איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה
"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד. הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף.

אורז לבן אחד אחד

סלמון כבוש

מתכון נהדר וקל לדג סלמון כבוש שמכינים בבית ויש גם מתכון לרוטב. כלום עבודה ופנטסטי!

נתחיל עם סרטון ההכנה איך מכינים סלמון כבוש אני משתגעת על דג מלוח, דג כבוש או כל סוג של דג כבוש ברוטב.
את האהבה לדג מלוח ירשתי מהבית.
כשאבא שלי היה חוזר מהשוק התורכי עם לקרדה עטופה בנייר לבן ונייר עיתון לא היתה מאושרת ממני.
זה היה סימן שארוחת הערב הולכת להיות הארוחה האהובה עלי.
לחם שחור, חמאה ולקרדה. יותר מזה הבן אדם לא צריך.
יש משפט בלדינו לא בטוחה בדיוק איך אומרים אותו אבל אני זוכרת משהו בנוסח-
השטן של הלקרדה זה הלחם השחור והלחם השחור זה השטן של הלקרדה.
באמצע הארוחה כשהלחם נגמר חייבים לקחת עוד לקרדה,
כשהלקרדה נגמרת מעמיסים עוד לחם ושרשרת המזון לא נפסקת.
ככה אני ודגים מלוחים כבר שנים של אהבה גדולה אבל לא ממש ממומשת.
הבעיה היא שהאיש שלצידי לא סובל דגים מלוחים אפילו לא את הריח,
גם הילדים לא נוגעים בדגים האלה וכך יצא שהפגישות הנעימות עם הדגים המלוחים הן
או בארוחות בוקר בבית מלון או במסעדות.
עד שאלוהים שמע את תפילותי ושלח לי חתן שבדי.
ולא סתם חתן שבדי, אחד כזה שמכין בבית סלמון כבוש. כשהיינו בחופשה האחרונה בשבדיה הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
נראה היה לי כי המאכל הלאומי של השבדים בכריסמס
אלו דגים מלוחים בכל הטעמים ואלוהים איך אני חגגתי!
כאילו את שולחן החג הכינו במיוחד בשבילי. תראו בעצמכם!
בשבדיה מכינים לקראת הכריסמס את דג הסלמון הכבוש בבית
ולא תארתי לעצמי שזה כל כך קל להכין דג סלמון כבוש. צחוק מהעבודה! כמו אצלנו כל אחד מביא מהבית
(גם בשבדיה מביאים עם הקופסה של הגלידה)
את הדג סלמון שהוא הכין בבית עם הרוטב האהוב עליו
  בתמונה הימנית הרוטב הוא רוטב חרדל
בתמונה השמאלית רוטב ירוק ולרוטב יש גם מתכון למטה.
אז איך מכינים סלמון כבוש?
את דג הסלמון הטרי מחלקים לשניים ושמים בקערה עמוקה
מצפים את הדג היטב בתערובת של סוכר ומלח
כל הכמויות המדוייקות כמובן במתכון למטה.
על המלח מפזרים המון המון שמיר קצוץ את החצי השני מצפים גם במלח ומניחים על הדג עם השמיר
וגם מעל מצפים בסוכר והמלח.
את שני החצאים מכסים בניילון נצמד
מכניסים למקרר ושוכחים לשמונה שעות. אחרי שהדג מוכן חותכים לפרוסות דקות דקות ומתענגים! הבעיה היחידה כשמצלמים
זה כמו להשאיר את החתול לשמור על השמנת
לא נשאר מה לצלם(:  

