קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש עם תחתית בצק פריך גבינות עלי מנגולד ועגבניות יהיה הקיש הצבעוני והטעים שלכם לקראת החג

אני פוחדת מרופאי שיניים.
הנה, אמרתי את זה, אתם ממש קבוצת תמיכה.
פחד בלתי מוסבר, ת'כלס את כל הטיפולים אני עושה בהרדמה,
אם יכולתי הרדמה מלאה עוד יותר טוב אבל לא קורה.
כדי להתגבר על הפחד פיתחתי שיטה.
לפעמים אין מה לעשות וחייבים ללכת לטיפול.
אז אני מתרווחת על הכסא, אוטומטית רגל אחת יורדת לרצפה,
זה נותן לי תחושת בטחון, אם אצטרך לברוח שיהיה לי איך,
עוצמת עיניים ומתחילה לחשוב על דברים אחרים.
ככה נולד לו קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות.
מכיוון שאני מאד, מאד אוהבת מנגולד וזה בלשון המעטה,
רציתי להכין קיש עם עלי מנגולד.
הכנתי כבר שבלול בורקס עם עלי מנגולד וגבינותיש גם
יש אפילו פשטידה טבעונית עם עלי מנגולד
יש גם פשטידת מנגולד צמחונית
אבל לא רציתי שיהיה סתם קיש
אז החלטתי שאוסיף לו עגבניות צבעוניות.
וכך בדיוק עשיתי.
הנה החומרים מהם הכנתי את הפשטידה.
קרם פרש, גבינה לבנה, גבינה מלוחה, שני סוגי גבינה צהובה ומנגולד כמובן.צילום הדוגמנית לפני שפיזרתי עליה את פתיתי המוצרלהקיש גבינות עם מנגולד וגבינה יצא מהתנור

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק בצק פריך תחתית לקיש הפטריות הנהדר הזה

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים – קיש פטריות עם תחתית בצק פריךאמא שלי היתה אלופת עוגת הטורט/עוגת ספוג. עוגת הספוג שלה היתה תמיד גבוהה ובתוכה עסיסית.
אני זוכרת אותה מכינה את העוגה עם מקצף ידני. לא הבנתי איך הקסם הזה קורה. איך מחלבונים שהם נוזלים ושקופים פתאום הכל הופך לקצף לבן מוצק ואוורירי.
המקצף הידני היה עומד יציב באמצע הקערה, נטוע במקומו ולא זז.
לפני שהיתה מתחילה לעבוד, היתה פותחת כל ביצה בכלי נפרד.
כששאלתי אותה למה היא עושה את זה, הסבירה שהיא בודקת כל ביצה שלא תהיה מקולקללת ואם חס וחלילה יש בה כתם דם דינה לפח ולכן רק אחרכך היתה מעבירה את הביצים לקערת ההקצפה.
אמי אפתה את העוגה ב"סיר פלא" ותמיד היא הגיעה לשפת הסיר או עברה אותו.
בימי שישי, רק לאחר שסירי האוכל גדשו ומלאו את המטבח לאחר שסיימה להכין אותם, רק אז הכינה את עוגת הטורט. עברו שנים ועוגות הטורט שלי גם נהפכו לאגדה.
הנקודה היחידה שלא התייחסתי ברצינות למה שאמא שלי לימדה אותי.
אני את החלבונים אחד אחרי השני הייתי מעבירה לקערת המיקסר.
עד הפעם ההיא שפתחתי את הביצה וריח נוראי מילא את המטבח ואז זה כבר היה מאוחר מדי וכל הביצים בקערה נזרקו לפח.
מאז, אני בודקת כל ביצה לפני שאני מכניסה לקערת המיקסר. ואצלי, בניגוד לאמא שלי, קודם כל אני מתחילה עם העוגות והקינוחים.
רק לאחר שסיימתי להכין את העוגות והקינוחים אני מתחילה עם האוכל.
סוויט או לא סוויט?(: המתכון שבחרתי לכם הפעם הוא קיש פטריות מהיר.    בדרך כלל אופים את הבצק הפריך לפני ורק אחרי זה מוסיפים את המלית.
אני בחרתי להכין את המלית לצקת על הבצק ולאפות הכל ביחד. 

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד

חוזרים לשגרה עם פשטידת קישואים, זוקיני, כרובית ומנגולד נהדרת!

