חצילונים ממולאים בבשר

חצילונים קטנים ממולאים בבשר עם רוטב עגבניות. מנה שתעיף לאורחים שלכם את הפוני.

לפני ראש השנה ופסח מתחיל הסיפור הקבוע. לא יעזור כלום. כלום!  כל חג אותו סיפור ואצל כולם אותו דבר.
"איפה אתם עושים את החג? אתם באים אלינו או שזו לא השנה שלנו?"
אף פעם אני לא זוכרת. מזל שכל חג אני מצלמת תמונות וככה אנחנו זוכרים ויש הוכחות מי היה בחג איתנו.
עם הבכורת זכיתי. אין איפה עושים את החג כי החתן שלנו שבדי ולכן כל חג הם איתנו. התקשרתי לאמצעית.
"איפה אתם השנה?"
"שכחת שאנחנו בחו"ל?"
"אויש נכון. אוי גם לא תהיו למחרת"
"אימוש, חו"ל זה חו"ל לא חוזרים בשביל ארוחה למחרת"
"נודניקית. אז מה תעשו?"
"א' כבר הודיע לי שבערב החג הוא יקח אותי למסעדה אכול כפי יכולתך וככה תרגישי כמו בשולחן החג אצל דודה שלך"
"איזה מלך. בחיי צודק"
בערב החג כשהתחילו לרוץ התמונות בווטצ'אפ המשפחתי, עם המשפחה שלא ישבה איתנו לשולחן,
הוחלט פה אחד שכולנו גם הספרדים וגם האשכנזים, כולנו דור-שני-שואה, לא נוראמלים ומשוגעים,
עם כמויות האוכל שאנחנו מכינים. בראש השנה לפני כשנתיים ארחנו את המשפחה השבדית שלנו.
כשהגיעו לשולחן כמויות האוכל הם היו בשוק.
אני לא אשכח שהשבדית לקחה כפית ועברה מצלחת לצלחת כדי שתוכל לטעום מהכל.
פרופורציות. לקראת החג מציעה לכם מנה
שתעיף לאורחים שלכם את הפוני כמו שאומרים אצלנו.
חצילונים ממולאים בבשר.
החצילונים קטנים, ממולאים בבשר עם רוטב עגבניות.

חצילונים ממולאים בבשר

מנסף – אורז עם בשר

תבשיל אורז עם בשר שניתן להוסיף לו בשר טלה. מושלם לארוחת שבת.

במשפחה, אנחנו אוהבים  להעניק שמות חיבה לחפצים.
הסטודנט קרא שנים למכונית שלו "אלי".
כדי ששואב האבק ירוץ בחדר אני אומרת "תפעילו את אלצ'קו שינקה קצת את השטיח"
וכשאני עומדת באמצע הבית ושואלת "איפה הפודי שלי?" כולם יודעים שאני מחפשת את האיי-פד. אני אוהבת את פודי שלי, לא זזה בלעדיו לשום מקום ולעיתים המסכן לא שורד בטלטלות.
בהתחלה היה חשוף. לא אהבתי כיסויים, העדפתי אותו נטול כיסוי.
כשהייתי לוקחת אותו מחוץ לבית סרגתי לו סוודר סגול שעטף אותו היטב, אבל כשהורדתי לו את הסוודר היה חשוף.
כל הזמן שאלו אותי, למה את לא שמה לו כיסוי? את לא פוחדת שישבר?
עין הרע שמו לי אני אומרת לכם!!
פעם  כבר סיפרתי לכם על העין הרע כשהכנתי בראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים .
נשבר הפודי ומאותה הפעם מסכן עד שלא התרסק שלוש פעמים ותוקן לא עבר לו השְחוּר.
בפעם השניה שהגעתי לחנות והנחתי את פודי מרוסק על השולחן, הסתכל עלי  הבחור הצעיר שעובד שם ואמר: "לא היית פה לפני שבוע?"
"ונגיד שאני רוצה לראות אותך? למה להעליב?""
צחק הבחור ואמר "הכל בסדר, נתקן שוב."
בפעם השלישית שהתייצבתי אחרי שבועיים עם פודי מרוסק, לפני שפתח את הפה אמרתי לו:" אף מילה. אף מילה, רק תתקן."
אחרי הפעם השלישית שתיקן נעלם השְחוּר.
אין שום קשר כמובן לעובדה שעטפתי את פודי בעטיפת בטון. מ'פיתום. פשוט הלך הכישוף.
ככה החזיק מעמד החמוד חודשיים בלי שבר. השבוע התארחתי אצל הבת שלי כרגיל הבאתי איתי את הפודי.
החמוד הלך לישון בלילה שלם, נטול סדקים.
בבוקר הלכתי להיפגש עם חברה וכשחזרתי בצהרים אחרי הא-ודא עם הבת בנונשלט שאלה: "מה שוב נשבר לך הפודי?"
הסתכלתי עליה בבהלה "מה נשבר? היה שלם כשהבאתי אותו"
"מפיתום אמא, יש לו סדק"
"סדק ולא ראיתי? תביאי לראות!"
בנונשלנט 2 הגישה לי אותו ואני ראיתי את החיוך הקטן שהסתירה בפנים וקלטתי. היא שברה אותו!
"את שברת לי את הפודי??"
"לא לאאא אני לא"
"אז מי??" אני מצביעה על הסלון הריק, אבל מולי ישב לו בכסא התינוקות הבלונדיני עם עיניי תם כחולות וחיוך ממזרי על השפתיים.
"הוא? הוא שבר את פודי??"
"אימוש, זה לא קרה כשהוא עמד עליו" פרצה בצחוק ולא הצליחה להפסיק
ששם ילך הכל, היתה אמא שלי נוהגת לומר על דברים כאלה.
שישבר הפודי העיקר שהילד בסדר. מנסף הוא מאכל מזרחי כמו שידוע לכם. אורז עם בשר טחון ותוספת של בשר טלה.המתכון פשוט מופלא בטעמו .
מכיוון שלא כולם אוהבים את טעם בשר הטלה ניתן להכין גם ללא הטלה.
מכינים אורז, בשר טחון ובסוף מגישים ביחד. 

