תפוחים בעלי פילו

רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים.

בפעם הקודמת שהכנתי את עלי הפילו הם נעלמו מהר מדי.
הכנתי כמות מצומצמת והשארתי בקופסה הכי פושטית במטבח.
ביום חמישי בערב הכנתי, שישי בבוקר פרסמתי, שישי בצהרים חגגנו יומולדת בארוחה משפחתית. כל מי שנכנס שאל אם יקבל דוגמית למתכון שפורסם בסוויט עם עלי הפילו.
אמרתי שלא. אין מספיק לכולם אבל אל תדאגו, יש שלושה קינוחים אחרים. דברו אל הלמפה.
כל פעם שנכנסתי למטבח שמתי לב שהכמות בקופסת הפלסטיק קטנה.
בתחילה היו שבע חתיכות, אח"כ חמש.  בעיה.
הבעיה נפתרה בקלות אחרי עשר דקות שלא הורדתי את העיינים מהמטבח.
אחד מהמשפחה(לא מציינת שמות לא צריך סכסוכים משפחתיים לפני שבת), נגש למטבח בנונשלנט, אפילו לא הביט לצדדים.
פתח הקופסה, הכניס החתיכה לפה והמשיך בדרכו. שום ראיה לא נשארה בשטח.
בסוף הארוחה בקושי פירורים נשארו בקופסה. אהבתי את ההתפצחות של עלי הפילו והחלטתי להכין שוב.
הפעם, תפוחים בעלי פילו. "נמזרח" את השטרודל האוסטרי. התהליך פשוט.  מכינים תערובת של ריבועי תפוחים עם סוכר חום, קינמון ואגוזים קצוצים    על עלה הפילו מורחים שכבת ממרח טופי, שורת תפוחים ומגלגלים משני הצדדים    אחרי שהכנו את הרולדות, מצפים בחמאה מומסת ושמים בתבנית  את הצלוחיות הקטנות משמנים,
מניחים את עלה הפילו,
ממלאים בתפוחים ומורחים על הבצק שנותר חמאה מומסת.
תפוחים בעלי פילו. תענוג! תפוחים בעלי פילו  

המתכון לפיצה המושלמת

מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו

“בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים” גאה לארח את הפיציולו האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו לקורס המקיף והיחיד בישראל בנושא פיצות איטלקיות. לו סטוקו, הפיציולו הבכיר של ספדוני, אשר נחשב לווירטואוז בתחומו, מתמחה בהעברת השתלמויות מקצועיות בתחום אפייה וייצור פיצות ברחבי העולם.” זו היתה ההזמנה שקבלתי ואחרי יומיים אינטנסיביים של הקורס עם   אלסנדרו לו סטוקו יותר מדוייק מזה לא יכול להיות,  הבןאדם ווירטואוז. אלסנדרו לו סטוקו , מקצוען מהשורה הראשונה שפתח את ההשתלמות בהסבר על סוגי הקמח. שלושת הסוגים שנלמדו בהשתלמות הן פיצה נפוליטנה, פיצה בסגנון רומאי ופיצה גורמה. צריך סבלנות בלהכין פיצה לפי הווירטואוז.
הכנת הבצק צריכה להיעשות לאט לאט. מכינים את הבצק, נותנים לו לנוח במקרר 24 שעות, מוציאים מהמקרר, נותנים לו לנוח עוד שעתיים-שלוש ומתחילים לעבוד עליו. ראשית, מסובבים אותו בעדינות באויר ופותחים לצורת עיגול. מפזרים מעט קמח על השולחן, שמים את שתי הידיים באמצע, משאירים סנטימטר בצדדים וכמו שנוהגים בהגה, מסובבים את הבצק בעדינות מצד לצד. גדל ? יופי. עכשיו מלהטטים איתו מצד לצד מעיפים אותו באויר בשביל לפתוח אותו עד שמגיעים לגודל המושלם. אחרי הלימוד מגיע השלב בו אני הייתי צריכה לפתוח את הבצק. נו, אתם רואים מה קרה. ההבדל בין פיצה נפולי לפיצה רומא הוא בעובי הבצק. זו פיצה נפוליטאנה גם זו פיצה נפוליטאנה פיצה רומא נאפתה עם ארבע גבינות. מוצרלה, סטרקינו, פרמזן וברי
הפיצה לפני הפיצה אחרי כשמרדדים את הבצק הרומאי יש לרדד אותו עם סמולינה ולא קמח מכינים על הקרש איתו תכנס הפיצה לתנור השיא של הסדנא היה ביום השני בו הראה לנו הווירטואוז איך מכינים היום פיצות גורמה. אחרי שרדד את הבצק ושם עליו תערובת של עגבניות מרוסקות שבושלו ותובלו חמם ריקוטה פרסקה בתבנית נפרדת הניח על הפיצה וקישט בעלי בזיליקום טריים בפיצה עם הטונה האדומה, נצרבה הטונה האדומה מעט במחבת לפני על הפיצה שנאפתה, הוסיף פרוסות שקופות של בצל שהיו במרינדה של חומץ בלסמי, עלי רוקט , פרוסות מהטונה הצרובה וגרגרי מלח תיאלנדי
את פיצת הגורמה הכין בדיוק כמו עוגה וכשהוא סיים,  לפני שרוצים לחטוף נהנים מהמראה לקינוח, על לחם שהאדים עולים ממנו, מרח נוטלה וריקוטה פיזר קוביות פירות מסוכרים וסיים בגשם של אבקת סוכר ואחרי כל זה שלא אצטלם עם הווירטאוז’ ? סלפי עם אלסנדרו לו סטוקו הבונוס. במיוחד בשבילכם הישגתי מתכון לפיצה מושלמת – בצק לפיצה נפוליטנית קלאסית

