לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות שמתאימות לילדים וגם למבוגרים

מאז שנולד תינוק לזאת שבקושי היתה מכינה חביתה,
אני מופתעת איך כל יום היא מוצאת באתר שלי מתכונים
ומכינה אותם גם בגירסה לתינוקות.
הפעם שידרגה הילדה את  לביבות קישואים שיש לי באתר
הוסיפה להם גבינה וכך הכינה גירסה
שמתאימה גם לתינוקות בלי שיניים לאכול.
כרגיל בנוהל גם אלה עם השיניים לא הפסיקו לטעום(:
אחרי שסיפרה לי שהכינה את לביבות הקישואים עם גבינה,
הכנתי גם אני סיבוב ביום שישי.
הוספתי קצת יותר פלפל שחור והלביבות יצאו נפלאות!לביבות קישואים וריקוטה הן לביבות נהדרות.
מגרדים קישואים, מוסיפים גבינה, ביצה מלח פלפל ופרורי לחם
כן אפשר גם לאפות אבל הפעם טיגנתי
ריססתי שמן על המחבת והנחתי את הלביבות.
מסתבר שאפשר לטגן עם כלום שמן והן יצאו נהדרות.
אחרי מספר דקות הפכתי את הלביבות לצד השני
והן נחלו הצלחה כבירה.
הן רכות, טעימות ואני ממליצה לכם להכין.
בגירסת אפיה יש לשמן נייר אפיה להניח את הלביבות
ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות ולהפוך לצד השני.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
לביבות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

 
שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

שולבטה הוא תבשיל דרוזי מבורגול וירקות צמחוני/טבעוני טעים אש!

"הילדים שלי לא אוכלים אוכל מאתמול"
מכירים את המשפט הזה??
תראו לי עוד מדינה בעולם(!) שהאמהות אומרות את המשפט הזה.
זו בטוח המצאה ישראלית. כל פעם אני שומעת את המשפט הזה מאמהות ושלא תהייה אי הבנה,
גם אני, כן-כן, גם אני חוויתי על בשרי את המשפט הזה עם הבן השלישי, שהיה הבן הזקונים.
אני מאמינה שהוא שמע את זה בבתים אחרים כי בבית שלנו זה לא היה קיים.
אם נשאר אוכל משבת אוכלים בראשון.
ראשון? גם שני ושלישי ואם נשאר אפילו ברביעי!
אבל התמזל מזלם של הילדים בארץ שהאמהות שלהן מפנקות אותן עד בלי סוף,
כי מה יאכלו הילדים?
וככה הן מכינות כל יום אוכל מחדש, רק כדי שהילדים יאכלו.
"אמא, תכיני לי אוכל, אין מה לאכול"
"אבל יש במקרר קציצות ואורז וירקות"
"אל תצחיקי אותי זה מאתמול" אתמול שמעתי משפט שקרע אותי מצחוק כי כזה בחיי עוד לא שמעתי,
אמא סיפרה שאחת הבנות שלה אמרה לבת השניה בארוחה בשבת בצהרים,
"אל תאכלי את זה, היא עוד תרעיל אותנו, זה מאתמול בערב" הכנתי בשבילכם שולבטה, שהוא תבשיל דרוזי של בורגול עם ירקות.

איך מכינים שולבטה?

ציפי לוי חברתי האהובה, סיפרה לי שהיא מכינה תבשיל שולבטה,
תבשיל צמחוני/טבעוני שמכינים במהירות,
והזמינה אותי לראות איך היא מכינה את התבשיל.
כמובן שהכנתי סרטון קצר איך בדיוק ציפי הכינה את השולבטה ותוכלו לראות כאן:
בהזמנות חגיגית זו אברך את ציפי במזל טוב על הנכד שהחדש שנולד לה. עוד מתכונים עם בורגול תמצאו כאן
בורגול מתכונים למאכלים מנצחים

אגב, השולבטה גם הגיעה ל XNET

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

אטריות נודלס עם סויה, המתכון הכי פושטי והכי טעים שיש, תינוקות וילדים נהנים ממנו מאד

