ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

תבשיל ירקות של כרוב וכרובית ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

החלטתי להצטרף ליום שני ללא בשר והיום תהנו מירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. בפעם האחרונה שפרסמתי את תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות – אהבתם אותו מאדמישהי שאלה אם אפשר להכין את התבשיל ללא גלוטן וישר נרתמתי למשימה.
בימים אלה, כשאני מנסה בכל כוחי שוב בפעם המיליון, לרדת במשקל, אני מחפשת מאכלים שיהיו לי גם טעימים.
לא פשוט להכין תבשילים שיהיו גם קלי הכנה וגם טעימים.
אני אוהבת ירקות מאודים ברוטב עגבניות אבל הירקות בלי פחמימה לידן נראים לי קצת מיותמים,
לכן אטריות האורז מאד מתאימות כי הן ללא גלוטן.
אני אוהבת את תבשיל הכרוב. הפעם הוספתי גם כרובית לתבשיל
והשתמשתי באטריות אורז ללא גלוטן כתוספת לתבשיל.
התחלתי בטיגנתי הבצל במעט שמן, הוספתי את הכרוב והכרובית לסיר והקפצתי אותם מעט.
הוספתי רסק עגבניות מים ותבלינים
ורק לאחר שהתבשיל התרכך הוספתי את האטריות ובשלתי כמה דקות נוספות עד שהאטריות התרככו.
ככה נוצר לו תבשיל ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. אני אוהבת מאד את אטריות האורז.
הן גם דקות מאד, הן ללא גלוטן ומאד טעימות.
אני בטוחה שתהנו מהתבשיל.   אם אתם מחפשים מתכונים טעימים נוספים ללא בשר אולי תרצו –
פלפלים ממולאים עם בורגול ועלי מנגולד
או אולי מג’דרה עם בורגולתהנו אהובות ואהובים!

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

אטריות נודלס עם סויה, המתכון הכי פושטי והכי טעים שיש, תינוקות וילדים נהנים ממנו מאד

הילדים אצלנו משתגעים על אטריות נודלס. הכי פושטיות שיש. האטריות ביצים הדקות ביותר.
קודם כל מכינים אותן בצ’יק צ’ק והן רכות ונלעסות אצל הקטנים בהנאה.
לתינוק בן העשרה חודשים, שמים בצלחת ערימה
ועם היד הוא גורף ואוכל את הנודלס.
הייתי שמה לכם תמונה שהייתם נמסים ממנה בטוח
של הקטנצ’יק אוכל את אטריות הנודלס עם סויה
אבל אני מסתכנת בחרם תמידי מצד הבת שלי אז אני לא לוקחת צ’אנס.
בחורף היינו בים והוא ישב על החול עם הגב אלי,
תמונה נהדרת, ים, רקיע כחול ותינוק עם גב, הרמתי את הנייד וצילמתי.
נעמדה לידי עיני הנץ ואמרה:”שלא תחלמי להעלות את התמונה הזו”
“אבל הוא עם הגב!”
“אמא! שום תמונה!!”
ובזה זה נגמר. אבל בוא נחזור לנודלס.
מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות   הכנתי לכם סרטון גם שתראו בדיוק איך אני עושה את זה:נודלס שהילדים משתגעים עליהם.
במיוחד זאת שאוהבת הכל “בלי כלום” ו”בלי רוטב”
והנסיך השני מעדיף את אטריות הנודלס על כל תוספת אחרת.
בחודשים האחרונים זה שהמציא את המתכון לתפוחי אדמה
שידרג גם את הנודלס
ויש להם הצלחה מסחררת!
קצת מצחיק לקרא לזה מתכון אבל זה פשוט טעים.
אחרי שהנודלס מוכנים, שופכים עליהם מעט שמן,
רוטב סויה ומערבבים.
זהו. בגלל שהנודלס חמים מהבישול
הם סופגים את הטעם ולא צריך יותר שום תבלין
והילדים בולסים אותם בלי הכרה. טעימים טעימים.עוד מתכונים בקלי קלות תמצאו כאן – רק ללחוץ על השורה
מכינים בצ’יק צ’ק

