גיבץ' - תבשיל ירקות

גיבץ' – תבשיל ירקות

תבשיל ירקות טבעוני שמתבשל לאט לאט והוא מתאים לימים קרים של מיאמי וגם של ישראל

גיבץ' תבשיל ירקות בטעם של פעם נולד בווטצ'אפ המשפחתי.
חיים שלמים מתנהלים בווטצ'אפים המשפחתיים.
בטוח שבכל המשפחות אותו דבר והגיבץ' שבתמונה יספר לכם סיפור משפחתי.
אגב, המשפחה שלי בטוח תהרוג אותי שככה אני חושפת את הסיפורים שלנו,
אבל יום ראשון הגיע, נוהל בריאות חייב להימשך ותבשיל הגיבץ' מעולה לנוהל. במשך שנים נהגה אמא שלי להכין את הגיבץ'.
ירקות חתוכים שזורקים בסיר, מבושלים עם רסק עגבניות עד שהירקות הופכים רכים-רכים,
והתבשיל מוגש עם אורז לבן ליד.
תכלס גיבץ' נשמע ממש לא להיט, אבל עם לחם שטובלים ברוטב זה מהזה טעים אש.
החצילים שמתרככים עם העגבניות והתבלינים, לא יודעת מה אתכם אני מתה על זה.
זה אולי לא נראה מי יודע מה אבל ממש טעים!
האמת שכל פעם אני מכינה עם הירקות שיש בבית. פעם עם קישואים וגזר,
פעם מוסיפה חצילים, כל השאריות שיש – הולכים לגיבץ'. מצחיק שדברים מובנים מאליו לנו לא ידועים לילדים שלנו והנה הסיפור מהווטאפ. האחיינית שלי שגרה במיאמי, עברה לחיי טבעונות והתלוננה על שקשוקת החצילים שלי.
העתקי וטצ'אפים יספרו לכם את הסיפור כולו.אחותי מצילה את המצב עונה לה:כעבור כמה שעות מגיעה התמונהאם אתם רוצים עוד מתכונים טבעונים צמחוניים תמצאו כאן – מתכונים לטבעוני צמחוני ועוד מתכונים לירקות כאן – מתכונים לירקות
בינתיים אני הכנתי את הגיבץ' וגם שמתי תמונות חדשות.
הגיבץ' מתאים במיוחד לאכילה עם אורז כמו שסיפרתי לכם, מתכון תמצאו פה – מתכון לאורז אחד אחד

גיבץ' – תבשיל ירקות

איך מכינים קציצות בשר עם מנגולד

איך מכינים קציצות בשר עם מנגולד

קציצות בשר עם מנגולד מופלאות בטעמן, גירסת העצלנים לעלי מנגולד ממולאים בבשר

אחותי ואני יושבות במסעדה ומזמינות.
מאז שאחותי רזתה חייבת להודות לא כיף לאכול איתה.
כל מנה בודקת מה יש, כמה קלוריות, אם זה מטוגן, אם זה מבושל – ת'כלס משגעת את השכל.
טוב, בסדר היא צודקת וגם אני מאד. מאד חח משתדלת,
אבל לא פלא שהיא מצליחה להחזיק במשקל אפס שלה ואני לא.
בקיצור, יושבות ומזמינות.
ההיא עוברת על המנות, מחפשת מה יהיה לה הכי שווה ונפלה על קיש מנגולד.
אמרה תאכל את הבאמצע של הקיש וככה לא תבזבז קלוריות על הבצק.
סבבה. לכי על זה אחותי. הגיע הקיש.
לא מדברים כרגע על מה שאני הזמנתי.
חותכת ביס מהקיש, מכניסה לפה, מניחה המזלג ואומרת: "נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה הקיש הזה לעומת מה שאת מכינה"
אני יושבת עם מנת האלפיים קלוריות שלי ופורצת בצחוק
"היה שווה לקחת אותך למסעדה רק בגלל המשפט הזה".
אמא שלי נהגה לתבל משפטים/ניבים בספרדית בדיבור שלה ואחותי מדייקת כמוה.
נִי פורָה אוּנָה קָלֶגָ'ה – זהו משפט בספרדית שאמא שלי נהגה לומר כשמשווים דבר לדבר.
קָלֶגָ'ה -זהו שביל בספרדית והתרגום המילולי – זה לא ,באותו השביל, עם האוכל שלך.
המשמעות המילולית של המשפט – אין מה להשוות לעומת מה שאת מכינה.מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר – תבשיל חלומי עם סרטון הכנה תמצאו כאן – עלי מנגולד ממולאים בבשר אז לא אתן לכם מתכון לקיש מנגולד אבל בהחלט יהיה פה מתכון לקציצות בשר עם מנגולד.
אנחנו מאד אוהבים מנגולד ובדרך כלל בחגים
אני מכינה עלי מנגולד ממולאים בבשר.
גירסת הקציצות עם עלי המנגולד שמעורבבים ביחד,
זו הגירסה המהירה, לעצלנים
שמביאה את המנגולד לקציצות
שמקבלות טעם נהדר. לעוד מתכונים טעימים עם מנגולד לחצו כאן – מתכונים עם מנגולד 

קציצות בשר עם מנגולד

פינגר פוד מבחר מתכונים לחנוכה

פינגר פוד מבחר מתכונים לחנוכה

פינגר פוד, ביסים קטנים טעימים והורסים שיעלמו לאורחים שלכם במהירות בפה.

מבחר מתכונים לחנוכה.
נכון כשאתם באירועים יש את המלצרים שמסתובבים עם מגשים ועליהם כל מיני דברים קטנים להגשה?
קוראים לזה פינגר פוד או בעברית פשוטה אוכל של ידיים.
מנות קטנות שבביס אחד נעלמות בפה.
לא צריך להתאמץ עם סכינים, מזלגות, ביס והופ הכל נעלם בפה.
אח שלי שיהיה בגן עדן היה הורס אותי מצחוק באירועים.
היה מסתובב עם צלחת ריקה ומזלג.
"מיכליקו אתה לא אוכל כלום?"
"זה רק נראה ככה. החלק הטוב שכולם חושבים שאני לא אוכל אבל המזלג עובד יופי שעות נוספות."
אז הפעם חברימים, מוותרת לכם גם על המזלג.
ביסים קטנים טעימים שתכינו לאורחים והם יעלמו להם בצ'יק בפה.
פינגר פוד לחנוכה. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה או על השורה הצבעונית גבינת פרומעז מטוגנת
עיגולים של גבינה שנעלמים ראשונים ממגש האירוח כמה שהם טעימים
צ'יפסים אפויים של קישואים
תוכלו למצוא את המתכון כאן: צ'יפסים אפויים של קישואים  מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון
טורטיות עם גבינה וסלמון – שלוה מצרכים והלהיט החדש אצלכם!פטריות פורטבלו ממולאות מכינים בצ'יק צ'ק
הן נהדרות אפשר לחצות לשניים וחלומיות בטעמן!
המתכון נמצא כאן: פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזיםנעבור למתוקים.
קינוח כוסות – לוטוס עם קצפת
מפוררים עוגיות לוטוס בכוס
מקציפים 1 אינטסטנט פודינג וניל+1 כוס חלב+1שמנת מתוקה לקצף יציף
מזליפים מעל העוגיות
מצפים למעלה בממרח לוטוס שהומס מספר שניות במיקרו.בננות קפואות מצופות שוקולד
עם ציפוי פרורי שקדים או אגוזים קצוצים
פורסים פרוסות בננה
ממיסים 100 ג' שוקולד מריר/חלב
טובלים את הבננות בשוקולד
מצפים בפרורי שקדים או אגוזים
ולמקפיא.
נחטפים נהדר!אותם בננות עם ציפוי אגוזים קצוציםצלחת מפירות העונה תמיד תעשה רושם על השולחןסביבונים ממרשמלו ומקלות מלוחים יכולים להיות אחלה הפתעה לילדים
את סביבוני המרשמלו הטבולים בשוקולד הבאתי לכם מהאתר הזהואיך מכינים את סביבוני המרשמלו לקחתי מפה
טובלים מקל בייגלה במרשמלו
טובלים המרשמלו בשוקולד מומס
ושמים להתקרר במקררולסיום – חנוכיית פירות
אותה הבאתי לכם מפה
אם אתם מחפשים עוד מתכונים של פינגר פוד
רק ללחוץ כאן – פינגר פודפינגר פוד מבחר מתכונים לחנוכה חג שמח חברימים ותהנו!! אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!
פול ירוק תבשיל ספרדי

