המתכון לפיצה המושלמת

מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו

“בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים” גאה לארח את הפיציולו האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו לקורס המקיף והיחיד בישראל בנושא פיצות איטלקיות. לו סטוקו, הפיציולו הבכיר של ספדוני, אשר נחשב לווירטואוז בתחומו, מתמחה בהעברת השתלמויות מקצועיות בתחום אפייה וייצור פיצות ברחבי העולם.” זו היתה ההזמנה שקבלתי ואחרי יומיים אינטנסיביים של הקורס עם   אלסנדרו לו סטוקו יותר מדוייק מזה לא יכול להיות,  הבןאדם ווירטואוז. אלסנדרו לו סטוקו , מקצוען מהשורה הראשונה שפתח את ההשתלמות בהסבר על סוגי הקמח. שלושת הסוגים שנלמדו בהשתלמות הן פיצה נפוליטנה, פיצה בסגנון רומאי ופיצה גורמה. צריך סבלנות בלהכין פיצה לפי הווירטואוז.
הכנת הבצק צריכה להיעשות לאט לאט. מכינים את הבצק, נותנים לו לנוח במקרר 24 שעות, מוציאים מהמקרר, נותנים לו לנוח עוד שעתיים-שלוש ומתחילים לעבוד עליו. ראשית, מסובבים אותו בעדינות באויר ופותחים לצורת עיגול. מפזרים מעט קמח על השולחן, שמים את שתי הידיים באמצע, משאירים סנטימטר בצדדים וכמו שנוהגים בהגה, מסובבים את הבצק בעדינות מצד לצד. גדל ? יופי. עכשיו מלהטטים איתו מצד לצד מעיפים אותו באויר בשביל לפתוח אותו עד שמגיעים לגודל המושלם. אחרי הלימוד מגיע השלב בו אני הייתי צריכה לפתוח את הבצק. נו, אתם רואים מה קרה. ההבדל בין פיצה נפולי לפיצה רומא הוא בעובי הבצק. זו פיצה נפוליטאנה גם זו פיצה נפוליטאנה פיצה רומא נאפתה עם ארבע גבינות. מוצרלה, סטרקינו, פרמזן וברי
הפיצה לפני הפיצה אחרי כשמרדדים את הבצק הרומאי יש לרדד אותו עם סמולינה ולא קמח מכינים על הקרש איתו תכנס הפיצה לתנור השיא של הסדנא היה ביום השני בו הראה לנו הווירטואוז איך מכינים היום פיצות גורמה. אחרי שרדד את הבצק ושם עליו תערובת של עגבניות מרוסקות שבושלו ותובלו חמם ריקוטה פרסקה בתבנית נפרדת הניח על הפיצה וקישט בעלי בזיליקום טריים בפיצה עם הטונה האדומה, נצרבה הטונה האדומה מעט במחבת לפני על הפיצה שנאפתה, הוסיף פרוסות שקופות של בצל שהיו במרינדה של חומץ בלסמי, עלי רוקט , פרוסות מהטונה הצרובה וגרגרי מלח תיאלנדי
את פיצת הגורמה הכין בדיוק כמו עוגה וכשהוא סיים,  לפני שרוצים לחטוף נהנים מהמראה לקינוח, על לחם שהאדים עולים ממנו, מרח נוטלה וריקוטה פיזר קוביות פירות מסוכרים וסיים בגשם של אבקת סוכר ואחרי כל זה שלא אצטלם עם הווירטאוז’ ? סלפי עם אלסנדרו לו סטוקו הבונוס. במיוחד בשבילכם הישגתי מתכון לפיצה מושלמת – בצק לפיצה נפוליטנית קלאסית

לזנייה עלי מנגולד

לזנייה צמחונית מעלי מנגולד עם גבינות שמכינים בצ'יק צ'אק

חברות טובות הן נכס.
יש לי חברות טובות, שבחרתי אותן בפינצטה והן חברות נפש. זה לא אומר שאנחנו כל היום יושבות ומקשקשות, ממש לא. יש לי חברה, תאומת נפש שלא דיברתי איתה חודשים, אבל ברגע שאני מתקשרת ואומרת תקשיבי.. היא מקשיבה. אני מוציאה את הקישקע החוצה, מניחה על השולחן, קורעת לו את הצורה, מחרבשת לו את האמא, תאמינו לי ניתוח פתולוגי קטן ליד זה. אבל פלא, אחרי שאנחנו מדברות, נגמרת הדרמה, הקישקע מוכנס פנימה ואני מודה לאל על החברות שלי. גם זה שאנחנו לא מדברות חודשים, לא מפריע לנו. כי מהמילה הראשונה, אנחנו כבר שוב ביחד. אני יכולה להגיד כל מה שאני פוחדת להגיד בקול רם. לפעמים דמעות שלא ידעתי על קיומן פורצות החוצה ואצלי עד שדמעות יוצאות או-הו. הן לא מכירות נקודת מילוט. בשביל זה יש חברות טובות. אפשר לספור את החברות הטובות שלי על יד אחת. ספורות, אבל אני יודעת שהן שם.
את אחת מהן פגשתי באפריקה לפני שנים כשהיינו שם עם המשפחות. נוצרה חברות עמוקה בין הגברים, בין הילדים וכמובן בינינו. כל מה שאני מתביישת לספר לעצמי – היא יודעת.
יום ההולדת שלה חל ב-15 בדצמבר. לפני מספר שנים התקשרתי אליה ביום ההולדת שלה ובמקום להגיד מזל טוב נפלתי עליה עם סיפור. היה לי אז משבר שפירק לי את הצורה ובמקום להגיד לה מזל טוב נפלתי עליה. גמרתי לפרוק, סגרתי את הטלפון וזהו.
רק אחרי זמן קלטתי שלא אמרתי לה מזל טוב, התקשרתי אבל היא לא ענתה לי. חודש לא דיברה איתי.
מכיוון שאני נטולת אגו וידעתי שאני לא מוכנה לוותר על החברות, לא הפסקתי לנדנד לה והמשבר עבר.
מאז, אין לוח שיום ההולדת שלה לא כתוב עליו ואין אדם במדינה שלא מזכיר לי את ה-15 בדצמבר. היא גם אחראית למתכון של לזניה מעלי המנגולד. באחת השיחות כששאלה אותי מה אני עושה אמרתי שאני מכינה לזניה.  אתם יודעים לזניה: פסטה, בשר טחון, רוטב עגבניות. אמרה לי תכיני לזניה עם עלי מנגולד ונתנה לי מתכון בנוסח תקחי עלי מנגולד תוסיפי גבינות וכו. עשיתי  ויצאה לזניה מופלאה! חברימים, לזנייה עלי מנגולד, שהיא גם צמחונית וגם טעימה, לחברה שלי שנולדה ב-15 בדצמבר. הבטחתי לה עוגה אבל במקום עוגה יצאה לי וואחד השתפכות ולזניה. מזל טוב שריקה(:

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

"היי מותק, באים להדלקת נרות? "
"לא!"
"מה לא??"
"לא וגם לא באים עד סוף חנוכה!"
"די! קרה משהו??"
"קרה?  צריך לקרות?? שנאכל עוד סופגנינות? איך המצאת את השם הזה אלוהים! מה את? מחייה השפה העברית?"
אני פורצת בצחוק במקום להיעלב
"רעה! לא המצאתי שם טוב?"
"לא טוב? רק מלחשוב עליו בא לי לאכול עוד אחת!"
"ילדים אחרים היו רצים לאמא. על  מה את מתלוננת?"
"כי עוד מעט אני לא אוכל לעבור בדלת!"
"טוב-טוב מבטיחה להכין משהו דיאטטי"
"אה כן? בלי קמח אבל עם חמאה וקצפת?"
נקרעת מצחוק. ראבק הילדים האלה.
"לא-לא אני ממש אשתדל בשבילך"
"אים תקשיבי טוב. לא מתוק ולא מטוגן שמעת??"
"המפקדת!!" אז פיזרתי בתבנית פרוסות קישואים דקות   ערבבתי פרורי לחם, פטרוזיליה ופרזמן ופזרתי מעליהן   והכנסתי לתנור עד שהפרמזן השחים   ואז אמרתי למה שכבה אחת אם אפשר הרבה? לקחתי תבנית מאפינס ועשיתי ערמות של קישואים וביניהם שמתי התערובת והכנסתי לתנור יצאו צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן נהדרים!

הסמוסות של רינה פושקרנה

סמוסות - כיסוני בצק הממולאים בירקות, עוף או בשר.


הסדרה "בוליווד" שמשודרת בערוץ yes comedy מתארת את מסעם המרגש והמשעשע של 7 מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה על מגרש המשחקים הגדול בעולם – מגרש שבו החוקים הם שונים, המנהגים קצת אחרים אבל הכוכבים הם אותם כוכבים. איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה, מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון), יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד. הם בילו ועבדו חודש ימים בעיר הסרטים השוקקת, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.   יוצר: ירון ליכטנשטיין / מפיק ראשי: יואב חיון / עורך ראשי: אבי יפה / קריאייטיב: אליאב גולדפריד   בגלל שיש לי YES  ראיתי את הפרקים הראשונים ונהניתי מאד.
באחד הפרקים איציק כהן מכין ארוחת ערב לבנות המצחיקות וההורסות מעיין ובת-אל ששומרות כשרות.
איציק עומד וטורח במיוחד להכין להן ארוחה' כי הוא לא יכול להשלים עם המחשבה שהבנות לא אכלו אוכל של בית מהיום שהגיעו.
יום שישי בערב בעת הגשת האוכל לשולחן, הבנות מסרבות לאכול כי הכלים במטבח לא כשרים. הפרק מרגש.
איציק שטרח והכין וכל כך רוצה שהבנות יאכלו והן שלא רוצות מצד אחד להעליב את איציק אבל מצד שני מבחינה מוסרית לא מסוגלות לאכול ומעיין פורצת בבכי. "אבא שלי אמר לי ביום שישי אסור לבכות" והדמעות שלה לא מפסיקות לזלוג.
הסדרה מצחיקה ומרגשת כאחת ולכן כשקבלתי הזמנה להשתתף באירוע נוצץ עם המשתתפים שמחתי מאד.   החתיכים ההורסים ואני(:
האירוע התקיים במסעדת טנדורי בהרצליה באדיבות רינה פושקרנה, שפית רשת מסעדות טנדורי.   הערב נפתח בסדנא להכנת סמוסות  המצחיקות, ההורסות, "חיים שלי" ואני  קבלנו גם הדגמה חיה איך מכינים סמוסות מרינה. אחרי ארוחת ערב נהדרת לימדה אותנו הכוריאוגרפית קים גורדון את ריקוד הנושא של הסדרה. אוי זה היה מצחיק  צילום: רפי דלויה האירוע היה נפלא וכבונוס יש לי בשבילכם את המתכון  של הסמוסות של רינה פושקרנה .

צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

  בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר, על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות. ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה. להכין את הצ'יפסים זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם. צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח. צ'יפסים אפויים של בטטה  

תוספות