דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

דלעת ערמונים עם מילוי של עלי מנגולד ופטריות מגישים עם כפית והיא חלומית בטעמה

לפני נישואי הודעתי לאמי שאני את השמיכה והכרית שלי לוקחת איתי מהבית.
אמא שלי הרגיעה אותי והודיעה לי שב"נדוניה" שלי נכין שמיכות וכריות חדשות מהניילונים.
יום אחד לקחה אותי לחנות שמתמחה בהכנת כלי מיטה.
החנות שכנה ברחוב עקיבא בחיפה.
אז, זה נראה לי מקום שכוח אל והחנות בכלל נראתה לי מוזר
אבל האנשים שם ידעו את העבודה.
עד היום אני זוכרת מין פחית שימורים חלודה כזו שהראו לי
שבה הם שקלו את משקל הנוצות שהכניסו לכל ריבוע וריבוע בשמיכה.
ככה הם תפרו את השמיכה, הכניסו לכל ריבוע את כמות הנוצות
סגרו בתפירה והמשיכו לריבוע הבא.
הם הראו לי שמיכה זוגית ענקית, אמרו שככה תראה השמיכה החדשה שלי.
אני אמרתי שהשמיכה נהדרת אבל אני רוצה אותו דבר ביחיד.
שתי שמיכות יחיד בדיוק באותה צורה.
הם אמרו שבדרך כלל נהוג להכין לחתונה שמיכה זוגית,
הודעתי להם שעם כל הכבוד לחתונה, בלילה אני זקוקה לשמיכה הפרטית שלי.
וכן, מעל שלושים שנה אנחנו מחזיקים מעמד כל אחד עם השמיכה הפרטית שלו. באותה שקדנות בה הכינו לי את שמיכת הכלולות שלי
אני מילאתי את דלעת הערמונים שלי.
במסירות ואהבה.
דלעת ערמונים היא בעלת טעם מאד מיוחד.
כשחוצים את הדלעת באמצע היא יוצרת צורה של פרח.
פה אתם יכולים לראות את דלעת הערמונים לפני הכניסה לתנור.
את דלעת הערמונים מילאתי במילוי גבינות עלי מנגולד ופטריות
והמנה יצאה חלומית.
מומלץ  להגיש למנה ראשונה עם כפית.

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיה המגש הראשון שיעלם אצלכם משולחן. שלושה מצרכים והלהיט החדש אצלכם!

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיו הלהיט שלכם לשבועות.
כלום כלום כלום עבודה וקצת מצחיק לקרא לזה מתכון
אבל אחרי שתכינו בפעם הראשונה, אתם תראו בעצמכם
איך המגש עם הטורטיות  הגבינה והסלמון יעלם ראשון מהשולחן!
אחותי הכינה את זה בשבועות בשנה שעברה ומאז זה להיט ולהיט נחטף!
קלות בלתי נסבלת להכנה ואתם תודו לי שוב ושוב. אצלנו מאד אוהבים סלמון
והחתן השבדי שלי אף לימד אותי להכין סלמון כבוש
שזה בכלל שוס כי הוא טעים יותר מהמוכן,
מכינים ממש מהר וממש קל ותוכלו למצוא את המתכון
כאן – סלמון כבוש אז אחרי שיש לכם סלמון
כל מה שאתם צריכים זה ללכת לסופר לקנות טורטיות וגבינה
ולהכין את הכלום עבודה ולהנות ולצחוק כל הדרך אל החג.
היידה מספיק דיבורים ומתחילים  

