מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

כזה עוד לא אכלתם. ביס אחד ובום! אתם מתאהבים במאפה החלומי עם התפוחים הגרנולה והקרנצ'יות של הקרמבל שעוטף את הכל. חלום!

כשחשבתי להכין מאפה חגיגי לחג היה ברור לי שצריך שיהיה במאפה תפוחים.
לא רציתי שתהיה עוגת תפוחים רגילה ולכן הלכתי על מאפה תפוחים.
מאפה התפוחים שהכנתי מכיל תפוחים, אגוזים, סוכר, קינמון וגרנולה.
מעל התפוחים נפזר קרמבל וככה למאפה יש קריספיות וקרנצ'יות נהדרת.
המאפה התפוחים עם הגרנולה והקרמבל יצא חלום!
הוא מלא בטעמים, אפשר להגיש אותו חם, אפשר להגיש קר,
אפשר חם עם גלידה וקצפת- ויש לכם קינוח נהדר לחג.
אז אין מכינים את המאפה המופלא הזה?
יש סרטון כמובן ויש הסבר עם תמונות
מכירים את המכשיר הזה שחותך תפוחים נכון?
בדיוק השבוע ראיתי שהוא עולה 9 ש"ח באיקאה.
כדי לחסוך בזמן פשוט שמים את התפוח באמצע בום
ויש לנו רבעים יפים של תפוחים. את הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסות מבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמון מבשלים את הכל כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכים אחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובת מערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשה בינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפה מערבבים הכל ביחד עד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצק מחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעל מכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!
זה פשוט חלומי!
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפה זה מאפה חלומי!
ואם תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם! ותראו איזה רעיון גאוני להכין בקאפקאקייס!

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

איך מכינים קרטיבים בבית?

קרטיבים מכל הסוגים, עם פירות, עם חלב, עם עוגיות, הדרך הקרירה של הקיץ

כשחשבתי להכין את הכתבה על הקרטיבים תוצרת בית, סרקתי וחשבתי על כל האפשרויות הקיימות.
עשיתי חלק עם פירות, חלק עם חלב, קרטיבים על בסיס מים שיהיו טבעונים,
על הכל חשבתי חוץ מדבר אחד, איך מצלמים את זה ונשארים עם קרטיבים שלמים ולא נוזלים?
כי לצלם עוגה שעומדת ניחא, אבל קרטיב? תוך שניה הכל זולג מים. כרגיל גייסתי את אחותי לעזרתי, קניתי קרח בקילוגרמים
פיזרנועל השולחן את הקרח, שמנו מגבות על הרצפה כי זה לא הפסיק לטפטף
ועפנו על הצילומים.

אז איך מכינים קרטיבים/ארטיקים ?

הכי קל בעולם!
בבלנדר טוחנים איזה פרי שבוחרים עם תוספת של מים או חלב או יוגרט
ויש לכם קפואים נהדרים לקיץ.
חוץ מהתבנית הרגילה של הקרטיבים בהם מקפיאים את התערובת
אפשר להקפיא בתבניות סיליקון עם צורות
ותקבלו יופי של קפואים בצורות אטרקטיביות.
תהנו אהובות ואהובים שלי! איך מכינים קרטיב מנגו?
1 יוגורט
1 מנגו קלוף חתוך לקוביות
2 כפות סוכר-לא חייבים מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים.
אפשר גם בלי הסוכר אבל הקרטיב יצא טיפה חמצמץ.
מעבירים עם כפית לכלי של הקרטיבים
ומקפיאים לפחות לשמונה שעות. איך מכינים קרטיב עם פירות על בסיס מים?
3 שזיפים או כל פרי אחר שתרצו חתוכים לקוביות
2 כפות תרכיז פירות
חצי כוס מים מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים.
מעבירים עם כפית לכלי של הקרטיבים
ומקפיאים לפחות לשמונה שעות.   איך מכינים ארטיק עם חלב ועוגיות?
1 כוס חד פעמית קרה עם חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
עוגיות שוקולד קצוצות מערבבים את האינסטנט עם החלב עד שהאבקה נמסה
מוסיפים את פירורי העוגות מערבבים ומעבירים לכלי של הקרטיבים.
מקפיאים לפחות ל-8 שעות. איך מכינים ארטיק שוקולד עם עוגיות?
1 שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
פירורי עוגיות מחממים במיקרו השמנת עם השוקולד עד שנמס
מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים.
מעבירים עם כפית לכלי של הקרטיבים
ומקפיאים לפחות לשמונה שעות.
ועימים ונהדרים! אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

