נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי זו מנה שהיא ארוחה שלמה ומושלמת כמה שהיא טעימה

נודלס עם רצונות בשר בסגנון אסייתי יקרצו לכל אחד ממרחוק, ולמה אני מספרת לכם את זה?
לפני כמה שנים טובות הייתי צריכה להחליף את המחשב.
הוא לא בדיוק זז אבל מה אני מבינה במחשבים? ישר פניתי לנסיך שלי וביקשתי עזרה.
"אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריכה שתעזור לי"
"איזה מחשב את רוצה?"
"מחשב יפה" עניתי בלי היסוס
הוא הסתכל עלי כמי שנפלה לא רק מהירח אלא נפלה וקמה שוב
"אמא! אני שואל לאיזה שימושים את צריכה את המחשב, כדי שנדע איזה מחשב לקנות לך"
אני עם מבט חולמני עונה לו
:אני רוצה מחשב ורוד. ורוד זוהר! אף פעם לא היה לי מחשב נייד ורוד"
אמא! את לא רצינית!" שאג עלי "למה את צריכה את המחשב? איזה תוכנות יהיו עליו?"
הסתכלתי עליו די כעוסה חייבת להגיד, איך הוא מפריע לי בחלומות!
"אתה מפספס את העיקר. לא אכפת לי מה יהיה בו. כן, אני צריכה שהוא יהיה מספיק חזק לעשות מצגות אבל העיקר והכי חשוב – שיהיה יפה! הבנת?"
הסתכל עלי במבט עצבני והעיף אותי מהחדר.
ילדים! מה הם מבינים? הרי תמיד קיבלתי מחשבים ממנו
"קחי את המחשב הישן שלי ותקני לי חדש"
כי ממתי אמא צריכה מחשב בשבילה?
אבל הפעם רציתי מחשב משלי ושהוא יהיה ורוד זוהר, שאראה אותו מכל מקום.
עברה כשעה כששאגה פילחה את הבית
"אמאאאא בואי!!!"
רצתי לחדר שלו והוא הראה לי על הצג מחשב ורוד זוהר בדיוק כמו שרציתי.
"דייי אני מתעלפת! זה בדיוק מה שאני רוצה!!"
וכך היה. קבלתי את המחשב הוורוד הזוהר שלי ועד היום זה המחשב שלי.
ולמה אני מספרת לכם את זה?
כי הוא הפסיק לספק את הסחורה. בקושי זז.
עד שהוא מעלה משהו שאלוהים יעזור לי, בלי כבל לחשמל הוא בכלל לא עובד,
אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח, הוא יפה כמו ביום הראשון. ורוד זוהר ממרחקים.גם הנודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי
יקרוץ לכולם ממרחקים.
רצועות בשר ברוטב אסייתי
שמונחות על אטריות אורז מטוגנות קלות
ומעליהם אגוזי קשיו קלויים.
מנה נפלאה!
לעוד מתכונים של בשר תוכלו למצוא כאן
מתכונים לבשר ועוף

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי

מתכון לקציצות אורז עם ירקות

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקותאיך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצותגלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגוןהקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחורהנה הקציצות הנהדרות שלנו

ופה אנחנו עם כתרים לפני שהתחלנו לבשל

קציצות אורז עם ירקות

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורסשלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילההפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולאכשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקהלאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת.הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסירלאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדולעליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור –חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.אלוהים כמה זה טעים!רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

מתכון לפתיתים מושלמים בלי טעם למות

איך מכינים פתיתים מושלמים שיהיו בטעם נהדר ואחד-אחד לא נדבקים

השבוע הכנתי פתיתים אצל הבכורה.
לא משנה מה אכין, פתיתים ושניצל זה המאכל הלאומי.
לא רק אצלנו, תראו לי משפחה שלא מכינים לפחות פעם בשבוע פתיתים ושניצל.
ליד הפתיתים והשניצל יהיה תמיד קטשופ והרבה.
שנים שאני מכינה את הפתיתים, תמיד באותה צורה.
הקטנה שלנו נוראית באוכל, בדיוק כמו שאמא שלה היתה קטנה,
זה לא טעים לה, את זה היא לא אוהבת, ולא בא לי שזה הלהיט החדש
ולכי תבני מדינה עם מה הילדה תאכל לצהרים.
אני הפסקתי לחשוב מה הילדה תאכל, אני מכינה וככה הכנתי סיר פתיתים.
כשהסיר עמד על הכיריים ניגשה בתי לסיר טעמה עם כף ואמרה לבת שלה:
"מיוש, את חייבת לבוא לטעום את הפתיתים. אין להם טעם! למות כמה טעים"
בהתחלה חשבתי שלא שמעתי טוב
"מה אמרת?" שאלתי אותה
"פתיתים בלי טעם בדיוק כמו שהיית עושה כשהייתי קטנה"
"פתיתים בלי טעם??" אני מזועזעת
"אמא זו מחמאה אם עוד לא הבנת" צחקה הגדולה
אני לא כל כך צחקתי אבל חשבתי שזה יהיה רעיון נהדר
אם תראו איך מכינים פתיתים מושלמים בלי טעם למות. הכנתי לכם גם סרטון הכנה –הכי חשוב בהכנת הפתיתים זו ההתחלה
שמים מעט שמן בסיר, מוסיפים הפתיתים
ומטגנים אותם עד שחלקם משנים צבעם לחוםאחרי שמוסיפים את המים
נוצרת מסביב שכבה לבנה בבישול וזה בסדר
זה מהעמילן של הפתיתים
אם זה ממש מפריע לכם אם כף אתם יכולים להוריד את זה
אני לא נוגעת בזה ובסוף כמובן הכל מתאדהובסוף, לא משנה איך תכיני את הפתיתים
בלי טעם, עם טעם, ככה תראה הצלחת שיש בה יותר קטשופ
אחרי שהילדה סיימה לאכול פתיתים.אגב, לעוד מתכונים של תוספות לחצו כאן
תוספות

מתכון לפתיתים בלי טעם למות

תוספות