עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

עוגת מישמשים בחושה, עוגה רכה ומתוקה שהחמצמצות של המישמשים מוסיפה לה טעם נפלא

הילדות שלי עברה עלי בקריית אליעזר בחיפה, במדשאות דשא עצומות ויער פראי מאחורי הבית,
ככה זה נראה לי בכל אופן, המקום הכי קסום על אדמות.
מדי יום ירדתי לשחק בדשא, שנראה לי נצח לחצות אותו מצד לצד.
לנו הקטנים הרשו לשחק רק בצד שמאל של הדשא.
צד ימין היה הצד של הגדולים שם שיחקו כדורגל ולנו הקטנות אסור היה להתקרב לשם.
מאחורי הבית שלנו היה "יער פראי" שלא העזתי להיכנס אליו לבד.
עצי האקליפטוס גבוהים עם הצמרות מתנפנפות ומפחידות.
"יער" שרק לעיתים רחוקות ראיתי אנשים עוברים בו וכל סיפור האגדות שגדלתי עליהם נראו לי הגיוני שקרו ביער הזה.
אז לא היתה טלויזיה או אינטרנט ולעמוד ולהסתכל על היער ולדמיין סיפורים היה דבר שבשיגרה.
זה היה מקום מופלא לגדול בו, יש לי זכרונות נפלאים ממנו. עברו שנים והשבוע נזדמן לי להיות בקריית אליעזר בשכונה שלי שוב.
בעיניים מפוקחות ראיתי שמדובר על "שיכוני רכבות" שבין בנין לבנין מפרידה רצועת דשא לא גדולה במיוחד,
בחלק מהבתים בנו תוספות בניה בחלק לא והכיעור בבנייה נראה שם בהתגלמותו.
שום זכר למה שדמיינתי מהילדות.
חייבת להודות שהאכזבה היתה קשה. הסתכלתי  ולא האמנתי שזו המדשאה שנראתה לי הכי גדולה
והכי יפה בעולם. אבל, נשארו לי הזכרונות וזה הכי חשוב. תקופת המישמשים היא תקופה קצרה.
לי זה נראה שהם עוד לא הגיעו וכבר הולכים.
לא כולם אוהבים מישמשים ואני לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב אותם.
לעיתים חמצמצים, לעיתים מתוקים, אני חושבת שהם נפלאים.
הגלעינים שבתוכם מספרים סיפור שלם.
מי שגדל כמוני פעם, יודע שהשוס הכי גדול היה להשיג כמה שיותר גוגאים,
היינו רבים למי יש ערימה יותר גדולה של גוגאים,
ומי שידע להכין משרוקית מהגלעין של המישמש, היינו מסתכלים עליו כמו על אלוהים. עוגת משמשים בחושה ורכה, היא העוגה החדשה שלכם ליד הקפה.
עוגה בחושה טעימה ורכה שהכנסתי משמשים לתוכה.
מעל פיזרתי סוכר חום כדי להוסיף מתיקות לעוגה.  הכנתי לכם גם סרטון איך בדיוק הכנסתי את המשמשים לעוגה.לאחר האפיה בגלל הכובד המשמשים יורדים לתחתית העוגה
אבל הטעם הנהדר נשאר גם למעלה וגם למטה.

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

ואחרי כל המתוקים והעוגות גבינה לשבועות הגיע הזמן לקצת שוקולד. לא משנה איזה חג או איזה אירוע מתרחש אצלנו במשפחה,
תמיד יש דרישה למוס השוקולד שלי.
כבר שנים אני מכינה מוס שוקולד שכל פעם מחדש האנשים מתעלפים ממנו,
הבעיה היחידה שלו שיש בו ביצים,
ואם יש אישה בהריון בסביבה היא לא יכולה לטעום מהמוס.
לכן הייתי צריכה למצוא מתכון אחר למוס ואכן מצאתי. הנכדה שלי כבר מכירה את המוס שלי,
לפני שנתיים באירוע משפחתי, הגיעו אחיינים מחו"ל
ולקח לקטנטנים קצת זמן להכיר אחד את השני
אבל אחרי שעתיים הם כבר השתוללו ביחד בלי שום בעיה.
כשהגיע זמן קינוח ומוס השוקולד הוגש לשולחן
ראיתי את הקטנה אומרת לקטן
"בוא-בוא כדאי לך לטעום מזה"
והגישה לו מוס שוקולד בכוסית.
אלה דברים שממלאים לי את הלב אושר
ולכן אני גם אוהבת להכין את מוס השוקולד בכוסיות וקינוחים אישיים. המתכון פנטסטי להכנת מוס שוקולד כולל משני מצרכים בלבד
שמנת מתוקה ושוקולד.
אם אתם רוצים אפשר להוסיף מעט ברנדי לטעם,
אבל זה טעים גם בלי הברנדי.
תשתמשו בשוקולד יותר מ – 60% ואז המוס בכלל יהיה הורס.
תטעמו אחרי הכנה אם חסר לכם סוכר
אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.

ובואו נגיד שלא מצאתם את הסוכריות
גם בכוסיות הקטנות הכי פשוטות המוס נראה נפלא

אחרי שמכינים את המוס אפשר לגרד בתוך המוס שוקולד מריר
אבל לא ממש חייבים.
אחרי שהזלפתם את המוס לכוסיות אישיות
מקשטים עם שוקולד, אגוזים, מה שאתם אוהבים.
אם אתם מכינים בכוסיות אפשר להזליף גם קצפת מעל.
אני קניתי את הסוכריות בחנות לכלים חד פעמים
תוכלו למצוא מלא דוגמאות.

