מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

זה קריספי מבחוץ רך מבפנים ומלא בטעמים. ככה תכינו את עלי הפילו שלכם לשבועות.

את מאפה הפילו לשבועות ראיתי אצל מרתה סטויוארט.
היא קוראת למאפה "רופלד מילק פאי". דרך ההכנה כל כך מצאה חן בעיני שהחלטתי להכין את המתכון אבל בגירסה שלי.
לכבוד חג השבועות "תנובה" פינקה אותי במארז מוצרי חלב
והחלטתי להכין מאפה פילו מתוק לשבועות. דרך הכנת המאפה די פשוטה. הכנתי לכם גם סרטון ולמתקשים עדכון מפורט:
פותחים עלי פילו, מורחים בחמאה מומסת ומקפלים למניפה. את הפילו המקופל סוגרים לצורת פרח ומניחים בתבנית עם נייר אפיה ממשיכים למרוח את עלי הפילו עם החמאה המומסת
ואחד אחרי השני ממלאים את התבנית לפזר קינמון מעל ולהכניס לתנור לאפיה להכין את תערובת החלב עם המוצרים שלפנינו מוציאים את עלי הפילו האפויים יוצקים עליהם את תערובת החלב והביצים מכניסים שוב לתנור לאפיה.
הבית מתמלא ריחות  וזה חלומי כשזה יוצא מהתנור. זה קריספי מלמעלה ובתוכו זה רך מלא בטעמים ונהדר. אתם תהנו מאד!
את כל כמות עלי הפילו אני אפיתי בשתי תבניות.
את רוב העלים הכנתי בתבנית 24
לאחר שתבנית 24 התמלאה הכנתי את היתר בתבנית חד פעמית בינונית.
אם נוח לכם יותר להכין הכל בתבנית אטומה חד פעמית לכו על זה.
אפשר להכין גם בפרחים-פרחים ולהצמיד אותם.
ככה נראתה התבנית הקטנה. ועכשיו כשאתם יודעים הכל
רוצו להדליק תנורים(:

מאפה פילו מתוק לשבועות

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

קינוחי כוסות של מוס מרשמלו עם רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנות

כשהייתי בכיתה ט' החלטתי שאני לא ממשיכה ללמוד בחטיבה העליונה בביה"ס "ליאו באק"
אלא עוברת ללמוד בביה"ס "ויצ"ו" שבחיפה. אמא שלי התחלחלה. השתגעת? שהבת שלי תלמד בויצו? לומדים שם לבשל ולתפור.
לא עזרו ההסברים שזה לא מה שהיה פעם, היא לא היתה מוכנה לשמוע על כך.
סיכמתי איתה שתמשיך להגיד לכולם שאני לומדת בליאו-באק
וגררתי את אבא שלי שירשום אותי ללימודים ב"ויצו". בזכות הלימודים שלי שם, מגיל 18 האצבעות שלי רצות על המקשים במהירות האור.
אחראית לזה המורה דאז גב' גולומוב שבשיעורי "הדפסה בשיטה עיוורת" עמדה בכיתה עם סרגל,
אנחנו עם האצבעות על מקשי מכונת הכתיבה והיא פוסעת מעדנות מצד לצד בכיתה,
מקריאה אותיות ואנחנו מקישות אותן. כל אות מכה לעצמה עם הסרגל ביד.
שין, דלת, גימל, כף, רווח, פאי סופית, כף סופית, למד, חית, רווח.
בשיעור היתה עוברת מצד לצד בכיתה, מקריאה אותיות ואנחנו מקישות כשהמבט קדימה.
ככה למדתי להדפיס במהירות האור בלי לראות אף אחד ממטר(: עד אתמול בבוקר כשהתעוררתי עם כאבי תופת בכף יד שמאל.
"בטח עשית תנועה לא טובה, מה עשית עם היד?" מרגיזה אותי אחותי
"כלים כלים כלים ועוד קצת כלים וגם אפיתי עוגה! מה תנועה לא טובה מה?!" אני שואגת מרוב כאבים
"אז תתני ליד לנוח"
"היא נחה כי אני לא יכולה להזיז אותה מרוב כאבים. אני מחזיקה עם יד ימין את יד שמאל. נכה. אני נכה!"
לא יכולה להסתרק, לא יכולה להדפיס, כאבים איומים ביד ואני הפכתי להיות פקעת עצבים.
ארבעים ושמונה שעות לקח לכדור להרגיע לי את הדלקת ולחזור לשיגרה. אבל כשאני חוזרת לשגרה אני מכינה את הדברים האהובים עלי.
עוד מעט חג שבועות ואני סידרתי לכם מוס מרשמלו עם פירות יער שיתאים לאוירת החג.
השתמשתי בנשיקות מרנג קטנות שקונים בקופסאות למצע,
אם אתם רוצים להכין לבד אין שום בעיה מתכון למרנג תוכלו למצוא פה
על המרנגים יצקתי רוטב פירות יער הוספתי מוס ורוטב לקישוט. חברימים, שתתעוררו כל בוקר בריאים ושלמים בלי כאבים.