פול ירוק תבשיל ספרדי

פול ירוק שמכינים במהירות וטעמו מזכיר טעמי חג

יש לי חברה ששנים אנחנו מטיילות ביחד בחו"ל.
החודש לקחה את בעלה ונסעו בלעדינו. כן-כן אל תדאגו תכננו ביחד אבל בסוף לא התאפשר.
אני חברה טובה, מפרגנת לה, שתהנה.
בטח שתהנה, זה ששלחה לי תמונות ססגוניות עם נופים הורסים,  מאכלים אקזוטיים,
ואני שוכבת במיטה חולה אין שום קשר. נאדה. ברור מפרגנת. ברוררררר, איןספקבכלל!
אבל הלב ראבק, הלב מתמלא בזכרונות. הקניות שלנו בחו"ל ביחד זו חוויה.
לכל אחת יש את השיגעונות שלה אבל בקניות אחרי כל כך הרבה שנים, מכירות את הריטואל.
נכנסות לחנות, סריקת עיניים מהירה של החנות ואז "נשארות?"
"לא. מיצינו"
היו גם פעמים שאיבדנו את עצמנו.
כריסמס בניו יורק לפני יותר מעשר שנים. אנחנו ב"מייסיס" במחלקת הלבשה תחתונה.
נכנסנו למחלקה והרגשנו כמו עליזה בארץ הפלאות.
מי שמכיר את החנות העצומה"מייסיס" יודע ומי שלא תחשבו קניון עצום רק של הלבשה תחתונה.
אחרי ארבע שעות תמימות שאלתי אותה אם היא יודעת מה השעה.
זה היה טירוף. אפילו לא שמנו לב איך הזמן עבר.
באיזשהוא שלב איבדנו את הבושה. כריסמס והאמריקאים אלופים בתורים
וצריך לעמוד בתור רק למדידה, באמצע החנות על הבגדים מדדנו חזיות.
המחירים היו ברצפה והמגוון – אלוהים! לא ידענו מה לבחור קודם. לאמא שלי יש פתגמים בספרדית שבתור ילדה למדתי אותם ואחד מהם מלווה אותנו שנים בקניות.
להלן הדוגמא.
הבוקר מתחיל, מסתובבים בסיורי תרבות וב-מ-ק-רה נפלנו על רחוב עם חלונות ראווה. בחלון תיק הורס.
אני נעמדתי מול החלון היא נצמדה אלי ומתחילה שיחה
"נו מה את אומרת?"
"באמת יפה אבל דוריקה רק בוקר"
"מה פירוש בוקר?"
"מה ניקח אותו מעכשיו? נסתובב איתו כל היום?"
"אבל את יודעת מה אמא שלי אומרת נכון?"
"תקחי אותי כשאת רואה אותי לא כשאת רוצה אותי?"
"בול. טוֹמָה מֶה קְווָאנְדו מֶה וֶס אִי נו מֶה קְווָאנְדו מֶה קֶס" משמעותהמשפט: לכי תדעי מה יהיה אחכ. עכשיו יש תיק שאת רואה אותו תקני. כשתרצי אותו אחרכך הוא יהיה שם?
יודעת אמא שלי על מה היא מדברת. החברה שלי שמטיילת עכשיו בעולם בזמן שהסינוסים שלי לא מפסיקים לכאוב, לא נוגעת בפול ירוק מבושל.
משהו בענייני גנטיקה של ספרדים שאסור להם לגעת בפול.
אצלנו הפול מאכל חובה בראש השנה ובפסח. שנים מכינים אותו והוא מלווה אותנו בחגים.
נכון, עכשיו לא ראש השנה וגם לא פסח,
אבל ראיתי במקררים בסופר פול והזכרונות גרמו לי להכין פול ירוק תבשיל ספרדי, באמצע השנה.
מכינים פול ירוק במהירות והתבשיל חלומי!

פול ירוק תבשיל ספרדי

סלט בטטה ועדשים שחורות1

מתכון לסלט בטטה עם עדשים שחורות

סלט בטטה עם עדשים שחורות תבשיל שרוקדים בגללו בסלון, איך מכלום עבודה ושני מרכיבים עיקריים האורחים משתגעים.

כדי להצליח בנושא הירידה במשקל אני משתמשת בכל התותחים.
תותח ראשון – פתחנו שלוש חברות קבוצה בווטאפ.
בקבוצה אנחנו מעודדות אחת את השניה,
מורטות לעצמנו את השערות כשלא מצליח, מייללות בכאב כשמחוג המשקל לא זז
ומקבלות חיזוקים אחת מהשניה כשזה עובד. בלי שום קשר הכרתי חברה חדשה בזכות האתר שלי והתברר שיש בינינו הרבה נקודות דימיון.
אחת מהן, אנחנו מחתנות בנים בהפרש של חודש ושתינו מנסות לרדת במשקל.
אחרי שגמרנו לטחון את נושא הדיאטה, הגענו כמובן לנושא האוכל. איך לא!
בין הקיטורים על האוכל וארוחת שישי שכל פעם אנחנו צריכות להמציא את השולחן מחדש,
סיפרה לי על בטטה ועדשים שחורות, תבשיל שהוא גם סלט, גם תוספת ומכינים בצ'יק צ'ק.
תקראו לזה  תקראו לזה סלט עדשים ובטטה, תבשיל בטטה ועדשים שחורות
תקראו לזה איך שאתם רוצים, חברימים עד שתקראו לו הוא יגמר!
והנה עוד אפשרות לסלט עדשים ובטטה.
אתם יודעים שאני משתגעת על תפריטים מהירים.
איך מהיר? אסביר לכם.
מבשלים עדשים שחורות, אופים קוביות בטטה בתנור, מערבבים והופ גמרנו. השבוע העמסתי על שולחן השישי את הקערה הזו
וחברימים, בחיי קריאות התפעלות ובצ'יק זה נגמר.תודה לציפי אהובתי
שנתנה לי את המתכון לבטטה ועדשים שחורות
סלט שהוא גם תבשיל.סלט טעים ומיוחד נוסף עם עדשים שחורות הוא
סלט טבולה עם עדשים שחורות ונוסח לסלט טבולה רגיל יש גם – סלט טבולה

