מנגולד ממולאים בבשר.
מאכל תאווה חלומי! עלי המנגולד החמצמצים, מתובלים בלימון ושום ועם הבשר אתם פשוט תהנו.
את תבשיל עלי המנגולד הממולאים בבשר אנחנו מכינים בדרך כלל בחגים, אבל גם בארוחת שישי זה הולך נהדר. מכינים סיר עם עלי מנגולד קצוצים עם שום מלח ולימון
את עלי המנגולד הממולאים בבשר מניחים על המשטח המרופד עלי מנגולד ממולאים בשר כדי שהכל יהיה ברור הנה בדיוק איך מכינים את העלים עלי מנגולד ממולאים בבשר עלי מנגולד ממולאים בבשר ועכשיו כשאתם יודעים את כל התורה
תוכלו להכין את התבשיל המופלא הזה
ובפינה האהובה עלי שנקראת – "בואי-בואי  תראי איך הצליח לי המתכון"
קבלו את מיכל שוורץ האלופה עם התמונות המרהיבות של עלי המנגולד הממולאים.
תודה רבה מיכלי אהובה!!

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

איך מכינים קציצות בשר עם מנגולד

קציצות בשר עם מנגולד מופלאות בטעמן, גירסת העצלנים לעלי מנגולד ממולאים בבשר

אחותי ואני יושבות במסעדה ומזמינות.
מאז שאחותי רזתה חייבת להודות לא כיף לאכול איתה.
כל מנה בודקת מה יש, כמה קלוריות, אם זה מטוגן, אם זה מבושל – ת'כלס משגעת את השכל.
טוב, בסדר היא צודקת וגם אני מאד. מאד חח משתדלת,
אבל לא פלא שהיא מצליחה להחזיק במשקל אפס שלה ואני לא.
בקיצור, יושבות ומזמינות.
ההיא עוברת על המנות, מחפשת מה יהיה לה הכי שווה ונפלה על קיש מנגולד.
אמרה תאכל את הבאמצע של הקיש וככה לא תבזבז קלוריות על הבצק.
סבבה. לכי על זה אחותי. הגיע הקיש.
לא מדברים כרגע על מה שאני הזמנתי.
חותכת ביס מהקיש, מכניסה לפה, מניחה המזלג ואומרת: "נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה הקיש הזה לעומת מה שאת מכינה"
אני יושבת עם מנת האלפיים קלוריות שלי ופורצת בצחוק
"היה שווה לקחת אותך למסעדה רק בגלל המשפט הזה".
אמא שלי נהגה לתבל משפטים/ניבים בספרדית בדיבור שלה ואחותי מדייקת כמוה.
נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה – זהו משפט בספרדית שאמא שלי נהגה לומר כשמשווים דבר לדבר.
קָלֶגָ'ה -זהו שביל בספרדית והתרגום המילולי – זה לא ,באותו השביל, עם האוכל שלך.
המשמעות המילולית של המשפט – אין מה להשוות לעומת מה שאת מכינה. אז לא אתן לכם מתכון לקיש מנגולד אבל בהחלט יהיה פה מתכון לקציצות בשר עם מנגולד.
אנחנו מאד אוהבים מנגולד ובדרך כלל בחגים
אני מכינה עלי מנגולד ממולאים בבשר.
גירסת הקציצות עם עלי המנגולד שמעורבבים ביחד,
זו הגירסה המהירה, לעצלנים
שמביאה את המנגולד לקציצות
שמקבלות טעם נהדר.

 קציצות בשר עם מנגולד

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים

תבשיל ססגוני וצבעוני של חזה עוף מוקפץ עם פלפלים בכל הצבעים.