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

סדנא עם השפ פטיסייר Johan Martin

סדנה עם אמן הפטיסרי מצרפת ג'והן מרטין בבית הספר "בישולים"

לא כל יום זוכים לראות יצירות אמנות מתוקות מושלמות נוצרות לך מול העיניים.
בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" ארח את המטאור בתחום הפטיסרי ג'והן מרטין ולי היתה הזכות להשתתף בסדנת הדגמה.
Martin ידוע בכישוריו כאמן הפטיסרי הצרפתי המתמחה בקו המודני, המאופיין ביצירות אמנות הבאות לידי ביטוי בעוגות שלו. Martin עבד בדייקנות של מנתח בחדר ניתוח עם שילוב של רקדן בריקוד בלט קלאסי. הוא התחיל עם  Paradis –
תחתית פיסטוק  עם קרמה מנגו בננה ופסיפלורה וקישוטי שוקולד לבן
לאחר שהניח את כיפת המוס על העוגה,
עטף אותה במסגרת שוקולד לבן,
חימם סכין, נגע קלות בשוקולד הלבן
ועליו הניח את הפרח כדי שלא יזוז
וקישוט זהב עדין נוסף.
יפהפה! קינוח הבא – Soleil Levanta
בצק פריך שמעליו קרמה אקזוטי עם מנגו,
התחתיות היו קפואות עליהן יצק את קרמה הפירות עם סכין יפנית בעדינות של מנתח חתך פרוסות שקופות של תפוח,
החדיר קיסם באמצע, לאט לאט פתח את קפלי התפוח וקישט בעלי זהב.
מופלא. אמן אמיתי! תוכלו לראות בסרטון איך עשה זאת: הקינוח האחרון היה עם אותה תחתית
ובעזרת  "פטיפון" יצר ציפוי של קרם ערמונים.
את הפלא תוכלו לראות כאן: זו היתה חוויה מופלאה!

אם תחליטו שאתם רוצים לשחק בתור שפים בבית
דאגתי לכם לשני מתכונים.
תהנו חברימים!
סדנא עם השפ פטיסייר Johan Martin

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

שוקולד שמכינים בבית עם סוכריות צבעוניות וממתקים, הכי קייטנה מתוקה שיש

פסח, הילדים בבית
ואחרי שגמרנו שעות של יצירה, קפיצות בטרמפולינה, משחקי קופסה
וסלון אחד שנראה כאילו זרקו רימון ופוצצו,
אני שפוכה, הרוסה ממוטטת והיא
"מוּרמוּר, משעמם לי מה נעשה עכשיו?"
אז הלכנו לעשות קייטנת שוקולד.
שוקולד עם ממתקים.
כי מה יותר כיף אם לא להתעסק עם שוקולד?
ועוד שוקולד עם ממתקים.
מזל שאמא שלה לא היתה בסביבה.
בשביל להפעיל את קייטנת השוקולד
אתם צריכים להמיס שוקולד במיקרו
לאסוף את כל סוגי הסוכריות הצבעוניות שיש לכם בבית,
כל הממתקים ואפשר להתחיל לעבוד. אחרי שממיסים את השוקולד
על נייר אפייה מזליפים צורות.
אפשר עיגולים אפשר גם למרוח את השוקולד כמשטח שטוח- מה שתבחרו.
ואחרי שהשוקולד מרוח כיד הדימיון הטובה לתת לילדים
לקשט את השוקולד עם ממתקים
עם הסוכריות, מרנגים, מה שיש בבית. מקררים את השוקולד ומקלפים מהנייר בקלות ואת שוקולד עם ממתקים
המשטח הגדול שוברים לפיסות קטנות