מתכון לסלט בטטה עם עדשים שחורות

במיה ברוטב עגבניות סוויט דולי

במיה ברוטב עגבניות

תבשיל במיה ברוטב עגבניות סמיך שמזכיר בטעמיו את בית אמא

לפני כשנה אחותי חיתנה את בנה ובמסגרת ההתרוצצויות קבלתי טלפון בהול באמצע היום.
"אני זקוקה לך בדחיפות תגיעי לחנות שמעבר לרחוב עכשיו!"
לא התווכחתי ומצאתי אותה בחנות שקונים בה תכשיטים על משקל.
בצעד מהוסס נכנסתי לחנות, מה יש לה לחפש בחנות הזו? מצאתי אותה מול המראה.
"תסתכלי עלי" אמרה וחשפה את תנוכי אוזניה.
הסתכלתי והייתי מרוצה.
זוג עגילים יפהפיים קישטו את אוזניה. נראו יהלומים.
"נכון יפים?"
"יפים מאד" עניתי
התמוגגה. "את חושבת שאני יכולה לענוד אותם לחתונה?"
"ברור. כמה הם עולים?"
"25 שח" ענתה המוכרת.
פרצתי בצחוק ואמרתי לאחותי שאף אחד לא יעלה בדעתו שהעגילים לא אמיתים.
"ושלא תעיזי לספר איפה קנית אותם" השבעתי אותה
אחרי שהלכתי, מצאה אחותי גם שעון שאהבה ובחתונה ענדה את העגילים והשעון. באירוע, בעודה עומדת בכניסה, הגיעה אחת מחברותיה.
אחרי הנישוקים, החיבוקים והמחמאות – כמה את יפה, איזו הופעה מדהימה וכל יתר המחמאות, עברה לפרטים הקטנים.
"איזה יופי של עגילים. מדהימים! כמה עלו?"
אחותי, שכחה את האזהרות שלי ענתה בטבעיות "עשרים וחמש"
"ידעתי. ידעתי שהם של שטרן! עשרים וחמש אלף זה מחיר הגיוני בשטרן. הם פשוט יפהפיים!!"
לשניה, אחותי התבלבלה אבל באותו הרגע גם החליטה להמשיך עם ההצגה.
"וראית את השעון?" הושיטה ידה
"מד-הים!" מתמוגגת החברה "גם הוא משטרן?" "לא. את השעון אחותי קנתה לי. אתמול בערב באה, אמרה שהחליטה לפנק אותי לפני האירוע.
באה עם קופסה נהדרת, פתחה ואמרה לי שזו מתנה לכבוד האירוע."
"מקסים-מקסים-מקסים איזו אחות!!" עצרה ובלי להניד עפעץ "וכמה הוא עלה?"
"חברה שלי,יוֹ נוֹ מֵנטֵרֵמֵנטוֹ אֶנ אֶסטָז קוֹזַס" [משפט בספרדית שפירושו המילולי -אני לא מתעניינת בדברים האלה ] "אחותי קנתה לי מתנה, אמרתי תודה ולא שאלתי שאלות"
" אין על אחותך! את צודקת לגמרי. אבל שתדעי לך, כמו שאני רואה את השעון, לפחות חמשת אלפים שמה עליו."
שאנחנו נשבור לה את המילה?(: היהלום השני הוא תבשיל במיה ברסק עגבניות בנוסח אחותי קנתה לי כמובן
תבשיל פנטסטי שמכינים אצלנו בחגים
כיום הוא להיט על שולחן השישי.
אני זוכרת את אמא שלי מייבשת את הבמיה שעות לפני שהכינה אותה.
אני מטגנת אותה לפני והיא יוצאת פנטסטית.
לפעמים קונה טריה, הפעם השתמשתי בשקית קפואה.
את הבמיה מגישים אצלנו כמובן עם אורז לבן היהלום הראשון  של הסיפור
נמצא פה במתכון – אורז עם חצילים מטוגנים בנוסח "בעלי קנה לי"לעוד מתכונים טעימים של ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות 

במיה ברוטב עגבניות

אורז עם חצילים מטוגנים

מתכון לאורז עם קוביות חצילים

אורז עם חצילים מטוגנים הוא תבשיל יהלום. החצילים מקשטים את האורז ומשדרגים את טעמו.


לפני שנים, ערב ראש השנה, ערכתי קניות לחג ונעצרתי מול חנות תכשיטים.
עגילי זהב משובצים באבני חן, לכדו את עיני.
הם היו יפהפיים. הם נצנצו אלי מחלון הראווה ואני שמעתי אותם קוראים בשמי.
זזתי ימינה, זזתי שמאלה והם זוהרים אלי ולא מפסיקים לקרא לי.
הסכום היה די שערורייתי ואני הלכתי וחזרתי והלכתי וחזרתי ובסוף נשברתי.
מה זה סכום שערורייתי לעומת משהו שהחלטתי שמגיע לי לכבוד החג?!
נכנסתי, מדדתי ויצאתי מהחנות מ-או-ש-רת עם העגילים מוטמנים בתיק. בערב החג, בעודי עומדת מול המראה בוחנת את עצמי,
נשמעה כרגיל את קריאת האהבה של בעלי "כמה זמן עד שאת באה? תמיד צריך לחכות לך?"
מתוק אמיתי.
אני, מול המראה, לא עונה.
מנענעת את הראש מצד לצד, רוקדת פלמנקו בלב רק מלראות את העגילים החדשים על האוזניים.
משיכת ליפסטיק אחרונה על השפתיים ובחיוך רחב יוצאת למשפחה.
"אמא!" התנפלו עלי הבנות "איזה עגילים מדהימים יש לך!"
ככה זה בנות, הן רואות הכל.
"מדהימים, אה?" חייכתי "אבא קנה לי"
"באמת??" התפעלו הילדות, מצטופפות לראות את העגילים.
"כן" חייכתי בנונשלנט "ברגע שגמרתי להתלבש, אבא הוציא מהארון קופסה ואמר לי, אשתי קניתי לך מתנה לחג וענד לי את העגילים"
"כמה רומנטי, שיחקת אותה אבא" התמוגגה הבכורה
"איזה יופי! כל הכבוד. העגילים מקסימים." מחאו הבנות כפיים בשמחה.
האבא, די המום עמד בצד, האמת חייך ולא אמר מילה. מגיעים לאחותי לארוחת החג. רק נכנסתי ואחותי הסתערה עלי
"מאיפה העגילים המשגעים האלה?"
בלי להתבלבל מכרתי לה את אותו הסיפור בדיוק.
גמרתי להתלבש, ארון, קופסה, מתנה לחג.
אחותי ספקה כפיים "אחח, איזה בעל משגע יש לך! אויי אחותי, הם מדהימים. איזה יופי. תתחדשי!"
פנתה לבעלה בתוכחה "אתה רואה בעלי? תלמד מהבעל של אחותי. ככה מביאים מתנות לחג." מאז, "בעלי קנה לי" נהפך לקוד משפחתי.
מתייצבת בעבודה עם שרשרת חדשה, הבנות מתעלפות ואני בחיוך-על אומרת "בעלי קנה לי".
כשאני מתייצבת עם תכשיט חדש, אחותי מסננת "אה פסטיוזה, שוב בעלך קנה לך?"
ושתינו פורצות בצחוק כי שתינו יודעות את האמת.לסיום – כן. היו פעמים שבאמת "בעלי קנה לי"
מצד שני יש גם לא בסיפור.
עד היום לא שאל כמה עלו העגילים. לסיפור הנהדר שני מתכונים בגלל שני העגילים.
אורז עם קוביות חצילים מעל הוא תבשיל יהלום. כדי לדעת איך אפשר להכין את החצילים ללא טיגון
תוכלו למצוא כאן – איך מכינים חצילים אפויים בתנור היהלום השני  -תלחצו כאן –  במיה ברוטב עגבניות
מכיל סיפור דומה ל"בעלי קנה לי" בנוסח "אחותי קנתה לי"
ולכן שני המתכונים מככבים ביחד. במיה ברוטב עגבניות הוא מאכל חלומי שמתרוקן בשניות מקערת ההגשה.קבלו את מתכון היהלום הראשון

אורז עם קוביות חצילים

מג'דרה עם בורגול

מג'דרה עם בורגול

מג'דרה עם בורגול, עדשים עם בורגול בתיבול מזרחי טעים טעים. תבשיל טבעוני מעולה!

