קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין

שכבות של עונג שמתחילות עם עוגיות אוראו, מוס קצפת שוקולד לבן, פודינג שוקולד וסיומת מתוקה של אוראו וגאנש.

ד' ניהל פאב גדול בעיר כשס' התחילה לעבוד בו בתור מלצרית.
ד' ניהל את הפאב ביד רמה. בתור מנהל מצא לו פינה בה יוכל לחלוש על כל הפעילות בפאב.
זו היתה הפינה ליד המטבח בה המלצריות היו אוספות את המנות. כך שם לב ליופיה של ס'.
ס' סימנה את ד' מההתחלה והוא לא ידע בכלל, הוא היה בטוח שהוא היה זה הראשון שהציע לה לצאת איתו.
השניים נצמדו והשבוע ס' וד' חגגו חמש שנים של ביחד. בשבוע שעבר, יומיים לפני יום העצמאות אמר ד' לאימו שהוא רוצה לקנות טבעת אירוסין לס' ולהציע לה נישואין.
אחרי ההתרגשות התעניינה האם "זה יקרה ביום העצמאות?"
"לא. יום העצמאות זה חג בפני עצמו. לא מערבבים שמחה בשמחה. אציע לה ביום שישי" והשניים הלכו לבחור טבעת לס'.
חמש דקות בדיוק עמד ד' מול מבחר הטבעות. כשהצביע על הטבעת הנבחרת שיבח המוכר את טעמו היקר של ד'.
רכש ד' את הטבעת והחביא את הטבעת בבית מתכנן את יום השישי אחרי יום העצמאות, להצעת נישואין. יום העצמאות הגיע וד' וס' יצאו למסיבה גדולה מחוץ לעיר, חזרו רק  בבוקר לביתם, שניהם מותר לציין די הלומי יין.
כנראה שהשתיה שיחררה את חרצובות לשונה של ס' כי כשנכנסו למיטה אמרה ס'
"תגיד, מתי אתה מתכוון להציע לי נישואין? כל הזמן החברים שלך מציקים לי עם שאלות"
ד' חייך בנונשלאנט ושאל: "עכשיו להציע לך ?"
חיוך אושר התפשט על פניה של ס'
"תעצמי עיניים" אמר ד'
התיישבה בנוחות ס' במיטה ועצמה עיניה
"תפקחי אותן" פקד ד'
הבחורה פקחה עיניים
"תגידי את רצינית? מאיפה אני אביא לך טבעת??" התגלגל ד' מצחוק
האכזבה שעל פניה של ס' די שברה לד' את הלב
"טוב-טוב תעצמי עיניים עוד פעם"
עצמה ס' את עיניה
"תפקחי!"
פקחה
"אני לא מאמין שאת באמת חושבת שיש לי טבעת!" נהמשיך ד' להתגלגל מצחוק
"אתה לא בן אדם", אמרה ס'
"טוב טוב תעצמי עיניים שוב פעם"
עצמה
"תפקחי"
ד' הושיט ידיים ריקות לסבי
"די! זה לא יפה ! לך מפה, לא רוצה לדבר איתך"
"צודקת! זה באמת לא יפה. האמת, קניתי לך מתנה ליום העצמאות" אמר ד' והוציא מהמגירה את הקופסה העטופה
ס' ראתה את הקופסה אולם היתה בטוחה שמדובר במתנה ולא הצליחה לפתוח את המתנה. לקח ד' את האריזה, יצא מהחדר, פתח את השקית ועם הקופסה של הטבעת חזר לחדר, כרע ברך ושאל את ס' אם היא רוצה להתחתן איתו.    במשפחה לא נרגענו מהסיפור שבוע!
אמרנו לד' שת'כלס מזלו שנשאר בחיים אחרי מה שעשה לס'.
לכבוד הצעת הנישואין המיוחדת
הכנתי קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין.קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין
הוא מסוג הקינוחים המושחתים.
שכבות שמתחילות עם עוגיות אוראו,
קצפת עם שוקולד חלב, פודינג שוקולד וסיומת מתוקה של אוראו וגאנש. אני אוהבת קינוחים מושחתים שמשלבים טעמים
ואחד מהם אפילו קראתי לו קינוח שוקולד מושחת. סבינה ודניאל,
מאחלת לכם  שחייכם יהיו טבולים
בשוקולד וקצפת,
כמו עוגיות האוראו המתוקות
שההפתעות של חייכם יהיו מתוקות ונעימות
ותמיד מצופות גאנש שוקולד. מזל טוב! ובפינתנו הכותבות הנהדרות שמתעדות לי את השמחה: רוית קדמי. תודה!!וגם תודה לנטע כפרי שרוןועוד תמונות שמדברות בעד עצמן(:

קינוח של שוקולד וקצפת להצעת נישואין

תחתיות מרנג עם קארד לימון

תחתיות מרנג עם קארד לימון

תחתיות מרנג מתקתקות שנמסות בפה עם קרם לימון מופלא בטעמו.

לפני שנים בלהט ויכוח עם אחותי, מה-שקורה-לנו-שלוש-פעמים-בשעה-בערך, קראתי לה מפגרת.
כנראה שחזרתי על המילה כמה פעמים כי אחרי רבע שעה כשהשלמנו התקשרה ואמרה לי:"תשמעי ממש נעלבתי שקראת לי מפגרת."
"נו אבל היית מפגרת! " התפוצצתי מצחוק
"די די תפסיקי לקרא לי מפגרת זה נורא מעליב!"
"את יודעת מה? סבבה.
לא אקרא לך יותר מפגרת אבל להבא כדי שתביני שאת לא בסדר אקרא לך ""מֶפָה" MEFA -קיצור של המילה המעליבה.
מאז נכנס שם הקוד "מֶפָה" ללקסיקון.
כל פעם שהיא ממש אבל ממש מעצבנת אותי אני אומרת לה שהיא מֶפָה והחיים ממשיכים כסדרם.
אתמול התקשרה ושאלה מה אני מכינה
"תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימון-פודינג לימון, תקראי לזה איך שאת רוצה"
"איך את מכינה את הקרם לימון?"
"מקציפים ביצים, מבשלים ביחד, נו באמת בסוף תטעמי"
"את יודעת שאת מֶפָה נכון?"
"מה??" הייתי בהלם
"מה שאת מכינה קוראים לו קארד לימון! לא קרם לימון!"
"חמודה, אני מכירה ישראקארד, אני מכירה ויזהקארד, אני לא מכירה לימוןקארד!"
ההיא נשפכת מצחוק מהצד השני וצורחת " אזנו! את מֶפָה אמיתית!!"אז בסדר, אני מֶפָה אבל נמאס לי שכל פודינג הופך להיות קארד וכל שטרודל הופך להיות כרוכית!
כן-כן אני בורה וחסרת דעת אבל ככה אני מרגישה.
ישראלים אנחנו, בתוך עמי אני חיה.
לפני ההגשה ישאלו אותי במשפחה איזה קינוחים יש היום ואני אגיד "תחתיות מרנג עם קארד לימון."
אני רואה בעיני רוחי את מבטי-הבוז שלהם "יאללה-יאללה את והשמות שלך". חברימים, אתם תחליטו איך אתם רוצים לקרא  לזה,
תחתיות מרנג עם קארד לימון או
תחתיות מרנג עם פודינג לימון הורס ומשגע
אבל בכל השמות הטעם פשוט הורס!
המרנגים המתוקים, שטעמם משתלב עם המתיקות-חמצמצות של הלימון
והכל נמס בפה –
אי. אפשר. להפסיק. לאכול. את קארד הלימון מכינים ע"י קילוף קליפת הלימון עם הקולפן של תפוחי אדמה.
אפשר גם לגרר את הקליפה אני עשיתי זאת בדרך אחרת.
במעבד מזון טוחנים את הקליפה עם הסוכר עד שהכל הופך לאבקה דקה
ומבשלים בדיוק לפי המתכון.אני בטוחה שאתם תאהבו את שילוב הטעמים המופלא
של המרנגים המתוקים עם הקרם הקר והרך של הלימון. תענוג! ויש תמונות עם תוצאות מוכנות:
מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
ואת זה תוכלו לבחור כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסח ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח

תחתיות מארנג עם קארד לימון.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

קרם ברולה מתכון קל וקינוח מופלא כשהאורחים ישברו את שכבת הסוכר והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל - הם לא ירצו ללכת.

קרם ברולה הוא קינוח מופלא המשלב בתוכו קרם וניל אפוי עם מעטה דק של סוכר חום.
אחרי שמכינים את קרם הברולה, מפזרים מעל סוכר חום.
את המעטה הדק של הסוכר החום שורפים קלות ונוצרת שכבה קריספית.
בעת אכילת קרם ברולה, שוברים עם כפית את השכבה הקריספית כדי להגיע לקרם.
התוצאה ח-לו-מית!
כשהאורחים שלכם ישברו את שכבת הסוכר הקריספית והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל – הם לא ירצו ללכת. אזאוליבעצםאלתכינולהם(: אין ספק. קרם ברולה עושה את עבודת הוואוו.
קרם ברולה הוא קינוח צרפתי שנוצר לאחר שאחד השפים שרף בטעות את הסוכר מעל הקרם.
ואם נדמה לכם שעובדים קשה בשבילו. שטויות. ת'כלס כלום עבודה.
רבע שעה הכנה כחצי שעה אפיה ושיחקתם אותה בארוחת החג כמו מלכים!
תחשבו שאתם נמצאים כרגע בסדנה ובוא נעשה ביחד שלב אחרי שלב את הכנת הקרם ברולה.
לפני כשבוע העברתי סדנה איטלקית ובשלב התכנונים בתיה שאלה אם אפשר להכין גם קרם ברולה,
כי זה החלום שלה. ישר הסכמתי כי אם אני יכולה להגשים למישהי חלומות למה שזה לא יקרה?
שלב אחרי שלב בתיה הכינה את הקרם ברולה ואמרה שלא תארה לעצמה שככה יהיה קל.
הנה בתיה עם המגש והבנות היפות מסביבו לפני שנכנס לתנור.
בשקדנות בתיה הכינה את הקרם ברולה
צילמתי אותה כדי שתזכור כמה זה קל
בפעם הבאה שתרצה להכין לבד. מתחילים להכין קרם ברולה
ובשלב ראשון מבשלים שמנת וחלב.
(בדרך כלל משתמשים רק בשמנת אני הפחתתי שמנת אחת והחלפתי בכוס חלב)
לאחר הבישול מקציפים חלמונים ולתוך התערובת מוסיפים את תערובת השמנת.ככה נראית תערובת קרם הברולה לאחר ההקצפהמעבירים לתבנית תנור שמכוסה במגבת מטבח.
את מגבת המטבח מרטיבים ואופים את קרם הברולה ב"אמבטיית מים"
כמו בעוגת גבינה אולם פה הוספנו מגבת.
אין ממה לחשוש לא קורה כלום למגבת בזמן האפיה.
גם בסדנה הבנות מאד דאגו,
"מה? להרטיב את המגבת? היא לא תישרף? את בטוחה?"
כן אני בטוחה. הכנתי את הקרם ברולה המון פעמים ואל דאגה
לא קורה כלום למגבת. היא רק דואגת ללחות הקרם ברולה.לאחר האפיה שומרים במקרר.
בעת ההגשה מכסים בשכבה דקה של סוכר חום ועושים לאורחים הצגה.
אם יש לכם מבער בבית זה עושה את העבודה פלאים.
שורפים בעדינות את הסוכר חום.
אצלנו זה הפך למשחק שכל אחד מנסה להכין את הקרם ברולה לעצמו. ויש כבר תוצאות מוכנות של הקרם ברולה: מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות לפסח
תוכלו למצוא כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח
קינוחים לשבועות תוכלו למצוא כאן
קינוחי כוסות אישיים ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח במידה ואין לכם, לפני ההגשה,
מפזרים סוכר חום על קרם הברולה
ומשחימים כדקה או שניים בתנור באפייה גריל.
זה טעים, זה חלומי- האורחים שלכם לא ירצו לעזוב.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

מתכונים לקינוחים לפסח הכי שווים שיש

מתכונים לקינוחים לפסח הכי שווים שיש, מיטב הבלוגרים מכינים לכם שולחן לפסח

כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי  במיוחד בשבילכם את הקינוחים הכי שווים לפסח.
את הקינוחים הכי שווים לפסח של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים וקינוחים.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש. קינוחים לפסח הכי שווים שיש כוללים קינוחים מהחלומות! מה שתרצו יש פה.
עוגות חלומיות, קינוח קוקוס, מרנג, פוטיפורים, ויש גם גרסאות טבעוניות – מכל טוב הארץ. המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את המתכונים המתוקים.
אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
עידן דלל – Foodis
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
קינוחים לפסח הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. מתוקים זה החיים,
הספר שיפתח לכם את הלב עם סיפורים מרגשים ומתכונים הורסים,
ספר שיביא שמחה לכל בית,
ספר עם מתכונים לעוגות שמכינים בעשר דקות עם קערה ומזלג,
קינוחים הורסים שמכינים במהירות אבל נראים מיליון דולר.
כי זה הסוד שלי, פותחים מקרר ועם מה שיש מסתדרים,
מצרכים זמינים שיש בכל בית והכל בפשטות,
מתכונים הורסים שמכינים במהירות, עם קטגוריה מיוחדת לפסח.
אני מזמינה אתכם באהבה להכנס ללינק שלמטה ולהנות מספר משובח!
לחצו כאן – מתוקים זה החיים חג שמח חברימים! עוד מתכונים לקינוחים ועוגות לחצו כאן – מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות של פסח   אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – פאי קוקוס משגע פסח
פאי קוקוס משגע לפסחרות אופק – שמח במטבח – עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמח
עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמחאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארט באונטי כשר לפסח ללא אפייה
טארט באונטי כשר לפסח ללא אפייה

