ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

תבשיל ירקות של כרוב וכרובית ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

החלטתי להצטרף ליום שני ללא בשר והיום תהנו מירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. בפעם האחרונה שפרסמתי את תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות – אהבתם אותו מאדמישהי שאלה אם אפשר להכין את התבשיל ללא גלוטן וישר נרתמתי למשימה.
בימים אלה, כשאני מנסה בכל כוחי שוב בפעם המיליון, לרדת במשקל, אני מחפשת מאכלים שיהיו לי גם טעימים.
לא פשוט להכין תבשילים שיהיו גם קלי הכנה וגם טעימים.
אני אוהבת ירקות מאודים ברוטב עגבניות אבל הירקות בלי פחמימה לידן נראים לי קצת מיותמים,
לכן אטריות האורז מאד מתאימות כי הן ללא גלוטן.
אני אוהבת את תבשיל הכרוב. הפעם הוספתי גם כרובית לתבשיל
והשתמשתי באטריות אורז ללא גלוטן כתוספת לתבשיל.
התחלתי בטיגנתי הבצל במעט שמן, הוספתי את הכרוב והכרובית לסיר והקפצתי אותם מעט.
הוספתי רסק עגבניות מים ותבלינים
ורק לאחר שהתבשיל התרכך הוספתי את האטריות ובשלתי כמה דקות נוספות עד שהאטריות התרככו.
ככה נוצר לו תבשיל ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן. אני אוהבת מאד את אטריות האורז.
הן גם דקות מאד, הן ללא גלוטן ומאד טעימות.
אני בטוחה שתהנו מהתבשיל.   אם אתם מחפשים מתכונים טעימים נוספים ללא בשר אולי תרצו –
פלפלים ממולאים עם בורגול ועלי מנגולד
או אולי מג'דרה עם בורגולתהנו אהובות ואהובים!

ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עם אטריות אורז ללא גלוטן

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

אטריות נודלס עם סויה, המתכון הכי פושטי והכי טעים שיש, תינוקות וילדים נהנים ממנו מאד

הילדים אצלנו משתגעים על אטריות נודלס. הכי פושטיות שיש. האטריות ביצים הדקות ביותר.
קודם כל מכינים אותן בצ'יק צ'ק והן רכות ונלעסות אצל הקטנים בהנאה.
לתינוק בן העשרה חודשים, שמים בצלחת ערימה
ועם היד הוא גורף ואוכל את הנודלס.
הייתי שמה לכם תמונה שהייתם נמסים ממנה בטוח
של הקטנצ'יק אוכל את אטריות הנודלס עם סויה
אבל אני מסתכנת בחרם תמידי מצד הבת שלי אז אני לא לוקחת צ'אנס.
בחורף היינו בים והוא ישב על החול עם הגב אלי,
תמונה נהדרת, ים, רקיע כחול ותינוק עם גב, הרמתי את הנייד וצילמתי.
נעמדה לידי עיני הנץ ואמרה:"שלא תחלמי להעלות את התמונה הזו"
"אבל הוא עם הגב!"
"אמא! שום תמונה!!"
ובזה זה נגמר. אבל בוא נחזור לנודלס.
מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות   הכנתי לכם סרטון גם שתראו בדיוק איך אני עושה את זה:נודלס שהילדים משתגעים עליהם.
במיוחד זאת שאוהבת הכל "בלי כלום" ו"בלי רוטב"
והנסיך השני מעדיף את אטריות הנודלס על כל תוספת אחרת.
בחודשים האחרונים זה שהמציא את המתכון לתפוחי אדמה
שידרג גם את הנודלס
ויש להם הצלחה מסחררת!
קצת מצחיק לקרא לזה מתכון אבל זה פשוט טעים.
אחרי שהנודלס מוכנים, שופכים עליהם מעט שמן,
רוטב סויה ומערבבים.
זהו. בגלל שהנודלס חמים מהבישול
הם סופגים את הטעם ולא צריך יותר שום תבלין
והילדים בולסים אותם בלי הכרה. טעימים טעימים.

