מתכונים לפסח הכי שווים שיש

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

מתכוני אוכל מובחרים של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל - פרוייקט מיוחד לפסח

כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לפסח.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר מתכונים לקינוחים לפסח. מתכונים לפסח הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה.
שוק טלה, חזה ברווז, גולש, קציצות פרסה, מרקים, קניידלך, סלטים – ואפילו מתכונים טבעוניים, ללא גלוטן. מתוקים זה החיים,
הספר שיפתח לכם את הלב עם סיפורים מרגשים ומתכונים הורסים,
ספר שיביא שמחה לכל בית,
ספר עם מתכונים לעוגות שמכינים בעשר דקות עם קערה ומזלג,
קינוחים הורסים שמכינים במהירות אבל נראים מיליון דולר.
כי זה הסוד שלי, פותחים מקרר ועם מה שיש מסתדרים,
מצרכים זמינים שיש בכל בית והכל בפשטות,
מתכונים הורסים שמכינים במהירות, עם קטגוריה מיוחדת לפסח.
אני מזמינה אתכם באהבה להכנס ללינק שלמטה ולהנות מספר משובח!
לחצו כאן – מתוקים זה החיים עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן – מתכונים לפסח רשימת המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את מתכונים לפסח הכי שווים שיש! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
עופר צרפתי – אוכל אמיתי
רותם ליברזון – טיפול בבישול
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכונים לפסח הכי שווים שיש. מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – קניידלך מעולים ואטריות מדהיות
קניידלך מעולים ואטריות מדהימות עופר צרפתי – אוכל אמיתי – קציצות תפוחי אדמה כשרות לפסח
קציצות בנט'אז (תפוחי אדמה ) כשרות לפסחהגרגרנית – בלוג אוכל – טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטס
טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק, אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטסדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly  – איך מכינים קניידלך כשרים לפסח
איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?שרית עציץ – הכל אפשרי – פלפלים ממולאים בכל טוב – מנה שהיא גם טבעונית
פלפלים ממולאים בכל טובמיה מיטב מגן – אמא ירוקה – מנה טבעונית
קניידלך ירוקים דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly  – ריבת בצל גם טבעונית
ריבת בצלמיכל  – Con DeLignt – קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
  רותם ליברזון – טיפול בבישול – שוק טלה, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד
שוק טלה בתנור, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד   
דורית מנו טלאור – Sweet Dooly – גולש של גברים
גולש של גברים יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים וגם יש מפרום חצילים
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים ו- מפרום חציליםליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס –  לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסח
לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסחואחרון חביב – אין פסח בלי קציצות פרסה!
קציצות פרסה

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

חג שמח!!

מרק כתום קטיפתי

בטטה, דלעת, גזר ויש לכם מרק כתום קטיפתי ונהדר.

ההכרה נפלה עלי השבוע. מסתבר שאני בחורה של מערכות יחסים ארוכות.
נשואה לבחור שפגשתי בגיל 16. עבדתי במקום עבודה יותר מעשרים שנה וחברות נפש שמלוות אותי שנים.
מעניין שלקח לי זמן להפנים את זה, אבל השבוע נפל דבר.
אני מנויה באותה חברה סלולרית מהיום שהיה לי נייד ביד.
אני מדברת על נייד בגודל מזוודה, לא הקטנטנים או האלה שנוגעים בהם.
אלה שלסחוב אותם נחשב שיעור הרמת-משקולות במכון כושר. ככה אני, שנים באותה חברה. האמת, זה התחיל כבר בחודשיים האחרונים שאני שומעת את הטפטופים של כל אלה שמשלמים ארבעים-חמישים ₪
ואני עדיין הפריירית שמשלמת הכי הרבה.
התקשרתי אליהם. אמרתי למה כולם משלמים ארבעים ואני מאה?
אמרו, צודקת! תשלמי שבעים.
מה שבעים – מה כמה?
הצליחו לעבוד עלי עוד פעם והתרציתי. השבוע במקרה עברתי ליד חנות שירות של החברה. הייתי בקניון חלפתי וקלטתי את חלון הראווה של החברה.
עצרתי. הסתכלתי על החלון, חזרתי.
נכנסתי פנימה, לקחתי מספר, עמדתי בתור, הגעתי לפקיד.
מַה-מֶה-מִי-מוּ-אֶה-בֶה-ציגלמה-נאדה.
"גברת, זה המחירים שלנו לא מורידים אותם" מדקלם איש השירות.
"לך למנהל שלך ותגיד לו שאחרי עשרים שנה אם הוא לא מוריד לי את המחיר אני עוזבת."
"את לא יכולה להשוות את הקו שלנו לקוים של.."
הפסקתי אותו "חמוד, את ההפחדות האלה אנחנו אוכלים כבר שנים, תנסה סיפור אחר."
"אין"
"סבבה. ביי!" לא להאמין הקלות בה אפשר להגיד ביי-ביי לחברה סלולרית.
תוך שלושה ימים עברתי לחברה אחרת.
נשבעת לכם, אפילו לא הרגשתי. הנייד ממשיך לצלצל, הסמס עובדים יופי ואני משלמת שליש מחיר. לא יודעת מה אתכם, אני ממש, אבל ממש גאה בעצמי. לגאווה שלי יש צבע כתום.
צבע כתום הוא צבע של למידה ובשבילכם יש לי מרק כתום קטיפתי ונהדר. רק לפני שאתם הולכים, רציתי לספר שהגשתי את המרק עם לביבות תרד.
היה פנטסטי! הירוק והכתום ביחד היו חגיגה של צבעים וטעמים.
תלחצו על התמונה ויהיה לכם גם מתכון.