מנסף – אורז עם בשר

 

עוף ממולא באורז בתנור

עוף במילוי אורז מתובל בתבלינים. קריספי מבחוץ רך מבפנים. מעולה!

לא יודעת איך אצלכם זה עובד, אבל כמעט תמיד כשאני מתקשרת לילדים שלי הם לא עונים לי.
כן-כן, הם בטח יכחישו ויגידו שאני ממציאה' אבל כשאני מתקשרת,
או שהיא מרדימה/מקלחת/תכתבי-מה-שאת-רוצה
או שהיא בישיבה/דיון/בית משפט/לכיתאמינילה
או שהוא לומד/בשיעור/בווטאפ אפילו לא כותב רק שולח "?" אבל! אם אני שולחת הודעה "אבא הכין עוף ממולא באורז בתנור, אתם באים?"
פתאום! היי אימוש מה נשמע? הורים סופגים אנחנו. מקבלים הכל ושותקים. אבל! חסר לי שהם יתקשרו ואני לא אענה.
"נעשית סלב אימוש?" "איפה את שאת לא עונה לי?"
"אני מתקשר, את בממתינה ולא מנתקת? לא אכפת לך יותר ממני?" וזה רק חלק מהמיטב. אבל בוא נגיד שהטלפון מצלצל וכשאני עונה, מהצד השני אומרים לי בקול מתנגן מתוק מדבש
"היי אימוש, מה שלומך?" או-הו! פה אני יודעת שיש מלכודת.
אני כמובן עונה בקול רגיל אבל הגלגלים במוח רצים, מעניין מה הולכים לבקש ממני.
זה לוקח שניים עד שלושה משפטים וזה מגיע
"אימוש, אממ רציתי לבקש ממך משהו.."
השניה יותר עניינית "אמא מה את עושה מחר??"
ידעתי! ידעתי את זה מהרגע שאמרו לי אימוש!! או כמו שאמא שלי היתה אומרת בספניולית "יוֹ-כֶטֶפָּארִי"
תרגום מילולי: אני ילדתי אותך, המשמעות: אני מכירה אותך טוב מאת כף ידי.
אח אח הילדים האלה, לרוסיה נלך ברגל בשבילם!
"אימוש..באים אלינו אורחים ליום שישי איך אבא מכין את העוף ממולא באורז בתנור?"
"את מתכוונת להגיד בעצם מתי אתם יכולים לעשות לי משלוחה של העוף ממולא באורז בתנור נכון?"
בצד השני צחוק רועם "לא לא אימוש מפיתום"
חבל ברבורים וחסל דיבורים. הכוונה מובנת מראש. עוף ממולא באורז שמכינים בתנור הוא תבשיל נהדר.
האורז סופג את נוזלי העוף ומקבל טעמים נהדרים.
אם מפוזר גם אורז מסביב לעוף בכלל זה יוצא משובח.
ככה נראה העוף לפני ההכנה
מגישים את העוף שלם לשולחן ופורסים מול האורחים.
ולפעמים לא מספיקים גם את זה
כי כולם טורפים את העוף מרוב שהוא טעים
מגישים עם תוספת האורז שבפנים.
תענוג!