אתמול היתה פה עוזרת חדשה.
עזבו אותי מהעוזרות בזמן האחרון. אני מיואשת לחלוטין אבל החלטתי שלא מעניין אותי כלום.
עוצמת עיניים העיקר שתהיה פה מישהי שתרוץ אחרי הלכלוכים וזו לא תהיה אני.
העוזרת לא מחזירה למקום, שלא תחזיר. שוכחת לנקות את המראה בשירותים סבבה, אני אנקה,
ואתם מכירות את סיפורי העוזרת שלי.
סיפור אחד לדוגמא תמצאו במתכון פשטידת קישואים ודלעת לתחילת השבוע. אתמול בעודי מזכירה לה במטבח שצריך לנקות גם את המיקרו וגם את התנור כי מה-לעשות וזה חלק מהמטבח,
הסתכלה על מדף המוצרים ואמרה: "וואלה הבוקר הכנתי לילדים מג'דרה עם בורגול".
נעמדתי דום.
"מה הכנת?"
"מג'דרה עם בורגול וואלה יצא יופי. הכנתי להם גם קובה שיהיה לצהרים"
בנקודה הזו חברימים, לא מעניינית אותי הרצפה, לא מעניין אותי המיקרו שום ניקיון לא מעניין לעומת אוכל.
"את מתכוונת שאת מכינה את המג'דרה במקום עם אורז עם בורגול?"
"בדיוק. י'חביבתי טעיםטעים"
"את יכולה להכין לי גם?"
"בטח! איזה שאלה! אבל את זוכרת אני לוקחת גלובלי וגם נסיעות ואם נשארת זה עוד?"
"כמה שצריך העיקר שתכיני עכשיו" והכינה. הכי הכינה שבעולםבערב הגיע המפקד ואחרי שעבר בין החדרים הודיע לי
שהעוזרת החדשה לא יודעת לנקות, מבולבלת (השאירה ציפית באמבטיה)
והוא לא מבין מאיפה אני מביאה את העוזרות האלה.
ת'כלס צודק אבל מג'דרה עם בורגול הכינה האישה? הכינה.
טעים? טעים!
עדשים עם בורגול עוד לא היה בסוויט דולי נכון? נכון.
אז שתבוא בשבוע הבא שתכין קובה ונמשיך לקטר. לעוד מתכונים למאכלים עם בורגול כאן
מתכונים עם בורגול

מג'דרה עם בורגול

מתכונים עם ירקות

מבחר מתכונים עם ירקות מבושלים...

מבחר מתכונים עם ירקות מבושלים וירקות בתנור מתכונים צמחוניים

מבחר מתכונים עם ירקות מבושלים וירקות בתנור מתכונים צמחוניים,
ארבעה מתכונים עם ירקות בירוק וכתום – שיעזרו לנו לחזור ולנסות לאכול בריא.
לביבות קישואים מכל הסוגים
צ'יפסים אפויים של בטטה,
ירקות מוקפצים עם או בלי בורגול
ושעועית ירוקה בשני גירסאות.
מבחר מתכונים עם ירקות מבושלים וירקות בתנור מתכונים צמחוניים, יש לנו שני צבעים חזקים ונהדרים שיעזרו לנו – ירוק וכתום.
ירוק לפי התורה האינדיאנית הוא צבע של כח רצון והכתום הוא צבע של למידה.
תתמלאו בכח רצון, נחישות, התמדה וביחד נלמד איך נצליח לעבור את השבוע בשלום.
(לפעמים אני מדברת לעצמי דרככם). והכי חשוב שיהיה לנו שקט.   המתכון לצי'פסים האפויים
נמצאים כאן – צ'פסים אפויים של בטטההמתכון ללביבות מכל הסוגים
נמצא כאן – לביבות קישואים מכל הסוגיםהמתכון לירקות מוקפצים עם או בלי בורגול
תלחצו כאן – ירקות מוקפצים עם בורגולבשביל להגיע למתכונים של השעועית
תלחצו כאן – שעועית ירוקה גירסה חמה וגירסה קרה 

מבחר מתכונים עם ירקות מבושלים וירקות בתנור מתכונים צמחוניים

מתכון לסלט קישואים מבושל פיקנטי

מתכון לסלט קישואים מבושל פיקנטי

סלט קישואים פיקנטי ונהדר, כלום קלוריות ואפשר להגיש קר או חם.

הכנתי לכם סרטון איך מכינים סלט קישואים מבושל פיקנטי:
זוכרים שסיפרתי לכם פעם על חמותי, סבתא גלילה, שאצלה כל מאכל הוא מותג בפני עצמו?
סיפרתי לכם על זה כשקבלנו ממנה את המתכון ליהלומי המעמולים של סבתא גלילה.
באותו פוסט גם סיפרתי על  ראלף – קישואים ממולאים באורז וצנוברים – לורן.

לכבוד ראש השנה הסכימה סבתא גלילה לחשוף את דרך הכנת הקישואים ממולאים באורז וצנוברים.
תמיד כשמגיעה קערת הקישואים הממולאים באורז וצנוברים נרשמת התנפלות.
המאכל שתמיד מתחסל ראשון. כמה שלא תכין סבתא גלילה קישואים, תמיד הם יתחסלו.
הקישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים עם רוטב לימוני, שום ונענע הורס.
מעדן אמיתי!! לאחר שרוקנו הקישואים סבתא גלילה מכינה סלט קישואים פיקנטי.
הסלט נהדר וקל להכין אותו.
בגלל שהסלט מכיל מעט מאד שמן ובצל הוא נכנס נהדר גם לקטגוריית "דיאט דוּלי" דרך הכנת הסלט פשוטה.
את פנים הקישואים מאדים עם מעט שמן במחבתמאדים עד שהקישואים נעשים רכים ומשנים צבעם
מערבבים כל הזמן על מנת שהקישואים לא ישרפובמחבת נוסף מטגנים בצל עד שמשחים.
מוסיפים לתערובת הקישואים המאודים ומוסיפים תבלינים.מערבבים ומבשליםמבשלים כחצי שעה עד שהקישואים משנים צבעם ונעשים ממש רכים.
אפשר להגיש הסלט קר או חם.
כפי שתראו בתמונה ממש רואים את גרגרי הפלפל השחור
שמוסיפים פיקנטיות לסלט.

סלט קישואים מבושל פיקנטי

קישואים ממולאים באורז וצנוברים

קישואים ממולאים באורז וצנוברים

קישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים מבושלים ברוטב לימוני, שום ונענע הורס! עוד מנה נוסטלגית של סבתא גלילה.