 מרק כתום קטיפתי

מרק אפונה סמיך ונהדר לעצלנים

מרק אפונה עם גרגרי אפונה, סמיך ונהדר שמכינים בצ'יק צ'ק

"אימוש, איזה צבע מרק יש לך היום?"
"מה פירוש צבע של מרק?"
"לפני שבועיים היה מרק לבן, ביום שישי נתת לי מרק כתום, אולי תכיני לי צבע חדש?"
"איזה צבע את רוצה?"
"אמממ ירוק. ירוק מזמן לא אכלתי. מרק אפונה סמיך כזה..אבל אמא בלי גריסים. נקי!" ואני חשבתי שחיתנתי אותה זה נגמר. איפה! הקופסאות ממשיכות לרוץ.
מרק אפונה לעצלנים, סמיך כזה שאפשר להכין צ'יק-צ'ק, נולד כשצריך להכין מרק במהירות כי הילדה בדרך. הטריק פשוט, משתמשים באפונה קפואה וכך לא צריך להשרות את האפונה לילה שלם.
מרק אפונה לעצלנים טעים-טעים ומתאים בול ליום חורפי.

מרק אפונה לעצלנים

מרק עדשים - לינְטֶזָ’ה - מתכון מנצח למרק עדשים

מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה...

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בלדינו ולפני שענית הצלחת הגיעה לשולחן עם מרק העדשים. זה הרגע שידעת שהגעת הביתה.

אצלנו הסלוניקאים לכל מאכל יש שם בספרדית וכמו שהפידאו מעורר זכרונות, הלינְטֶזָ’ה זורק אותך שנים אחורנית.
מרק עדשים זה לינְטֶזָ’ה. “קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בספניולית
ולפני שענית הגיעה צלחת לשולחן עם הלינְטֶזָ’ה.
בתוך הלינְטֶזָ’ה נחו להן קציצות שמנמנות ועסיסיות של בשר. זה הרגע  שידעת שהגעת הביתה.
לפני שנים כשהיינו באפריקה הגיע אלינו יום אחד מבשל חדש.
שאלתי אותו מה הוא יודע להכין והוא אמר מרק עדשים.
אפריקה, מקום זר, ברגע שאמר מרק עדשים העיף אותי לזכרונות.
באותה שנייה ביקשתי שיכין מרק עדשים.
כל זמן ההכנה הסתובבתי סביבו, נושמת את הריחות, ראיתי את הבעבוע,
כבר חיכיתי שיגיע מרק העדשים.
בצהרים, הילדים הגיעו ולשולחן הגיעה צלחת עם נוזל חום.
"מהזה??" הבטתי בצלחת לא מבינה איפה העדשים שלי
"טחנתי את המרק, שיהיה לילדים יותר קל"
אם יכולתי הייתי זורקת את הצלחת על הרצפה מרוב עצבים,
אבל לא אמרתי כלום ולא נגעתי במרק. לפני שנתיים בפברואר, נסע הסטודנט לטיול-של-אחרי-צבא.
(היום כשאני קוראת את זה עברו כבר כמה שנים טובות אבל אז פורסם הפוסט)
אתמול שלחה לי הגדולה במייל  את הסמס הזה שקבלנו לפני שנתיים.
הסמס הגיע כחודש לפני תחילת הטיול.מסקנות: א. גם אם את מקבלת מחמאות מהבן שלך, אל תשתפכי, יש חשש שלא תקבלי מחמאות יותר. ב. גם אם הגדולה שלחה לך מייל שיש בו מחמאה, אל תתלהבי, זה פשוט רמז שמזמן לא הכנת לינְטֶזָ’ה. לא היתה ברירה צריך להכין את מרק העדשים שוב.
והכנתי לכם סרטון על הכנת המרק במדוייק הטריק של הכנת הלינְטֶזָ’ה – מרק עדשים, על ידי טיגון בצל עד גוון חום.
כשהבצל ממש כהה מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה.
המים משנים צבעם לחום ומפה זה כבר קלי קלות.אחרי שלימדתי אתכם את כל הסודות זה הזמן להכין לינְטֶזָ’ה.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים למרק
רק ללחוץ כאן – מרקים

מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה

מרק פתיתים עם עגבניות –...

