פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים

מעדן שמכינים במהירות, טעמו גן עדן והוא מוקדש לדיירי שכונת קרית האומנים, שכונה חדשה בפאתי רמלה.

כשגרנו בניגריה חיינו במתחם סגור, "קומפאונד" קראנו לו.
דמיינו מושב גדול בן ימנו, מטופח עם דשאים וגינה ליד כל בית.
כל בית מרושת בסורגים ורשתות שלא יכנסו יתושים או מזיקים אחרים.
כמו שבהודו הפרה קדושה ככה בניגריה הלטאות. בעלי חיים אחרים תתקשו למצוא אבל הלטאות מסתובבות שם חופשי.
כשאני אומרת לטאה אל תחשבו על סממית שקופה באורך סנטימר שרצה אצלכם על הקיר.
תשכחו מזה. אני מדברת על לטאה.
לטאה חומה-ירוקה בצבעים מרהיבים חייבים לציין, אורכה לפחות 10-15 ס"מ במקרה הקטן.
הגדולה שלי שהיתה אז בכיתה א' פחדה מאד מהלטאות.
הסברנו לה שהלטאות פוחדות ממנה, כשהיא מתקרבת הן בורחות לא היא, אבל לא עזר.
הראינו לה את הרשתות שמקיפות את הבית ושהן לא יכולות לחדור הביתה, לא עזר כלום, הילדה פחדה בלילות. ואז הגיע הרעיון הגאוני.
אמרנו לה שקבלנו מהארץ "אבקה נגד לטאות".
כמו ששמים לג'וקים ריסוס או רעל לעכברים, על אותו משקל "אבקה נגד לטאות".
הסברנו לה שפיזרנו את האבקה ברחבי הבית ומהיום והלאה אין סיכוי שהלטאות יכנסו הביתה.
זה עבד קסמים, הילדה הפסיקה לפחוד וישנה שנת ישרים בלילות. עברו שנים, חזרנו לארץ.
כשהיא היתה בגיל 15 סיפרתי את הסיפור הזה לידה בנונשלנט.
הילדה פתחה זוג עיניים ענקיות, הפסיקה אותי באמצע הסיפור ושאלה: "את רצינית? את עבדת עלי כל השנים??"
קצת השתתקתי בהתחלה והתפתלתי אבל היא לא הרפתה
"אני לא מאמינה שככה עבדתם עלי! לא היתה בכלל אבקה??"
עד היום אני זוכרת את מבט האי אמון שהיא הביטה עלי בו,
מה שלימד אותי שגם בגיל מאוחר אסור לגלות ילדים סודות עליהם.
אגב, היא לא שוכחת לי את זה עד היום.  את הסיפור הזה אני מקדישה לבחורה מקסימה בשם ליהי קב שפנתה אלי בזו הלשון: "לפני חודש עברנו לשכונה שנקראת קריית האומנים, שכונה חדשה בפאתי רמלה עם מלא מלא משפחות וצעירים.
ממש התגשמות חלום לראות את כל הילדים מסביב, מלא גנים ופארקים ובעיקר תחושה של שכונה אינטימית ולא עיר גדולה שאתה נעלם בה.
בתור עוקבת אדוקה של הבלוג שלך סוויט דוּלי הייתי שמחה אם תוכלי להקדיש פוסט לשכונה הצעירה והמתפתחת שלנו." ליהי היקרה, הפוסט הזה מוקדש לכם –
גם בגלל הסיפור ובמיוחד בגלל מהירות ההכנה של המתכון שמתאים לכולם. פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים,
מכינים לא בצ'יק צ'ק אלא בצ'יק בלבד.
מורידים את רגלי הפטריה, מניחים את הגבינות ולתנור.
עשר דקות וטעם גן עדן אצלכם בבית.אגב!
גם אם מכינים את הפטריות עם פטריות רגילות – יוצא אש!
עוד לפני שהגיעו לשולחן נחטפו.

פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים

תבשיל עלי מנגולד עם בורגול

תבשיל טבעוני שאי אפשר להפסיק לאכול

בתאריך 10 במאי 2014 כשעוד לא היה לי הבלוג סוויט דוּלי, פרסמתי מתכון לתבשיל עלי מנגולד עם בורגול בפייס.
השבוע אני מדברת עם נטע והיא אומרת לי שהיא עושה את התבשיל שלי כל הזמן.
"איזה תבשיל?" אני שואלת
"תבשיל עלי מנגולד עם בורגול. הוא בכלל לא בבלוג סוויט דוּלי" היא עונה. "הוא קל להכנה, הוא טעים, הוא נהדר" הלכתי לפייס לחפש את המתכון.
נחמד להסתכל בהיסטוריה של עצמך.
מצאתי גם מישהי שכתבה שהכינה את זה למשפחה שלה ומאד אהבו.
נזכרתי ורצתי להכין.
בחיי מזמן לא הכנתי דבר כזה פשוט כזה טעים.
כלום עבודה ונהדר. גם צילמתי תמונות חדשות ובבקשה הפוסט שהיה. "אמא, מהזה התבשיל המדהים הזה ששלחת לי?"
"תבשיל עלי מנגולד עם בורגול"
"אמא, זה פצצה!!"
"אני שמחה"
"אני רוצה שתלמדי אותי לעשות את זה"
"מעולה. תטגני בצל…"
"אמא!! אל תתחילי עם ה"קצת" שמן ו"לפי העין" מלח. אני צריכה כמויות מדויקות. את יודעת מה? אני ביום ראשון באה לסדנת בישול."
"מצויין!!"
"אבל אני מבשלת. כדי שהפעם אני אמדוד ואת תכתבי לי את הכמויות המדויקות!"
"מ-עו-לה!"
"ותחשבי על עוד משהו לבשל. אם סדנה אז עד הסוף."
אז היתה סדנה. ב"סדנה" הכנו את התבשיל עם עלי מנגולד, פשטידת גבינה וכדורי שוקולד. אגב, תבשיל המנגולד מתאים גם לחגים לצמחוניים שבינינו.    הילדה מכינה פשטידת גבינה
המתכון מצולם למטה   

תבשיל עלי מנגולד עם בורגול

פריקי עם אטריות אורז

פריקי עם אטריות אורז הוא תבשיל טבעוני ללא גלוטן

עד לפני זמן קצר לא ידעתי מהזה פריקי. מצטערת.
הכרתי אורז, הכרתי איטריות אבל פריקי ממש לא.
הלכתי לגוגל ומצאתי ש"הפריקי היא חיטה ירוקה, שנקצרה בטרם יבשה בשדה, ואת הייבוש היא קיבלה באמצעות קלייה."
זאת אומרת שהפריקי פחמימה.
הפריקי קצת דומה לבורגול יותר לגריסים וכך גם הטעם שלה.
לפני כשבועיים הסתובבנו בשוק חברתי ואני והיא רכשה פריקי. כמובן שגם אני רכשתי.
כשהגענו הביתה הכינה שרה את התבשיל.
מאחר ושרה אלופת המאכלים הצמחונים/טבעוניים היא גם הסבירה לי שפריקי מבשלים כמו אורז.
מוסיפים מים, שמן, תבלינים ומבשלים עד שהמים נספגים בפריקי.שרה נוהגת לבשל את הפריקי ולהוסיף לו אח"כ ירקות כמו לדוגמא כרובית או מנגולד.
הפעם, הסתפקה באיטריות אורז.פריקי עם אטריות אורז הולך נהדר עם כל סלט ובמיוחד עם סלט פטריות וקשיו. אתמול "רשת" פירסמו והמליצו על סלט פטריות הקשיו שלי –
מעל 2000 לייקים ו-300 שיתופים
והמון טוקבקים מצחיקים.
אני החזקתי את הבטן מרוב צחוק כשעינת לוין כתבה שהשם שלי יותר ארוך מהמתכון
גדול! גדוללל!!
והיו כאלה שטענו שעדיף עם פטריות טריות,
אבל המתכון הוא עם פטריות טריות חחחחברימים, עכשיו אני ממש רגועה,
אם יש עלי טוקבקים סימן שאני קיימת(:
והבלוג סוויט דוּלי על המפה! בשביל להגיע למתכון של סלט הפטריות אתם צריכים ללחוץ פה אגב, יש עוד סלטים הורסים בקטגוריה סלטים
רק ללחוץ סלטים

פריקי עם אטריות אורז

מרק מחלתה

מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.