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות

דלעת ערמונים ממולאת במנגולד ופטריות

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

דלעת ערמונים עם מילוי של עלי מנגולד ופטריות מגישים עם כפית והיא חלומית בטעמה

לפני נישואי הודעתי לאמי שאני את השמיכה והכרית שלי לוקחת איתי מהבית.
אמא שלי הרגיעה אותי והודיעה לי שב”נדוניה” שלי נכין שמיכות וכריות חדשות מהניילונים.
יום אחד לקחה אותי לחנות שמתמחה בהכנת כלי מיטה.
החנות שכנה ברחוב עקיבא בחיפה.
אז, זה נראה לי מקום שכוח אל והחנות בכלל נראתה לי מוזר
אבל האנשים שם ידעו את העבודה.
עד היום אני זוכרת מין פחית שימורים חלודה כזו שהראו לי
שבה הם שקלו את משקל הנוצות שהכניסו לכל ריבוע וריבוע בשמיכה.
ככה הם תפרו את השמיכה, הכניסו לכל ריבוע את כמות הנוצות
סגרו בתפירה והמשיכו לריבוע הבא.
הם הראו לי שמיכה זוגית ענקית, אמרו שככה תראה השמיכה החדשה שלי.
אני אמרתי שהשמיכה נהדרת אבל אני רוצה אותו דבר ביחיד.
שתי שמיכות יחיד בדיוק באותה צורה.
הם אמרו שבדרך כלל נהוג להכין לחתונה שמיכה זוגית,
הודעתי להם שעם כל הכבוד לחתונה, בלילה אני זקוקה לשמיכה הפרטית שלי.
וכן, מעל שלושים שנה אנחנו מחזיקים מעמד כל אחד עם השמיכה הפרטית שלו. באותה שקדנות בה הכינו לי את שמיכת הכלולות שלי
אני מילאתי את דלעת הערמונים שלי.
במסירות ואהבה.
דלעת ערמונים היא בעלת טעם מאד מיוחד.
כשחוצים את הדלעת באמצע היא יוצרת צורה של פרח.
פה אתם יכולים לראות את דלעת הערמונים לפני הכניסה לתנור.
את דלעת הערמונים מילאתי במילוי גבינות עלי מנגולד ופטריות
והמנה יצאה חלומית.
מומלץ  להגיש למנה ראשונה עם כפית.

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיה המגש הראשון שיעלם אצלכם משולחן. שלושה מצרכים והלהיט החדש אצלכם!

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיו הלהיט שלכם לשבועות.
כלום כלום כלום עבודה וקצת מצחיק לקרא לזה מתכון
אבל אחרי שתכינו בפעם הראשונה, אתם תראו בעצמכם
איך המגש עם הטורטיות  הגבינה והסלמון יעלם ראשון מהשולחן!
אחותי הכינה את זה בשבועות בשנה שעברה ומאז זה להיט ולהיט נחטף!
קלות בלתי נסבלת להכנה ואתם תודו לי שוב ושוב. אצלנו מאד אוהבים סלמון
והחתן השבדי שלי אף לימד אותי להכין סלמון כבוש
שזה בכלל שוס כי הוא טעים יותר מהמוכן,
מכינים ממש מהר וממש קל ותוכלו למצוא את המתכון
כאן – סלמון כבושאז אחרי שיש לכם סלמון
כל מה שאתם צריכים זה ללכת לסופר לקנות טורטיות וגבינה
ולהכין את הכלום עבודה ולהנות ולצחוק כל הדרך אל החג.
היידה מספיק דיבורים ומתחילים. לעוד מתכונים הורסים של מיטב בלוגרי הרשת רק לחצו כאן
מתכונים לשבועות הכי שווים שיש ועוד מתכונים לשבועות כאן
מתכונים לשבועות 

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח? קניידלך קלי הכנה וטעימים

איך מכינים קניידלך אוורירים טעימים כשרים לפסח
סרטון בו תוכלו איך מכינים קניידלך  –כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע,
הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
“גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?”
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:”שבע או שמונה”
וכל פעם מחדש, הילד היה זקוק להנשמה וכדורי הרגעה (בצחוק!בצחוק!)
איך האחיינית שלו אכלה בליל הסדר שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל.
למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
“אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך”
“שניים?” התפלאה הבת שלי “אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל”
הילד כמעט התעלף “למה את מתכוונת?”
אצלנו סבתא מגישה ושואלת:”גלי, לשים לך עוד?
ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה.
אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה”
“זה לא יכול להיות!” הילד הסתכל עליה במבט מוזר “אצלנו אין דברים כאלה”
“כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה”
וכך מדי שנה חזרה השאלה על עצמה עד שהילדים בגרו והוא לקח לעצמו שבעה קניידלך.את המתכון לקניידלך לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח
את כל המתכונים לפסח תמצאו כאן – מתכונים לפסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק. ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי זו מנה שהיא ארוחה שלמה ומושלמת כמה שהיא טעימה

