מאכלים של פסח

פותחת לכם שולחן עם כל המטעמים הכי שווים לפסח

ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסה יום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונה אי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסח מרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן. אם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכם ואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניות לגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגנים תבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET  את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסם בתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנור ויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשר המעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשר הגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולד אין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדי ואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מאכלים של פסח

חג שמח חברימים נהדרים שלי! אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

אחרי הפעם הראשונה שתכינו פסטרמה הודו בייתית, אתם תודו לי ולא תפסיקו להכין!

אחותי החוצפנית הרגה אותי השבוע לגמרי.
לא מספיק מלהטטת בין בית, עבודה, נכדים, חתונה,
בין לבין בשיחת טלפון זרקה לי:"הילדים טרפו את הפסטרמה שהכנתי"
"הפסטרמה שקנית התכוונת"
"הכנתי הכנתי"
"מה פירוש הכנתי? מה את מפעל לנקניקים?"
"בוביקה, זה כלום עבודה"
"את לא אמיתית נכון?! את הכנת פסטרמה??"
"נשבעת לך זה כלום עבודה!"
"כלום עבודה ועוד לא טעמתי ועוד לא פרסמתי בסוויט??"
"אמנוןןןןןןןןןןן"נשמעה שאגה "תיסע לאחותי ותביא לה את הפסטרמה שעשיתי היא לא מאמינה שהכנתי"
ואתם חושבים שאמנון לא התייצב עם הפסטרמה?
"דולי את חייבת לטעום זה יצא חלום!"
אין! אין על אחותי!!
אז תשמעו, גם אני חשבתי שלהכין פסטרמה בבית זה סיפור מהסרטים עד שהפסטיוזה סיפרה לי כמה קל להכין.
"בלילה תשימי את החזה הודו עם כל הרטבים בשקית ניילון ותעשי לחזה הודו מסג'.
לפני השינה, תהפכי את השקית שהרוטב יכסה את ההודו ובבוקר תאפי בתנור."
זהו. חסל סדר מאה גרם פסטרמה במעדניה, מהיום מכינים בבית וזה חלום! תראו את הפרוסות איזה יפות הן הצטלמו ועם פרוסת לחם טריה זה היה פשוט שוס! פסטרמה הודו להכנה בייתית מהירות באחריות!

פסטרמה הודו בהכנה בייתית

איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

תבשיל פנטסטי עם טעם לימוני הורס!

את הפלפלים ממולאים בבורגול ותרד הכנתי השבוע בדיוק כמו שכתבתי בפייס.
נטע שהפניתי לה את ההודעה מאד אוהבת את התבשילים של בורגול עם מנגולד.
תבשיל עלי מנגולד עם בורגול הוא שוס כי מכינים אותו ממש בכלום עבודה והוא נהדר.
ובפעם האחרונה הכנתי גם פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד שיצאו נהדרים בטעמם והמתכון פורסם בXNET. ביום ראשון, התקשרה אלי עורכת הדין ואמרה לי שנגמר לה האוכל משבת ואולי תכיני לי אוכל?
אני אחסוך ממכם את השיחה של מהאוכלעכשיוישלימלאעבודהוכו
כמובן שהפעילה עלי מניפולציה שלא אנקוב בשמה ונפלה לי המקלדת מהיידים וירדתי למטבח.
על המדף עמד הבורגול.
במקום המנגולד האהוב על נטע היה לי תרד אז הכנתי את אותם הממולאים אבל עם תרד. יצאו שוס!
לנטע כתבתי, את יודעת, מערבבים את הבורגול עם תרד טחון, מלח קצת שמן זית שום לימון והיידה לסיר.
כן גברת עורכתדין את יכולה להגיע המשלוח כמעט מוכן! לפעמים אני חושבת שאם אני כותבת בפייס בקודים אנשים מבינים,
טעות שלי ולכן העלתי על הכתב מתכון מסודר.
בבקשה המתכון המלא של פלפלים ממולאים בבורגול ותרד איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

טונה אדומה ברוטב עגבניות

דג טונה אדומה ברוטב עגבניות חריף, תכינו את הלחם. והרבה!

