איך מכינים מרק מיסו יפני

מתכון מצולם איך מכינים מרק מיסו יפני , כששני ילדים קטנים עוזרים להכין, אחד משתעל על המרק השניה אומרת מה דעתה באמת, נו אתם חייבים לראות!

מודה ומתוודה לא היה לי מושג מה זה מרק מיסו עד שהבת שלי לא הכירה אותי אליו.
היא מאד אוהבת אוכל יפני ומרק מיסו הוא מרק יפני. אז מה זה מרק מיסו?
מיסו היא משחה סמיכה העשויה פולי סויה או דגנים.
על פי האגדה הרווחת ביפן המיסו, ניתנה  כמתנת האלים לאנושות – כדי להבטיח את בריאותה, חוזקה ואושרה.
מסתבר גם כי המיסו הוא מזון-על מרפא, אנטי אייג’ינג ובעל שפע של סגולות בריאותיות.
את כל האינפורמציה הזו אספתי בשבילכם על קצה המזלג מרחבי הרשת כדי להבין מהזה מרק מיסו. מרק המיסו מכיל בדרך כלל את משחת המיסו, אבקת דאשי – שזו בעצם אבקת מרק דגים יבש, ואצות.
ניתן להשביח את המרק עם פטריות שיטאקי אבל לא היה לנו בבית בעת ההכנה. את כל זה אני לא ידעתי עד שהבת שלי הכירה אותי למרק המיסו.
זה קרה השבוע כשהייתי אצלה.
ילדים רצים בסלון, ילדה שלא מפסיקה לעשות גלגלון, ילד חולה, בית מבולגן ישראלי ממוצע עם כלים בכיור
ואמא אחת עם אורך רוח שאני-לא-יודעת-מאיפה-היא-מביאה-אותו , אומרת לי "נורא בא לי מרק מיסו, רוצה?"
"מהזה מרק מיסו?"
"מיה, מוּרמוּר רוצה שנראה לה איך מכינים מרק מיסו רוצה שנכין?"
כאילו הילד לא חולה, כאילו הבית עוד שניה לא עף מרוב בלגן, אורך רוח זוכרים?(: מה שקרה אחרכך מתועד אחד לאחד.
הצצה נדירה לאיך בבית ישראל רגיל מכינים מרק מיסו יפני.
לא אולפן הפקה נוצץ, בלגן ישראלי מצוי.
אני חושבת שאם היפנים, שידועים בסדר המופתי שלהם,
היו יודעים איזה תנאים מקבל המרק שלהם אצלנו במשפחה, הם היו מקבלים דום לב, מזל שהם לא מבינים עברית. תסלחו לנו על הבלגן במטבח, תסלחו לנו שרפאל משתעל על המרק,
מיה באמצע הכנת המרק אומרת בגילוי לב של המלך-הוא-עירום מה דעתה באמת על המרק,
באמצע הכנת המרק היה חשוב למיה לעשות גלגלון והכל מתועד בסרט איך מכינים מרק מיסו יפני.
גם אצלכם ילדים יושבים על אי באמצע המטבח?(:
תכינו את הממחטות, בעיני הסרט מצחיק בטירוף.

איך מכינים מרק מיסו יפני

   

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

מהיום שאחותי נישאה נכנס נוהל הכרחי מדי יום לחייה.
בעלה, ממוצא יקה, נהג לאכול מדי יום מרק וביקש שתכין לו גם.
וככה מצאה אחותי את עצמה מכינה מדי יום מרק.
באותה תקופה גרתי אצלם ומדי יום בשעה ארבע וחצי היה מתייצב האיש לארוחה,
כשמרק מהביל מחכה לו לאחר שמונה דקות חימום במיקרו.
שמונה דקות שלמות. לא חמש ולא ארבע, שמונה דקות קבוע.
כשאני אומרת מהביל זה עוד קר לעומת חום המרק שהבן אדם אכל.
לכם ישרף הפה הוא משתגע על מרק לוהט.
עברו חודש, עברו חודשיים, עברה שנה, עברו שנתיים
יום אחד אחותי אחרה להגיע ובקשה שאחמם לבעלה את האוכל.
"יש מרק?" התלוצצתי
"בכלל לא מצחיק, תוציאי קופסת מרק עוף מהארון, תרתיחי מים, תערבבי עם כפית אבקה ותגישי לו עם שקדי מרק"
"השתגעת??"
"הוא ינשק עפר רגליך תאמיני לי! תכיני מה שאמרתי"
וכך היה.
"דולי, איזה מרק הכנת! יה-אללה כמה טעים, נהדר!" לא הפסיק האיש לשבח את המרק אבקה שהכנתי לו. להבדיל, לכם הכנתי מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה, מרק שעשוי מפטריות טריות,
תפוחי אדמה וגריסים מבושלים, מרק שהוא קצת תבשיל – מרק חלום! הכנתי לכם סרטון איך מכינים את המרק: להכנת המרק בבקשה תשתמשו בפטריות טריות.
אני השתמשתי בפטריות חורש, את הגריסים יש לבשל כעשרים דקות
לאחר מכן יש לסנן ולשטוף את כל היתר תראו בסרטון והמתכון המדוייק למטה.