סבתא גלילה מדגימה איך מכינים קישואים ממולאים עם אורז וצנוברים – ועכשיו הסרטון:זוכרים שסיפרתי לכם פעם על חמותי, סבתא גלילה, שאצלה כל מאכל הוא מותג בפני עצמו?
סיפרתי לכם על זה כשקבלנו ממנה את המתכון ליהלומי המעמולים של סבתא גלילה.
באותו פוסט גם סיפרתי על  ראלף – קישואים ממולאים באורז וצנוברים – לורן.
לכבוד ראש השנה הסכימה סבתא גלילה לחשוף את דרך הכנת הקישואים ממולאים באורז וצנוברים.
תמיד כשמגיעה קערת הקישואים הממולאים באורז וצנוברים נרשמת התנפלות.
המאכל שתמיד מתחסל ראשון. כמה שלא תכין סבתא גלילה קישואים, תמיד הם יתחסלו.
הקישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים עם רוטב לימוני, שום ונענע הורס.
מעדן אמיתי!!
אחראי לאספקת הקישואים זה סבא יוסי, שיורד מוקדם בבוקר לשוק, בוחר את הקישואים הכי קטנים והכי טריים. הלכתי לסבתא גלילה לתעד איך היא מכינה את הקישואים ממולאים באורז וצנוברים. ראשית, שוטפים את הקישואים ומורידים גם את ראש הקישוא
וגם מצידו השני מיישרים אותו.עם סכין-ידית מיוחדת כמו בתמונה מרוקנים את פנים הקישואים
שומרים את הפנים ממנו נכין סלט קישואים פיקנטי.סבתא גלילה, בסבלנות יתרה מרוקנת את פנים הקישוא
עד שנשארת קליפה ממש דקה מסביב.
אם אתם רואים בתמונה כמה לא מושלמים
זה בגלל שסוויט דוּלי הכינה ולא סבתא גלילה(:  שמים בקערה אורז מלא, צנוברים פלפל ומלח
מערבבים הכל ביחדמתחילים למלא את הקישואיםאחרי שמילאה סבתא גלילה את הקישוא
היא דופקת אותו על שפת הקערה כדי שכל האורז יכנס עד הסוףמעבירה למחבת עם טיפת שמן זית ומטגנת אותם קלותלאחר הטיגון מעבירה אותם לסיר ומסדרת אותם צמודים אחד לשניסבתא גלילה מניחה בסיר רק שכבה אחת של קישואים.מוסיפים מים, תבלינים ושמים לבשל על האש.כך הם נראים לאחר הבישול.מצאתי תמונה מאחד החגים בהם הקישואים כיכבו על השולחןוכך נראים הדוגמנים שלנו בשלב הצילומים.  ובפינתנו מי הכינה את המתכון והביאה הוכחות? ווקשה!זוכרים ששמרנו את פנים הקישואים?
מהם הכינה סבתא גלילה סלט קישואים פיקנטי
המתכון פה: סלט קישואים פיקנטי אם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים עם ירקות הכל כאן
מתכונים לירקות

רוצו למטבח.
קישואים ממולאים באורז וצנוברים

מתכונים לראש השנה

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

המתכונים והקינוחים לראש השנה הכי שווים שיש ממיטב בלוגרי האוכל שברשת

מיטב בלוגרי האוכל מגישים לכם מתכונים לראש השנה.
אחרי שיתופי הפעולה בפורים בפסח ושבועות בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך   לנוהל. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מבחר מתכונים של מנות נהדרות לראש השנה.
מתכונים לראש השנה הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש כוללים עוגות משובחות ,טארטלטים במגוון טעמים, סלט מיוחד ועוד מתכונים הורסים. רשימת המופלאות והמופלא (גבר חדש מצטרף אלינו:עידן דלל מ- Foodies)  שהכינו לכם את המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
טלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל  – Con DeLignt
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
עידן דלל – FOODIS
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – צ'יפס תפוחי עץ
צ'יפס תפוחי עץרות אופק – שמח במטבח – עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה
עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנהאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארטלט תפוחים, קוקוס ודבש
טארטלט תפוחים, קוקוס ודבשדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות
מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירותרותם ליברזון – טיפול בבישול – מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימונים
מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימוניםענבל – פיית העוגיות – טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת
טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשתדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – טארטלט פטיסייר תפוח בדבש
טארטלט פטיסייר תפוח בדבשוויני רותם – משהו מתוק – עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלב
עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלבאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סיגרים תפוח בדבש
סיגרים תפוח בדבש הגרגרנית – טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפן
טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפןקרן אגם – אופה וגם יפה – שושני שמרים תפוחים
שושני שמרים תפוחיםעידן דלל – Foodies – קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש
קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבשטלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות – כיפת מוס שוקולד לבן וחלבה
כיפת מוס שוקולד לבן וחלבהמיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת שכבות
עוגת שכבותרויטל אמיר – המערוך המקפץ – פאי פרג ותפוחים
פאי פרג ותפוחיםדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- קישואים ממולאים באורז וצנוברים
קישואים ממולאים באורז וצנובריםענבל רובין – מתוקים ומאפים – מאפינס מייפל ופקאן
מאפינס מייפל ופקאןיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – פסטייה מרוקאית אישית
פסטייה מרוקאית אישיתמיכל  – Con DeLignt – עוגת תפוחים
עוגת תפוחיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מלפוף עירקי
מלפוף עירקיליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות
עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות- לא רק לראש השנהלאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מלאבי מחלב מלא בסירופ מיץ ענבים מרוכז
מלאבי מחלב מלא בסירופ דיבאס – מיץ ענבים מרוכזדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- פאי תפוחים מושלם לראש השנה
פאי תפוחים מושלם לראש השנהואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

חג שמח!

פשטידת תפוחי אדמה חלבית

פשטידה חלבית שמכינים בצ'יק צ'ק מתאימה לכל ארוחה

"אמא איפה המשקפיים שלי?"
"על המדף"
"אין פה"
הולכת למדף שולפת המשקפיים מסתכלת עליו
"ומהזה?"
"עיניים להם ולא ירָאוּ"
זה המשפט שמתמצת את הכל.
שנים אומרת אותו משפט ומסתבר שהילד הפנים אותו. השבוע עף הפיוז כי זה עבר לשלב המבוגרים.
"איפה המכנסיים השחורות שלי?"
"בתיק השחור"
"איזה תיק שחור?"
"בתיק שלקחנו כשנסענו לילדה"
"השבוע?"
"נו באמת! כשהבאנו לה את הפשטידה"
מבט בוהה בי אילו נחתתי מהירח
"הלו! פשטידת תפוחי אדמה חלבית שהיתה צריכה להביא ליומולדת של החברה שלה"
"לא יודע. אין מכנסיים בתיק"
"המכנסיים בתיק"
"הם לא שם"
"אני שמתי אותם שם!"
"ולא הוצאת אותם מאז?"
"כולה עבר שבוע מה קרה?!"
"אין"
"בדקת?"
"אין אני אומר לך. אין!"
הכנסתי את היד לתיק אפילו לא הסתכלתי והוצאתי את המכנסיים.
איי רסט מיי קייס.
מילה. מילה לא אומרת יותר.  המתכון לפשטידת תפוחי אדמה חלבית הוא מתכון קל ונהדר שרץ אצלנו במשפחה כבר המון שנים.
הפעם הכנתי אותו לילדה שהיתה צריכה להביא פשטידה לאירוח.
מכינים את הפשטידה צ'יק צ'ק. פרוסות תפוחי אדמה עם גבינה, שמנת, לתבנית ולתנור.
אני אמנם סוויט דוּלי אבל זו יופי של פשטידה.
אגב, פשטידת תפוחי אדמה חלבית מעולה לפסח בגלל שאין בה קמח. ליד הפשטידה אפשר לצרף סלט עגבניות או סלט מלפפונים ויש לכם ארוחה לתפארת.  אבל אם אתם רק בענייני פשטידה זה גם בסדר.