וויני רותם – משהו מתוק – עוגת מוס שוקולד על בסיס מרנג אגוזים – ללא קמח
עוגת מוס שוקולד על בסיס מרנג אגוזים – ללא קמח סיגל ברמר – אפיה בייתית – בראוניז פרווה
בראוניז פרווה – כשר לפסח קרן אגם – אופה וגם יפה – עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטניםענבל רובין – מתוקים ומאפים – ממתק (פטיפור) שוקולד קרמל ושקדים
ממתק (פטיפור) שוקולד קרמל ושקדיםרויטל אמיר – המערוך המקפץ – עוגת שוקולד, וופלים וקצפת ללא אפיה
עוגת שוקולד, וופלים וקצפת ללא אפיה יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – מעדן תמרים ואגוזים טבעוני
מעדן תמרים ואגוזים – טבעוניעידן דלל – Foodis – קרם קרמל
קרם קרמל

קרם ברולה שהאורחים שלכם לא ירצו ללכת אחרי שיטעמו
קרם ברולהלאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מגולגלות מטריפות לפסח
מגולגלות מטריפות לפסח תחתיות מרנג עם קארד/קרם לימון שנמסות בפה
תחתיות מרנג עם קארד לימוןרותם ליברזון – טיפול בבישול – עוגת שוקולד חלומית
עוגת שוקולדהגרגרנית – בלוג אוכל – מרנג עם רוטב פסיפלורה
מרנג עם רוטב פסיפלורה דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly – כפיות שוקולד מקושטות
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר ואחרונה חביבה –  עוגת מוס לימון חלומית
עוגת מוס לימון חלומית!עוד מתכונים מתוקים לפסח תמצאו כאן – מתכונים מתוקים הכי שווים לפסח וכל המתכונים לפסח נמצאים כאן – מתכונים לפסח

מתכונים לקינוחים לפסח הכי שווים שיש

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בדקות ומחסלים בשניות. כבר הדלקתם תנורים נכון?..

יושבים מול הטלוייזיה כשהסטודנט מכריז שהוא מת מרעב.
"נו אימוש לא תכיני לי איזה משהו טעים?"
"לא"
"מה פירוש לא??"
"לא פירושו שאין לי כח"
"אני לא מאמין! אני בא הבית אחרי שבוע שלא הייתי וככה את אומרת לי?"
"מהזה קשור? המקרר מלא אוכל, לך תקח מה שאתה רוצה"
"אין כלום במקרר" אתם מכירים את זה נכון?
שהמקרר עוד שניה מקיא את עצמו לדעת והילדים אומרים שאין מה לאכול.
אני הפסקתי להתרגש אבל לנגן לנו על המצפון הם יודעים. "אימוש יש לי רעיון פצצה. אולי תכיני לי את הפנקייקים ההורסים שלך?"
"מה פנקייקים עכשיו? השתגעת?"
"נו אימוש אל תהיי כזו"
לקח לו עוד עשר דקות לשכנע אותי והלכתי להכין לו פנקייקים. בדרך קלטתי את מגש המאפינס שהכנתי את הלחמניות זיתים מהירות והחלטתי לעשות ניסוי. פנקייקים קטנים אפויים.
תקשיבו חברימים – זה שוס!
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות וכרגיל מתחסלים בשניות. מכינים תערובת לפנקייק, מדליקים תנור ונותנים לתערובת לנוח.
בינתיים, חותכים פירות, מוציאים שוקולד צ'יפס מהארון  ומתחילים בחגיגה.לתבנית המאפינס מוזגים מעט מהתערובת ומקשטים עם הפירותלחלק הוספתי נוטלה, חמוציות, חלק פיזרתי שוקולד צ'יפסאופים בתנור בין 12 – 15 דקות ו-טא-דם! יש לכם פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקותאפשר לאכול פנקייקים קטנים אפויים עם סירופ מייפל, או נוטלה.פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות
רכים, מלאים בדברים שילדים אוהבים, פשוט נפלאים!חלק אפיתי בתוך מנג'טים
שמקלפים אחרי שהתקררו
אבל לפני דעתי הם יותר טעימים כשאופים בתבנית.ואם אתם מחפשים מתכונים לפנקייקים טעימים אחרים בבקשה
מתכון לפנקייק ממולא  בשוקולד
או מתכון לשלוליות גבינה – המתכון ההורס לילדים קטנים ובפינתנו "סוויט קבלי תמונות של הפנקייקים שאני הכנתי" – ווקשה:

  ניתן להכין בנוסח פרווה:
הדר פלדמן הכינה עם קצפת ריץ'.   

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות שמכינים ממי חומוס

מרנג טבעוני ונשיקות מרנג טבעוניות הכנתי לאחיינית שלי.
יש לי אחיינית טבעונית שהסבה את תשומת לבי שיש טירוף חדש ברשת וקוראים לו מרנג טבעוני.
"מכינים את המרנג ממי חומוס מקופסת שימורים. את יכולה לבדוק אם זה נכון?" שאלה
האמת, הייתי די סקפטית.
פעם כבר שיכנעו אותי להכין עוגת שוקולד מסלק וזה לא נגמר בשוס.
נכון, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה, בצבע בורדו עמוק משגע אבל לעוגה היה טעם של סלק.
אבל אני לא מתייאשת, אני חייבת לבדוק. מרנג טבעוני שמכינים ממי החומוס שבקופסת שימורים? בואו נפריך את המיתוס.
ואם אני לא אבדוק מי כן?(: שלחתי את הקניין לקנות קופסת שימורים של חומוס וסיננתי את החומוס
220 ג' של מי חומוס או 3/4 כוס חד פעמיתשמתי המים בקערת המיקסר והתחלתי להקציף
הוספתי את הסוכר ממש לאט כל פעם
הפעלתי סטופר בשביל הבדיקה, חמש דקות שלמות עבד המיקסר
אבל חברימים, הקסם עובד. טעמתי, טעם של ביצים וסוכר. אין זכר למי החומוס. הכנתי נשיקות שיהיה מרנג טבעונימרנג טבעוני בכל הצורותחלק מהמרנג הטבעוני ערבבתי גם עם קוקוסקישטתי את המרנג הטבעוני והקוקוס  לאחר האפייה, קראתי לבני הבית לטעימות."מה אימוש, התחלנו עם פסח?" התעניינו
"תטעמו תגידו מה דעתכם", חייכתי
בעודם נוגסים בחנתי היטב את הבעות פניהם, נראו סבבה.
"טעים מאד" הודו שני הנסיינים והיד נשלחה לקחת עוד נשיקה
"אתם יודעים ממה זה עשוי?"
הם הפסיקו לאכול והסתכלו עלי בחשש
"ממים של חומוס! זה מרנג טבעוני," חייכתי מדושנת מעונג
"אמאאא" זרקה עורכת הדין את הנשיקה. "מים של חומוס??"
התפוצצתי מצחוק, "אם לא הייתי אומרת לכם לא הייתם יודעים. הרגשתם משהו מוזר בטעם?"
נאלצו להודות שהטעם מעולה. החלטתי לצפר את הטבעונים לכבוד החג
והכנתי להם פבלובה טבעונית
אם אתם מחפשים עוד מתכונים טבעונים/צמחונים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