פִידֶאוֹ, מרק פתיתים עם עגבניות, מאכל ספרדי-יווני-סלוניקאי מבית אמא.

מי שלא גדל בבית ספרדי-יווני-סלוניקאי, לא יבין מה זה “פִידֶאוֹ”.
לכאורה בתמונה, מרק פתיתים עם עגבניות, אבל אהה!! אם תגידו פִידֶאוֹ לאנשים הנכונים, אתם תראו את ההבעה משתנה, דוק בעיניים ומבט ערגה.
כשפרסמתי את המתכון לראשונה בסלונה, אנשים ביקשו לדעת את התרגום המילולי של פִידֶאוֹ. אז פִידֶאוֹ זה פתיתים, איטריות.
פידאו הוא אוכל של נחמה.
הילדים מתים עליו, הוא מהיר הכנה והוא פשוט נהדר. לפני כשבוע הייתי אצל בתי וחברתה רונה באה לבקר אותה.
רונה ובתי חברות כבר מגיל 12, צמודות כמו בול על המעטפה, קשורות כמו בלון לחוט, לא נפרדות.
“רונה, אמא שלי הכינה פִידֶאוֹ, רוצה?”
“פִידֶאוֹ???” נדלקו לרונה העיניים “בטח!!”
אחרי שטעמה נאנחה ואמרה “הטעם בדיוק כמו כשהייתי ילדה”
אמי היתה מכינה את הפידאו עם קוביות של עגבניות והבת שלי בתור ילדה, הייתה שולפת את העגבנייה מהפידאו של נונה.
היום פִידֶאוֹ בלי עגבניה לא נחשב בכלל.
כשאמא שלי חגגה יומולדת, כמעט כל הנכדים הזכירו בברכות את הפידאו והקציצות של נונה,
שעד היום הם חולמים עליו בלילה.
כולה, פתיתים עם עגבניות אבל איזו נוסטלגיה. תמונה חרוטה לי בזכרון,
נכנסת לדודתי אלזה הביתה והיא יושבת בשולחן במטבח ומפוררת פירורי בצק לפידאו.
חברימים, אחרי שטסנו בזמן כל שנותר הוא להכין את הפידאו. עוד מתכונים למרקים תמצאו כאן – מתכונים למרקים

מרק פתיתים עם עגבניות – פִידֶאוֹ

מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

מרק שום לבן ומלכותי כמו שמלת נסיכות, קטיפתי ועשיר בטעמים, מוקדש לבתי שחוגגת יומולדת.