 פשטידת תפוחי אדמה חלבית

 
ירקות מוקפצים עם בורגול

ירקות מוקפצים עם בורגול

תבשיל טבעוני צמחוני עם ירקות ברוטב פיקנטי.

האמצעית שלי לא מתה על בשר.
היא לא צמחונית בהצהרה אבל מעדיפה מאכלים ללא בשר.
משתגעת על ירקות ואני כל פעם חושבת איך להכין לה משהו שיהיה גם מזין, גם טעים ובריא. השבוע פתחתי את המקרר והירקות שנשארו מהקניות של סופ"ש הסתכלו עלי חצי מעוכים.
מפיתום לזרוק? נעשה מהם מוקפצים ואז אף אחד לא ידע שהם היו מעוכים כי נצ'קמק להם את הצורה. הכנתי לה פעם גם תבשיל עלי מנגולד עם בורגול
אבל כמו שאנחנו מכירים את הילדים שלנו תורידי להם את השמיים ואז תגיע ההערה:
"אבל למה הוספת פחמימות?" האמת צודקת, יכולתי להכין עם קינואה כי קינואה היא לא פחמימה ובורגול כן
אבל מ'לעשות שנגמרה הקינואה?!
רק שתדעו שהעבודה הכי קשה בתבשיל, זה לקצוץ את הירקות.
אחרי שהירקות קצוצים, זורקים הכל לסיר מקפיצים מוסיפים הרטבים ויש לכם ארוחה נפלאה. אני הכנתי שתי גירסאות.
גירסת ירקות מוקפצים עם בורגול
וגירסה נטולת בורגול.קערת ההגשה הצהובה המשגעת עם המפית התואמת
והמפה הצבעונית  באדיבות – פוקס הום.ובפינתנו מי אוהבת לראות שמכינים את המאכלים שלה? ווקשה(:

ירקות מוקפצים עם בורגול

מג'דרה

מג'דרה תבשיל אורז עם עדשים

תבשיל של אורז עם עדשים הכי טעים שיש

בארוחת שבת אכלנו מג'דרה תבשיל אורז עם עדשים והעלינו זכרונות מהעבר ונזכרנו בסיפור "הקציצים והפתיתות".
זה קרה לפני שנים אבל הוא כל כך מצחיק שחייבת לספר לכם אותו. צהריים במשרד. הכי בלגן שאפשר מסביבי, מתזזת את עצמי במהלך עשירי כשהטלפון מצלצל.
זו אחותי והיא בוכה לי כמה אני לא מתייחסת אליה שהיא חולה, כמה אני אחות לא טובה, מתי יהיה לי זמן בשבילה וכו' וכו' כשהטלפון השני מצלצל.
אני מניחה את השפופרת על השולחן.
בטלפון השני משרד ממשלתי חשוב שרוצים לדעת א' ב' וגם ג'.
בעודי מקשיבה להם מצלצל הפעם הנייד שלי וזה הבוס שלי.
"שלום לך" עונה לו והוא בלי שלום אומר לי: "תקשיבי, אלף בית גימל דלת הא וו" ואפילו לא עוצר.
אני אומרת לו: "רגע"
את הטלפון של אחותי אני טורקת בלי להגיד מילה.
היא הרי לא תנתק איתי את היחסים, אין לה אחות אחרת והיא כבר התרגלה המסכנה.
מהמשרד החשוב אני מבקשת מספר טלפון בשביל לחזור אחר כך, מנתקת ופונה לבוס שלי שימשיך לירות את יתר האותיות.
הוא מסיים אני מנתקת את השיחה ואז הטלפון שוב מצלצל. "אפשר לדעת למה אני מגיע הביתה לצהרים ואין מה לאכול?"  שאג הנסיך בטלפון.
בשנייה נעלמים לי מהמוח המשרד הממשלתי, הבוס שלי, (אחותי מזמן כבר לא שם) ואני מתמלאת ייסורי מצפון.
אבל רגע! נזכרת במקרר בבית, רואה את המדפים ויורה בחזרה
"אבל יש במקרר קציצים ופתיתות!"
דממה
"קציצים ופתיתות?? קציצים ופתיתות???"
פרצתי בצחוק ענק
"כן! קציצים ופתיתות! חחח נו אתה מבין.. הקציצות והפתיתים היו שם אתמול בלילה!"
"אין!" שאג "אחותי הגדולה והחבר שלה חיסלו הכל אתמול בלילה" ועוד שניה הטלפון שלי מעלה עשן מהצעקו.
אני ממשיכה לצחוק בלי שליטה
"זה לא מצחיק! אין לי מה לאכול!"
אני  לא נרגעת מהצחוק אומרת לו שמפני שזו לא פעם ראשונה שזה קורה,
(אף מילה על זה שגם אצל הסוויט אין מה לאכול לפעמים), אני לא מבינה בכלל ממה הוא  מתרגש.
"תזמין בונגר" מתחנפת אליו כי המבורגר הוא שיבוש הלשון נשאר מאז שהיה קטן.
טרק את הטלפון ואני המשכתי לצחוק. אז מתכון לקציצים ופתיתות אין
אבל מתכון הורס למג'דרה יש ויש.
שהרי המאכל הלאומי של הספרדים לפני צום תשעה באב
הוא מג'דרה.
אורז ועדשים מעורבבים ביחד,
המאכל האהוב ביותר תמיד על כל בני הבית. יש מתכון גם למג'דרה עם בורגול ועדשים כאן
מג'דרה בורגול ועדשים ולעוד מתכוני תוספות בבקשה – מתכונים לתוספות

מג'דרה תבשיל אורז עם עדשים

שקשוקה עם חצילים

שקשוקה עם חצילים

שקשוקה עם חצילים, ארוחה שלמה במחבת אחד.חצילים עם גבינות וביצים. תענוג!

אז יומיים הייתי שפוכה במיטה.
אתם מכירים את זה. אנחנו אומרים כל הזמן בריאות-בריאות,
אבל כשמגיע הקטע שמפיל מהרגליים, אז אנחנו מתפללים בשקט בלב, שנקום שוב על הרגליים.
כולה מה? וירוס! אבל איזה יומיים אלה היו. אוף. עזבו. התאוששתי, קמתי על הרגליים ופתחתי את המקרר.
כך נוצרה לה שקשוקה עם חצילים.
הזכיר לי את בית אמא. אצלנו אכלו המון חצילים ובמקרר תמיד יש לי חצילים על האש.
בזמנו הכנתי בורקס ממולאים בחצילים שקראתי להם – מאפה חצילים עם גבינה מלוחה, שעף ברשת עם הכותרת:
מי שלא אכל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה עטופים בבצק נימוח  או בלדינו פסטל קון מרנג’נה, לא ידע מהו אושר צרוף בחייו! את המתכון תוכלו למצוא פה: מאפה חצילים עם מלוחה – פסטל קון מרנג'נה
כל מילה אמת ואהבתי איך אף אחד לא העיר לי שהמאפה שלי בתכל'ס בורקס(: אבל אנחנו בענייני שקשוקה. שקשוקה עם חצילים.
איך מכינים?
חצילים קלויים על האש מערבבים עם כל שאריות הגבינות המלוחות שיש לכם בבית מוסיפים ביצים ויש לכם אחלה ארוחה.

