איך מכינים מרק ברוקלי עם גזר

מרק עם כלום קלוריות טעים טעים ומתאים לכל שעות היום

במסגרת תוכניתנו מה אוכלים היום או
איך אני מעבירה את היום באכילת ירקות ומנסה לא להיות רעבה,
פתחתי את המקרר והסתכלתי מה יש לצהרים.
כי מה שהכי חשוב בתוכנית ההרזיה – זה התכנון.
כשפותחים את המקרר ומתים מרעב – חמודה, לתקוע פיתה עם חומוס זה לא חכמה,
צריך שיהיו דברים שפויים שאפשר לאכול.
דברים שאוכלים אותם ומרגישים עם כל ביס שאנחנו נעשים רזים.
נשאר אוכל משבת לא נאכל? לא! נשלח לילדים.
יש עוגה במקרר? לא ולא! נראה לכם שאני אשים לי מול העיניים עוגה ולא אטעם? תשכחו מזה.
איך אמרו חכמים ממני?  לא מכניסים אוייבים הביתה.
אוכלים ירקות ירקות ועוד קצת ירקות. אז פתחתי את המקרר ומה ממול?
שני ראשי ברוקלי הסתכלו עלי מהמגש של הסופר. נשארו שם משבת.
אני אוהבת בצהרים מרק.
זה מחמם, זה משביע, אני טוחנת אותם בדרך כלל עם המוט,
לעיתים זה מרגיש כמו דייסה של ילדים, אבל לעיתים משאירה גם שרידי ירקות ואז זה הכי טעים.
הכי פשוט הכי קל.
לברוקלי הפעם הוספתי גזר שיהיו טעמים נוספים ולסיר.

מרק ברוקלי וגזר

איך מכינים מרק תירס למתחילים

מרק תירס עם אטריות ואפשר שיהיה גם עם עננים

"אמא, איך מכינים מרק תירס?"
"את רצינית? מה הבעיה להכין מרק תירס?"
"אנחנו בענייני העלבות שאני אבין? מה שאלתי, איך מכינים מרק תירס?"
"צודקת! אני מתנצלת!! בואי נתחיל מההתחלה דרינג דרינג היי קוקלה מה שלומך?"
"בסדר אימוש את יכולה להגיד לי איך להכין מרק תירס?"
"בטח! לוקחים קופסת תירס, פותחים אותה ושמים בסיר"
"נהדר. צריך ללכת לקנות תירס"
"כן זה חשוב חח אחרי ששמת את התירס, תמלאי את הקופסה עוד פעמיים מים ושימי בסיר"
"נהדר"
"תוסיפי מלח ופלפל שחור וגם כף מרק עוף ותביאי לרתיחה"
"זהו?"
"לא. תוסיפי גם כמה כפות של רוטב סויה שיהיה מעניין"
"מצויין. מה עוד?"
"רוצה איטריות עם המרק או עננים?"
"אממ נתחיל באיטריות.."
"קונים את האיטריות הדקות האלה שמכינים בצ'יק צ'ק ואחרי שהמרק רתח מוסיפים מעט מהאטריות לעוד רתיחה ואחרי הרתיחה תנמיכי את האש"
"אימוש נשמע מעולה"
"רוצה עננים?"
"את מתכוונת עם הביצה?"
"בדיוק!"
"איך עושים?"
"לוקחים ביצה ומקשקשים אותה בצלחת נפרדת. כשהמרק רותח לאט לאט מטפטפטים פנימה את הביצה, לא מפסיקים לערבב וככה יש לנו עננים"
"וואלה!"
"וואלה(:"
"הולכת לנסות!"
"בהצלחה נשמה שלי!" וככה נראה מרק תירס למתחילים עם "עננים"

מרק תירס למתחילים

מרק שעועית של חורף

אם אין חמין נאכל מרק שעועית עם עגבניות חם סמיך וטעים!

