מתכון מושלם לספגטי בולונוז עם בשר מיוחד לילדים

אין אמא במדינה שלא מכינה פסטה רוטב עגבניות ובשר או ספגטי בולנז, אבל!! לא כל האמהות מצלמות את זה כל כך יפה(:

לפני שבוע בדיוק פרסמתי את התמונות הנהדרות של פסטה רוטב עגבניות ובשר ועכשיו זו הזדמנות מצויינת להביא את המתכון.
מה גם שיש לי בול סיפורונצ'יק על המאכל הזה.
יש לי חברה שהבן שלה משתגע על פסטה רוטב עגבניות ובשר.
כן כן ספגטי בולונז הפשוט הרגיל ההורס הטעים
סגרנו שזה החברה שלי, לא אני (איימועלישאםעודפעםאניכותבתסטודנטחבל.חבלמאד).הקיצר, הולכים למסעדה כל המשפחה, כל אחד מתעלה על השני בבחירת המנה, ההוא – פסטה רוטב עגבניות ובשר.
"מה נסגר איתך זו מסעדת יוקרה לא חבל?" כלום. אין עם מי לדבר. כל פעם אותו סיפור.
ארצות שונות בחו"ל, מסעדות רבות, ספגטי בלונז. אופס -פסטה רוטב עגבניות ובשר. ת'כלס  שריטה עמוקה.אבל מי אנחנו כי נלין? נכין לו מה שאוהב.
ת'כלס בוא נשים דברים על השולחן.
אין אמא במדינה שלא מכינה פסטה רוטב עגבניות ובשר או ספגטי בולנז, אבל!! לא כל האמהות מצלמות את זה.
ולכן חברימים יקרים, קבלו מתכון מנצח ל – פסטה רוטב עגבניות ובשר או בשפת העם – ספגטי בולנז.

מתכון מושלם לספגטי בולונוז עם בשר מיוחד לילדים

 

אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא

אורז לבן קציצות בשר ואפונה ירוקה. הטעמים של ילדותי מלווים אותי עד היום, ואמא שלי היא ההשראה. המתכון הזה תמיד מזכיר לי אותה

 אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא או כמו שנקרא בלדינו – אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה אי קִיפְטִיקָאס. אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו, זה לאוכל של אמא שלי. אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא זה מאכל הדגל.
מעבר לטעם, שגם אם נורא אתאמץ ואשתדל לא אוכל לשחזר, היצירתיות בה הגישה את המנות הייתה עוצרת נשימה, עוד לפני שהשפים ידעו לאיית את המילה “צילחות”, היא כבר עשתה זאת. “לאט-לאט זה צריך להתבשל” היה משפט המפתח שלה. הסבלנות, הדייקנות, שימת לב לפרטים הקטנים, לא פלא שהמאכלים שלה היו מופלאים. לפני כארבעים שנה, הגיעו אלינו אורחים מיוון ואני בתור ילדה זוכרת את ההתפעלות מהמאכלים שהגישה.
זה היה הבית שגדלתי בו בקרית אליעזר, דירה קטנה כשבכניסה היה “הול” מה שקראו לזה פעם, בו התקיימה הארוחה. חדר קטן שהתמלא בשולחן עם המון האורחים מסביב.
השולחן היה ערוך עם מפה לבנה וצלחות מעוטרות יפהפיות מלאות בדברים מופלאים הועמסו על השולחן. הייתה המולה ופתאום היא יצאה מהמטבח.
עמדה שם מטופחת מכף רגל ועד ראש כמו תמיד, נראה שהיא עומדת ללכת לנשף לא להגיש מנות לאורחים.
כל שערה שחורה עמדה במקום, השפתיים בליפסטיק אדום כמובן, עם סינר תואם ובכל יד צלחת אישית לכל אורח. עמדה שם כמו דוגמנית והשקט השתרר כשהיא נכנסה. המנה היתה אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא.
“אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה אי קִיפְטִיקָאס” נדמה כי זה המאכל הלאומי שלנו ” אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה ” אורז עם אפונה. תבטלו ותגידו, אפשר לחשוב!  מה אפשר כבר לעשות עם אורז אפונה וקציצות?אמא שלי, הקוסמת, לקחה כוס לאלכוהול רחבת שוליים, כוס מרטיני כזאת שרואים בסרטים של ג’ימס בונד. מלאה את הכוס באורז והפכה על הצלחת, זה נראה כמו פירמידה הפוכה.
מעל טפטפה טיפות רסק עגבניות ופתאום, קסם- הר געש מתפרץ. את האפונה פיזרה מסביב והקציצות נחו להן בתוך האפונה.
אני לעולם לא אשכח את קריאות ההתפעלות כשהיא הגישה את הצלחות לאורחים. אם יש משהו שחרוט לי בזיכרון מהילדות זו הארוחה הזו עם הפירמידה הלבנה של האורז.
אורז אפונה וקציצות תמיד יחרט בזכרוני כתבשיל מבית אמא. עד היום אורז הוא המאכל הלאומי שלי.
האורז הלבן הוא האורז שאני הכי אוהבת.
את האפונה מבשלים “במים חומים” ולקראת סוף הבישול מוסיפים את הקציצות.

 אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא

מתכונים לסלטים עם שעועית ירוקה

שתי אפשרויות נהדרות להתחלת שבוע עם שעועית ירוקה

לכל שבת יש מוצאי שבת, אנחנו כבר בראשון מה שאומר אין מה לעשות צריכים להוריד את עוגות השמרים שאכלנו בשבת.
בכוס שעועית ירוקה מבושלת יש כ – 42 קלוריות מה שמצרף אותה בטבעיות לקרטגוריה של ה"דיאט דוּלי". יש לי בשבילכם שתי אפשרויות נהדרות לעבוד עם שעועית ירוקה גירסה חמה וגירסה קרה. כשפירסמתי לראשונה את הסלטים האלה די גיחכו עלי במשפחה.
מפרסמת לנו שעועית ירוקה.
תוך שבוע המתכון עף ביאמיז, "רשת" וכולם באו להגיד סליחה.
קדימה חברימים, תהנו! שעועית ירוקה מבושלת – תבשיל שעועית ירוקה בריא, טבעוני ודיאטטיסלט שעועית ירוקה ודלעת –
בגלל חליטה מהירה, הקריספיות של השעועית ירוקה נשמרת,
קוביות הדלעת מוסיפות טעם, המלח הגס והפלפל שחור הגרוס
פשוט הופכים אותו לסלט מעניין בפה עם כל ביס.

שעועית ירוקה גירסה חמה וגירסה קרה

המתכון לפיצה המושלמת

מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו

“בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים” גאה לארח את הפיציולו האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו לקורס המקיף והיחיד בישראל בנושא פיצות איטלקיות. לו סטוקו, הפיציולו הבכיר של ספדוני, אשר נחשב לווירטואוז בתחומו, מתמחה בהעברת השתלמויות מקצועיות בתחום אפייה וייצור פיצות ברחבי העולם.” זו היתה ההזמנה שקבלתי ואחרי יומיים אינטנסיביים של הקורס עם   אלסנדרו לו סטוקו יותר מדוייק מזה לא יכול להיות,  הבןאדם ווירטואוז. אלסנדרו לו סטוקו , מקצוען מהשורה הראשונה שפתח את ההשתלמות בהסבר על סוגי הקמח. שלושת הסוגים שנלמדו בהשתלמות הן פיצה נפוליטנה, פיצה בסגנון רומאי ופיצה גורמה. צריך סבלנות בלהכין פיצה לפי הווירטואוז.
הכנת הבצק צריכה להיעשות לאט לאט. מכינים את הבצק, נותנים לו לנוח במקרר 24 שעות, מוציאים מהמקרר, נותנים לו לנוח עוד שעתיים-שלוש ומתחילים לעבוד עליו. ראשית, מסובבים אותו בעדינות באויר ופותחים לצורת עיגול.מפזרים מעט קמח על השולחן, שמים את שתי הידיים באמצע, משאירים סנטימטר בצדדים וכמו שנוהגים בהגה, מסובבים את הבצק בעדינות מצד לצד.גדל ? יופי. עכשיו מלהטטים איתו מצד לצדמעיפים אותו באויר בשביל לפתוח אותועד שמגיעים לגודל המושלם.אחרי הלימוד מגיע השלב בו אני הייתי צריכה לפתוח את הבצק. נו, אתם רואים מה קרה.ההבדל בין פיצה נפולי לפיצה רומא הוא בעובי הבצק. זו פיצה נפוליטאנהגם זו פיצה נפוליטאנהפיצה רומא נאפתה עם ארבע גבינות. מוצרלה, סטרקינו, פרמזן וברי
הפיצה לפניהפיצה אחריכשמרדדים את הבצק הרומאי יש לרדד אותו עם סמולינה ולא קמח מכינים על הקרש איתו תכנס הפיצה לתנורהשיא של הסדנא היה ביום השני בו הראה לנו הווירטואוז איך מכינים היום פיצות גורמה. אחרי שרדד את הבצק ושם עליו תערובת של עגבניות מרוסקות שבושלו ותובלוחמם ריקוטה פרסקה בתבנית נפרדתהניח על הפיצה וקישט בעלי בזיליקום טרייםבפיצה עם הטונה האדומה, נצרבה הטונה האדומה מעט במחבת לפניעל הפיצה שנאפתה, הוסיף פרוסות שקופות של בצל שהיו במרינדה של חומץ בלסמי, עלי רוקט , פרוסות מהטונה הצרובה וגרגרי מלח תיאלנדי
את פיצת הגורמה הכין בדיוק כמו עוגהוכשהוא סיים,  לפני שרוצים לחטוף נהנים מהמראהלקינוח, על לחם שהאדים עולים ממנו, מרח נוטלה וריקוטהפיזר קוביות פירות מסוכריםוסיים בגשם של אבקת סוכרואחרי כל זה שלא אצטלם עם הווירטאוז’ ? סלפי עם אלסנדרו לו סטוקוהבונוס. במיוחד בשבילכם הישגתי מתכון לפיצה מושלמת – בצק לפיצה נפוליטנית קלאסית