שקשוקה עם חצילים

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים

תבשיל נהדר של לוביה עם אטריות ביצים מתובלות

השבוע עליתי על רכבת ישראל אחרי הרבה זמן שלא נסעתי בה.
כשנכנסתי לקרון שלושת רבעי מהאנשים עם הראש בתוך הניידים מהרבע הנותר חצי בוהים/ישנים והרבע האחרון מדבר בפלפון.
תקעתי גם אני את הראש בתוך הנייד.
מאחורי צלצל טלפון עם שיר ולפי הקול בחור צעיר ענה.
"היי. מה קורה. אני ברכבת, אתה שומע, התקשרו אלי היום מחברת הפסיכומטרי שאלו מתי אני משתחרר, אמרתי באוקטובר.
אמרו מעולה במיוחד בשבילך יש לנו מבצע. לימודים בחמישים אחוז והרשמה חינם. אתה קולט? איזה קטע שהתקשרו. ישר נרשמתי. הם מציעים…."
ופה הייתי צריכה לשמוע על מסלול הלימודים שלו, על היתרונות והחסרונות.
איך לא חשבו על זה קודם? עליתי על סטארטפ. את יושבת ברכבת כאילו ומדברת בקול רם ותכלס מוכרת לאנשים מבצעים שאולי מישהו ירצה אותם. בעודו מקשקש מאחורי צלצל עוד טלפון. לא, הוא לא היה על שקט הוא צלצל.
"הלו?" קול מבוגר ואיטי ענה
"כן? מה הבעיה?" שתיקה של חמש דקות ואז באיטיות משך את המילים:
"לא, אני לא מסכים לדרך הפעולה שנקטתם בה מה גם שלא נערך קונסיליום. אני רוצה שתערך התייעצות מחר בבוקר ורק אח"כ נחליט איך לנהוג עם המטופל."
רופא! ידעתי! בפעם הבאה שאתם ברכבת ומפטפטים בקול – שתדעו, האח הגדול שומע הכל. נוהל בריאות השבוע מתחיל – תבשיל לוביה עם אטריות ביצים.
תבשיל נהדר שגם משתלב היטב בשבוע שלפני התשעה באב שבוא נהוג בעדות מסויימות לא לאכול בשר.
את הלוביה מצאתי בסופר באיזור של הקטניות שמוכרים לפי משקל ולאחר הבישול היא יצאה פשוט נפלאה בטעמה.

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים

פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד

פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד

תבשיל חלומי של פלפלים צבעוניים המבושלים ברוטב חמצמץ משגע

אם יש משהו שאנחנו לא אוהבים לשמוע זה שאנחנו דומים להורים שלנו.
הודות לאדון צוקרברג אנחנו רואים אנשים שלא נפגשנו איתם שנים ופתאום הם קופצים לנו מול העיניים.
זה התחיל עם מישהי שפנתה אלי אחרי שנים ואמרה לי שזיהתה אותי בתמונות מה"סוויט דוּלי".
אחרי שהסתכלה בתמונות בפרופיל לוודא שזו אני, ראתה תמונה של אחותי "ואחותך מאד דומה לאמא שלך".
כשסיפרתי את זה לאחותי כמעט שאבה אותי מרוב עצבים.
"מה פתאום! אני בכלל לא דומה לאמא" לפני כשבועיים הלכנו אחותי ואני לנחם משפחה שאמא שלהם נפטרה. שנים לא נפגשנו ושוב דרכינו נפגשו דרך הפייס.
"את בול אמא שלך" הודעתי לבחורה כשחיבקתי אותה
"אני בכלל לא דומה לאמא שלי!" כעסה וביטלה את דברי
"אני הכרתי את אמך בערך בגיל שלך ואתן נראות אותו דבר. נכון, את יפה ממנה אבל בול היא"
"אני מאד אוהבת את אמא שלי אבל אני בכלל לא דומה לה" התרגזה ופנתה לאחיה
"תגיד את האמת, נכון אני לא דומה לאמא?"
שתק שניה, חייך ואמר "בטח דומה".
כמעט הרגה אותו. ת'כלס מבינה אותה.
אוי ואבוי אם הילדים שלי יגידו לי שאני דומה לנונה.
כמובן שאשמח אם יגידו שהקציצות שלי דומות בטעמן לקציצות של נונה.
מחמאה כזו היא מדלית אליפות, אבל בדברים אחרים שלא ינסו אותי. אמא שלי חלשה בשמות.
לדוגמא, ישבה מול נכד וקראה לו "אורי לא דניאל, לא אביעד רגע, איך קוראים לך? אסף! אספיקו בוא רגע"
שנים היינו צוחקים עליה שהיא מתבלבלת בשמות.
השבוע, הסטודנט ואני במטבח משוחחים.
לא יודעת איך זה קרה לי אבל שלוש פעמים אמרתי שמות אחרים ולא את השם שלו.
"את יודעת שאת הופכת להיות נונה נכון?" הסתכל עלי וחייך
מאפס למאה עפתי במפלס העצבים בשניות "איזה שטויות! פעם אחת שהתבלבלתי!"
ואחרי שנרגעתי נזכרתי בסיפור שקרה לי בשבעה.
המסקנה: "הבנים"/גברים מאושרים כשאומרים להם שהם דומים לאבא שלהם.
נראה שהם מתמלאים גאווה.
בנות/נשים יגידו להן שהן דומות לאמא שלהן יאהבו פחות.
נראה לי שלא משנה הגיל, סיפור יחס ההורים הולך איתנו לאורך כל הדרך. ועד שתחליטו בעצמכם אם אני צודקת,
ממשיכים עם נוהל יום ראשון – תבשיל בריאות,
אמנם סוויט דוּלי אבל השבוע – פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד.אתם כבר יודעים שאני אוהבת מאד עלי מנגולד
והפעם בחרתי את הפלפלים הקטנים הצבעוניים.
פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד.
בישלתי את הפלפלים עם מים, לימון, שום
ויצא תבשיל חלום. מתכונים נוספים עם מנגולד כאן – מתכונים עם מנגולדאם אתם מחפשים מתכונים נוספים לירקות הכל כאן
מתכוני ירקות  ובפינתנו בואו נראה אם עוד אנשים אהבו – ווקשה(:הפלפלים גם ככבו ב XNET

פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד

 

מנסף - אורז עם בשר

מנסף – אורז עם בשר

מנסף תבשיל אורז עם בשר שניתן להוסיף לו בשר טלה. מושלם לארוחת שבת.

