בורקס גבינה לעצלנים

בורקס גבינה שמכינים בצ'יק ומתחסל בצ'ק. עוד לא הדלקתם תנורים?..

שבת בבוקר יום יפה, אמא כבר שתתה קפה ואמא יודעת שהילדים יאהבו בורקס גבינה חם.
בורקס גבינה לעצלנים מכינים אנשים שרוצים להכין בורקס טעים ולא להסתבך עם צורות.
מוציאים בצק עלים מהפריזר ומחכים שיפשיר עד שאפשר יהיה לעבוד איתו.
בינתיים מכינים את תערובת הגבינות.
שמים שכבה אחת על התבנית, יוצקים את תערובת הגבינות, עוד שכבת בצק למעלה
והבורקס שלכם מוכן.
נו, לא תכינו?
  אפשר להכין בתבנית אחת, או לשלושה ילדים בתבניות אישיות
שלא יגידו למה היא קבלה ואני לא. נו? עוד לא הוצאתם את הבצק מהפריזר?! בורקס גבינה לעצלנים

פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק

אח אח איך אתם תהנו מהביס שירקיד לכם את הפה בטעמים מופלאים!

לפני כל חג אחותי משגעת אותי עם המשפט "מה יהיה עם תפריט לחג?".
לה יש את "ספר הבית" בו היא כותבת בכל חג מי היה, מה אכלו, איזה מאכלים "עפו" ובמה לא נגעו.
מה?! תפריט מה? עכשיו כשיש עוד שבועיים לחג??!
זה ההבדל בינינו. אצלה הכל מתוכנן, אני לא טובה בלתכנן.
דווקא על מי יכין מה הפסקנו להתווכח. הכל ידוע.
היא מכינה את הפרסה, אני מביאה שוק טלה וכו' וכו'.
השנה הצליחה להפתיע אפילו אותי כשאמרה:
"לא אטריד אותך השנה עם התפריט. אני לא דואגת. את ברגע האחרון נכנסת למטבח והיידים שלך עפות, איך אומר הבן שלך? כמו המכונית שטסה בכביש החוף"
וכשזורקים לך את האמת בפרצוף, האסימון יורד. אני באמת לא טובה בתכנונים.
כך היה גם השנה. המתוקים הנהדרים האלה נוצרו אחרי שראיתי את עלי הפילו שוכבים בשקט במקפיא. קראתי לאחותי שתדגים לכם איך מכינים את מה שתכננתי והיא כמובן התייצבה.
כן כן – הקול קול סוויט דוּלי והידיים ידי אחותי. אז איך מכינים עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק? עם פילו חייבים לעבוד עם בזהירות ובעדינות.
לוקחים עלה אחד, היתר בינתיים מכוסים עם מפית שלא יתייבשו. מניחים את עלה הפילו על משטח עבודה, משמנים ומקפלים לשניים מניחים כף מהשקדים הטחונים, משטחים בידיים משומנות ומתחילים לגלגל ומגלגלים עד שיש לנו סיגר מושלם. איך מכינים משולשים שנראים כמו תכשיטים
ונעלמים בביס אחד? מניחים דף פילו על משטח העבודה
משמנים וחותכים את דף הפילו לשלושה חלקים הגודל המתאים הוא החלטה שלכם. כמו שאתם רואים בתמונה נעשתה מקצועית
סימנה ארבע שורות
מניחים כדורי שקדים בפינה ויוצרים משולשים. תוכלו לראות בסרטון פה איך עשתה את זה בדיוק מניחים את הסיגרים והמשולשים בתבנית אפיה לאחר האפייה טובלים בסירופ מתוק אם זה מתוק מדי עבורכם
אפשר רק להבריש את סירופ הסוכר או לפזר אבקת סוכר. ובפינתנו תמונות שללחו לי הגורמות לי לרקוד מרוב אושר – ווקשה(: פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

המתכונים והקינוחים לראש השנה הכי שווים שיש ממיטב בלוגרי האוכל שברשת

אחרי שיתופי הפעולה בפורים בפסח ושבועות בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך לנוהל.
מיטב בלוגרי האוכל מגישים לכם מתכונים לראש השנה. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לראש השנה.
מתכונים לראש השנה הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש כוללים עוגות משובחות ,טארטלטים במגוון טעמים, סלט מיוחד ועוד מתכונים הורסים. רשימת המופלאות והמופלא (גבר חדש מצטרף אלינו:עידן דלל מ- Foodies)  שהכינו לכם את המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
טלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל  – Con DeLignt
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
עידן דלל – FOODIS
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – צ'יפס תפוחי עץ
צ'יפס תפוחי עץ רות אופק – שמח במטבח – עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה
עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארטלט תפוחים, קוקוס ודבש
טארטלט תפוחים, קוקוס ודבש דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות
מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות רותם ליברזון – טיפול בבישול – מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימונים
מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימונים ענבל – פיית העוגיות – טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת
טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – טארטלט פטיסייר תפוח בדבש
טארטלט פטיסייר תפוח בדבש וויני רותם – משהו מתוק – עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלב
עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלב אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סיגרים תפוח בדבש
סיגרים תפוח בדבש  הגרגרנית – טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפן
טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפן קרן אגם – אופה וגם יפה – שושני שמרים תפוחים
שושני שמרים תפוחים עידן דלל – Foodies – קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש
קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש טלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות – כיפת מוס שוקולד לבן וחלבה
כיפת מוס שוקולד לבן וחלבה מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת שכבות
עוגת שכבות רויטל אמיר – המערוך המקפץ – פאי פרג ותפוחים
פאי פרג ותפוחים דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- קישואים ממולאים באורז וצנוברים
קישואים ממולאים באורז וצנוברים ענבל רובין – מתוקים ומאפים – מאפינס מייפל ופקאן
מאפינס מייפל ופקאן יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – פסטייה מרוקאית אישית
פסטייה מרוקאית אישית מיכל  – Con DeLignt – עוגת תפוחים
עוגת תפוחים סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מלפוף עירקי
מלפוף עירקי ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות
עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות- לא רק לראש השנה לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מלאבי מחלב מלא בסירופ מיץ ענבים מרוכז
מלאבי מחלב מלא בסירופ דיבאס – מיץ ענבים מרוכז דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- פאי תפוחים מושלם לראש השנה
פאי תפוחים מושלם לראש השנה ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

