בורקס תרד עם עלי פילו וציזיקי

לא עוברים את שבועות בלי שבורקס תרד מפילו מתפצח בפה

הבן של אחותי עד גיל שנתיים לא נגע במאכלים מוצקים בכלל.
הילד גדל על חלב, גבינה, קוטג' ודייסות קורנפלור.
מגיל חצי שנה כשהמליצו לה להתחיל לתת לו אוכל מוצק אכן ניסתה והילד שוב ושוב ירק לה את האוכל בפרצוף.
הוא הגיע למיומנות יריקת גבוהות.
כל פעם כשניסתה לתת לו מרק, עוף וכדומה העיף את הביס מהפה בטיל מהפה.
לפעמים היה מתגלגל מצחוק, כאילו אומר "אמא מה את לא מבינה בזה שאני לא אוהב את השטויות שאת נותנת לי? תביאי בקבוק קורנפלור מיד!"
אחותי, אמא צעירה הלכה לרופאה והתלוננה שהילד לא אוכל.
הילד שלך לא נראה רע, ענתה בעדינות הרופאה כשראתה את הפנים העגולות, והגוף השמנמן של הבלונדיני עם העיניים הכחולות.
"לא אמרתי שנראה רע אבל הוא מסרב בכל תוקף לאכול דברים שאינם חלב"
"אז אל תתני לו. אל תילחמי איתו"
"וזה בסדר?" שאלה האמא הצעירה
הרופאה חייכה ואמרה
"דמייני כשהילד אוכל השרירים שלו ממלאים בגבינה. הם מתנפחים מקוטג'. לכי הביתה אמא, הכל בסדר." שנתיים השרירים התנפחו מקורנפלור ויום אחד בהיר הוא התחיל לאכול כמו כולם.
ההוכחה, היחיד שמפרק לבד כל פסח צלע של כבש זה ילד הקורנפלור.
ילד הקורנפלור לא גר בחיפה ולכן כשהוא מגיע בשבתות אמא שלו פותחת שולחן לארוחת בוקר,
שכדאי לכם להזמין מקום אליו, כי הוא קורס מכל טוב.
שני דברים מופלאים מביאה מהשולחן הפעם. בורקס תרד עם עלי פילו וציזיקי.
הלכתי עם המצלמה לאחותי לצלם לכם את התהליך אחד לאחד.
אמנם סוויט דוּלי אבל גם המלוחים מצטלמים נהדר! פותחים את עלי הפילו מכסים במגבת שלא יתייבשו לוקחים שלושה דפים ביחד ומרססים עם שמן מורחים את מלית התרד מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומסובבים את הרולדה סביב עצמה טאדם! הבורקס מחכים לכם(: אצלנו אי אפשר לאכול בורקס תרד עם עלי פילו  בלי וציזיקי
ולכן יש לכם גם מתכון לציזיקי
כי במקרה גיליתי את התמונה של בורקס תרד עם עלי פילו
שניה לפני שנכנס לפה עם הציזיקי ציזיקי כמו שאתם יודעים זהו יוגורט עם המון שום ומלפפון קצוץ דק-דק המתכון גם פורסם ב XNET
XNET ופינתנו הקבועה אתן שולחות תמונות ואני מפרסמת – ווקשה(:

בורקס תרד עם עלי פילו וציזיקי

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

קיש פטריות מופלא שתמיד מצליח

אתם בטוח יודעים מה ההבדל בין קיש לפשטידה, אבל בוא נחדד את זה.
קיש זה שכבת בצק שעליה יוצקים תערובת.
פשטידה זה כשמערבבים את כל המרכיבים ביחד.
השיעור של סוויט דוּלי עבר בהצלחה. ואחרי שעברנו את השיעור הזה בהצלחה אספר לכם שקיש פטריות שמכינים בקלי קלות, קל להכנה, טעים-טעים והוא מעולה לשבועות.
אפשר גם לגוון בפשטידה ובמקום פטריות להשתמש בברוקולי או כל ירק אחר שתבחרו.
ניסיתי פעם עם ברוקולי ויצא מעולה!
בקיש אני מקצרת תהליכים, קונה בצק פריך מוכן ואותו מרדדת על התחתית. כדי שלא יהיו טענות צירפתי גם מתכון לתחתי בצק פריך.
הקיש פריך, טעים, חלומי!

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בדקות ומחסלים בשניות. כבר הדלקתם תנורים נכון?..

