סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

סלט חצילים טבעוני/צמחוני טעים-טעים וקל-קל להכנה

הבעל של אחותי לא אוהב חצילים ולא טועם כל מאכל שעשוי מחצילים.
הבעיה שלא תמיד אני זוכרת את זה.
באחת הארוחות שערכנו ביחד, אני הבאתי בורקס עם חצילים וגבינה.
הבחור שלח יד לצלחת ושאל
"דוּלי עם מה הכנת את הבורקס?"
באותה שנייה הרגל שלי חטפה בעיטה מאחותי שישבה לידי,
שהבהירה לי שאני צריכה לשתוק והיא אמרה לו:
"הבורקס עם גבינה"
אני די עצרתי את הנשימה.
הבחור שלח יד, לקח מהבורקס, שם בצלחת,
אחרי כמה שניות נגס בבורקס ואמר:
"מצויין דוּלי! טעים מאד!"
חזרתי לנשום סדיר.
מה שמביא אותי למסקנה שלא תמיד צריך להגיד לאנשים את האמת,
כדי שהיא תמצא חן בעיניהם. אני לעומת זאת, משתגעת על חצילים בכל צורה. את חצילים אפויים בתנור התחלתי להכין על בסיס שבועי.
מכינה, שמה במקרר וכל השבוע מצרפת למאכל אחר. פרוסות חצילים קלויים בתחמיץ
זה נגזרת של החצילים שלמעלה ואי אפשר בלי להזכיר את בורקס החצילים
שזה בכלל אושר צרוף. הפעם, מצאתי צירוף פשוט וטעים לסלט החצילים הרגיל.
לפעמים אני מוסיפה לו ירקות, הפעם בגלל עודף פלפלים במגירה
החצילים קבלו חיזוק משלושה פלפלים צבעוניים.
חתכתי את הפלפלים, הוספתי לחצילים, שמן זית מלח ולימון
אפשר לפזר קצת פטרוזיליה מי שרוצה
ויש לכם סלט פנטסטי נוסף.
כל כך קל להכין, טעים-טעים
ועוד אפשרות למערך האפשרויות עם חצילים
הקיים בביתנו.

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

הכי פשוט הכי טעים, סלט גזר עם צימוקים קינמון ומיץ לימון סחוט

ואחרי היום המפרך שהיה לי אתמול, אחרי שכל היום אכלתי פשטידה של אחרי החגים עם סלט עוד קצת פשטידה ועוד קצת סלט, התיישבתי גמורה על הספה ואז הם התחילו ימחשמם עם הפרסומות של הגלידה המטפטפת והרעש שימותו של השוקולד שנשבר. איך? איך אפשר להחזיק ככה מעמד? פשטידה של אחרי החגים זה יופי אבל מה יהיה בלילה?! היום כשפתחתי את המקרר ראיתי את הגזר, ידעתי מה אני אוכל בלילה כשהחפשומיינענעאתכם יראו לי פרסומות מגרות. חמישה גזרים קצצתי, חצי כוס צימוקים שמתי במים חמים שיתנפחו קצת החמודים,
מיץ לימון סחוט הוספתי, קינמון פיזרתי, ערבבתי הכל ועכשיו אני רק מחכה ללילה שהם ישימו את הפרסומות ואני אוכל לי בהנאה את הגזר שלי.
את הסלט גזר מרוסק עם הצימוקים והקינמון שלי
ושלא תגידו שאני לא משתדלת!

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

סלט חומוס עם בורגול מרענן

סלט מרענן עם חומוס בורגול ונענע קצוצה שמתאים גם לקיץ וגם לחורף

השבוע לקחנו את הקטנצ'יק החדש לסיבוב בקניון.
אמא שלו נוהגת רב הזמן להחביא אותו בעגלה
ואפילו לכסות עם חיתול את הסל-קל.
אגב, מי המציא את השם המטופש הזה סל-קל?!
זה הרי הדבר הכי כבד שיש!
איפה היינו? אה כן.
לשימחתי באיזשהוא שלב התחיל הילד ליבב והיתה לי הזדמנות פז להוציא אותו מהעגלה
ולהסתובב איתו על הידיים.
לזה יקרא אושר. להסתובב עם תינוקי על היידים.
א-אה! לא בדיוק!
בעודי מחזיקה אותו, ראיתי חנות תיקים ונכנסתי להסתובב בין המדפים.
בעודי בוחנת את התיקים נעמדה לידי מישהי הסתכלה עלי ואמרה:
"אני חושבת שקר לו פה, אולי תשימי לו חיתול?"
הסתכלתי עליה קצת בתדהמה,
כי גם אם הייתי רואה תינוק כחול מקור לידי לא הייתי מעיזה להתערב למישהי בחיים,
אבל מזל שהחיים לימדו אותי להביא הנחות להרמות
ועם חיוך אמרתי לה:"הכל בסדר, אנחנו מחשלים אותו מגיל צעיר"
היא לא הבינה כנראה את הבדיחה כי הסתובבה והלכה.
מסתבר, שברגע שאת מסתובבת עם תינוק על הידיים לאנשים יש מה להגיד.
"למה שרוול קצר? קר לו, תשימי לו ארוך"
"מהזה שרוול ארוך בקיץ? תשימי לו קצר"
בכלל לא הייתי מודעת לתופעה הזו ואני מודה שהיא הפתיעה אותי.
מילא הייתי אמא צעירה אבל גם לי אומרים מה לעשות?! לסיפור של חורף וקיץ מגיע סלט עם שני מרכיבים עיקריים. חומוס ובורגול.
בורגול וחומוס עם נענע קצוצה ועגבניות שמרעננות את הטעם.
קל להכין וטעים-טעים.