שבלולי שמרים חלומיים

שלב אחרי שלב איך מכינים את שבלולי השמרים החלומיים

קבלו את צמד הדוגמניות להיום.
מיס שוקולד ומיס שנק.
צמד שבלולי שמרים חלומיים.
היום לימדה אותי 'שכנזיה, ששנק זו עוגת שמרים עם סוכר חום וקינמון.
צילמתי לכן את הדוגמניות מכל זוית אפשרית
כדי שתסתכלו טוב טוב ותהנו מהן כי הבנתי כבר שאצלכם אם זה לא מתוק לא עובד.
ראבק שפכתי אתמול פה את האמא של הסיפורים. 2000 איש קראו (יש הוכחות!) ושתי צדיקות הגיבו. שתיים! הרגשתי מהזה בודדה פה לבד בחושך. אז הנה, תסתכלו על הדוגמניות היפהפיות ועד שאני לא מקבלת יחס. יחס!! אני אשב לי פה בחושך. בודדה. עצובה. אולי, אולי מישהו יתיחס אלי..
כי בטוח שבלולי שמרים חלומיים – כן יקבלו יחס!
[נראה אם תעבוד המניפלוציה. ראבק אולי בכל זאת אלמד משהו מהפולנים(:] אז ככה. זה עבד יופי!
נתתם לי מ לאאאא תצומי ועכשיו כל שנותר הוא לתת לכם מתכון.
אוח איך אני אוהבת אותכם! לפני שניגש למידות ולמספרים, דרך הפעולה.
פרידה, קוראת-מתמידה שלי אמרה שאף פעם לא התעסקה עם שמרים. יקירתי, זה הזמן! שתדעי שגם אני לא מומחית בבצק שמרים. מזל שיש לי חברה בשם טלי שהיא הגורו שלי לבצק שמרים ואם אני הצלחתי כל אחד יכול.
דווקא דרך הכנת הבצק היא פשוטה ביותר.
שבלולי שמרים חלומיים.  מכניסים למיקסר סוכר קמח ושמרים שני סיבובים במקסר ועוקבים אחרי התמונות(: אחרי שהבצק מוכן לעבודה מרדדים אותו למרובע ומורחים עליו את המילוי.
אני השתמשתי בשלוש סוגי ממרחים. נוטלה, לוטוס וממרח לואקר כי רציתי להעשיר את הטעם.
בדיעבד ממרח הלוטוס היה מיותר כי השוקולד השתלט על הטעמים אבל אתם רשאים לנסות גם.
חותכים את הבצק לרצועות. אני השתמשתי בחותכן של פיצה אפשר גם עם סכין. ומתחילים לגלגל. גומרים פס אחד, מרימים הבצק, מדלגים שורה, מניחים על הפס השלישי ומגלגלים אני דילגתי בין השורות כדי שהטעמים יתערבבו. מגיע מצב שהעיגול שמנמן מדי לגלגול, שמים בתבנית ומוסיפים את השורות הנוספות עד שנוצר לנו מעין שבלול עגול
כי אנחנו מכינים שבלולי שמרים חלומיים.    מעבירים לתבנית ונותנים לו לנוח עוד כחצי שעה. מיס שוקולד מוכנה(: את החצי השני של הבצק, נרדד למרובע  ונחתוך פסים.
על הבצק יש למרוח חמאה מומסת ולפזר מעל סוכר חום עם קינמון ואגוזים.
אני פיזרתי על מחצית מהבצק אגוזים כדי שאוכל לשחק עם השורות שוב הנה היא מיס שנק שלנו   ואתם יכולים לראות פה באיזה שורות היו אגוזים ובאיזה לא.
אם אתם אוהבים הרבה אגוזים לכו על זה. תפזרו אגוזים על כל הבצק שבלולי שמרים חלומיים.   

