שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

שולבטה הוא תבשיל דרוזי מבורגול וירקות צמחוני/טבעוני טעים אש!

"הילדים שלי לא אוכלים אוכל מאתמול"
מכירים את המשפט הזה??
תראו לי עוד מדינה בעולם(!) שהאמהות אומרות את המשפט הזה.
זו בטוח המצאה ישראלית. כל פעם אני שומעת את המשפט הזה מאמהות ושלא תהייה אי הבנה,
גם אני, כן-כן, גם אני חוויתי על בשרי את המשפט הזה עם הבן השלישי, שהיה הבן הזקונים.
אני מאמינה שהוא שמע את זה בבתים אחרים כי בבית שלנו זה לא היה קיים.
אם נשאר אוכל משבת אוכלים בראשון.
ראשון? גם שני ושלישי ואם נשאר אפילו ברביעי!
אבל התמזל מזלם של הילדים בארץ שהאמהות שלהן מפנקות אותן עד בלי סוף,
כי מה יאכלו הילדים?
וככה הן מכינות כל יום אוכל מחדש, רק כדי שהילדים יאכלו.
"אמא, תכיני לי אוכל, אין מה לאכול"
"אבל יש במקרר קציצות ואורז וירקות"
"אל תצחיקי אותי זה מאתמול" אתמול שמעתי משפט שקרע אותי מצחוק כי כזה בחיי עוד לא שמעתי,
אמא סיפרה שאחת הבנות שלה אמרה לבת השניה בארוחה בשבת בצהרים,
"אל תאכלי את זה, היא עוד תרעיל אותנו, זה מאתמול בערב" הכנתי בשבילכם שולבטה, שהוא תבשיל דרוזי של בורגול עם ירקות.
ציפי לוי חברתי האהובה, סיפרה לי שהיא מכינה תבשיל שולבטה,
תבשיל צמחוני/טבעוני שמכינים במהירות,
והזמינה אותי לראות איך היא מכינה את התבשיל.
כמובן שהכנתי סרטון קצר איך בדיוק ציפי הכינה את השולבטה ותוכלו לראות כאן:
בהזמנות חגיגית זו אברך את ציפי במזל טוב על הנכד שהחדש שנולד לה.

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

פיצת חצילים מושלמת ללא בצק

מתכון לפיצה על בסיס חצילים אפויים בתנור, פיצת חצילים מושלמת!

מצאתי עבורכם את הפיצה המושלמת ללא בצק.
פיצה על בסיס חצילים ללא בצק.
כמעט מדי שבוע אני מכינה חצילים אפויים בתנור
שאת המתכון תוכלו למצוא כאן – חצילים אפויים בתנור  קל להכין, שמים בקופסה ומוסיפים כל פעם משהו אחר,
מוסיפה את החציל לארוחות, שמה לפעמים טחינה, שמה לפעמים גבינה,
החצילים האלה נמצאים במקרר וכל פעם מקבלים תוספת אחרת. השבוע בעודי מכינה את החצילים,
עמדה מולי קופסת השניצלים שחיכתה לטיגון לארוחת צהרים
וכך עלה בדעתי להכין את החצילים בצורת שניצלים
אבל אפויים!
את החצילים הכנתי כמו בדיוק כמו השניצלים.
כל חציל טבלתי בביצה, לאחר מכן טבלתי היטב בפרורי לחם
ולאפיה לתנור.
ככה הם נראים לפני שנכנסו לתנור
הנה החצילים האפויים שלנו
טבולים בביצה ובפרורי לחם יצאו מהתנור
מושלמים ביופים וטעימיםםםם אש!
שניצל של חצילים.
אתם יכולים לאכול אותם גם ככה הם מעולים.
עליהם הוספתי בלילה של גבינה זיתים ועגבניות ושוב לתנור
יצאה פיצה חצילים מושלמת ללא בצק!
הגבינה הצהובה נזלה מהצדדים
הפריכיות של החצילים משגעת
אני בטוחה שאתם תשתגעו על זה! ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות רק ללחוץ כאן
מתכוני ירקות

