פשטידת ירקות טבעונית

פשטידה קלה, נהדרת ואם לא תגידו לא ידעו שהיא טבעונית

שבוע טוב חברימים! אין כמו לחזור הביתה אחרי חופשה נהדרת.
מגיעים הביתה, זורקים את כל התיקים, פותחים תריסים.
איך שרה ריטה? תפתח חלון שיתערב החוץ בבפנים משהו כזה לא? אז בדיוק ככה.
האויר זורם ואני עושה סיבוב היכרות עם הסלון והמטבח.
מעבירה יד על השיש, ראבק יש אבק.
אבל הכוסות על המדף מחייכות אלי ובטבעיות לוחצת על כפתור המיחם.
שולחת יד למדף הכוסות. בכוס גבוהה – כפית נס קפה, אחד סוכרזית, טיפת מים חמים, הרבה מים קרים, קובית קרח וחלב סויה.
ככה אני שותה את הקפה שלי – הקפה הכי טוב שבעולם!
כן-כן טעמתי הרבה קפה בחופשה, אבל אין על הקפה של הבית ליד השולחן במטבח.
הראש בבת אחת מסתדר ואת יודעת שהגעת הביתה. שיגרה מבורכת. ואחרי שסיימתי את הקפה ומכונת הכביסה כבר מתגלגלת,
המציאות מגלה לך שאכן חגגת כהוגן בחופשה וחייבים בדחיפות לחזור לחיים הרגילים.
כשפתחתי את המקרר גם גיליתי שאין מי-יודע-מה, אז הכנתי פשטידת ירקות טבעונית.
למה טבעונית? כי נגמרו הביצים. פשטידת ירקות טבעונית מכינים בדיוק כמו פשטידה רגילה.
במקום הביצים ערבבתי קמח עם מים והוספתי לתערובת.
נכון, אני סוויט דוּלי אבל החיים חוזרים למסלולם ופותחים את השבוע בנוהל בריאות עם פשטידת ירקות טבעונית.  פשטידת ירקות טבעונית  

מתכוני שבועות הכי שווים שיש

המתכונים לשבועות הכי שווים שיש ממיטב בלוגריות האוכל שברשת

אחרי שיתופי הפעולה בפורים ובפסח בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך לנוהל.
ההצלחה של הפוסטים עשתה לכולנו טוב ואתם נהנים. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לשבועות.
מתכונים לשבועות הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לשבועות הכי שווים שיש וקינוחים לשבועות הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר מתוקים. מתכונים לשבועות הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה:
קישים משגעים, לזניה מדהימה, איך עושים גבינת מסקרפונה, עוגת גבינה טבעונית ועוד מתוכנים מעולים. רשימת המופלאות שהכינו לכם את מתכונים לשבועות הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – סוויט דוּלי
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
כרמל מילנר סער – פיקנטריה
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
עידית כהן ברגר – המטבח של דיתי
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכוני שבועות הכי שווים שיש/ מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב עגבניות
קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב עגבניות
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – מתכון לטורטיות עם גבינה
מתכון לטורטיות עם גבינהכרמל מילנר סער – פיקנטריה – קציצות ירק צמחוניות ומהירות
קציצות ירק צמחונית ומהירות הכי טעימות בעולם

וויני רותם – משהו מתוק – קרקרים פריכים עם גבינה
קרקרים פריכים עם גבינה
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
ענבל רובין – מתוקים ומאפים – פיצת "משוך אותי"
פיצת "משוך אותי"דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – דג סלמון בתנור
דג סלמון בתנור חמישה מצרכים כולל הדג
רותם ליברזון – טיפול בבישול – לזניה אוכל שמחזיר ילדים הביתה
לזניה אוכל שמחזיר ילדים הביתה
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – קיש פטריות עם בצק פריך
קיש פטריות עם תחתית בצק פריך
רות אופק – שמח במטבח – שבלולי פיצה מהירים
שבלולי פיצה מהיריםדורית מנו-טל אור – לזניה עם עלי מנגולד
לזניה עם עלי מנגולדהגרגרנית – בלוג אוכל – עלי סלק ממולאים במוצרלה
עלי סלק ממולאים במוצרלהעידית כהן ברגר – המטבח של דיתי – מאפינס פטריות ובצל מתאים לשומרי משקל
מאפינס פטריות ובצל מתאים לשומרי משקל
קרן אגם – אופה וגם יפה – שבלולי פילו עם גבינות משגעים
שבלולי פילו עם גבינות משגעים
שרית עציץ – הכל אפשרי – לאבנה
לאבנה ושכנות טובה
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס – פשטידת ברוקולי ובצל
פשטידת ברוקולי ובצלענבל – פיית העוגיות – איך מכינים גבינת מסקרפונה תוצרת בית?
איך מכינים גבינת מסקרפונה תוצרת בית?סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מאפה בצק עלים גבינת חמד, בטטה, תפ"א, זיתים ובצל
מאפה בצק עלים גבינת חמד , בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל,
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה – גבינת שקדים אפויה – בסגנון פטה זיתים
גבינת שקדים אפויה בסגנון פטה זיתיםרויטל אמיר – המערוך המקפץ – קיש אישי במבחר מליות
קיש אישי במבחר מליותאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – פשטידת כרובית ובטטה
פשטידת כרובית ובטטה
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מאפה תרד בשמנת
מאפה תרד בשמנתאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – מתכון לממליגה רומנית
מתכון לממליגה רומנית
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – קיש חצילים או ספונגטו בספרדית
קיש חצילים או ספונגטו בספרדית

מיכל  – Con DeLignt – בריוש פסטו וגבינה
בריוש פסטו וגבינה
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – קישים קטנים ומטריפים
קישים קטנים ומטריפים
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים

מתכוני שבועות הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

אני זוכרת את נונה מגישה לי פרוסת ספונגטו על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן!