הילדים אצלנו משתגעים על אטריות נודלס. הכי פושטיות שיש. האטריות ביצים הדקות ביותר.
קודם כל מכינים אותן בצ'יק צ'ק והן רכות ונלעסות אצל הקטנים בהנאה.
לתינוק בן העשרה חודשים, שמים בצלחת ערימה
ועם היד הוא גורף ואוכל את הנודלס.
הייתי שמה לכם תמונה שהייתם נמסים ממנה בטוח
של הקטנצ'יק אוכל את אטריות הנודלס עם סויה
אבל אני מסתכנת בחרם תמידי מצד הבת שלי אז אני לא לוקחת צ'אנס.
בחורף היינו בים והוא ישב על החול עם הגב אלי,
תמונה נהדרת, ים, רקיע כחול ותינוק עם גב, הרמתי את הנייד וצילמתי.
נעמדה לידי עיני הנץ ואמרה:"שלא תחלמי להעלות את התמונה הזו"
"אבל הוא עם הגב!"
"אמא! שום תמונה!!"
ובזה זה נגמר. אבל בוא נחזור לנודלס.
מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות   הכנתי לכם סרטון גם שתראו בדיוק איך אני עושה את זה:נודלס שהילדים משתגעים עליהם.
במיוחד זאת שאוהבת הכל "בלי כלום" ו"בלי רוטב"
והנסיך השני מעדיף את אטריות הנודלס על כל תוספת אחרת.
בחודשים האחרונים זה שהמציא את המתכון לתפוחי אדמה
שידרג גם את הנודלס
ויש להם הצלחה מסחררת!
קצת מצחיק לקרא לזה מתכון אבל זה פשוט טעים.
אחרי שהנודלס מוכנים, שופכים עליהם מעט שמן,
רוטב סויה ומערבבים.
זהו. בגלל שהנודלס חמים מהבישול
הם סופגים את הטעם ולא צריך יותר שום תבלין
והילדים בולסים אותם בלי הכרה. טעימים טעימים.עוד מתכונים בקלי קלות תמצאו כאן – רק ללחוץ על השורה
מכינים בצ'יק צ'ק

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט טבעוני צבעוני עם עגבניות שרי בשלושה צבעים ארטישוק וזיתים

כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות וגם זיתים.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מוסיפים זיתים, ארטישוק משומר ואני פיזרתי גם שומשום מלא לטעם. הגירסה הטבעונית לסלט הנהדר של עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק.

ואם תרצו עוד סלטים נהדרים תוכלו למצוא אותם פה- רק ללחוץ סלטים

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

עוגיות סמורס משלושה מצרכים:פתי בר, שוקולד ומרשמלו, חמש דקות בגריל ואתם בגן עדן. אלוהים כמה שזה טעים!

  כרגיל לפני הכל יש סרטון איך מכינים –עוגיות סמורס הן עוגיות שעשויות משלושה מצרכים:
פתי בר, שוקולד ומרשמלו.
הכנתי בעבר גירסה דומה עם בצק פריך, שוקולד מריר ומרשמלו
וקראתי להן יםש של שוקולד בשביל להגיע למתכון צריך ללחוץ כאן –  ים של שוקולד הן היו חלומיות לא פחותאת עוגיות הסמורס מצאתי בהמון גירסאות בפינטרסט
ואם עוד לא הייתם בפינטרסט שלי זה הזמן.
פינטרסט היא רשת חברתית כמו פייסבוק אבל שמבוססת על תמונות.
אם גם אתן מעוניינות ללמד מהזה פינטרסט
תוכלו ללמוד כאן – סדנת פינטרסט
כל פעם שראיתי את התמונות ההורסות ואת הקלות הבלתי נסבלת
של להכין את העוגיות, כל פעם מחדש אמרתי שאכין אותן.
זה לא בדיוק עוגיות, זה יותר קינוח אבל
מהזה משנה איך נקרא לזה? גן עדן זה פה!
שלושה מצרכים כבר אמרתי?
פרורי עוגיות, ריבועי שוקולד ומרשמלו מעלחמש דקות בגריל בחום של 190 מעלות
וזהו. אתם בגן עדן.אגב, יש כמובן גם גירסה לעצלנים
אם הם לא רוצים לפרר עוגיות
ריבועי פתי בר בכוסיות קאפקייס עם ריבוע שוקולד
ומרשמלו מעלאופים בגריל גם והתוצאה מעולה!
אם אתם רוצים לראות עוד מתכונים עם מרשמלו בבקשה
מתכונים עם מרשמלואתם אתם לוקחים את העוגיות סמורס למדורת ל"ג בעומר הקאפקקייקס יהיו מושלמים
ולידם משה בתיבה חייבים.
אל תגידו שלא הזהרתי!
נתתי את כל האפשרויות
עכשיו רק נשאר להדליק תנורים.
לעוד מתכוני עוגיות ניתן ללחוץ כאן – מתכונים לעוגיות

עוגיות סמורס עוגיות פתי בר שוקולד ומרשמלו

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

שלושה מתכונים מהירים וטעימים לסלטים ליום העצמאות שמצטרפים למבחר עצום של סלטים

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות.
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים.
כדי שיהיו לנו סלטים חדשים ליום העצמאות
הכנתי שלושה מתכונים חדשים של סלטים.
קבלו מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאוצ.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת
או על התמונה.