אני ועודף המשקל שלי הולכים שנים ביחד יד ביד.
בגיל 17 פעם ראשונה שהתעלפתי באמצע השיעור כי לא אכלתי כלום כמה ימים,
כשמטרה היתה להוריד חמישה קילו.
עודף המשקל נהפך לחבר הצמוד שלי ולא יודעת מתי בדיוק נפלה ההחלטה,
אבל אני החלטתי שאולי אני דב אבל אני דב שמח. לא נותנת לזה להפריע לי בחיי. זה מה יש ועם זה נחייה.
זה לא אומר שלא ניסיתי או-הו איך ניסיתי אבל תמיד הם חוזרים. הקילוגרמים. לפני שהתחתנתי אמא שלי החליטה שעם עודף משקל של שמונה תשעה קילו לא מתחתנים.
האכילה אותי אולי 300 קלוריות ליום ושמרה עלי כמו בבונקר.
כשהסתובבנו לחפש בגדים ואמרתי שאני רעבה הייתה שולפת מלפפון,
"תחשבי שאת אוכלת שווארמה. אין משהו אחר"
ואכן התחתנתי רזה בשמונה קילו. בבית הבדיחה שהרצנו היתה שגדלנו בסגנון "זהבה ושלושת הדובים".
אמא שלי חוט ושלושה ילדים דובים. היא שמרה על המשקל בקנאות.
האכילה אותנו במאכלים ומטעמים הורסים אבל הייתה בעובי חוט.
חוט מטופח מכף רגל ועד ראש עם אודם ותסרוקת מסודרת.
ככה למדתי להיות דב מטופח. דב יפה ודב שמח.
לי יהיה הכל בדיוק כמו לבחורות הרזות.
בגדים יפים, שיער מטופח והחזיות הכי סקסיות שיש.
הבדיחה שהרצו עלי הבנות בעבודה, שבמחיר חזייה שלי אפשר להאכיל משפחה שלמה במשך שבוע.
ככה שנים, יורדת ועולה במשקל, "שיטת האקורדיון "מה שקוראים לזה, זו אני. לפני כשלוש שנים הודיעה לי האמצעית שעוד שלושה חודשים היא מתחתנת.
הלכתי לדיאטטיקן האהוב עלי, נשקלתי ואמר לי שהוא מהמר על 15 קילו פחות.
"שלא תחשבי שתרדי בשלושה חודשים שלושים קילו. הגוף שלך עייף מדיאטות ואני מהמר על 15 עם שמירה הדוקה. מסוגלת?"
הצחיק אותי. אני בנויה על מטרות.
תנו לי מטרה ואני דוך! לא רואה אף אחד ממטר ונעולה עליה.
אחרי שלושה חודשים נרשמה ירידה של 17 קילו!
אבל עברו שלוש שנים וברוכים הבאים הם חזרו ובגדול. בעוד כחצי שנה הנסיך שלי מתחתן ושוב אני צריכה להפטר מהקילוגרמים העודפים.
והפעם, אוי כמה קשה לי.
לא מצליחה להתמודד עם המטרה שאליה שמתי פני.
שבוע שעבר שמרתי נפלא יומיים.
אתן בטוח מכירות את זה שמתחילים ביום ראשון דיאטה ולא נוגעים במאכלים "אסורים".
ביום שלישי היה יומולדת לנסיך ואכלתי מעט במשך היום כי ידעתי שבערב יש לנו ארוחה משפחתית,
שגם בה השתדלתי לאכול מעט מכל דבר. אז השתדלתי.
ברביעי באמצע היום כשהיינו בסידורים עם הגדולה אמרה לי מה, לא נאכל במסעדה?
אכלנו במסעדה אסייתית ידועה ובגלל שלא רציתי מאכלים עתירי קלוריות,  אכלתי מרק ראמן.
מה שקבלתי זה מרק עם עוף דלוח נבטים ואיטריות.
גם לא היה להיט וגם הרגשתי שזה לא בסדר.
מה אומר ומה אגיד? לא פשוט.
חייבת חייבת חייבת לשים את המטרה שוב מול עיני.
גם בזמן האחרון אני שומעת משפטים מרגיזים כמו –
נו בטח, בגלל שיש לך אתר אוכל את חייבת לטעום.
הלו! לפני עשרים שנה לא היה לי אתר וגם אז לא הייתי חוט! בשביל להיות ממוקדם מטרה השבוע שוב – הכנתי חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים. מקפיצים ירקות על מחבת, מקפיצים את העוף, מוסיפים תבלינים
ואולי זה מה שיעזור לי השבוע להגיע ליעד אמן!

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים

 

בשר ועוף