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

שלושה מצרכים:פתי בר, שוקולד ומרשמלו, חמש דקות בגריל ואתם בגן עדן. אלוהים כמה שזה טעים!

  כרגיל לפני הכל יש סרטון איך מכינים –עוגיות סמורס הן עוגיות שעשויות משלושה מצרכים:
פתי בר, שוקולד ומרשמלו.
הכנתי בעבר גירסה דומה עם בצק פריך, שוקולד מריר ומרשמלו
וקראתי להן ים של שוקולד הן היו חלומיות לא פחותאת עוגיות הסמורס מצאתי בהמון גירסאות בפינטרסט
האמריקאים משתגעים עליהם.
פינטרסט היא רשת חברתית כמו פייסבוק אבל שמבוססת על תמונות.
כל פעם שראיתי את התמונות ההורסות ואת הקלות הבלתי נסבלת
של להכין את העוגיות, כל פעם מחדש אמרתי שאכין אותן.
זה לא בדיוק עוגיות, זה יותר קינוח אבל
מהזה משנה איך נקרא לזה? גן עדן זה פה!
שלושה מצרכים כבר אמרתי?
פרורי עוגיות, ריבועי שוקולד ומרשמלו מעלחמש דקות בגריל בחום של 190 מעלות
וזהו. אתם בגן עדן.אגב, יש כמובן גם גירסה לעצלנים
אם הם לא רוצים לפרר עוגיות
ריבועי פתי בר בכוסיות קאפקייס עם ריבוע שוקולד
ומרשמלו מעלאופים בגריל גם והתוצאה מעולה!
אל תגידו שלא הזהרתי!
נתתי את כל האפשרויות
עכשיו רק נשאר להדליק תנורים.

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח

שלוש עוגות עם שוקולד מיוחדות לפסח

אז איך אתם אוהבים את העוגת שוקולד שלכם כשרה לפסח?
עם קצפת? בראוניז? אולי נטולת גלוטן?
שלושה מתכונים לעוגות שוקולד של פסח ואתם צריכים רק לבחור. על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הורודה או על התמונה
חג שמח אהובות ואהובים שלי! שלושה מתכונים לעוגות שוקולד של פסח עוגת שוקולד נפלאה
נטולת גלוטן והיא גם פרווהעוגת בראוניז כשרה לפסח
רכה, מלאת שוקולד ואפשר גם עם קצפתוהעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר
עוגת מצות עם שוקולד
מצות טבולות מצופות שוקולד

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח

ואם תרצו עוד מתכונים לחג הפסח תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לפסח אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה מבצק פילו שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

סרט הכנה איך מכינים בקלוואה פרווה מבצק פילו תמצאו פה:לאמו של אבי קראו נונה פקימה.
נונה פקימה היתה אופה כל יום שישי בורקס ודברי מתיקה.
בקלוואה בלחגים, טופשטיל לכיפור, בורקס ממולאים עם אגוזים לראש השנה, מטעמים חלומיים. נונה פקימה גרה ברחוב כיאט בעיר התחתית בחיפה, שבשנים שלפני קום המדינה, היה איזור מעורב עם יהודים וערבים.
אבי, שהיה בהגנה, פעל במסווה של מדריך גדנע אך בעצם העביר כלי נשק בעיר ולימד בני נוער את השימוש בהם.
יום אחד, נפוצה השמועה שה"כלניות" החיילים האנגלים באים לבדוק למי יש סליק מאגר של כלי נשק.
אבי, שהיו לו כדורים ואקדחים, רוקן את כלי הנשק מהכדורים,
רץ לאמו ושאל אותה איפה הוא יכול להחביא את הנשק
סבתי שבדיוק סיימה לאפות את אפיית הבורקס וסגרה את התנור אמרה לו
לשים את הכדורים בתבנית האפייה והיא תחביא אותם בתנור,
כי אף אחד לא יעלה בדעתו לבדוק בתנור אפייה וכך היה.
התבנית הוכנסה לתנור עם עשרות הכדורים, האנגלים בדקו את הבית,
לא מצאו כלום והלכו לדרכם. עבר שבוע יום שישי הגיע וסבתי הדליקה את התנור בשביל להכניס את הפיג'ונס, חמין בשפת העם.
מי זכר שיש כדורים בתנור?
פתאם, החלו פיצוצים להרעיד את התנור, כדורים התחילו לשרוק החוצה והתנור חורר מכדורים.
קמה מהומה גדולה בעיר התחתית מרעש פצוצי הכדורים.
אבי נס על נפשו פן יתפסו אותו האנגלים וזהו סיפור אמיתי לחלוטין. הצד הטוב ביותר בסיפור, שהאויב חשב שליהודים יש  מאגר עצום של כלי נשק וכדורים והם באים נגדם ובאים להתקיפם. תסכימו איתי שלסיפור כזה מגיע בקלוואה הכי טעימה שיש.
בקלוואה מבצק פילו שמכינים מאגוזים, סוכר וקינמון.ואחרי שחותכים מתגלה היופי והטעם החלומי! בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדיםגלגלתי את העלה ובסוף לקערהסרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות!ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים לט"ו בשבט תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לט"ו בשבט

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

עוגות וקינוחים פרווה