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

מבחר נוסף של סלטים מחכים לכם כאן – רק ללחוץ על סלטיםביום העצמאות בשנה שעברה
פרסמתי מבחר נהדר של סלטים
שכדי להגיע למתכונים צריך ללחוץ כאן
הסלטים של המדינה
או על התמונהתפוחי אדמה בתנור היו להיט שהולך ליד הסלטים
הנה, המתכון כאן – מתכונים לתפוחי אדמה

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
הוא סלט חדש במסגרת מתכוני סלטים ליום העצמאות. לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד יום העצמאות. את סלט הגזר עם החמוציות ואגוזי פקאן
הביאה אסתי אמא של הנסיכה לארוחה אצלנו
בערב החג השני של פסח
ואני לא הפסקתי לאכול את הסלט.
היא הכינה את הסלט עם חמוציות ואגוזי מלך
התיבול היה עם חומץ ושמן זית.אחרי שהסלט גזר עם חמוציות חוסל , הכנתי אותו שוב לצילומים
אבל שיניתי לו את הרוטב
והוספתי לו נבטי חמניה ואגוזי פקאן.
החצי השני שאוהב טעמים חזקים
גם הוסיף לסלט כוסברה
שממש הקפיצה את הטעם אבל זה כבר נתון לשיקולכם
אם אתם אוהבים,
שכידוע לכם כוסברה או שאוהבים או שלא
ואני מאלה שממש לא.
נבטי החמניה עדינים וטעימים בעיני
החמוציות ואגוזי הפקאן מוסיפים טעם נפלא לסלט.מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט עליי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

ואיך חוגגים את יום העצמאות אם לא בפיקניקים עם כל המשפחה?
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. לכבוד החג הכנתי סלט חדש,
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו סלט נהדר!
קל להכנה עם תיבול עדין של חומץ, שמן זית ושום,
את אגוזי הקשיו יש לקלות לפני שיהיו קריספיים בטעמם
אפשר לחמם את הקשיו על מחבת מספר דקות מכל צד
ולהשגיח שהאגוזים לא ישרפו
יש לפזר את האגוזים ממש לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.
אפשר להכין את הסלט לפני
את חומרי הרוטב לערבב בצינצנת נפרדת
וממש לפני ההגשה לערבב הכל ביחד.את כל המתכונים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

 
תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

תבשיל של כרוב מאודה ברוטב עגבניות עם חיטה, תבשיל נהדר!

לפני שנים היתה גורו הרזיה בחיפה שקראו לה "אילנה רז".
במסגרת החמש מאות קילו שהעלתי וירדתי עם השנים, כמובן שעברתי גם בקבוצת ההרזיה שלה.
בין כל תפריטי הדיאטה שהיא נתנה, אני זוכרת לטובה "דיאטת קיזוז" אחת שמאד אהבתי.
אמרה, תכינו סיר גדול עם כרוב מאודה ברוטב עגבניות, תוסיפו חצי כוס אורז ותבשלו הכל ביחד.
בטעם זה כמעט כמו כרוב ממולא ובקלוריות זה הרבה פחות.
כמו שאמרתי זה היה "תבשיל קיזוז", כי את הסיר הייתי אמורה לאכול כל היום. אבל רק את התבשיל הזה' חוץ מזה כלום.
אני חייבת להודות שאני מאד אהבתי את התבשיל הזה.
אני והסיר היינו חברים טובים. צהרים וערב ואחרי צהרים ולפני צהרים בילינו ביחד, הקילוגרמים באמת נשרו,
אבל כמו תמיד אצלי, עוברת תקופה והקילוגרמים חזרו והביאו איתם קרובי משפחה נוספים. השבוע, אחרי הפסח ולפני הקיץ, החלטתי להכין את אותו התבשיל אבל עם חיטה.
בתי הבכורה משתגעת על חיטה.
בדרך כלל אני משתמשת בחיטה לחמין, אולם יום אחד הכנתי את החיטה במקום תוספת וזה נהפך ללהיט.
החיטה חוסלה מהסיר עם כף. גם אתם מכינים תבשיל רק של חיטה?
ראשית אני מטגנת בצל עד שהוא ממש שחום,
ואז מוסיפה את החיטה עם מים, מלח ופלפל ומבשלת עד שהיא די מוכנה. הפעם החלטתי לשלב כרוב עם החיטה
הקפצתי כרוב, הוספתי רסק עגבניות
עירבבתי עם החיטה ויצא נהדר! למתכונים נוספים עם בורגול וירקות  לחצו כאן – בורגול מתכונים למאכלים מנצחים

תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

 
לימונים כבושים שמכינים בבית

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

מתכון פשוט וקל להכנת לימונים כבושים בבית שמוסיפים טעם לכל ארוחה

כדי שתדעו במדויק, הכנתי לכם סרטון איך מכינים לימונים כבושים בביתלמתכון  איך מכינים לימונים כבושים בבית יש לי סיפור שמתאים בול.
לפני שנים הכרתי מישהי שבמשך השנים נעשתה חברה שלי,
הבעיה היחידה שלה היתה שהיא לא היתה טיפוס שמח במיוחד.
באחת הפעמים שחזרתי הביתה אמרתי "הבית חרושת ללימון הזו…"
וכך נדבק לה הכינוי "בית חרושת ללימון".
תיאור המצב הזה תפס יופי והוא השתכלל לביטויים כמו:
"בית חרושת ללימון זה קטן עליה, היא עברה למפעל לימונים"
או "פרדס לימונים זה כלום לעומתה" וכו' וכו' ואני מאמינה שהבנתם את הרעיון הראשי.
עברו שנים ויום אחד כשאמרתי "בית חרושת ללימון"
שאל אותי הנסיך "למה את מתכוונת בעצם אמא?"
"אני מתכוונת שהיא כל כך חמוצה שהיא יכולה לפתוח בית חרושת ללימון"
"כל השנים שאמרת בית חרושת ללימון והייתי קטן, חשבתי שהיא בעלת מפעל ללימונים"
אז לא, אין לה בית חרושת ללימון אבל היא בהחלט יכולה לספק חומר למפעל(: מאחר ועונת הלימונים בשיאה זו הזדמנות מעולה לחגוג עם הלימונים.
בזמן האחרון התאהבתי בלימון הכבוש ואני מוסיפה אותו לכל ארוחה.
מתבלת סלטים איתו, מוסיפה לתבשילים, פשוט נהדר. אז איך מכינים לימונים כבושים בבית?
הכי חשוב לקחת לימונים עם קליפה דקה לא עבה, שהמרירות של הקליפה לא תגבר על הטעם.
חשוב מאד לעקר את הצנצנת לפני שמכניסים את הלימון פנימה, כדי שהלימון ישמר טרי.
לעקר – לשים הצנצנת ריקה במיקרו למשך דקה או לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן ולנגב היטב היטב.
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומוציאים את החרצנים.
אני את שלב הוצאת החרצנים הוצאתי עם מזלג כמה שפחות לגעת בלימון עם הידיים.
מכינים צלחת עם מלח ופפריקה חריפה וטובלים את הלימון משני הצדדים.
בדיוק כמו שניצל, פעם אחת, הופכים פעם שניה ולפני שמכניסים לצנצנת, מנערים מהמלח.
בפעם הראשונה שהכנתי לא ניערתי והלימונים יצאו מאד מלוחים,
תקפידו על ניעור המלח מהלימון לפני הכנסתו לצנצנת.
שופכים מעל מיץ לימון ושמן והיידה לחלון לשלושה ימים לפחות! ואם מדברים על לימון
אי אפשר שלא להזכיר את עוגת הלימון ההורסת שלי
עוגת לימון שעוד לא טעמתם.
אתם תשתגעו עליה!
המתכון כאן – עוגת לימון שעוד לא טעמתםאגב, את סלט הלימונים הנפלא שלי כבר הכנתם?
אם לא, זה הזמן להכין הוא נהדר!!

