מבחר עוגות תפוחים לראש השנה

אז איזו עוגת תפוחים תכינו לראש השנה? עוגת תפוחים בחושה? עוגת דבש עם תפוחים? פאי תפוחים קלאסי? כל המתכונים במקום אחד

למה להסתפק בעוגת תפוחים אחת אם יש מבחר ואפשר רק לבחור?
אז איזו עוגת תפוחים תכינו לחג?
פאי תפוחים קלאסי מושלם? עוגת תפוחים בחושה? או אולי עוגת דבש עם רסק תפוחים?
כל עוגות התפוחים שלי פה בשבילכם עכשיו
צריך רק לבחור.
חג שמח אהובות ואהובים!בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הצבעונית
או על התמונה. פאי תפוחים מושלם לראש השנה
פאי תפוחים חגיגי קלאסי ושערורייתי כמה טעים,
עם פרוסות דקות של תפוחים וסירופ טופי לראש השנה.עוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים בחושה עם טריק שעושה את העוגה עם שכבה קריספית נהדרתתפוחים בעלי פילו
רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים.עוגת דבש עם רסק תפוחים
עוגת דבש עם רסק תפוחים רכה עסיסית מופלאה בטעמהעוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון – קלה להכנה – מושלמת לאירוחעוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון
עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, פשוט תולשים את הדפים ומתענגים על הטעםמאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות
הטריק הסודי של המאפינס הוא רסק התפוחים איתו משתמשים שגורם למאפינס להיות רכים במיוחד.איך מכינים תפוח טבול בטופי לראש השנה
ביסים קטנים של תפוחים טבולים בטופי ורעיונות איך להגיש תפוחים בטעמים שוניםעוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות
בצק פריך עם ריבה, תפוחים, סוכר וקינמון. פאי תפוחים בתוך עוגיה.מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל
כזה עוד לא אכלתם. ביס אחד ובום! אתם מתאהבים במאפה החלומי עם התפוחים הגרנולה והקרנצ'יות של הקרמבל שעוטף את הכל. חלום!בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

מבחר עוגות תפוחים לראש השנה

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

מתכונים לקונפיטורת ענבים ירוקים וענבים שחורים כדי שהטעם ישאר אחרי שהקיץ יגמר

נכון עכשיו שיא החום אבל עוד מעט הקיץ יגמר ואיתם יעלמו הענבים.
זה זמן מצויין להכין קונפיטורות/ריבות עם ענבים
כל ריבה יותר טעימה מקודמתה
ואל תגידו אחר כך לא אמרת.
הנה, שני מתכונים נפלאים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים. הטיפ הכי חשוב בהכנת קונפיטורה,
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן
יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה. קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים ירוקים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים ירוקיםרוצו לקנות ענבים שחורים לפני שיגמר. עשיתי לא מעט קונפיטורות וריבות אבל יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר.
קונפיטורת ענבים שחורים.
את מחליטה שאת טועמת רק אחד ביום. אז החלטת. לא עזר לך.
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע. “כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים שחורים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים שחורים אבל אם אתם מחפשים מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים אחרים רק ללחוץ כאן
ריבות וקונפיטורות בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

עוגת מישמשים בחושה, עוגה רכה ומתוקה שהחמצמצות של המישמשים מוסיפה לה טעם נפלא

הילדות שלי עברה עלי בקריית אליעזר בחיפה, במדשאות דשא עצומות ויער פראי מאחורי הבית,
ככה זה נראה לי בכל אופן, המקום הכי קסום על אדמות.
מדי יום ירדתי לשחק בדשא, שנראה לי נצח לחצות אותו מצד לצד.
לנו הקטנים הרשו לשחק רק בצד שמאל של הדשא.
צד ימין היה הצד של הגדולים שם שיחקו כדורגל ולנו הקטנות אסור היה להתקרב לשם.
מאחורי הבית שלנו היה "יער פראי" שלא העזתי להיכנס אליו לבד.
עצי האקליפטוס גבוהים עם הצמרות מתנפנפות ומפחידות.
"יער" שרק לעיתים רחוקות ראיתי אנשים עוברים בו וכל סיפור האגדות שגדלתי עליהם נראו לי הגיוני שקרו ביער הזה.
אז לא היתה טלויזיה או אינטרנט ולעמוד ולהסתכל על היער ולדמיין סיפורים היה דבר שבשיגרה.
זה היה מקום מופלא לגדול בו, יש לי זכרונות נפלאים ממנו. עברו שנים והשבוע נזדמן לי להיות בקריית אליעזר בשכונה שלי שוב.
בעיניים מפוקחות ראיתי שמדובר על "שיכוני רכבות" שבין בנין לבנין מפרידה רצועת דשא לא גדולה במיוחד,
בחלק מהבתים בנו תוספות בניה בחלק לא והכיעור בבנייה נראה שם בהתגלמותו.
שום זכר למה שדמיינתי מהילדות.
חייבת להודות שהאכזבה היתה קשה. הסתכלתי  ולא האמנתי שזו המדשאה שנראתה לי הכי גדולה
והכי יפה בעולם. אבל, נשארו לי הזכרונות וזה הכי חשוב. תקופת המישמשים היא תקופה קצרה.
לי זה נראה שהם עוד לא הגיעו וכבר הולכים.
לא כולם אוהבים מישמשים ואני לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב אותם.
לעיתים חמצמצים, לעיתים מתוקים, אני חושבת שהם נפלאים.
הגלעינים שבתוכם מספרים סיפור שלם.
מי שגדל כמוני פעם, יודע שהשוס הכי גדול היה להשיג כמה שיותר גוגאים,
היינו רבים למי יש ערימה יותר גדולה של גוגאים,
ומי שידע להכין משרוקית מהגלעין של המישמש, היינו מסתכלים עליו כמו על אלוהים. עוגת משמשים בחושה ורכה, היא העוגה החדשה שלכם ליד הקפה.
עוגה בחושה טעימה ורכה שהכנסתי משמשים לתוכה.
מעל פיזרתי סוכר חום כדי להוסיף מתיקות לעוגה.  הכנתי לכם גם סרטון איך בדיוק הכנסתי את המשמשים לעוגה.לאחר האפיה בגלל הכובד המשמשים יורדים לתחתית העוגה
אבל הטעם הנהדר נשאר גם למעלה וגם למטה.