נודלס עם רצונות בשר בסגנון אסייתי יקרצו לכל אחד ממרחוק, ולמה אני מספרת לכם את זה?
לפני כמה שנים טובות הייתי צריכה להחליף את המחשב.
הוא לא בדיוק זז אבל מה אני מבינה במחשבים? ישר פניתי לנסיך שלי וביקשתי עזרה.
“אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריכה שתעזור לי”
“איזה מחשב את רוצה?”
“מחשב יפה” עניתי בלי היסוס
הוא הסתכל עלי כמי שנפלה לא רק מהירח אלא נפלה וקמה שוב
“אמא! אני שואל לאיזה שימושים את צריכה את המחשב, כדי שנדע איזה מחשב לקנות לך”
אני עם מבט חולמני עונה לו
:אני רוצה מחשב ורוד. ורוד זוהר! אף פעם לא היה לי מחשב נייד ורוד”
אמא! את לא רצינית!” שאג עלי “למה את צריכה את המחשב? איזה תוכנות יהיו עליו?”
ואחרי שהסברתי מה שאני צריכה קיבלתי את המחשב הורוד הזוהר שלי.
אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח, הוא יפה כמו ביום הראשון. ורוד זוהר ממרחקים.
נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי היא גם מנה קורצת.גם הנודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי
יקרוץ לכולם ממרחקים.
רצועות בשר ברוטב אסייתי
שמונחות על אטריות אורז מטוגנות קלות
ומעליהם אגוזי קשיו קלויים.
מנה נפלאה! מחפשים תפריטים לארוחה אסייתית או סינית – בבקשה חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש לעוד מתכונים של בשר תוכלו למצוא כאן
מתכונים לבשר ועוף

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

קציצות אורז עם ירקות

מתכון לקציצות אורז עם ירקות גם בגירסת אפייה

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקותאיך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצותגלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגוןהקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחורהנה הקציצות הנהדרות שלנו
לא חייבים לטגן את הקציצות
אפשר ליצור קציצות, לשמן נייר אפיה על תבנית
לפזר את הקציצות ולאפות בתנור
הן יוצאות נפלא.אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות בבקשה
מתכונים עם ירקות ויש לי בשבילכם הפתעה נפלאה
הקבוצה המדהימה שלי הכינה 15 סוגי קציצות בטעמים מ ש ג ע י ם!
בשביל להגיע למתכונים רק ללחוץ כאן – הקציצות הכי שוות בעיר

קציצות אורז עם ירקות

כרוב ממולא באורז

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורסשלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילההפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולאכשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
“זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב”
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקהלאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם “החור” למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת.הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסירלאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדולעליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור –חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.נושא השיעור השלישי של “פשוט לבשל” הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.אלוהים כמה זה טעים!רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב”סלונה אוכל”
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

מתכון לפתיתים מושלמים בלי טעם למות

מתכון לפתיתים מושלמים בלי טעם למות

איך מכינים פתיתים מושלמים שיהיו בטעם נהדר ואחד-אחד לא נדבקים

השבוע הכנתי פתיתים אצל הבכורה.
לא משנה מה אכין, פתיתים ושניצל זה המאכל הלאומי.
לא רק אצלנו, תראו לי משפחה שלא מכינים לפחות פעם בשבוע פתיתים ושניצל.
ליד הפתיתים והשניצל יהיה תמיד קטשופ והרבה.
שנים שאני מכינה את הפתיתים, תמיד באותה צורה.
הקטנה שלנו נוראית באוכל, בדיוק כמו שאמא שלה היתה קטנה,
זה לא טעים לה, את זה היא לא אוהבת, ולא בא לי שזה הלהיט החדש
ולכי תבני מדינה עם מה הילדה תאכל לצהרים.
אני הפסקתי לחשוב מה הילדה תאכל, אני מכינה וככה הכנתי סיר פתיתים.
כשהסיר עמד על הכיריים ניגשה בתי לסיר טעמה עם כף ואמרה לבת שלה:
“מיוש, את חייבת לבוא לטעום את הפתיתים. אין להם טעם! למות כמה טעים”
בהתחלה חשבתי שלא שמעתי טוב
“מה אמרת?” שאלתי אותה
“פתיתים בלי טעם בדיוק כמו שהיית עושה כשהייתי קטנה”
“פתיתים בלי טעם??” אני מזועזעת
“אמא זו מחמאה אם עוד לא הבנת” צחקה הגדולה
אני לא כל כך צחקתי אבל חשבתי שזה יהיה רעיון נהדר
אם תראו איך מכינים פתיתים מושלמים בלי טעם למות. הכנתי לכם גם סרטון הכנה –הכי חשוב בהכנת הפתיתים זו ההתחלה
שמים מעט שמן בסיר, מוסיפים הפתיתים
ומטגנים אותם עד שחלקם משנים צבעם לחוםאחרי שמוסיפים את המים
נוצרת מסביב שכבה לבנה בבישול וזה בסדר
זה מהעמילן של הפתיתים
אם זה ממש מפריע לכם אם כף אתם יכולים להוריד את זה
אני לא נוגעת בזה ובסוף כמובן הכל מתאדהובסוף, לא משנה איך תכיני את הפתיתים
בלי טעם, עם טעם, ככה תראה הצלחת שיש בה יותר קטשופ
אחרי שהילדה סיימה לאכול פתיתים.אגב, לעוד מתכונים של תוספות לחצו כאן
תוספות