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט עם לימון שום ופטרוזיליה שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

"עץ הלימון נתן ריחו.." נו טוב זה לא השיר אבל גם אצלכם עכשיו בכל גינה צומח עץ לימון?
בגינה של הבת שלי צומח בימים אלה עץ לימון והוא עמוס בלימונים.
הלימונים נפלאים, כי הקליפה שלהם דקה והם מלאים במיץ.
שלא לדבר על הסגולות הרפואיות של הלימון.
רק השבוע אמרה לי מישהי, רוצה להפסיק עם דלקות הגרון שלך?
כל בוקר תשתי מיץ מחצי לימון סחוט עם מים.
הבעיה שלימון אף פעם לא היה הפייבוריט שלי.
כן בטח בתיבול והוספת טעמים, אבל כשראיתי בפעם הראשונה את האחיין שלי והיום גם את הנכדה שלי,
מלקקים לימון כי הם משתגעים על הטעם, הייתי בשוק. מי אוהב טעם חמוץ?
ובכן גיליתי שיש אנשים שמשתגעים על הלימון.
הבת שלי למשל משתגעת על עוגת לימון וזה זמן מצויין לחזור להכין אותה.
הנכדה של אחותי מעדיפה קציצות עם לימון על פני כל מאכל אחר.
וככה גיליתי את טעמו של הלימון הכבוש.
אני מוסיפה אותו לכל ארוחה, גם טעים גם בריא.
בינתיים מהלימונים הכנתי לימונדה, וקוביות לימון קפואות
ולימון כבוש שאני כבר משתגעת שיהיה מוכן והוא על החלון.אבל עד שהלימון הכבוש יהיה מוכן,
הכנתי סלט לימון עם פטרוזיליה ושום שלא נופל בטעמו משום לימון כבוש. אם אתם רוצים לדעת איך מכינים לימון כבוש בבית בבקשה
מתכון ללימונים כבושים בבית
העבודה הכי קשה פה, זה לחתוך את הלימונים לפרוסות.
כל היתר זה צחוק מהעבודה, מערבבים ויש לכם יופי של סלט שאפשר לאכול עם כל דבר.
עם פרוסת לחם בבוקר, מוסיפים לתיבול לכל סלט,
מוסיפים תיבול למאכלים, בדיוק כמו לימון כבוש.
כלום עבודה וטעים טעים.
עוד מתכונים לסלטים נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לסלטים

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

קציצות אורז עם ירקות

מתכון לקציצות אורז עם ירקות גם בגירסת אפייה

נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אני מודה ומתוודה אני מאד אוהבת להצטלם.
אבא שלי היה חובב צילום ומגיל אפס וקצת לא הפסיק לצלם אותנו.
מאז ומתמיד אהבתי לעמוד מול המצלמה, לעשות פרצופים ולהצטלם.
הצלם שלנו כבר מכיר את המחלה שלי ומספיק שהוא יעבור בסביבה
שאני אעמוד בתנוחת דוגמנית והוא רק צריך ללחוץ קליק.
תודה לצלם המוכשר שלנו – אור הגר
בשיעור האחרון, העברתי שיעור בנושא עופות,
בין היתר הכנו עוף ממולא באורז וצנוברים
ואיילת הנהדרת העירה את תשומת ליבי שהיא צמחונית.
מיד החלטתי שאארגן לאיילת מכלהמצרכים שהיו מסביב משהו שתוכל לאכול
וביחד הכנו תערובת לקציצות הירקות.
היה אורז שהיה מיועד למילוי עוף,
קצצנו גזר, הוספנו אפונה, תירס, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש,
ביצה ופרורי לחם.
כל פעם שואלים אותי – דולי, מה נוסיף עוד?
אני מסתכלת מסביב מוצאת עוד עלים או תבלינים וזורקת פנימה.
הצמיד השחור הורס נכון?תודה להגר סתת על צמידים מהממים שמקשטים את ידי!
לאחר שהכנו את הקציצות, כרמל ואיילת טיגנו את קציצות האורז עם הירקותאיך שהקציצות ירדו מהטיגון,
עוד לא הספיקו להתקרר וכל אחד שעבר, טעם.
הנה גלי ודורית המקסימות נהנות מהקציצותגלי אף מדגימה איך הקציצה נראית לאחר הטיגוןהקציצות יצאו נהדר
ואנחנו בין לבין כמובן לא מפסיקות להצטלם
מימין לשמאל: עידית, דקלה, דולי, איילת, כרמל, אתי
ומעיין שומר עלינו מאחורהנה הקציצות הנהדרות שלנו
לא חייבים לטגן את הקציצות
אפשר ליצור קציצות, לשמן נייר אפיה על תבנית
לפזר את הקציצות ולאפות בתנור
הן יוצאות נפלא.אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות בבקשה
מתכונים עם ירקות ויש לי בשבילכם הפתעה נפלאה
הקבוצה המדהימה שלי הכינה 15 סוגי קציצות בטעמים מ ש ג ע י ם!
בשביל להגיע למתכונים רק ללחוץ כאן – הקציצות הכי שוות בעיר