במשפחה, אנחנו אוהבים  להעניק שמות חיבה לחפצים.
הסטודנט קרא שנים למכונית שלו "אלי".
כדי ששואב האבק ירוץ בחדר אני אומרת "תפעילו את אלצ'קו שינקה קצת את השטיח"
וכשאני עומדת באמצע הבית ושואלת "איפה הפודי שלי?" כולם יודעים שאני מחפשת את האיי-פד. אני אוהבת את פודי שלי, לא זזה בלעדיו לשום מקום ולעיתים המסכן לא שורד בטלטלות.
בהתחלה היה חשוף. לא אהבתי כיסויים, העדפתי אותו נטול כיסוי.
כשהייתי לוקחת אותו מחוץ לבית סרגתי לו סוודר סגול שעטף אותו היטב, אבל כשהורדתי לו את הסוודר היה חשוף.
כל הזמן שאלו אותי, למה את לא שמה לו כיסוי? את לא פוחדת שישבר?
עין הרע שמו לי אני אומרת לכם!!
פעם  כבר סיפרתי לכם על העין הרע כשהכנתי בראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים .
נשבר הפודי ומאותה הפעם מסכן עד שלא התרסק שלוש פעמים ותוקן לא עבר לו השְחוּר.
בפעם השניה שהגעתי לחנות והנחתי את פודי מרוסק על השולחן, הסתכל עלי  הבחור הצעיר שעובד שם ואמר: "לא היית פה לפני שבוע?"
"ונגיד שאני רוצה לראות אותך? למה להעליב?""
צחק הבחור ואמר "הכל בסדר, נתקן שוב."
בפעם השלישית שהתייצבתי אחרי שבועיים עם פודי מרוסק, לפני שפתח את הפה אמרתי לו:" אף מילה. אף מילה, רק תתקן."
אחרי הפעם השלישית שתיקן נעלם השְחוּר.
אין שום קשר כמובן לעובדה שעטפתי את פודי בעטיפת בטון. מ'פיתום. פשוט הלך הכישוף.
ככה החזיק מעמד החמוד חודשיים בלי שבר. השבוע התארחתי אצל הבת שלי כרגיל הבאתי איתי את הפודי.
החמוד הלך לישון בלילה שלם, נטול סדקים.
בבוקר הלכתי להיפגש עם חברה וכשחזרתי בצהרים אחרי הא-ודא עם הבת בנונשלט שאלה: "מה שוב נשבר לך הפודי?"
הסתכלתי עליה בבהלה "מה נשבר? היה שלם כשהבאתי אותו"
"מפיתום אמא, יש לו סדק"
"סדק ולא ראיתי? תביאי לראות!"
בנונשלנט 2 הגישה לי אותו ואני ראיתי את החיוך הקטן שהסתירה בפנים וקלטתי. היא שברה אותו!
"את שברת לי את הפודי??"
"לא לאאא אני לא"
"אז מי??" אני מצביעה על הסלון הריק, אבל מולי ישב לו בכסא התינוקות הבלונדיני עם עיניי תם כחולות וחיוך ממזרי על השפתיים.
"הוא? הוא שבר את פודי??"
"אימוש, זה לא קרה כשהוא עמד עליו" פרצה בצחוק ולא הצליחה להפסיק
ששם ילך הכל, היתה אמא שלי נוהגת לומר על דברים כאלה.
שישבר הפודי העיקר שהילד בסדר. מנסף הוא מאכל מזרחי כמו שידוע לכם. אורז עם בשר טחון ותוספת של בשר טלה.אגב, עוד מתכונים לבשר תוכלו למצוא כאן
מתכונים לבשר ועוף המתכון פשוט מופלא בטעמו .
מכיוון שלא כולם אוהבים את טעם בשר הטלה ניתן להכין גם ללא הטלה.
מכינים אורז, בשר טחון ובסוף מגישים ביחד. 

מנסף – אורז עם בשר

 
מתכונים לשבועות

מתכוני שבועות הכי שווים שיש

המתכונים לשבועות הכי שווים שיש ממיטב בלוגריות האוכל שברשת

אחרי שיתופי הפעולה בפורים ובפסח בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך לנוהל.
ההצלחה של הפוסטים עשתה לכולנו טוב ואתם נהנים. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לשבועות.
מתכונים לשבועות הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לשבועות הכי שווים שיש וקינוחים לשבועות הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר מתוקים. מתכונים לשבועות הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה:
קישים משגעים, לזניה מדהימה, איך עושים גבינת מסקרפונה, עוגת גבינה טבעונית ועוד מתוכנים מעולים. רשימת המופלאות שהכינו לכם את מתכונים לשבועות הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – סוויט דוּלי
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
כרמל מילנר סער – פיקנטריה
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
עידית כהן ברגר – המטבח של דיתי
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכוני שבועות הכי שווים שיש/ מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב עגבניות
קונכיות פסטה ממולאות גבינה ברוטב עגבניות
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – מתכון לטורטיות עם גבינה
מתכון לטורטיות עם גבינהכרמל מילנר סער – פיקנטריה – קציצות ירק צמחוניות ומהירות
קציצות ירק צמחונית ומהירות הכי טעימות בעולם

וויני רותם – משהו מתוק – קרקרים פריכים עם גבינה
קרקרים פריכים עם גבינה
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
ענבל רובין – מתוקים ומאפים – פיצת "משוך אותי"
פיצת "משוך אותי"דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – דג סלמון בתנור
דג סלמון בתנור חמישה מצרכים כולל הדג
רותם ליברזון – טיפול בבישול – לזניה אוכל שמחזיר ילדים הביתה
לזניה אוכל שמחזיר ילדים הביתה
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – קיש פטריות עם בצק פריך
קיש פטריות עם תחתית בצק פריך
רות אופק – שמח במטבח – שבלולי פיצה מהירים
שבלולי פיצה מהיריםדורית מנו-טל אור – לזניה עם עלי מנגולד
לזניה עם עלי מנגולדהגרגרנית – בלוג אוכל – עלי סלק ממולאים במוצרלה
עלי סלק ממולאים במוצרלהעידית כהן ברגר – המטבח של דיתי – מאפינס פטריות ובצל מתאים לשומרי משקל
מאפינס פטריות ובצל מתאים לשומרי משקל
קרן אגם – אופה וגם יפה – שבלולי פילו עם גבינות משגעים
שבלולי פילו עם גבינות משגעים
שרית עציץ – הכל אפשרי – לאבנה
לאבנה ושכנות טובה
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס – פשטידת ברוקולי ובצל
פשטידת ברוקולי ובצלענבל – פיית העוגיות – איך מכינים גבינת מסקרפונה תוצרת בית?
איך מכינים גבינת מסקרפונה תוצרת בית?סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מאפה בצק עלים גבינת חמד, בטטה, תפ"א, זיתים ובצל
מאפה בצק עלים גבינת חמד , בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל,מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה – גבינת שקדים אפויה – בסגנון פטה זיתים
גבינת שקדים אפויה בסגנון פטה זיתיםרויטל אמיר – המערוך המקפץ – קיש אישי במבחר מליות
קיש אישי במבחר מליותאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – פשטידת כרובית ובטטה
פשטידת כרובית ובטטה
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מאפה תרד בשמנת
מאפה תרד בשמנתאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – מתכון לממליגה רומנית
מתכון לממליגה רומנית
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – קיש חצילים או ספונגטו בספרדית
קיש חצילים או ספונגטו בספרדית

מיכל  – Con DeLignt – בריוש פסטו וגבינה
בריוש פסטו וגבינה
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – קישים קטנים ומטריפים
קישים קטנים ומטריפים
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים

מתכוני שבועות הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים לתוספות

מתכונים קלים לתוספות מעניינות שמשפרות כל ארוחה. מתכונים לתוספות תמצאו אצל סוויט דולי
אתר האוכל המוביל בישראל · מאגר מתכונים לתוספות מכל הסוגים
מתכונים מעולים שילוו את הבשר או יככבו בפני עצמן.
מחפשים רעיונות ומתכונים לתוספות קלות להכנה? הגעתם למקום הנכון! מגוון מתכונים מעולים לתוספות שמכינים בקלות ובמהירות
מחפשים תוספות לארוחה או תוספות לעל האש? אז הגעתם למקום הנכון. כאן תמצאו מבחר מתכוני תוספות קלות להכנה וטעימות במיוחד שכל אחד יכול להכין בלי הרבה מאמץ, כאלה
תוספות לבשר הן תוספות המתלוות למנת הבשר בארוחה, כמו מתכוני אורז, פסטה, סלט ירקות, תפוחי אדמה בתנור ועוד. כמו כן, ניתן לכלול כאן גם רטבים מסוימים לבשר.

מתכונים לתוספות