המתכון לפיצה המושלמת

לזנייה עלי מנגולד

לזנייה צמחונית מעלי מנגולד עם גבינות שמכינים בצ'יק צ'אק

חברות טובות הן נכס.
יש לי חברות טובות, שבחרתי אותן בפינצטה והן חברות נפש. זה לא אומר שאנחנו כל היום יושבות ומקשקשות, ממש לא.
יש לי חברה, תאומת נפש שלא דיברתי איתה חודשים, אבל ברגע שאני מתקשרת ואומרת תקשיבי.. היא מקשיבה.
אני מוציאה את הקישקע החוצה, מניחה על השולחן, קורעת לו את הצורה, מחרבשת לו את האמא,
תאמינו לי ניתוח פתולוגי קטן ליד זה. אבל פלא, אחרי שאנחנו מדברות, נגמרת הדרמה, הקישקע מוכנס פנימה ואני מודה לאל על החברות שלי. גם זה שאנחנו לא מדברות חודשים, לא מפריע לנו. כי מהמילה הראשונה, אנחנו כבר שוב ביחד.
אני יכולה להגיד כל מה שאני פוחדת להגיד בקול רם.
לפעמים דמעות שלא ידעתי על קיומן פורצות החוצה ואצלי עד שדמעות יוצאות או-הו. הן לא מכירות נקודת מילוט. בשביל זה יש חברות טובות. אפשר לספור את החברות הטובות שלי על יד אחת. ספורות, אבל אני יודעת שהן שם.
את אחת מהן פגשתי באפריקה לפני שנים כשהיינו שם עם המשפחות. נוצרה חברות עמוקה בין הגברים, בין הילדים וכמובן בינינו.
כל מה שאני מתביישת לספר לעצמי – היא יודעת.
יום ההולדת שלה חל ב-15 בדצמבר. לפני מספר שנים התקשרתי אליה ביום ההולדת שלה ובמקום להגיד מזל טוב נפלתי עליה עם סיפור.
היה לי אז משבר שפירק לי את הצורה ובמקום להגיד לה מזל טוב נפלתי עליה. גמרתי לפרוק, סגרתי את הטלפון וזהו.
רק אחרי זמן קלטתי שלא אמרתי לה מזל טוב, התקשרתי אבל היא לא ענתה לי. חודש לא דיברה איתי.
מכיוון שאני נטולת אגו וידעתי שאני לא מוכנה לוותר על החברות, לא הפסקתי לנדנד לה והמשבר עבר.
מאז, אין לוח שיום ההולדת שלה לא כתוב עליו ואין אדם במדינה שלא מזכיר לי את ה-15 בדצמבר. היא גם אחראית למתכון של לזניה עלי מנגולד עם גבינותבאחת השיחות כששאלה אותי מה אני עושה אמרתי שאני מכינה לזניה.
אתם יודעים לזניה: פסטה, בשר טחון, רוטב עגבניות.
אמרה לי תכיני לזניה עם עלי מנגולד ונתנה לי מתכון בנוסח תקחי עלי מנגולד תוסיפי גבינות וכו. עשיתי  ויצאה לזניה מופלאה! חברימים, לזנייה עלי מנגולד, שהיא גם צמחונית וגם טעימה,
לחברה שלי שנולדה ב-15 בדצמבר. הבטחתי לה עוגה אבל במקום עוגה יצאה לי וואחד השתפכות ולזניה. מזל טוב שריקה(:  

לזניה עם עלי מנגולד וגבינות

 

תוספות