סלטי ברכות לראש השנה

למען הגילוי הנאות, את כל הכלים המצולמים בכתבה קבלתי מ”המשביר לצרכן”. לקראת ארוחת ראש-השנה, הודיעה לי אחותי חגיגית שהפעם אחלום להביא רק מתוקים.
”תביאי מנה ראשונה מעניינית ותשקיעי כמו שאת משקיעה במתוקים!” נכון, היא אחותי הגדולה, לא תמיד אני מצייתת לבקשותיה אולם הפעם שתקתי. לא מתעסקים עם משפחה לפני החגים. לכן החלטתי להכין סלטי ברכות לראש השנה. ב”משביר לצרכן”, כלי הזכוכית  של “קאזה בלה” עם “החלונות” כבש אותי מהרגע הראשון ולמרות שזה לא כלי רגיל לסלט החלטתי להשתמש בו. תראו איך גרעיני הרימון מציצים מהחלון. מקסים בעיני.

סלט ירוק עם רימונים ותמרים

רימון –  ”שירבו זכויותינו כרימון” תמר- “יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שייתמו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתנו”  מצרכים: שקית עלים ירוקים 1 רימון קלוף לגרעינים 5 תמרים מגולענים – חתוכים לפרוסות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הכל בקערה, מערבבים ומגישים בכלי הגשה הורס כמו בתמונה.בכלי המרכזי לסלט, גם של “קאזה באלה” ריכזתי שלושה סוגי סלטים. חשוב היה לי לשלב בסלטים את הירקות מברכות ראש השנה. סלטי ברכות לראש השנה.סלק –  “כדי שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתֵנו. ”

סלט סלק עם בורגול

מצרכים: 1 כוס בורגול עבה 2 סלקים מבושלים 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הבורגול בקערה, שופכים מים רותחים ונותנים לבורגול להתרכך. אחרי שהתרכך, מסננים מהמים. חותכים הסלקים לריבועים, מערבבים הכל ביחד עם התבלינים.

סלק קולרבי

2 קולרבי  מגורדים במגרדת 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הכל ביחד – על חלק פיזרתי שומשום שחור, על חלק תערובת גרעיני דלעת וחמניות.

סלט גזר עם חמוציות

4 גזרים חצי כוס חמוציות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הגזר עם התבלינים ומגישים.

 סלטי ברכות לראש השנה

כשהגעתי ל”משביר לצרכן” בגרנד-קניון, למחלקת כלי הבית, פגשתי את אדלה מנהלת המחלקה.
אדלה התגלתה כמעצבת מוכשרת של שולחנות חג והמליצה בפני על צבעי הכסף והלבן שהם תמיד קלאסיים וחגיגיים בשולחן החג.
המראה הקלאסי זה בדיוק מה שאני אוהבת ולכן בחרתי את הכלים בהם הגשתי את המנות. שיהיה ראש השנה מלא בצבעים, בברכות טובות, שיסתלקו אויבינו מעלינו ושיהיה לנו רק טוב. חג שמח! ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

סלט אספרגוס ופטריות

פטריות שמפניות ופורטבלו עם אספרגוס

האספרגוס מבחינתי ירק מאד אקזוטי וטעים. העלים הארוכים שלו כל כך אלגנטים. את האספרגוס אפשר לאכול טרי ואפשר לחלוט במים רותחים עשר דקות. זה מה שעשיתי בסלט הזה.    

סלט אספרגוס ופטריות

סלט שומר עם ירקות

סלט שומר חרפרף


נפגשתי בפעם הראשונה עם השומר כשהוזמנתי לארוחת צהרים אצל הורי בעלי ואני נערה צעירה.
סלט שומר עם ירקות הוגש אל השולחן ואני לא ידעתי מהו הירק המוזר הזה.
לקח לי זמן לאהוב אותו אבל היום יש לי במקרר כמעט תמיד צנצנת של סלט שומר עם ירקות. השומר עשיר בסיבים תזונתיים שעוזר  להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהאטה והפחתה בספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול וכך מפחית את הסיכון למחלות רבות. השומר מכיל סידן שחינוי לחוזק העצם, להפחתת לחץ הדם, ויטמין C, ברזל אשלגן וחומצה פולית. לסלט אני מוסיפה קבוע פלפל חריף שמוסיף פיקנטיות נהדרת לסלט.      

 סלט שומר עם ירקות

 

סלט סלק

סלט סלק עם שום ולימון


בואו אספר לכם מעט על הסלק. בכוס סלק מבושל יש כ – 75 קק"ל בלבד והוא מקור מצויין למינרלים.
איזה מינרלים? לדוגמא אשלגן שנחוץ להסדרת קצב הלב וויסות השפעת המלח (הנתרן) על התאים.
עלי הסלק גם מאד עשירים בויטמין  C הסלק מאד עשיר בחומצה פולית הנחוצה במהלך ההיריון להתפתחות תקינה של העובר. ואחרי כל היתרונות שסיפרתי לכם שיש לסלק לא נכין ממנו סלט? ברור שכן!

סלט סלק

סלט דלעת עם נבטי חמניה

הדלעת בסלט היא טבעית מה שהופך את הסלט בנגיסות לקריספי וטעים

אחרי החגים היה היה ביום שלישי והופ הגיע שבוע חדש.
שלושה ימים של התברברויות עם עצמנו, ימים לא שקטים, מדינה גועשת,
אבל היום מתחיל שבוע חדש וזה יום ראשון של  אחרי החגים.
זהו. הפעם באמת נגמרו התירוצים.
ננסה לחזור לשגרה עם נוהל בריאות של יום ראשון,
ובשביל זה הבאתי לכם סלט דלעת.
ב-100 גרם דלעת 26 קלוריות. פנטסטי!
לכו תנשנשו דלעת כרצונכם והלב רגוע כי אנחנו בדרך הבריאותית. סלט דלעת עם נבטי חמניה הוא סלט מפתיע בטעמו.
כשהגשתי אותו בפעם הראשונה האנשים היו בטוחים שמדובר בגזר. הדלעת מוגשת במצבה הטבעי ללא בישול.
לוקחים חתיכת דלעת, לא מבשלים וחותכים לגפרורים.
הטעם שלה נהדר! בגלל שהיא לא מבושלת, בנגיסות היא קריספית.
בערבוב עם יתר המרכיבים, הסלט הזה הוא מאסט אצלנו, במיוחד בגלל הצבעונות שבו, כמעט בכל ארוחה חגיגית. בימים אלה מסתובבת האמצעית היפה שלי בארצות הברית ומכיוון שעוד מעט חוגגים שם את האלוהין,
אני מקבלת תמונות נהדרות של דלעת.

ולכן כל שנותר הוא להכין את הסלט הנהדר הזה. סלט דלעת עם נבטי חמניה.

טבעוני / צמחוני