מתכון לפתיתים בלי טעם למות

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

איך מכינים אורז לבן אחד אחד.
הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
“מהזה האורז הדלוח הזה?” פנתה בתדהמה לבת שלה
“אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז”
“מה יש לא לדעת בלהכין אורז??” התפלצה חברה שלי
“אמא לא כל אחד יודע להכין אורז”
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד. איך מכינים אורז לבן אחד אחדהטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף. לעוד מתכונים עם אורז רק לחצו כאן – מתכונים עם אורז

אורז לבן אחד אחד

סלמון כבוש

סלמון כבוש

מתכון נהדר וקל לדג סלמון כבוש שמכינים בבית ויש גם מתכון לרוטב. כלום עבודה ופנטסטי!

נתחיל עם סרטון ההכנה איך מכינים סלמון כבושאני משתגעת על דג מלוח, דג כבוש או כל סוג של דג כבוש ברוטב.
את האהבה לדג מלוח ירשתי מהבית.
כשאבא שלי היה חוזר מהשוק התורכי עם לקרדה עטופה בנייר לבן ונייר עיתון לא היתה מאושרת ממני.
זה היה סימן שארוחת הערב הולכת להיות הארוחה האהובה עלי.
לחם שחור, חמאה ולקרדה. יותר מזה הבן אדם לא צריך.
יש משפט בלדינו לא בטוחה בדיוק איך אומרים אותו אבל אני זוכרת משהו בנוסח-
השטן של הלקרדה זה הלחם השחור והלחם השחור זה השטן של הלקרדה.
באמצע הארוחה כשהלחם נגמר חייבים לקחת עוד לקרדה,
כשהלקרדה נגמרת מעמיסים עוד לחם ושרשרת המזון לא נפסקת.
ככה אני ודגים מלוחים כבר שנים של אהבה גדולה אבל לא ממש ממומשת.
הבעיה היא שהאיש שלצידי לא סובל דגים מלוחים אפילו לא את הריח,
גם הילדים לא נוגעים בדגים האלה וכך יצא שהפגישות הנעימות עם הדגים המלוחים הן
או בארוחות בוקר בבית מלון או במסעדות.
עד שאלוהים שמע את תפילותי ושלח לי חתן שבדי.
ולא סתם חתן שבדי, אחד כזה שמכין בבית סלמון כבוש. כשהיינו בחופשה האחרונה בשבדיה הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
נראה היה לי כי המאכל הלאומי של השבדים בכריסמס
אלו דגים מלוחים בכל הטעמים ואלוהים איך אני חגגתי!
כאילו את שולחן החג הכינו במיוחד בשבילי. תראו בעצמכם!
בשבדיה מכינים לקראת הכריסמס את דג הסלמון הכבוש בבית
ולא תארתי לעצמי שזה כל כך קל להכין דג סלמון כבוש. צחוק מהעבודה! כמו אצלנו כל אחד מביא מהבית
(גם בשבדיה מביאים עם הקופסה של הגלידה)
את הדג סלמון שהוא הכין בבית עם הרוטב האהוב עליו
  בתמונה הימנית הרוטב הוא רוטב חרדל
בתמונה השמאלית רוטב ירוק ולרוטב יש גם מתכון למטה.
אז איך מכינים סלמון כבוש?
את דג הסלמון הטרי מחלקים לשניים ושמים בקערה עמוקה
מצפים את הדג היטב בתערובת של סוכר ומלח
כל הכמויות המדוייקות כמובן במתכון למטה.
על המלח מפזרים המון המון שמיר קצוץאת החצי השני מצפים גם במלחומניחים על הדג עם השמיר
וגם מעל מצפים בסוכר והמלח.
את שני החצאים מכסים בניילון נצמד
מכניסים למקרר ושוכחים לשמונה שעות.אחרי שהדג מוכן חותכים לפרוסות דקות דקות ומתענגים!
יש לי גם מתכון הורס וקל קל
מתכון לטורטיות עם גבינת שמנת וסלמון
הכל כאן – מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמוןהבעיה היחידה כשמצלמים
זה כמו להשאיר את החתול לשמור על השמנת
לא נשאר מה לצלם(: ואם אתם מעדיפים את הסלמון שלכם בתנור בבקשה
המתכון ששרף את הרשת – רק ללחוץ למטה
סלמון בתנור – חמישה מצרכים כולל הדג חצי שעה בתנור ואתם לא תפסיקו להודות לי  

