מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

מהיום שאחותי נישאה נכנס נוהל הכרחי מדי יום לחייה.
בעלה, ממוצא יקה, נהג לאכול מדי יום מרק וביקש שתכין לו גם.
וככה מצאה אחותי את עצמה מכינה מדי יום מרק.
באותה תקופה גרתי אצלם ומדי יום בשעה ארבע וחצי היה מתייצב האיש לארוחה,
כשמרק מהביל מחכה לו לאחר שמונה דקות חימום במיקרו.
שמונה דקות שלמות. לא חמש ולא ארבע, שמונה דקות קבוע.
כשאני אומרת מהביל זה עוד קר לעומת חום המרק שהבן אדם אכל.
לכם ישרף הפה הוא משתגע על מרק לוהט.
עברו חודש, עברו חודשיים, עברה שנה, עברו שנתיים
יום אחד אחותי אחרה להגיע ובקשה שאחמם לבעלה את האוכל.
"יש מרק?" התלוצצתי
"בכלל לא מצחיק, תוציאי קופסת מרק עוף מהארון, תרתיחי מים, תערבבי עם כפית אבקה ותגישי לו עם שקדי מרק"
"השתגעת??"
"הוא ינשק עפר רגליך תאמיני לי! תכיני מה שאמרתי"
וכך היה.
"דולי, איזה מרק הכנת! יה-אללה כמה טעים, נהדר!" לא הפסיק האיש לשבח את המרק אבקה שהכנתי לו. להבדיל, לכם הכנתי מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה, מרק שעשוי מפטריות טריות,
תפוחי אדמה וגריסים מבושלים, מרק שהוא קצת תבשיל – מרק חלום! הכנתי לכם סרטון איך מכינים את המרק: להכנת המרק בבקשה תשתמשו בפטריות טריות.
אני השתמשתי בפטריות חורש, את הגריסים יש לבשל כעשרים דקות
לאחר מכן יש לסנן ולשטוף את כל היתר תראו בסרטון והמתכון המדוייק למטה.

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מאכלים של פסח

פותחת לכם שולחן עם כל המטעמים הכי שווים לפסח

ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסה יום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונה אי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסח מרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן. מנת בשר חגיגית
יכולה להיות צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וגזר או- אושפלו עוף עם אורז וירקות אם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכם ואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניות לגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגנים תבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET  את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסם ויש את השוס החדש עם התפוחי אדמה
הלהיט ההיסטרי תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור בתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנור ויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשר המעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשר הגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולד אין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדי ואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מאכלים של פסח

ולעוד מתכונים תלחצו פה – פסח ויהיו לכם עוד סלטים קינוחים ועוד חג שמח חברימים נהדרים שלי! אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מרק שום ומרק אפונה

שני מרקים מופלאים שיחממו לכם את הגוף והנשמה במזג האויר הסוער של היום

מה זאת הסופת רעמים שנחתה לנו באמצע החיים?
רק אתמול היה פה חמסין ובמדינת תל אביב שהסתובבתי בה,
הבחורות הצעירות נסעו על אופניים עם מכנסונים קצרים וכפכפים צבעוניים.
לכי תסמכי על מזג אויר. ליום הגשום והחורפי שחזר אלינו סידרתי לכם שני מרקים מופלאים.
סופת הרעמים שבחוץ דורשת מרק חם, שימלא את הגוף והנשמה
ואני מציעה לכם שתי אפשרויות. בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה.

מרק שום – מרק לבן כמו שמלת נסיכות, קטיפתי ומלא בטעמים,

 או
מרק אפונה לעצלנים
סמיך וטעים, מלא אפונה ותפוחי אדמה

מרק שום ומרק אפונה

ואם אתם מחפשים מרקים בטעמים אחרים
תוכלו למצא הכל כאן – מתכונים של מרקים תהנו חברימים!  

איך מכינים מרק כרובית עם גזר?

מרק כרובית וגזר מ- עו-לה! פשוט מעולה ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת.

"תשע מאות גרם פחות" אומר לי רן אחרי שאני עולה על המשקל
"רק תשע מאות? אתה בטוח? איזו אכזבה!"
"תגידי תודה זה שומן נטו.." הוא מתחיל להרצות לי על מספרים שאני אף פעם לא מבינה בהם כלום
אני מאוכזבת קשות "יום שישי בבוקר עשיתי הליכה בים, לא אכלתי כלום ותשע מאות גרם"?
הוא ממשיך להסביר לי דברים, אני עושה את עצמי מקשיבה ומבינה שהגוף המסכן שלי מבולבל ממני לגמרי.
פעם מתוקים, פעם ירקות, אולי תחליט כבר מה היא רוצה זאתי? יש לו חיים משלו.
"רק תשע מאות גרם?" אני ממשיכה למלמל "כל השישי שבת הייתי רעבה.."
"את לא יודעת מהזה להיות רעבה" הגיב בנחרצות ואני שתקתי. צודק. אז כן, הלכו עוד 900 גרם. לא קילו, 900 גרם ואני מאושרת!
בחיים לא היתה לי קבוצת תמיכה נפלאה כמוכן שככה הקשיבה לי וקיבלה את מה שאני עוברת באהבה.
אני ממשיכה בדרכי לא רואה אף אחד ממטר, טרילי-טריליליי!
שפרה חברה שלי את תצחקי עלי ואני אצחק כל הדרך אל המשקל!
שבוע שעבר הכנו מרק ברוקלי וגזר השבוע נתחבר עם הכרובית.
כלום קלוריות בכרובית, כלום קלוריות בגזר , נוסיף קצת עלי סלרי לטעם ויש לנו מרק נהדר. מרק כרובית וגזר מ- עו-לה!
פשוט מעולה ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת.

איך מכינים מרק כרובית עם גזר

איך מכינים מרק ברוקלי עם גזר

מרק עם כלום קלוריות טעים טעים ומתאים לכל שעות היום

במסגרת תוכניתנו מה אוכלים היום או
איך אני מעבירה את היום באכילת ירקות ומנסה לא להיות רעבה,
פתחתי את המקרר והסתכלתי מה יש לצהרים.
כי מה שהכי חשוב בתוכנית ההרזיה – זה התכנון.
כשפותחים את המקרר ומתים מרעב – חמודה, לתקוע פיתה עם חומוס זה לא חכמה,
צריך שיהיו דברים שפויים שאפשר לאכול.
דברים שאוכלים אותם ומרגישים עם כל ביס שאנחנו נעשים רזים.
נשאר אוכל משבת לא נאכל? לא! נשלח לילדים.
יש עוגה במקרר? לא ולא! נראה לכם שאני אשים לי מול העיניים עוגה ולא אטעם? תשכחו מזה.
איך אמרו חכמים ממני?  לא מכניסים אוייבים הביתה.
אוכלים ירקות ירקות ועוד קצת ירקות. אז פתחתי את המקרר ומה ממול?
שני ראשי ברוקלי הסתכלו עלי מהמגש של הסופר. נשארו שם משבת.
אני אוהבת בצהרים מרק.
זה מחמם, זה משביע, אני טוחנת אותם בדרך כלל עם המוט,
לעיתים זה מרגיש כמו דייסה של ילדים, אבל לעיתים משאירה גם שרידי ירקות ואז זה הכי טעים.
הכי פשוט הכי קל.
לברוקלי הפעם הוספתי גזר שיהיו טעמים נוספים ולסיר.

מרק ברוקלי וגזר

מרקים