חג שמח!

מתכוני שבועות הכי שווים שיש

המתכונים לשבועות הכי שווים שיש ממיטב בלוגריות האוכל שברשת

אחרי שיתופי הפעולה בפורים ובפסח בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך לנוהל.
ההצלחה של הפוסטים עשתה לכולנו טוב ואתם נהנים. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לשבועות.
מתכונים לשבועות הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לשבועות הכי שווים שיש וקינוחים לשבועות הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר מתוקים. מתכונים לשבועות הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה:
קישים משגעים, לזניה מדהימה, איך עושים גבינת מסקרפונה, עוגת גבינה טבעונית ועוד מתוכנים מעולים. רשימת המופלאות שהכינו לכם את מתכונים לשבועות הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – סוויט דוּלי
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכוני שבועות הכי שווים שיש/ מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב עגבניות
קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב עגבניות
וויני רותם – משהו מתוק – קרקרים פריכים עם גבינה
קרקרים פריכים עם גבינה
ענבל רובין – מתוקים ומאפים – פיצת "משוך אותי"
פיצת "משוך אותי" רותם ליברזון – טיפול בבישול – לזניה אוכל שמחזיר ילדים הביתה
לזניה אוכל שמחזיר ילדים הביתה
רות אופק – שמח במטבח – שבלולי פיצה מהירים
שבלולי פיצה מהירים הגרגרנית – בלוג אוכל – עלי סלק ממולאים במוצרלה
עלי סלק ממולאים במוצרלה קרן אגם – אופה וגם יפה – שבלולי פילו עם גבינות משגעים
שבלולי פילו עם גבינות משגעים
שרית עציץ – הכל אפשרי – לאבנה
לאבנה ושכנות טובה
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס – פשטידת ברוקולי ובצל
פשטידת ברוקולי ובצל ענבל – פיית העוגיות – איך מכינים גבינת מסקרפונה תוצרת בית?
איך מכינים גבינת מסקרפונה תוצרת בית? סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מאפה בצק עלים גבינת חמד, בטטה, תפ"א, זיתים ובצל
מאפה בצק עלים גבינת חמד , בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל,
  מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה – גבינת שקדים אפויה – בסגנון פטה זיתים
גבינת שקדים אפויה בסגנון פטה זיתים   רויטל אמיר – המערוך המקפץ – קיש אישי במבחר מליות
קיש אישי במבחר מליות אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – פשטידת כרובית ובטטה
פשטידת כרובית ובטטה
  לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מאפה תרד בשמנת
מאפה תרד בשמנת אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – מתכון לממליגה רומנית
מתכון לממליגה רומנית
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – קיש חצילים או ספונגטו בספרדית
קיש חצילים או ספונגטו בספרדית

מיכל  – Con DeLignt – בריוש פסטו וגבינה
בריוש פסטו וגבינה
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – קישים קטנים ומטריפים
קישים קטנים ומטריפים
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   חג שמח!

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

אני זוכרת את נונה מגישה לי פרוסת ספונגטו על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן!

ספונגטו הוא מאכל סלוניקאי/ספרדי שגדלתי עליו.
מרוקנים חצילים קלויים על האש,  מערבבים עם גבינות וביצים, אופים בתנור או מטגנים במחבת.
אני זוכרת את נונה חותכת את הספונגטו שטגנה על המחבת. כמו חביתה שמנמנה ועסיסית,
הגישה לי פרוסת ספונגטו שהורידה מהאש, שמה על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן! אני מאד אוהבת מאכלי חצילים ומאחר ואת הבורקס עם החצילים שקצר הצלחה כבר עשיתי,
החלטתי להפוך את הספונגטו לקיש.
קיש עלאק. כולה הוספתי בצק פריך בתחתית, אבל השם הורס לא?(: להכין את הקיש זה באמת כלום עבודה.
אני השתמשתי בתחתית בצק פריך מוכנה. חתכתי ריבוע והחזרתי הבצק למקרר.
מערבבים החצילים עם הגבינות והביצים ויוצקים על תחתית הבצק פריך.
כדי שזה יראה עוד יותר טוב צרבתי קלות על מחבת עיגולי חצילים ו-וואלה! הקיש מוכן.
ככה נראה הקיש לפני האפייה.   השילוב של הבצק הפריך עם החצילים יוצר מעדן נקודה!
פרוסות החציל מעל רק מוסיפות צבע וטעם לקיש.
לא יודעת למה אתם מחכים
רוצו להכין(:   ובפינתנו אתם שולחים לסוויט דוּלי תמונות שהכנתם ואני מפרסמת – ווקשה:

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

מאפים