סלמון כבוש

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

תוספת נפלאה של שעועית ופטריות שמתאימה לכל ארוחה, תבשיל צמחוני/טבעוני

  מתוך שלושה ילדים, שניים בשלנים ואחת לא מכינה חביתה לבד.
שניים מתעניינים בבישול ומגיל צעיר מכינים תבשילים לבד, אחת מתקשרת לבקש משלוחים בלי להסס.
שלושה ילדים שגדלו באותו הבית.
השניים שמכינים תבשילים לבד גם מאד יצירתיים ומוסיפים לכל תבשיל את הטעם הייחודי שלהם.
זאת שבקושי מכינה חביתה מוכנה לפעמים להרתיח מים בשביל פסטה. כן, בסוף תגרד מלמעלה גבינה מלוחה. במתכון לפסטה עם אספרגוס סיפרתי לכם איך לימדה האחות הגדולה את הקטן לשרוך שרוכים.
השיעור לא הסתיים שם. באחד הימים ניגש הקטן לאחותו וביקש שתכין לו חביתה.
“אני לא מתכוונת להכין לך חביתה אבל אם אתה רוצה אני מוכנה ללמד אותך איך מכינים”
עמדה ולימדה אותו איך להכין חביתה.
ככה זה כשיש אמא עובדת מסתבר, השיעורים שהילדים מקבלים מהאחים שלהם שווים יותר. אותם הילדים אוהבים את האוכל שלהם מתובל.
אחת שלא נגעה בתבשילים שהיו טיפה חריפים בילדותה, מעדיפה היום מאכלים פיקנטיים
הקטן משתגע על מאכלים חריפים וזאת שלא מכינה חביתה מוכנה לטעם מכל העולמות. ראיתי את השעועית הארוכה הזו על המדף בסופר.
מסתבר שקוראים לה שעועית שלג או שעועית הולנדית
ואמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות להכין אותה.
להכנת הרוטב השתמשתי ברוטב סויה, סילן ורוטב חמוץ מתוק.   לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות מתכונים לסלטים מצויינים לחצו כאן
מתכונים לסלטיםאין לי מושג למה קוראים לה כך אבל התבשיל הצליח.
תבשיל נהדר ופיקנטי שמתאים לכל ארוחה ואצלנו מאד אהבו. מוזמנים לקהילת האוכל “מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!”
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס מנה נפלאה טבעונית/צמחונית לחג השבועות

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס אכלתי אצל הבת שלי שהזכירה לי לי שיעור בעצמאות.
נכון חג השבועות לפנינו ולא יום העצמאות אבל כשהסטודנט היה בן חמש ניגש אלי ובקש שאשרוך לו את השרוכים.
מן הסתם הייתי עסוקה באיזשהוא דבר כי אמרתי לו “לך לאחותך היא תשרוך עבורך”
מכירים את זה נכון? תעזוב אותי באמא’שך רק תן לי לגמור את העניינים שלי.
פה מתחיל השיעור שלנו.
כתבה ראשונה בסדרה איך באופן ספונטני למד הילד אבני דרך לחיים, הילד שבדרך כלל עשו בשבילו הכל.
ניגש הקטן לאחותו ואמר לה “אמא אמרה שתשרכי לי את השרוכים”
בטון חד משמעי אמרה:
“מה נראה לך? שאני אשרוך לך את השרוכים כל החיים? אני אלמד אותך פעם אחת וכדאי שתזכור איך עושים את זה!”
התכופפה ולימדה אותו לאט איך שורכים שרוכים. פעם נוספת הסבירה ולימדה אותו איך לשרוך שרוכים.
זהו. הילד למד. לכל החיים. אתה גדול ואתה יכול. זה מה שהעבירה לו והוא למד.
השבוע בעודו לבוש בחליפת החתן סיפר לנו את הסיפור ואני הייתי חייבת להעביר לכם אותו.
פסטה עם רוטב קוקוס מנה נפלאה לצמחונים טבעונים לשבועות.
גם אתם יכולים(:
מבשלים פסטה, חולטים אספרגוס, מבשלים קרם קוקוס,
מערבבים הכל ביחד ומגישים.
יופי של מנה! יש לי גם יופי של סלט עם אספרגוס פה
סלט אספרגוס עם פטריות עוד מתכונים טבעוניים תוכלו למצוא כאן
מתכונים טבעוניים לעוד מתכונים של פסטה לחצו כאן
מתכונים לפסטה

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס

מה צריך בשביל פסטה עם אספרגוס?

1 חבילת נודלס / אטריות
10 יחידות אספרגוס
1 קופסת קרם קוקוס
מלח
פלפל שחור גרוס

איך מכינים פסטה עם אספרגוס?

