קוּבֶּה של פסח

קוּבֶּה נהדרים ממולאים בבשר נפלאים לחג הפסח

אני לא נוהגת לתת את העוזרת שלי לשום חברה.
כבר סיפרתי לכם על כך והודעתי קבל עם ועדה שלא מתחלקת בשלושה דברים:
עוזרת, מאהב ובעל ובדיוק בסדר הזה
והכל כתוב כשנתתי את המתכון לעוגת שוקולד עם עוגיות אוראו. אבל יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
"יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?" ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
"הכנתי לחברה שלך קובה"
"באמת?"
"אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל"
נו-נו ברור לכם שמאותו הרגע עד שקוּבֶּה של פסח לא עמדו אצלי על השיש לא הייתי רגועה.
מבשלים 2 תפוחי אדמה, מערבבים עם קמח מצות, ביצים, מים ושמן מערבבים לבצק רך.
ממלאים בבשר ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא מטגנים ישר ויש לכם קוּבֶּה של פסח רכים-רכים וטעימים.
אפשר גם אחרי ההקפאה להוציא למקרר להפשיר
ואז זמן הטיגון קצר יותר. אגב שאלו אותי על הלחמניות הרכות והנהדרות של פסח
אז המתכון ללחמניות נמצא פה
לחמניות של פסח מהירות הכנה
   

קובה של פסח

מאכלים של פסח

פותחת לכם שולחן עם כל המטעמים הכי שווים לפסח

ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסה יום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונה אי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסח מרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן. מנת בשר חגיגית
יכולה להיות צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וגזר או- אושפלו עוף עם אורז וירקות אם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכם ואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניות לגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגנים תבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET  את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסם ויש את השוס החדש עם התפוחי אדמה
הלהיט ההיסטרי תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור בתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנור ויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשר המעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשר הגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולד אין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדי ואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מאכלים של פסח

ולעוד מתכונים תלחצו פה – פסח ויהיו לכם עוד סלטים קינוחים ועוד חג שמח חברימים נהדרים שלי! אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

אחרי הפעם הראשונה שתכינו פסטרמה הודו בייתית, אתם תודו לי ולא תפסיקו להכין!

אחותי החוצפנית הרגה אותי השבוע לגמרי.
לא מספיק מלהטטת בין בית, עבודה, נכדים, חתונה,
בין לבין בשיחת טלפון זרקה לי:"הילדים טרפו את הפסטרמה שהכנתי"
"הפסטרמה שקנית התכוונת"
"הכנתי הכנתי"
"מה פירוש הכנתי? מה את מפעל לנקניקים?"
"בוביקה, זה כלום עבודה"
"את לא אמיתית נכון?! את הכנת פסטרמה??"
"נשבעת לך זה כלום עבודה!"
"כלום עבודה ועוד לא טעמתי ועוד לא פרסמתי בסוויט??"
"אמנוןןןןןןןןןןן"נשמעה שאגה "תיסע לאחותי ותביא לה את הפסטרמה שעשיתי היא לא מאמינה שהכנתי"
ואתם חושבים שאמנון לא התייצב עם הפסטרמה?
"דולי את חייבת לטעום זה יצא חלום!"
אין! אין על אחותי!!
אז תשמעו, גם אני חשבתי שלהכין פסטרמה בבית זה סיפור מהסרטים עד שהפסטיוזה סיפרה לי כמה קל להכין.
"בלילה תשימי את החזה הודו עם כל הרטבים בשקית ניילון ותעשי לחזה הודו מסג'.
לפני השינה, תהפכי את השקית שהרוטב יכסה את ההודו ובבוקר תאפי בתנור."
זהו. חסל סדר מאה גרם פסטרמה במעדניה, מהיום מכינים בבית וזה חלום! תראו את הפרוסות איזה יפות הן הצטלמו ועם פרוסת לחם טריה זה היה פשוט שוס! פסטרמה הודו להכנה בייתית מהירות באחריות!

פסטרמה הודו בהכנה בייתית

איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

תבשיל פנטסטי עם טעם לימוני הורס!

את הפלפלים ממולאים בבורגול ותרד הכנתי השבוע בדיוק כמו שכתבתי בפייס.
נטע שהפניתי לה את ההודעה מאד אוהבת את התבשילים של בורגול עם מנגולד.
תבשיל עלי מנגולד עם בורגול הוא שוס כי מכינים אותו ממש בכלום עבודה והוא נהדר.
ובפעם האחרונה הכנתי גם פלפלים ממולאים בורגול ועלי מנגולד שיצאו נהדרים בטעמם והמתכון פורסם בXNET. ביום ראשון, התקשרה אלי עורכת הדין ואמרה לי שנגמר לה האוכל משבת ואולי תכיני לי אוכל?
אני אחסוך ממכם את השיחה של מהאוכלעכשיוישלימלאעבודהוכו
כמובן שהפעילה עלי מניפולציה שלא אנקוב בשמה ונפלה לי המקלדת מהיידים וירדתי למטבח.
על המדף עמד הבורגול.
במקום המנגולד האהוב על נטע היה לי תרד אז הכנתי את אותם הממולאים אבל עם תרד. יצאו שוס!
לנטע כתבתי, את יודעת, מערבבים את הבורגול עם תרד טחון, מלח קצת שמן זית שום לימון והיידה לסיר.
כן גברת עורכתדין את יכולה להגיע המשלוח כמעט מוכן! לפעמים אני חושבת שאם אני כותבת בפייס בקודים אנשים מבינים,
טעות שלי ולכן העלתי על הכתב מתכון מסודר.
בבקשה המתכון המלא של פלפלים ממולאים בבורגול ותרד איך מכינים פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

