מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה לפני שנתיים פתחתי את הבלוג שלי ואחרי כחצי שנה אמרתי  "תנו לי שנתיים בהן אוכל להגיע הכי רחוק שאפשר"
עכשיו אני מבינה מה המשמעות האמיתית של שיפור שיאי עולם.
נכון, הגעתי אחרי שנתיים רחוק.
מספר העוקבים שלי גדל, הייתי שופטת ב"משחקי השף",
בין השאר מפרסמים את המתכונים שלי ב XNET  YNET "לאשה"
אני כותבת מדי שבוע מדור שבועי ב"נענע 10"
וכמובן הפרוייקט החדש "פשוט לבשל" שאהיה מנטורית בו.
אלה היו שנתיים נהדרות והשיאים החדשים עוד לפני.
תודה לכן ולכם, לכל אחת ואחד מכם, שנותנים לי את הכח וההשראה להמשיך.
זה הזמן לכבוד השנה האזרחית החדשה למתכוןן חדש. "תגידי, יש לך באתר מתכון למרק מיניסוטה?" מתקשרת אלי חברה
"איזה מרק???"
"מיניסוטה, נו עם הירקות"
את שאגות הצחוק שלי בטוח שמעו בכל העיר
"מוח! קוראים לזה מרק מינסטרונה, את יודעת שבזה הרגע את יצרת פוסט לבלוג נכון?"
"לא יודעת איך קוראים לזה אפשר לקבל מתכון?"
אני, תנו לי אתגרים כאלה ומיד אני נכנסת לפעולה.
הבעיה היחידה שהכנתי את המרק, המצלמה התקלקלה והייתי צריכה גם להכין מרק וגם לצלם.
בקטנה מה שנקרא. אז הכנתי מרק מיניסוטה אופס מינסטרונה.
מרק מינסטרונה הוא מרק איטלקי המבוסס על מרק ירקות
שמוסיפים לו עגבניות, פסטה, אפשר גם שעועית.
ביום שהכנתי הוספתי גם כרובית אבל אתם לא חייבים,
ובגלל שאנחנו מאד אוהבים גריסים הוספתי לו גם גריסים.
בצל, תפוחיי אדמה, קישואים, גזר, דלעת, עלי סלרי, עגבניות קצוצות,
ויש לכם יופי של מרק.

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

מרק קינואה ואפונה מרק שהוא נזיד

מרק סמיך של קינואה ואפונה מלא בטעמים פיקנטים שהוא גם טבעוני

יש הבדל מהותי בין צורת הבישול שלי ואיך שהמטבח נראה אחרי,
וכשהאיש שלצידי נכנס למטבח ומבשל. אצלי אחרי שגמרתי לבשל במטבח זה נראה כאילו לקחו רימון ופוצצו.
כי אחרי שתיבלתי את העיסה לקציצות ועד שהשמן מתחמם,
אני מערבבת ביציםסוכרוקמח ומכינה עוגה, וכשהעוגה בתנור והקציצות מטגנות
ויש כמה דקות אז זה זמן מצויין להעמיד סיר אורז ורגע! אכין גם תבשיל ירקות אז צריך לטגן בצל,
וככה הכלים נערמים ובסוף יש שישה סירים מוכנים אבל גם מטבח מבולגן שהמילה מבולגן זה לשון המעטה. אצלו זה אחרת.
הוא מכין סיר-סיר, מסתכל על הבשר בזמן שהוא מתבשל,
את האורז מכין לאט לאט כי קודם הוא מטגן את הבצל איזה עשרים דקות
והמטבח מסודר פיקס.
טוב, אנחנו ביחד רק שלושים וחמש שנים ועוד קצת
אולי בסוף אני אלמד משהו. השבוע הוא הפגיז עם מרק שחבל-לכם-על-הזמן כמה טעים. אני הכנתי מרק עגבניות עם פתיתים,  שאני יודעת שזה הלהיט אצל הילדים
הוא הכין את ההפתעה שלו, זה היה כמובן המרק קינואה עם האפונה,
ובמסגרת תטעמו את המרק שלי ותטעמו את המרק של אבא,
נשמעו הקולות "ואו אבא איזה מרק פיקנטי איך הכנת?" במצבים כאלה האגו ישר מונח בצד כי יש פה אפשרות למתכון שוס.
מיד הוחרם המרק לצילום וקבלתי גם מתכון.
מדובר על מרק המלא בקינואה ואפונה, מרק סמיך מלא בתבלינים פיקנטים,
שעושים את העבודה.
הוא הוסיף למרק חוויאג', מעט קינמון, מעט הל,
גם בתור אחת שלא אוהבת תבלינים פיקנטים ובמיוחד אחת שהמרק שלה הוזז לצד,
כן. אין מה לעשות צריך להודות , המרק שלו היה פשוט מעולה.

מרק קינואה ואפונה מרק שהוא נזיד

 

איך מכינים מרק מיסו יפני

מתכון מצולם איך מכינים מרק מיסו יפני , כששני ילדים קטנים עוזרים להכין, אחד משתעל על המרק השניה אומרת מה דעתה באמת, נו אתם חייבים לראות!