עוד מתכונים בקלי קלות תמצאו כאן – רק ללחוץ על השורה
מכינים בצ'יק צ'ק

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

דלעת ערמונים עם מילוי של עלי מנגולד ופטריות מגישים עם כפית והיא חלומית בטעמה

לפני נישואי הודעתי לאמי שאני את השמיכה והכרית שלי לוקחת איתי מהבית.
אמא שלי הרגיעה אותי והודיעה לי שב"נדוניה" שלי נכין שמיכות וכריות חדשות מהניילונים.
יום אחד לקחה אותי לחנות שמתמחה בהכנת כלי מיטה.
החנות שכנה ברחוב עקיבא בחיפה.
אז, זה נראה לי מקום שכוח אל והחנות בכלל נראתה לי מוזר
אבל האנשים שם ידעו את העבודה.
עד היום אני זוכרת מין פחית שימורים חלודה כזו שהראו לי
שבה הם שקלו את משקל הנוצות שהכניסו לכל ריבוע וריבוע בשמיכה.
ככה הם תפרו את השמיכה, הכניסו לכל ריבוע את כמות הנוצות
סגרו בתפירה והמשיכו לריבוע הבא.
הם הראו לי שמיכה זוגית ענקית, אמרו שככה תראה השמיכה החדשה שלי.
אני אמרתי שהשמיכה נהדרת אבל אני רוצה אותו דבר ביחיד.
שתי שמיכות יחיד בדיוק באותה צורה.
הם אמרו שבדרך כלל נהוג להכין לחתונה שמיכה זוגית,
הודעתי להם שעם כל הכבוד לחתונה, בלילה אני זקוקה לשמיכה הפרטית שלי.
וכן, מעל שלושים שנה אנחנו מחזיקים מעמד כל אחד עם השמיכה הפרטית שלו. באותה שקדנות בה הכינו לי את שמיכת הכלולות שלי
אני מילאתי את דלעת הערמונים שלי.
במסירות ואהבה.
דלעת ערמונים היא בעלת טעם מאד מיוחד.
כשחוצים את הדלעת באמצע היא יוצרת צורה של פרח.
פה אתם יכולים לראות את דלעת הערמונים לפני הכניסה לתנור.
את דלעת הערמונים מילאתי במילוי גבינות עלי מנגולד ופטריות
והמנה יצאה חלומית.
מומלץ  להגיש למנה ראשונה עם כפית.

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיה המגש הראשון שיעלם אצלכם משולחן. שלושה מצרכים והלהיט החדש אצלכם!

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיו הלהיט שלכם לשבועות.
כלום כלום כלום עבודה וקצת מצחיק לקרא לזה מתכון
אבל אחרי שתכינו בפעם הראשונה, אתם תראו בעצמכם
איך המגש עם הטורטיות  הגבינה והסלמון יעלם ראשון מהשולחן!
אחותי הכינה את זה בשבועות בשנה שעברה ומאז זה להיט ולהיט נחטף!
קלות בלתי נסבלת להכנה ואתם תודו לי שוב ושוב. אצלנו מאד אוהבים סלמון
והחתן השבדי שלי אף לימד אותי להכין סלמון כבוש
שזה בכלל שוס כי הוא טעים יותר מהמוכן,
מכינים ממש מהר וממש קל ותוכלו למצוא את המתכון
כאן – סלמון כבושאז אחרי שיש לכם סלמון
כל מה שאתם צריכים זה ללכת לסופר לקנות טורטיות וגבינה
ולהכין את הכלום עבודה ולהנות ולצחוק כל הדרך אל החג.
היידה מספיק דיבורים ומתחילים 

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

קניידלך רכים ואוורירים שמכינים במהירות כשרים לפסח פרווה

איך מכינים קניידלך אוורירים טעימים כשרים לפסח
סרטון בו תוכלו איך מכינים קניידלך  –כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע,
הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
"גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?"
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:"שבע או שמונה"
וכל פעם מחדש, הילד היה זקוק להנשמה וכדורי הרגעה (בצחוק!בצחוק!)
איך האחיינית שלו אכלה בליל הסדר שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל.
למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
"אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך"
"שניים?" התפלאה הבת שלי "אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל"
הילד כמעט התעלף "למה את מתכוונת?"
אצלנו סבתא מגישה ושואלת:"גלי, לשים לך עוד?
ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה.
אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה"
"זה לא יכול להיות!" הילד הסתכל עליה במבט מוזר "אצלנו אין דברים כאלה"
"כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה"
ושלא תטעו, לא היתה פה שום הגזמה, הילדה תיארה במדוייק את מה שקורה ליד השולחן.
אצל חמותה של אחותי, ממוצא אוסטרי יקה, היה חינוך מוקפד ולכן תמיד באה השאלה:"כמה לשים לך אחד או שניים?"
וככה מדי שנה, בפגישה של אחרי ליל הסדר בארוחת הצהריים, "גלי כמה קניידלך אכלת אתמול?"
בתקווה שאולי הוא ישמע משהו אחר, אבל לא. הוא המשיך לקבל שניים והיא.. נו אתם יודעים(:את המתכון לקניידלך לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק. ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

מתכונים לתוספות

מתכונים קלים לתוספות מעניינות שמשפרות כל ארוחה. מתכונים לתוספות תמצאו אצל סוויט דולי
אתר האוכל המוביל בישראל · מאגר מתכונים לתוספות מכל הסוגים
מתכונים לתוספות מעולות שילוו את הבשר או יככבו בפני עצמן.
מחפשים רעיונות ומתכונים לתוספות קלות להכנה? הגעתם למקום הנכון! מגוון מתכונים מעולים לתוספות שמכינים בקלות ובמהירות
מחפשים תוספות לארוחה או תוספות לעל האש? אז הגעתם למקום הנכון. כאן תמצאו מבחר מתכוני תוספות קלות להכנה וטעימות במיוחד שכל אחד יכול להכין בלי הרבה מאמץ, כאלה
תוספות לבשר הן תוספות המתלוות למנת הבשר בארוחה, כמו מתכוני אורז, פסטה, סלט ירקות, תפוחי אדמה בתנור ועוד. כמו כן, ניתן לכלול כאן גם רטבים מסוימים לבשר.

מתכונים לתוספ