קריסמס לפני עשר שנים אני וחברה שלי חורשות את ניו יורק.
ברחובות, קור כלבים אבל אנחנו עטופות ומכוסות, מסתובבות לא מפספסות שום אטרקציה של העיר.
אם ממש קפאנו, נכנסנו לאיזה חנות הפשרנו והמשכנו הלאה. זה היה בצהרי היום כשהסתובבנו על גשר ברוקלין.
אחרי עשר דקות שהרוח העיפה אותנו לכל הכיוונים והגיעה למקומות שלא ידעתי שקיימים לי בגוף נשברתי והודעתי לחברה שלי שאת גשר ברוקלין מיצינו ואחורה פנה.
ירדנו מהגשר הסתובבנו ומולנו כניסה למעדניה. בול מה שהיינו צריכות.
נכנסנו פנימה וכמו בסרטים, מעדניה עם דלפק בצורת ח.
מאחורי הדלפק עומדת בחורה ומאחוריה, שלושה מיכלים עצומים של נירוסטה מעלים אדים.
הבחורה ממלאה כוסות מהמכלים כמו שמוזגים קולה בכוסות.
ניגשתי ושאלתי מה יש במיכלים.
הצביעה על המיכלים.
"ווצטבל סופ, נודלס סופ, פיס סופ"
אַדוֹנַי! אלוהים אוהב אותנו נפלו במעדניה שמוכרת מרק ירקות, מרק איטריות ומרק אפונה.
"האו מץ'?" שאלתי – כמה?
מרימה הגברת כוס מקרטון "ואן דולר" חייכה
סחטיקה אחותי אני אומרת בלב
"כל אחד?" התעניינתי
יס. ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ, הסבירה המוכרת עדיין בחיוך לקונה הבעייתית שממולה.
מעולה! שיפשפתי ידיים בהנאה ואמרתי
"אוקי. גיב מי חצי כוס נודלס סופ חצי כוס ווצטבל סופ"
ההיא, כאילו מישהו הביא לה פטיש שבע קילו בראש, נמחק לה החיוך מהפרצוף פתחה זוג עיניים והסתכלה עלי כאילו מאיפה באת אחותי??
"יו אנדרסט וואט אי וונט?" שאלתי לאט, את מבינה מה אני רוצה?
ההיא בוהה ומדקלמת
"ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ" דולר מרק ירקות, דולר מרק איטריות, דולר מרק אפונה.
טוב הבנתי אותך מוח , התעקשתי.
מסבירה לה לאט באנגלית
"באט איז זה סם פרייס נו? סו גיב מי אלף נודלס אלף ווטבל" – זה אותו מחיר לא? אז תני לי חצי כוס מהירקות וחצי כוס מהאיטריות
אם אי טי בכבודו ובעצמו היה עומד שם היה לה בטוח יותר קל. לא זזה.
"נוֹ" לא. אמרה. "וי סל ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ, ואן דולר פיס סופ"
אנחנו מוכרים בדולר מרק ירקות, דולר אחד איטריות ודולר מרק אפונה ולכי תתווכחי. ההארה הגיעה. אנחנו באמריקה וזה לא משנה מה שאת רוצה זה מה שהם מוכרים.
אם היתה מבינה מה אני רוצה בטוח המעדנייה היתה שלה אבל היא יודעת לדקלם ולכן היא מאוחרי הדלפק.
"אוקי. גיב מי ואן ואן דולר ווצטבל סופ, ואן דולר נודלס סופ אנד אמפטי קאפ!"
או בעברית תביאי לי מרק ירקות, מרק איטריות וכוס ריקה! אני אעשה את הערבוב לבד!
חייכה הבחורה בהקלה ונתנה לנו שתי כוסות מלאות וכוס אחת ריקה. אמריקה ורסנו.לכבוד המרקים של אמריקה ומי שלא הכין השבוע חמין יוכל להתנחם במרק שעועית שמכינים בצ'יק צ'ק בלי להשרות שעועית.
ונגיד חשקה נפשכם במרק שעועית ולא השרתם מהלילה את השעועית מה תעשו? פשוט.
פותחים קופסת שימורים של שעועית מוכנה או שקית של שעועית קפואה.
קל! תצקצקו בלשון עד מחר סבבה ובסוף תודו לי.
אם יש לכם שעועית מושרית עוד יותר טוב אני הולכת על הפתרון הקל.

מרק שעועית של חורף

שלושה מתכונים למרקים של חורף

מרק עגבניות אדום, מרק כתום קטיפתי ומרק אפונה ירוק. שלושה מרקים שיזרימו לכם את החום לגוף.

היום סידרתי לכם מרקים של רמזור.
קודם עוצרים באדום, נותנים לראש לחלום, לחשוב מה הדרך הנכונה עבורנו.
אולי ימינה אולי שמאלה..
בצבע הכתום אנחנו כבר כמעט לפני ההחלטה,
נותנים למרקם הכתום לעטוף אותנו אבל הדרך כמעט ברורה כי תכף יגיע הירוק
ובירוק אנחנו זורמים. יודעים את הדרך בדיוק.
שלושה מרקים – שלושה צבעים.
אדום, כתום וירוק. מרק אדום
מרק עגבניות עם פתיתים שהוא ממש כמו תבשיל
בשביל להגיע למתכון לחצו על התמונה:המרק הכתום הקטיפתי
שמכיל בטטות, גזר, דלעת – חלומי!
בשביל להגיע למתכון לחצו על התמונהוהמרק הירוק שיזרים לכם חום לגוף.
מרק אפונה לעצלנים.
בשביל להגיע למתכון לחצו על התמונה

מרקים של חורף

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה! יום חמים חברימים!