"אימוש תגידי מהזה הסיר המדהים הזה?"
"קבלתי אותו לבדיקה"
"אמא הוא יפהפה!"
"הוא גם נראה מעולה לעבודה. תראה איזה גודל"
"שווה ביותר!"
"יש לו תחתית עבה לפיזור חום אחיד, הציפוי שלו אחיד ככה שצריך מינימום שמן, המכסה עם נקב לפיזור אדים שאני מתה על זה ואפשר להכניס אותו לתנור"
"אני יכול לקבל אותו?"
"לא. אני צריכה לבשל בו קודם"
"מה את מתכננת?"
"חשבתי להכין בו תבשיל אבל עוד לא החלטתי איזה"
"הסיר הזה מושלם לדג טונה שלי שאני מכין ברוטב עגבניות"
"זה לא סוטאז' זה סיר"
"אמרתי שהוא מושלם גם ככה! הוא יתאים בול! אני רוצה אותו"
"אתה יודע מה, בוא נעשה עסק, אתה מכין, אני כותבת ומצלמת ואתה מקבל את הסיר איך אני?"
"אני לוקח גם את הדג המוכן כי אני חוזר ללימודים היום"
"אז זהו שלא. הדג נשאר בסיר לצילומים, אתה לא מקבל את הדג, תתחיל להכין"
"לכי תקני לי טונה אדומה"
"מה פתאם טונה אדומה? נסיכת הנילוס לא מספיק לך?"
"אמאאאא! שמעת מה אמרתי?" כן-כן אמא שמעה, ואמא והביאה טונה אדומה והילד הכין את התבשיל המופלא של דג טונה אדומה ברוטב עגבניות בסיר המדובר. Home Market  הוא מותג חדש בתחום בתחום כלי הבית שהושק לאחרונה על ידי חברת 'מסלמני גרופ' – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.
הסדרה מעניקה חווית בישול קלה, נוחה ובריאה.  הכלים בסדרה קלים לניקוי ולתחזוק.
הסדרה כוללת: סירים וסוטוזים במבחר גדלים לבישול תבשילים ומאכלי קדרות, מחבתות בגדלים שונים, ווק לאידוי ולשימושים שונים.
הסדרה קלאסית לאירוח משפחתי ולכל הזדמנות חגיגית. קבוצת מסלמני המתמחה ביבוא ובשיווק של מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול והמטבח, היא היבואנית הבלעדית של המותגים:, LUMINARC, PYREX, TESCOMA  TEFAL:
TEFAL   – מותג כלי הבישול מצרפת, המוביל בתחומו בעולם מזה קרוב ל-60 שנה. מבחר עשיר של סדרות מוצרים הכוללות: סירים, מחבתות, מחבתות גריל, ווגים, סוטוז'ים, סירי לחץ ועוד.
PYREX  – מותג כל בישול ומטבח מצרפת מהמובילים בתחומו בעולם. כולל כלי בישול עשויים זכוכית איכותית מחוסמת המתאימה לבישול ואפיה בתנור וכן מגוון רחב של מוצרים מזכוכית,
חרס, סדרות של סירים ומחבתות עשויות נירוסטה ויציקות אלומיניום ועוד.
LUMINARC– מותג כלי הגשה ואירוח מזכוכית איכותית: צלחות, מערכות הגשה, כוסות שתיה חמה וקרה, כוסות יין, קנקני יין, קנקני שתיה ועוד.
TESCOMA – מותג אביזרי המטבח והבישול מהמובילים בתחומו בעולם: כולל סדרות של כלי מטבח מקצועיים בתחום ההכנה, הבישול והאפיה וכן מוצרי אירוח מסוגים שונים. המחירים של הסירים נעים החל מ- 299 ש"ח ועד ל -459.90 ש"ח. ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן ובחנויות לכלי בית מובחרות ולרגל ההשקה הם נמכרים בהנחה של 20%-30%. ואחרי כל ההסברים הנה המתכון שהכין הנסיך בסיר הנהדר הזה.

טונה אדומה ברוטב עגבניות

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום טעים טעים!

לכל שבת יש מוצאי שבת ולכל מתכון הורס יש ורסיה צמחונית/טבעונית.
מביאה לכם את הגרסה הצמחונית/טבעונית לעלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום. בשבוע שעבר סיפרתי לכם על הדרך שעשיתי מדי יום מקרית אליעזר לכרמל הצרפתי
אחרי שעברנו דירה, אבל לא סיפרתי לכם על הנוף המופלא שהתגלה לי בדרך. בחיפה עירי עליות וירידות והנוף עם הים הוא כמובן מראה מרהיב.
העירה לי אחת הבנות שסיפרתי על האוטובוס שזחל בעליה אבל לא סיפרתי מה קורה באמצע הדרך
והיא צדקה. כל כך צדקה.
באמצע העלייה קורה הקסם – הבניינים נעלמים ונוף עוצר נשימה התגלה.
האוטובוס טיפס לאיטו בעליה ומרחב עצום של ים כחול נגלה לעין.
הנוף המופלא של חיפה.
ים כחול, בתים קטנים, כבישים זעירים, הנוף המרהיב של חיפה. אני יכולה לספר לכם בסודי סודות
שאחרי כמה שבועות אזרתי אומץ
ירדתי באמצע הדרך ועמדתי והשקפתי על הנוף המון זמן.
זה לא היה משהו שאפשר היה לוותר עליו. הנוף המרהיב של חיפה מקבל מתכון צמחוני/טבעוני
של עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום את תחתית הסיר ממלאים בעלי מנגולד ועליהם מניחים את עלי המנגולד הממולאים בבורגול.
תפזרו על עלי המנגולד חצי כוס בורגול שגם העלים יתערבבו עם הבורגול. פותחים את העלה עם הצד הפחוס כלפי מעלה מניחים כף מהתערובות וסוגרים. וככה זה נראה כשזה מוכן

עלי מנגולד ממולאים בבורגול

תוספות