קציצות אורז עם ירקות

סלט חצילים עם פלפלים צבעוניים

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

סלט חצילים טבעוני/צמחוני טעים-טעים וקל-קל להכנה

הבעל של אחותי לא אוהב חצילים ולא טועם כל מאכל שעשוי מחצילים.
הבעיה שלא תמיד אני זוכרת את זה.
באחת הארוחות שערכנו ביחד, אני הבאתי בורקס עם חצילים וגבינה.
הבחור שלח יד לצלחת ושאל
"דוּלי עם מה הכנת את הבורקס?"
באותה שנייה הרגל שלי חטפה בעיטה מאחותי שישבה לידי,
שהבהירה לי שאני צריכה לשתוק והיא אמרה לו:
"הבורקס עם גבינה"
אני די עצרתי את הנשימה.
הבחור שלח יד, לקח מהבורקס, שם בצלחת,
אחרי כמה שניות נגס בבורקס ואמר:
"מצויין דוּלי! טעים מאד!"
חזרתי לנשום סדיר.
מה שמביא אותי למסקנה שלא תמיד צריך להגיד לאנשים את האמת,
כדי שהיא תמצא חן בעיניהם. אני לעומת זאת, משתגעת על חצילים בכל צורה. את חצילים אפויים בתנור התחלתי להכין על בסיס שבועי.
מכינה, שמה במקרר וכל השבוע מצרפת למאכל אחר.פרוסות חצילים קלויים בתחמיץ
זה נגזרת של החצילים שלמעלהואי אפשר בלי להזכיר את בורקס החצילים
שזה בכלל אושר צרוף.הפעם, מצאתי צירוף פשוט וטעים לסלט החצילים הרגיל.
לפעמים אני מוסיפה לו ירקות, הפעם בגלל עודף פלפלים במגירה
החצילים קבלו חיזוק משלושה פלפלים צבעוניים.
חתכתי את הפלפלים, הוספתי לחצילים, שמן זית מלח ולימון
אפשר לפזר קצת פטרוזיליה מי שרוצה
ויש לכם סלט פנטסטי נוסף.
כל כך קל להכין, טעים-טעים
ועוד אפשרות למערך האפשרויות עם חצילים
הקיים בביתנו.

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

כרוב ממולא באורז

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורסשלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילההפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולאכשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקהלאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת.הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסירלאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדולעליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור –חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.אלוהים כמה זה טעים!רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

כרובית אפויה בתנור

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

כרובית שלמה אפויה בתנור קריספית מבחוץ רכה מבפנים

לפני הכל הכנתי סרטון הכנה איך מכינים את הכרובית שלמה אפויה בתנור  לפני שבוע נכנס הביתה האיש ואמר שהוא מתחיל תפריט ללא פחמימות וללא סוכרים.
"מה פירוש?" התעניינתי
מסתבר שבערב גברים האחרון שהיה בו,
אחד מחבריו אימץ תפריט ללא פחמימות, ללא סוכרים וירד במשקל.
"קוראים לזה דיאטת פלאו" אמרתי
"הוא לא אמר לי את השם הזה"
"הוא לא צריך להגיד אני מכירה את זה"
ועכשיו סטופ!
מי?? מי רזתה 17 קילו בשלושה חודשים לקראת החתונה של הבת שלה?!
מי?? מי רזתה, אחרי שלוש שנים, עשרה קילוגרמים שלמים
בשלושה חודשים! לקראת החתונה של הבן שלה?
מי? מי יכולה ללמד חצי עולם מה אוכלים ומה לא?!
אבל אני מזכירה לכם שאין שום חתונה באופק!
וגם את הבריתות עברנו בשלום תודה לאל.
מה עכשיו בלי פחמימות וסוכרים??
למה מה קרה??
והקטע הכי מעצבן. מהרגע שהודיע הוא גם עושה!
אין יותר בשבילו פחמימות וסוכרים!
ביום שישי לאחר ארוחת הצהרים,
הגישה אמא שלו מעמולים עם תמרים לקינוח,
שאני רק מלראות אותם יכולה לחסל מאתיים,
אבל מהאי נעימות לקחתי אחד.
"נכון שזה לא קשור לפחמימות??" שאלתי אותה בתחינה
"ברורררר" הרגיעה אותי
חסרת האופי לקחה אחד לטעימה, אבל ההוא כלום! פירור לא נגע!
שאתחיל עם הקללות עכשיו או אחרכך?.. לרגל המצב החליטה חסרת האופי לתרגל ירקות
מאחר ואותו אחד גם מילא את המקרר בירקות נפל הפור על הכרובית.
כרובית שלמה בתנור
כרובית אפויה נבחרה להיות דוגמנית היום.לוקחים כרובית, מרתיחים במים חמים, מורחים אותה בשמן זית מלח ופלפל ולתנור.
אני הוספתי גם פלפל אדום כדי שיהיה יותר מעניין.
ת'כלס באמת כלום עבודה
והמרקם של הכרובית האפויה בתנור
הבנתי שאני אמורה ללקק את האצבעות.אז אמרו!
ללקק את האצבעות אני מלקקת עם שוקולד
אבל אתם בהחלט יכולים להנות עם הכרובית.
אני בכלל חשבתי לשדרג ולפזר עליה פרורי לחם
או את הפירורים היפנים פנקו ולאפות,
נראה לי שוס!
אבל האיש אמר בלי פחמימות זוכרים?! אגב, כבר הכנתם לכם בעבר כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
ולמתכונים פשוט ללחוץ על השורה הסגולה
פרחי כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
אבל היום אנחנו בענייני כרובית שלמה

