מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

קינוחי כוסות הורסים עוגות רכות ומבחר מתכונים חלומיים לחג הפסח

לכבוד חג הפסח ריכזתי עבורכם מבחר מתכונים לקינוחים ועוגת לפסח.
על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הורודה או על התמונה
חג שמח אהובות ואהובים שלי! עוגת מוס לימון חלומית
מוס לימון אוורירי על מצע מרנג עוגת שוקולד ליומולדת של גיא
עוגת שוקולד נטולת גלוטן, רכה וכשרה לפסח עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח
היא רכה, היא מלאת שוקולד היא חלומית תחתיות מרנג עם קארד לימון
תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימוני עדין ומשגע קרם ברולה
שכבת סוכר ומתחת קרם וניל משגע מרנג טבעוני
מרנג שעשוי כולו ממי חומוס כפיות שוקולד – קינוח חלומי
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר
עוגה שנמסה בפה ונפלאה קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג ושוקולד
קינוח חלומי נטול גלוטן גלידת מנגו קטיפתית
שלושה מוצרים חמש דקות עבודה ויש לכם גלידה נהדרת עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י
עוגה שהכנתי כבר המון פעמים ותמיד נוחלת הצלחה כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד
קינוח קל ופשוט שנראה חלומי מוס מרשמלו ברוטב פירות יער
קינוח כוסות של מוס מרשמלו עם פירות יער מוס גבינה עם תותים – קינוח בכוסות
קינוח כוסות מרשים לחג עוגת סברינה שמתאימה גם לחג הפסח
עוגה של שנות השמונים קינוח פנקוטה וניל ברוטב תותים
ביסים קטנים של הנאה עוגת מצות עם שוקולד
העוגה המנצחת של פסח עוגיות שקדים לפסח משלושה מצרכים בלבד
עוגיות שקדים נפלאות פבלובה – מלכת הקינוחים לחג
מרנג עם הררי קצפת ורוטב פירות יער מוס שוקולד בשני צבעים
מוס שוקולד שמגישים בכוסות ונראה חלום

 מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

ואם תרצו עוד מתכונים לחג הפסח תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לפסח אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דולי SWEET DOOLY   תודה!

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!

 

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח כוסות נהדר לחג, נטול גלוטן, בכוס אחת גם ריבת חלב גם מרנג וגם גאנש טעים טעים!

קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסות המנה ממש קלה להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוס אפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח.

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה קינוח בכוסות עם תותים נשיקות וגם מילון למילים טעימות

יש אנשים שנכנסים למסעדה, מסתכלים על התפריט ובוחרים מנה.
אני לא כמו כולם. כשמגישים לי את התפריט אני מדפדפת קודם כל לדף האחרון,
לראות איך יפתיעו אותי עם הקינוחים. בזמן האחרון המסעדות התחילו להתחכם ויש תפריט אחר לקינוחים מה שמותיר אותי עם בעיה,
כי אני צריכה להתאפק עד לסיום הארוחה ואז לבחור את הקינוחים. בני המשפחה שלי כבר יודעים שאין דבר כזה קינוח אחד.
הרי במסעדות יש בסף הכל בתפריט הקינוחים 4 או 5 מנות,
ואני צריכה לבדוק את הכל.
"דוּלי, אל תזמיני הרבה קינוחים אנחנו מלאים"
אני מהנהנת בראשי ומזמינה מה שאני רוצה והפלא ופלא,
בסוף לא נשאר שום קינוח על השולחן.
החוכמה היא גם לבחור את הקינוחים השווים.
שמות מפוצצים שבסוף מתגלים כעוגת שוקולד עם גלידה כבר למדתי לזהות,
ואגב שמות מפוצצים,
אם יש משהו שיכול לעצבן אותי ואני ממש מסוגלת לזרוק לשף את הקינוח על הראש,
זה תיאור הפרטים של המנה בסגנון:
"תחתית של דקואז קקאו שקדים, פייטה ושקדים קלויים, קרמו שוקולד ומנגו, מוס שוקולד מריר וטונקה, גלסאז' מריר"
אז אני עוד מבינה אבל אם אני בן אדם פשוט שאין לו שמץ של מושג מהמילים המפוצצות האלה?
מה? מה חשבת לעצמך??
כדי שנבין פעם אחת ולתמיד מה זה מה – בבקשה – מילון קצר: דקואז – מרנג עם אגוזים או קוקוס שמשמש כתחתית לעוגה
מרנג –  מקצפת של חלבונים המוקצפים עם סוכר
פייטה – שבבי קרמל קטנים דקיקים ופריכים 
קרמו – זהו קרם רך ועשיר המורכב משמנת חלמונים סוכר חלב ושוקולד כמובן
טונקה – אלה זרעים עם ארומה וטעם מיוחד, שילוב של וניל ושקדים.
גלסאז' – זהו הציפוי המבריק שיש על העוגות
גאנש – תערובת של שמנת ושוקולד מריר שממיסים ביחד
שנטילי – קרם בטעם וניל המורכב משמנת מתוקה וניל ואבקת סוכר
קוקוזין – הקוקוזין הוא ממרח של חלב ושמן קוקוס
ותודה לגוגל שעזר לי לפצח לכם את המילון. קינוח מוס גבינה עם תותים
זה בדיוק מה שאתם רואים וזה בדיוק מה שתקבלו מוס גבינה עם קצפת
מרק תותים, קוביות תותים ונשיקות
טעים טעים טעים!