  אני בשיחה עם בתי אהובתי הבכורה ואני מספרת לה שהשמיים בשבילי הם לא גבול.
אני רוצה אתזה ואתזה ואתזה ואנשים אומרים לי: לא יצליח לך וצוחקים עלי וזאתי אומרת לי השתגעת?בשביל מה?! ואני די מיואשת.
לרגע, מתחלפים לנו התפקידים ויש לה חיוך עדין כזה "אימוש, אל תתני לאנשים לגנוב לך את החלומות.
שאף אחד לא יפריע לך! אם את רוצה את זה יהיה לך. שאף אחד לא יגנוב לך את החלום" תחרטו את המשפט על לוח ליבכם – שאף אחד לא יגנוב לכם את החלום! הבת שלי, האהבה שלי, זאת שמחזקת אותי שאף אחד לא יגנוב לי את החלומות ועוזרת לי להגשים את החלומות, חוגגת היום יומולדת. מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן.
הילדה הכי יפה בגן נולדה עם מניירות של נסיכה וידעה בדיוק מה היא רוצה.
באוכל, חס וחלילה שהאפונה תיגע באורז ואת הסלט יש להגיש לנסיכה בצלוחית לחוד,
מלפפון ועגבניה בלבד, שלא יתערבב הרוטב של הסלט עם האוכל. אין פלא שהייתה בעובי חוט.  בגיל חמש שאלה אותה הגננת, למה היא מביאה לחמניה ריקה לגן.
“אין לנו שום דבר בבית” ענתה בטבעיות והגננת אמרה לי שמזל שהיא מכירה את המשפחה, אחרת היתה קוראת לעזרה סוציאלית.  קיץ אחד לפני שנים, שתי אימהות וקבוצת ילדים עומדים בתור לקפיטריה בבריכה.
חברתי שפרה, אמי הגנרלית, מווסתת את התור.
שואלת את הילדים מה הם רוצים ומעבירה הוראות לאיש שמאחורי הדלפק:
“פיתה עם חומוס, פיתה עם שניצל וחומוס, פיתה עם שניצל בלי חומוס” ומגיעה לנסיכה.
“מה את רוצה?” היא שואלת
“פיתה בלי כלום” עונה הילדה
“פיתה בלי כלום??” מתפלצת שפרה
“אולי יש להם קוטג’?” שאלה הילדה“אין קוטג’!”
“יש שוקולד למריחה?”
“אין קוטג’! אין שוקולד! יש חומוס, יש שניצל!! ” עיגולי זיעה הופיעו לשפרה על המצח והיא התחילה לאבד את הסבלנות
“אז פיתה בלי כלום ” מחליטה הילדה
הבחור מאחורי הדלפק מסתכל על שפרה “אני לא יכול לתת לה פיתה בלי כלום, לא חראם?”
“תן לה פיתה בלי כלום ובלי שום דבר!” רעם קולה של שפרה ואני נקרעתי מצחוק.
בגיל שש מצאה קרע בכותונת הלילה והודיעה שהיא לא הולכת לישון עם כותונת לילה קרועה.
“אף אחד לא רואה בלילה” ניסיתי לנפנף אותה
“אבל אני רואה!” התמלאו עיניה דמעות “תתפרי לי!” ואני תפרתי.
בגיל שבע , אמא ושתי ילדות אוכלות ארוחת צהרים.
אני עם המזלג באוויר כשלפתע אמרה ”אמא, את חושבת שהגיע הזמן שנספר לאחותי את האמת?”
“איזה אמת?” אני מכניסה ביס לפה
“האמת. שהיא מאומצת”
אני נחנקתי, התחלתי להשתעל “מאומצת??”
“יש רק נסיכה אחת בבית הזה וזו אני לא?.. “ מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן.
הילדה הכי יפה בגן, בתי הבכורה חוגגת היום יומולדת. אהבה שלי, חיים שלי, נסיכה שלי – מזל טוב ! עוד מתכונים למרקים תמצאו כאן – מתכונים למרקים ובפינה האהובה עלי – מה דעתכם על מרק השום בבקשה:

מרק שום קטיפתי ועשיר בטעמים לילדה הכי יפה בגן

מתכונים למרקים

מרקים, מרקים נפלאים מכל הסוגים ומכל המינים, באתר של סוויט דולי תמצאו המון מרקים קלים וטעימים. המרקים … מרקים מעולים. … קטגוריות: מרקים, מתכוני ירקות – צמחוני, מתכונים טבעוניים.

מתכונים למרקים מנצחים

מחפשים מתכונים למרקים מנצחים? כאן תמצאו מגוון מתכוני מרקים קלים להכנה וטעימים שניתן להכין במהירות ובקלות.

כל סוגי המרקים בגרסאות הכי קלות להכנה ומבלי להתפשר על הטעם כמו מתכוני מרק ירקות, עדשים, אפונה ועוד הרבה. מתכון למרק המושלם כמעט בלי מאמץ.

כמעט הספקנו לשכוח איך חורף מרגיש, והנה החורף חוזר לטפטף עלינו קצת גשם. אז קצת יותר כיף להתכרבל בבית, וזה אולי זמן מעולה להכין מרק.
אם אתם מכינים כל הזמן את אותו המרק – אתם חייבים לגלול פה למטה ולראות מה אתם מפסידים. מוזמנים לחמם לעצמכם את החורף עם מגוון מרקים מעולים.

מתכוני מרקים מותאמים בעיקר לעונת החורף. בעונה זו, אכילת מרק ממלאת אותנו בחום שאנו זקוקים לו כשמזג האוויר קר וגשום. בדרך כלל המרקים מוגשים חמים, אך קיימים גם מתכוני מרקים קרים. המרק הנפוץ ביותר הוא מרק ירקות עשיר, עם ירקות כמו תפוחי אדמה וגזר. מרקים נפוצים נוספים הם מרק עגבניות, מרק אפונה, מרק עדשים, מרק תירס ועוד, אותם אנו אוהבים לאכול עם שקדי מרק כמובן או עם קרוטונים, למרות שהם מכילים כמויות נתרן גבוהות, בנוסף למלח שמוסיפים למרק עצמו. במידה ואכן מוסיפים שקדי מרק או קרוטונים – רצוי להפחית בכמות המלח במרק. המרקים נחשבים למקור מצוין לויטמינים ומינרלים, שכן במי הבישול תמיד ניתן למצוא אותם. ההמלצה שלנו היא להוסיף כמה שיותר ירקות למרק – בריא וטעים!

מתכונים למרקים