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

המתוקים הכי שווים שיש לפסח

המתוקים והקינוחים לפסח הכי שווים שיש ממיטב בלוגרי האוכל שברשת

שיתוף הפעולה בין בלוגרי האוכל ברשת עושה לכם רק טוב.
כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי  במיוחד בשבילכם את המתוקים הכי שווים לפסח.
מתוקים, עוגות, הקינוחים הכי שווים לפסח של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. מתוקים לפסח הכי שווים שיש כוללים קינוחים מהחלומות! מה שתרצו יש פה.
עוגות ללא גלוטן, עוגות שוקולד כשרות לפסח, מוס חלבה, מקפא תותים, עוגת גבינה, קרם ברולה ואפילו קינוח טבעוני. המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את המתכונים המתוקים.
אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אסף כהן – טעימאוד
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
טוני משיח – מפלצת העוגיות
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל בן משה – רגעים קטנים
מיכל  – Con DeLignt
ענבל – פיית העוגיות
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
קינוחים לפסח הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   אבינועם ארביב – פירורים – בראוניז עם רוטב טופי קרמל מלוח
בראוניז הרשיז' וטופי קרמל אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – עוגת תפוחים וקינמון כשרה לפסח
עוגת תפוחים וקינמון כשרה לפסח
ענבל – פיית העוגיות – טריקולד מודרני
טריקולד מודרני אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח
עוגת שוקולד וקפה כשרה לפסח אסף כהן – טעימאוד – מוס חלבה
מוס חלבה דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – עוגת שוקולד ואגוזים עשירה
עוגת שוקולד ואגוזים עשירה
רות אופק – שמח במטבח – קינוח טפיוקה במנות אישיות
קינוח טפיוקה במנות אישיות יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – טארט קוקוס ושוקולד כשר לפסח
טארט קוקוס ושוקולד כשר לפסח הגרגרנית – בלוג אוכל – מקפא קרם קוקוס, תותים ופיסטוקים 
מקפא קרם קוקוס, תותים ופיסטוקים  רותם ליברזון – טיפול בבישול – עוגת שוקולד הפוכה ללא גלוטן
עוגת שוקולד הפוכה ללא גלוטן טוני משיח – מפלצת העוגיות – פינוקים אסורים
עוגות מדהימות וממכרות 
קורנפלקס עם חמאה דבש ,שוקולד לבן וקוקוס דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – סוויט דוּלי – קרם ברולה
קרם ברולה ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – כדורי קוקוס ושוקולד ללא אפייה וללא גלוטן
כדורי קוקוס ושוקולד ללא אפייה וללא גלוטן וויני רותם – משהו מתוק – טארט מוס תותים ללא גלוטן
טארט מוס תותים ללא גלוטן מיכל  – Con DeLignt – עוגה לאוהבי השוקולד
עוגה לאוהבי השוקולד מיכל בן משה – רגעים קטנים – קינוח בצנצנות אישיות
קינוח בצנצנות אישיות דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – תחתיות מרנג עם קארד לימון
תחתיות מרנג עם קארד לימון ענבל רובין – מתוקים ומאפים – עוגת תפוזים, שקדים וריקוטה – ללא גלוטן
עוגת תפוזים, שקדים וריקוטה – ללא גלוטן
רויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס שוקולד לפסח (ללא גלוטן)
מאפינס שוקולד לפסח (ללא גלוטן) דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – קינוח פנקוטה וניל קפוא במרק תותים
קינוח פנקוטה וניל קפוא במרק תותים גם בשנה שעברה הכינו בלוגרי הרשת מאכלים וקינוחים לחג הפסח
בשביל להגיע לקינוחים עליכם ללחוץ על הלינק –
קינוחים לפסח הכי שווים שיש הם הכינו גם מתכונים לפסח
כדי להגיע למתכונים פשוט לחצו פה –
מתכונים לפסח הכי שווים שיש

המתוקים הכי שווים שיש לפסח

חג שמח חברימים נהדרים שלי! אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!  

מתוקים