סלט חומוס עם בורגול מרענן וקייצי

מתכון לסלט אטריות וירקות פיקנטי

סלט קליל עם אטריות דקות וירקות שמוסיף טעמים לכל ארוחה

לפני שנים הלכתי לקוראת בכף היד.
משיחות עם נשים, כל אחת עוברת את התקופה הזו, ללכת למישהי שתספר דברים על העתיד, לדעת את הלא נודע.
הייתי אצל כמה וכמה נשים כאלה בחיי ובמשפט אחת אסכם את החוויה – "הנבואה ניתנה לשוטים".
כן, יש כאלה שעם אינטואיציה נדירה פיצחו אותי תוך שתי דקות וסיפרו לי עלי שהפתיעו אותי מאיפה הן יודעות.
כן, היו כאלה גם שסיפרו לי דברים שעמדו לי מול העיניים ולא רציתי לראות והן פקחו לי את העיניים,
אבל אני לא יכולה להגיד שמישהי ניבאה לי את העתיד.
שלא לדבר על השרלטניות שבדרך והנה דוגמא קלאסית לאחת מהן.
כמו בסרטים הגעתי לחורבה, ישבה מולי אישה מבוגרת עם מטפחת על הראש.
אחרי שהתיישבתי מולה, לקחת את כף ידי החזיקה בשתי ידיה, החליקה בידה על היד שלי ואמרה:
"איזה יד יפה יש לך. חלקה, נקיה, בלי קמטים. אין לך סודות את?" והפכה את היד.
"או-הא!! מה אני רואה פה? מבחוץ הכל חלק אבל רק הפכתי ותראי איזה מהפכה יש לך פה בתוך היד. מהזה? מה את מסתירה!?"
וכל מה שסיפרה לי ידעתי ומה שאמרה על העתיד לא התגשם.
עברו שנים עד שהבנתי שרק אני אחראית לחיים שלי.
שהבטן שלי, האינטואיציה שלי היא הדבר הכי מדוייק שיש ולפי זה אני צריכה לפעול
ואף אחת אבל אף אחת לא יכולה לנבא את העתיד.
חברימים, סלט אטריות וירקות פיקנטי,   מה שאתם רואים זה מה שמקבלים. אין הפתעות.
איטריות, ירקות, נבטים, בריא וטעים.
תהנו אהובים!  

סלט אטריות וירקות פיקנטי

סלטים עם קייל

שני סלטים עם קייל הירק הירוק מפוצץ בויטמינים בטעמים שונים

פעם ראשונה שטעמתי קייל היה כשהיינו בשבדיה.
המארחת אפתה את הקייל בתנור רק עם מלח והוא היה טעים ומיוחד בעיני.
מסתבר שקייל מפוצץ בויטמינים,
הוא ממשפחת הכרוב, ירוק בצבעו,
מספרים עליו שהוא עוזר בהורדת כולסטרול, מלא בתכונות טובות
וזו הזדמנות פז להכיר לכם אותו. לכבוד הפסח החלטתי להכין שני סלטים עם קייל הסלט הראשון הוא סלט קייל מבושל עם זוקיני מה צריך בשביל סלט קייל מבושל עם זוקיני? 3-5 עלי קייל
1 זוקיני
כף שמן זית
2-3 כפות לימון סחוט
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
חצי כוס גרעיני חמניה ודלעת איך מכינים סלט קייל מבושל עם זוקיני? קוצצים את עלי הקייל
את הזוקיני חותכים עם מנדולינה בצורת פסטה
מחממים מחבת עם שמן זית
שמים הקייל במחבת ומתחילים לערבב עד שהקייל נעשה רך
מוסיפים את חוטי הזוקיני
ומוסיפים את הלימון, מלח, שום
ומאדים הכל ביחד כעשר דקות.
טועמים ואם צריך עוד מלח או לימון מוסיפים לפי הטעם.
לפני ההגשה מפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת.
ניתן לשמור את הסלט במקרר לאחר ההכנה ולהגיש קר. סלט עלי קייל אפויים בתנור עם צנוברים וחמוציות
ברוטב סילן וסויה פיקנטי מחממים תנור ל-180 מעלות
על נייר אפיה מפזרים את עלי הקייל
ומרססים בשמן זית את עלי הקייל.
אופים בערך עשרים דקות עד שהם משנים צבעם
אחרי האפיה חלק מעלי הקייל התפוררו לי כמו ביסלי
נהפכו לקרנצ'ים משהו
פרקתי אותם מהגבעולים והשתמשתי בעלים.
שמרתי את הסלט במקרר והעלים נעשו קצת מושי, רכים כאלה
ממליצה להכין סמוך למועד ההגשה כדי שהעלים ישמרו על הקרנציות. מה צריך בשביל סלט עלי קייל אפויים בתנור עם צנוברים וחמוציות
ברוטב סילן וסויה פיקנטי? 4-5 עלי קייל
2 כפות שמן זית
חצי כוס צנוברים
2 כפות חמוציות יבשות
2 כפות סויה
2 כפות סילן
1 שום כתוש איך מכינים סלט עלי קייל אפויים בתנור עם צנוברים וחמוציות
ברוטב סילן וסויה פיקנטי? אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות את עלי הקייל כשהם מרוססים בשמן זית.
אופים עד שהקייל משנה צבעו
מוציאים מהתנור, מפרידים את העלים מהגבעולים
אני זרקתי את הגבעולים והשתמשתי רק בעלים.
מערבבים בקערה את הסויה עם הסילן והשום.
שמים בקערה את עלי הקייל האפויים, יוצקים הרוטב ומערבבים.
לפני ההגשה מפזרים צנוברים וחמוציות.
תהנו חברימים!

סלטים עם קייל

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה! הכלים היפים  הם בחסות פוקס הום חג שמח!

סלטים