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

קניידלך רכים ואוורירים שמכינים במהירות כשרים לפסח פרווה

הכנתי לכם סרטון מדוייק
איך מכינים קניידלך אוורירים טעימים כשרים לפסח
תוכלו לראות כאן – כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע,
הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
"גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?"
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:"שבע או שמונה"
וכל פעם מחדש, הילד היה זקוק להנשמה וכדורי הרגעה (בצחוק!בצחוק!)
איך האחיינית שלו אכלה בליל הסדר שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל.
למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
"אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך"
"שניים?" התפלאה הבת שלי "אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל"
הילד כמעט התעלף "למה את מתכוונת?"
אצלנו סבתא מגישה ושואלת:"גלי, לשים לך עוד?
ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה.
אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה"
"זה לא יכול להיות!" הילד הסתכל עליה במבט מוזר "אצלנו אין דברים כאלה"
"כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה"
ושלא תטעו, לא היתה פה שום הגזמה, הילדה תיארה במדוייק את מה שקורה ליד השולחן.
אצל חמותה של אחותי, ממוצא אוסטרי יקה, היה חינוך מוקפד ולכן תמיד באה השאלה:"כמה לשים לך אחד או שניים?"
וככה מדי שנה, בפגישה של אחרי ליל הסדר בארוחת הצהריים, "גלי כמה קניידלך אכלת אתמול?"
בתקווה שאולי הוא ישמע משהו אחר, אבל לא. הוא המשיך לקבל שניים והיא.. נו אתם יודעים(: את המתכון לקניידלך לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק. ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי זו מנה שהיא ארוחה שלמה ומושלמת כמה שהיא טעימה

לפני כמה שנים טובות הייתי צריכה להחליף את המחשב.
הוא לא בדיוק זז אבל מה אני מבינה במחשבים? ישר פניתי לנסיך שלי וביקשתי עזרה.
"אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריכה שתעזור לי"
"איזה מחשב את רוצה?"
"מחשב יפה" עניתי בלי היסוס
הוא הסתכל עלי כמי שנפלה לא רק מהירח אלא נפלה וקמה שוב
"אמא! אני שואל לאיזה שימושים את צריכה את המחשב, כדי שנדע איזה מחשב לקנות לך"
אני עם מבט חולמני עונה לו
:אני רוצה מחשב ורוד. ורוד זוהר! אף פעם לא היה לי מחשב נייד ורוד"
אמא! את לא רצינית!" שאג עלי "למה את צריכה את המחשב? איזה תוכנות יהיו עליו?"
הסתכלתי עליו די כעוסה חייבת להגיד, איך הוא מפריע לי בחלומות!
"אתה מפספס את העיקר. לא אכפת לי מה יהיה בו. כן, אני צריכה שהוא יהיה מספיק חזק לעשות מצגות אבל העיקר והכי חשוב – שיהיה יפה! הבנת?"
הסתכל עלי במבט עצבני והעיף אותי מהחדר.
ילדים! מה הם מבינים? הרי תמיד קיבלתי מחשבים ממנו
"קחי את המחשב הישן שלי ותקני לי חדש"
כי ממתי אמא צריכה מחשב בשבילה?
אבל הפעם רציתי מחשב משלי ושהוא יהיה ורוד זוהר, שאראה אותו מכל מקום.
עברה כשעה כששאגה פילחה את הבית
"אמאאאא בואי!!!"
רצתי לחדר שלו והוא הראה לי על הצג מחשב ורוד זוהר בדיוק כמו שרציתי.
"דייי אני מתעלפת! זה בדיוק מה שאני רוצה!!"
וכך היה. קבלתי את המחשב הוורוד הזוהר שלי ועד היום זה המחשב שלי.
ולמה אני מספרת לכם את זה?
כי הוא הפסיק לספק את הסחורה. בקושי זז.
עד שהוא מעלה משהו שאלוהים יעזור לי, בלי כבל לחשמל הוא בכלל לא עובד,
אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח, הוא יפה כמו ביום הראשון. ורוד זוהר ממרחקים. גם הנודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי
יקרוץ לכולם ממרחקים.
רצועות בשר ברוטב אסייתי
שמונחות על אטריות אורז מטוגנות קלות
ומעליהם אגוזי קשיו קלויים.
מנה נפלאה!

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

 

מתכון לקציצות אורז עם ירקות

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקות איך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצות גלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגון הקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחור הנה הקציצות הנהדרות שלנו

ופה אנחנו עם כתרים לפני שהתחלנו לבשל

קציצות אורז עם ירקות

תוספות