אחותי מתקשרת ושואלת אם אנחנו באים "לעשות את הפה חמץ"
"נפרדנו לפני שעתיים, לא הפסקנו לאכול מתחילת פסח ועכשיו את רוצה שאני אוכל פיתה עם חומוס וטחינה?"
אני צועקת עליה "יש לי שקילה מחר!"
"את לא חייבת לאכול פיתה" עונה לי באדישות
"אני מודה לאלוהים שלא הזמינו אותי לשום מימונה ואת מדברת איתי על פיתות?? יש לי שקילה מחר את לא שומעת?!" הפחד מתחיל לחלחל בי
מעניין אבל הפחד לא חילחל בי כשטעמתי מצות מגולגלות עם גבינה,
הפחד לא חילחל כשחיסלתי עוגת בראוניז עם קצפת,
הפחד בכלל לא היה בסביבה כשהבומאלוס עפו סביבי.
חברימים לא יעזור כלום – על טעויות משלמים והפיי-טיים הגיע ובגדול!
"אני לא הולכת מחר לרן" אני מודיעה לאחותי
"ברור שאת הולכת. ראס-בן-אנו את הולכת היה אבא שלי אומר" בוא נעשה את הסיפור קצר.
קילו וארבע מאות גרם עלו לי החטאים שלי.
קילו ארבע מאות! אין דרך נעימה להגיד את זה.
אמרתי לכם – על טעויות משלמים!
רן דווקא היה די נעים, לא כעס רק הודיע לי שכשאני באה בשבוע הבא,
לקילו ארבע מאות עלי לצרף עוד מאתיים גרם לפחות כדי שהחיוך שלו יהיה ממש רחב.
פתחתי את המקרר ואת הירקות שמצאתי זרקתי למעבד המזון.
ככה נוצרה לה פשטידת קישואים, זוקיני, כרובית ומנגולד
שמטרתה להחזיר לי את הצבע ללחיים,
להוריד את קלוריות הפסח ולהחזיר לרן את החיוך לפנים.

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד

מתכון לפשטידת ברוקולי קלה להכנה

פשטידת ברוקולי קלה להכנה וקלה בקלוריות נפלאה לארוחת הערב

היום כשכל אחד מחזיק ביד אייפון ויש לנו בבית כל ציוד טכנולוגי שרק אפשר,
לעיתים אנחנו שוכחים שפעם זה היה אחרת.
השבוע תוך כדי קיטורים על בעיה בממיר סיפרה לי חברה שלי שלפני שנים כשרק הכניסו לחיינו את הוי או די
חזר בעלה בערב הביתה והיא בהתלהבות סיפרה לו על המכשיר שהציעו לה.
"המכשיר מקליט לנו את התוכניות וככה לא נפספס תוכניות" הסבירה האישה
"בשביל מה אנחנו צריכים את זה בכלל? יש לנו וידאו לא?" שאל הבעל
"כן, אבל בוא נגיד שאתה באמצע משחק כדורגל ופתאם אתה רוצה ללכת לשירותים,
אתה עושה סטופ וכשאתה חוזר אתה רואה את המשך המשחק" הסבירה לו מדושנת עונג
הבעל חייך אליה חיוך מלא זלזול
"מה? מה הבעיה??" התרגזה
"הם מוכרים לך שטויות ואת מאמינה להם?" ענה לה
עשרים שחקנים יחכו לי על המגרש ולא יזוזו עד שאני אחזור מהשירותים??"
לא לצחוק. לא לצחוק זה אמיתי!! חברימים יקרים שלי,
אחרי שבועיים עמוסים באירועים משמחים משפחתיים אני חוזרת לשגרה
ואין כמו פשטידת הברוקולי להחזיר את החיים לשגרת אוכל בריאה.
פשטידה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא נפלאה בטעמה.
את פשטידת הברוקלי שלנו מכינים עם מבחר גבינות שנשארו לכם במקרר
מערבבים הכל ביחד ויש לכם פשטידה בפחות מעשר דקות. 

פשטידת ברוקולי קלה

איך מכינים פשטידת כרובית ותרד

לארוחת הערב דאגתי לכם לפשטידת כרובית עם תרד וגבינה מלוחה. תהנו!

פשטידת כרובית ותרד מגיעה היום בלי סיפור.
יש פעמים כאלה גם, שהמוח ריק, ששום סיפור לא מתאים לי לפשטידה הזו,
אבל יום שני והיא מתאימה לנוהל בריאות של תחילת השבוע
היא טעימה להפליא ולכן היא תייצג את עצמה בכבוד בלי סיפור. הכרובית נהפכה ליקירת המקרר אצלנו בזמן האחרון.
אחרי שמיציתי את האפשרויות של כרובית בתנור או מרק כרובית
החלטתי לגוון והוספתי לכרובית תרד והפכתי אותה לפשטידה טעימה.
לא בשלתי את הכרובית לפני, חתכתי לפרחים ושמתי במיקרו עשר דקות.
הוספתי התרד, ביצים, גבינה מלוחה מלח ופלפל
ויש לנו יופי של פשטידה לארוחת ערב.

  פשטידת כרובית ותרד

פשטידות וקישים