סלמון כבוש

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

תוספת נפלאה של שעועית ופטריות שמתאימה לכל ארוחה, תבשיל צמחוני/טבעוני

  מתוך שלושה ילדים, שניים בשלנים ואחת לא מכינה חביתה לבד.
שניים מתעניינים בבישול ומגיל צעיר מכינים תבשילים לבד, אחת מתקשרת לבקש משלוחים בלי להסס.
שלושה ילדים שגדלו באותו הבית.
השניים שמכינים תבשילים לבד גם מאד יצירתיים ומוסיפים לכל תבשיל את הטעם הייחודי שלהם.
זאת שבקושי מכינה חביתה מוכנה לפעמים להרתיח מים בשביל פסטה. כן, בסוף תגרד מלמעלה גבינה מלוחה. במתכון לפסטה עם אספרגוס סיפרתי לכם איך לימדה האחות הגדולה את הקטן לשרוך שרוכים.
השיעור לא הסתיים שם. באחד הימים ניגש הקטן לאחותו וביקש שתכין לו חביתה.
"אני לא מתכוונת להכין לך חביתה אבל אם אתה רוצה אני מוכנה ללמד אותך איך מכינים"
עמדה ולימדה אותו איך להכין חביתה.
ככה זה כשיש אמא עובדת מסתבר, השיעורים שהילדים מקבלים מהאחים שלהם שווים יותר. אותם הילדים אוהבים את האוכל שלהם מתובל.
אחת שלא נגעה בתבשילים שהיו טיפה חריפים בילדותה, מעדיפה היום מאכלים פיקנטיים
הקטן משתגע על מאכלים חריפים וזאת שלא מכינה חביתה מוכנה לטעם מכל העולמות. ראיתי את השעועית הארוכה הזו על המדף בסופר.
מסתבר שקוראים לה שעועית שלג או שעועית הולנדית
ואמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות להכין אותה.
להכנת הרוטב השתמשתי ברוטב סויה, סילן ורוטב חמוץ מתוק. אין לי מושג למה קוראים לה כך אבל התבשיל הצליח.
תבשיל נהדר ופיקנטי שמתאים לכל ארוחה ואצלנו מאד אהבו.

מתכון לשעועית שלג עם פטריות ברוטב פיקנטי

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס

מנה נפלאה טבעונית/צמחונית לחג השבועות עם פסטה אספרגום וקרם קוקוס

שיעור בעצמאות.
נכון חג השבועות לפנינו ולא יום העצמאות אבל כשהסטודנט היה בן חמש ניגש אלי ובקש שאשרוך לו את השרוכים.
מן הסתם הייתי עסוקה באיזשהוא דבר כי אמרתי לו "לך לאחותך היא תשרוך עבורך"
מכירים את זה נכון? תעזוב אותי באמא'שך רק תן לי לגמור את העניינים שלי.
פה מתחיל השיעור שלנו.
כתבה ראשונה בסדרה איך באופן ספונטני למד הילד אבני דרך לחיים, הילד שבדרך כלל עשו בשבילו הכל.
ניגש הקטן לאחותו ואמר לה "אמא אמרה שתשרכי לי את השרוכים"
נעמדה מולו ובטון חד משמעי אמרה:
"מה נראה לך? שאני אשרוך לך את השרוכים כל החיים? אני אלמד אותך פעם אחת וכדאי שתזכור איך עושים את זה!"
התכופפה ולימדה אותו לאט איך שורכים שרוכים.
זהו. הילד למד. לכל החיים. אתה גדול ואתה יכול. זה מה שהעבירה לו והוא למד.
השבוע בעודו לבוש בחליפת החתן סיפר לנו את הסיפור ואני הייתי חייבת להעביר לכם אותו.
פסטה עם רוטב קוקוס מנה נפלאה לצמחונים טבעונים לשבועות.
גם אתם יכולים(:
מבשלים פסטה, חולטים אספרגוס, מבשלים קרם קוקוס,
מערבבים הכל ביחד ומגישים.
יופי של מנה!

פסטה עם אספרגוס

קוּבֶּה של פסח

קוּבֶּה נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לחג הפסח

אני לא נוהגת לתת את העוזרת שלי לשום חברה.
כבר סיפרתי לכם על כך והודעתי קבל עם ועדה שלא מתחלקת בשלושה דברים:
עוזרת, מאהב ובעל ובדיוק בסדר הזה
והכל כתוב כשנתתי את המתכון לעוגת שוקולד עם עוגיות אוראו. אבל יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
"יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?" ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
"הכנתי לחברה שלך קובה"
"באמת?"
"אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל"
נו-נו ברור לכם שמאותו הרגע עד שקוּבֶּה של פסח לא עמדו אצלי על השיש לא הייתי רגועה.
מבשלים 2 תפוחי אדמה, מערבבים עם קמח מצות, ביצים, מים ושמן מערבבים לבצק רך.
ממלאים בבשר ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא מטגנים ישר ויש לכם קוּבֶּה של פסח רכים-רכים וטעימים.
אפשר גם אחרי ההקפאה להוציא למקרר להפשיר
ואז זמן הטיגון קצר יותר. אגב שאלו אותי על הלחמניות הרכות והנהדרות של פסח
אז המתכון ללחמניות נמצא פה
לחמניות של פסח מהירות הכנה
   

קובה של פסח

תוספות