 מרנג טבעוני הטירוף החדש


לחמניות זיתים מהירות פרווה

לחמניות זיתים מהירות פרווה טעימות-טעימות שמתאימות לכל ארוחה

מאחר ואנחנו צועדים כבר כמעט שלושה חודשים ביחד, כדאי שתכירו את גוגל אנליטיקס.
גוגל אנליטיקס מודד את מספר הכניסות לבלוג שלי סוויט דוּלי.
אתם מכירים אותי מהסיפורים אבל אני לא מכירה אתכם.
פה נכנס לתמונה גוגל אנליטיקס, הוא עוזר לי.
הוא מספר לי כמה אנשים נכנסו לבלוג, מה אתם קוראים ועוד נתונים סטיסטיים אחרים. דניאל מאיר המלך, האחיין הגאון שלי שמקים אתרים ברחבי העולם וזו אמת לאמיתה,
אחראי על הצד הטכני של הבלוג והוא זה שהתקין את הגוגל אנליטיקס מהיום הראשון.
(מזלשהואלאיודעעלהפוסטהזההיההורגאותישככהאניכותבתעליו) גוגל אנליטיקס נמצא אצלי על המסך ואתם רואים בדיוק מה שאני רואה,
המספר זה כמות האנשים שנמצאים באותו הרגע בבלוג.כמובן שלגוגל אנליטיקס יש גם אפילקציה אם חס וחלילה אני  לא ליד מחשב,
בתפקיד של מוּרמוּר ומתחשק לי לדעת כמה אנשים מבקרים אצלי כרגע,קליק ואני יודעת.אחרי שפירסמתי את העוגיות השבדיות משני מצרכים  לא הייתי ליד המחשב.
הווטאפ זמזם אחרי שעה :"תגידי, את בפנסיה? את רואה מספרים?" אותו סיפור גם עם הלחמניות.
אני חושבת שעברו עשר דקות או רבע שעה מהרגע שפירסמתי את לחמניות זיתים מהירות כשהגיעה ההודעה:
"תפתחי אנליטיקס את שוברת את הגרף של עצמך!" ההוראות לא אחרו להגיענודניק עד הפרט האחרון ולא מפסיק לבדוק אותיהאמת, מודה לו על כך כל דקה.
מודה ומתוודה מאותו הרגע שהמספרים התחילו לרוץ, התחברתי למחשב בהסנפה. לשבת מול המסך ולראות את המספרים רצים ועולים כל הזמןהרגיש כמו לזכות בלוטו.התמונות של הלחמניות המוכנות זרמו במשך כל היום ואתמול ומגיע להן כבוד!ככה גם הגיעה הבקשה – ומה עם לחמניות זיתים מהירות פרווה.
היה לי ברור שצריך להנגיש את המתכון, שישאר באותם המצרכים, כמובן הכנת צ'יק צק והכי חשוב שיהיו טעימות. מכאן נולד המתכון של לחמניות זיתים מהירות פרווה.חברימים, כמעט אותם מצרכים, קערה אחת, ערבוב בצ'יק צ'ק.
אפשר להכין את הלחמניות זיתים מהירות פרווה עם תירס או פטריות, מה שתבחרו.

 לחמניות זיתים מהירות פרווה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות גם ללא גלוטן

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות גם ללא גלוטן המתכון ששרף את הרשת

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות גם ללא גלוטן

ועכשיו יש גם סרטון הכנה – איך מכינים בדיוק את הלחמניות הנהדרות האלה:

שנת 2015 היתה טובה אלי.
כשעה מפרסום הפוסט על לחמניות הזיתים,
התחילו להגיע תמונות והרשת התמלאה בתמונות של לחמניות הזיתים המהירות מהמתכון שלי.
הפוסט שעשה היסטריה והביא לי ביום עשרות-עשרות מאות אלפי ציפיות
ועשה לי הכי אוניברסיטה של החיים.
בנות נהדרות!! שלא הפסיקו לשלוח לי און ליין
תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עשרים וחמש אלף איש(!)
ביקרו רק באותו היום באתר ומאז המספרים התחלפו למאות אלפים.
מתכון שהביא אותי למקום ראשון בגוגל,יש גירסה לפסח,
יש גירסה לחולי צליאק שנוסה בקמח ללא גלוטן ומצליח כל פעם מחדש.
תהנו! המתכון שבזכותו הגעתי לטלויזיה
ואפשר להכין את הלחמניות האלה גם עם תירס, עם פטריות ובעוד טעמים
הכל תמצאו כאן – לחמניות מהירות במבחר טעמים    לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר.
אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת.
    לחמניות זיתים מהירות מכינים בצ'יק צ'ק.
מערבבים מצרכים שיש בכל בית בקערה, לא מחכים ולא כלום,
שמים או בתבנית מאפין
(בתמונה הילדה מפזרת שומשום על הלחמניות. בגלל זה רצה מהספה)או בתבנית רגילה – עגולה או מרובעת
שחותכים לפרוסות קטנות שנעלמות בשניותאפשר להשתמש בזיתים ירוקים
בבית הכנתי גם עם זיתים שחורים הכל טעים – הכל מתחסל די מהר – נכון שלחמניות מהירות זה בול לארוחת הערב שלכם?
ותודה ללי  המלכה או כמו שקוראים לה אצלנו – אמא שלי אמה ועלמה
שאלמלא היא לא היה לכם את המתכון היום.מאחר והפוסט הפך למאד עמוס בתמונות
כל התמונות של הלחמניות שאתן הכנתן תמצאו כאן
רק ללחוץ –
תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות ויש גם פוסט על
לחמניות זיתים מהירות פרווה יש גירסה לפסח
יש גירסה לחולי צליאק
וגם ב"לאשה" אהבו אותן והכניסו אותן לירחון שף מיוחד.

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

רד ולווט קאפקייקס

רד ולווט קאפקייקס

איך מכינים קאפקקייס של קטיפה אדומה שלב אחרי שלב.

כל פעם שראיתי ברשת את ה"רד וולווט" או בשמם העברי קאפקייקס קטיפה אדומה, השתגעתי. הן נראו כל כך מזמינות, כל כך יפות, פתחתי לי ספריה שלמה בפינטרסט וכל פעם דחיתי את ההכנה שלהן. קורס הצילום במתכוניישן, הביא לי את האתגר עד הבית.
היינו צריכים לבחור סוג מזון אחד שיצולם בתפאורה שונה של שחור ולבן.
אני ידעתי בדיוק מה אני הולכת להכין. את עוגיות הקטיפה האדומה שלי. רד ולווט קאפקייקס.
הבעיה היחידה שהן לא נעשו ממש אדומות, יותר בורדו כהה(: ברקע השחור, בחרתי ברקע רומנטי משהוברקע הלבן הוספתי את הקצפת והקישוטים לשדר רומנטיות.
אגב, עשיתי שתי נגלות של רד ולווט קאפקייקס
כי הנגלה הראשונה לא היתה מספיק אדומה לטעמי.
בנגלה השניה רד ולווט קאפקייקס אדומות נהדרות אבל שכחתי אותם בבית. מוח!
הפירורים האדומים הם הוכחה שהיו גם יותר אדומות אבל נשארו בבית.והרי התכנסנו למתכון לא? או איך מכינים רד ולווט קאפקייקס? פשוט.
שמים במיקסר חמאה,ביצה, סוכר ווניל ומקציפיםאת הקמח, אבקת אפיה וקקאו מערבבים ביחד מערבבים את היוגורט עם צבע המאכלאת החומרים והרטובים מערבבים בפעמיים כשכל פעם מוסיפים את היוגורט.
פעם ראשונה = למקסר עם הרטובים מכניסים מחצית מכמות היבשים, מערבבים ומוסיפים מחצית מהיוגורטעוד סיבוב שהכל יתערבבעוד פעם יבשים סיבוב במיקסר ומוסיפים היוגורטעירבול של המקסר לתערובת אחידהבכוס שמים את החומץ והסודה לשתיה, זה תוסס לא להתרגש (אני השתמשתי בכוס עם הצבע מאכל לכן זה אדום)יוצקים לקערה ומערבלים עד קבלת עיסה אחידה.יוצקים לקאפקייס ואופים.כשמתקרר – מקשטים. עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות

רד ולווט קאפקייקס

במיוחד ליום האהבה - רעיונות לאכול אותם

במיוחד ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם

איך מכינים רעיונות מתוקים, מלוחים, בריאים ומגניבים לחגוג את יום האהבה

הפוסט הזה נכתב עבור יום האהבה הבינלאומי שמתקיים בפברואר,
אבל מה עם ט"ו באב שלנו?
לא מגיעה לנו קצת אהבה? ב-מ-יו-חד בשבילכם הפכתי את הרשת והנה רעיונות איך לפנק את בן/בת הזוג ביום האהבה.
במיוחד ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם. שלא תגידו אחר-כך לא ידעתי, לא חשבתי, לא הבנתי.
נגמרו התירוצים, יש לכם זמן להתארגן. ולא חייבים להגיע עם מפתחות של אוטו, זאת אומרת אפשר ואפילו רצוי אבל בואו נתחיל בקטנה. קדימה. נתחיל מהתותים. יש עכשיו מלא תותים וים רעיונות.
ואם אין תותים יש דובדבנים, וחוץ מדובדבנים יש המון פירות נפלאים
שאפשר לשחק איתם ועם שוקולד. באתר הזה מצאתי איך עושים לבבות שוקולד מתותים. חותכים לחצי, מחברים בקיסם, מורחים מרשמלו בשביל להדביק אותם, מצפים בגאנש ומקשטים.  אם אתם מחפשים רעיונות איך לקשט את התותים –
בבקשה שוטפים את התותים, טובלים בגאנש שוקולד ומקשטים ככל שהדימיון שלכם לוקח אתכם
איך מכינים גאנש?
בוא נסגור את הפינה אחת ולתמיד ונעשה כמו המקצוענים
קופסת שמנת מתוקה שמים בסיר ומרתיחים.
לא הולכים לשום מקום עומדים ושומרים על השמנת עד שרתחה
רתחה? מכבים את האש, זורקים פנימה 200 ג' שוקולד,
מחכים שלוש דקות ומערבבים עד לקבלת נוזל שחור
לוקחים תות שטוף ויבש טובלים בשוקולד ומניחים בצלחת ומקשטים
בשקדים, אגוזים, סוכריות צבעוניות מה שבא לכם.
רוצים לקשקש בשוקולד לבן על השחור? סבבה.
נותנים לשוקולד השחור להתקרר,  מכינים בדיוק אותו דבר גאנש לבן
ומקשטים מעל השוקולד השחור.     ואם אתם סופר משקיעים אחרי שטבלתם בשוקולד,
תתקעו מלמטה קש צבעוני ויש לכם פרחים לתפארת
בינינו, אם מכינים כאלה יש מצב למכונית לא? ת'כלס גם להכין לב מתותים עם פנקייק וקצפת  יכול להראות נהדר.
ויש לי בשבילכם מתכון לפנקייק הורס פה
מתכונים לפנקייק   תותים קפואים בשוקולד
מגש קרח, יוצקים שוקולד מומס או גאנש, תוקעים התותים והיהלומים בדרךשוב, מגש קרח, תותים חתוכים, גאנש שוקולד מלמעלה, יאללה נסתפק בסברובסקי.
אגב, במקום התותים אפשר דובדבנים,
להקפיא דובדבנים בתוך צלוחיות קרח ואתם מסודרים.טוב, פה תקבלו מחזיק מפתחות למכונית אבל איזה רעיון מגניב?..
הנה תראו ככה נראים התותים אבל גם דובדבנים יהיו אש! אופס קרח.  נעבור לעוגיות
בצק פריך, עם חותכן בצורת לב קורצים עוגיות, טובלים בגאנש ומקשטים,
מכינים מאפינס בצורת לב
עוגיות ריבה
גם בייגלה טבול בשוקולד מריר ולבן הולך
מה לא שווה להשקיע באהבה?.. ויש לי מתכון הורס עם שלושה מצרכים
עוגיות סמורס שלושה מצרכים:פתי בר, שוקולד ומרשמלו, חמש דקות בגריל ואתם בגן עדן. אלוהים כמה שזה טעים! ואם אתם מחפשים מתכון מושלם לקאפקייס שוקולד בבקשה
מתוקים זה החייםוכדי שלא תגידו, יאללה סוויט הרגת אותנו עם המתוק
יש גם  מלפפון, גזר, ביצים, אפילו תפוחי אדמה      ככה תכינו עגבניות שרי בצורת לבגזרומלפפוןוהמנה הנבחרת שלי – יום שישי בבוקר למיטה –  הכי באהבה שיש.   כן-כן יש אהבה באויר
תרקדו על השולחן במשרד או במטבח
גם בסלון הולך
זה הולך להיות שבוע מלא באהבה ונהדר!
ואם אתם אוהבים אותי קצת
ורוצים שיהיה לכם את הספר המתוק שלי
הספר שתצחקו איתו ותתרגשו איתו ותלכו לישון בלילה ותקומו בבוקר עם שיר בלב
רק תלחצו כאן מתוקים זה החיים
ותזכו במתנות והמון אהבה! בחיי אוהבת אתכם מיליונים!!

ושפע של מתכונים נוספים תוכלו ללחוץ על השורה למטה

מתכונים ליום האהבה

במיוחד ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם

סוד קינוחי הכוסות שלי

העוגה לא הצליחה? נעשה ממנה כדורי שוקולד או קינוח בכוסות.