פלפלים ממולאים בבורגול ותרד

טונה אדומה ברוטב עגבניות

דג טונה אדומה ברוטב עגבניות חריף, תכינו את הלחם. והרבה!

"אימוש תגידי מהזה הסיר המדהים הזה?"
"קבלתי אותו לבדיקה"
"אמא הוא יפהפה!"
"הוא גם נראה מעולה לעבודה. תראה איזה גודל"
"שווה ביותר!"
"יש לו תחתית עבה לפיזור חום אחיד, הציפוי שלו אחיד ככה שצריך מינימום שמן, המכסה עם נקב לפיזור אדים שאני מתה על זה ואפשר להכניס אותו לתנור"
"אני יכול לקבל אותו?"
"לא. אני צריכה לבשל בו קודם"
"מה את מתכננת?"
"חשבתי להכין בו תבשיל אבל עוד לא החלטתי איזה"
"הסיר הזה מושלם לדג טונה שלי שאני מכין ברוטב עגבניות"
"זה לא סוטאז' זה סיר"
"אמרתי שהוא מושלם גם ככה! הוא יתאים בול! אני רוצה אותו"
"אתה יודע מה, בוא נעשה עסק, אתה מכין, אני כותבת ומצלמת ואתה מקבל את הסיר איך אני?"
"אני לוקח גם את הדג המוכן כי אני חוזר ללימודים היום"
"אז זהו שלא. הדג נשאר בסיר לצילומים, אתה לא מקבל את הדג, תתחיל להכין"
"לכי תקני לי טונה אדומה"
"מה פתאם טונה אדומה? נסיכת הנילוס לא מספיק לך?"
"אמאאאא! שמעת מה אמרתי?" כן-כן אמא שמעה, ואמא והביאה טונה אדומה והילד הכין את התבשיל המופלא של דג טונה אדומה ברוטב עגבניות בסיר המדובר. Home Market  הוא מותג חדש בתחום בתחום כלי הבית שהושק לאחרונה על ידי חברת 'מסלמני גרופ' – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.
הסדרה מעניקה חווית בישול קלה, נוחה ובריאה.  הכלים בסדרה קלים לניקוי ולתחזוק.
הסדרה כוללת: סירים וסוטוזים במבחר גדלים לבישול תבשילים ומאכלי קדרות, מחבתות בגדלים שונים, ווק לאידוי ולשימושים שונים.
הסדרה קלאסית לאירוח משפחתי ולכל הזדמנות חגיגית. קבוצת מסלמני המתמחה ביבוא ובשיווק של מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול והמטבח, היא היבואנית הבלעדית של המותגים:, LUMINARC, PYREX, TESCOMA  TEFAL:
TEFAL   – מותג כלי הבישול מצרפת, המוביל בתחומו בעולם מזה קרוב ל-60 שנה. מבחר עשיר של סדרות מוצרים הכוללות: סירים, מחבתות, מחבתות גריל, ווגים, סוטוז'ים, סירי לחץ ועוד.
PYREX  – מותג כל בישול ומטבח מצרפת מהמובילים בתחומו בעולם. כולל כלי בישול עשויים זכוכית איכותית מחוסמת המתאימה לבישול ואפיה בתנור וכן מגוון רחב של מוצרים מזכוכית,
חרס, סדרות של סירים ומחבתות עשויות נירוסטה ויציקות אלומיניום ועוד.
LUMINARC– מותג כלי הגשה ואירוח מזכוכית איכותית: צלחות, מערכות הגשה, כוסות שתיה חמה וקרה, כוסות יין, קנקני יין, קנקני שתיה ועוד.
TESCOMA – מותג אביזרי המטבח והבישול מהמובילים בתחומו בעולם: כולל סדרות של כלי מטבח מקצועיים בתחום ההכנה, הבישול והאפיה וכן מוצרי אירוח מסוגים שונים. המחירים של הסירים נעים החל מ- 299 ש"ח ועד ל -459.90 ש"ח. ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן ובחנויות לכלי בית מובחרות ולרגל ההשקה הם נמכרים בהנחה של 20%-30%. ואחרי כל ההסברים הנה המתכון שהכין הנסיך בסיר הנהדר הזה.

טונה אדומה ברוטב עגבניות

תוספות