הסמוסות של רינה פושקרנה

סמוסות - כיסוני בצק הממולאים בירקות, עוף או בשר.


הסדרה "בוליווד" שמשודרת בערוץ yes comedy מתארת את מסעם המרגש והמשעשע של 7 מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה על מגרש המשחקים הגדול בעולם – מגרש שבו החוקים הם שונים, המנהגים קצת אחרים אבל הכוכבים הם אותם כוכבים. איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה, מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון), יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד. הם בילו ועבדו חודש ימים בעיר הסרטים השוקקת, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.   יוצר: ירון ליכטנשטיין / מפיק ראשי: יואב חיון / עורך ראשי: אבי יפה / קריאייטיב: אליאב גולדפריד   בגלל שיש לי YES  ראיתי את הפרקים הראשונים ונהניתי מאד.
באחד הפרקים איציק כהן מכין ארוחת ערב לבנות המצחיקות וההורסות מעיין ובת-אל ששומרות כשרות.
איציק עומד וטורח במיוחד להכין להן ארוחה' כי הוא לא יכול להשלים עם המחשבה שהבנות לא אכלו אוכל של בית מהיום שהגיעו.
יום שישי בערב בעת הגשת האוכל לשולחן, הבנות מסרבות לאכול כי הכלים במטבח לא כשרים. הפרק מרגש.
איציק שטרח והכין וכל כך רוצה שהבנות יאכלו והן שלא רוצות מצד אחד להעליב את איציק אבל מצד שני מבחינה מוסרית לא מסוגלות לאכול ומעיין פורצת בבכי. "אבא שלי אמר לי ביום שישי אסור לבכות" והדמעות שלה לא מפסיקות לזלוג.
הסדרה מצחיקה ומרגשת כאחת ולכן כשקבלתי הזמנה להשתתף באירוע נוצץ עם המשתתפים שמחתי מאד.  החתיכים ההורסים ואני(:
האירוע התקיים במסעדת טנדורי בהרצליה באדיבות רינה פושקרנה, שפית רשת מסעדות טנדורי.  הערב נפתח בסדנא להכנת סמוסות המצחיקות, ההורסות, "חיים שלי" ואני קבלנו גם הדגמה חיה איך מכינים סמוסות מרינה.אחרי ארוחת ערב נהדרת לימדה אותנו הכוריאוגרפית קים גורדון את ריקוד הנושא של הסדרה.אוי זה היה מצחיק צילום: רפי דלויה האירוע היה נפלא וכבונוס יש לי בשבילכם את המתכון  של הסמוסות של רינה פושקרנה .

לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות עם פלפל שחור גרוס שמוסיף טעם למתקתקות של הבטטה.

אני שרועה על הספה, רגליים על השולחן הרוסה מעייפות כשהנייד מצלצל
“אני בסופר את צריכה משהו?”
“שלחתי סמס לא?”
“כן, אבל שלא תגידי אחרכך אוי שכחתי..”
“אממ אז תקנה בטטות, מזמן לא עשיתי צי’פסים של בטטה והילדים אוהבים”
“את בטוחה שצריך? קניתי בשבוע שעבר”
“אני לא ראיתי”
“בטוח קניתי, אולי תלכי לבדוק?”
“חכה”
נשארת באותה פוזה, עוצמת עיניים, סופרת עד עשר ו..
“לא. אין. בדקתי”
“את בטוחה??”
“לגמרי. תקנה” אז הוא קנה עוד שלוש בטטות ולא היתה ברירה, נוסף לצ’יפסים עשיתי לביבות בטטה טבעוניות.
כשהתחלתי להכין את לביבות הבטטה,
נזכרתי בחברתי הטבעונית שפעם אמרה לי שהיא במקום ביצים שמה טחינה, אמרתי מה יכול להיות? ננסה.
ניסיתי ויצא מ-עו-לה! אגב, יש לי גם לביבות בטטה טבעוניות אפויות אם אתם מחפשים רק ללחוץ כאן-
מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

 לביבות בטטה טבעוניות

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

והגיע הזמן שתראו איך מכינים את זה בדיוק והכנתי לכם סרטון.
הבהרה – אני בדרך כלל לא משתמשת בתבנית חד פעמית אבל פה היא פשוט עושה את העבודה!
המגע של תפוחי האדמה עם התבנית חורך את התחתית וזה יוצר את הקריספיות שלמטה.
היידה חסל דיבורים הנה הסרטוןאם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור. אני שסוויט הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ'פר.
המתכון הכי נקרא שלי עם מאות שיתופים וצפיה של מעל 30,000 איש.
טעות! כתבתי שלושים אלף עד שהגעתי לסוף השנה ועשיתי סקירה.
מעל 50,000 צפיות מוכחות, תיקון אחרי פסח/אפריל 15 – 80,000 !
אתמול, 21.12.15 – פרסמתי את המתכון ושמחה לבשר לכם שביומיים היו מעל 70,000 צפיות במתכון.
מודיעה רשמית שמפסיקה לספור ולהודיע חד משמעית – המתכון הזה הוא שוס!
כמובן לא כולל רשתות חברתיות אחרות שעליהן אין לי סטסטיקה. לא יודעת מה אתכם, אני מרגישה כבוד!! מאז שפורסם המתכון כמעט כל מי שאני פוגשת, מספר לי שהוא הכין את תפוחי אדמה בתנור.
זה ברור כי במתכון הזה אין פספוסים.
את דרך הכנת תפוחי אדמה בתנור תוכלו לראות במתכון.
חייבת להודות שלעיתים אני שוקלת להחליף את התמונה הראשית אבל בגלל שהיא כל כך מזוהה עם המתכון אין לי אומץ. בבקשה, הפוסט המדובר. .זה התחיל ביום שישי כששלחתי הודעה תמימה לבתי.
“אתם באים לארוחת ערב?”
קבלו את התשובהאתם מבינים. לא משנה שאני סוויט, לא משנה שבטוח יחכה להם איזה קינוח מדהים (תמיד צניעות היה הצד החזק שלי ) זה מה שמעניין! אז כן. אבא הכין  תפוחי אדמה בתנור.
תפוחי אדמה ההורסים שלו ועכשיו מגלה לכם שחור על גבי הבלוג את המתכון המופלא. המתכון פורסם לראשונה בסלונה ותוכלו להתרשם מהתגובות של האנשים כמה אהבו. מאז פורסם  המתכון בעוד מדיות חברתיות,עוד פעם בסלונה ויש אפילו תמונות מאנשים שהכינו. תהנו(:   ובמסגרת פינתנו תראו איך אני שמחה כשאתם נהנים – ווקשה:  

