מתכונים לפסח הכי שווים שיש

מתכוני אוכל מובחרים של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל - פרוייקט מיוחד לפסח

אחרי ההצלחה ההיסטרית של שיתוף-פעולה בין מיטב בלוגרי האוכל בפורים עם העוגיות הכי שוות שיש,
היה ברור לי שהמתכונים לפסח הכי שווים שיש – חייבים להגיע אליכם. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לפסח.
מתכונים לפסח הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת.
לכבוד החג, מצטרפים אלינו שני בלוגרים גברים – עופר צרפתי ועידן דלל. הכנתי שתי קטגוריות: מתכונים לפסח הכי שווים שיש וקינוחים לפסח הכי שווים שיש.
היום תקבלו את המתכונים מחר קינוחים. מתכונים לפסח הכי שווים שיש כוללים מבחר מנות נהדרות. מה שתרצו יש פה.
שוק טלה, חזה ברווז, גולש, קציצות פרסה, מרקים, קניידלך, סלטים – ואפילו מתכונים טבעוניים, ללא גלוטן. רשימת המופלאות והמופלאים שהכינו לכם את מתכונים לפסח הכי שווים שיש! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly
הגרגרנית – בלוג אוכל
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס
מיה מיטב-מגן – אמא ירוקה
מיכל  – Con DeLignt
עופר צרפתי – אוכל אמיתי
רותם ליברזון – טיפול בבישול
שרית עציץ – הכל אפשרי חברימים, בבקשה, מתכונים לפסח הכי שווים שיש. מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה ורודה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – קניידלך מעולים ואטריות מדהיות
קניידלך מעולים ואטריות מדהימות עופר צרפתי – אוכל אמיתי – קציצות תפוחי אדמה כשרות לפסח
קציצות בנט'אז (תפוחי אדמה ) כשרות לפסחהגרגרנית – בלוג אוכל – טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטס
טרטר מוסר ים, קציפת גזר, סלט אביבי של סלק, אדממה ואגסים, חזה ברווז ברוטב דבש ושאלוטסשרית עציץ – הכל אפשרי – פלפלים ממולאים בכל טוב – מנה שהיא גם טבעונית
פלפלים ממולאים בכל טובמיה מיטב מגן – אמא ירוקה – מנה טבעונית
קניידלך ירוקים דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly  – ריבת בצל גם טבעונית
ריבת בצלמיכל  – Con DeLignt – קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
קציצות קישואים טבעוניות וללא גלוטן לפסח
  רותם ליברזון – טיפול בבישול – שוק טלה, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד
שוק טלה בתנור, כבד קצוץ אלוהי, מרק עוף חגיגי במיוחד   
דורית מנו טלאור – Sweet Dooly – גולש של גברים
גולש של גברים יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים וגם יש מפרום חצילים
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, מבושלים עם פולים ו- מפרום חציליםליהי קרויץ – מאדם לולו – מאסטר פיס –  לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסח
לזניית גבינות מעולה וכשרה לפסחואחרון חביב – אין פסח בלי קציצות פרסה!
קציצות פרסה

מתכונים לפסח הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!חג שמח!!

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

מיוחדת בטעמה ומתלווה נהדר לכבד קצוץ.

