כרובית בתנור וכרובית עם טחינה

כרובית אפויה בתנור וכרובית שמתובלת עם טחינה, שני סלטים נהדרים!

מי שיורדת 200 גרם בשבוע מגיע לה שתאכל כל השבוע כרובית בתנור!
אז היית חולה בפעם המאה החורף הזה ולא הפסקת לרחם על עצמך יופי,
אז נכון לא אכלת מי יודע מה, אבל בשישי החלה בביס הראשון היתה לך כל כך טעימה קיבינמט
שאי אפשר היה להפסיק לאכול!
אז לקחת ביס ועוד ביס ועוד ביס ועוד ביס והילדים אפילו העירו לך ואת לקחת עוד ביס!
ואחרי זה את מתפלאה כשהמשקל מראה לך שירדת רק מאתיים גרם.
עלובת נפש שכמוך, למסלול! חזרה למסלול!
כרובית בתנור. זה מה שמגיע לך השבוע, לא כרובית עם טחינה כי בטחינה יש קלוריות הבנת?
כן כן זה טעים רצח אבל את תסתפקי בכרובית בתנור שמעת??
נו טוב את יכולה להוסיף מרק כרובית עם גזר אבל לא יותר שמעת??!
כן שמעתי. ובמסגרת סדרת הסלטים הביתיים שיצאה אל הפועל היום נכין כרובית בתנור וכרובית עם טחינה. הכל התחיל כשרוית כתבה לי:
שבת שלום וסליחה על כל ההפרעות, אבל אנא ממך עם ישראל זקוק לסלטים ומתכונים .
בעיקר לחומוס, מטבוחה וכל אשר יעלה על דעתך.
הרשת קורסת ממתכוני סלטים אבל אני מחכה לשלך ובטוחה שעוד רבים כמותי.
שום סלט מקופסא ושום פרסומת לא תגרום לי לרכוש סלט מוכן. כמובן שמיד הפעלתי מבערים והתחלתי לעבוד על סדרת סלטים.
חברימים יקרים, קבלו את הסלטים הביתיים של סוויט דולי.
יש לנו מתכון לחומוס ביתי, מתכונים לטחינה ירוקה וטחינה רגילה, במסגרת תוכניתנו הסלטים הביתיים של הסוויט – היום נכין כרובית בתנור וכרובית עם טחינה בכרובית עם טחינה משתמשים גם בכרובית שהכנו בתנור וגם בטחינה.
פשוט מערבבים ביחד.

כרובית עם טחינה

 

איך מכינים חומוס בבית? מתכון לחומוס ביתי

מתכון בייתי לחומוס של סבתא גלילה, קל הכנה וטעים אש!

רוית, דודה של הנסיכה ליהי שנוהגת לקרא לעוגיות השבדיות שלי עוגיות כח, שלחה לי בקשה
וככה כתבה לי רוית :
שבת שלום וסליחה על כל ההפרעות, אבל אנא ממך עם ישראל זקוק לסלטים ומתכונים .
בעיקר לחומוס, מטבוחה וכל אשר יעלה על דעתך.
הרשת קורסת ממתכוני סלטים אבל אני מחכה לשלך ובטוחה שעוד רבים כמותי.
שום סלט מקופסא ושום פרסומת לא תגרום לי לרכוש סלט מוכן. איך אני אוהבת שמאתגרים אותי!
מיד נרתמתי למשימה והלכתי להכין לכם סדרת סלטים.
נתחיל עם מתכון לחומוס בייתי. בשביל להכין חומוס בייתי הלכתי לאוטוריטה בהכנת חומוס סבתא גלילה
שאתם כבר מכירים את נכסי הצאן ברזל שלה שאי אפשר בילתם,
יהלומי המעמול של סבתא גלילה או קישואים ממולאים באורז וצנוברים. סבתא גלילה מעולם לא קנתה חומוס קנוי והיא תמיד מכינה לבד את החומוס.
"הכי פשוט להכין חומוס"
כשסבתא גלילה אומרת הכי פשוט אני נכנסת ללחץ כי מה שבשבילה כלום,
בשבילי זו תורה שלמה.
"משרים את החומוס, מחליפים את המים, מרתיחים, מבשלים וטוחנים, מה הבעיה?"
"ואחרי הבישול את הקליפות זורקים לפח?"
"מפיתום! טוחנים הכל!" וכמו שסבתא גלילה אמרה ככה עשיתי.
את החומוס משרים לילה לפני בסיר עם מים חמים.
תנו לסיר לעמוד וכל כמה שעות תחליפו את המים.
למחרת בבוקר, לשים את הסיר על האש, להביא לרתיחה,
להנמיך ולבשל לאט לאט עד שהחומוס נהיה רך.
יש המוסיפים כפית אבקת סודה לשתיה על מנת לרכך את החומוס,
כשאמרתי את זה לסבתא גלילה, פסלה את הנושא על הסף.
"אין צורך! אם מחליפים את המים ומשרים את החומוס, אין צורך בסודה לשתיה"
"קראתי שאפשר לבשל את החומוס עם שום ובצל, מה את אומרת?"
"אני מבשלת את החומוס לבד ואח"כ מוסיפה לו שום, טחינה וכל היתר"
יש הנוהגים לבשל את החומוס עם בצל ושום להוספת הטעמים בזמן הבישול.
ניסיתי את זה בנגלה אחרת וגם יצא מעולה! אז איך מכינים חומוס בייתי?
השרתי את החומוס בסיר עם מים, החלפתי פעמיים את המים עד שהלכנו לישון,
למחרת בישלתי, טחנתי הכנתי ויצא חומוס חלומי! כדי לקצר תהליכים אתם יכולים לקנות חומוס קפוא, להפשיר ולבשל
וכך זמן הכנת החומוס מתקצר. "וגם תלמדי אותם איך להכין טחינה כי הם צריכים בשביל לערבב עם החומוס, זה בכלל כלום עבודה!"
יש גם שיעור פה – איך מכינים טחינה
את החומוס לאחר ההכנה שמים בקופסאות סגורות ואצלנו נשמר מעל שבוע במקרר
היה פשוט מעולה!