מתכון למרק עגבניות עשיר עם פתיתים

מרק שהוא קצת תבשיל שמכינים בצ'יק צ'ק והוא פשוט ונהדר!

כמה אנשים אתם מכירים שלא אוהבים עגבניות?
גיסתי לא אוהבת עגבניות, בשום צורה.
לפני שנים, כששמעתי על כך בפעם הראשונה הייתי די בהלם.
מה יש לא לאהוב בעגבניה? במיוחד כשהיא בסלט ומוסיפה טעמים.
צחוק צחוק עברו שנים וגם אני לא משתגעת בזמן האחרון על עגבניות, רק על עגבניות שרי.
כשכואב לי הגרון אני מתחילה לאכול עגבניות שרי.
משהו בחומציות שלהן אני מרגישה שורף לי את החיידקים בגרון.
אבל אין לזה שום קשר למרק עגבניות.
מרק עגבניות בחורף זה תענוג.
בכלל, מאז שגיליתי את העגבניות המרוסקות, להכין מרק עגבניות זה צ'יק צ'ק.
וכמובן אל תשכחו במרק עגבניות להוסיף עלי דפנה. מאסט!
הויכוחים מתחילים כשאני מוסיפה למרק פחמימות.
"למה שמת אורז במרק?" מגיעות הטענות
"איך אפשר מרק עגבניות בלי אורז??" אני משתגעת
ולטובת הרזים אני מכינה בלי אורז/פתיתים.
מרק עגבניות ממש קל להכין אבל אני משתמשת בכמה סוגי עגבניות.
קוביות עגבניות ברוטב עגבניות, עגבניות מרוסקות
ורסק עגבניות כמו של פעם, הקופסות.
מערבבת את כל שלושת הסוגים.
בפעם האחרונה הוספתי פתיתים.
זה כבר לא היה מרק, זה היה ממש תבשיל.
פשוט נהדר.

מרק עגבניות עם פתיתים

מתכונים למרקים

מרקים, מרקים נפלאים מכל הסוגים ומכל המינים, באתר של סוויט דולי תמצאו המון מרקים קלים וטעימים. המרקים … מרקים מעולים. … קטגוריות: מרקים, מתכוני ירקות – צמחוני, מתכונים טבעוניים.

מתכונים למרקים מנצחים

מחפשים מתכונים למרקים מנצחים? כאן תמצאו מגוון מתכוני מרקים קלים להכנה וטעימים שניתן להכין במהירות ובקלות.

כל סוגי המרקים בגרסאות הכי קלות להכנה ומבלי להתפשר על הטעם כמו מתכוני מרק ירקות, עדשים, אפונה ועוד הרבה. מתכון למרק המושלם כמעט בלי מאמץ.

כמעט הספקנו לשכוח איך חורף מרגיש, והנה החורף חוזר לטפטף עלינו קצת גשם. אז קצת יותר כיף להתכרבל בבית, וזה אולי זמן מעולה להכין מרק.
אם אתם מכינים כל הזמן את אותו המרק – אתם חייבים לגלול פה למטה ולראות מה אתם מפסידים. מוזמנים לחמם לעצמכם את החורף עם מגוון מרקים מעולים.

מתכוני מרקים מותאמים בעיקר לעונת החורף. בעונה זו, אכילת מרק ממלאת אותנו בחום שאנו זקוקים לו כשמזג האוויר קר וגשום. בדרך כלל המרקים מוגשים חמים, אך קיימים גם מתכוני מרקים קרים. המרק הנפוץ ביותר הוא מרק ירקות עשיר, עם ירקות כמו תפוחי אדמה וגזר. מרקים נפוצים נוספים הם מרק עגבניות, מרק אפונה, מרק עדשים, מרק תירס ועוד, אותם אנו אוהבים לאכול עם שקדי מרק כמובן או עם קרוטונים, למרות שהם מכילים כמויות נתרן גבוהות, בנוסף למלח שמוסיפים למרק עצמו. במידה ואכן מוסיפים שקדי מרק או קרוטונים – רצוי להפחית בכמות המלח במרק. המרקים נחשבים למקור מצוין לויטמינים ומינרלים, שכן במי הבישול תמיד ניתן למצוא אותם. ההמלצה שלנו היא להוסיף כמה שיותר ירקות למרק – בריא וטעים!

מתכונים למרקים