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה מבצק פילו שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

סרט הכנה איך מכינים בקלוואה פרווה מבצק פילו תמצאו פה: לאמו של אבי קראו נונה פקימה.
נונה פקימה היתה אופה כל יום שישי בורקס ודברי מתיקה.
בקלוואה בלחגים, טופשטיל לכיפור, בורקס ממולאים עם אגוזים לראש השנה, מטעמים חלומיים. נונה פקימה גרה ברחוב כיאט בעיר התחתית בחיפה, שבשנים שלפני קום המדינה, היה איזור מעורב עם יהודים וערבים.
אבי, שהיה בהגנה, פעל במסווה של מדריך גדנע אך בעצם העביר כלי נשק בעיר ולימד בני נוער את השימוש בהם.
יום אחד, נפוצה השמועה שה"כלניות" החיילים האנגלים באים לבדוק למי יש סליק מאגר של כלי נשק.
אבי, שהיו לו כדורים ואקדחים, רוקן את כלי הנשק מהכדורים,
רץ לאמו ושאל אותה איפה הוא יכול להחביא את הנשק
סבתי שבדיוק סיימה לאפות את אפיית הבורקס וסגרה את התנור אמרה לו
לשים את הכדורים בתבנית האפייה והיא תחביא אותם בתנור,
כי אף אחד לא יעלה בדעתו לבדוק בתנור אפייה וכך היה.
התבנית הוכנסה לתנור עם עשרות הכדורים, האנגלים בדקו את הבית,
לא מצאו כלום והלכו לדרכם. עבר שבוע יום שישי הגיע וסבתי הדליקה את התנור בשביל להכניס את הפיג'ונס, חמין בשפת העם.
מי זכר שיש כדורים בתנור?
פתאם, החלו פיצוצים להרעיד את התנור, כדורים התחילו לשרוק החוצה והתנור חורר מכדורים.
קמה מהומה גדולה בעיר התחתית מרעש פצוצי הכדורים.
אבי נס על נפשו פן יתפסו אותו האנגלים וזהו סיפור אמיתי לחלוטין. הצד הטוב ביותר בסיפור, שהאויב חשב שליהודים יש  מאגר עצום של כלי נשק וכדורים והם באים נגדם ובאים להתקיפם. תסכימו איתי שלסיפור כזה מגיע בקלוואה הכי טעימה שיש.
בקלוואה מבצק פילו שמכינים מאגוזים, סוכר וקינמון. ואחרי שחותכים מתגלה היופי והטעם החלומי! בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדים גלגלתי את העלה ובסוף לקערה סרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות! ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים לט"ו בשבט תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לט"ו בשבט

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכונים מתוקים שמכינים עם עלי פילו

עלי פילו עם סוכר חום וקינמון ועלי פילו עם גבינה מתוקה, שני מתכונים שימתיקו לכם את השבת

איזה שבוע מטורף עבר עלי!
מיום שלישי כבר הייתי בתל אביב בהכנות לערב הפתיחה של "פשוט לבשל".
לקחו אותנו, את שלושת המנטוריות לביקור ב"דן גורמה" כדי שנכיר את המטבחים,
הכירו לנו את עוזרת השפ המקסימה טניה שתעזור לנו,
בדקנו את הכלים, ראינו את המטבחים, אמרו לנו את הכללים
וההתרגשות החלה לחלחל. ביום חמישי בבוקר כבר קמתי להכין מתוקים,
כי הוחלט שבערב הפתיחה הקהל יחווה את הטעם של מעשי המנטוריות.
ואחרי שגמרתי להכין הכל רצתי למספרה,
כי אני חייבת להיות גם יפה. אתמול בערב אחרי שאני שפוכה ואין לי מילה אחרת חוץ מהמילה שפוכה ומרוחה על הספה,
הגוף סוף סוף נח אחרי האדרנלין המטורף שחוויתי ביומיים האחרונים,
מתיישב הנסיך לידי ואומר לי:
"עם כל הכבוד לקיסריה חמודה, איך זה שבבית של הסוויט אין טיפת מתוק? פירור אין??"
אז לא משנה קיסריה, ולא משנה מנטורית, אמא צריכה להיות אמא גם כשהיא מככבת בקיסריה.
אז זחלתי למטבח, פתחתי הפריזר ומצאתי עלי פילו. שני מתכונים מתוקים עם עלי פילו יש לי בשבילכם.
בחיי כלום עבודה. פותחים את העלים, ממלאים במתוק, לתנור ויש לכם קינוחים הורסים! כדי להגיע למתכון של עלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה לחצו על הכותרת או על התמונה מתכון לעלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה המתכון השני באמת פנטסטי.
עלי פילו עם סוכר חום וקינמון –
קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם.
כשאתם נוגסים, הקראנק שאתם שומעים,
הפירורים שמתפזרים,
הטעמים שממלאים את הפה
אמרתי לכם – קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם עלי פילו עם סוכר חום וקינמון   אהובות שלי, אהובים שלי – שתהיה שבת מלאה במתוק!  

מתוקים