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

לביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

הכנתי סרטון איך מכינים מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויותהשבוע התארחתי בקבוצה להעצמת נשים וסיפרתי איך הפכתי תוך שנתיים מדורית לסוויט דוּלי.
סיפרתי גם שכשאני כותבת אני לא מייפה את המציאות ומספרת אותה כמו שהיא.
סיפרתי גם שאני מדפיסה מאד מהר ולא תמיד רואה את שגיאות הדפוס
שנוצרות תוך כדי הדפסה ולכן לפעמים אני שולחת לאחותי את הסיפור להגהה.
שלחתי לה את הסיפור על לביבות בטטה טבעוניות
חמש שניות עברו מהשניה ששלחתי לה את הסיפור עד שהטלפון צלצל
"דולי! את לא יכולה לפרסם את הסיפור הזה"
"למה?"
"כי בעלך לא יודע שזה קרה באמת שעצמת עיינים ולא קמת"
זה השלב שאני תמיד אומרת לה את אותן המילים
"אני שאלתי אותך מה לפרסם או לעשות לי הגהה??"
אחותי תמיד מרגישה צורך להגן עלי אבל אני כמו שאני. רצה הגורל ונחתו אצלנו בבית עוד בטטות
ומכייון שבזמן האחרון יש ביקוש לדברים בריאים
החלטתי הפעם לאפות את הבטטות
ואכן יצאו לביבות בטטה טבעוניות אפויות אש! ליד לביבות הבטטה האפויות
מצולם סלט בורגול עם עדשים שחורות לעוד מתכונים של לביבות טעימות ואפילו אפויות
לחצו כאן – לביבות 

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטהלפני שנתיים פתחתי את הבלוג שלי ואחרי כחצי שנה אמרתי  "תנו לי שנתיים בהן אוכל להגיע הכי רחוק שאפשר"
עכשיו אני מבינה מה המשמעות האמיתית של שיפור שיאי עולם.
נכון, הגעתי אחרי שנתיים רחוק.
מספר העוקבים שלי גדל, הייתי שופטת ב"משחקי השף",
בין השאר מפרסמים את המתכונים שלי ב XNET  YNET "לאשה"
אני כותבת מדי שבוע מדור שבועי ב"נענע 10"
וכמובן הפרוייקט החדש "פשוט לבשל" שאהיה מנטורית בו.
אלה היו שנתיים נהדרות והשיאים החדשים עוד לפני.
תודה לכן ולכם, לכל אחת ואחד מכם, שנותנים לי את הכח וההשראה להמשיך.
זה הזמן לכבוד השנה האזרחית החדשה למתכוןן חדש. "תגידי, יש לך באתר מתכון למרק מיניסוטה?" מתקשרת אלי חברה
"איזה מרק???"
"מיניסוטה, נו עם הירקות"
את שאגות הצחוק שלי בטוח שמעו בכל העיר
"מוח! קוראים לזה מרק מינסטרונה, את יודעת שבזה הרגע את יצרת פוסט לבלוג נכון?"
"לא יודעת איך קוראים לזה אפשר לקבל מתכון?"
אני, תנו לי אתגרים כאלה ומיד אני נכנסת לפעולה.
הבעיה היחידה שהכנתי את המרק, המצלמה התקלקלה והייתי צריכה גם להכין מרק וגם לצלם.
בקטנה מה שנקרא. אז הכנתי מרק מיניסוטה אופס מינסטרונה.
מרק מינסטרונה הוא מרק איטלקי המבוסס על מרק ירקות
שמוסיפים לו עגבניות, פסטה, אפשר גם שעועית.
ביום שהכנתי הוספתי גם כרובית אבל אתם לא חייבים,
ובגלל שאנחנו מאד אוהבים גריסים הוספתי לו גם גריסים.
בצל, תפוחיי אדמה, קישואים, גזר, דלעת, עלי סלרי, עגבניות קצוצות,
ויש לכם יופי של מרק. אם אתם מחפשים עוד מתכונים של מרקים רק ללחוץ כאן – מתכונים למרקים