  עצרו רגע את כל ניקיונות הפסח והעבודות שמסביב, שבו, קחו נשימה ארוכה ותתחילו לקרא.
זוכרים את העוגיות המסורתיות והנפלאות של חנה בטיט שהתפרסמו כאן לפני כשבועיים?
מזכירה לכם שאביבית שלחה לי מתכונים של עוגיות שהיא ואמה חנה הכינו. ביום הפרסום נסעה אביבית, להראות לאמה את הכתבה ומצאה שחנה לא מרגישה בטוב. זו היתה ההודעה שקבלתי.
 בצניעות האופיינית לה, חנה לא לקחה את הקרדיט לעצמה, אלא אמרה לאביבית,
שהיא מאד גאה שעכשיו כולם יודעים שאביבית למדה ויודעת להכין את העוגיות המסורתיות. כעבור שלושה ימים אושפזה חנה בבית החולים אולם מצבה התדרדר והיא נפטרה. בימים שלפני פרסום הכתבה, בעודנו מחליפות מיילים על העוגיות, התעניינתי אם יש מאכל מיוחד שחנה מכינה לפסח.
אביבית סיפרה לי על מרק המחלתה. מרק מחלתה הוא מאכל תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי.
מרק מחלתה מכיל עלי סלק טריים, תפ"א, גזר, כרוב, קישואים, גרגרי פול טריים מכל טוב ירקות הארץ המבושלים ביחד עם תבלינים ועלי סלרי. אין פסח בלתו.
למחרת כבר סיפרה לי אביבית כי אביה חזר מהשוק עם סלים מלאי ירקות והן הולכות להכין את המרק.
ואכן באותו היום בערב שלחה לי אביבית תמונות ומתכון על מרק המחלתה שהיא ואמה והיא הכינו ביחד. בדיעבד מסתבר, כי מרק מחלתה היה התבשיל בו חלקו האם ובתה, את רגעי הבישול האחרונים שלהן ביחד, טרם מותה של חנה. מרק מחלתה הוא המאכל האהוב ביותר על אביה של אביבית יבדל לחיים ארוכים, בליל הסדר.
בעת השבעה, אביבית סיפרה בהתרגשות על מרק מחלתה האחרון שהיא ואמה הכינו ביחד.
סיפרה איך עמדו, טרחו, הכינו וחנה צעד אחרי צעד, לימדה אותה איך מכינים את מרק מחלתה.
כשהאנשים שמעו את הסיפור המרגש, הם אמרו לאביבית, שחנה במותה השאירה צוואת נצח למשפחה –
כדי שלאביה לא יחסר בפסח המרק האהוב עליו. לכבוד הוא לי לחלוק עמכם את מרק המחלתה של חנה בטיט ז"ל.
מרק המחלתה יתווסף למורשת העוגיות האגדתיות שהשאירה חנה במותה למשפחתה.
הם יהיו זיכרון נצח למעשה ידיה המופלאות.
מרק המחלתה של חנה בטיט זכרונה לברכה.
חנה ואביבית בימים שמחים לפני כשבעה חודשים. את מרק המחלתה מכינים מירקות חתוכים ומתבלים בפלפל, פפריקה, כורכום וכמון שנותנים לו טעמים נפלאים.
את המרק נוהגים לאכול בפסח למרות שהוא מתאים לכל עונות השנה.
בפסח, נהוג לשבור מצות ועליהן לשפוך את המרק.
אני בטוחה שתהנו מהטעמים הנפלאים של המרק גם בלי המצות(: בתיאבון חברימים!

 מרק המחלתה

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

מתכוני אוכל מובחרים של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל - פרוייקט מיוחד לפסח

אחרי ההצלחה ההיסטרית של שיתוף-פעולה בין מיטב בלוגרי האוכל בפורים עם העוגיות הכי שוות שיש,
היה ברור לי שהמתכונים לפסח הכי שווים שיש – חייבים להגיע אליכם. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לפסח.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר קינוחים. מתכונים לפסח הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה.
שוק טלה, חזה ברווז, גולש, קציצות פרסה, מרקים, קניידלך, סלטים – ואפילו מתכונים טבעוניים, ללא גלוטן. רשימת המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את מתכונים לפסח הכי שווים שיש! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
עופר צרפתי – אוכל אמיתי
רותם ליברזון – טיפול בבישול
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכונים לפסח הכי שווים שיש. מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – קניידלך מעולים ואטריות מדהיות
קניידלך מעולים ואטריות מדהימות עופר צרפתי – אוכל אמיתי – קציצות תפוחי אדמה כשרות לפסח
קציצות בנט'אז (תפוחי אדמה ) כשרות לפסחהגרגרנית – בלוג אוכל – טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטס
טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק, אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטסשרית עציץ – הכל אפשרי – פלפלים ממולאים בכל טוב – מנה שהיא גם טבעונית
פלפלים ממולאים בכל טובמיה מיטב מגן – אמא ירוקה – מנה טבעונית
קניידלך ירוקים דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly  – ריבת בצל גם טבעונית
ריבת בצלמיכל  – Con DeLignt – קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
  רותם ליברזון – טיפול בבישול – שוק טלה, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד
שוק טלה בתנור, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד   
דורית מנו טלאור – Sweet Dooly – גולש של גברים
גולש של גברים יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים וגם יש מפרום חצילים
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים ו- מפרום חציליםליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס –  לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסח
לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסחואחרון חביב – אין פסח בלי קציצות פרסה!
קציצות פרסה

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!חג שמח!!

תוספות