איך מכינים מרק תירס למתחילים

מרק תירס עם אטריות ואפשר שיהיה גם עם עננים

"אמא, איך מכינים מרק תירס?"
"את רצינית? מה הבעיה להכין מרק תירס?"
"אנחנו בענייני העלבות שאני אבין? מה שאלתי, איך מכינים מרק תירס?"
"צודקת! אני מתנצלת!! בואי נתחיל מההתחלה דרינג דרינג היי קוקלה מה שלומך?"
"בסדר אימוש את יכולה להגיד לי איך להכין מרק תירס?"
"בטח! לוקחים קופסת תירס, פותחים אותה ושמים בסיר"
"נהדר. צריך ללכת לקנות תירס"
"כן זה חשוב חח אחרי ששמת את התירס, תמלאי את הקופסה עוד פעמיים מים ושימי בסיר"
"נהדר"
"תוסיפי מלח ופלפל שחור וגם כף מרק עוף ותביאי לרתיחה"
"זהו?"
"לא. תוסיפי גם כמה כפות של רוטב סויה שיהיה מעניין"
"מצויין. מה עוד?"
"רוצה איטריות עם המרק או עננים?"
"אממ נתחיל באיטריות.."
"קונים את האיטריות הדקות האלה שמכינים בצ'יק צ'ק ואחרי שהמרק רתח מוסיפים מעט מהאטריות לעוד רתיחה ואחרי הרתיחה תנמיכי את האש"
"אימוש נשמע מעולה"
"רוצה עננים?"
"את מתכוונת עם הביצה?"
"בדיוק!"
"איך עושים?"
"לוקחים ביצה ומקשקשים אותה בצלחת נפרדת. כשהמרק רותח לאט לאט מטפטפטים פנימה את הביצה, לא מפסיקים לערבב וככה יש לנו עננים"
"וואלה!"
"וואלה(:"
"הולכת לנסות!"
"בהצלחה נשמה שלי!" וככה נראה מרק תירס למתחילים עם "עננים"

מרק תירס למתחילים

מרק שעועית של חורף

אם אין חמין נאכל מרק שעועית עם עגבניות חם סמיך וטעים!

קריסמס לפני עשר שנים אני וחברה שלי חורשות את ניו יורק.
ברחובות, קור כלבים אבל אנחנו עטופות ומכוסות, מסתובבות לא מפספסות שום אטרקציה של העיר.
אם ממש קפאנו, נכנסנו לאיזה חנות הפשרנו והמשכנו הלאה. זה היה בצהרי היום כשהסתובבנו על גשר ברוקלין.
אחרי עשר דקות שהרוח העיפה אותנו לכל הכיוונים והגיעה למקומות שלא ידעתי שקיימים לי בגוף נשברתי והודעתי לחברה שלי שאת גשר ברוקלין מיצינו ואחורה פנה.
ירדנו מהגשר הסתובבנו ומולנו כניסה למעדניה. בול מה שהיינו צריכות.
נכנסנו פנימה וכמו בסרטים, מעדניה עם דלפק בצורת ח.
מאחורי הדלפק עומדת בחורה ומאחוריה, שלושה מיכלים עצומים של נירוסטה מעלים אדים.
הבחורה ממלאה כוסות מהמכלים כמו שמוזגים קולה בכוסות.
ניגשתי ושאלתי מה יש במיכלים.
הצביעה על המיכלים.
"ווצטבל סופ, נודלס סופ, פיס סופ"
אַדוֹנַי! אלוהים אוהב אותנו נפלו במעדניה שמוכרת מרק ירקות, מרק איטריות ומרק אפונה.
"האו מץ'?" שאלתי – כמה?
מרימה הגברת כוס מקרטון "ואן דולר" חייכה
סחטיקה אחותי אני אומרת בלב
"כל אחד?" התעניינתי
יס. ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ, הסבירה המוכרת עדיין בחיוך לקונה הבעייתית שממולה.
מעולה! שיפשפתי ידיים בהנאה ואמרתי
"אוקי. גיב מי חצי כוס נודלס סופ חצי כוס ווצטבל סופ"
ההיא, כאילו מישהו הביא לה פטיש שבע קילו בראש, נמחק לה החיוך מהפרצוף פתחה זוג עיניים והסתכלה עלי כאילו מאיפה באת אחותי??
"יו אנדרסט וואט אי וונט?" שאלתי לאט, את מבינה מה אני רוצה?
ההיא בוהה ומדקלמת
"ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ" דולר מרק ירקות, דולר מרק איטריות, דולר מרק אפונה.
טוב הבנתי אותך מוח , התעקשתי.
מסבירה לה לאט באנגלית
"באט איז זה סם פרייס נו? סו גיב מי אלף נודלס אלף ווטבל" – זה אותו מחיר לא? אז תני לי חצי כוס מהירקות וחצי כוס מהאיטריות
אם אי טי בכבודו ובעצמו היה עומד שם היה לה בטוח יותר קל. לא זזה.
"נוֹ" לא. אמרה. "וי סל ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ"
אנחנו מוכרים בדולר מרק ירקות, דולר אחד איטריות ודולר מרק אפונה ולכי תתווכחי. ההארה הגיעה. אנחנו באמריקה וזה לא משנה מה שאת רוצה זה מה שהם מוכרים.
אם היתה מבינה מה אני רוצה בטוח המעדנייה היתה שלה אבל היא יודעת לדקלם ולכן היא מאוחרי הדלפק.
"אוקי. גיב מי ואן ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ אנד אמפטי קאפ!"
או בעברית תביאי לי מרק ירקות, מרק איטריות וכוס ריקה! אני אעשה את הערבוב לבד!
חייכה הבחורה בהקלה ונתנה לנו שתי כוסות מלאות וכוס אחת ריקה. אמריקה ורסנו. לכבוד המרקים של אמריקה ומי שלא הכין השבוע חמין יוכל להתנחם במרק שעועית שמכינים בצ'יק צ'ק בלי להשרות שעועית.
ונגיד חשקה נפשכם במרק שעועית ולא השרתם מהלילה את השעועית מה תעשו? פשוט.
פותחים קופסת שימורים של שעועית מוכנה או שקית של שעועית קפואה.
קל! תצקצקו בלשון עד מחר סבבה ובסוף תודו לי.
אם יש לכם שעועית מושרית עוד יותר טוב אני הולכת על הפתרון הקל.

