קוּבֶּה של פסח

קוּבֶּה נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לחג הפסח

אני לא נוהגת לתת את העוזרת שלי לשום חברה.
כבר סיפרתי לכם על כך והודעתי קבל עם ועדה שלא מתחלקת בשלושה דברים:
עוזרת, מאהב ובעל ובדיוק בסדר הזה
והכל כתוב כשנתתי את המתכון לעוגת שוקולד עם עוגיות אוראו. אבל יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
"יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?" ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
"הכנתי לחברה שלך קובה"
"באמת?"
"אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל"
נו-נו ברור לכם שמאותו הרגע עד שקוּבֶּה של פסח לא עמדו אצלי על השיש לא הייתי רגועה.
מבשלים 2 תפוחי אדמה, מערבבים עם קמח מצות, ביצים, מים ושמן מערבבים לבצק רך.
ממלאים בבשר ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא מטגנים ישר ויש לכם קוּבֶּה של פסח רכים-רכים וטעימים.
אפשר גם אחרי ההקפאה להוציא למקרר להפשיר
ואז זמן הטיגון קצר יותר. אגב שאלו אותי על הלחמניות הרכות והנהדרות של פסח
אז המתכון ללחמניות נמצא פה
לחמניות של פסח מהירות הכנה
   

קובה של פסח

מאכלים של פסח

פותחת לכם שולחן עם כל המטעמים הכי שווים לפסח

ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסהיום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונהאי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסחמרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.מנת בשר חגיגית
יכולה להיות צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וגזראו- אושפלו עוף עם אורז וירקותאם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכםואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניותלגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגניםתבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסםויש את השוס החדש עם התפוחי אדמה
הלהיט ההיסטרי תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנורבתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנורויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשרהמעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשרהגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולדאין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדיואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מאכלים של פסח

ולעוד מתכונים תלחצו פה – פסח ויהיו לכם עוד סלטים קינוחים ועוד חג שמח חברימים נהדרים שלי! אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

אחרי הפעם הראשונה שתכינו פסטרמה הודו בייתית, אתם תודו לי ולא תפסיקו להכין!

אחותי החוצפנית הרגה אותי השבוע לגמרי.
לא מספיק מלהטטת בין בית, עבודה, נכדים, חתונה,
בין לבין בשיחת טלפון זרקה לי:"הילדים טרפו את הפסטרמה שהכנתי"
"הפסטרמה שקנית התכוונת"
"הכנתי הכנתי"
"מה פירוש הכנתי? מה את מפעל לנקניקים?"
"בוביקה, זה כלום עבודה"
"את לא אמיתית נכון?! את הכנת פסטרמה??"
"נשבעת לך זה כלום עבודה!"
"כלום עבודה ועוד לא טעמתי ועוד לא פרסמתי בסוויט??"
"אמנוןןןןןןןןןןן"נשמעה שאגה "תיסע לאחותי ותביא לה את הפסטרמה שעשיתי היא לא מאמינה שהכנתי"
ואתם חושבים שאמנון לא התייצב עם הפסטרמה?
"דולי את חייבת לטעום זה יצא חלום!"
אין! אין על אחותי!!
אז תשמעו, גם אני חשבתי שלהכין פסטרמה בבית זה סיפור מהסרטים עד שהפסטיוזה סיפרה לי כמה קל להכין.
"בלילה תשימי את החזה הודו עם כל הרטבים בשקית ניילון ותעשי לחזה הודו מסג'.
לפני השינה, תהפכי את השקית שהרוטב יכסה את ההודו ובבוקר תאפי בתנור."
זהו. חסל סדר מאה גרם פסטרמה במעדניה, מהיום מכינים בבית וזה חלום! תראו את הפרוסות איזה יפות הן הצטלמו ועם פרוסת לחם טריה זה היה פשוט שוס!פסטרמה הודו להכנה בייתית מהירות באחריות!

פסטרמה הודו בהכנה בייתית

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

תבשיל חלומי של עלי מנגולד חמצמצים המתובלים בלימון ושום עם בשר. מאכל תאווה אמיתי!