מרתיחים מים חמים בסיר ומבשלים את הנודלס.
את הנודלס המוכנים שמים בצד.
מרתיחים סיר עם מים חמים ושמים את האספרגוס בתוכו המים הרותחים כעשר דקות.
לאחר עשר דקות מוציאים את האספרגוס מהמים החמים, מעבירים לקערה עם מים קרים ומחכים.
מרוקנים בסיר את קופסת קרם הקוקוס כולל הנוזלים ומוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
כשהנוזל אחיד, מוסיפים את הפסטה ומבשלים כחמש דקות עד שהנוזלים מסמיכים.
מסננים את האספרגוס מהמים, מוסיפים סמוך להגשה מערבבים הכל ביחד ומגישים. טעים טעים טעים!  
קוּבֶּה של פסח

קוּבֶּה של פסח מקמח מצות

קוּבֶּה של פסח מקמח מצות נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לארוחת החג

אבל יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
“יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?” ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
“הכנתי לחברה שלך קובה”
“באמת?”
“אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל”
קובה? קובה כשר לפסח?
אם יש משהו שתמיד לוקח בהליכה אצלנו זה קובה.
בטוחה שגם אצלכם, קטנים כאלה שנעלמים בשניים שלושה ביסים בפה,
ועוד קוּבֶּה של פסח מקמח מצות! נו-נו ברור לכם שמאותו הרגע עד שקוּבֶּה של פסח לא עמדו אצלי על השיש לא הייתי רגועה.
מבשלים 2 תפוחי אדמה, מערבבים עם קמח מצות, ביצים, מים ושמן מערבבים לבצק רך.
ממלאים בבשר ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא מטגנים ישר ויש לכם קוּבֶּה של פסח רכים-רכים וטעימים.
אפשר גם אחרי ההקפאה להוציא למקרר להפשיר
ואז זמן הטיגון קצר יותר. עוד מתכונים טעימים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח הכי שווים שישאגב שאלו אותי על הלחמניות הרכות והנהדרות של פסח
אז המתכון ללחמניות נמצא פה
לחמניות של פסח מהירות הכנה
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים לפסח כאן
מתכונים לפסח

קובה של פסח מקמח מצות

מתכונים למאכלים של פסח

מתכונים למאכלים של פסח

מתכונים למאכלים של פסח, פותחת לכם שולחן עם מתכונים משובחים לפסח

מתכונים למאכלים של פסח
ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסהיום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונהאי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסחמרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.מנת בשר חגיגית
יכולה להיות צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וגזראו- אושפלו עוף עם אורז וירקותאם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכםואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניותלגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגניםתבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסםויש את השוס החדש עם התפוחי אדמה
הלהיט ההיסטרי תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנורבתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנורויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשרהמעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשרהגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולדאין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדיואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מתכונים למאכלים של פסח

ולעוד מתכונים תלחצו פה – פסח ויהיו לכם עוד סלטים קינוחים ועוד חג שמח חברימים נהדרים שלי!
מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

מתכון לפסטרמה הודו בייתית, אתם תודו לי ולא תפסיקו להכין!

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית זה הכל של אחותי.
אחותי החוצפנית הרגה אותי השבוע לגמרי.
לא מספיק מלהטטת בין בית, עבודה, נכדים, חתונה,
בין לבין בשיחת טלפון זרקה לי:”הילדים טרפו את הפסטרמה שהכנתי”
“הפסטרמה שקנית התכוונת”
“הכנתי הכנתי”
“מה פירוש הכנתי? מה את מפעל לנקניקים?”
“פסטיוזה, זה כלום עבודה”
“את לא אמיתית נכון?! את הכנת פסטרמה??”
“נשבעת לך זה כלום עבודה!”
“כלום עבודה ועוד לא טעמתי ועוד לא פרסמתי בסוויט??”
“אמנוןןןןןןןןןןן”נשמעה שאגה “תיסע לאחותי ותביא לה את הפסטרמה שעשיתי היא לא מאמינה שהכנתי”
ואתם חושבים שאמנון לא התייצב עם הפסטרמה?
“דולי את חייבת לטעום זה יצא חלום!”
אין! אין על אחותי!!
אשקרה הכינה פסטרמה הודו בבית.
אז תשמעו, גם אני חשבתי שלהכין פסטרמה בבית זה סיפור מהסרטים עד שהפסטיוזה סיפרה לי כמה קל להכין.
“בלילה תשימי את החזה הודו עם כל הרטבים בשקית ניילון ותעשי לחזה הודו מסג’.
לפני השינה, תהפכי את השקית שהרוטב יכסה את ההודו ובבוקר תאפי בתנור.”
זהו. חסל סדר מאה גרם פסטרמה במעדניה, מהיום מכינים בבית וזה חלום! תראו את הפרוסות איזה יפות הן הצטלמו ועם פרוסת לחם טריה זה היה פשוט שוס!פסטרמה הודו להכנה בייתית מהירות באחריות! ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוף ובשר
הכל כאן – מתכונים לבשר ועוף

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

תבשיל פנטסטי עם טעם לימוני הורס!