מתכון לחומוס ביתי

מתכון לטחינה רגילה וטחינה ירוקה

מאכל הבריאות טחינה בשתי אפשרויות, טחינה רגילה וטחינה ירוקה

בתור ילדה, אמא שלי היתה מלכת המטבח ושלטה בו ביד ברזל,
הדבר היחיד שראיתי את אבא שלי מכין זה טחינה ומיונז של פעם.
היה עומד ליד הבלנדר, שופך בפנים כל מיני דברים,
מכניס קצת מזה, קצת מההוא, מפעיל את הבלנדר ברעש נוראי
ובסוף היתה יוצאת משחת קסם לבנה הורסת בטעמה. סבתא גלילה, שלימדה אותי איך מכינים חומוס כמובן סיפרה איך היא מכינה טחינה.
היא בכלל לא משתמשת במעבד מזון, מערבבת הכל ביד. שנים כבר ככה.
והטחינה שלה מופלאה בטעמה.
הטחינה כמו שאתם יודעים מפוצצת בויטמינים והיא נחשבת למאכל בריאות. איך מכינים טחינה? ואיך מכינים טחינה ירוקה?
במסגרת סדרת הסלטים הביתיים  של הסוויט אתם תלמדו גם איך להכין טחינה.
הסדרה יצאה אל הפועל לאחר שקבלתי הודעה מרוית. וככה רוית כתבה לי:
שבת שלום וסליחה על כל ההפרעות, אבל אנא ממך עם ישראל זקוק לסלטים ומתכונים .
בעיקר לחומוס, מטבוחה וכל אשר יעלה על דעתך.
הרשת קורסת ממתכוני סלטים אבל אני מחכה לשלך ובטוחה שעוד רבים כמותי.
שום סלט מקופסא ושום פרסומת לא תגרום לי לרכוש סלט מוכן. כמובן שמיד הפעלתי מבערים והתחלתי לעבוד על סדרת סלטים.
חברימים יקרים, קבלו את הסלטים הביתיים של סוויט דולי. אז מה היה לנו פה? והפעם – טחינה. וטחינה ירוקה. טחינה ירוקה מכינים כשטוחנים את הטחינה עם פטרוזיליה ביחד.
שמים במעבד מזון, טוחנים עם כל התבלינים ויש לכם טחינה ירוקה טעימה-טעימה. קבלו חברימים

טחינה ירוקה וטחינה רגילה

איך מכינים ירקות בתנור בצורת מניפה?