מרק שעועית של חורף

שלושה מתכונים למרקים של חורף

מרק עגבניות אדום, מרק כתום קטיפתי ומרק אפונה ירוק. שלושה מרקים שיזרימו לכם את החום לגוף.

היום סידרתי לכם מרקים של רמזור.
קודם עוצרים באדום, נותנים לראש לחלום, לחשוב מה הדרך הנכונה עבורנו.
אולי ימינה אולי שמאלה..
בצבע הכתום אנחנו כבר כמעט לפני ההחלטה,
נותנים למרקם הכתום לעטוף אותנו אבל הדרך כמעט ברורה כי תכף יגיע הירוק
ובירוק אנחנו זורמים. יודעים את הדרך בדיוק.
שלושה מרקים – שלושה צבעים.
אדום, כתום וירוק. מרק אדום
מרק עגבניות עם פתיתים שהוא ממש כמו תבשיל
בשביל להגיע למתכון לחצו על התמונה: המרק הכתום הקטיפתי
שמכיל בטטות, גזר, דלעת – חלומי!
בשביל להגיע למתכון לחצו על התמונה והמרק הירוק שיזרים לכם חום לגוף.
מרק אפונה לעצלנים.
בשביל להגיע למתכון לחצו על התמונה

מרקים של חורף

אם הגעתם עד לכאן ובטוח אהבתם משהו פרגנו לי בבקשה בלייק ב סוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה! יום חמים חברימים!

מתכון למרק עגבניות עשיר עם פתיתים

מרק שהוא קצת תבשיל שמכינים בצ'יק צ'ק והוא פשוט ונהדר!

כמה אנשים אתם מכירים שלא אוהבים עגבניות?
גיסתי לא אוהבת עגבניות, בשום צורה.
לפני שנים, כששמעתי על כך בפעם הראשונה הייתי די בהלם.
מה יש לא לאהוב בעגבניה? במיוחד כשהיא בסלט ומוסיפה טעמים.
צחוק צחוק עברו שנים וגם אני לא משתגעת בזמן האחרון על עגבניות, רק על עגבניות שרי.
כשכואב לי הגרון אני מתחילה לאכול עגבניות שרי.
משהו בחומציות שלהן אני מרגישה שורף לי את החיידקים בגרון.
אבל אין לזה שום קשר למרק עגבניות.
מרק עגבניות בחורף זה תענוג.
בכלל, מאז שגיליתי את העגבניות המרוסקות, להכין מרק עגבניות זה צ'יק צ'ק.
וכמובן אל תשכחו במרק עגבניות להוסיף עלי דפנה. מאסט!
הויכוחים מתחילים כשאני מוסיפה למרק פחמימות.
"למה שמת אורז במרק?" מגיעות הטענות
"איך אפשר מרק עגבניות בלי אורז??" אני משתגעת
ולטובת הרזים אני מכינה בלי אורז/פתיתים.
מרק עגבניות ממש קל להכין אבל אני משתמשת בכמה סוגי עגבניות.
קוביות עגבניות ברוטב עגבניות, עגבניות מרוסקות
ורסק עגבניות כמו של פעם, הקופסות.
מערבבת את כל שלושת הסוגים.
בפעם האחרונה הוספתי פתיתים.
זה כבר לא היה מרק, זה היה ממש תבשיל.
פשוט נהדר.

מרק עגבניות עם פתיתים

איזה מרק תאכלו היום?

שני מרקים משגעים שמזכירים את בית אמא.

החורף חזר בכל הכח ומרק נראה לי נפלא במזג האויר הסוער הזה.
סופת ברקים ורעמים באמצע מרץ ורק אתמול היה חמסין.
מזג האויר משגע אותנו
אבל אנחנו נתכונן לקראתו.

יש לי בשבילכם שני מרקים נ ה ד ר י ם!
שניהם מזכירים לי את הבית שניהם מתאימים בול להיום. אז חברימים, איזה מרק תאכלו היום לינטז'ה או פידאו?
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה.

מרק פתיתים עם עגבניות – פִידֶאוֹ

פִידֶאוֹ, מרק פתיתים עם עגבניות,
מאכל ספרדי-יווני-סלוניקאי מבית אמא.

או

מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בלדינו
ולפני שענית הצלחת הגיעה לשולחן עם הלינְטֶזָ’ה.
בתוך הלינְטֶזָ’ה נחו להן קציצות שמנמנות ועסיסיות של בשר.
זה הרגע שידעת שהגעת הביתה.

ואם אתם מחפשים מרקים  בטעמים אחרים תוכלו למצוא אותם פה – מרקים תהנו חברימים!

מרקים