פיצת חצילים מושלמת ללא בצק

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

לביבות כרובית שמכינים במהירות מטוגנות או אפויות

לביבות תרד הן להיט אצלנו. אבל ממש להיט.
אני יכולה להכין כל שבוע וכל שבוע הן מתחסלות.
להפתעתי גם הקטנים אוהבים אותם ואפילו בתוכנית הטלויזיה של עדי שילון המליצו על הקציצות תרד האפויות שלי.כשאני אצל הבת הבכורה שלי לפי מה שיש במקרר אני מחליטה מה לעשות,
וכך קרה שראיתי כרובית שעוד שניה עומדת למות המסכנה והכנתי לביבות כרובית.
השארתי את הלביבות על השולחן וכשהקטן עבר לקח לביבה והכניס לפה הייתי בשוק.
הוא אהב את זה!
ואם הוא אהב אתם תאהבו בטוח!כמובן שהכנתי גם אפויות כי לא כולם אצלנו אוהבים מטוגן.
תתפלאו יצא לא רע בכלל
תוכו לראות לפי הצבע מי המטוגנת ומי האפויה
אתם תחליטו מה אתם אוהבים. ואם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
רק ללחוץ – מבחר מתכונים ללביבות

לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות, שכבות חצילים אפויים עם גבינות, מוסקה נהדרת לקיץ

אם עוד לא ידעתם אני בת למשפחה יווניה ואצלנו מוסקהזה אחד מהמאכלים המעודפים.
לכבוד הקיץ החלטתי להכין מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות.
כדי שיהיה גם מהיר הכנה, בכל זאת קיץ, הכנתי את החצילים אפויים בתנור
ותוכלו לראות כאן איך מכינים חצילים אפויים בתנור
רק ללחוץ – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
בזמן שהחצילים נאפו הכנתי את תערובת הגבינות.
כשהחצילים יצאו מהתנור, פיזרתי שכבה על התבנית
מחצית מכמות הבלילה של הגבינות מרחתי על החצילים,
עוד שכבת חצילים, למעלה מרחתי את יתרת בלילה הגבינות
ולתנור לאפיה.מתכון מדוייק תוכלו למצוא באתר "השףהלבן" – רק ללחוץ על השורה מתחת
מתכון מוסקה עם גבינות מלוחות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים צמחונים/טבעוניים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

 

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

אטריות נודלס עם סויה, המתכון הכי פושטי והכי טעים שיש, תינוקות וילדים נהנים ממנו מאד

הילדים אצלנו משתגעים על אטריות נודלס. הכי פושטיות שיש. האטריות ביצים הדקות ביותר.
קודם כל מכינים אותן בצ'יק צ'ק והן רכות ונלעסות אצל הקטנים בהנאה.
לתינוק בן העשרה חודשים, שמים בצלחת ערימה
ועם היד הוא גורף ואוכל את הנודלס.
הייתי שמה לכם תמונה שהייתם נמסים ממנה בטוח
של הקטנצ'יק אוכל את אטריות הנודלס עם סויה
אבל אני מסתכנת בחרם תמידי מצד הבת שלי אז אני לא לוקחת צ'אנס.
בחורף היינו בים והוא ישב על החול עם הגב אלי,
תמונה נהדרת, ים, רקיע כחול ותינוק עם גב, הרמתי את הנייד וצילמתי.
נעמדה לידי עיני הנץ ואמרה:"שלא תחלמי להעלות את התמונה הזו"
"אבל הוא עם הגב!"
"אמא! שום תמונה!!"
ובזה זה נגמר. אבל בוא נחזור לנודלס.
מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות   הכנתי לכם סרטון גם שתראו בדיוק איך אני עושה את זה:נודלס שהילדים משתגעים עליהם.
במיוחד זאת שאוהבת הכל "בלי כלום" ו"בלי רוטב"
והנסיך השני מעדיף את אטריות הנודלס על כל תוספת אחרת.
בחודשים האחרונים זה שהמציא את המתכון לתפוחי אדמה
שידרג גם את הנודלס
ויש להם הצלחה מסחררת!
קצת מצחיק לקרא לזה מתכון אבל זה פשוט טעים.
אחרי שהנודלס מוכנים, שופכים עליהם מעט שמן,
רוטב סויה ומערבבים.
זהו. בגלל שהנודלס חמים מהבישול
הם סופגים את הטעם ולא צריך יותר שום תבלין
והילדים בולסים אותם בלי הכרה. טעימים טעימים.

עוד מתכונים בקלי קלות תמצאו כאן – רק ללחוץ על השורה
מכינים בצ'יק צ'ק

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות

טבעוני / צמחוני