יום שישי חברה שלך מתקשרת אליך ושואלת מה הכנת לשבת. זה מה שנקרא השוואת ביצועים.
אם אמרת רק שלושה דברים והיא מביאה לך אותה בשרשרת את מרגישה שאת לאבסדר/לאיוצלחית/היאאמאיותרטובה
והבנתם את הנקודה. על אותו משקל התקשרה אלי השבוע חברה שלי ושאלה איך אני מתכוננת לפסח.
הצחיקה אותי. איך את מתכונתת לפסח, החזרתי לה בשאלה.
מנתה את הדברים שעשתה וסיימה  ב"והכנתי ריבת בצל".
הופה! "ריבת בצל??" הפילה אותי מהכסא
"כן. ריבת בצל. מה את לא מכינה לליל הסדר?"
"מתי אוכלים בליל הסדר ריבת בצל?"
"עם הכבד הקצוץ. מה אוכלים אצלכם עם הכבד הקצוץ?"
לכי תגידי לה שרק הצד האשכנזי וגם הוא בקושי אחד מהנוכחים אוכל כבד הקצוץ. היתר בקושי נוגעים,  אבל הריבה ריתקה אותי הרבה יותר.
"איך מכינים ריבת בצל?"
"איך את מכינה כל ריבה דולי?"
"בצל וסוכר?"
"בדיוק!" אצתי רצתי להכין ריבת בצל.
מתה על הניסויים האלה. ריבת בצל מכינים בסבלנות.
אם אתם לא רוצים לדמוע אפשר במעבד מזון עם פריסה שטוחה.
אני חתכתי במנדולינה ידנית וכן היו דמעות.
חברתי אמרה לי שהיא שמה מקל וניל אני הוספתי מקל קינמון.
הוספתי עלאק, כשמזגתי את הסוכר נשפך גם מקל הקינמון.
(כן בצנצנת הסוכר תמיד יש מקל וניל ומקל קינמון. שריטה פרטית שלי).
שאני אוציא? מה יכול לקרות ?! לא רק שלא קרה כלום הטעם יצא משובח!
אז נכון, לא בטוח שיהיו הרבה קונים אצלנו אבל למדתי משהו חדש(:

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

 

מרנג טבעוני הטירוף החדש

שלב אחרי שלב איך מכינים מרנג טבעוני ממי חומוס

יש לי אחיינית טבעונית שהסבה את תשומת לבי שיש טירוף חדש ברשת וקוראים לו מרנג טבעוני.
"מכינים את המרנג ממי חומוס מקופסת שימורים. את יכולה לבדוק אם זה נכון?" שאלה
האמת, הייתי די סקפטית.
פעם כבר שיכנעו אותי להכין עוגת שוקולד מסלק וזה לא נגמר בשוס.
נכון, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה, בצבע בורדו עמוק משגע אבל לעוגה היה טעם של סלק.
אבל אני לא מתייאשת, אני חייבת לבדוק. מרנג טבעוני שמכינים ממי החומוס שבקופסת שימורים? בואו נפריך את המיתוס.
ואם אני לא אבדוק מי כן?(: שלחתי את הקניין לקנות קופסת שימורים של חומוס וסיננתי את החומוס
220 ג' של מי חומוס או 3/4 כוס חד פעמיתשמתי המים בקערת המיקסר והתחלתי להקציף
הוספתי את הסוכר ממש לאט כל פעם
הפעלתי סטופר בשביל הבדיקה, חמש דקות שלמות עבד המיקסר
אבל חברימים, הקסם עובד. טעמתי, טעם של ביצים וסוכר. אין זכר למי החומוס. הכנתי נשיקות שיהיה מרנג טבעונימרנג טבעוני בכל הצורותחלק מהמרנג הטבעוני ערבבתי גם עם קוקוסקישטתי את המרנג הטבעוני והקוקוס  לאחר האפייה, קראתי לבני הבית לטעימות."מה אימוש, התחלנו עם פסח?" התעניינו
"תטעמו תגידו מה דעתכם", חייכתי
בעודם נוגסים בחנתי היטב את הבעות פניהם, נראו סבבה.
"טעים מאד" הודו שני הנסיינים והיד נשלחה לקחת עוד נשיקה
"אתם יודעים ממה זה עשוי?"
הם הפסיקו לאכול והסתכלו עלי בחשש
"ממים של חומוס! זה מרנג טבעוני," חייכתי מדושנת מעונג
"אמאאא" זרקה עורכת הדין את הנשיקה. "מים של חומוס??"
התפוצצתי מצחוק, "אם לא הייתי אומרת לכם לא הייתם יודעים. הרגשתם משהו מוזר בטעם?"
נאלצו להודות שהטעם מעולה. החלטתי לצפר את הטבעונים לכבוד החג
והכנתי להם פבלובה טבעונית
אם אתם מחפשים עוד מתכונים טבעונים/צמחונים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

 מרנג טבעוני הטירוף החדש


תפוחים בעלי פילו

רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים.