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה

צ'יפסים אפויים בתנור

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון:לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנורמסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנורעוד מתכונים לתפוחי אדמה כאן
מתכונים לתפוחי אדמה

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 
מרק קינואה ואפונה מרק שהוא נזיד

מרק קינואה ואפונה מרק שהוא נזיד

מרק סמיך של קינואה ואפונה מלא בטעמים פיקנטים שהוא גם טבעוני

יש הבדל מהותי בין צורת הבישול שלי ואיך שהמטבח נראה אחרי,
וכשהאיש שלצידי נכנס למטבח ומבשל. אצלי אחרי שגמרתי לבשל במטבח זה נראה כאילו לקחו רימון ופוצצו.
כי אחרי שתיבלתי את העיסה לקציצות ועד שהשמן מתחמם,
אני מערבבת ביציםסוכרוקמח ומכינה עוגה, וכשהעוגה בתנור והקציצות מטגנות
ויש כמה דקות אז זה זמן מצויין להעמיד סיר אורז ורגע! אכין גם תבשיל ירקות אז צריך לטגן בצל,
וככה הכלים נערמים ובסוף יש שישה סירים מוכנים אבל גם מטבח מבולגן שהמילה מבולגן זה לשון המעטה. אצלו זה אחרת.
הוא מכין סיר-סיר, מסתכל על הבשר בזמן שהוא מתבשל,
את האורז מכין לאט לאט כי קודם הוא מטגן את הבצל איזה עשרים דקות
והמטבח מסודר פיקס.
טוב, אנחנו ביחד רק שלושים וחמש שנים ועוד קצת
אולי בסוף אני אלמד משהו. השבוע הוא הפגיז עם מרק שחבל-לכם-על-הזמן כמה טעים. אני הכנתי מרק עגבניות עם פתיתים,  שאני יודעת שזה הלהיט אצל הילדים
הוא הכין את ההפתעה שלו, זה היה כמובן המרק קינואה עם האפונה,
ובמסגרת תטעמו את המרק שלי ותטעמו את המרק של אבא,
נשמעו הקולות "ואו אבא איזה מרק פיקנטי איך הכנת?" במצבים כאלה האגו ישר מונח בצד כי יש פה אפשרות למתכון שוס.
מיד הוחרם המרק לצילום וקבלתי גם מתכון.
מדובר על מרק המלא בקינואה ואפונה, מרק סמיך מלא בתבלינים פיקנטים,
שעושים את העבודה.
הוא הוסיף למרק חוויאג', מעט קינמון, מעט הל,
גם בתור אחת שלא אוהבת תבלינים פיקנטים ובמיוחד אחת שהמרק שלה הוזז לצד,
כן. אין מה לעשות צריך להודות , המרק שלו היה פשוט מעולה.

מרק קינואה ואפונה מרק שהוא נזיד

 

מתכונים טבעוניים

מתכונים טבעוניים. הצעות למתכונים טבעוניים מכל הסוגים.הצעות למנות עיקריות משביעות, סלטים מרעננים, מרקים מחממים, ממרחים וקינוחים טעימים טבעוניים.

כאן תמצאו מתכונים טבעוניים קלים להכנה וטעימים: מבחר תבשילים טבעוניים במגוון טעמים מתכוני ירקות מיוחדים, מתכון ללחם טבעוני, פשטידות ועוד.

בנוסף תוכלו למצוא קינוחים ומתוקים ללא מוצרי חלב או ביצים וגם מתכון טבעוני לעוגת שוקולד מנצחת ועוד הרבה מתכונים טבעוניים מהירים מבלי להתפשר על הטעם.

מבחר מתכונים טבעוניים מהירים וקלים: ארוחות, סלטים, קינוחים, עוגות ועוגיות במגוון טעמים שניתן להכין במהירות ובקלות, הכל תמצאו אצל הסוויט.

מתכונים טבעוניים