כשהייתי בכיתה ו' עברנו דירה מקרית אליעזר לכרמל צרפתי.
לאלה שאינם חיפאים אסביר שמדובר במעבר דירה מהשכונה שהיא בתחתית העיר לשכונה אחרת שהיא במעלה הר הכרמל. למעלה.
לכבוד המעבר הורי רשמו אותי לבית ספר חדש, ביה"ס "טשרניחובסקי".
שבוע או שבועיים לפני המעבר הסתבר שהדירה לא גמורה ואנחנו נשארים לגור עוד שלושה חודשים לגור בקרית אליעזר.
"ומה יהיה עם בית הספר שלי?"
"אין בעיה. אני אלמד אותך את המסלול ואת תסעי לשם באוטובוס" הודיע לי אבא שלי
אני מזכירה לכם שאני ילדה בת 11 או 12 שגדלה כל החיים בחממה של שכונה, דשא, טיילת ענקית ופתאם לנסוע לכרמל.  יואו איזה פחד! לא היו אז מכוניות כמו היום ולכן זה נראה טבעי כשאבא שלי אמר שאין בעיה.
לפני שאתם מתחילים לצקצק בלשון אתם חייבים לזכור שאלה היו זמנים אחרים.
לא היו מכוניות לכולם, אוטובוס או מונית היתה הדרך היחידה לנוע.
העניין הוא שהייתי צריכה לנסוע לכרמל!
אבל הרי אבא שלי אמר שאין בעיה ואם אבא שלי אמר אני האמנתי עד לאות האחרונה בדבריו.
ככה גדלתי – בביטחון מוחלט.
מסלול האימונים התחיל למחרת.
לפני היציאה מהבית הצמיד לי פתק עם כתובת הבית שלנו.
"אם את הולכת לאיבוד או מתבלבלת תעצרי שוטר. רק שוטר. תגידי לו שיביא אותך הביתה"
אגב, עד היום כשאני מגיעה לכל בית מלון בעולם, דבר ראשון לוקחת כרטיס ביקור שאדע איך לחזור.
"תזכרי את המסלול כי את תצטרכי לעשות אותו לבד כל יום"
מהבית הלכנו ברגל לתחנת האוטובוס, עלינו  על קו מספר מספר 3, נסענו עד להדר, שהיה איזור שוקק חיים ואנשים.
הראה לי באיזה תחנה לרדת ברחוב החלוץ. משם הראה לי את מסלול ההליכה של עשר דקות עד לרחוב הנביאים לתחנה הבאה קו 25.
שכונת הדר היתה אז כאמור איזור שוקק חיים, מלא מסחר ואבא שלי ואני הולכים ברחובות העיר עד לתחנה הבאה בקצה אחר של הדר.
עלינו לאוטובוס השני והאוטובוס התחיל לנסוע.
האוטובוס זחל כמעט חצי שעה בדרך ובאמצע התחיל להשמיע קולות מפחידים במיוחד,
כשהתחיל לעלות בעליה תלולה  שהיום נקרא שד' הציונות אז נקראה שדרות או"ם והיתה בלתי נגמרת. "תספרי כמה תחנות יש בדרך" הסביר לי  "תסתכלי על הדרך ותלמדי אותה."
האוטובוס עלה בקושי, אבל בסוף הגענו לתחנה בכרמל צרפתי ליד בית הספר.
"תלמדי איפה את צריכה לרדת.  למדת? יופי עכשיו בואי נלמד את הדרך חזרה" ושוב עלינו על האוטובוסים וחזרנו הביתה. ביום הראשון ללימודים נסעתי עם אמא שלי אני זוכרת,
אולם למחרת אבא שלי ואני יצאנו לתחנת האוטובוס וכשעליתי על האוטובוס הוא נפנף לי ללשלום מהתחנה.
הייתי לבד בעולם למרבה הפלא הגעתי לבית הספר והפלא הנוסף שחזרתי גם הביתה בשלום.
אחרי שבוע כבר תפסתי אומץ ובדרך חזרה הביתה, הדבר הראשון שעשיתי, עצרתי ברחוב החלוץ,
שהיה רחוב מלא בחנויות פלאפל שהריח העביר אותי על דעתי,
קניתי לי פלאפל וחזרתי הביתה מאושרת עד אין קץ על העצמאות שניתנה לי. לא אשכח בערב אחי הגיע הביתה צחק עלי ואמר :"היה כתוב בידיעות היום שאיזה ילדה קנתה פלאפל בהדר דוריניקה, זה היית את?"
כן. אלה היו זמנים אחרים. זמנים אחרים טעמים אחרים.
עלי מנגולד ממולאים בבשר.
מאכל תאווה חלומי! עלי המנגולד החמצמצים, מתובלים בלימון ושום ועם הבשר אתם פשוט תהנו.
את תבשיל עלי המנגולד הממולאים בבשר אנחנו מכינים בדרך כלל בחגים, אבל גם בארוחת שישי זה הולך נהדר. מכינים סיר עם עלי מנגולד קצוצים עם שום מלח ולימון
את עלי המנגולד הממולאים בבשר מניחים על המשטח המרופד עלי מנגולד ממולאים בשר כדי שהכל יהיה ברור הנה בדיוק איך מכינים את העלים עלי מנגולד ממולאים בבשר עלי מנגולד ממולאים בבשר ועכשיו כשאתם יודעים את כל התורה
תוכלו להכין את התבשיל המופלא הזה
ובפינה האהובה עלי שנקראת – "בואי-בואי  תראי איך הצליח לי המתכון"
קבלו את מיכל שוורץ האלופה עם התמונות המרהיבות של עלי המנגולד הממולאים.
תודה רבה מיכלי אהובה!!