 עוף ממולא באורז בתנור

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

מתכוני אוכל מובחרים של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל - פרוייקט מיוחד לפסח

אחרי ההצלחה ההיסטרית של שיתוף-פעולה בין מיטב בלוגרי האוכל בפורים עם העוגיות הכי שוות שיש,
היה ברור לי שהמתכונים לפסח הכי שווים שיש – חייבים להגיע אליכם. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לפסח.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר קינוחים. מתכונים לפסח הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה.
שוק טלה, חזה ברווז, גולש, קציצות פרסה, מרקים, קניידלך, סלטים – ואפילו מתכונים טבעוניים, ללא גלוטן. רשימת המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את מתכונים לפסח הכי שווים שיש! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
עופר צרפתי – אוכל אמיתי
רותם ליברזון – טיפול בבישול
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכונים לפסח הכי שווים שיש. מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – קניידלך מעולים ואטריות מדהיות
קניידלך מעולים ואטריות מדהימות עופר צרפתי – אוכל אמיתי – קציצות תפוחי אדמה כשרות לפסח
קציצות בנט'אז (תפוחי אדמה ) כשרות לפסחהגרגרנית – בלוג אוכל – טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטס
טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק, אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטסשרית עציץ – הכל אפשרי – פלפלים ממולאים בכל טוב – מנה שהיא גם טבעונית
פלפלים ממולאים בכל טובמיה מיטב מגן – אמא ירוקה – מנה טבעונית
קניידלך ירוקים דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly  – ריבת בצל גם טבעונית
ריבת בצלמיכל  – Con DeLignt – קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
  רותם ליברזון – טיפול בבישול – שוק טלה, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד
שוק טלה בתנור, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד   
דורית מנו טלאור – Sweet Dooly – גולש של גברים
גולש של גברים יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים וגם יש מפרום חצילים
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים ו- מפרום חציליםליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס –  לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסח
לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסחואחרון חביב – אין פסח בלי קציצות פרסה!
קציצות פרסה

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!חג שמח!!

קציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה!

כבוד לקציצות פרסה שלי שהופיעו בפריים טיים בערוץ 2!

אין ראש השנה ופסח בלי פרסה!

הלך בעלי השוקה לקנות פרסה, חזר עם פרסה או כרישה בפי העם.
אני מסתכלת ורואה שרוב הגבעולים הירוקים נעלמו.
“איפה העלים הירוקים?” שאלתי
“עשה לי טובה הירקן וזרק לפח”, ענה בטבעיות.
או! פה הקאץ’, כמו שאחותי למדה אותי. רובנו זורקים את הירוק אבל!! הטעם הוא בירוק.
אז חברימים, שהמוכר לא יעשה לכם טובה ויזרוק את הירוקים, שישאיר.
אתם תזרקו בבית את הירוק הממש לא טוב.העבודה הקשה בפרסה זה הלפני.
לשטוף-לשטוף-לשטוף, להוציא את כל החול מהעלים.
יש הרבה עלים כי אחרי הבישול,
המים יורדים ונשאר כלום פרסה.
כל פעם מחדש, אני נקרעת מצחוק,
כשאחותי גומרת לטגן את הקציצות, מתקשרת
ובקול מבועת שואלת –
“תגידי, את חושבת שתשעים(!!!!) קציצות יספיקו?”
לא אחותי, תשעים קציצות פרסה לא יספיקו חחחבשביל להכין תשעים קציצות פרסה, עליכם לקנות 5 ק”ג פרסה.
אבל בוא נגיד שאתם לא רוצים 90 קציצות ומספיק לכם פחות.בכלל, כל אחד אוהב את הפרסה שלו בצורה שונה.
יש כאלה שמוסיפים יותר בשר (על 4 ק”ג פרסה 1 ק”ג בשר טחון)
יש כאלה שאוהבים בלי בשר בכלל,
אני הולכת על האמצע.אם בזמן הטיגון מסתובבים אנשים בבית,
ברור שהכמות הסופית יורדת.
זה בעיה כי הן נחטפות בעודן חמות.
אם משאירים את הקציצות לבד במקרר זהירות, הן לא נשארות.
או בעברית פשוטה פלא שאחותי מכינה מראש תשעים קציצות פרסה?? (: והפסח הזה הקציצות האלה הפכו להיסטריה ברשתות החברתיות.
היה להן כבוד בערוץ 2 פריים טיים -הסרטון למעלה
ובפינתנו בואו נראה איפה פרסמו את הסוויט ווקשה(:קציצות פרסה 

בשר ועוף