תפוחי אדמה בתנור

פשטידת מנגולד טבעונית

פשטידה מצויינת וטעימה לשבועות ובכלל

בשנה האחרונה אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב.
נו ברור כשאני רואה עוגת גבינה מאד קשה לי להתאפק, אבל בגדול גיליתי שהחיים לא נוראים בלי מוצרי חלב.
כמובן שההתחלה היתה קשה.
להתחיל את הבוקר בלי נס עם חלב או-הו זה היה סיוט. אבל החיים המשיכו והכל בסדר. במשך הזמן גם גיליתי הרבה תחליפי גבינות שממש עוזרים לי בחיי היומיום.
בשנה שעברה זו היתה הפעם הראשונה שהתמודדתי עם שבועות בלי גבינות וחיפשתי אפשרויות אחרות ומצאתי.
אתם כבר יודעים שאני מאד אוהבת את עלי המנגולד ולכן הכנתי פשטידת מנגולד טבעונית. תודה לחברה הנהדרת שלי, דברת ויטיס שעזרה לי בהסברים.
חברימים, זוהי פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה טבעונית ומודה ומתוודה היא מצויינת! פשטידת מנגולד טבעונית.מבחן התוצאה היה כשהגיעה ד’ ואמרתי  לה, “הכנתי פשטידה תטעמי ותגידי מה דעתך”.
“עם מה הפשטידה? ” שאלה.
“מנגולד” עניתי
טעמה ד’ את הפשטידה ואמרה” טעיםםם!!”
אמרתי: “סבבה, פשטידת מנגולד טבעונית”
היא נדהמה. “אבל איך? מרגישים את הבולגרית!”
וזה בגלל שהשריתי את הטופו במשך הלילה במי מלח והם ספגו את המליחות.
לכן טעמם בפשטידה נטעם כמו בולגות. חברים, הצליח.
ההוכחה – היו עוד טעימות עוד לפני שצילמתי.
קל מאד להכין את הפשטידה והיא מומלצת מאד.  

פשטידת מנגולד טבעונית

 

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

פשטידת עלי מנגולד צמחונית מלאה בהצלחה

יום לאחר שפרסמתי את פשטידת עלי מנגולד צמחונית, נכנסתי לרשת חברתית גדולה ואני רואה את התמונה של הפשטידה.
הסתכלתי היטב על הפשטידה כי לא זכרתי שאני שמתי אותה שם ואכן מישהו עשה עבודה קלה.
האיש פשוט עשה העתק הדבק למתכון, העתק הדבק לתמונה וכתב שהוא הכין.
לא תגידו שינה משהו במתכון. כלום. העתק הדבק וזה שלו.
אחרי שפניתי לאותה רשת ברור שהורידו את המתכון אבל מאז אני מקפידה לשים את שמי על התמונות.
לא שיש בעיה להוריד לי את השם אבל בואו נגיד שזה קצת יותר קשה מ"העתקהדבק" לתמונה.
מה שכן, שימח אותי שמעתיקים ממני(:   לא יעזור כלום. מה שלא תעשי, הילדים שלך יגידו לא עשית טוב.כבר יודעת מה היה מצפה לי אם הייתי מתייגת אותם או קוראת להם בשמם המלא, אבל פנינו ל – דיאט דולי.
יום שני היום וזהו יום שכולו הצלחה בדרך של דיאט דולי.
אני מאד אוהבת את עלי המנגולד. יש משהו בחמצמצות העדינה שלהם שתמיד משאיר אצלי טעם של עוד.  הפעם החלטתי להכין פשטידת עלי מנגולד צמחונית  בעצם, כשאני חושבת על זה,  כבר הכנתי תבשיל מנגולד עם בורגול   ופשטידת מנגולד טבעונית אבל הפעם רציתי משהו קליל והטופו עזר. אם משרים לילה קודם את הטופו בשתי כוסות מים עם 6 כפיות מלח, בבוקר מתקבל טופו שמזכיר בטעמו גבינה מלוחה. אבל מאד מלוחה.
האמת,  בלי הטופו זה בכלל כלום קלוריות אבל הטופו מוסיף לפשטידה טעם. אני יודעת שיש אנשים שטופו לא מדבר אליהם, הייתי שם.
היום הטופו  משמש לי תחליף מצויין לגבינה. לחברי שאינם אוהבים טופו אמליץ להחליף את הטופו בגבינה.פשטידת עלי מנגולד צמחונית. ובפינתנו קוראינו כותבים:

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

טבעוני / צמחוני