את הפלפלים ממולאים בבורגול ותרד הכנתי השבוע בדיוק כמו שכתבתי בפייס.
נטע שהפניתי לה את ההודעה מאד אוהבת את התבשילים של בורגול עם מנגולד.
תבשיל עלי מנגולד עם בורגול הוא שוס כי מכינים אותו ממש בכלום עבודה והוא נהדר.
ובפעם האחרונה הכנתי גם פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד שיצאו נהדרים בטעמם והמתכון פורסם בXNET.ביום ראשון, התקשרה אלי עורכת הדין ואמרה לי שנגמר לה האוכל משבת ואולי תכיני לי אוכל?
אני אחסוך ממכם את השיחה של מהאוכלעכשיוישלימלאעבודהוכו
כמובן שהפעילה עלי מניפולציה שלא אנקוב בשמה ונפלה לי המקלדת מהיידים וירדתי למטבח.
על המדף עמד הבורגול.
במקום המנגולד האהוב על נטע היה לי תרד אז הכנתי את אותם הממולאים אבל עם תרד. יצאו שוס!
לנטע כתבתי, את יודעת, מערבבים את הבורגול עם תרד טחון, מלח קצת שמן זית שום לימון והיידה לסיר.
כן גברת עורכתדין את יכולה להגיע המשלוח כמעט מוכן! לפעמים אני חושבת שאם אני כותבת בפייס בקודים אנשים מבינים,
טעות שלי ולכן העלתי על הכתב מתכון מסודר.
בבקשה המתכון המלא של פלפלים ממולאים בבורגול ותרד לעוד מתכונים צמחוניים לחצו כאן – מתכונים צמחוניים לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

פלפלים ממולאים בבורגול ותרד


מה צריך בשביל פלפלים ממולאים בבורגול ותרד? 3 פלפלים אדומים
1 כוס בורגול מושרה מראש
2 כוסות תרד קצוץ לא מבושל
2-3 שיני שום
מיץ מלימון סחוט
פרוסות לימון
2-3 כוסות מים
שמן זית איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד? משרים את כוס הבורגול במים חמים עד שהוא תופח.
לאחר שתפח, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לבורגול את התרד הקצוץ, מוסיפים מלח, כף שמן זית, 2 כפות לימון סחוט ומערבבים הכל ביחד.
ממלאים את הפלפלים עם התערובת. שמים בסיר בערך 2-3 כוסות מים עם 2 כפות שמן זית 2-3 כפות לימון סחוט, פרוסות לימון, 2-3 שיני שום פרוסות ומלח.
אצלנו אוהבים את הטעם החמצמץ של הלימון לכן אם אצלכם פחות תהיו עדינים עם מספר פרוסות הלימון שבתבשיל.
שמים הפלפלים בתוך הסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר שרתחו המים, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהפלפלים מתרככים.
אם נשארה לכם תערובת אפשר לזרוק בתוך הסיר הכל מתבשל ביחד.
תבשיל עם טעם לימוני חלומי! תהנו!!
טונה אדומה ברוטב עגבניות

טונה אדומה ברוטב עגבניות

דג טונה אדומה ברוטב עגבניות חריף, תכינו את הלחם. והרבה!