מאפה פרנץ' טוסט פשוט הורס!

נשארה לכם חלה משבת?חמש דקות עבודה (תשאירו בערך ארבע שעות במקרר) ויש לכם מאפה פרנץ’ טוסט קראנצ’י, ריחני ומשגע שאוכלים חם חם מהתנור עם הרבה סירופ מייפל

שבת בבוקר ויש לכם עוד שאריות מהחלה של אתמול? יופי.
זה הזמן להשתמש בחלה ואתם תודו לי. או שלא. מאפה פרנץ' טוסט. מה שכן אין ספק שמחר אני מדלגת על הביקור בשקילה השבועית
(אוי אלוהים והוא עוד קורא פה חחח) אבל אין ספק, המתכון הזה הוא אחד המוצלחים!
מאפה פרנץ' טוסט. כמה פשוט ככה טעים.
מזלכם שבזמן האחרון אני שורצת בפינטרס והרעיון משם אבל איך שאתם תתענגו על הביצועים. עברה כמעט שנה מאז פרסמתי את הפוסט הזה
וההיסטוריה חוזרת על עצמה בול!
ארבע אחרי צהרים ואני מסתכלת על החלה והיא מסתכלת עלי
ושניה לפני שתלך לעולמה נזכרתי במאפה ההורס הזה.
זורקים לקערה ביצים, חלב, ועוד רטובים,
שמים בקערה מערבבים ונותנים לעיסה לנוח.
לנוח עד ארוחת ערב כדי שהחלה תספוג טעמים
אוי אתם תברכו אותי אוי זה טעים
אוי אני לא הולכת לטעום מזה!! ובמסגרת פינתנו איך אתן גורמות לי לרקוד מרוב אושר – ווקשה(: חברימים, מאפה פרנץ' טוסט. כשמו כן הוא, לא מטוגן, אפוי, פשוט נהדר.  

מאפה פרנץ' טוסט

 

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

כשנוגסים בעלי הפילו פיצפוץ הנגיסה והפירורים שמתפזרים לך בפה, הורס וקטלני כאחד. עלי פילו ממולאים בסוכר בפיסטוקים עם סוכר חום וקינמון.

לעלי הפילו הקטלנים האלה -עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים – יש רק אחראית אחת. אחותי.
אתמול הראתה לי איך מכינה את בורקס התרד המופלאים שלה ונשארו עלי פילו.
“אל תזרקי “אמרה, “תגיעי הביתה אגיד לך בדיוק מה לעשות”. והיא אמרה.
לכן מורות סניף הדר יקרות, אני מבקשת להדגיש, המתכון הוא של אחותי. לא שלי.
אל נא אמרו “עלי הפילו של סוויט דולי” אמרו “אופירה אמרה לדולי” איך להכין – עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים   ואחרי שהבהרנו הנושא,
רוצו לקנות עלי פילו
תעבדו שבע דקות על השעון
ועלי הפילו הממולאים והקטלניים האלה יהיו אצלכם בבית. עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

מאפים