ספונגטו הוא מאכל סלוניקאי/ספרדי שגדלתי עליו.
מרוקנים חצילים קלויים על האש,  מערבבים עם גבינות וביצים, אופים בתנור או מטגנים במחבת.
אני זוכרת את נונה חותכת את הספונגטו שטגנה על המחבת. כמו חביתה שמנמנה ועסיסית,
הגישה לי פרוסת ספונגטו שהורידה מהאש, שמה על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן! אני מאד אוהבת מאכלי חצילים ומאחר ואת הבורקס עם החצילים שקצר הצלחה כבר עשיתי,
החלטתי להפוך את הספונגטו לקיש.
קיש עלאק. כולה הוספתי בצק פריך בתחתית, אבל השם הורס לא?(: להכין את הקיש זה באמת כלום עבודה.
אני השתמשתי בתחתית בצק פריך מוכנה. חתכתי ריבוע והחזרתי הבצק למקרר.
מערבבים החצילים עם הגבינות והביצים ויוצקים על תחתית הבצק פריך.
כדי שזה יראה עוד יותר טוב צרבתי קלות על מחבת עיגולי חצילים ו-וואלה! הקיש מוכן.
ככה נראה הקיש לפני האפייה.  השילוב של הבצק הפריך עם החצילים יוצר מעדן נקודה!
פרוסות החציל מעל רק מוסיפות צבע וטעם לקיש.
לא יודעת למה אתם מחכים
רוצו להכין(:  ובפינתנו אתם שולחים לסוויט דוּלי תמונות שהכנתם ואני מפרסמת – ווקשה:

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

קיש פטריות מופלא שתמיד מצליח

אתם בטוח יודעים מה ההבדל בין קיש לפשטידה, אבל בוא נחדד את זה.
קיש זה שכבת בצק שעליה יוצקים תערובת.
פשטידה זה כשמערבבים את כל המרכיבים ביחד.
השיעור של סוויט דוּלי עבר בהצלחה. ואחרי שעברנו את השיעור הזה בהצלחה אספר לכם שקיש פטריות שמכינים בקלי קלות, קל להכנה, טעים-טעים והוא מעולה לשבועות.
אפשר גם לגוון בפשטידה ובמקום פטריות להשתמש בברוקולי או כל ירק אחר שתבחרו.
ניסיתי פעם עם ברוקולי ויצא מעולה!
בקיש אני מקצרת תהליכים, קונה בצק פריך מוכן ואותו מרדדת על התחתית.כדי שלא יהיו טענות צירפתי גם מתכון לתחתי בצק פריך.
הקיש פריך, טעים, חלומי!

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים

פשטידת תרד וקישואים שמכינים בחמש דקות ומתאימה בול לאחרי החגים לקיזוז קלוריות

שתי פשטידות יזכרו אצלי לנצח בגלל שני אירועים שונים. יום לאחר שפרסמתי את פשטידת עלי מנגולד צמחונית נכנסתי לרשת חברתית גדולה ואני רואה את התמונה של פשטידת המנגולד.
הסתכלתי היטב על הפשטידה כי לא זכרתי שאני שמתי אותה שם ואכן מישהו עשה עבודה קלה.
האיש פשוט עשה העתק הדבק למתכון, העתק הדבק לתמונה וכתב שהוא הכין.
לא תגידו שינה משהו במתכון. כלום. העתק הדבק וזה שלו.
אחרי שפניתי לאותה רשת ברור שהורידו את המתכון אבל מאז אני מקפידה לשים את שמי על התמונות.
לא שיש בעיה להוריד לי את השם אבל בואו נגיד שזה קצת יותר קשה מ"העתקהדבק" לתמונה. הפעם הראשונה שפרסמתי את המתכון לפשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים זה היה בסלונה.
להפתעתי הפשטידה תוך יום קפצה למקום הראשון במצעד אולם האנשים התלוננו שהתמונה לא יפה.
"התלוננו" זה בלשון עדינה כמובן. היו שניים שכיסחו לאמאשלהתמונה את הצורה.
עבר זמן אבל לא שכחתי.
היום החלטתי שהגיע הזמן לחדש את תמונות פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים.
פתחתי את המתכון ועשיתי אחד לאחד את המתכון שלי שוב ואכן הפשטידה יצאה מעולה בשנית.
והפעם היא גם הצטלמה מעולה ומקבלת כבוד בסוויט דוּלי.
זה היה הסיפור המקורי. אחרי החגים זה עכשיו! זהו. ברוך השם עברנו בשלום את החגים עם כל המשפחולוגיה הצמודה והקלוריות שנוספו.
אתמול בערב, כשהגיע זמן פרידה, הקטנה נתלתה עלי. “לא רוצה ללכת! רוצה להישאר בחיפה!”
“אבל קוקלה יש לך מחר גן”
“לא רוצה גן! רוצה חיפה!”
“אבל כולם חוזרים מחר לעבודה”
“לא אכפת לי עבודה, לא רוצה גן. רוצה להישאר אצלך מוּרמוּר”
אז שיהיה ברור, אני משתגעת על הקטנה, חולה על כל נשיפת אויר שלה ומוכנה ללכת בשבילה לקזחסטן ברגל ובחזרה! אבל, כולנו זקוקים לאחרי החגים. חוזרים לשיגרה ונעשה את זה עם פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים,
מצויינת לקיזוז הקלוריות העודפות. מכינים את הפשטידת בחמש דקות והיא מעולה!פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים

פשטידות וקישים