“אימוש תגידי מהזה הסיר המדהים הזה?”
“קבלתי אותו לבדיקה”
“אמא הוא יפהפה!”
“הוא גם נראה מעולה לעבודה. תראה איזה גודל”
“שווה ביותר!”
“תקני טונה אדומה אכין לך מעדן של דגים! כן-כן אמא שמעה, ואמא והביאה טונה אדומה והילד הכין את התבשיל המופלא של דג טונה אדומה ברוטב עגבניות בסיר המדובר.Home Market  הוא מותג חדש בתחום בתחום כלי הבית שהושק לאחרונה על ידי חברת ‘מסלמני גרופ’ – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.
הסדרה מעניקה חווית בישול קלה, נוחה ובריאה.  הכלים בסדרה קלים לניקוי ולתחזוק.
הסדרה כוללת: סירים וסוטוזים במבחר גדלים לבישול תבשילים ומאכלי קדרות, מחבתות בגדלים שונים, ווק לאידוי ולשימושים שונים.
הסדרה קלאסית לאירוח משפחתי ולכל הזדמנות חגיגית. קבוצת מסלמני המתמחה ביבוא ובשיווק של מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול והמטבח, היא היבואנית הבלעדית של המותגים:, LUMINARC, PYREX, TESCOMA  TEFAL:
TEFAL   – מותג כלי הבישול מצרפת, המוביל בתחומו בעולם מזה קרוב ל-60 שנה. מבחר עשיר של סדרות מוצרים הכוללות: סירים, מחבתות, מחבתות גריל, ווגים, סוטוז’ים, סירי לחץ ועוד.
PYREX  – מותג כל בישול ומטבח מצרפת מהמובילים בתחומו בעולם. כולל כלי בישול עשויים זכוכית איכותית מחוסמת המתאימה לבישול ואפיה בתנור וכן מגוון רחב של מוצרים מזכוכית,
חרס, סדרות של סירים ומחבתות עשויות נירוסטה ויציקות אלומיניום ועוד. המחירים של הסירים נעים החל מ- 299 ש”ח ועד ל -459.90 ש”ח. ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן ובחנויות לכלי בית מובחרות ולרגל ההשקה הם נמכרים בהנחה של 20%-30%. ואחרי כל ההסברים הנה המתכון שהכין הנסיך בסיר הנהדר הזה. ויש עוד מתכונים נהדרים אחרים לדגים כאן
מתכונים לדגים

טונה אדומה ברוטב עגבניות

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום טעים טעים!

לכל שבת יש מוצאי שבת ולכל מתכון הורס יש ורסיה צמחונית/טבעונית.
מביאה לכם את הגרסה הצמחונית/טבעונית לעלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום. בשבוע שעבר סיפרתי לכם על הדרך שעשיתי מדי יום מקרית אליעזר לכרמל הצרפתי
אחרי שעברנו דירה, אבל לא סיפרתי לכם על הנוף המופלא שהתגלה לי בדרך. בחיפה עירי עליות וירידות והנוף עם הים הוא כמובן מראה מרהיב.
העירה לי אחת הבנות שסיפרתי על האוטובוס שזחל בעליה אבל לא סיפרתי מה קורה באמצע הדרך
והיא צדקה. כל כך צדקה.
באמצע העלייה קורה הקסם – הבניינים נעלמים ונוף עוצר נשימה התגלה.
האוטובוס טיפס לאיטו בעליה ומרחב עצום של ים כחול נגלה לעין.
הנוף המופלא של חיפה.
ים כחול, בתים קטנים, כבישים זעירים, הנוף המרהיב של חיפה. אני יכולה לספר לכם בסודי סודות
שאחרי כמה שבועות אזרתי אומץ
ירדתי באמצע הדרך ועמדתי והשקפתי על הנוף המון זמן.
זה לא היה משהו שאפשר היה לוותר עליו.הנוף המרהיב של חיפה מקבל מתכון צמחוני/טבעוני
של עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום את תחתית הסיר ממלאים בעלי מנגולד ועליהם מניחים את עלי המנגולד הממולאים בבורגול.
תפזרו על עלי המנגולד חצי כוס בורגול שגם העלים יתערבבו עם הבורגול.פותחים את העלה עם הצד הפחוס כלפי מעלה מניחים כף מהתערובות וסוגרים.עוד מתכונים צמוניים טבעוניים תוכלו למצוא כאן – מתכונים צמחונים/טבעוניים  מתכונים נוספים עם מנגולד כאן – מתכונים עם מנגולד ככה נראים הממולאים כשהם מוכנים.

עלי מנגולד ממולאים בבורגול

מתכונים לתוספות

מתכונים  לתוספות מעניינות שמשפרות כל ארוחה. תמצאו אצל סוויט דולי
אתר האוכל המוביל בישראל · מאגר מתכונים לתוספות מכל הסוגים
מתכונים מעולים שילוו את הבשר או יככבו בפני עצמן.
מחפשים רעיונות ומתכונים לתוספות קלות להכנה? הגעתם למקום הנכון! מגוון מתכונים מעולים לתוספות שמכינים בקלות ובמהירות
מחפשים תוספות לארוחה או תוספות לעל האש? אז הגעתם למקום הנכון. כאן תמצאו מתכונים קלי הכנה וטעימים במיוחד שכל אחד יכול להכין בלי הרבה מאמץ, כאלה
תוספות לבשר הן תוספות המתלוות למנת הבשר בארוחה, כמו מתכוני אורז, פסטה, סלט ירקות, תפוחי אדמה בתנור ועוד. כמו כן, ניתן לכלול כאן גם רטבים מסוימים לבשר.
מבחר מתכונים של פסטה, מבחר מתכונים של אורז, מבחר מתכונים שיוסיפו לכם טעם לארוחה, מתכונים קלי הכנה ומהירים שיעשירו את המנה העיקרית.

מתכונים לתוספות