בפעם הקודמת שהכנתי את עלי הפילו הם נעלמו מהר מדי.
הכנתי כמות מצומצמת והשארתי בקופסה הכי פושטית במטבח.
ביום חמישי בערב הכנתי, שישי בבוקר פרסמתי, שישי בצהרים חגגנו יומולדת בארוחה משפחתית. כל מי שנכנס שאל אם יקבל דוגמית למתכון שפורסם בסוויט עם עלי הפילו.
אמרתי שלא. אין מספיק לכולם אבל אל תדאגו, יש שלושה קינוחים אחרים. דברו אל הלמפה.
כל פעם שנכנסתי למטבח שמתי לב שהכמות בקופסת הפלסטיק קטנה.
בתחילה היו שבע חתיכות, אח"כ חמש.  בעיה.
הבעיה נפתרה בקלות אחרי עשר דקות שלא הורדתי את העיינים מהמטבח.
אחד מהמשפחה(לא מציינת שמות לא צריך סכסוכים משפחתיים לפני שבת), נגש למטבח בנונשלנט, אפילו לא הביט לצדדים.
פתח הקופסה, הכניס החתיכה לפה והמשיך בדרכו. שום ראיה לא נשארה בשטח.
בסוף הארוחה בקושי פירורים נשארו בקופסה. אהבתי את ההתפצחות של עלי הפילו והחלטתי להכין שוב.
הפעם, תפוחים בעלי פילו. "נמזרח" את השטרודל האוסטרי. התהליך פשוט.  מכינים תערובת של ריבועי תפוחים עם סוכר חום, קינמון ואגוזים קצוצים   על עלה הפילו מורחים שכבת ממרח טופי, שורת תפוחים ומגלגלים משני הצדדים   אחרי שהכנו את הרולדות, מצפים בחמאה מומסת ושמים בתבנית את הצלוחיות הקטנות משמנים,
מניחים את עלה הפילו,
ממלאים בתפוחים ומורחים על הבצק שנותר חמאה מומסת.
תפוחים בעלי פילו. תענוג!תפוחים בעלי פילו  

מתכונים לסלטים עם שעועית ירוקה

שתי אפשרויות נהדרות להתחלת שבוע עם שעועית ירוקה

לכל שבת יש מוצאי שבת, אנחנו כבר בראשון מה שאומר אין מה לעשות צריכים להוריד את עוגות השמרים שאכלנו בשבת.
בכוס שעועית ירוקה מבושלת יש כ – 42 קלוריות מה שמצרף אותה בטבעיות לקרטגוריה של ה"דיאט דוּלי". יש לי בשבילכם שתי אפשרויות נהדרות לעבוד עם שעועית ירוקה גירסה חמה וגירסה קרה. כשפירסמתי לראשונה את הסלטים האלה די גיחכו עלי במשפחה.
מפרסמת לנו שעועית ירוקה.
תוך שבוע המתכון עף ביאמיז, "רשת" וכולם באו להגיד סליחה.
קדימה חברימים, תהנו! שעועית ירוקה מבושלת – תבשיל שעועית ירוקה בריא, טבעוני ודיאטטיסלט שעועית ירוקה ודלעת –
בגלל חליטה מהירה, הקריספיות של השעועית ירוקה נשמרת,
קוביות הדלעת מוסיפות טעם, המלח הגס והפלפל שחור הגרוס
פשוט הופכים אותו לסלט מעניין בפה עם כל ביס.

מתכונים לסלטים עם שעועית ירוקה

מתכונים לטבעוני / צמחוני

מתכונים טבעוניים וצמחוניים. הצעות למנות עיקריות משביעות, קציצות, סלטים מרעננים, מרקים מחממים, ממרחים וקינוחים טעימים טבעוניים וצמחוניים.

כאן תמצאו מתכונים טבעוניים וצמחונים קלים להכנה וטעימים: מבחר תבשילים טבעוניים  וצמחונים במגוון טעמים מתכוני ירקות מיוחדים.

מתכונים טבעוניים

כאן תמצאו מתכונים טבעוניים קלים להכנה וטעימים: מבחר תבשילים טבעוניים במגוון טעמים או מתכוני ירקות מיוחדים.

בנוסף תוכלו למצוא קינוחים ומתוקים ללא מוצרי חלב או ביצים וגם מתכון טבעוני לעוגת שוקולד מנצחת ועוד הרבה מתכונים טבעוניים מהירים מבלי להתפשר על הטעם.

מתכונים לטבעוני / צמחוני