“הסודות של בלוגרי האוכל” זו היתה הכותרת. ספרו לנו מהם הסודות שלכם ואנחנו נספר עליהם לעולם.
ראבק איזה סוד יש לי אני?
הרי כל מתכון אני בוחנת בשבע עיניים מנסה פעמיים, כותבתמוחקתכותבתמוחקת כדי שלא יהיו טעויות,
אז שלי יהיו סודות באוכל?
הודעתי שאני לא משתתפת בפרוייקט. השבוע קבלתי סמס
“תשמעי, עשיתי עוגת בראוניז מתכון שהוא לא שלך. יצא פחזבל. סליחה סליחה סליחה, מבטיחה מהיום לעשות רק שלך, אבל לא חראם לזרוק את העוגה לפח?”
“אל תזרקי”
“אז מה לעשות איתה?” ואז קלטתי. אחושילינג של סוד יש לי אני. סוד-סודי-מוחלט-בהחלט.
אני. לא. זורקת. עוגות. לפח. ועכשיו גם תגלו את סוד קינוחי הכוסות שלי.
בפעם האחרונה זה קרה לפני כשבועיים.  הכנתי עוגת זברה נהדרת שנעלמה תוך יום.כשבאתי לבקר אצל הגדולה התלוננה שלא טעמה מהעוגה. אז הכנתי עוד אחת.
הבעיה, כשיצאה מהתנור היא נראתה יותר פיתה מעוגה. אז קלטתי שהשתמשתי בקמח רגיל ולא קמח תופח.
שאני אזרוק את העוגה לפח? אַ-אוּ-זוּ-בִי-לַה, כמו שאבא שלי היה אומר. חס וחלילה.
נעשה ממנה כדורי שוקולד.
שמנו במעבד מזון וטחנתי העוגה.
“מורמור מהזה? קוסקוס של עוגה?” נדהמה הקטנה כשראתה את הפירורים
“אנחנו נעשה מזה כדורי שוקולד” וכך היה. 100 ג’ שוקולד חלב וקצת חלב ממיסים במקרו, מוסיפים 2-3 כפות נוטלה ומערבבים. מוסיפים לתערובת וטא-דם! התערובת משובחת. מגלגלים כדורים ויש לנו כדורי שוקולד. יצאו מעולים! במתכון הזה של כדורי השוקולד במקום הפתי בר תשתמשו בעוגה שלא הצליחה.ואם לא כדורי שוקולד? זה בכלל קל.
מפוררים את העוגה לפירורים, שמים בכוסיות יפות, מכינים פודינג מזליפים לכוסיות, מקשטיםואף! אחד! לא! ידע! שהעוגה! לא !הצליחה!פירורים למטה, פירורים למעלהאם תתאמצו ותוסיפו גאנש בכלל אף אחד לא ירגיש כלום.
עכשיו גם אתם יודעים את סוד קינוחי הכוסות שלי(:

קאפקייקס שוקולד מושחתים

קאפקייקס שוקולד מושחתים רכים וחלומיים טבולים בגאנש שוקולד חם. חלום!

קאפקייקס שוקולד מושחתים.
לפני שנים עבדתי כמזכירת מנכ"ל בחברה למוצרי חשמל ארצית.
ביום השני לעבודתי, התקשרה אלי מנהלת מחלקת שירות לקוחות ואמרה:"תקשיבי. יש לי על הקו לקוח בעייתי. 
תלמדי את המינוח. לקוח בעייתי זה לקוח שעבר את הבנות בשירות לקוחות,עבר את מנהלת המשמרת, דיבר איתי והוא עדיין לא מרוצה. הוא רוצה את המנכ"ל. טפלי בו בבקשה." ככה למדתי להיות המנכ"לית ללקוחות בעייתים
וזה מי שהתקשר אלי השבוע וצרח עלי שנמאס לו מהשעועית הירוקה שאני מפרסמת.
את סוויט דולי את? תביאי לי סוויט של דברים!
וככה נולדו להם קאפקייס שוקולד מושחתים.אז נכון, היום יום שני, אבל כדי להרגיע את הלקוח הבעייתי (בכל זאת הלקוח תמיד צודק)
החלטתי להעניק לו קאפקייקס שוקולד מושחתים במיוחד.
יום שני זה עדיין התחלת שבוע.
(האמת, משבת המחשב שבק, רק היום חזר לחיים).קאפקייקס שוקולד שאחרי שהטמנתי בהן קוביות שוקולד לבןטבלתי אותם בגאנשובפינתנו הקבועה איך אתן משמחות אותי עם מחמאות – ווקשה!ואפילו שלחו לי תמונה של אחרי ההכנה
"לא היה להם סבלנות לחכות לגנש אז ויתרנו…
חגגנו לשיר הקטנה (לבקשתה) יום הולדת 4 וארבע חודשים…. ואכלנו בכיף גדול…. יאמי… טעים מאוד…."
מזל טוב שיר!

קאפקייקס שוקולד מושחתים

העָוָומֶה של שפרה

העָוָומֶה של שפרה

כדורי בצק חמים טבולים בסירופ מתוק, שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.

שום סיפור לא ישתווה לדרך הכנת העָוָומֶה של שפרה. שפרה חברתי המצחיקה, היא בשלנית בחסד עליון.
לא פלא שזכתה במקום הראשון בתוכנית "בואו לאכול איתי" של הערוץ הראשון.
לקחה בהליכה את התחרות עם הממולאים שלה שטעמם נטעם למרחוק.
אבל אנחנו בחנוכה והקינוח שזיכה את שפרה במקום הראשון.
כדאי לכם מאד!! להכיר אותו. העָוָומֶה של שפרה. כדורי בצק טבולים בסירופ. הכנתי להם סרטון הכנה מדוייקכשעיגול הבצק הראשון יצא מהאש אני לא התאפקתי וטעמתי אותו. אלוהים!! איזה קולות שאני השמעתי!העיגול היה חם, טבול בסירופ, אני לא מדברת על כמות הקלוריות, אני לא מדברת על הטיגון,
יש דברים שהקלוריות אומרות לכל היתר "תזוזו מפה התענוג שווה" והעוומה.
העָוָומֶה של שפרה ראבק שווה כל קלוריה.התחלנו לעבוד. "איפה הקמח?" שאלה
מיד עברתי לדום מתוח "על השולחן מחכה לך"
הסתכלה על החבילה בתימהון "את זה קנית??"
"בעלי! " ישר הפלתי עליו את התיק שלא תתרגז
"קנה שניים בעשר" הגנתי על הקמח בחירוף נפש  "הקמח לא טוב?"
"פריירים! זה קמח של אינטליגנטים! קמח עולה שלוש תשעים!" והתחילה לערבב את הקמח המים והשמרים.עם הידיים ערבבה, הקפיצה, את העיסה צי'ק-צ'יק-צ'אק.
"אפשר להכין גם עם מעבד מזון או מיקסר אבל אני הכי אוהבת בידיים"ערבבבה עד שהגיע לעיסה אחידה. "הקמח שלך משובח מדי, תביאי עוד קצת מים.."כלים "את רואה? זה צריך להיות כמו טחינה סמיכה, אני מרימה את המטרפה ותראי"
את העיסה עטפנו בניילון ושמנו במיקרו שתנוח. לא להפעיל! מקום חמים שהעיסה תתפח.בזמן הזה הכנו את הסירופ המתוק, שמים על האש סוכר מים ולימון. כל הכמויות המדוייקות בסוף.בשעה שהעיסה תפחה היא הצחיקה אותי,
סיפרה לי סיפורים
ואחרי כשעה הוצאנו את הקערה מהמיקרו.
ככה נראית העיסה אחרי ההתפחה. טרפה את העיסה בשנית להוצאת האוירומפה התחיל הקסם. לקחה כפית מהבצקהעבירה לשמן הרותחעוד כפית ועוד כפית והעוומה מטגנים להם בקופצניות בשמן הרותחהנה המתוקים משנים את צבעם לחום בהירעם כף מספר 1 מוציאים את העוומה מהשמן הרותח לקערת הסירופבקערת הסירופ טובלים אותם עם כף אחרת.
שלא יתערבבו השמן והסירופ.  והנה הכוכבת בכבודה ובעצמה, האחת והיחידה שפרה
תודה רבה חברה שלי!  
אם אתם רוצים לראות את רק את שפרה בהופעת אורח מכינה את העוומה כדי שתדעו איך מכינים אותם בדיוק
אתם מוזמנים לפה: לא יודעת מה אתכם, אני נהניתי מיליונים!!
מתכונים נוספים לחנוכה – תוכלו למצוא פה – מתכונים לחנוכה ואם אתם מחפשים עוד מאכלים שאפשר לארח איתם
עם ביסים קטנים לאורחים
פינגר פוד זה המקום בשבילכם