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

איך מכינים קציצות בשר עם מנגולד

קציצות בשר עם מנגולד מופלאות בטעמן, גירסת העצלנים לעלי מנגולד ממולאים בבשר

אחותי ואני יושבות במסעדה ומזמינות.
מאז שאחותי רזתה חייבת להודות לא כיף לאכול איתה.
כל מנה בודקת מה יש, כמה קלוריות, אם זה מטוגן, אם זה מבושל – ת'כלס משגעת את השכל.
טוב, בסדר היא צודקת וגם אני מאד. מאד חח משתדלת,
אבל לא פלא שהיא מצליחה להחזיק במשקל אפס שלה ואני לא.
בקיצור, יושבות ומזמינות.
ההיא עוברת על המנות, מחפשת מה יהיה לה הכי שווה ונפלה על קיש מנגולד.
אמרה תאכל את הבאמצע של הקיש וככה לא תבזבז קלוריות על הבצק.
סבבה. לכי על זה אחותי. הגיע הקיש.
לא מדברים כרגע על מה שאני הזמנתי.
חותכת ביס מהקיש, מכניסה לפה, מניחה המזלג ואומרת: "נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה הקיש הזה לעומת מה שאת מכינה"
אני יושבת עם מנת האלפיים קלוריות שלי ופורצת בצחוק
"היה שווה לקחת אותך למסעדה רק בגלל המשפט הזה".
אמא שלי נהגה לתבל משפטים/ניבים בספרדית בדיבור שלה ואחותי מדייקת כמוה.
נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה – זהו משפט בספרדית שאמא שלי נהגה לומר כשמשווים דבר לדבר.
קָלֶגָ'ה -זהו שביל בספרדית והתרגום המילולי – זה לא ,באותו השביל, עם האוכל שלך.
המשמעות המילולית של המשפט – אין מה להשוות לעומת מה שאת מכינה.אז לא אתן לכם מתכון לקיש מנגולד אבל בהחלט יהיה פה מתכון לקציצות בשר עם מנגולד.
אנחנו מאד אוהבים מנגולד ובדרך כלל בחגים
אני מכינה עלי מנגולד ממולאים בבשר.
גירסת הקציצות עם עלי המנגולד שמעורבבים ביחד,
זו הגירסה המהירה, לעצלנים
שמביאה את המנגולד לקציצות
שמקבלות טעם נהדר.

 קציצות בשר עם מנגולד

בשר ועוף