קישואים זוקיני בטטה וסלק צלויים בתנור, אנטיפסטי מושלם לארוחה

השבוע הייתי על תקן עציץ בחנות בגדים יוקרתית.
בזמן שאחותי נכנסה לשמלה בתא ההלבשה ישבתי בחוץ ובתור עציץ צפיתי במתרחש בחנות.
בחנות באותו זמן נתון היתה קונה נוספת אחת.
זו היתה אישה מעל גיל שישים, נוטפת שיק מקצות אצבעותיה המרוחות בפרנץ' לבן,
דרך תכשיטי היוקרה העדינים אך זועקים אנחנו עולים מלא כסף שענדה,
ונסיים בחליפת המכנסיים השחורה המדוייקת עם חולצה לבנה עם צווארון פרח שנראתה בהם חלום.
אישה מלאת שיק. היא עמדה ושוחחה עם בעלת החנות כשהטלפון של המוכרת הזוטרה שהיה על השולחן צלצל.
המוכרת ניגשה לקחת את הנייד ואז אמרה ההיא:
"אני לא מרשה לבנות במשרד שלי לענות לטלפונים במשך היום"
בעלת החנות התעניינה לדעת למה
"זה מוציא אותן מהריכוז. שידברו שיחות פרטיות אחרי שעות העבודה, אצלי לא מנהלים שיחות פרטיות"
"אבל זו לא שיחה פרטית" התנצלה המוכרת "תסתכלי, זו התופרת! אני מדברת איתה על הבגדים שנתת לתיקון"
"בסדר אצלך הפעם זו לא היתה שיחה פרטית, אבל אצלי במשרד זה לא היה קורה.
אני הולכת להנהיג נוהל חדש. בכניסה למשרד תהיה סלסלה וכל מי שיכנס לעבודה ישאיר את הנייד בסלסלה" העציץ עדיין לא הוציא מילה מהפה והמוכרת עזרה לנוטפת השיק לסחוב את השקיות הרבות בדרך למכוניתה.
אחרי שיצאה, סיפרה בעלת החנות שלגברת שיק יש משרד גדול מאד שעובד עם לקוחות גדולים מאד.
"זה עדיין לא נותן לה לגיטמציה להיות מכשפה" אמרתי בתור עציץ. פרוסות ירקות בתנור – זר של ירקות.זה מה שיש לנו היום.
קישואים, זוקיני, בטטה וסלק שעברו מסג' עדין בשמן מלח ופלפל ונכנסו לתנור לצלייה.
קל להכנה, מתאים לרוח הבריאה שנושבת בימים אלה במקומותינו
והכי חשוב – פנטסטי בטעמו.
ואם תשאלו מה קרה לירקות מהתמונה הראשית עד לתמונה הנוכחית
אספר שהירקות התכווצו בתנור
אך עדיין נשארו טעימים טעימים.

ירקות בתנור

איך מכינים סלט ברוקלי קולורבי וגזר

סלט של כלום ושום דבר טעים-טעים שאפשר לאכול כמה שרוצים

מאז שגזרתי על עצמי תענית דיאטה אני מסתובבת בין מדפי הסופרמרקט ומחפשת איזה ירקות לאכול.
אני, שלא נגעתי בקישואים קונה אותם כאילו אין מחר.
כרוב ירוק הפך לחבר קבע במקרר ועם הכרובית התחלתי לטפח איתה ידידות צמודה. עד הרגע שהיא מתחסלת.
את הכרובית אני שוטפת, מפזרת לפרחים, כפית שמן זית מלח פלפל מערבבת הכל ביחד ולתנור.
היא יוצאת רכה נפלאה ואני מנשנשת אותה בהנאה רבה.
אתמול מהכרוב הירוק הכנתי מרק. כרוב שלם עם שלושה גזרים מים מלח, 2 כפות רסק עגבניות ויש גם מרק לצהרים.
ככה נפרדתי מחמישה קילוגרמים. ביי-ביי חמש, עשר תתכוננו תכף אתם עפים גם!
ואל תשאלו איך עשיתי את זה. זה הכל בראש. הכל.
הסוויטץ' הזה שמחזיר את הפרופורציות,
הזמן שמתקתק ומזכיר לי שאוטו-טו צריך להיות יפים בתמונות, עושים את העבודה.

הברוקולי, הקולורבי והגזר זכו ליחס מועדף, הם הפכו לסלט.
את החיתוך עשיתי עם המכשיר הזה
אם אין לכם אתם יכולים לקצוץ דק ואתם מסודרים.
סלט כלום ושוםדבר אני קוראת לסלט אה-מה-מה טעים.
סלט ברוקלי קולורבי וגזר

סלטים