העָוָומֶה של שפרה

איך מכינים כפיות עם שוקולד

איך מכינים כפיות עם שוקולד

כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

איך מכינים כפיות עם שוקולד? איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?   אוכלים רק את הציפוי(: או בעברית – כפיות שוקולד.אני אוהבת להכין כפיות שוקולד. כפית שוקולד שבתוכה כמות קטנה של גאנש שוקולד.
זהו קינוח נהדר! אנשים מנשנשים כפיות כאילו אין מחר. יש לי גם מתכון לכפיות מוס גבינה ראשית, מכינים כפיות. משתמשים בכפיות חד פעמיות. מניחים על צלחת כשהידית בקצה הצלחת על מנת שהכפית עצמה תהיה ישרה.   ומקשטים עם כל מה שיש.מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
ואת זה תוכלו לבחור כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסח ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח המתכון הזה קצר הצלחה עצומה. כפיות שוקולד. מה יותר פשוט להכין? הנה עוד כפיות שוקולד. קבלתי תמונות מהתוצרים הנהדרים שלכם. הנה דוגמא(:

איך מכינים כפיות עם שוקולד

קינוח שוקולד מושחת

קינוח שוקולד מושחת

קינוח שוקולד מושחת שכבות של עונג עם פירורי עוגה ביניהן.שלוש שכבות של מוס המופרדות בפירורי עוגת שוקולד.

קינוח שוקולד מושחת הכנתי מתוך מטרה אחת
ממסיבה אחת – להרשים את האורחים.
תסכימו איתי שהקינוח הזה עושה את העבודה. קינוח שוקולד מושחת
  קינוח שוקולד מושחת מכינים בכלי הורס שמגישים לשולחן. שכבות של עונג עם פירורי עוגה ביניהן. כמה הערות לפני שמתחילים: 1. אם אתם בעניין של ספירת קלוריות, חבל, זה לא בשבילכם(: 2. בין השכבות פוררתי עוגת שוקולד על מנת שהפירורים יפרידו בין המוסים. ככה  המרקם הפירורי נספג במוס והטעמים מתערבבים בפה. 3. אחרי שאתם מכינים כל שכבת מוס, שימו את הכלי במקרר. 4. השכבה האחרונה של המוס שוקולד הלבן זקוקה לזמן. צריך להמיס השמנת והשוקולד הלבן לפחות 4-5 שעות מראש. לעוד מתכונים נהדרים יש קטגוריה – מתכונים לקינוחים מושחתים כדי שיהיה ברור, סידרתי בשבילכם קינוח שוקולד מושחת עם פירוט השכבות מההתחלה ועד הסוף, שכבה אחרי שכבה.אולי תרצו להכין  מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים – מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים קינוח מושחת הכנתי למסיבה ויש עוד מתכונים נהדרים לקינוחים שונים – קינוחי כוסות ובפינתנו קוראינו כותבים בבקשה: 

קינוח שוקולד מושחת

מתכן לקינוח כוסות של עוגיות לוטוס עם קרם וניל עוגה בתוך כוסית

מתכן לקינוח כוסות של עוגיות...

שכבות של קרם מופרדות בפרורי עוגיות לוטוס וגאנש שוקולד

קינוח כוסות של עוגיות לוטוס עם קרם וניל הוא קינוח שנולד בכורח הנסיבות.
בזמן האחרון יש אצלנו אובססיה קלה לעוגת הביסקויטים המפורסמת עם הקרם והשוקולד מעל.
אצלנו קוראים לה עוגת ארבע בבוקר .
עוגת ארבע בבוקר היא העוגה הכי פשוטה והכי טעימה.
עוגת ביסקוטים עם קצפת וגאנש שוקולד למעלה.
אצלנו קוראים לעוגה הזו עוגת ארבע בבוקר.
היא נקראת ככה כי כשהבכורה שלי היתה בחודש תשיעי,
שלחה לי סמס בארבע בבוקר שחלמה על עוגה עם עוגיות לוטוס והקרם הזה. לא נכין? נכין! באבו-אה נכין!
מה שמצחיק זה השם שנדבק לעוגה.
בפעם האחרונה שהכנתי את העוגה, למחרת התקשר הבעל של אחיינתי אליה ושאל
איך קוראים לעוגה החלומית הזו שדולי הכינה?
חפש בגוגל ארבע בבוקר ענתה אשתו
את בטוחה? עוגה של ארבע בבוקר? בחיים לא שמעתי שם כזה.
האמת, שבגלל גוגל שיניתי לה את השם אבל השארתי את ארבע בבוקר. הפעם, החלטתי אחרת.
מאחר ואני משתגעת על קינוחי כוסות, החלטתי להכין את אותה עוגה אבל בכוסית.
עוגה בתוך כוסית.
בכוסית הכל מדוד, אח”כ לא צריך ליישר את העוגה, הכל מסודר. האמת שגם בגלל שלא היה לי פתי בר
שמתי עוגיות לוטוס מה שהתברר בדיעבד כהצלחה אדירה.
הרטיבות של הקרם עם פרורי העוגיות יצרו טעם חדש ומפתיע.
תשחקו עם עוגיות הלוטוס, הקרם, תוסיפו קרם גאנש ויש לכם ממש עוגה בתוך כוסית. קינוחי כוסות אני ממש אוהבת ויש לי מלא מתכונים לקינוחי כוסות
תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לקינוחי כוסות

