פרפה חלבה לעצלנים

פרפה חלבה, שני מוצרים, עשר דקות ויש לכם קינוח חלומי

הבעיה בפרפה חלבה לעצלנים, שהוא עוד לא מגיע לשולחן כבר הוא נעלם.
מאז שאני מחויבת אליכם, מסכנים בני הבית. מוציאה את הפרפה, מסדרת יפה על הצלחת, מסובבת את הגב לשניה להביא ת’נייד, נעלם אחד. “הלו!!! מי אכל?? אני צריכה לצלם!!” בהתחלה עוד שיחקו אותה נחמדים, בסופ”ש הזה יצא המרצע מן הפריזר. באמאשלךתעזביאותנועםהשטויותשלךותביאילאכול. פרפה חלבה לעצלנים מתחיל בזה שנוסעים לטיול לירושלים העתיקה, מסתובבים בשוק, מגיעים לבוטיק החלבה, עומדים מרותקים ולא יודעים מה לבחור.
כמובן שאי אפשר לחזור בלי חלבה אז קניתי נתח של חלבה עם פירות יבשים בתוכו.
גם אחרי שחילקתי לכל מאן דבעי, עדיין נשארה חלבה במקרר.
כבר שבועיים היא מסתכלת עלי, אני מסתכלת עליה.
אני אומרת לה כמה שהיא בטוח לא טעימה, כי אם אחסל אותה אהיה לא רק דוב אלא דוב-הדובים.
השבוע הגיעה שעתה. ותראו מה מצאתי לילה אחד בשוטטות ברשת. הפתעה! פרפה חלבה לעצלנים

כדורי שוקולד שנעלמים בלילה

כדורי שוקולד חלומיים עם נוטלה

את הפוסט על כדורי השוקולד שנעלמים בלילה, פירסמתי בסלונה בתחילת דרכי וזה היה שוס של פוסט. אגב, זה סיפור אמיתי.
קבלו את הפוסט המדובר:
אז החלטת לכתוב על כדורי שוקולד שמכינים בעשר דקות  וצילמת את המרכיבים. יופי.           
ובגלל שרצית צילום מקרוב של השוקולד עם הנוטלה, עשית קלוז-אפ. משו-משו את. התמזל מזלך והסו-שפית היתה בסביבה והכינה איתך את כדורי השוקולד. נהדר! והמיומנות שבה היא גילגלה את הכדורים (אפילו דודהשלה לא יודעת ככה) הרסה אותך והיית חייבת לצלם אותה. נו מה!
אז התעלמת מהעובדה שהשולחן, הרצפה, הכסא וכל המטבח התמלא קוקוס. מילא! והבנת כבר שניחא מתכון,
אבל התמונה של היצירה, כדורי שוקולד,
היא-היא שקובעת והחלטת להשקיע בחוטים צבעונים  (שקל וחצי מטר). גוד-פור-יו! והוצאת את הפרחים מהוואזה (מה!יהיה!עם!העוזרת!הזאתי!שלא!מנקה!אבק!) ובלילה!! לפני שהעיניים נעצמו לך עשית ניסיונות קשירה של החוטים על המקלות, אבל אז התעייפת ואמרת מחר.
והגיע המחר, פתחת  את המקרר ו… אחד!!! נשאר כדור שוקולד אחד!!! את רצה לקופסה. כלום. נאדה. ריקה!!
פרורי הקוקוס דווקא שם, אבל כדורי שוקולד – יוק! אין!! אז את מבינה, שזה נורא נחמד תכנונים, וזה נהדר השקעות,
רק חבל. חבל!! שלא יידעת את נסיך הבית שזה מה שאת מתכננת לעשות. אחרי שלוש שעות, כבר צהרים, פקח הנסיך את עיניו.
“תגיד, אכלת את כל כדורי השוקולד?”
“בארוררר !”
“אבל תכננתי לצלם אותם!”
“בשביל זה השארתי לך אחד. מה, לא מספיק?”
צודק. זה מה שיש ועם זה ננצח!

כדורי שוקולד שנעלמים בלילה

מרק טפיוקה עם קיוי

קינוח טבעוני-פרווה מרענן וטעים

"אמא, מה את עושה מול המקרר?"
"בודקת מה יש וחושבת מה להכין לכם קינוח"
"מה את מתכננת?"
"יש לי פרג, אולי אכין פרפה"
"מה דעתך להכין את הקינוח עם הטפיוקה, המרענן הזה, שהכנת פעם עם מלון?"
"רעיון מצוין!"
פותחת את מגירת הפירות כולי אושר, טא-דם! אין מלון. אבל! יש קיווי. במזווה אני מגלה קרייסס נוסף.
"אין לי חלב קוקוס!!!" אני צועקת
"אבל יש לך קוקוס טחון!" צועק לי בחזרה הקניין
אלה. אי אפשר להזיז אותם מהכורסה באמצע היום.
אז הסתדרתי. נו מה. שלא נכין לילדה מה שביקשה?? לפקיסטן בהליכת פיק-פק אלך בשבילם. מתכון למרק טפיוקה עם קיוי. קינוח מרענן ונהדר.  מרק טפיוקה עם קיוי

איך מכינים מרשמלו

איך מכינים מרשמלו שלב אחרי שלב

  איך להכין מרשמלו היה המתכון הראשון איתו פתחתי את הבלוג בסלונה ומגיע לו מקום של כבוד גם פה. התמונות לא הכי מקצועיות אבל יש תיאור מדוייק של איך מכינים מרשמלו. לפני שנים גרנו באפריקה.
בימי ראשון, שהם כמו ימי שבת אצלנו, היינו אוכלים ארוחות צהרים משותפות כשגזרת המתוקים היתה מוטלת עלי כמובן.
סופלה שוקולד היה אחד הקינוחים שכולם השתגעו עליו.
בשבוע השלישי שהכנתי אותו די שעמם לי בהכנתו והחלטתי להטמין בתוכו קוביות מרשמלו על מנת להעשיר את הטעם. תמיד נראה לי מרתק להכין מרשמלו והחלטתי שהגיע הזמן שאפצח את הכנת המרשמלו.
המתכון של עוגיו-נט ואותו בחרתי לעשות בגלל הכמות וגם בגלל שחשבתי שטעם הלימון יוסיף למרשמלו. אז איך מכינים מרשמלו?           אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

מתוקים