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

ואחרי כל המתוקים והעוגות גבינה לשבועות הגיע הזמן לקצת שוקולד. לא משנה איזה חג או איזה אירוע מתרחש אצלנו במשפחה,
תמיד יש דרישה למוס השוקולד שלי.
כבר שנים אני מכינה מוס שוקולד שכל פעם מחדש האנשים מתעלפים ממנו,
הבעיה היחידה שלו שיש בו ביצים,
ואם יש אישה בהריון בסביבה היא לא יכולה לטעום מהמוס.
לכן הייתי צריכה למצוא מתכון אחר למוס ואכן מצאתי. הנכדה שלי כבר מכירה את המוס שלי,
לפני שנתיים באירוע משפחתי, הגיעו אחיינים מחו"ל
ולקח לקטנטנים קצת זמן להכיר אחד את השני
אבל אחרי שעתיים הם כבר השתוללו ביחד בלי שום בעיה.
כשהגיע זמן קינוח ומוס השוקולד הוגש לשולחן
ראיתי את הקטנה אומרת לקטן
"בוא-בוא כדאי לך לטעום מזה"
והגישה לו מוס שוקולד בכוסית.
אלה דברים שממלאים לי את הלב אושר
ולכן אני גם אוהבת להכין את מוס השוקולד בכוסיות וקינוחים אישיים. המתכון פנטסטי להכנת מוס שוקולד כולל משני מצרכים בלבד
שמנת מתוקה ושוקולד.
אם אתם רוצים אפשר להוסיף מעט ברנדי לטעם,
אבל זה טעים גם בלי הברנדי.
תשתמשו בשוקולד יותר מ – 60% ואז המוס בכלל יהיה הורס.
תטעמו אחרי הכנה אם חסר לכם סוכר
אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.

ובואו נגיד שלא מצאתם את הסוכריות
גם בכוסיות הקטנות הכי פשוטות המוס נראה נפלא

אחרי שמכינים את המוס אפשר לגרד בתוך המוס שוקולד מריר
אבל לא ממש חייבים.
אחרי שהזלפתם את המוס לכוסיות אישיות
מקשטים עם שוקולד, אגוזים, מה שאתם אוהבים.
אם אתם מכינים בכוסיות אפשר להזליף גם קצפת מעל.
אני קניתי את הסוכריות בחנות לכלים חד פעמים
תוכלו למצוא מלא דוגמאות.

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

שלושה מצרכים:פתי בר, שוקולד ומרשמלו, חמש דקות בגריל ואתם בגן עדן. אלוהים כמה שזה טעים!

  כרגיל לפני הכל יש סרטון איך מכינים –עוגיות סמורס הן עוגיות שעשויות משלושה מצרכים:
פתי בר, שוקולד ומרשמלו.
הכנתי בעבר גירסה דומה עם בצק פריך, שוקולד מריר ומרשמלו
וקראתי להן ים של שוקולד הן היו חלומיות לא פחותאת עוגיות הסמורס מצאתי בהמון גירסאות בפינטרסט
האמריקאים משתגעים עליהם.
פינטרסט היא רשת חברתית כמו פייסבוק אבל שמבוססת על תמונות.
כל פעם שראיתי את התמונות ההורסות ואת הקלות הבלתי נסבלת
של להכין את העוגיות, כל פעם מחדש אמרתי שאכין אותן.
זה לא בדיוק עוגיות, זה יותר קינוח אבל
מהזה משנה איך נקרא לזה? גן עדן זה פה!
שלושה מצרכים כבר אמרתי?
פרורי עוגיות, ריבועי שוקולד ומרשמלו מעלחמש דקות בגריל בחום של 190 מעלות
וזהו. אתם בגן עדן.אגב, יש כמובן גם גירסה לעצלנים
אם הם לא רוצים לפרר עוגיות
ריבועי פתי בר בכוסיות קאפקייס עם ריבוע שוקולד
ומרשמלו מעלאופים בגריל גם והתוצאה מעולה!
אל תגידו שלא הזהרתי!
נתתי את כל האפשרויות
עכשיו רק נשאר להדליק תנורים.

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

עוגות וקינוחים פרווה