מתכן לקינוח כוסות של עוגיות לוטוס עם קרם וניל עוגה בתוך כוסית

פרפה חלבה לעצלנים

פרפה חלבה, שני מוצרים, עשר דקות ויש לכם קינוח חלומי

הבעיה בפרפה חלבה לעצלנים, שהוא עוד לא מגיע לשולחן כבר הוא נעלם.
מאז שאני מחויבת אליכם, מסכנים בני הבית. מוציאה את הפרפה, מסדרת יפה על הצלחת, מסובבת את הגב לשניה להביא ת’נייד, נעלם אחד. “הלו!!! מי אכל?? אני צריכה לצלם!!” בהתחלה עוד שיחקו אותה נחמדים, בסופ”ש הזה יצא המרצע מן הפריזר. באמאשלךתעזביאותנועםהשטויותשלךותביאילאכול.פרפה חלבה לעצלנים מתחיל בזה שנוסעים לטיול לירושלים העתיקה, מסתובבים בשוק, מגיעים לבוטיק החלבה, עומדים מרותקים ולא יודעים מה לבחור.
כמובן שאי אפשר לחזור בלי חלבה אז קניתי נתח של חלבה עם פירות יבשים בתוכו.
גם אחרי שחילקתי לכל מאן דבעי, עדיין נשארה חלבה במקרר.
כבר שבועיים היא מסתכלת עלי, אני מסתכלת עליה.
אני אומרת לה כמה שהיא בטוח לא טעימה, כי אם אחסל אותה אהיה לא רק דוב אלא דוב-הדובים.
השבוע הגיעה שעתה.
הקטע המצחיק עם הפרפה הזה שהוא באמת קל להכנה.
להכין פרפה נשמע נורא מסובך תאמינו לי משחק ילדים.
השיטה הכי קלה – מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, אני לא הוספתי סוכר כי החלבה גם ככה מתוקה.
כשהקפצת מוכנה, מפוררים את החלבה לתוך הקצפת. איך? פשוט, עם הידיים(:
נותנים למקסר סיבוב איטי נוסף והפרפה מוכן.
שמים באינגלישקייק ללילה או לפחות שמונה שעות, שיקפא.
יש עוד אפשרות קצת יותר מושקעת – לכו למתכון ותראו. תהנו. אם אתם רוצים עוד מתכונים שנראים מיליון דולר בבקשה
מתכונים לקינוחים מושחתיםותראו מה מצאתי לילה אחד בשוטטות ברשת. הפתעה!

פרפה חלבה לעצלנים

מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה

מתכון לכדורי שוקולד שנעלמים בלילה

כדורי שוקולד חלומיים עם נוטלה

את הפוסט על כדורי השוקולד שנעלמים בלילה, פירסמתי בסלונה בתחילת דרכי וזה היה שוס של פוסט. אגב, זה סיפור אמיתי.
מתכון לכדורי שוקולד טעימים טעימים שמכינים במהירות.
דרך ההכנה מאד קלה ואפילו נעזרתי בנכדה המהממת שלי שהיתה ממש קטנה פה.
בשביל להכין את כדורי השוקולד אתם זקוקים לפתי בר, שוקולד קצת חלב ונוטלה.
זהו. כל פעם שאני מכינה את הכדורים האלה הם נעלמים.
מתכון לכדורי שוקולד טעימים טעימים שמכינים במהירות.
דרך ההכנה מאד קלה ואפילו נעזרתי בנכדה המהממת שלי שהיתה ממש קטנה פה. ככה התחיל הפוסט של כדורי השוקולד:
אז החלטת לכתוב על כדורי שוקולד שמכינים בעשר דקות  וצילמת את המרכיבים. יופי.           
ובגלל שרצית צילום מקרוב של השוקולד עם הנוטלה, עשית קלוז-אפ. משו-משו את.התמזל מזלך והסו-שפית היתה בסביבה והכינה איתך את כדורי השוקולד. נהדר!והמיומנות שבה היא גילגלה את הכדורים (אפילו דודהשלה לא יודעת ככה)הרסה אותך והיית חייבת לצלם אותה. נו מה!
אז התעלמת מהעובדה שהשולחן, הרצפה, הכסא וכל המטבח התמלא קוקוס. מילא!והבנת כבר שניחא מתכון,
אבל התמונה של היצירה, כדורי שוקולד,
היא-היא שקובעת והחלטת להשקיע בחוטים צבעונים  (שקל וחצי מטר). גוד-פור-יו!והוצאת את הפרחים מהוואזה (מה!יהיה!עם!העוזרת!הזאתי!שלא!מנקה!אבק!)ובלילה!! לפני שהעיניים נעצמו לך עשית ניסיונות קשירה של החוטים על המקלות, אבל אז התעייפת ואמרת מחר.
והגיע המחר, פתחת  את המקרר ו… אחד!!! נשאר כדור שוקולד אחד!!!
אבל נגיד שאתם לא רוצים כדור שוקולד אלא עוגה שלמה
בבקשה- רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוגות שוקולדאת רצה לקופסה. כלום. נאדה. ריקה!!
פרורי הקוקוס דווקא שם, אבל כדורי שוקולד – יוק! אין!!אז את מבינה, שזה נורא נחמד תכנונים, וזה נהדר השקעות,
רק חבל. חבל!! שלא יידעת את נסיך הבית שזה מה שאת מתכננת לעשות.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים מושחתים וטעימים
בבקשה לחצו כאן – מתכונים לקינוחים מושחתיםאחרי שלוש שעות, כבר צהרים, פקח הנסיך את עיניו.
“תגיד, אכלת את כל כדורי השוקולד?”
“בארוררר !”
“אבל תכננתי לצלם אותם!”
“בשביל זה השארתי לך אחד. מה, לא מספיק?”
צודק. זה מה שיש ועם זה ננצח!
ויש לי בשבילכם עוד מתכון לכדורי שוקולד

כדורי שוקולד שנעלמים בלילה

מרק טפיוקה עם קיוי

מרק טפיוקה עם קיוי

מרק טפיוקה עם קיוי קינוח טבעוני-פרווה מרענן וטעים

"אמא, מה את עושה מול המקרר?"
"בודקת מה יש וחושבת מה להכין לכם קינוח"
"מה את מתכננת?"
"יש לי פרג, אולי אכין פרפה"
"מה דעתך להכין את הקינוח עם הטפיוקה, המרענן הזה, שהכנת פעם עם מלון?"
"רעיון מצוין!"
פותחת את מגירת הפירות כולי אושר, טא-דם! אין מלון. אבל! יש קיווי.במזווה אני מגלה קרייסס נוסף.
"אין לי חלב קוקוס!!!" אני צועקת
"אבל יש לך קוקוס טחון!" צועק לי בחזרה הקניין
אלה. אי אפשר להזיז אותם מהכורסה באמצע היום.
אז הסתדרתי. נו מה. שלא נכין לילדה מה שביקשה?? לפקיסטן בהליכת פיק-פק אלך בשבילם. מתכון למרק טפיוקה עם קיוי. קינוח מרענן ונהדר. מרק טפיוקה עם קיוי

 מרק טפיוקה עם קיוי

מתכונים לקינוחי כוסות

מבחר מתכונים לקינוחי כוסות קינוחים אישיים בכל הטעמים, מתכונים לקינוחי כוסות בכל הטעמים ומכל הסוגים תמצאו אצל סוויט דולי

בא לכם להרשים את האורחים ולקבל הרבה מחמאות? כדאי לכם להכין מתכונים לקינוחים אישיים. אצל סוויט דולי תמצאו מבחר מתכוני קינוחים אישיים ומפתים שמוגשים בכוסות שכל אורח ישמח לקבל.

קינוחים בכוסות הם הטרנד החם ביותר. מדובר בקינוחים אישיים מושקעים וטעימים שרובם אינם מצריכים אפייה כלל. אצל סוויט דולי תמצאו אוסף מתכונים לקינוחים בכוסות: קלים להכנה, מושקעים, פרווה, חלביים, מומלצים לאירוח ועוד..

אז איך תרצו את קינוחי גבינה שלכם לשבועות השנה?
הטריק בקינוחים אישיים הוא קודם כל למצוא את הכלי המיוחד
למרות שכבר הגשתי קינוחים בכוסות חד פעמיות קטנות
צריך לגוון בקישוטים והכוסיות מרהיבות

מתכונים לקינוחי כוסות