יושבים מול הטלוייזיה כשהסטודנט מכריז שהוא מת מרעב.
"נו אימוש לא תכיני לי איזה משהו טעים?"
"לא"
"מה פירוש לא??"
"לא פירושו שאין לי כח"
"אני לא מאמין! אני בא הבית אחרי שבוע שלא הייתי וככה את אומרת לי?"
"מהזה קשור? המקרר מלא אוכל, לך תקח מה שאתה רוצה"
"אין כלום במקרר" אתם מכירים את זה נכון?
שהמקרר עוד שניה מקיא את עצמו לדעת והילדים אומרים שאין מה לאכול.
אני הפסקתי להתרגש אבל לנגן לנו על המצפון הם יודעים. "אימוש יש לי רעיון פצצה. אולי תכיני לי את הפנקייקים ההורסים שלך?"
"מה פנקייקים עכשיו? השתגעת?"
"נו אימוש אל תהיי כזו"
לקח לו עוד עשר דקות לשכנע אותי והלכתי להכין לו פנקייקים. בדרך קלטתי את מגש המאפינס שהכנתי את הלחמניות זיתים מהירות והחלטתי לעשות ניסוי. פנקייקים קטנים אפויים.
תקשיבו חברימים – זה שוס!
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות וכרגיל מתחסלים בשניות. מכינים תערובת לפנקייק, מדליקים תנור ונותנים לתערובת לנוח.
בינתיים, חותכים פירות, מוציאים שוקולד צ'יפס מהארון  ומתחילים בחגיגה. לתבנית המאפינס מוזגים מעט מהתערובת ומקשטים עם הפירות לחלק הוספתי נוטלה, חמוציות, חלק פיזרתי שוקולד צ'יפס אופים בתנור בין 12 – 15 דקות ו-טא-דם! יש לכם פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות אפשר לאכול פנקייקים קטנים אפויים עם סירופ מייפל, או נוטלה. פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות
רכים, מלאים בדברים שילדים אוהבים, פשוט נפלאים! חלק אפיתי בתוך מנג'טים
שמקלפים אחרי שהתקררו
אבל לפני דעתי הם יותר טעימים כשאופים בתבנית. ובפינתנו "סוויט קבלי תמונות של הפנקייקים שאני הכנתי" – ווקשה:

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות.

עלי פילו פריכים ממולאים בשוקולד

זה קטלני כשזה חם, זה הורס כשזה קר, טוסו להדליק תנורים.

הפעם זה קצר – פילו ונוטלה שתי מילים
תשננו כמו מנטרה – פילו ונוטלה  שתי מילים
זה קל
פילו ונוטלה שתי מילים אה, סליחה, יש גם כאלה שעירבבתי עם חמאת בוטנים הסטודנט אחרי שבוע מתיש של מבחנים
נכנס למטבח ונגס בהם אחד אחרי השני פילו ונוטלה שתי מילים
"לא, אמא, את לא נורמאלית" פילו ונוטלה – שתי מילים
"לא, גבר, זה קטלני.." פרק אותם אחד אחרי השני.
והקטע שזה כל כך ואני מדגישה כל כך! קל
להכנה שזה פשוט תענוג.
לוקחים עלי פילו מורחים נוטלה
ואחרי האפיה הקסם מתחיל. אין לי מה להגיד יותר.
טוסו להדליק תנורים.   ואחרי שב Xnet   אהבו -תוכלו לראות אם תלחצו כאן ובפינתנו איך אתן משמחות את ליבי עם תמונות בבקשה: גם חיה שלחה תמונה(:  

עלי פילו פריכים ממולאים בשוקולד

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

זה פריך, זה טעים ומכינים צ'יק צ'ק. רוצו להדליק תנורים.

  לפני שבוע נתקלתי ב"מודעת הגרלה" בפייסבוק של אושיית תקשורת ידועה.
היה כתוב שם שלאושייה בא לעשות מעשה טוב. הוא מוכן לתרום שלושה חודשי ייעוץ בשווי 50,000 ₪ בשביל להעיף את המייזם הבא קדימה. כל מה שצריך לעשות זה להירשם.
שעבדתיכם נאמנתכם לא תירשם? בול בשבילי זה נוצר. נרשמתי.
למחרת קיבלתי מייל
"שלום, אני העוזרת האישית של האושייה אשמח אם תצרי עימי קשר לקבוע פגישה".
די! קראתי פעמיים כדי לוודא שאני אכן קוראת נכון, וואלה זה הוא. לא האמנתי למראה עיני. התקשרתי לעוזרת האישית.
"שלום, קוראים לי דורית ופנית אלי במייל"
"אה כן את רוצה לקבוע פגישה עם האושייה?"
"אממ לא..הוא רוצה לקבוע פגישה איתי. זה בקשר להגרלה"
"איזו הגרלה?" נשמעה מופתעת
סיפרתי לה
"אה.."
והתחילה להקריא לי את ההגרלה, שאני קוטעת אותה כל פעם ואומרת לה "את מדברת עלי נכון?" כי מה שהאושייה כתב אני חולמת וההיא צוחקת לה להנאתה.
כששאלתי אותה מה בנוגע לפגישה אמרה "אממ תראי האושייה מאד עסוק.."
בנקודה הזאת הבנתי.
חמודה! מה שאת עוד לא למדת – אני כבר שכחתי!
אם היתה מישהי שעשתה דוקטורט באיך להגיד לאנשים לא והם חשבו שזה כן – זו אני מותק!
"אבל אם תרצי פגישת יעוץ זה עולה 900 שקל לשעה, אולי האושייה יסכים לעשות לך הנחה"
תודה נשמה תודה, אבל חשבתי מדובר על מתנה לא?..
אז זהו שלא. לא לומדת אני ראבק.
סוויט דוּלי אבל עדיין מצליחים לעבוד עלי.
עכשיו אני קיטרתי ואתם תדליקו את התנורים כדי שבארוחת ערב תהנו ממאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית. ובפינתנו מי הכין והצליח לו?ווקשה(: מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית  

מאפים