מודה ומתוודה לא היה לי מושג מה זה מרק מיסו עד שהבת שלי לא הכירה אותי אליו.
היא מאד אוהבת אוכל יפני ומרק מיסו הוא מרק יפני. אז מה זה מרק מיסו?
מיסו היא משחה סמיכה העשויה פולי סויה או דגנים.
על פי האגדה הרווחת ביפן המיסו, ניתנה  כמתנת האלים לאנושות – כדי להבטיח את בריאותה, חוזקה ואושרה.
מסתבר גם כי המיסו הוא מזון-על מרפא, אנטי אייג’ינג ובעל שפע של סגולות בריאותיות.
את כל האינפורמציה הזו אספתי בשבילכם על קצה המזלג מרחבי הרשת כדי להבין מהזה מרק מיסו. מרק המיסו מכיל בדרך כלל את משחת המיסו, אבקת דאשי – שזו בעצם אבקת מרק דגים יבש, ואצות.
ניתן להשביח את המרק עם פטריות שיטאקי אבל לא היה לנו בבית בעת ההכנה. את כל זה אני לא ידעתי עד שהבת שלי הכירה אותי למרק המיסו.
זה קרה השבוע כשהייתי אצלה.
ילדים רצים בסלון, ילדה שלא מפסיקה לעשות גלגלון, ילד חולה, בית מבולגן ישראלי ממוצע עם כלים בכיור
ואמא אחת עם אורך רוח שאני-לא-יודעת-מאיפה-היא-מביאה-אותו , אומרת לי "נורא בא לי מרק מיסו, רוצה?"
"מהזה מרק מיסו?"
"מיה, מוּרמוּר רוצה שנראה לה איך מכינים מרק מיסו רוצה שנכין?"
כאילו הילד לא חולה, כאילו הבית עוד שניה לא עף מרוב בלגן, אורך רוח זוכרים?(: מה שקרה אחרכך מתועד אחד לאחד.
הצצה נדירה לאיך בבית ישראל רגיל מכינים מרק מיסו יפני.
לא אולפן הפקה נוצץ, בלגן ישראלי מצוי.
אני חושבת שאם היפנים, שידועים בסדר המופתי שלהם,
היו יודעים איזה תנאים מקבל המרק שלהם אצלנו במשפחה, הם היו מקבלים דום לב, מזל שהם לא מבינים עברית. תסלחו לנו על הבלגן במטבח, תסלחו לנו שרפאל משתעל על המרק,
מיה באמצע הכנת המרק אומרת בגילוי לב של המלך-הוא-עירום מה דעתה באמת על המרק,
באמצע הכנת המרק היה חשוב למיה לעשות גלגלון והכל מתועד בסרט איך מכינים מרק מיסו יפני.
גם אצלכם ילדים יושבים על אי באמצע המטבח?(:
תכינו את הממחטות, בעיני הסרט מצחיק בטירוף.

איך מכינים מרק מיסו יפני

   

מתכון למרק קובה סלק לעצלנים

מתכון למרק קובה סלק לכאלה שיודעים להכין מרק וקונים את הקובה בסופר

יש לי חברה א-לו-פה בהכנת קובה על כל צורותיו.
בעצם יש לי שתיים אבל זאת שאני מדברת עליה,אכלתי אצלה פעם מרק
שאמא שלה הכינה והטעם עד היום אצלי בפה. חלום!
היא גם מכינה מרק קובה חלומי ותמיד מתארת לי איך היא מכינה את הקובה,
איך היא מוסיפה את התבלין הזה ואת התבלין ההוא
וכל פעם אנחנו אומרות שהיא תלמד אותי
ואיך שהוא הנושא מתפקשש. עכשיו לכי תכיני מרק כזה שאת מתה לטעום אותו,
ולעמוד לקבב קובות זה לא בדיוק מה שאני חולמת לעשות כשאני קמה בבוקר.
אז בשביל זה יש סופר ושם מוכרים קובה מוכנים למרק.
גיליתי אותם במדף הקפואים ומאז שגיליתי אותם הם קבוע אצלי במקרר.
נכון! זה בטוח לא אותו הטעם
אבל אי אפשר לקבל הכל בחיים לא? אז אני מכינה את המרק כמו שהחברה שלי למדה אותי ואת הקובה שקניתי בסופר
אני מוסיפה בסוף ולא יודעת מה אתכם לי אין טענות בכלל.

מרק קובה סלק לעצלנים

מרקים עם כרובית וברוקולי עם גזר

שני מרקים דלי קלוריות טעימים להתחלת השבוע

בשבועיים ביונטייד סטייק אוף אמריקה לא חסכתי בקלוריה אחת
וההליכות המטורפות עזרו לי לא להעלות גרם במשקל,
אבל עם הנחיתה חייבים לחזור למציאות החיים.
אז מה הכי קל להכין? מרק. גם מחמם גם משביע וגם טעים. שני מרקים נהדרים. דלי קלוריות, מחממים ויעשו לנו רק טוב. בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על הכותרת מרק כרובית וגזר

מרק כרובית וגזר מ- עו-לה! פשוט מעולה ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת.

מרק ברוקלי וגזר

מרק עם כלום קלוריות טעים טעים ומתאים לכל שעות היום

  תהנו חברימים! אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מרקים