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

הכי פשוט הכי טעים, סלט גזר עם צימוקים קינמון ומיץ לימון סחוט

ואחרי היום המפרך שהיה לי אתמול, אחרי שכל היום אכלתי פשטידה של אחרי החגים עם סלט עוד קצת פשטידה ועוד קצת סלט, התיישבתי גמורה על הספה ואז הם התחילו ימחשמם עם הפרסומות של הגלידה המטפטפת והרעש שימותו של השוקולד שנשבר. איך? איך אפשר להחזיק ככה מעמד? פשטידה של אחרי החגים זה יופי אבל מה יהיה בלילה?! היום כשפתחתי את המקרר ראיתי את הגזר, ידעתי מה אני אוכל בלילה כשהחפשומיינענעאתכם יראו לי פרסומות מגרות. חמישה גזרים קצצתי, חצי כוס צימוקים שמתי במים חמים שיתנפחו קצת החמודים,
מיץ לימון סחוט הוספתי, קינמון פיזרתי, ערבבתי הכל ועכשיו אני רק מחכה ללילה שהם ישימו את הפרסומות ואני אוכל לי בהנאה את הגזר שלי.
את הסלט גזר מרוסק עם הצימוקים והקינמון שלי
ושלא תגידו שאני לא משתדלת!

סלט גזר מרוסק עם צימוקים וקינמון

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה
"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד. הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף.

אורז לבן אחד אחד

גרנולה טבעונית תוצרת בית

גרנולה טבעונית שמכינים בבית עם המון פירות יבשים וגרעינים מכל הסוגים. נהדרת!

כשהבנות היו קטנות, מכיוון שהיו צמודות בגיל, בשעות הערב היתה די משמעת ברזל בבית.
אני זוכרת שלארוחת ערב הייתי מכינה צלחות עם  גבינה, חביתה, עגבניה/מלפפון, פרוסת לחם בצד
וזו היתה ארוחת הערב.
לא היו שאלות, לא היו היסוסים, לחם, גבינה, ירקות וחביתה – ארוחת ערב.
השבוע כשהייתי בביקור אצל משפחה מסויימת, כשהגיע זמן ארוחת הערב
נכנסה האמא למטבח ובעוד הילדה שרועה מול הטלויזיה התחילה האמא לשאול את הילדה שאלות: "מה את רוצה לאכול לארוחת ערב? את רוצה טוסט גם גבינה?"
"לא באלי"
"את רוצה סנדויץ עם נקניק?"
"לא בא לי גם את זה"
"את רוצה חביתה?"
"אמממ לא!"
"אולי מהגרנולה שמורמור הביאה?"
"לאבאלי בכלל!"
וככה אחרי חמש-שש הצעות תפריט הסכימה הילדה המתוקה שאמא שלה תכין לה פרנץ' טוסט.
תודה רבה באמת! "הגרנולה שמורמור הביאה" זה גרנולה שהכנתי בבית, עם כל הזרעונים והגרעינים והפירות היבשים שרק אפשר.
את הקרדיט למתכון ניתן לאריאל ארז הנהדר,
שהביא צנצנת מלאה בגרנולה מתנה לבת שלי ואני כל כך התלהבתי מהיופי של הגרנולה
שהכנתי להכין בעצמי גם. הכנתי גם סרטון איך מכינים את הגרנולה   איך מכינים גרנולה תוצרת בית?
שמים בתבנית אחת, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פישתן, פירות יבשים, מכל טוב הארץ. מערבבים את הפירות היבשים עם כל יתר היבשים, מערבבים עם שמן וסילן ושמים בתבנית מעבירים לתנור ואופים, ומערבבים כל חמש דקות שלא ישרפו לנו כל הזרעונים מוציאים מהתנור, נותנים לזה קצת להתקרר
מוסיפים את הסובין, צימוקים וקוביות התמרים ומערבבים זה מהזה טעים!

גרנולה טבעונית תוצרת בית

טבעוני / צמחוני