זה קריספי מבחוץ רך מבפנים ומלא בטעמים. ככה תכינו את עלי הפילו שלכם לשבועות.

את מאפה הפילו לשבועות ראיתי אצל מרתה סטויוארט.
היא קוראת למאפה "רופלד מילק פאי". דרך ההכנה כל כך מצאה חן בעיני שהחלטתי להכין את המתכון אבל בגירסה שלי.
לכבוד חג השבועות "תנובה" פינקה אותי במארז מוצרי חלב
והחלטתי להכין מאפה פילו מתוק לשבועות. דרך הכנת המאפה די פשוטה. הכנתי לכם גם סרטון ולמתקשים עדכון מפורט:
פותחים עלי פילו, מורחים בחמאה מומסת ומקפלים למניפה. את הפילו המקופל סוגרים לצורת פרח ומניחים בתבנית עם נייר אפיה ממשיכים למרוח את עלי הפילו עם החמאה המומסת
ואחד אחרי השני ממלאים את התבנית לפזר קינמון מעל ולהכניס לתנור לאפיה להכין את תערובת החלב עם המוצרים שלפנינו מוציאים את עלי הפילו האפויים יוצקים עליהם את תערובת החלב והביצים מכניסים שוב לתנור לאפיה.
הבית מתמלא ריחות  וזה חלומי כשזה יוצא מהתנור. זה קריספי מלמעלה ובתוכו זה רך מלא בטעמים ונהדר. אתם תהנו מאד!
את כל כמות עלי הפילו אני אפיתי בשתי תבניות.
את רוב העלים הכנתי בתבנית 24
לאחר שתבנית 24 התמלאה הכנתי את היתר בתבנית חד פעמית בינונית.
אם נוח לכם יותר להכין הכל בתבנית אטומה חד פעמית לכו על זה.
אפשר להכין גם בפרחים-פרחים ולהצמיד אותם.
ככה נראתה התבנית הקטנה. ועכשיו כשאתם יודעים הכל
רוצו להדליק תנורים(:

מאפה פילו מתוק לשבועות

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

קינוחי כוסות של מוס מרשמלו עם רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנות

כשהייתי בכיתה ט' החלטתי שאני לא ממשיכה ללמוד בחטיבה העליונה בביה"ס "ליאו באק"
אלא עוברת ללמוד בביה"ס "ויצ"ו" שבחיפה. אמא שלי התחלחלה. השתגעת? שהבת שלי תלמד בויצו? לומדים שם לבשל ולתפור.
לא עזרו ההסברים שזה לא מה שהיה פעם, היא לא היתה מוכנה לשמוע על כך.
סיכמתי איתה שתמשיך להגיד לכולם שאני לומדת בליאו-באק
וגררתי את אבא שלי שירשום אותי ללימודים ב"ויצו". בזכות הלימודים שלי שם, מגיל 18 האצבעות שלי רצות על המקשים במהירות האור.
אחראית לזה המורה דאז גב' גולומוב שבשיעורי "הדפסה בשיטה עיוורת" עמדה בכיתה עם סרגל,
אנחנו עם האצבעות על מקשי מכונת הכתיבה והיא פוסעת מעדנות מצד לצד בכיתה,
מקריאה אותיות ואנחנו מקישות אותן. כל אות מכה לעצמה עם הסרגל ביד.
שין, דלת, גימל, כף, רווח, פאי סופית, כף סופית, למד, חית, רווח.
בשיעור היתה עוברת מצד לצד בכיתה, מקריאה אותיות ואנחנו מקישות כשהמבט קדימה.
ככה למדתי להדפיס במהירות האור בלי לראות אף אחד ממטר(: עד אתמול בבוקר כשהתעוררתי עם כאבי תופת בכף יד שמאל.
"בטח עשית תנועה לא טובה, מה עשית עם היד?" מרגיזה אותי אחותי
"כלים כלים כלים ועוד קצת כלים וגם אפיתי עוגה! מה תנועה לא טובה מה?!" אני שואגת מרוב כאבים
"אז תתני ליד לנוח"
"היא נחה כי אני לא יכולה להזיז אותה מרוב כאבים. אני מחזיקה עם יד ימין את יד שמאל. נכה. אני נכה!"
לא יכולה להסתרק, לא יכולה להדפיס, כאבים איומים ביד ואני הפכתי להיות פקעת עצבים.
ארבעים ושמונה שעות לקח לכדור להרגיע לי את הדלקת ולחזור לשיגרה. אבל כשאני חוזרת לשגרה אני מכינה את הדברים האהובים עלי.
עוד מעט חג שבועות ואני סידרתי לכם מוס מרשמלו עם פירות יער שיתאים לאוירת החג.
השתמשתי בנשיקות מרנג קטנות שקונים בקופסאות למצע,
אם אתם רוצים להכין לבד אין שום בעיה מתכון למרנג תוכלו למצוא פה
על המרנגים יצקתי רוטב פירות יער הוספתי מוס ורוטב לקישוט. חברימים, שתתעוררו כל בוקר בריאים ושלמים בלי כאבים.

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

סדנא עם השפ פטיסייר Johan Martin

סדנה עם אמן הפטיסרי מצרפת ג'והן מרטין בבית הספר "בישולים"

לא כל יום זוכים לראות יצירות אמנות מתוקות מושלמות נוצרות לך מול העיניים.
בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" ארח את המטאור בתחום הפטיסרי ג'והן מרטין ולי היתה הזכות להשתתף בסדנת הדגמה.
Martin ידוע בכישוריו כאמן הפטיסרי הצרפתי המתמחה בקו המודני, המאופיין ביצירות אמנות הבאות לידי ביטוי בעוגות שלו. Martin עבד בדייקנות של מנתח בחדר ניתוח עם שילוב של רקדן בריקוד בלט קלאסי. הוא התחיל עם  Paradis –
תחתית פיסטוק  עם קרמה מנגו בננה ופסיפלורה וקישוטי שוקולד לבן
לאחר שהניח את כיפת המוס על העוגה,
עטף אותה במסגרת שוקולד לבן,
חימם סכין, נגע קלות בשוקולד הלבן
ועליו הניח את הפרח כדי שלא יזוז
וקישוט זהב עדין נוסף.
יפהפה! קינוח הבא – Soleil Levanta
בצק פריך שמעליו קרמה אקזוטי עם מנגו,
התחתיות היו קפואות עליהן יצק את קרמה הפירות עם סכין יפנית בעדינות של מנתח חתך פרוסות שקופות של תפוח,
החדיר קיסם באמצע, לאט לאט פתח את קפלי התפוח וקישט בעלי זהב.
מופלא. אמן אמיתי! תוכלו לראות בסרטון איך עשה זאת: הקינוח האחרון היה עם אותה תחתית
ובעזרת  "פטיפון" יצר ציפוי של קרם ערמונים.
את הפלא תוכלו לראות כאן: זו היתה חוויה מופלאה!

אם תחליטו שאתם רוצים לשחק בתור שפים בבית
דאגתי לכם לשני מתכונים.
תהנו חברימים!
סדנא עם השפ פטיסייר Johan Martin

מתוקים