צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

"היי מותק, באים להדלקת נרות? "
"לא!"
"מה לא??"
"לא וגם לא באים עד סוף חנוכה!"
"די! קרה משהו??"
"קרה?  צריך לקרות?? שנאכל עוד סופגנינות? איך המצאת את השם הזה אלוהים! מה את? מחייה השפה העברית?"
אני פורצת בצחוק במקום להיעלב
"רעה! לא המצאתי שם טוב?"
"לא טוב? רק מלחשוב עליו בא לי לאכול עוד אחת!"
"ילדים אחרים היו רצים לאמא. על  מה את מתלוננת?"
"כי עוד מעט אני לא אוכל לעבור בדלת!"
"טוב-טוב מבטיחה להכין משהו דיאטטי"
"אה כן? בלי קמח אבל עם חמאה וקצפת?"
נקרעת מצחוק. ראבק הילדים האלה.
"לא-לא אני ממש אשתדל בשבילך"
"אים תקשיבי טוב. לא מתוק ולא מטוגן שמעת??"
"המפקדת!!" אז פיזרתי בתבנית פרוסות קישואים דקותערבבתי פרורי לחם, פטרוזיליה ופרזמן ופזרתי מעליהןוהכנסתי לתנור עד שהפרמזן השחיםואז אמרתי למה שכבה אחת אם אפשר הרבה?לקחתי תבנית מאפינס ועשיתי ערמות של קישואים וביניהם שמתי התערובת והכנסתי לתנוריצאו צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן נהדרים!

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

 

הסמוסות של רינה פושקרנה

סמוסות - כיסוני בצק הממולאים בירקות, עוף או בשר.


הסדרה "בוליווד" שמשודרת בערוץ yes comedy מתארת את מסעם המרגש והמשעשע של 7 מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה על מגרש המשחקים הגדול בעולם – מגרש שבו החוקים הם שונים, המנהגים קצת אחרים אבל הכוכבים הם אותם כוכבים. איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה, מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון), יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד. הם בילו ועבדו חודש ימים בעיר הסרטים השוקקת, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.   יוצר: ירון ליכטנשטיין / מפיק ראשי: יואב חיון / עורך ראשי: אבי יפה / קריאייטיב: אליאב גולדפריד   בגלל שיש לי YES  ראיתי את הפרקים הראשונים ונהניתי מאד.
באחד הפרקים איציק כהן מכין ארוחת ערב לבנות המצחיקות וההורסות מעיין ובת-אל ששומרות כשרות.
איציק עומד וטורח במיוחד להכין להן ארוחה' כי הוא לא יכול להשלים עם המחשבה שהבנות לא אכלו אוכל של בית מהיום שהגיעו.
יום שישי בערב בעת הגשת האוכל לשולחן, הבנות מסרבות לאכול כי הכלים במטבח לא כשרים. הפרק מרגש.
איציק שטרח והכין וכל כך רוצה שהבנות יאכלו והן שלא רוצות מצד אחד להעליב את איציק אבל מצד שני מבחינה מוסרית לא מסוגלות לאכול ומעיין פורצת בבכי. "אבא שלי אמר לי ביום שישי אסור לבכות" והדמעות שלה לא מפסיקות לזלוג.
הסדרה מצחיקה ומרגשת כאחת ולכן כשקבלתי הזמנה להשתתף באירוע נוצץ עם המשתתפים שמחתי מאד.  החתיכים ההורסים ואני(:
האירוע התקיים במסעדת טנדורי בהרצליה באדיבות רינה פושקרנה, שפית רשת מסעדות טנדורי.  הערב נפתח בסדנא להכנת סמוסות המצחיקות, ההורסות, "חיים שלי" ואני קבלנו גם הדגמה חיה איך מכינים סמוסות מרינה.אחרי ארוחת ערב נהדרת לימדה אותנו הכוריאוגרפית קים גורדון את ריקוד הנושא של הסדרה.אוי זה היה מצחיק צילום: רפי דלויה האירוע היה נפלא וכבונוס יש לי בשבילכם את המתכון  של הסמוסות של רינה פושקרנה .

צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

  בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר, על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות. ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה. להכין את הצ'יפסים זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם. צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח.

צ'יפסים אפויים של בטטה

 

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

והגיע הזמן שתראו איך מכינים את זה בדיוק והכנתי לכם סרטון.
הבהרה – אני בדרך כלל לא משתמשת בתבנית חד פעמית אבל פה היא פשוט עושה את העבודה!
המגע של תפוחי האדמה עם התבנית חורך את התחתית וזה יוצר את הקריספיות שלמטה.
היידה חסל דיבורים הנה הסרטוןאם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור. אני שסוויט הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ'פר.
המתכון הכי נקרא שלי עם מאות שיתופים וצפיה של מעל 30,000 איש.
טעות! כתבתי שלושים אלף עד שהגעתי לסוף השנה ועשיתי סקירה.
מעל 50,000 צפיות מוכחות, תיקון אחרי פסח/אפריל 15 – 80,000 !
אתמול, 21.12.15 – פרסמתי את המתכון ושמחה לבשר לכם שביומיים היו מעל 70,000 צפיות במתכון.
מודיעה רשמית שמפסיקה לספור ולהודיע חד משמעית – המתכון הזה הוא שוס!
כמובן לא כולל רשתות חברתיות אחרות שעליהן אין לי סטסטיקה. לא יודעת מה אתכם, אני מרגישה כבוד!! מאז שפורסם המתכון כמעט כל מי שאני פוגשת, מספר לי שהוא הכין את תפוחי אדמה בתנור.
זה ברור כי במתכון הזה אין פספוסים.
את דרך הכנת תפוחי אדמה בתנור תוכלו לראות במתכון.
חייבת להודות שלעיתים אני שוקלת להחליף את התמונה הראשית אבל בגלל שהיא כל כך מזוהה עם המתכון אין לי אומץ. בבקשה, הפוסט המדובר. .זה התחיל ביום שישי כששלחתי הודעה תמימה לבתי.
“אתם באים לארוחת ערב?”
קבלו את התשובהאתם מבינים. לא משנה שאני סוויט, לא משנה שבטוח יחכה להם איזה קינוח מדהים (תמיד צניעות היה הצד החזק שלי ) זה מה שמעניין! אז כן. אבא הכין  תפוחי אדמה בתנור.
תפוחי אדמה ההורסים שלו ועכשיו מגלה לכם שחור על גבי הבלוג את המתכון המופלא. המתכון פורסם לראשונה בסלונה ותוכלו להתרשם מהתגובות של האנשים כמה אהבו. מאז פורסם  המתכון בעוד מדיות חברתיות,עוד פעם בסלונה ויש אפילו תמונות מאנשים שהכינו. תהנו(:   ובמסגרת פינתנו תראו איך אני שמחה כשאתם נהנים – ווקשה:  

תפוחי אדמה בתנור

תוספות